|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
100?? rób co uważasz za słuszne i co będzie dla Was wygodne i nie słuchaj nikogo ))ja prałam w proszku lovela i dodawałam płyn do płukania tej samej firmy |
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
SMS IDZIA: Hej, wczoraj były skurcze, ale już jest ok. Właśnie leżę pod kroplówką, po 12 będę miała USG, czekam na wyniki moczu i krwi. Ogólnie jest dobrze, ale chciałabym już do domu i na wizaz :->. Pozdrawiam, jakby któraś urodziła to czekam na info. |
|
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
![]() Czuje sie duzo lepiej, wiec mam nadzieje to nie szyjka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2254 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Oli, niech nie lekceważą Twoich problemów !nie, potwierdzenie zamieszkania, nie trzeba zameldowania z tego co czytałam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za tydzien i miesiąc jednocześnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse dobrze, że u Was w porządku i Arturek siedzi grzecznie w brzuszku! Cytat:
za Małgosię!Cytat:
za zakupy !!U mnie też pięty są w strasznym stanie, muszę je doprowadzić do porządku bo aż żal na nie patrzeć ![]() Witamy się z Tomkiem niemal z samego rana Nie mamy nic ciekawego do powiedzenia więc będę podczytywać, ale nie gwarantuję, że się wbijemy w rozmowę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#2255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.milovia.eu/pl/
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-18 o 09:52 |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
naszym dzieciakom jest stanowczo za dobrze w brzuchach
![]() jeszcze Cynamonowa nam zostala, jeszcze ktos?? |
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
My mamy to samo ![]() Trzymam mocno kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny - oby się już zaczęło tym, którym może! Bo nam się wątek skończy i tyle będzie z wykluwania ![]() Ja się niorę za śniadanko serek z rzodkiewką +kawka zbożowa i pewnie spędzę dzień leżąc i chłonąc każdy przejaw chłodu, bo we wro już słońce pali
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
ledwo sie powstrzymalam zeby nir wejsc o 5.30jak tz wychodzil zeby zagladnac czy jest jakas.nasza dzidzia na watku.. mialam isc na badania to oczyeiscie zapomnialam pojemnika na mocz i pojde jutro lol![]() gratuluje nowych tyg i wizyt ![]() ciesze sie ze u dziewczyn wszystko ok! lece sie zbierac dzis dzis sprzatania. Chociaz upal jak niewiem. |
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielorazowe pieluchy też mają wkłady, specjalne coś co powoduje, że nie przemakają, więc dla mnie to tylko więcej prania. ![]() No chyba, że stawiasz na tetrówki, a nie wielorazowe pieluchy? I będziesz stosowała bez żadnych ceratek, bo jeśli nie, to dla mnie to żadna różnica pod względem "zdrowia". Małgosia będzie używała wielorazowych pieluch, ale ona to planuje siedmioro dzieci i robi to dla oszczędności. Dzieciaki będą po sobie pieluszki odziedziczać i tak to się opłaca. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cynamoncia by się odezwała. Jej chyba wczoraj cały dzień nie było. Mam nadzieję, że wypoczywa grzecznie i to dlatego.
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba jednak postawie na pampersy,
bo jakos sama nie wiem, mimo, ze podobaja mi sie te wielorazowe, to jednak pranie mnie przeraza, chyba za leniwa jestem na to |
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
dla wszystkich dziewczyn w szpitalach, jestesmy z Wami i wiemy, ze wszystko bedzie dobrze Neni, no rozwalilas mnie tymi drzwiami. Ja tez mam problem z wyczuciem odleglosci i koordynacja rak, ale zeby az tak ![]() Marionette, zdjecia na tel nie widze (tylko miniaturke), ale wierze dziewczynom na slowo, ze jest ladnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
Nadrobiłam ale trudno mi się jakoś wbić do rozmowy. U mnie przeokropny upał i tak ma być cały tydzień, nie wiem jak ja to wytrzymam- w mieszkaniu mam saunę Poprałam wczoraj ubranka od Mikołajka ale nie będę ich teraz prasować bo chyba bym zeszła na zawał podczas prasowania, poczekam aż zrobi się chłodniej. Dobrze słyszeć, że u Was dziewczyny wszystko dobrze i pod kontrolą
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marionette18 fajny kącik ![]()
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
bry,
poczytałam co się dzieje od rana i stwierdzam, że nic się nie dzieje ja czekam na konkrety
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Co do pieluch ja bylam nastawiona na wielprazowe, ale nie od poczatku. Przynajmniej przez pierwsze pol roku postawie na jednorazowki, bo wiecej sie zmienia i ja nie wyobrazam ile musialabym prac. Potem zobaczymy, choc przeczucie mi podpowiada, ze juz przy jednorazowkach pozostane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam położna mówiła, żeby do płukania nie używać. Tylko proszek lub płyn do prania i podwójne płukanie. Cytat:
Cytat:
![]() Może rozstępy na brzuchu są coraz gorsze a smaruję się 3x dziennie
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
arrabbiata- ja prałam w proszku Dzidziuś i płynie do płukanie tej samej firmy.
i nie uważam, że pieluchy jednorazowe to samo zło
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia nogi zaciskaj i malucha wstrzymuj jak długo się da, niech jeszcze poczeka na swoją kolej i nie wbija się wątkowym kolegom w kolejkę ;D
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że nie melduję się regularnie ale czasem mam chwilę, że nie wstaję już z łóżka a jak już to tylko żeby dalej niż widzę Dzisiaj po południu jedziemy do szpitala więc zobaczymy co mi powiedzą- obstawiam, że raczej nic i tylko mnie wytrzepie w samochodzie podczas drogi. Młody ewidentnie leci sobie ze mną w kulki - skurcze są- owszem ale nieregularne zupełnie. Czop odszedł, ja początkowo się przeraziłam, potem jakoś oswoiłam z myślą, że Adaś może pojawić się wcześniej a teraz znowu zaczynam się powoli stresować- bo nie wiem jak długo bezpiecznie można chodzić bez tego ustrojstwa No to niech się zdecyduje Junior- albo w jedną stronę albo w drugą. Wiem, wiem- wyrodna matka ze mnie ale nie sądziłam, że mnie ta końcówka ciąży tak wymęczy, że każdej nocy będę kłaść się spać z myślą, że może to stanie się dziś ![]() Od jutra zaczynam za każdy dzień zwłoki zabierać Adasiowi jedną jego rzecz- może się chłopak zdecyduje czego chce Widzę, że sporo z nas wylądowało w szpitalu- ogromne żeby wszystko było ok ![]() Maluchy- proszę nie męczyć matek, donoszone Maluszki- spinać poślady i wychodzić- a nie w kulki lecieć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Ja też
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem, bez czopa można chodzić przez 2-3 tygodnie i nie ma to wpływu na dzidzie. mam nadzieję, że coś się ruszy u Ciebie- w którąś stronę, chociaż lepiej, by synek posiedział jeszcze w brzuchu przez ten tydzień czy dwa.
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby wszystko było dobrze. A o to ustrojstwo chodzi ci o czop? Jeśli tak, to bez stresiku. Czasem odchodzi i dwa tygodnie przed porodem. Nic wam nie będzie. Dziś was zbadają i może jeszcze coś się ruszy. Widać, że Adaśko chce już na świat.
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W dodatku nie tracisz swego poczucia humoru Trzymam aby w szpitalu byli bardziej konkretni co do odpowiedzi co z Wami dalej. No i Adasiu, zacznij sluchac mamy, bo zostaniesz bez pieluch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całuję ogromnie!
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie- też bym wolała żeby Młody "dojrzał" jeszcze te 2-3 tygodnie ale raz się nastawia na wyjście a raz nie. Wczoraj właśnie tak forsował szyjkę (główkę ma już wstawioną w kanał rodny), że byłam przekonana o tym, że coś się zacznie. Ale się rozmyło. Teraz cisza. Tzn coś tam muli na dole ale to chyba nie to. Zobaczymy na ktg dzisiaj czy jakieś skurcze się będą rysować. Denerwuje się też tym, że zwiększyli mi dawkę leków na ciśnienie i za każdym razem jak je biorę to mam obawy, że i Adaś się tym faszeruje- błędne koło |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku Cynamoniątko jeszcze bardziej niezdecydowane niż GluciątkoA tak na poważnie to trzymam kciuki, żebyście oboje byli zadowoleni i spokojni!
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Ojej...ile ciężarówek na IP. Oliath też?
Mnie się dziś śniło, że pierwsza urodziłam i jeszcze przez sen do TŻ mówię, że zakładałyśmy się z dziewczynami która pierwsza urodzi i to ja urodziłam a termin mam na początek sierpnia. A on zdziwiony. Z resztą miałam dzisiaj serie koszmarów, co chwila budziłam się cała zlana potem. Najbardziej koszmarny był ten, że teściowa się nade mną znęcała fizycznie i psychicznie. Dziwne, bo w śnie moja teściowa wyglądem nie przypominała mojej obecnej. Wybieram się dzisiaj na pierwsze zajęcia z SR, TŻ chciał iść ze mną, ale właśnie pisał, że raczej nie da się zwolnić wcześniej z pracy. Szkoda.
|
#2279 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od jutra mam na sprzedaż bujaczek dla dziecka- nówka, nie używana jeszcze- któraś chętna? ![]() Cytat:
![]() No ale dobra- damy radę- najwyżej jakiś kawałek pola sobie kupimy z mężem i Adaś mi te wszystkie "niedogodności" później odpracuje ![]() Wiecie ile mam już w pasie?
|
|||
|
|
|
#2280 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wlasnie piore w loveli, niestety nie moge dodacv plynu do plukania w naszej pralni. Pocieszam sie ze moze w sierpniu wyremontuja nam ta lazienke i wstawimy sobie wlasna praleczke ![]() Cytat:
chyba tez wskazuje na rychly porodzik...Pranko sie pierze, lece do Ikei bo mi braknie spinaczy a moze przy okazji cos jeszcze wyczaje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Nic tylko w klimie siedzieć.
))
. Poza tym nikt nic nie mówi i choć miałam na IP seriami nieprzyjemne skurcze, pozostało bez echa. Pozdrów dziewczyny ode mnie i dobranoc.
Oli, niech nie lekceważą Twoich problemów !
A zawsze się zamykamy w sypialni przed kindziorkiem! I cisnę takaaa zaspana i JEP z całej pary rozpędzonego wieloryba w te drzwi!! Aż TŻ się obudził 

dalej niż widzę
- skurcze są- owszem ale nieregularne zupełnie. Czop odszedł, ja początkowo się przeraziłam, potem jakoś oswoiłam z myślą, że Adaś może pojawić się wcześniej a teraz znowu zaczynam się powoli stresować- bo nie wiem jak długo bezpiecznie można chodzić bez tego ustrojstwa
Całuję ogromnie!