|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
cynamon_owa
Od jutra zaczynam za każdy dzień zwłoki zabierać Adasiowi jedną jego rzecz- może się chłopak zdecyduje czego chce A tak na serio, dobrze, że z wami ok, choć takie wyczekiwanie do przyjemnych nie należy |
|
|
|
#2283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2284 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2285 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brać tylko przez pierwsze miesiące ciąży a potem już tylko w razie kiedy korzyści dla matki przewyższają korzyści dla płodu Cytat:
Potem było Gluciątko, potem Oli a dalej już nie pamiętam kolejności |
|||
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonowa
a wiesz ze czarnakejt tez taki sen miala jakis cza stemu ))no nie.. ja mam jeszcze 4 tygodnie do terminu:P |
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabyś drużyny piłkarskiej całej dla siebie? A moi synowie to co? 7 i koniec!!
![]() |
|
|
|
#2288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
niezdecydowany bardzo. Wyobrażam sobie jakie to dla Ciebie męczące taka huśtawka - raz się zaczyna zaraz przestaje - oszaleć można |
||
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę rodzić córki dla Twych synów
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku wiem z własnego małego w porównaniu z Twoim doświadczenia, ze ulotki nie należy czytać, jeżeli lekarz przepisał dany lek to wie co robi. Ja tak miałam ze sterydami, które mi alergolog wypisała i wyczytałam, ze w ciąży nie powinno się ich stosować.. Poszłam na wizytę do mojego lekarza i co się okazało? że te leki podają przed 35 tyg dzieciom zeby im się płucka rozwinęły i ze mogę je spokojnie przyjmować. No a jeżeli nie są nawet polecane w ciąży to przecież Twoje zdrowie również jest bardzo ważne i jakby nie było- Adasia bez Twojego dobrego zdrowia by nie było tak naprawdę!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Dzień dobry brzuszki
Nie ma żadnego dzidziola? ![]() Ja mam za sobą całkowicie nie przespaną noc:banghead: jak przekręcałam się na bok to jęczałam i sapałam jak stary zboczeniec taaak mnie kapa bolała![]() Idę teraz wstawić pranko dzidziusiowe, poprasuję poprzednie a w między czasie ma wpaść na kawkę koleżanka więc relaks dziś ![]() Będę zaglądać, pa |
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaaa... ale wczoraj dałyście czadu gaduły
Zostawić Was na jedno popołudnie i wieczór, a już takie szpitalne akcje ![]() yewele gratuluję wizyty i 9 miesiąca ![]() enlevee łeee..bez kasy? myślałam, że chociaż zapas psiego żarcia na miesiąc dostaje Neni czekałam własnie aż się pochwalisz 9 miesiącem gratki ![]() surka śliczny brzusio..pełniutki ![]() baloniku za glukozę i dla Gabi za piękną wagę teso piękna sypialnia ![]() surka właśnie taki zestawik do pazurków kupiłam wczoraj..tylko niebieski ![]() Niunia za wybór wózka... fajnie, że spodobał Ci się ten, na którego w większości głosowałyśmy ![]() kallisto to nie mnie mieli badać..ja mam się dobrze ![]() malaczarnakejt u Ciebie ciągle rośnie tylko brzusio, a Ty nic a nic.. łazienka bardzo ładna ![]() misiaczka enlevee za spirometrię..za niestawienie się u okulisty ![]() EVA skoro tak lubisz kwiatki, to powiedz mi dlaczego moja lawenda uschła na balkonie Moja mama miała kupioną w tym samym miejscu, wsadziłam do identycznej doniczki co ona i z tą samą ziemią.. i u niej piękna, a moja z dnia na dzień uschła całkiem..a podlewałam sporo ![]() Rocky no no no.. cosik się zaczyna i dobrze ![]() mela też chcę taki basen ![]() Neni też jestem w szoku, że nos wyprzedził brzuch ![]() Marionette wózek i kącik super ![]() malinka będziesz rodzić belle, idzia, Oli, Perse trzymam za Was
|
|
|
|
#2293 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry nie mogę was nadrobić tż walczy z kablówką i dvbt gdyby któryś z waszych tż wiedział jak zrobić żeby dvbt i kablówka na raz odbierały dobrze a nie tak że albo kablówka dobrze albo dvbt to dajcie znać bo mój już 3 dni z tym walczy a dziś przez to internet nam odłącza...i siedzę jak truś.... trzymajcie kciuki dzisiaj wizyta u gin o 14:30..... ciekawe co z tą moją szyjką...
dołączam zdjęcia autka naszego smerfa, pościeli i bujaczka wszystko upchaliśmy u teściowej w pokoju póki jej nie ma ale wraca już 24.06 i nie wiem gdzie to położymy wszystko bo już nie mamy gdzie... nawet spacerówkę nie wiem gdzie wsadzimy na ten czas...idzie burza
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- M
Witam brzuchatki!I wciąż wszytkie w dwupakach!!My wkroczyliśmy wczoraj w 32 tydzień i tfu tfu póki co bez żadnych złych objawów oprócz zgagi od czasu do czasu! U nas też upał okropny choć i tak nie jest tak źle bo moje osiedle jest przy samej rzece z 3 stron otoczone lasem i na ogródku nawet bardzo przyjemnie.Gorzej w domku-wczoraj po południu 28 stopni miałam.A dziś lepiej grzeje! W czwartek nareszecie wizytujemy,więc może w końcu poznamy płec i wage. Strasznie się denerwuje przed tą wizytą...Pozdrowionka i miłego dnia!
|
#2295 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to u mnie chyba żaden objaw niestety- już mnie z miesiąc męczy chociaż ostatnio bardziej A licytujemy się? ![]() Zacznijmy od 105cm... Dajesz więcej? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak was dzisiaj podczytuję,a le jakoś nie mam weny na pisanie
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam was dziewczyny zapytać o puchnięcie stóp? Czy zawsze świadczy to o czymś niepokojącym? Puchną mi od wczoraj. Wczoraj obudziłam się z normalnymi. Po południu zauważyłam, że mam spuchnięte palce u stóp, a ok 16:00 już całe stopy. Dziś złapało mnie wcześniej, bo już teraz. Stałam chwilkę przy zlewie. Pozmywałam i patrzę, a mam nogi jak klocuszki, opuchnięte kostki. Czuję się dobrze, nawet temperatury mi nie przeszkadzają, bo bardzo lubię te z wyższej półki i nie wiem czy się martwić.
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
niunia super bryczka!
U nas wózkowo dalej cisza, w sumie nie mam jakiegoś wielkiego ciśnienia jeszcze, ale wypadałoby sobie chociaż jeden rodzaj upatrzyć ![]() Patrzcie w ogóle, na jakie głupoty dzisiaj trafiłam ![]() http://www.sfora.pl/Kobiety-w-ciazy-...dziecku-a56830
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za zakupy ![]() Za 32tc i za wizytę Też tak czasem mam mela- widziałam zdjęcie Twojej córeczki w basenie- jeeej... ale masz ślicznotkę w domu |
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam pospać jeszcze troszkę
![]() Cynamonowa jesteś teraz taką tykającą bombą ![]() Niunia fajny wózeczek i reszta też Do nas zaraz przychodzi facet od szafy
|
|
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku za Ciebie też trzymam oczywiście kciuki
i wybacz za pominięcie.. już się gubić zaczynam, za dużo się dzieje ostatnio ![]() Trzymaj się dzielnie..mam nadzieję, że dasz radę pozaciskac nózki jeszcze trochę madi, magolina, skylie, Eva dziękuję za podpowiedzi odnośnie kremików do stóp.. zobaczę jaki efekt będzie po tych które już kupiłam..muszę wykorzystać i w razie czego popróbować dalej.. niektóre z nich do tanich nie należą na tarkę madi mnie stać jeszcze
|
|
|
|
#2303 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Przeczytałam, że zaraz przychodzi do Was facet DO szafy i mi się dziwnie skojarzyło Eee... to nie bawię się z Tobą w takim razie- wybacz . Jest jakaś chętna do konkursu na największy bębenek? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Witajcie
![]() Jestem juz w szpitalu. Zrobili mi ktg, zmierzyli miednice i dwa razy przebadali dowcipnie. Skurcze niby jakies sa ale to przepowiadacze i podobno czop powoli odchodzi. Jak sie cos zacznie to ginka kazala dzwonic. Po tych badaniach brzuch co jakis czas pobolewa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), bo skóra jeszcze bardziej wysycha - dostałam od mamy sól do kąpieli oliwkąwą z biedry 0 jest rewelacyjna, polecam każdej, stopy po takiej kąpieli wodnej aż przyjemnie mrowią I są ładne, co najważniejsze![]() A jak aż się zaczynam obawiać, że nie piłam wcześniej![]() Mam podobnie ![]() Ale u nas ukrop - wyszłam na balkon ściągnąć pranie i się zapociłam ![]() A najgorsze jest to, że nie mam wody w domu do picia skończyła nam się wczoraj i muszę czekać na tżta do 17![]() Może się jakoś truskawkami poratuję
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() to trzymamy kciuki malinko, żeby cie milenka już dłużej w niepewności nie trzymała!! Oby poszło jak najszybciej
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia fajne rzeczy
![]() Kayka- no przydałoby się w koncu płeć poznać już teraz żeby maluch rozłożył nóżki w czwartek!Ja leżę na łóżku i zdycham. Nawet dzisiaj nie wstaję bo Tż mówił, ze jest jeszcze gorzej niż wczoraj (tak się w ogóle da ? ) .. muszę tylko do lidla podjechać ale to szybko załatwię.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

dalej niż widzę
- skurcze są- owszem ale nieregularne zupełnie. Czop odszedł, ja początkowo się przeraziłam, potem jakoś oswoiłam z myślą, że Adaś może pojawić się wcześniej a teraz znowu zaczynam się powoli stresować- bo nie wiem jak długo bezpiecznie można chodzić bez tego ustrojstwa

A on zdziwiony. 
:
Cynamoniątko jeszcze bardziej niezdecydowane niż Gluciątko
brać tylko przez pierwsze miesiące ciąży a potem już tylko w razie kiedy korzyści dla matki przewyższają korzyści dla płodu

ogromne żeby wszystko było ok 

Zostawić Was na jedno popołudnie i wieczór, a już takie szpitalne akcje 

aż się zaczynam obawiać, że nie piłam wcześniej