|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
a ja przez 2tyg przytyłam chyba 0,5kg dzięki diecie cukrzycowej, pani diabetolog takie mi dziś komplementy prawiła, że aż mi głupio było
Cytat:
mojego województwa nie ma na liście
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fiki-miki-nakladka...308034594.html
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zjadłam miskę zupy szczawiowej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-06-17 o 22:06 |
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
En chyba masz racje
https://www.bip.krakow.pl/?news_id=54188 no to ja niewiem wogole czy dostane tez...watpie...czy w takim przypadku o gminne moze starac sie tz ktory jest zarejestroeany na bezrobociu? |
|
|
|
#2136 | |||||
|
Konto usunięte
|
nie zazdrość, bo w takim razie nie tak dawno w mieszkaniu mieliśmy salon mniejszy od Twojego
tak, taki na gumki po bokach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciekawe jak tam Belle... a Oliath dawała znać? |
|||||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
jaki ruch na pasku - chyba wszystkie czekaja na Kinderka
![]() Moja panna wyspala sie i teraz buszuje po pokoju, musze sie za nia wziac i uspic i sama isc spac. Bo jakos padam, pol godziny drzemki w dzien to w sumie takie nic. Kupilam sobie w Pepco klapki, takie pod prysznic za 10 zl. Reczniki dzis wypralam, wiec moge sie ostatecznie pakowac.
|
#2138 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę i za glukozę ![]() Cytat:
choć moja budzi się w nocy ale też mówi co chce jeść a jak posadzę na nocniku i powiem żeby puściła bączka to robi kupęCytat:
ja kupiłam Alles i zużyłam je doszczętnie bo nosiłam nawet jak już nie karmiłam ja używam z fiszbinami i kupiłam 3 biały czarny i cielisty w tej ciąży zrobiłam tak samo no i też Alleski ![]() Cytat:
Cytat:
Idzia trzymaj kolanka mocno bo to jeszcze wcześnie kruca
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja padam, może zajrzę jeszze na tel. Dobrej nocki
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś zameldowana na terenie gminy?
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Ej no dobra, ale równie dobrze takie zaswiadczenie moze mi np wystawic babcia mieszkajaca w krakowie ze mieszkam tam od X msc... dobrze mysle zeby to obejsc? i ten dochod biora z 3 ostatnmich msc przed zlozeniem wniosku i dziele go na mnie i Beza czy tylko ja?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Nie mam do Oli nr tel. Tylko ona ma do mnie, ale poki co cisza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka tak załatwiała ale 3 lata temu i wtedy nie było takich obostrzeń, ale zawsze warto spróbować Ale chyba nie biorą 3 ostatnich miesięcy tylko też ten dochód z 2011 na Ciebie i Bezika
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Próbuję nadrabiać, ale Wy dziś to normalne neverending story...
![]() Idę się wykąpać na szybko, zgolić kudły, bo jutro przegląd kapy ![]() Chyba jeszcze na chwilkę wrócę może uda się doczytać ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41359332]w załączniku wklejam naszą sypialnię uszykowaną dla Leośka, potem dojdzie jeszcze fotel do karmienia [/QUOTE]bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba jednak wezmę ochraniacz, ale jeszcze przedyskutuję to z płatnikiem Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-06-17 o 22:40 |
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać. Mam nadzieję, że jutro przeczytam jakieś dobre wieści z któregoś szpitala
dla was dziewczyny
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
niedawno był u mnie brat, podrzucił mi wielkie pudło ubrań dziecięcych do przebrania, które są od bratowej kuzynki
i po co ja kupiłam te parę sztuk w lumpeksie |
|
|
|
#2148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
dla tzCytat:
Cytat:
macie szczęście, ze nic się nie stało, bo kiepsko mogło być, ja tylko wode zostawiam gotująca się po godzinie![]() Cytat:
ja znowu cały dzień na nogach, po obiedzie byliśmy u mojej mamy bo tz coś pomagał przy remoncie, potem SR- fajnie, bo kąpaliśmy na sucho lalki, uczyliśmy się trzymać dziecko. Fajny widok jak tz trzymał lalę bo jutro wizyta
|
|
#2149 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na materiał i poprzyszywaj tak jak któas to napisała..? Cytat:
A basen ale bym się pokąpała w takim!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Perse się dziś odzywała...? Cynamonki chyba tez nie było??? Może już mamy Cynamonka jako 1 na świecie???? Cytat:
Do okulisty jeszcze zdążysz ![]() Cytat:
![]() Szybko Ci włoski rosną Obys juz ich więcej nie ścinała podcinać ok ale nie fryzurka na chłopaka![]() Puszka z wizazem fajowo![]() A łazienka extra!!! i drzwi sa super!!! KUCHENKA!!!! nacytowałam sie i mi znikło...noszzzzz wscieknę się!!! Z tego co pamiętam..... TESO - mi tez bardzo się podoba Wasza sypialnia, przestronna i taka czysciutka !! I Leo ma tez pod kolor narzuty (by nie użyć słowa "kapa") swoj materacyk?czy to przescieradełko? Chyba Sammi pokazywała wózek..fajniutki i ciekawy materiał! FIAZO usmiałam sie z płatnika heheheh |
|||||||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już na dziś kończę ogarnianie chałupy. Mam już skończone szafy! Jutro małż umyje, wyprontuje i będę składać ciuchy z worów. Oczywiście bez prasowania, będę prasować na bierząco, bo mnie szlag trafi :P Mam jeszcze do zrobienia jedno pranie i zabieram się za Filipkowe ociupiny Zmykam jeszcze pozmywać, zjem coś i będę odpoczywać. za szpitalne mamy!
|
|
|
|
|
#2151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez coś w tym stylu powiedziała, czy ty taka gruba przejdziesz? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
odebrałam dzisiaj wyniki i hemoglobina znowu spadła na 10,5
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny narobiłyscie mi ochoty na ciasto....nie wiem któa dawała przepis...czy linka....
Z kasza manna...truskawkami, galaretką...która pomoże???? edit....to chyba to...robiła je któraś? jakieś wskazówki?dobre rady??? http://www.mojewypieki.com/przepis/c...mi-i-galaretka ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- a tu cos do poczytania jak któraś będzie dziś warować w nocy ![]() http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...-przeciw/040w4 Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-17 o 23:09 |
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Oliath:
Nadaje ze szpitala. KTG ok, USG ok, ciśnienie w normie, jeśli mocz też wyjdzie ok to pewnie wypiszą mnie migiem. Dziwne, że moje łydki i stopy robią na personelu wrażenie mniejsze, niż ślady po pokrzywce. Sala 6 os, duszno i chce do domy, zaraz się rozryczę jak smarkacz . Poza tym nikt nic nie mówi i choć miałam na IP seriami nieprzyjemne skurcze, pozostało bez echa. Pozdrów dziewczyny ode mnie i dobranoc.To się dziś laski na IP grupą wybrały no!
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twoj i tz dochod dzielisz na 3 osoby bo mieszkacie razem a podobno to sprawdzaja a co do mieszkania to mieliscie umowe najmu czy tylko na słowo bo jak masz date na umowie to wydaje mi sie ze to wystarczy
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Czesc dziewczyny.
Fajnie, ze w koncu cos zaczyna sie dziac co u niektorych! Tylko Idzia zaciskaj jeszcze nozki jakies 2-3tyg! Mam tez nadzieje, ze Perse, Cynamonowa, Oliath i Belle maja sie dobrze ![]() Domciatko, moze przyklej guziki do grubej albo nakrochmalonej tkaniny?? Mela, super corunia i basen!! Myslalam, ze to bedzie malusi basenik, a w takim i Ty spokojnoe sie zanurzysz Madi i Dotka, usmialam sie z Waszych historii o babci i pomodorach ![]() A ja na siebie jestem zla!! Po pracy ubzduralam sobie pojsc z TZ do nowej restauracji typu bufet (jedz ile wejdzie) i chyba sie przejadlam Juz w restauracji poczulam, ze brzuch zrobil sie twardy, zaczelam zle sie czuc i myslalam, ze zemdleje. Nagle nogi zrobily sie jak z waty i do rak jakby nie naplywala krew. W koncu wyszlismy stamtad i bylam w stanie przejsc max 200-300m. Brzuch caly czas byl twardy i czulam jakby Edward doslownie rzucal sie na samo dno macicy, takie jakby naciski od czasu do czasu, ale nie sadze aby to byly skurcze Po kilku podchodach po 300m TZ w koncu zdecydowal mnie zostawic na lawce i polecial po samochod. Wzielam nospe i teraz juz leze w lozku i czuje sie duzo lepiej, choc brzuch nadal nieco nabrzmialy, ale to raczej jedzenie zalega Ogolem najadlam sie nie tylko smakolykow, ale i strachu!!Obiecalam sobie, ze juz nigdy wiecej tak sie nie przejem ![]() Dobrej nocy, dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz bedziesz wkoncu miała nr to Oli to ją bedziemy nękać dobrze, ze napisała.
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
co sie dzisiaj dzieje z naszymi dziewczynami, ze tak wizytuja w IP ;/
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Malutki też mamy, ale ona już tam nóg nie rozprostuje, a to jest inwestycja na kilka lat (mam nadzieję). Poza tym z taką myślą też był kupiony, że może i my z mężem wieczorkiem tam sobie wejdziemy odpocząć.
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja babcia już się zapomina...starość...dziś jeszcze tekstem zarzuciła, że w nocy ją przychodzą przyjaciółki i przykrywają..... Ja z mamą spojrzałyśmy na siebie i w śmiech.... A moja mama mówi...taaaaa przyjaciółki....przecież ja co noc Cię nakrywam, Twoja córka.... Taka to już starość, ale czasem jest śmiesznie z tymi jej tekstami.... ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() zazdroszczę! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

12.06.2010

Jestem szczesliwa ze widzialam Gabi i ze wszystko u niej dobrze,tak ladnie przybrala na wadze
za wizytę i
za glukozę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

prasowałam Małego ciuszki, zrobiłam sobie chwilkę przerwy i ta chwilka trwała ponad godzinę
. Poza tym nikt nic nie mówi i choć miałam na IP seriami nieprzyjemne skurcze, pozostało bez echa. Pozdrów dziewczyny ode mnie i dobranoc.
Po kilku podchodach po 300m TZ w koncu zdecydowal mnie zostawic na lawce i polecial po samochod. Wzielam nospe i teraz juz leze w lozku i czuje sie duzo lepiej, choc brzuch nadal nieco nabrzmialy, ale to raczej jedzenie zalega