Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 22:03   #3571
aleeexandra
Rozeznanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze?
Ostatnio nie miałam na nic czasu, a zwłaszcza na nadrabianie was...

W pracy coraz bardziej mi się podoba, pracuję z fajnymi dziewczynami, już mogę spokojnie zostawać sama, no i szef mnie dzisiaj pochwalił . Jak brałam pierwszą wypłatę, to powiedział że widzi że się staram i dostałam 8 zł na godzinę (wszyscy na początku dostają 7).
Jestem baaaaardzo zadowolona, może w końcu uzbieram na tego laptopa.
A jak tam u domiwiki93 i xminorxlos?

Właśnie idę zmywać Kallosa Latte, dzisiaj nałożyłam go pierwszy raz . No i kupiłam ten balsam Green Pharmacy z granatem i olejem arganowym, jestem ciekawa jak się sprawdzi. Ostatnio codziennie piję skrzypokrzywę i łykam CP, liczę na oszałamiający przyrost
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:08   #3572
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość

W pracy coraz bardziej mi się podoba, pracuję z fajnymi dziewczynami, już mogę spokojnie zostawać sama, no i szef mnie dzisiaj pochwalił . Jak brałam pierwszą wypłatę, to powiedział że widzi że się staram i dostałam 8 zł na godzinę (wszyscy na początku dostają 7).

Właśnie idę zmywać Kallosa Latte, dzisiaj nałożyłam go pierwszy raz . No i kupiłam ten balsam Green Pharmacy z granatem i olejem arganowym, jestem ciekawa jak się sprawdzi. Ostatnio codziennie piję skrzypokrzywę i łykam CP, liczę na oszałamiający przyrost
oczywiście że pamiętamy

tym bardziej, że pracujesz w miejscu o baaardzo sugestywnej nazwie i tego nie da się zapomnieć

super, że z pracą tak dobrze wyszło
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:11   #3573
Kaveri
Spaceroholiczka

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Sobitter, dokładnie!

Alex, myślałam właśnie dzisiaj o Tobie, że Cię strasznie praca w 69 pochłania i o nas zapomniałaś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:20   #3574
201612231846
Konto usunięte

Cytat:

U mnie w porządku. Właścicielka zamyka sklep, w którym pracuję pod koniec miesiąca. Ale zaproponowała mi pracę w innym sklepie. Praca dosyć przyjemna. Klienci bywają różni . Ale zazwyczaj są mili. Także bardzo pozytywnie .

A ja kupiłam olejek z GP z olejkiem arganowym
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:27   #3575
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
oczywiście że pamiętamy

tym bardziej, że pracujesz w miejscu o baaardzo sugestywnej nazwie i tego nie da się zapomnieć

super, że z pracą tak dobrze wyszło
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Sobitter, dokładnie!

Alex, myślałam właśnie dzisiaj o Tobie, że Cię strasznie praca w 69 pochłania i o nas zapomniałaś

Pochłania, zazwyczaj siedzę tam od 10 do 21, a po powrocie do domu jestem tak wykończona, że marzę tylko o tym żeby się położyć. Podczytywałam was sobie w telefonie jak siedziałam w autobusie, ale teraz mój brat wyjechał na jakieś 2 tygodnie, więc mam nieograniczony dostęp do laptopa

A, zapomniałabym - Miranda, ślicznie wyglądałaś na komersie!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

U mnie w porządku. Właścicielka zamyka sklep, w którym pracuję pod koniec miesiąca. Ale zaproponowała mi pracę w innym sklepie. Praca dosyć przyjemna. Klienci bywają różni . Ale zazwyczaj są mili. Także bardzo pozytywnie .

A ja kupiłam olejek z GP z olejkiem arganowym
Ja też trafiam na różnych ludzi, czasami mam ochotę niektórych pozabijać... Cieszę się, że się jakoś ułożyło!
A ten olejek też mam, ale muszę najpierw zdenkować lniany
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:50   #3576
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayra21 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo zadowolona Zwłaszcza że wraz z czasem włoski robią się tak jasne że prawie niewidoczne. Tylko trzeba na to trochę więcej czasu poświęcić niż zwykła jednorazówka.
to akura spoko wole się raz przemęczc i mieć na dłuzej spokój

Cytat:
Ja chyba też Tylko kwota prezentu dla Tż na rocznicę mu się zmniejszy do 40 zł
tylko jednak pójdzie na bieliznę?

ale spoko tz przezyje

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
według mnie nie i tak zawsze po depilatorze poprawiam jeszcze maszynką pozostałości włosków. bo nigdy nie udało mi się tak dokładnie depilatorem usunąć włosków jak maszynką. musiałabym mieć mega dobre światło i jakąś lupą co z tego, że 100 raz przyjedziesz miejsce przy miejscu jak i tak zostają włosy :P
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Wg mnie nie ale to nie zmienia faktu, że ja jako rasowa ciemnowłosa (kremy do depilacji to dla mnie kpina ) , goląca swoje nogi co 2 dni a w razie spotkania z kimś kto mnie może pomiziać po kolanku to i codziennie, po depilatorze wystarczy przejechać maszynką, później za 4-5 dni znowu no i za jakieś 8 dni to już do kolejnej depilacji się nadają , co dla mnie jest sukcesem
Ale ze względu na obecne upały i fakt ciągnięcia 2 etatu jako korepetytorka maty (ah ten koniec roku ) nie mam czasu na codzienne golenie i jutro idę do pracy w spódnicy maxi
czyli głosy są podzielone, sama nie wiem co robić ale kusi strasznie
tm bardziej ze od dawna przymierzam sie do kupna depilatora
Cytat:
aha dziewczyny, chciałam was prosić o pomysły co mogę zrobić z żelem aloesowym, bo chcę w końcu otworzyć, a nie mam pomysłu
ja uzywam do twarzy pod filtr

Cytat:
Miałam dzisiaj gdzieś wyjść wieczorem . Ale robię porządki w pokoju. Zrobiłam za to mega pyszną sałatkę z warzyw
ja za to wyszłam, przed chwilą wróciłam

za to pokój błaga o pomstę do nieba

Cytat:

pamiętamy

i grauluję

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:50   #3577
versatille
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Zalinkuj mi je jutro
I nie nerwuj mie. Nie ma na mnie stanika, o. Już mie biere na samo myśl o zakupach. Najbardziej wkurza mnie to, że kasę mam, a nie mam, co za nią kupić, bo nic nie pasuje. Byłam mierzyć ostatnio to 65F Nessy i ciasne, a Cleo nie było, tak jak i 65G Nessy.
Czemu jutro? masz dzisiaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...en-korper.html
Jak żeś nigdy Cleo nie mierzyła to nie mów, że nie ma na Ciebie stanika

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 22:58   #3578
say-hello
Zakorzenienie

dzięki za rady z tym żelem aloesowym

ufff, udało mi się dzisiaj szybciej skończyć. a myślałam, że szykuje mi się znowu siedzenie przez całą noc. także idę nałożyć jakiś olej i do spania się szykuję
dobranoc!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:03   #3579
deszczowypies
Zakorzenienie

Aleeex super, że w pracy się układa

moja refleksja na dziś: czemu na wszystkich etykietach kosmetyków, które mają nawet bogaty skład, najbardziej się chwalą dosyć powszechnym i tanim aloesem? taka Alterra Granat i Aloes chociażby, dużo fajniejszych w niej rzeczy jest i to całkiem wysoko w składzie.

a ja lecę spać z mokrymi () włosami, dobranoc!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:05   #3580
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dziewczyny, olśniło mnie!

Wiem już dokładnie z czym tak kojarzył mi się zapach oleju sezamowego- moje kochane dzieciństwo!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:10   #3581
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
a ja lecę spać z mokrymi () włosami, dobranoc!
tez tak czasem grzeszę tzn nie w mokrych a w wilgotnych :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 23:33   #3582
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Wiem już dokładnie z czym tak kojarzył mi się zapach oleju sezamowego- moje kochane dzieciństwo!
No popacz, jaka ta pielęgnacja włosomaniaczki może być na całego bingowa
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 00:24   #3583
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Czemu jutro? masz dzisiaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...en-korper.html
Jak żeś nigdy Cleo nie mierzyła to nie mów, że nie ma na Ciebie stanika
A ja mierzyłam i nie leżały dobrze... te druty pomiędzy cycami mi się wrzynały w klatę tak zbyt wysoko sięgały i gniotły..musiałam staniki odesłać.. ech.. O dziwo najlepiej na mnie leżą staniki z Tesco:O 70b zwykłe. A innych firm 70b za luźne i za płaskie

Ałun jest świetny na zacięcia po goleniu nóg od razu przestają krwawić tata mi zapodał ten sposób chwilkę pieczę i potem jest super

Powie mi ktoś mądry dlaczemu emolientowe bingo z drożdżem na moich włosach daje efekt katastrofy włosy suche, spuszone i jednocześnie postrąkowane.. Moje włosy uwielbiają emolientowe odżwki a tu kicha. Spirulina i keratyna daje u mnie cudowny efekt, włoski gładkie, nieobciążone i bez puchu nadmiernego o co tu chodzi?

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 06:18   #3584
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dolczi, uczulenie na aloes?

Powiem Ci, co ostatnio wpierala mi babka z nowo otwartego sklepu zielarskiego. Rozejrzalam sie co maja i poczęstowała mnie sokiem: z pokrzywy, żurawiny, aloesu. Wzięłam żurawinę, mówiąc, że jestem uczulona na aloes i wolę nie ryzykować. Wyskoczyła, iż ludzie są wprowadzani w błąd, bo aloes leczy alergie, a nie uczula, poza tym nie ma w nim co uczulać, gdyż producenci dbają o to, w jaki sposób pobierają z niego sok - ta, a każdy mój kontakt z produktem z aloesem w składzie kończy się pokrzywką.

Następnie inna pseudo-lekarka-zielarka miała do mnie pretensje, że wprowadzam brednie do medycyny, bo nie ma czegoś takiego jak przerost flory bakteryjnej (co mam na wypisie z kolonoakopii), a i wszelkie choroby jelit nie istnieją, bo jest tylko jedna - zespół jelita drażliwego. Mówiła, że właśnie sama się z tego wyleczyła, chodziła nawet 4 razy dziennie do toalety (mniejsza z tym, że tyle to u mnie norma przy dobrych wiatrach, bo przy zaostrzeniu chodzę do łazienki nawet po 12 razy w ciągu dnia!) Wciskała mi ziółka m. in. z miętą i rumiankiem. Na rumianek jestem także uczulona - oczywiście usłyszałam, że w takiej ilości, jak są w tabletkach w ogóle nie zaszkodzi. Po mięcie akurat mam większe dolegliwości żołądkowe i zgagę - znów atak, że mięta łagodzi, a nie szkodzi.

Jak grochem o ścianę. Obca baba wie lepiej, co ja, za przeproszeniem, w tyłku mam.

Brzmi trochę jak średniowiecze medycyny, ale sama też się spotkałam z podobnymi sytuacjami.

U mnie katastrofy na głowie dzień kolejny.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 06:25   #3585
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

haha, coś w tym jest! jak jeszcze rozpoznasz zapach oleju awokado to w ogóle pokłony

widzicie tę powódź za oknem? nie wiem jak na uczelnię dojadę... a włosy po pójściu spać z mokrymi jak zwykle, wszędzie i puchate

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 06:39   #3586
Kaveri
Spaceroholiczka

Kciuki proszę od godziny 8:00
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 06:47   #3587
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:

Say śmieszna sprawa z tym balsamem na moich włosach
1 raz - poplątane i sztywne
2 raz - miękkie ale nadal poplątane
dziś (3) - miękkie i fajne ale z loczków zrobiła masę drobnych falek

ale już wiem że muszę go używać po intensywnym nawilżaniu
wczoraj pod olej strzeliłam im psiukacz mocno nawilżający

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:03   #3588
201612231846
Konto usunięte

Cześć!

Dzisiaj jestem pełna energii ! Zaczęłam zdrowe odżywianie, bo ostatnio zbyt dużo czasu spędzam siedząc. Jem sporo fast food-ów. Doszłam do wniosku, że włączę do diety więcej warzyw i owoców. Będę jadła mniej tłustych potraw i bardziej różnorodne jedzenie .

Nadrabiałam was po łebkach. Ale może wiecie co z Moońkiem? Mam wrażenie, że dawno jej nie było. Oj dawno...
Stary 2013-06-18, 08:05   #3589
Inspire
Kuźnia inspiracji

usmiechnieteoczy, jak sprawował Ci się żel Artiste, którego wysłałaś mi opakowanie ze Scandiciem?

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 08:11   #3590
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
moja refleksja na dziś: czemu na wszystkich etykietach kosmetyków, które mają nawet bogaty skład, najbardziej się chwalą dosyć powszechnym i tanim aloesem? taka Alterra Granat i Aloes chociażby, dużo fajniejszych w niej rzeczy jest i to całkiem wysoko w składzie.
Może dlatego, że aloes jest powsechnie znany jako produkt nawilżający, a pozostałych składników ludzie nie znają i może nie są postrzegane jako te pożądane przez konsumenta i dlatego akurat tak dany produkt jest promowany...

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Cześć!

Dzisiaj jestem pełna energii ! Zaczęłam zdrowe odżywianie, bo ostatnio zbyt dużo czasu spędzam siedząc. Jem sporo fast food-ów. Doszłam do wniosku, że włączę do diety więcej warzyw i owoców. Będę jadła mniej tłustych potraw i bardziej różnorodne jedzenie .
Ja też powinnam się wziąć za siebie, bo tylko jem i leżę, leżę i jem, a czasem jeszcze jem podczas leżenia... czyli jestem leń do kwadratu... ale POSTARAM SIĘ zacząć ćwiczyć po sesji, bo inaczej zacznę być bardziej okrągła, niż podłużna tzw. "pączek bez rączek"
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:14   #3591
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Może dlatego, że aloes jest powsechnie znany jako produkt nawilżający, a pozostałych składników ludzie nie znają i może nie są postrzegane jako te pożądane przez konsumenta i dlatego akurat tak dany produkt jest promowany...

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Ja też powinnam się wziąć za siebie, bo tylko jem i leżę, leżę i jem, a czasem jeszcze jem podczas leżenia... czyli jestem leń do kwadratu... ale POSTARAM SIĘ zacząć ćwiczyć po sesji, bo inaczej zacznę być bardziej okrągła, niż podłużna tzw. "pączek bez rączek"

Ja mam w sobotę ostatni egzamin, także już mogę śmiało ćwiczyć
Stary 2013-06-18, 08:17   #3592
kwrobel2
Wtajemniczenie

Ja jeszcze 2 tygodnie będę się męczyć..
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:28   #3593
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Aloes się dobrze kojarzy z jakimiś domowymi metodami leczniczymi
Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość

Powie mi ktoś mądry dlaczemu emolientowe bingo z drożdżem na moich włosach daje efekt katastrofy włosy suche, spuszone i jednocześnie postrąkowane.. Moje włosy uwielbiają emolientowe odżwki a tu kicha. Spirulina i keratyna daje u mnie cudowny efekt, włoski gładkie, nieobciążone i bez puchu nadmiernego o co tu chodzi?
Może brak typowych olej (są tu emolienty syntetyczne) połączony z mocą ziół
Cytat:
Nadrabiałam was po łebkach. Ale może wiecie co z Moońkiem? Mam wrażenie, że dawno jej nie było. Oj dawno...
Też nie wiem, a paczki nie ma
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:45   #3594
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Może hormony? Albo prostują się pod wpływem długości?
Już sama nie wiem
Długość to też może być to, bo nie są wgl pocieniowane, tylko ścięte w lekkie U, które już odrosło.
Cytat:

Ja pamiętam
Cieszę się, że w pracy wszystko dobrze
Cytat:

Pochłania, zazwyczaj siedzę tam od 10 do 21, a po powrocie do domu jestem tak wykończona, że marzę tylko o tym żeby się położyć. Podczytywałam was sobie w telefonie jak siedziałam w autobusie, ale teraz mój brat wyjechał na jakieś 2 tygodnie, więc mam nieograniczony dostęp do laptopa

A, zapomniałabym - Miranda, ślicznie wyglądałaś na komersie!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Ja też trafiam na różnych ludzi, czasami mam ochotę niektórych pozabijać... Cieszę się, że się jakoś ułożyło!
A ten olejek też mam, ale muszę najpierw zdenkować lniany
Dziękuję kochana

Dzisiaj odpuściłam sobie 5 pierwszych lekcji Pójdę na
12.30 na 2 ostatnie

Włosy po nocy w ślimaczku-wgl nie odgniecione To się jeszcze nigdy nie zdarzyło! Co się z nimi dzieje?

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:49   #3595
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość

Say śmieszna sprawa z tym balsamem na moich włosach
1 raz - poplątane i sztywne
2 raz - miękkie ale nadal poplątane
dziś (3) - miękkie i fajne ale z loczków zrobiła masę drobnych falek

ale już wiem że muszę go używać po intensywnym nawilżaniu
wczoraj pod olej strzeliłam im psiukacz mocno nawilżający
kapryśne te twoje włosy

Cytat:
czymam!
Stary 2013-06-18, 09:37   #3596
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
a, to chyba kiedyś je dorwałam na promocji w SuperPharmie, takie różane. faktycznie były wygodniejsze, ale też szału nie zrobiły... mi plastry to przede wszystkim na bikini i ręce idą, bo nogi to dam radę maszynką/depilatorem. jak to Bridżet mawiała 'życie kobiety jest gorsze niż praca rolnika, całoroczna orka'

Ja mam podobnie i niestety podejrzewam u siebie rogowacenie meszków włosowych... bo jednak skóra nie jest gładziutka, taka chropowata, no i oczywiście nie wygląda to ładnie
Muszę poczytać o tym rogowaceniu...

Cytat:
powiem wam, że moje nogi też źle znoszą tą depilację i wyglądają okropnie... aż mam opory przed ich odsłanianiem. wszelkie wygrzebywanie wrośniętych włosków kończy się strupami i bliznami.. a po goleniu maszynką odrastające włoski tak mnie swędzą, że mam ochotę drapać się aż do krwi. dlatego ostatnio się przerzuciłam na te plastry.
O to to. Dokładnie dlatego nie golę nóg, dopóki nie muszę wskoczyć w coś krótkiego. Nie golę i wuj.

Serio, dziewczyny, golicie ręce? Jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Cytat:
Napisane przez tomorrow is today Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!

Więc zacznę od tego, że wczoraj (dzięki kascysko) dowiedziałam się nareszcie jaką mam porowatość włosów - wysoką.
Mam więc kilka pytań do dziewczyn, które mają właśnie taki rodzaj włosów, bądź coś o tym wiedzą, by mnie trochę nakierować w stronę dobrej pielęgnacji.

Mam duży problem, że włosy mi się puszą gdy je rozczeszę, a jeśli tego nie zrobię mam okropne strąki I tak sobie myślę... Wczoraj nałożyłam na włosy maskę z siemienia lnianego dzięki czemu moje włosy są bardziej nawilżone (z czego bardzo się cieszę), jednak problem dalej jest widoczny... lecz wydaje mi się, że puszenie nie jest aż tak mocne. Co do tego mam pytanie: Czy na puszenie włosów wpływa jedynie nawilżenie, czy mogę walkę z tym wspomóc czymś jeszcze?

I jeszcze dwa: Jak odbić włosy u nasady? Czy olej lniany będzie dobry dla mojego typu włosów? - wiem oczywiście, że to jest sprawa indywidualna ale gdzieś czytałam, że oleje można podzielić na te odpowiednie dla danego typu włosa i jestem ciekawa czy tak właśnie jest.

Z góry dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź i pozdrawiam!

P.S. Jestem tu nowa i jeszcze we wszystkim nie bardzo się orientuję, więc bardzo proszę o wyrozumiałość, jeśli przeoczyłam pytanie ale zdecydowanie jest tu tego dużo.
Wysokie pory + puch - ciężka sprawa.
Moje lubią olej i skrobię do maski po myciu. Poza tym silikonowa d/s i jedwab silikonowy b/s. Tak, na raz, przy każdym myciu.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:45   #3597
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość

Serio, dziewczyny, golicie ręce? Jakoś sobie tego nie wyobrażam...
ja depiluję :P bo mam bardzo ciemne i długie włosy, wyglądam jak małpka
Stary 2013-06-18, 09:54   #3598
meeedzik
Zakorzenienie

Alex jasne, że pamiętamy
cieszę się, że w pracy lepiej i szef Cię chwali

Miranda bardzo ładne pazurki na blogu a nie zastanawiałaś się, żeby kiedyś wypiłować je na kwadrat ? widziałabym je w tym kształcie

Jejka ale u mnie gorąco na termometrze 37 stopni, wyszłam się opalać, ale szybciutko uciekłam, bo nie da się wytrzymać. Przez te upały mam powód do mycia włosów codziennie, bo od leżenia na kocu w słońcu pot mi po czole kapie
Stary 2013-06-18, 09:54   #3599
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
moja mama ma to masło, faktycznie pięknie pachnie i skład zachwyca ja mam wersję kokosową, ale zapach to jednak ładniejszy mango

dzięki

ooo, jak ukręciłaś masło do ciała?

znam ten ból, mam bardzo podobnie...

o, serio? zawsze veet mi się z jakąś totalną drożyzną kojarzył
Zrobilam tak:
80g masla kakaowego
25ml oleju z orzechowwloskich
I kilka kropel olejku marchewkowego

Jestemmm mega zadowolona, zadnej "czerwonej" opalenizny..odrazu 'braz' co u mnie bladziocha to sukces

Ale moglo byc bardziej miekkie, next dodam wiecej oleju plynnego

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Brzmi trochę jak średniowiecze medycyny, ale sama też się spotkałam z podobnymi sytuacjami.

U mnie katastrofy na głowie dzień kolejny.
U mnie tez!!!!

Juz nie wiem ock:
Na noc
Olej z przechow wloskich i na to isana bawelniana
Mycie facelle
Bingo drozdzowe plus olejek alverde mandel i argan
Plukanie zimna woda
Recznik na 4 min na glowe
Joanna z zielona herbata- pol orzecha wloskigo plus olejek alverde plus jedwab gp wgniecione we wlosy i dupa Puch

Bylam w IM...ani tej oliwki ani masek buuu
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:54   #3600
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
ja depiluję :P bo mam bardzo ciemne i długie włosy, wyglądam jak małpka
ja też, ale pytałam TŻ i mówił, że on tego nie zauważa, więc po co stwarzać problem tam gdzie go nie ma
znaczy się sama pewnie czułabym się lepiej gdyby ich nie było, ale jakbym miała je golić i się zacinać, no i grubsze się robią, kłujące, albo depilować i miałyby wrastać, to wolę już to co mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości