|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Dziewczyny nie używajcie pasów poporodowych w połogu!!!!!!!! Przecież wszystkie narządy muszą wrócić na swoje miejsce, a jak je ściśniecie to jak mają to zrobić... Można ich używać, ale po połogu kiedy organizm wróci do normy. Położne mówiły, że przez 6 tyg. po porodzie absolutnie nie można się nimi ściskać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
o ja
![]() ![]() ![]()
#3603 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() nie ukrywam, że już nie mogę się doczekać Jaśka... może wezmę się dzisiaj za męża, może on mi pomoże... ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
puchatkowa dokładnie tak, miałam założony cewnik Foley'a na noc, z rozwarcia 2 cm zrobiło się do rana prawie 6 cm, ale bez skurczy, później oxy o 10.00 i po 10 min. pojawiły się skurcze, a 1h40 min. później miałam już u swojego boku moje maleństwo
![]() A tak w ogóle to kończymy dzisiaj miesiąc, więc nie jesteśmy już noworodkiem, a niemowlaczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witamy Gabrysia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obyś jutro już tuliła córeczkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Ada gratulacje
![]() Kinga dzieki za odpowiedz ![]() Dzieki za wszystkie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś rano w labie, bo chciałam sprawdzić jak tam moje wyniki po skończeniu antybiotyku i...
![]() ![]() CRP i OB wg norm labu podwyższone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomarudziłam to teraz idę popatrzyć na moich śpiochów ![]() ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-17 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie miałam jakiegoś szczególnego nawału, wszystko Bartek wysysał ![]() ![]() Mój do teraz psika, maluszki w ten sposób oczyszczają sobie nosek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
jakoś przez 2 tyg tylko na dworze ... był początek kwietnia
![]() ![]() co do nawału pokarmu to nie pomogę bo ja go prawie nie miałam ![]() Ada gratuluje !!!!!!!! czekamy na zdjęcie Gabrysia ![]() Przemek też ma dość upału ... biedny cały dzień nie spał, ale po południu bardzo był śpiący, ciągle się wybudzał, wypił 3 butle herbatki a mleczka bardzo niewiele ... o 16 butlę 120, a przed 20 po kąpieli wypił 40 ml, już go próbowałam przetrzymać z tą butlą w dziobie ale zasnął ![]() i muszę Wam powiedzieć że nie byłam przekonana do ochraniaczy do łóżeczka, ale dziś nad ranem Przemek wsadził sobie jakimś cudem nóżkę między szczebelki ... ale był pisk ![]() ![]() mam pytanko w związku z allegro (Diabli !!! ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-17 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Co do czapeczki... Nałożyłam ze 2 razy na dwór - spocona głowa i potówki przekonały mnie do niezakładania. Czasem założę jej koronkową opaskę jak wieje. Ogólnie to stosuję zimny wychów :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3615 |
Wtajemniczenie
|
ale dziś zabiegany dzień był, rano pediatra - znowu z tym katarem, dostaliśmy skierowanie do laryngologa, ciotka nam zalatwila wizytę na cito więc nie musieliśmy czekać
![]() ![]() Moje maleństwo waży już 4,3 kg ![]() ![]() dziś cały dzien był aniołkiem mamusi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wooow brawo za przyrost ![]() Wyjdzie, że moja w końcu najmniejsza będzie na wątku ![]() ![]() Ada serdeczne GRATULACJE!!! Gdzie jest Diabli?! Byliśmy nad wodą na spacerze z Młodą i niestety mieliśmy okazję widzieć akcję ratowniczą topielca. Niestety nie udało im się uratować ![]()
![]() |
#3617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pięknie przybrał ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ada gratulacje ![]() Mam pytanie do tych mam z początku maja (5 tyg z plusem) : ile razy dzieci śpią, jak długie mają drzemki? Mój od początku był dużym śpiochem i nadal ma takie dni, że śpi 2-3 razy po 3 h w ciagu dnia, plus noc z jedna przerwą na karmienie! Śpi, je, śpi, je... a raz ma tak że cały dzień marudzenia i krótkie drzemki. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Jezu jak ja się cieszę, że jutro będzie ta położna. Jak czytam co piszecie to mi ewidentnie wychodzi, że mój jest mocno przeze mnie nagrzewany. Ufam Wam, ale jutro na pewno jeszcze zasięgnę jej opinii. Bo sama jakoś boję się go np. tak jak Mysia dziś położyć w pampersie i pieluszce tetrowej. Mam wrażenie, że by zamarzł.
Muszę się też Wam przyznać, że moje multum ubranek teraz po praktyce zostało zredukowane do bardzo niewielu. Po prostu część jest dla mnie nieprzydatna, bo prócz półśpochów, które są ok mimo, że całe się ściąga to wszelkie pajace i śpioszki, które nie mają rozpięcia w kroku są dla mnie do kitu. Więc poszły fruuu...do wora na wydanie, a ja właśnie dokupiłam kilka sztuk tych rzeczy, które uznałam za przydatne. Teraz usiłuję poszukać jakiś bluzek dla kobiet karmiących i marnie mi idzie. A tak w ogóle to myślę, ze na 17 części wątku skonczymy rozpakowywanie ![]()
#3621 | |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
u nas niestety atak chorób. Blanka złapała jakiegoś wirusa i sprzedała Kubusiowi. Na szczęście obyło się bez antybiotyków, mały bierze inhalacje i ściągam mu katar aspiratorem (kupiłam taki montowany do odkurzacza) i juz jest ok, byłam dzisiaj na kontroli, jeszcze mi auto nie odpaliło i musiałam zamówić taksówkę, ale jakoś dałam sobie z nimi radę... Kinga, chyba pójdę za twoją radą z tą czapeczką, bo wydaje mi się, że przegrzewam małego, dostał potówek na buzi i głowie, niestety wynika to z tego, że jestem zmarzluchem i ciągle mi zimno... ale te czapy w atki upał jak dziś to chyba lekka przesada, mam taką niby dziurkowaną, ale to i tak chyba zbędne... sorry, że się prawie nie udzielam... naprawdę nie mam już siły zaglądać do kompa, przy dwójce dzieci nie mam kiedy po prostu. Może jak Blanka wróci do przedszkola to uda mi się częściej zajrzeć... ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]() a mam prawie 30 stopni w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() NADROBILAM! nie cytowałam, bo znow czasu brak Ada - gratulacje!!! witamy Gabrysia ![]() Pawie o sukienkach pamiętam. mam nadzieje, ze zdaze przed chrzcinami cos Wam wygrzebać - może w końcu jutro! Ash - sciskam i nie daj się! jesteś najlepsza mama, a deprecha niech spada. Sofcia ma wszystko co potrzeba, ma wspaniałych rodzicow i tej wersji się trzymaj ![]() Mysia - alez młody ma pieeeekne czuprynę ![]() Lonely - slodziak z tego Twojego synka, az chce się braciszka dla Nelci ![]() więcej nie pamiętam, wybaczcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
![]() na odwyku ![]() ![]() Motylku, my będziemy wazyc się w srode, ale Nelcia na pewno nie przybiera az tyle co inne forumowe dzieciaki. niby fałdeczki i pucki sa, ale nie sadze, żeby az tak szala z waga ![]() Cytat:
my tez czapki zakładamy tylko na spacer jak jest wietrznie. w wozki zazwyczaj je sciagam albo tylko klade na uszku czapeczke lub pieluszke. po kapieli zakladalismy jak bylo zimno, teraz już nie. pilnuje tylko zbey nie było przeciągu. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() dobranocka ![]() ps. DZIEWCZETA ZACZYNAMY ODLICZAC, JESZCZE 10!!! MALUSZKOW I SPADAMY NA ODCHOWALNIE!!! ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-06-17 o 22:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
A ja Wam sie jeszcze przyznam ze tak sie zarzekalam ze Mlody nie bedzie z nami spal a odkad wrocilam do domku ( w sumie 3 noc) to spi tylko z nami bo jakos sie boje go samego w lozeczku zostawic, ze sie zakrztusi albo cos
Moze jakbym miala lozeczko tak jak mydelniczke w szpitalu z boku lozla to byloby inaczej ale mamy lozeczko w nogach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Walczymy se snem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
To ze mnie jakaś chyba matka wyrodna bo dziewczyny śpią od początku same w łóżeczkach
![]() Miałam się jeszcze was spytać. Czy wasze dzieciaki też upodobały sobe którąś stronę do lezenia? Bo majka to w miarę się kręci a ala ma ciągoty do leżenia na prawym poliku. Neurolog wczoraj powiedziała żeby zwracać uwagę żeby na lewym też leżała. Tylko ciekawe jak kiedy ona jak ją kładę na lewy to zaraz się przewraca na prawy? Macie pomysł jak ją przetrzymać na tym lewym? O. 4:40 a ktoś sobie biega. Też bym sobie pobiegala ale o 4:40? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.