Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 22:02   #2131
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
własnie weszłam na wage juz ponad 15 kg wiecej
a ja przez 2tyg przytyłam chyba 0,5kg dzięki diecie cukrzycowej, pani diabetolog takie mi dziś komplementy prawiła, że aż mi głupio było

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
my kupiliśmy 2 lata temu orbitreka do domu. daliśmy z niego kupę kasy, ćwiczyłam na nim może z 6 razy, mąż jeszcze mniej. i sprzedaliśmy po 5 miesiącach

fiazo- tak, ja mam coś takiego:
http://www.materacyk.pl/pl/produkty/...gieniczna.html
tanie, oddychające i mam nadzieję skuteczne
fajna, a najbardziej mi się ta dzidzia na zdjęciu podoba
mojego województwa nie ma na liście

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:03   #2132
surka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja mam na Ślasku orbitreka.Kiedys dzieki niemu i mojej wytrwalosci schudłam i po porodzie na nowo sie zaprzyjaznimy.
O właśnie moje siostry mają orbitreka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:04   #2133
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
fajna, a najbardziej mi się ta dzidzia na zdjęciu podoba
mojego województwa nie ma na liście
na all są
http://allegro.pl/fiki-miki-nakladka...308034594.html
Stary 2013-06-17, 22:04   #2134
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
en wlasnie kolezanka ktora ostatnio rodzila i jest na swierzo ze sprawami mowi ze te krakowskie dostaje sie i trzeba tylko miec papierek ze sie jest zameldowanym w krakowie od co najmniej 6miesiecy.nie ma zadnego progu finansowego. trzeba doczytac.
tylko ze ja nie jestem zameldowana w krakowie tylko pod krakowem u rodziców, więc juz w ogóle odpada. Tego to nawet nie brałam pod uwagę, więc tam kij, ważne, że chociaż na to becikowe się załapię dzięki temu, ze biorą pit z 2011, a nie z 2012

właśnie zjadłam miskę zupy szczawiowej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-06-17 o 22:06
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:05   #2135
d0tkaaa
Zakorzenienie

En chyba masz racje

https://www.bip.krakow.pl/?news_id=54188

no to ja niewiem wogole czy dostane tez...watpie...czy w takim przypadku o gminne moze starac sie tz ktory jest zarejestroeany na bezrobociu?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:06   #2136
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Śliczna sypialnia, ja mam takiej wielkości ale salon. Zazdroszczę
nie zazdrość, bo w takim razie nie tak dawno w mieszkaniu mieliśmy salon mniejszy od Twojego

Cytat:
[/COLOR]czy kupowałyście ochraniacz na materac
tak, taki na gumki po bokach

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Tz przyszedł z pracy, otworzyłam mu, a ten do psa krzyczy "bierz grubaska" to chyba było o mnie, bo raczej nie o kimś kogo mijał na ulicy 10 minut wcześniej
sorki, ale niezłe...

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
moj tż powiedział, że Sara będzie piękna po mamusi, a mądra po tatusiu, więc aż taki geniusz odpada:P haha
(dobrze ze moj tz tego nie czyta)

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Babcie sa dobre....
Moja juz 89 lat i juztaka zakrecona jest troche....siedze z nia dzis na lawko-hustawce a ta patrzy na mnie i mowi....
Ty tam masz jakies dziecko czy masz taki brzuch.....hehe
Tak,ze tego...nie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tekst babci mnie zabił

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale my z TŻ byliśmy ostatnio lepsi!! Zostawiliśmy patelnię z olejem na gazie i pojechaliśmy na wizytę do gina a po wizycie jeszcze na zakupy
To cud, że olej się nie zapalił i nie spalił nam mieszkania
ooo matko nie wiem jakim cudem nic się nie stało !!!!???? szok!!! mieliście ogrooomne szczeście!!

Cytat:
i zadna mnie nie pobije..bylismy na zakupach w auchan i duzo rzeczy mielismy wsumie i tz niosl koszyk to zeby nie dokladac mu to zawiesilam pare pomidorow w siatce i bulek w siatce na reke wykladamy na ta listwe wszystko skasowala nas pani zaplacilam idziemy do auta pakujemy di tylu i mowie do tz czemu ona nie wlozyla nam pomidorow i bulek do siatek z reszta rzrczy...i nagle smiech!wynioslam je skaplam sie dopiero na dole w aucie ze nie wystawilam ich na tasme hahahahahah a Pani napewno widxiala bo nawet trzymalam portfel w tej rece ochroniaz tez dziwnie spogladal ale nic...tz mowi zebym cos konkretnego wynosila jak juz a nie cos za pare gr hahhaahahahah ale zebysvie widzialy moje zdziwienie...)
he he he

ciekawe jak tam Belle...

a Oliath dawała znać?
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:06   #2137
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jaki ruch na pasku - chyba wszystkie czekaja na Kinderka

Moja panna wyspala sie i teraz buszuje po pokoju, musze sie za nia wziac i uspic i sama isc spac. Bo jakos padam, pol godziny drzemki w dzien to w sumie takie nic.

Kupilam sobie w Pepco klapki, takie pod prysznic za 10 zl. Reczniki dzis wypralam, wiec moge sie ostatecznie pakowac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:07   #2138
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hello My juz po usg i po glukozie. Bylam z mama na usg i mama w sumie wiecej widziala niz ja. Gabi wazy juz 3300
+/- 490 i z wymiarow jest juz w 38tygodniu,czyli tydzien do przodu En,jesli mozesz,dopisz na 1str wage mojej ksiezniczki Wszystko dobrze, ale nie udalo sie zrobic sweet foci buzi,bo ilosc wod za mala do dobrych zdjec,choc w normie sie miesci. Pierwsze co lekarka powiedziala,to ze to dziewczynka,pokazujac mi to na ekranie Teraz czekam w napieciu czy zadzwonia ze szpitala,bo jesli obciazenie wyjdzie ponad normy,maja dzwonic dzis lub jutro. Prosze dziewczyny o kciuki za ta glukoze Jestem szczesliwa ze widzialam Gabi i ze wszystko u niej dobrze,tak ladnie przybrala na wadze Jedno usg a tyle radosci

za wizytę i za glukozę
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejo juz sie wypieknilam i oto jestem

domi sliczny pokoik. Marysia tez ma wszystko na styk. No i widze, ze mamy takie same nosidło

magdalenne niestety nikt nie mowil ze bedzie latwo. No wiem, o co ci kochana chodzilo. Ja z tego powodu rzadko narzekam bo taki los matki i juz. Najgorsze dla mnie jest to, ze nie umiem jej pomoc.

madi i wlasnie to jest denerwujace, ze cieplo i wogole a ja znow jakis wirus dopadl i to zaraz przy antybiotyku - przeciez to anormalne

teso moze sie nawrocil, a moze sie uderzyl w glowe a tak serio, no zdarza im sie czasami blysnac.

irmith ja tez sie napawam urokami jednego dziecka. I to tego ktore jak nie jest chore nie wstaje w nocy, samo chodzi, mowi kiedy chce jesc, czy siku

kathe mnie jak odszedl czop to i od razu poszly wody i za 6h mialam Marysie juz na swiecie. A brzuch obnizyl mi sie jakos 2 tyg przed porodem.

idzia a czmeu do szpitala idziesz?

sammi brawa za wozeki czekam na reszte fot

surka jaki piekny brzus

iwona co do poscieli - im tansza tm gorszej jakosci. Sama juz to wyporobowalam i teraz dopkoki mnie nei bedzie stac na drozsza=lepsza ni ekupuje "przejsciowek"

czerwony balonik imponujaca waga malej i trzymam kciuki za glukoze
hehe dokładnie choć moja budzi się w nocy ale też mówi co chce jeść a jak posadzę na nocniku i powiem żeby puściła bączka to robi kupę

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytania: czy staniki do karmienia się przydają? Bo się zastanawiam czy to nie jest zbędne.
Te mamy, które już mają dzieci- jakie polecacie? bawełniane? z fiżbinami? ile kupić?
Hmm mi się przydały do karmienia aż 9mcy ja kupiłam Alles i zużyłam je doszczętnie bo nosiłam nawet jak już nie karmiłam ja używam z fiszbinami i kupiłam 3 biały czarny i cielisty w tej ciąży zrobiłam tak samo no i też Alleski

Cytat:
kupiłam w promocji materac+ nakładka antysiuśki, do tego była załączona taka poduszko- klin. i pytanie: używać tego czy dzidzia powinna leżeć w 100% na płasko?
to jest coś takiego
http://www.materacyk.pl/pl/produkty/...szka-klin.html
Też myślałam nad tym klinem, przydaje sie jak dziecko nie daj Bóg ma refluks, katar ale normalnie też chyba może na tym spać, to nie jest zbyt wysokie więc ciągle jeszcze rozważam zakup.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Na ktg nawet jednego skurczyka oczywiście. Ale jutro rano mam się zgłosić do szpitala Ginka powiedziała, że w tym tygodniu muszę bezwzględnie urodzić
No i się rozpruwa worek

Idzia trzymaj kolanka mocno bo to jeszcze wcześnie kruca

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:09   #2139
surka
Zakorzenienie

Ja padam, może zajrzę jeszze na tel. Dobrej nocki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:10   #2140
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Krakowskiego nie dostanę bo tam trzeba mieć 850 zł/osobę + udowodnic, ze od ponad roku sie mieszka w Krk.. a my wynajmowalismy mieszkanie od ludzi, którzy nam tego nie potwirdzą bo płatność była do ręki i zapewne nie odprowadzali podatku za nie..
En ale to nie dotyczy miasta Krakowa tylko gminy Kraków tak mi się wydaje Nie jesteś zameldowana na terenie gminy?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:13   #2141
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
En chyba masz racje

https://www.bip.krakow.pl/?news_id=54188

no to ja niewiem wogole czy dostane tez...watpie...czy w takim przypadku o gminne moze starac sie tz ktory jest zarejestroeany na bezrobociu?
tak, moze sie starac Tz- rodzic, a który to juz nie wazne

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
En ale to nie dotyczy miasta Krakowa tylko gminy Kraków tak mi się wydaje Nie jesteś zameldowana na terenie gminy?
nie, ja jestem gmina X powiat Kraków.

Ej no dobra, ale równie dobrze takie zaswiadczenie moze mi np wystawic babcia mieszkajaca w krakowie ze mieszkam tam od X msc... dobrze mysle zeby to obejsc? i ten dochod biora z 3 ostatnmich msc przed zlozeniem wniosku i dziele go na mnie i Beza czy tylko ja?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:14   #2142
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mela moze napisz do niej co??
Nie mam do Oli nr tel. Tylko ona ma do mnie, ale poki co cisza.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:16   #2143
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ej no dobra, ale równie dobrze takie zaswiadczenie moze mi np wystawic babcia mieszkajaca w krakowie ze mieszkam tam od X msc... dobrze mysle zeby to obejsc? i ten dochod biora z 3 ostatnmich msc przed zlozeniem wniosku i dziele go na mnie i Beza czy tylko ja?
Si babcia może Ci napisać takie oświadczonko, że mieszkasz u niej
Koleżanka tak załatwiała ale 3 lata temu i wtedy nie było takich obostrzeń, ale zawsze warto spróbować

Ale chyba nie biorą 3 ostatnich miesięcy tylko też ten dochód z 2011 na Ciebie i Bezika

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:23   #2144
roxi1980
Zakorzenienie

Próbuję nadrabiać, ale Wy dziś to normalne neverending story...

Idę się wykąpać na szybko, zgolić kudły, bo jutro przegląd kapy

Chyba jeszcze na chwilkę wrócę może uda się doczytać

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41359332]w załączniku wklejam naszą sypialnię uszykowaną dla Leośka, potem dojdzie jeszcze fotel do karmienia [/QUOTE]

bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Na ktg nawet jednego skurczyka oczywiście. Ale jutro rano mam się zgłosić do szpitala Ginka powiedziała, że w tym tygodniu muszę bezwzględnie urodzić
no! w końcu! powodzenia Malinko!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:32   #2145
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, nie pomyślałam, żeby na all sprawdzić

chyba jednak wezmę ochraniacz, ale jeszcze przedyskutuję to z płatnikiem a raczej sponsorem zakupów

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-06-17 o 22:40
Stary 2013-06-17, 22:34   #2146
magdalennne
Wtajemniczenie

Uciekam spać. Mam nadzieję, że jutro przeczytam jakieś dobre wieści z któregoś szpitala dla was dziewczyny
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:44   #2147
fiazo
Zakorzenienie

niedawno był u mnie brat, podrzucił mi wielkie pudło ubrań dziecięcych do przebrania, które są od bratowej kuzynki
i po co ja kupiłam te parę sztuk w lumpeksie

Synek
Stary 2013-06-17, 22:46   #2148
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko u mnie taki gorąc
A Tz dostał takiego powera że szok. Pokój pomalowany wysprzątany pies wybiegany jeszcze zakupy chciał biedny dziś robić ale już go powstrzymałam niech sobie odpocznie.
dla tz
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Widocznie w końcu coś do niego dotarło

A ja zapomniałam o żelazku prasowałam Małego ciuszki, zrobiłam sobie chwilkę przerwy i ta chwilka trwała ponad godzinę dobrze, że szłam siku, wchodze do łazienki, patrzę a tam jeszcze prasowanie i żelazko włączone ubytki w mózgu jak nic.
o kurcze dobrze, że się nic nie przypaliło

Cytat:
Dobrze, że nic się nie stało!

Ale my z TŻ byliśmy ostatnio lepsi!! Zostawiliśmy patelnię z olejem na gazie i pojechaliśmy na wizytę do gina a po wizycie jeszcze na zakupy
To cud, że olej się nie zapalił i nie spalił nam mieszkania
macie szczęście, ze nic się nie stało, bo kiepsko mogło być, ja tylko wode zostawiam gotująca się po godzinie

Cytat:
i zadna mnie nie pobije..bylismy na zakupach w auchan i duzo rzeczy mielismy wsumie i tz niosl koszyk to zeby nie dokladac mu to zawiesilam pare pomidorow w siatce i bulek w siatce na reke wykladamy na ta listwe wszystko skasowala nas pani zaplacilam idziemy do auta pakujemy di tylu i mowie do tz czemu ona nie wlozyla nam pomidorow i bulek do siatek z reszta rzrczy...i nagle smiech!wynioslam je skaplam sie dopiero na dole w aucie ze nie wystawilam ich na tasme hahahahahah a Pani napewno widxiala bo nawet trzymalam portfel w tej rece ochroniaz tez dziwnie spogladal ale nic...tz mowi zebym cos konkretnego wynosila jak juz a nie cos za pare gr hahhaahahahah ale zebysvie widzialy moje zdziwienie...)
haha dobre, wynosisz ze sklepu:ha haha:

ja znowu cały dzień na nogach, po obiedzie byliśmy u mojej mamy bo tz coś pomagał przy remoncie, potem SR- fajnie, bo kąpaliśmy na sucho lalki, uczyliśmy się trzymać dziecko. Fajny widok jak tz trzymał lalę dobrze mu szło kompanie. Potem na działce byliśmy a teraz umęczyłam się z goleniem kapy bo jutro wizyta

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:47   #2149
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny potrzebuje porady.

wymyslilam sobie, ze zrobie dla Sary obrazek z guzikow, no i zaczelam robic na sucho.
i teraz mam problem.
jak te guziki przyczepic do czegos, aby wyszedl obrazek??

klej? klej na goraco? przyszywac kazdy z osobna???

jesli tak to do czego?
papier? material? karton?

ktos ma pomysl???
świetne te guziki!!!!
może na materiał i poprzyszywaj tak jak któas to napisała..?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
O właśnie, zazdrostki. Kompletnie mi z głowy wypadły!

Piękne te zdjęcia.

Małgoś się wykąpała bo już wytrzymać nie mogła. Załączę zdjęcie jak się uda.
śliczna córa!
A basen ale bym się pokąpała w takim!!!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
[
U mnie jak w tropikach,topie sieeee :/

Kobitki ale sie rano wystraszyłam.Złapały mnie skurcze.....Nieregularne ale bolesne.Zadzwoniłam do Tza zeby był w razie czego gotowy....:
czyżby Laurcia chciała już na ręce do mamci??

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Belle została w szpitalu. Przyjeli ja z cisnieniem 140/90 ma skrocona szyjke i delikatne rozwarcie. Jutro wchodzi w 38 tydzien i ma pozwolenie aby rodzic. tak jej lekarz powiedzial.
BELLE trzymam kciuki oby było szybko i bezboleśnie!!!

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wiadomość od Idzi:

"Dziękuję za pozdrowienia. Mam skurcze, szyjka krótka, rozpulchniona. Ja nic nie czuję, nic mnie nie boli, a lekarze się dziwią, hehe. Michaś jest niziutko, na badaniu czuć główkę, jest w kanale rodnym. Dajcie znać jak któraś urodzi. Ja zaciskam nogi do lipca koniecznie. Pozdrawiam. "
Idzia nie stresuj mnie!!! Przecież my mamy prawie ten sam termin..roznica 1 dzien....Trzymaj sie i zaciskaj nóżki!!!!

A Perse się dziś odzywała...?
Cynamonki chyba tez nie było???
Może już mamy Cynamonka jako 1 na świecie????

Cytat:
I

Ja juz po spirometrii i alergologu. Spirometria wyszła w normie, dostałam co prawda jeszcze jeden lek zeby juz było idealnie do czasu porodu ale w porównaniu z zeszłym tygodniem jest cud miód
.
brawa za udane wizyty!!!!
Do okulisty jeszcze zdążysz
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
lecę ogarniać, ale zanim, wrzucę Wam foty z dnia dzisiejszego.

34 tydzień, bok i tył :P

I zdjęcia najbardziej ogarniętego miejsca w domu - łazienki
i jedno foto ze specjalną dedykacją dla Was
Szczuplak z piłką
Szybko Ci włoski rosnąObys juz ich więcej nie ścinała podcinać ok ale nie fryzurka na chłopaka

Puszka z wizazem fajowo
A łazienka extra!!! i drzwi sa super!!!

KUCHENKA!!!! nacytowałam sie i mi znikło...noszzzzz wscieknę się!!!

Z tego co pamiętam.....
TESO - mi tez bardzo się podoba Wasza sypialnia, przestronna i taka czysciutka !! I Leo ma tez pod kolor narzuty (by nie użyć słowa "kapa") swoj materacyk?czy to przescieradełko?

Chyba Sammi pokazywała wózek..fajniutki i ciekawy materiał!

FIAZO usmiałam sie z płatnika heheheh

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:50   #2150
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Też myślałam nad tym klinem, przydaje sie jak dziecko nie daj Bóg ma refluks, katar ale normalnie też chyba może na tym spać, to nie jest zbyt wysokie więc ciągle jeszcze rozważam zakup.
ja nie kupuję, w razie W można coś podstawić pod nóżki łóżeczka od strony głowy - tak nam mówili na studiach

Ja już na dziś kończę ogarnianie chałupy. Mam już skończone szafy! Jutro małż umyje, wyprontuje i będę składać ciuchy z worów. Oczywiście bez prasowania, będę prasować na bierząco, bo mnie szlag trafi :P
Mam jeszcze do zrobienia jedno pranie i zabieram się za Filipkowe ociupiny

Zmykam jeszcze pozmywać, zjem coś i będę odpoczywać.
za szpitalne mamy!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:00   #2151
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
niedawno był u mnie brat, podrzucił mi wielkie pudło ubrań dziecięcych do przebrania, które są od bratowej kuzynki
i po co ja kupiłam te parę sztuk w lumpeksie
to dzidzia będzie miała w czym chodzić, super

Cytat:

A mnie teściówka w sobotę przywitała słowami "No chodź tu grubasku"
moja tez coś w tym stylu powiedziała, czy ty taka gruba przejdziesz? to jej odpowiedziałam, ze nie jestem gruba tylko w ciąży
Cytat:
dziewczyny ja mam apel, że po ciązy może utworzymy jakąś grupę wsparcia dla zrzucających brzuszek i nadprogramowe kilogramy))
ktoś chętny?
ja chętna trzeba będzie zrzucić kg, ja mam jeszcze takie z przed ciąży, razem z 20 kg bym chciała zrzucić
Cytat:
dziewczyny potrzebuje porady.

wymyslilam sobie, ze zrobie dla Sary obrazek z guzikow, no i zaczelam robic na sucho.
i teraz mam problem.
jak te guziki przyczepic do czegos, aby wyszedl obrazek??

klej? klej na goraco? przyszywac kazdy z osobna???

jesli tak to do czego?
papier? material? karton?

ktos ma pomysl???
może jakąś plasteliną?
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
28,9 mam dzisiaj w pokoju.......

dzwoniła kobietka od łóżeczka... w środe będzie kurier z bokami ale te co mam do zwrotu mam zapakować w poprzednie pudełko..... a ja już go nie mam...UPS........... a mówiłam mężowi żeby je zostawił to nie..... podarł je wrrrrrrrrrrrrr

A i po 5 dniach od zgłoszenia dostałam kaskę od ubezpieczyciela za pobyt w szpitalu jak miło
super, ze kaska będzie

odebrałam dzisiaj wyniki i hemoglobina znowu spadła na 10,5 mimo brania Tardyferonu a w moczu mam urobilinogen, któraś wie co to znaczy?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:04   #2152
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
to dzidzia będzie miała w czym chodzić, super

moja tez coś w tym stylu powiedziała, czy ty taka gruba przejdziesz? to jej odpowiedziałam, ze nie jestem gruba tylko w ciąży

ja chętna trzeba będzie zrzucić kg, ja mam jeszcze takie z przed ciąży, razem z 20 kg bym chciała zrzucić

może jakąś plasteliną?

super, ze kaska będzie

odebrałam dzisiaj wyniki i hemoglobina znowu spadła na 10,5 mimo brania Tardyferonu a w moczu mam urobilinogen, któraś wie co to znaczy?
ja tez przed branirm zelaza mialam taki spadek, zobaczymy co ten tardyferon zdziala

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:07   #2153
madi82
Zakorzenienie

Dziewczyny narobiłyscie mi ochoty na ciasto....nie wiem któa dawała przepis...czy linka....

Z kasza manna...truskawkami, galaretką...która pomoże????

edit....to chyba to...robiła je któraś? jakieś wskazówki?dobre rady???

http://www.mojewypieki.com/przepis/c...mi-i-galaretka

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

a tu cos do poczytania jak któraś będzie dziś warować w nocy

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...-przeciw/040w4

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-06-17 o 23:09
Stary 2013-06-17, 23:08   #2154
mela1234
Zakorzenienie

Wiadomość od Oliath:
Nadaje ze szpitala. KTG ok, USG ok, ciśnienie w normie, jeśli mocz też wyjdzie ok to pewnie wypiszą mnie migiem. Dziwne, że moje łydki i stopy robią na personelu wrażenie mniejsze, niż ślady po pokrzywce. Sala 6 os, duszno i chce do domy, zaraz się rozryczę jak smarkacz . Poza tym nikt nic nie mówi i choć miałam na IP seriami nieprzyjemne skurcze, pozostało bez echa. Pozdrów dziewczyny ode mnie i dobranoc.

To się dziś laski na IP grupą wybrały no!
Stary 2013-06-17, 23:09   #2155
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:

twoj i tz dochod dzielisz na 3 osoby bo mieszkacie razem a podobno to sprawdzaja a co do mieszkania to mieliscie umowe najmu czy tylko na słowo bo jak masz date na umowie to wydaje mi sie ze to wystarczy
Stary 2013-06-17, 23:11   #2156
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Czesc dziewczyny.

Fajnie, ze w koncu cos zaczyna sie dziac co u niektorych!

Tylko Idzia zaciskaj jeszcze nozki jakies 2-3tyg!

Mam tez nadzieje, ze Perse, Cynamonowa, Oliath i Belle maja sie dobrze

Domciatko, moze przyklej guziki do grubej albo nakrochmalonej tkaniny??

Mela, super corunia i basen!! Myslalam, ze to bedzie malusi basenik, a w takim i Ty spokojnoe sie zanurzysz

Madi i Dotka, usmialam sie z Waszych historii o babci i pomodorach

A ja na siebie jestem zla!! Po pracy ubzduralam sobie pojsc z TZ do nowej restauracji typu bufet (jedz ile wejdzie) i chyba sie przejadlam Juz w restauracji poczulam, ze brzuch zrobil sie twardy, zaczelam zle sie czuc i myslalam, ze zemdleje. Nagle nogi zrobily sie jak z waty i do rak jakby nie naplywala krew. W koncu wyszlismy stamtad i bylam w stanie przejsc max 200-300m. Brzuch caly czas byl twardy i czulam jakby Edward doslownie rzucal sie na samo dno macicy, takie jakby naciski od czasu do czasu, ale nie sadze aby to byly skurcze Po kilku podchodach po 300m TZ w koncu zdecydowal mnie zostawic na lawce i polecial po samochod. Wzielam nospe i teraz juz leze w lozku i czuje sie duzo lepiej, choc brzuch nadal nieco nabrzmialy, ale to raczej jedzenie zalega Ogolem najadlam sie nie tylko smakolykow, ale i strachu!!
Obiecalam sobie, ze juz nigdy wiecej tak sie nie przejem

Dobrej nocy, dziewczyny Moze dzis w nocy pojawi sie jakis maluszek

Stary 2013-06-17, 23:12   #2157
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomość od Oliath:
Nadaje ze szpitala. KTG ok, USG ok, ciśnienie w normie, jeśli mocz też wyjdzie ok to pewnie wypiszą mnie migiem. Dziwne, że moje łydki i stopy robią na personelu wrażenie mniejsze, niż ślady po pokrzywce. Sala 6 os, duszno i chce do domy, zaraz się rozryczę jak smarkacz . Poza tym nikt nic nie mówi i choć miałam na IP seriami nieprzyjemne skurcze, pozostało bez echa. Pozdrów dziewczyny ode mnie i dobranoc.

To się dziś laski na IP grupą wybrały no!
Mela dzięki za info. Pozdrów ją od nas!!!
Teraz bedziesz wkoncu miała nr to Oli to ją bedziemy nękać dobrze, ze napisała.

28.07.2013r.
Stary 2013-06-17, 23:16   #2158
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

co sie dzisiaj dzieje z naszymi dziewczynami, ze tak wizytuja w IP ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:17   #2159
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Mela, super corunia i basen!! Myslalam, ze to bedzie malusi basenik, a w takim i Ty spokojnoe sie zanurzysz
Malutki też mamy, ale ona już tam nóg nie rozprostuje, a to jest inwestycja na kilka lat (mam nadzieję). Poza tym z taką myślą też był kupiony, że może i my z mężem wieczorkiem tam sobie wejdziemy odpocząć.
Stary 2013-06-17, 23:18   #2160
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

A ja na siebie jestem zla!! Po pracy ubzduralam sobie pojsc z TZ do nowej restauracji typu bufet (jedz ile wejdzie) i chyba sie przejadlam Juz w restauracji poczulam, ze brzuch zrobil sie twardy, zaczelam zle sie czuc i myslalam, ze zemdleje. Nagle nogi zrobily sie jak z waty i do rak jakby nie naplywala krew. W koncu wyszlismy stamtad i bylam w stanie przejsc max 200-300m. Brzuch caly czas byl twardy i czulam jakby Edward doslownie rzucal sie na samo dno macicy, takie jakby naciski od czasu do czasu, ale nie sadze aby to byly skurcze Po kilku podchodach po 300m TZ w koncu zdecydowal mnie zostawic na lawce i polecial po samochod. Wzielam nospe i teraz juz leze w lozku i czuje sie duzo lepiej, choc brzuch nadal nieco nabrzmialy, ale to raczej jedzenie zalega Ogolem najadlam sie nie tylko smakolykow, ale i strachu!!
Obiecalam sobie, ze juz nigdy wiecej tak sie nie przejem

Dobrej nocy, dziewczyny Moze dzis w nocy pojawi sie jakis maluszek

no to się załątwiłąś

Moja babcia już się zapomina...starość...dziś jeszcze tekstem zarzuciła, że w nocy ją przychodzą przyjaciółki i przykrywają.....
Ja z mamą spojrzałyśmy na siebie i w śmiech....
A moja mama mówi...taaaaa przyjaciółki....przecież ja co noc Cię nakrywam, Twoja córka....
Taka to już starość, ale czasem jest śmiesznie z tymi jej tekstami....

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Malutki też mamy, ale ona już tam nóg nie rozprostuje, a to jest inwestycja na kilka lat (mam nadzieję). Poza tym z taką myślą też był kupiony, że może i my z mężem wieczorkiem tam sobie wejdziemy odpocząć.
Odpocząć powiadasz....
zazdroszczę!

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości