Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 10:34   #2281
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
cześć Kobietki

Przepraszam, że nie melduję się regularnie ale czasem mam chwilę, że nie wstaję już z łóżka a jak już to tylko żeby dalej niż widzę
Dzisiaj po południu jedziemy do szpitala więc zobaczymy co mi powiedzą- obstawiam, że raczej nic i tylko mnie wytrzepie w samochodzie podczas drogi.
Młody ewidentnie leci sobie ze mną w kulki - skurcze są- owszem ale nieregularne zupełnie. Czop odszedł, ja początkowo się przeraziłam, potem jakoś oswoiłam z myślą, że Adaś może pojawić się wcześniej a teraz znowu zaczynam się powoli stresować- bo nie wiem jak długo bezpiecznie można chodzić bez tego ustrojstwa
No to niech się zdecyduje Junior- albo w jedną stronę albo w drugą. Wiem, wiem- wyrodna matka ze mnie ale nie sądziłam, że mnie ta końcówka ciąży tak wymęczy, że każdej nocy będę kłaść się spać z myślą, że może to stanie się dziś
Od jutra zaczynam za każdy dzień zwłoki zabierać Adasiowi jedną jego rzecz- może się chłopak zdecyduje czego chce Wczoraj już uchachana siedziałam w łazience takie mnie bolesne skurcze złapały (to się chyba pod masochizm podłącza ), myślałam, że się w nocy coś ruszy ale nic z tego.
Dla Adasia każdy dzień jest ważny i wykorzystuje to jak może najlepiej Ale jest już na tyle dojrzały, że poradzi sobie poza brzuszkiem, więc nie dziwię się, że chcesz mieć go już przy sobie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:35   #2282
surka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

cynamon_owa
Od jutra zaczynam za każdy dzień zwłoki zabierać Adasiowi jedną jego rzecz- może się chłopak zdecyduje czego chce

A tak na serio, dobrze, że z wami ok, choć takie wyczekiwanie do przyjemnych nie należy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:37   #2283
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Ojej...ile ciężarówek na IP. Oliath też?
Mnie się dziś śniło, że pierwsza urodziłam i jeszcze przez sen do TŻ mówię, że zakładałyśmy się z dziewczynami która pierwsza urodzi i to ja urodziłam a termin mam na początek sierpnia. A on zdziwiony.
Z resztą miałam dzisiaj serie koszmarów, co chwila budziłam się cała zlana potem. Najbardziej koszmarny był ten, że teściowa się nade mną znęcała fizycznie i psychicznie. Dziwne, bo w śnie moja teściowa wyglądem nie przypominała mojej obecnej.

Wybieram się dzisiaj na pierwsze zajęcia z SR, TŻ chciał iść ze mną, ale właśnie pisał, że raczej nie da się zwolnić wcześniej z pracy. Szkoda.
alez sny! Mi tez sie dzisiaj snilo ze rodze i ze odchodza mi wody po czym zbudzilam sie z bolem brzucha i biegiem na siku!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:38   #2284
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie ile mam już w pasie? Robimy konkurs?
Ile?
Stary 2013-06-18, 10:41   #2285
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Cynamonku Cynamoniątko jeszcze bardziej niezdecydowane niż Gluciątko Moje to przynajmniej wie, że nie chce na ten parszywy świat

A tak na poważnie to trzymam kciuki, żebyście oboje byli zadowoleni i spokojni!
Moje się na Twoje zapatrzyło Raz myśli- idę a po chwili zmienia zdanie i czeka aż inny Maluch wątkowy szlaki przetrze

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Cynamonku odnośnie leków na ciśnienie na pewno dobrali takie, które są bezpieczne zarówno dla Ciebie jak i dla Adasia, więc myślę, że o to możesz być spokojna
No właśnie nie Na tych lekach napisane jest, że w razie koniecznej konieczności brać tylko przez pierwsze miesiące ciąży a potem już tylko w razie kiedy korzyści dla matki przewyższają korzyści dla płodu

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mnie się dziś śniło, że pierwsza urodziłam i jeszcze przez sen do TŻ mówię, że zakładałyśmy się z dziewczynami która pierwsza urodzi i to ja urodziłam a termin mam na początek sierpnia.
Mnie się śniło ale to już dawno temu, że pierwsza domciątko urodziła Potem było Gluciątko, potem Oli a dalej już nie pamiętam kolejności

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:42   #2286
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

cynamonowa
a wiesz ze czarnakejt tez taki sen miala jakis cza stemu))

no nie.. ja mam jeszcze 4 tygodnie do terminu:P

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:42   #2287
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
A czego tylko 7?
Chciałabyś drużyny piłkarskiej całej dla siebie? A moi synowie to co? 7 i koniec!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:44   #2288
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
SMS IDZIA:

Hej, wczoraj były skurcze, ale już jest ok. Właśnie leżę pod kroplówką, po 12 będę miała USG, czekam na wyniki moczu i krwi. Ogólnie jest dobrze, ale chciałabym już do domu i na wizaz :->. Pozdrawiam, jakby któraś urodziła to czekam na info.
Uff dobrze, że skurcze ustały trzymam dalej kciuki

Cytat:
cześć Kobietki

Przepraszam, że nie melduję się regularnie ale czasem mam chwilę, że nie wstaję już z łóżka a jak już to tylko żeby dalej niż widzę
Dzisiaj po południu jedziemy do szpitala więc zobaczymy co mi powiedzą- obstawiam, że raczej nic i tylko mnie wytrzepie w samochodzie podczas drogi.
Młody ewidentnie leci sobie ze mną w kulki - skurcze są- owszem ale nieregularne zupełnie. Czop odszedł, ja początkowo się przeraziłam, potem jakoś oswoiłam z myślą, że Adaś może pojawić się wcześniej a teraz znowu zaczynam się powoli stresować- bo nie wiem jak długo bezpiecznie można chodzić bez tego ustrojstwa
No to niech się zdecyduje Junior- albo w jedną stronę albo w drugą. Wiem, wiem- wyrodna matka ze mnie ale nie sądziłam, że mnie ta końcówka ciąży tak wymęczy, że każdej nocy będę kłaść się spać z myślą, że może to stanie się dziś
Od jutra zaczynam za każdy dzień zwłoki zabierać Adasiowi jedną jego rzecz- może się chłopak zdecyduje czego chce Wczoraj już uchachana siedziałam w łazience takie mnie bolesne skurcze złapały (to się chyba pod masochizm podłącza ), myślałam, że się w nocy coś ruszy ale nic z tego.

Widzę, że sporo z nas wylądowało w szpitalu- ogromne żeby wszystko było ok
Maluchy- proszę nie męczyć matek, donoszone Maluszki- spinać poślady i wychodzić- a nie w kulki lecieć
Ehh niezłe ziółko z tego Twojego Adasia niezdecydowany bardzo. Wyobrażam sobie jakie to dla Ciebie męczące taka huśtawka - raz się zaczyna zaraz przestaje - oszaleć można. Trzymam kciuki, żeby młody się w końcu zdecydował. I koniecznie daj znać po dzisiejszej wizycie, jak oczywiście będziesz mogła
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:48   #2289
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabyś drużyny piłkarskiej całej dla siebie? A moi synowie to co? 7 i koniec!!
Zołza

Ja będę rodzić córki dla Twych synów

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:49   #2290
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie Na tych lekach napisane jest, że w razie koniecznej konieczności brać tylko przez pierwsze miesiące ciąży a potem już tylko w razie kiedy korzyści dla matki przewyższają korzyści dla płodu
Cynamonku wiem z własnego małego w porównaniu z Twoim doświadczenia, ze ulotki nie należy czytać, jeżeli lekarz przepisał dany lek to wie co robi. Ja tak miałam ze sterydami, które mi alergolog wypisała i wyczytałam, ze w ciąży nie powinno się ich stosować.. Poszłam na wizytę do mojego lekarza i co się okazało? że te leki podają przed 35 tyg dzieciom zeby im się płucka rozwinęły i ze mogę je spokojnie przyjmować. No a jeżeli nie są nawet polecane w ciąży to przecież Twoje zdrowie również jest bardzo ważne i jakby nie było- Adasia bez Twojego dobrego zdrowia by nie było tak naprawdę!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:53   #2291
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Dzień dobry brzuszki

Nie ma żadnego dzidziola?

Ja mam za sobą całkowicie nie przespaną noc:banghead: jak przekręcałam się na bok to jęczałam i sapałam jak stary zboczeniec taaak mnie kapa bolała

Idę teraz wstawić pranko dzidziusiowe, poprasuję poprzednie a w między czasie ma wpaść na kawkę koleżanka więc relaks dziś

Będę zaglądać, pa

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:59   #2292
dzoan
Zakorzenienie

O jaaaa... ale wczoraj dałyście czadu gaduły Zostawić Was na jedno popołudnie i wieczór, a już takie szpitalne akcje

yewele gratuluję wizyty i 9 miesiąca
enlevee łeee..bez kasy? myślałam, że chociaż zapas psiego żarcia na miesiąc dostaje
Neni czekałam własnie aż się pochwalisz 9 miesiącem gratki
surka śliczny brzusio..pełniutki
baloniku za glukozę i dla Gabi za piękną wagę
teso piękna sypialnia
surka właśnie taki zestawik do pazurków kupiłam wczoraj..tylko niebieski
Niunia za wybór wózka... fajnie, że spodobał Ci się ten, na którego w większości głosowałyśmy
kallisto to nie mnie mieli badać..ja mam się dobrze
malaczarnakejt u Ciebie ciągle rośnie tylko brzusio, a Ty nic a nic.. łazienka bardzo ładna
misiaczka
enlevee za spirometrię..za niestawienie się u okulisty
EVA skoro tak lubisz kwiatki, to powiedz mi dlaczego moja lawenda uschła na balkonie Moja mama miała kupioną w tym samym miejscu, wsadziłam do identycznej doniczki co ona i z tą samą ziemią.. i u niej piękna, a moja z dnia na dzień uschła całkiem..a podlewałam sporo
Rocky no no no.. cosik się zaczyna i dobrze
mela też chcę taki basen
Neni też jestem w szoku, że nos wyprzedził brzuch z dwojga złego, dobrze, ze brzusia nie obiłaś
Marionette wózek i kącik super

malinka będziesz rodzić
belle, idzia, Oli, Perse trzymam za Was

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:00   #2293
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry nie mogę was nadrobić tż walczy z kablówką i dvbt gdyby któryś z waszych tż wiedział jak zrobić żeby dvbt i kablówka na raz odbierały dobrze a nie tak że albo kablówka dobrze albo dvbt to dajcie znać bo mój już 3 dni z tym walczy a dziś przez to internet nam odłącza...i siedzę jak truś.... trzymajcie kciuki dzisiaj wizyta u gin o 14:30..... ciekawe co z tą moją szyjką...

dołączam zdjęcia autka naszego smerfa, pościeli i bujaczka wszystko upchaliśmy u teściowej w pokoju póki jej nie ma ale wraca już 24.06 i nie wiem gdzie to położymy wszystko bo już nie mamy gdzie... nawet spacerówkę nie wiem gdzie wsadzimy na ten czas...

idzie burza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1710.jpg (76,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1709.jpg (72,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1708.jpg (73,8 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-06-18, 11:02   #2294
kayka11
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- M

Witam brzuchatki!I wciąż wszytkie w dwupakach!!My wkroczyliśmy wczoraj w 32 tydzień i tfu tfu póki co bez żadnych złych objawów oprócz zgagi od czasu do czasu! U nas też upał okropny choć i tak nie jest tak źle bo moje osiedle jest przy samej rzece z 3 stron otoczone lasem i na ogródku nawet bardzo przyjemnie.Gorzej w domku-wczoraj po południu 28 stopni miałam.A dziś lepiej grzeje! W czwartek nareszecie wizytujemy,więc może w końcu poznamy płec i wage. Strasznie się denerwuje przed tą wizytą...Pozdrowionka i miłego dnia!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:03   #2295
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ja to chyba zaczne konkretna panike jak mi czop odejdzie! Podziwiam opanowanie i poczucie humoru chyba tez wskazuje na rychly porodzik...
Też myślałam, że zacznę bardzo panikować jak mi czop odejdzie ale mój jakiś taki "estetyczny" w miarę był
A to u mnie chyba żaden objaw niestety- już mnie z miesiąc męczy chociaż ostatnio bardziej

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ile?
A licytujemy się?
Zacznijmy od 105cm... Dajesz więcej?

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
cynamonowa
a wiesz ze czarnakejt tez taki sen miala jakis cza stemu))

no nie.. ja mam jeszcze 4 tygodnie do terminu:P
Nigdy nie wiesz

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
I koniecznie daj znać po dzisiejszej wizycie, jak oczywiście będziesz mogła
Dam, dam- koniecznie dam znać

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No a jeżeli nie są nawet polecane w ciąży to przecież Twoje zdrowie również jest bardzo ważne i jakby nie było- Adasia bez Twojego dobrego zdrowia by nie było tak naprawdę!
No- dlatego mi "gówniarz" zapłaci za wszystko

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ja mam za sobą całkowicie nie przespaną noc:banghead: jak przekręcałam się na bok to jęczałam i sapałam jak stary zboczeniec taaak mnie kapa bolała
No ostatnio rozmawialiśmy z mężem na ten temat...

Stary 2013-06-18, 11:06   #2296
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dołączam zdjęcia autka naszego smerfa, pościeli i bujaczka wszystko upchaliśmy u teściowej w pokoju póki jej nie ma ale wraca już 24.06 i nie wiem gdzie to położymy wszystko bo już nie mamy gdzie... nawet spacerówkę nie wiem gdzie wsadzimy na ten czas...

idzie burza
Wszystko super

Tak was dzisiaj podczytuję,a le jakoś nie mam weny na pisanie
Stary 2013-06-18, 11:12   #2297
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Zołza

Ja będę rodzić córki dla Twych synów

Chciałam was dziewczyny zapytać o puchnięcie stóp? Czy zawsze świadczy to o czymś niepokojącym? Puchną mi od wczoraj. Wczoraj obudziłam się z normalnymi. Po południu zauważyłam, że mam spuchnięte palce u stóp, a ok 16:00 już całe stopy. Dziś złapało mnie wcześniej, bo już teraz. Stałam chwilkę przy zlewie. Pozmywałam i patrzę, a mam nogi jak klocuszki, opuchnięte kostki. Czuję się dobrze, nawet temperatury mi nie przeszkadzają, bo bardzo lubię te z wyższej półki i nie wiem czy się martwić.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:12   #2298
tweedledee
Zakorzenienie

niunia super bryczka!
U nas wózkowo dalej cisza, w sumie nie mam jakiegoś wielkiego ciśnienia jeszcze, ale wypadałoby sobie chociaż jeden rodzaj upatrzyć

Patrzcie w ogóle, na jakie głupoty dzisiaj trafiłam

http://www.sfora.pl/Kobiety-w-ciazy-...dziecku-a56830
Stary 2013-06-18, 11:13   #2299
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
EVA skoro tak lubisz kwiatki, to powiedz mi dlaczego moja lawenda uschła na balkonie Moja mama miała kupioną w tym samym miejscu, wsadziłam do identycznej doniczki co ona i z tą samą ziemią.. i u niej piękna, a moja z dnia na dzień uschła całkiem..a podlewałam sporo
Może inne oświetlenie?

Cytat:
dołączam zdjęcia autka naszego smerfa, pościeli i bujaczka
Za zakupy

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki!!
Za 32tc i za wizytę

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tak was dzisiaj podczytuję,a le jakoś nie mam weny na pisanie
Też tak czasem mam

mela- widziałam zdjęcie Twojej córeczki w basenie- jeeej... ale masz ślicznotkę w domu

Stary 2013-06-18, 11:15   #2300
Neni1984
Zakorzenienie

A ja byłam pospać jeszcze troszkę

Cynamonowa jesteś teraz taką tykającą bombą

Niunia fajny wózeczek i reszta też

Do nas zaraz przychodzi facet od szafy
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:15   #2301
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry nie mogę was nadrobić tż walczy z kablówką i dvbt gdyby któryś z waszych tż wiedział jak zrobić żeby dvbt i kablówka na raz odbierały dobrze a nie tak że albo kablówka dobrze albo dvbt to dajcie znać bo mój już 3 dni z tym walczy a dziś przez to internet nam odłącza...i siedzę jak truś.... trzymajcie kciuki dzisiaj wizyta u gin o 14:30..... ciekawe co z tą moją szyjką...

idzie burza

Cytat:
A licytujemy się?
Zacznijmy od 105cm... Dajesz więcej?
U mnie stanęło na 100.
Stary 2013-06-18, 11:16   #2302
dzoan
Zakorzenienie

cynamonku za Ciebie też trzymam oczywiście kciuki i wybacz za pominięcie.. już się gubić zaczynam, za dużo się dzieje ostatnio
Trzymaj się dzielnie..mam nadzieję, że dasz radę pozaciskac nózki jeszcze trochę

madi, magolina, skylie, Eva dziękuję za podpowiedzi odnośnie kremików do stóp.. zobaczę jaki efekt będzie po tych które już kupiłam..muszę wykorzystać i w razie czego popróbować dalej.. niektóre z nich do tanich nie należą na tarkę madi mnie stać jeszcze

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:21   #2303
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam was dziewczyny zapytać o puchnięcie stóp? Czy zawsze świadczy to o czymś niepokojącym? Puchną mi od wczoraj. Wczoraj obudziłam się z normalnymi. Po południu zauważyłam, że mam spuchnięte palce u stóp, a ok 16:00 już całe stopy. Dziś złapało mnie wcześniej, bo już teraz. Stałam chwilkę przy zlewie. Pozmywałam i patrzę, a mam nogi jak klocuszki, opuchnięte kostki. Czuję się dobrze, nawet temperatury mi nie przeszkadzają, bo bardzo lubię te z wyższej półki i nie wiem czy się martwić.
Jeśli po nocy wstajesz z odpuchniętymi stopami albo jeśli w ciągu dnia odpoczniesz w nogami uniesionymi do góry/ wymoczonymi w chłodnej wodzie i opuchlizna zanika to jest ok

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

To co? Po drineczku? Żeby nasze dzieci były mądrzejsze...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Cynamonowa jesteś teraz taką tykającą bombą

Do nas zaraz przychodzi facet od szafy
No takie właśnie "tykanie" jest najgorsze- bo wiem, że czopa brak, tydzień temu prawie urodziłam, szyjka zgładzona i otwarta i teraz nie wiem sama na co już czekam

Przeczytałam, że zaraz przychodzi do Was facet DO szafy i mi się dziwnie skojarzyło

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
U mnie stanęło na 100.
Eee... to nie bawię się z Tobą w takim razie- wybacz. Jest jakaś chętna do konkursu na największy bębenek?

Cytat:
cynamonku za Ciebie też trzymam oczywiście kciuki i wybacz za pominięcie.. już się gubić zaczynam, za dużo się dzieje ostatnio
Trzymaj się dzielnie..mam nadzieję, że dasz radę pozaciskac nózki jeszcze trochę
dzoan- ja wiem, że my tu wszystkie za siebie trzymamy kciuki i czasem nie trudno kogoś pominąć w tym natłoku postów- ale dziękuję

Stary 2013-06-18, 11:25   #2304
surka
Zakorzenienie

Cytat:

A sprawdzałaś ciśnienie?

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
[

Stary 2013-06-18, 11:28   #2305
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:

ja juz takie opuchniete stopy mam od 2 miesiecy ;/ niby rano troche mniej ale opuchlizna jest, taki moj gatunek, a z ciaza wszystko ok

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:33   #2306
malinka0525
Zadomowienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Witajcie
Jestem juz w szpitalu. Zrobili mi ktg, zmierzyli miednice i dwa razy przebadali dowcipnie. Skurcze niby jakies sa ale to przepowiadacze i podobno czop powoli odchodzi. Jak sie cos zacznie to ginka kazala dzwonic. Po tych badaniach brzuch co jakis czas pobolewa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:33   #2307
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
madi, magolina, skylie, Eva dziękuję za podpowiedzi odnośnie kremików do stóp.. zobaczę jaki efekt będzie po tych które już kupiłam..muszę wykorzystać i w razie czego popróbować dalej.. niektóre z nich do tanich nie należą na tarkę madi mnie stać jeszcze
odnośnie stópek jeszcze dzoan, ja od lat chodzę ciężko jak słoń, więc mam wiecznie stopy zmasakrowane - traktuję je zwykłym pumeksem raz w tygodniu, nakremuję i jest git - ważne, żeby to po prostu robić w takie upały można i częściej (co mam zamiar wdrożyć od zaraz), bo skóra jeszcze bardziej wysycha - dostałam od mamy sól do kąpieli oliwkąwą z biedry 0 jest rewelacyjna, polecam każdej, stopy po takiej kąpieli wodnej aż przyjemnie mrowią I są ładne, co najważniejsze
Cytat:
To co? Po drineczku? Żeby nasze dzieci były mądrzejsze...
A jak aż się zaczynam obawiać, że nie piłam wcześniej
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mam podobnie

Ale u nas ukrop - wyszłam na balkon ściągnąć pranie i się zapociłam
A najgorsze jest to, że nie mam wody w domu do picia skończyła nam się wczoraj i muszę czekać na tżta do 17

Może się jakoś truskawkami poratuję
Stary 2013-06-18, 11:34   #2308
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie
Jestem juz w szpitalu. Zrobili mi ktg, zmierzyli miednice i dwa razy przebadali dowcipnie. Skurcze niby jakies sa ale to przepowiadacze i podobno czop powoli odchodzi. Jak sie cos zacznie to ginka kazala dzwonic. Po tych badaniach brzuch co jakis czas pobolewa.

to trzymamy kciuki malinko, żeby cie milenka już dłużej w niepewności nie trzymała!! Oby poszło jak najszybciej
Stary 2013-06-18, 11:35   #2309
enlevee
Zakorzenienie

Niunia fajne rzeczy

Kayka- no przydałoby się w koncu płeć poznać już teraz żeby maluch rozłożył nóżki w czwartek!

Ja leżę na łóżku i zdycham. Nawet dzisiaj nie wstaję bo Tż mówił, ze jest jeszcze gorzej niż wczoraj (tak się w ogóle da ? ) .. muszę tylko do lidla podjechać ale to szybko załatwię.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:36   #2310
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości