Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 18:54   #3601
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Dziewczyny nie używajcie pasów poporodowych w połogu!!!!!!!! Przecież wszystkie narządy muszą wrócić na swoje miejsce, a jak je ściśniecie to jak mają to zrobić... Można ich używać, ale po połogu kiedy organizm wróci do normy. Położne mówiły, że przez 6 tyg. po porodzie absolutnie nie można się nimi ściskać.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:54   #3602
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
no to zostało nas już tylko 10...
o ja to już niewielka garstka zupełnie nie dociera do mnie że to już tak blisko
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:06   #3603
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o ja to już niewielka garstka zupełnie nie dociera do mnie że to już tak blisko
nie wiadomo tylko, co ze szczęśliwą... długo się nie odzywa, więc może być tak, że jest nas już tylko 9, bo szczęśliwa już tuli Maleństwo

nie ukrywam, że już nie mogę się doczekać Jaśka... może wezmę się dzisiaj za męża, może on mi pomoże...

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ada to jest pozytywnie na maxa nastawiona trzymam kciuki

Nuna za Ciebie tez! Bedzie dobrze!

Ja mialam dzis 5h podpieta oxy i rozwarcie uroslo z 1cm do 1,5cm. Masakra jestem zalamana bo bylam pewna, że dzis juz Małą zobaczymy
Jutro maja mi zakladac ten cewnik foleya - to jest ten balonik co miala Kinga i ruszyl u niej akcje porodowa?
Masakra... trzymam żeby akcja się szybciej rozwijała

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:13   #3604
Kinga_20
Zakorzenienie

puchatkowa dokładnie tak, miałam założony cewnik Foley'a na noc, z rozwarcia 2 cm zrobiło się do rana prawie 6 cm, ale bez skurczy, później oxy o 10.00 i po 10 min. pojawiły się skurcze, a 1h40 min. później miałam już u swojego boku moje maleństwo Tylko coś oxy słabo chyba na Ciebie działa?

A tak w ogóle to kończymy dzisiaj miesiąc, więc nie jesteśmy już noworodkiem, a niemowlaczkiem

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-06-17, 19:24   #3605
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
ADA32 URODZIŁA
Urodziłam.. Gabriel ma 3200 błyskawicznie poszło bolało ale co tam, tylko chwilę urodził się o 17.55.. 10 punktów.. jestem w bardzo dobrym stanie narazie mam go przy sobie cały czas..

Gabrielku witamy na świecie
Gratulacje !!!
Witamy Gabrysia

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja chyba do Was tak prędko nie dołączę:-( TP z Usg minął wczoraj, a z OM będzie w czwartek a tu skurczy na KTG zero, szyjka długa. Na szczęście gin nie robiła mi problemu z L4 i dała jeszcze na tydzień. Cos Leoś ma gdzieś ten świat i woli jeszcze w brzuszku;-) Więc czekamy dalej
Oj mały uparciuszek mieszka w brzuszku

Cytat:
Ja mialam dzis 5h podpieta oxy i rozwarcie uroslo z 1cm do 1,5cm. Masakra jestem zalamana bo bylam pewna, że dzis juz Małą zobaczymy
Jutro maja mi zakladac ten cewnik foleya - to jest ten balonik co miala Kinga i ruszyl u niej akcje porodowa?
Trzymaj się
Obyś jutro już tuliła córeczkę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:35   #3606
puchatkowa
Zakorzenienie

Ada gratulacje

Kinga dzieki za odpowiedz mam nadzieje ze po tym cewniku i u mnie cos ruszy i moze wtedy z ta oxy da rade. Moze moga dac wieksza dawke bo ta dzis faktycznie słabo podzialala.

Dzieki za wszystkie kciuki

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:35   #3607
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiadomo tylko, co ze szczęśliwą... długo się nie odzywa, więc może być tak, że jest nas już tylko 9, bo szczęśliwa już tuli Maleństwo

nie ukrywam, że już nie mogę się doczekać Jaśka... może wezmę się dzisiaj za męża, może on mi pomoże...
ja po dzisiejszym ktg to nie wierzę że cokolwiek jest w stanie przyspieszyć akcję no ale do czwartku zakładam plan basen + przytulanki i jestem ciekawa czy chociażby jeden skurczyk się na ktg pokaże

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to kończymy dzisiaj miesiąc, więc nie jesteśmy już noworodkiem, a niemowlaczkiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:41   #3608
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-17, 19:42   #3609
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ada gratulacje

Kinga dzieki za odpowiedz mam nadzieje ze po tym cewniku i u mnie cos ruszy i moze wtedy z ta oxy da rade. Moze moga dac wieksza dawke bo ta dzis faktycznie słabo podzialala.

Dzieki za wszystkie kciuki
A wiesz ile Ci nastawili tej oxy? Ja miałam dawkę 4,5 i momentalnie się ruszyło. Trzymam za Ciebie kciuki, oby balonik pomógł

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Stary 2013-06-17, 19:48   #3610
JennyAniolek
Zakorzenienie

Byłam dziś rano w labie, bo chciałam sprawdzić jak tam moje wyniki po skończeniu antybiotyku i...
CRP i OB wg norm labu podwyższone O ile CRP w porównaniu do tego co było w szpitalu teraz jest super (w szpitalu ponad 100, potem 78; a teraz 1.8, norma labu to 0.5), tak OB mnie już martwi (mam 39, a wg norm labu ma być do 15). Jutro mijają 3 tyg od porodu... Gdybym nawet chciała iść do gina to , bo tak jak wcześniej pisałam nie mam jeszcze wypisu

Pomarudziłam to teraz idę popatrzyć na moich śpiochów i trochę poleżeć, bo jakoś mnie dziś brzuch boli

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-06-17 o 19:49
Stary 2013-06-17, 20:12   #3611
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ MAM WIADOMOŚĆ OD ADY
" Rodzę... jestem w szpitalu 5 cm rozwarcia... boli ale to co ooo skurcz... Całuje wszystkich"

Trzymamy kciuki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Odnośnie czapeczek też mam pytanie ( generalnie jakikolwiek temat poruszycie to ja mam pełno pytań).Bo rozumiem, że te Wasze dzieciaczki to większe więc czapeczek nie noszą, ale tak +/- do jakiego wieku ( tygodnia) zakładałyście non stop?

O i tu kolejne pytanie. Błagam dziewczyny powiedzcie jak sobie radziłyście z nawałem pokarmu. Obecnie chodzę z liśćmi kapusty w staniku Małego przystawiam, ale nie jestem w stanie go zmusić więc je ile je, a ja w międzyczasie prócz tego, że cyce mam wielkości głowy to jeszcze zdążą mi stwardnieć nim mały się do nich dorwie...a z laktatorem to się nieco boję by nie pobudzać. Generalnie próbuję je zmiękczyć nieco przed karmieniem i coś tam pociągne, ale ja pociągnę 5x za gwint laktatora z każdej piersi i już mam 30 ml pobrane, a nie chce za dużo by z kolei laktacji mocniej nie pobudzić.

I kolejne pytanie- od jakiego momentu już tak bezpiecznie sobie można odciągać by jednak nie było nawału, a dla Maluszka coś tam było w zamrażalce/lodówce?

Czy Wasze dzieciaczki też czasami psikały na początku? Bo mój kilka razy dziennie, ale w nosku nic nie widać.
Czapkę non stop to miał w szpitalu w pierwszej dobie, później powiedzieli, że ściągnąć w domu 2 razy po kąpieli założyłam i tyle. Bez przesady, przecież nie ma przeciągów

Ja nie miałam jakiegoś szczególnego nawału, wszystko Bartek wysysał no i przybierał po 80g dziennie

Mój do teraz psika, maluszki w ten sposób oczyszczają sobie nosek

Cytat:
ADA32 URODZIŁA
Urodziłam.. Gabriel ma 3200 błyskawicznie poszło bolało ale co tam, tylko chwilę urodził się o 17.55.. 10 punktów.. jestem w bardzo dobrym stanie narazie mam go przy sobie cały czas..

gratulacje!
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak dokarmiam małą częściej, bo chce jej się chyba pić i zjada mniej to następne karmienie z tej samej piersi czy z drugiej?
jak pije krótko to z tej samej daję

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 20:15   #3612
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ale tak +/- do jakiego wieku ( tygodnia) zakładałyście non stop?
jakoś przez 2 tyg tylko na dworze ... był początek kwietnia odpukać mały nawet kataru do tej pory nie miał
co do nawału pokarmu to nie pomogę bo ja go prawie nie miałam

Ada gratuluje !!!!!!!! czekamy na zdjęcie Gabrysia

Przemek też ma dość upału ... biedny cały dzień nie spał, ale po południu bardzo był śpiący, ciągle się wybudzał, wypił 3 butle herbatki a mleczka bardzo niewiele ... o 16 butlę 120, a przed 20 po kąpieli wypił 40 ml, już go próbowałam przetrzymać z tą butlą w dziobie ale zasnął zaniesiony do pokoiku nawet się nie obudził.

i muszę Wam powiedzieć że nie byłam przekonana do ochraniaczy do łóżeczka, ale dziś nad ranem Przemek wsadził sobie jakimś cudem nóżkę między szczebelki ... ale był pisk pomimo tego że ma książeczkę taką dla niemowląt między tymi szczebelkami ... zdolny jest

mam pytanko w związku z allegro (Diabli !!! ) kupować kupowałam multum, ale pierwszy raz sama coś wystawiłam. ktoś kupił coś w sobotę, ale do tej pory nie wybrał sposobu wpłaty i nie zapłacił. ile mam czekać? kiedy się przypomnieć i czy jest jakiś określony czas? próbowałam się doszukać ale różnie piszą, że 7 dni, że 14, że sama mam ustalić

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-06-17 o 20:24
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:22   #3613
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Co do czapeczki... Nałożyłam ze 2 razy na dwór - spocona głowa i potówki przekonały mnie do niezakładania. Czasem założę jej koronkową opaskę jak wieje. Ogólnie to stosuję zimny wychów :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-06-17, 20:30   #3614
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
ADA32 URODZIŁA

Gratuluje !!!

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:32   #3615
ankaaa206
Wtajemniczenie

ale dziś zabiegany dzień był, rano pediatra - znowu z tym katarem, dostaliśmy skierowanie do laryngologa, ciotka nam zalatwila wizytę na cito więc nie musieliśmy czekać lekarz małego przebadał i niby anatomicznie nosek i gardelko jest ok, tylko nie wiadomo dlaczgo młodemu cieknie z noska dostaliśmy nowe kropelki i jak nie przejdzie to za tydzien znowu mamy przyjść.
Moje maleństwo waży już 4,3 kg czyli 800g w 15 dni przytył
dziś cały dzien był aniołkiem mamusi pół dnia przesiedzielismy na dworze gdzie spał w najlepsze teraz była kąpiel, cyc i spanko.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:48   #3616
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ale dziś zabiegany dzień był, rano pediatra - znowu z tym katarem, dostaliśmy skierowanie do laryngologa, ciotka nam zalatwila wizytę na cito więc nie musieliśmy czekać lekarz małego przebadał i niby anatomicznie nosek i gardelko jest ok, tylko nie wiadomo dlaczgo młodemu cieknie z noska dostaliśmy nowe kropelki i jak nie przejdzie to za tydzien znowu mamy przyjść.
dziś cały dzien był aniołkiem mamusi pół dnia przesiedzielismy na dworze gdzie spał w najlepsze teraz była kąpiel, cyc i spanko.

Wooow brawo za przyrost
Wyjdzie, że moja w końcu najmniejsza będzie na wątku Bo 800 g to ona ma w miesiąc

Ada serdeczne GRATULACJE!!!

Gdzie jest Diabli?!

Byliśmy nad wodą na spacerze z Młodą i niestety mieliśmy okazję widzieć akcję ratowniczą topielca. Niestety nie udało im się uratować

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:54   #3617
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dziś zauważyłam, że mojemu leci z nosa, co zrobił łyka to mu się wylewało nosem pierwszy raz takie coś

pięknie przybrał
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Byliśmy nad wodą na spacerze z Młodą i niestety mieliśmy okazję widzieć akcję ratowniczą topielca. Niestety nie udało im się uratować

Stary 2013-06-17, 21:14   #3618
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Co do czapeczki... Nałożyłam ze 2 razy na dwór - spocona głowa i potówki przekonały mnie do niezakładania. Czasem założę jej koronkową opaskę jak wieje. Ogólnie to stosuję zimny wychów :-D

U nas również tak zwany zimny wychów,nie przegrzewamy,czapeczke miał ze 2 razy jak był wiaterek. A tak już bez. Chyba że nie pewnie jest na dworze a z wózka wyjąć trzeba to nakładam. W wózku czasami ucho tetrą nakryje.

Cytat:
Wooow brawo za przyrost
Wyjdzie, że moja w końcu najmniejsza będzie na wątku Bo 800 g to ona ma w miesiąc

Ada serdeczne GRATULACJE!!!

Gdzie jest Diabli?!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:36   #3619
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie używajcie pasów poporodowych w połogu!!!!!!!! Przecież wszystkie narządy muszą wrócić na swoje miejsce, a jak je ściśniecie to jak mają to zrobić... Można ich używać, ale po połogu kiedy organizm wróci do normy. Położne mówiły, że przez 6 tyg. po porodzie absolutnie nie można się nimi ściskać.
ja mam pas ściagajacy z Lidla i jakieś wysokie majtki ściagajace (o wiele wygodniejsze bo się nie rolują i nie uciskaja na szwie po cc) kilka razu użyłam ale sobie odpuściłam, a teraz jak skończyłam 6 tyg to juz muszę wrócić do ściagania tylko że robi się coraz cieplej i nie chce się dodatkowo ogrzewać....

Ada gratulacje

Mam pytanie do tych mam z początku maja (5 tyg z plusem) : ile razy dzieci śpią, jak długie mają drzemki? Mój od początku był dużym śpiochem i nadal ma takie dni, że śpi 2-3 razy po 3 h w ciagu dnia, plus noc z jedna przerwą na karmienie! Śpi, je, śpi, je... a raz ma tak że cały dzień marudzenia i krótkie drzemki.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 21:55   #3620
Magiusa
Zakorzenienie

Jezu jak ja się cieszę, że jutro będzie ta położna. Jak czytam co piszecie to mi ewidentnie wychodzi, że mój jest mocno przeze mnie nagrzewany. Ufam Wam, ale jutro na pewno jeszcze zasięgnę jej opinii. Bo sama jakoś boję się go np. tak jak Mysia dziś położyć w pampersie i pieluszce tetrowej. Mam wrażenie, że by zamarzł.

Muszę się też Wam przyznać, że moje multum ubranek teraz po praktyce zostało zredukowane do bardzo niewielu. Po prostu część jest dla mnie nieprzydatna, bo prócz półśpochów, które są ok mimo, że całe się ściąga to wszelkie pajace i śpioszki, które nie mają rozpięcia w kroku są dla mnie do kitu. Więc poszły fruuu...do wora na wydanie, a ja właśnie dokupiłam kilka sztuk tych rzeczy, które uznałam za przydatne.
Teraz usiłuję poszukać jakiś bluzek dla kobiet karmiących i marnie mi idzie.

A tak w ogóle to myślę, ze na 17 części wątku skonczymy rozpakowywanie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-06-17, 22:15   #3621
metropolitan
Zadomowienie

cześć dziewczyny!

u nas niestety atak chorób. Blanka złapała jakiegoś wirusa i sprzedała Kubusiowi. Na szczęście obyło się bez antybiotyków, mały bierze inhalacje i ściągam mu katar aspiratorem (kupiłam taki montowany do odkurzacza) i juz jest ok, byłam dzisiaj na kontroli, jeszcze mi auto nie odpaliło i musiałam zamówić taksówkę, ale jakoś dałam sobie z nimi radę...

Kinga, chyba pójdę za twoją radą z tą czapeczką, bo wydaje mi się, że przegrzewam małego, dostał potówek na buzi i głowie, niestety wynika to z tego, że jestem zmarzluchem i ciągle mi zimno... ale te czapy w atki upał jak dziś to chyba lekka przesada, mam taką niby dziurkowaną, ale to i tak chyba zbędne...

sorry, że się prawie nie udzielam... naprawdę nie mam już siły zaglądać do kompa, przy dwójce dzieci nie mam kiedy po prostu. Może jak Blanka wróci do przedszkola to uda mi się częściej zajrzeć...

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Jezu jak ja się cieszę, że jutro będzie ta położna. Jak czytam co piszecie to mi ewidentnie wychodzi, że mój jest mocno przeze mnie nagrzewany. Ufam Wam, ale jutro na pewno jeszcze zasięgnę jej opinii. Bo sama jakoś boję się go np. tak jak Mysia dziś położyć w pampersie i pieluszce tetrowej. Mam wrażenie, że by zamarzł.

Muszę się też Wam przyznać, że moje multum ubranek teraz po praktyce zostało zredukowane do bardzo niewielu. Po prostu część jest dla mnie nieprzydatna, bo prócz półśpochów, które są ok mimo, że całe się ściąga to wszelkie pajace i śpioszki, które nie mają rozpięcia w kroku są dla mnie do kitu. Więc poszły fruuu...do wora na wydanie, a ja właśnie dokupiłam kilka sztuk tych rzeczy, które uznałam za przydatne.

ja jako chorobliwy zmarzluch na pewno bym nie położyła kuby spać a pampersie i pod pieluchą. Jest obecnie w rampersie i pod cienkim kocykiem. Kładłam go dzisiaj pod pieluszką to od razu kichał, więc pewnie ma po mnie

a mam prawie 30 stopni w domu
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:18   #3622
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mam pytanko w związku z allegro (Diabli !!! ) kupować kupowałam multum, ale pierwszy raz sama coś wystawiłam. ktoś kupił coś w sobotę, ale do tej pory nie wybrał sposobu wpłaty i nie zapłacił. ile mam czekać? kiedy się przypomnieć i czy jest jakiś określony czas? próbowałam się doszukać ale różnie piszą, że 7 dni, że 14, że sama mam ustalić
poczekaj tak z 7 dni, później możesz wyslac przypomnienie zazwyczaj ludzie sami sobie ustalają termin platnosci. możesz napisac mail i zapytać kiedy można spodziewać się wplaty, bo przesylka spakowana itd.

NADROBILAM!

nie cytowałam, bo znow czasu brak

Ada - gratulacje!!! witamy Gabrysia

Pawie o sukienkach pamiętam. mam nadzieje, ze zdaze przed chrzcinami cos Wam wygrzebać - może w końcu jutro!

Ash - sciskam i nie daj się! jesteś najlepsza mama, a deprecha niech spada. Sofcia ma wszystko co potrzeba, ma wspaniałych rodzicow i tej wersji się trzymaj a reszta unormuje się, jeszcze trochę!

Mysia - alez młody ma pieeeekne czuprynę superowy!

Lonely - slodziak z tego Twojego synka, az chce się braciszka dla Nelci

więcej nie pamiętam, wybaczcie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:19   #3623
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokładnie to samo... niby od ok. 7 miesięcy masz świadomość tego, że będziesz mamą, a teraz, im bliżej porodu, tym trudniej w to uwierzyć
ja już prawie miesiąc mam dziecko i dalej nie mogę uwierzyć ze z double income no kids wskoczyliśy w 2+1... ciągle mi się wydaje ze to taka wymagająca zabawka jest a nie dziecko..

Cytat:

no ja też właśnie mam swoje ulubione ubranka które zakładam non stop, a reszta to jak już zupełnie nie mam w co ubrać..np. jakies body które przez głowe musze wsuwać..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:27   #3624
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie jest Diabli?!

na odwyku zrobiłam sobie male wagary i dzisiaj caaaly dzień spedzilysmy na spacerkach. cudna pogode. co 2-3 godziny wracałam do domu przebrać pieluchę, dac cyca, bo malej wyjątkowo chciało się pic (wcale jej się nie dziwie) i chyba jutro kupimy herbatke koperkowa...wydaje mi się, ze jednak trzeba ja dopajac, bo mleczko jakos chyba nie dawalo jej ulgi

Motylku, my będziemy wazyc się w srode, ale Nelcia na pewno nie przybiera az tyle co inne forumowe dzieciaki. niby fałdeczki i pucki sa, ale nie sadze, żeby az tak szala z waga dam znac ile u nas tygodniowo.

Cytat:
masakra...takie widoki zostają na długo w pamięci.

my tez czapki zakładamy tylko na spacer jak jest wietrznie. w wozki zazwyczaj je sciagam albo tylko klade na uszku czapeczke lub pieluszke. po kapieli zakladalismy jak bylo zimno, teraz już nie. pilnuje tylko zbey nie było przeciągu.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja jako chorobliwy zmarzluch na pewno bym nie położyła kuby spać a pampersie i pod pieluchą. Jest obecnie w rampersie i pod cienkim kocykiem. Kładłam go dzisiaj pod pieluszką to od razu kichał, więc pewnie ma po mnie

a mam prawie 30 stopni w domu
Nela spi wlasnie w body z krótkim rekawkiem i pod kolderka z rozka

dobranocka

ps. DZIEWCZETA ZACZYNAMY ODLICZAC, JESZCZE 10!!! MALUSZKOW I SPADAMY NA ODCHOWALNIE!!!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-06-17 o 22:24
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:57   #3625
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

A ja Wam sie jeszcze przyznam ze tak sie zarzekalam ze Mlody nie bedzie z nami spal a odkad wrocilam do domku ( w sumie 3 noc) to spi tylko z nami bo jakos sie boje go samego w lozeczku zostawic, ze sie zakrztusi albo cos
Moze jakbym miala lozeczko tak jak mydelniczke w szpitalu z boku lozla to byloby inaczej ale mamy lozeczko w nogach

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-06-18, 02:52   #3626
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
A ja Wam sie jeszcze przyznam ze tak sie zarzekalam ze Mlody nie bedzie z nami spal a odkad wrocilam do domku ( w sumie 3 noc) to spi tylko z nami bo jakos sie boje go samego w lozeczku zostawic, ze sie zakrztusi albo cos
Moze jakbym miala lozeczko tak jak mydelniczke w szpitalu z boku lozla to byloby inaczej ale mamy lozeczko w nogach

a ja wiedziałam, że będę spała z Młodym i robię to z lenistwa często ale nie boję się go zostawiać w łóżeczku.

Walczymy se snem

Stary 2013-06-18, 03:25   #3627
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:

ja po 2 tygodniach dopiero swojego odłożyłam do łóżeczka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 03:43   #3628
Aaś
Zakorzenienie

To ze mnie jakaś chyba matka wyrodna bo dziewczyny śpią od początku same w łóżeczkach

Miałam się jeszcze was spytać. Czy wasze dzieciaki też upodobały sobe którąś stronę do lezenia? Bo majka to w miarę się kręci a ala ma ciągoty do leżenia na prawym poliku. Neurolog wczoraj powiedziała żeby zwracać uwagę żeby na lewym też leżała. Tylko ciekawe jak kiedy ona jak ją kładę na lewy to zaraz się przewraca na prawy? Macie pomysł jak ją przetrzymać na tym lewym?

O. 4:40 a ktoś sobie biega. Też bym sobie pobiegala ale o 4:40?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 03:43   #3629
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

nadal walczymy ale już prawie wygrywam

Stary 2013-06-18, 04:01   #3630
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nadal walczymy ale już prawie wygrywam
naiwna

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości