Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 10:41   #691
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u nas są chrzciny w pierwszą niedzielę miesiąca także kurcze nie wiem, bo takie 2 tygodniowe dziecko to chyba za szybko, a w listopadzie nie chcę bo nienawidzę tego miesiąca
poza tym ja chyba jeszcze będę obolała najwyżej się zrobi w BN trudno
Pierwsza niedziela października będzie 6.10, więc Miki powinien mieć już miesiąc albo i więcej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:41   #692
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
(...)
a teraz musimy przetrwac jakos te 30 stopniowe upaly;p
Ciężko będzie
Teraz normalnie taka parówa, że nie idzie wytrzymać
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was słyszała że ja będąc w ciąży nie mogę być matką chrzestną? Mamy w lipcu właśnie chrzciny synka mojej siostry i od początku była mowa że ja jestem chrzestną, a ktoś wyskoczyył że nie można
Przesąd
U mnie też taki zabobon panuje

Idę się coś pouczyć (czyt. porobić ściągi)
Normalnie mam takiego doła przez tą szkołe. Mam takie myśli, że nie dam rady przy tej sesji. Dopiero się zaczyna, w ten weekend mam jeden egzamin, a na następnym zjeździe już 3 egzaminy i poprawkę Tak bardzo chciałabym zdać...
Dobra już nie marudze, idę coś poczytać.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:41   #693
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas są chrzciny w pierwszą niedzielę miesiąca także kurcze nie wiem, bo takie 2 tygodniowe dziecko to chyba za szybko, a w listopadzie nie chcę bo nienawidzę tego miesiąca
No u nas to szczęście że są dwa razy w miesiącu, w drugą i czwartą niedzielę
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:42   #694
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałam do mojego kumpla gina i pytałam czy na podstawie wyników badania usg, może ustalić ile waży +/- Kornel kazał mi napisać obwody i wyszło, że około 550 g.
No to Twój synuś faktycznie duży chłopaczek. Mój w 22t3d miał 500g, a w 24t3d 600g. Troszkę się martwię że mało, ale może nadgoni jeszcze...
Stary 2013-06-18, 10:42   #695
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Eeee... A do ślubu w bieli idą tylko dziewice?
Pierwsze słyszę, żeby ciąża w czymkolwiek przeszkadzała
Ja tyam do swojego kościelnego chcę białą. Kijz tym że będę miała wtedy dójkę dzieci Ja w ogóle o tym nie slyszałam póki mnie teściówka z siostrą tż nie oświeciła niech się gryzą

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:43   #696
LaLoca
Zakorzenienie

O właśnie moja córa zmienia pozycję. Śmiszne uczucie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z was słyszała że ja będąc w ciąży nie mogę być matką chrzestną? Mamy w lipcu właśnie chrzciny synka mojej siostry i od początku była mowa że ja jestem chrzestną, a ktoś wyskoczyył że nie można
Pierwsze słysze

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jakoś nie mogę spać ostatnio, bo w pozycji leżącej przy próbie przekręcenia się wszystko mnie na maksa boli, a zwłaszcza te wszystkie kości przy pipce. Mam nadzieję, że to minie, bo masakra

A mi tak leci, że ostatnio wpadam już powoli w panikę, że nie zdążymy się przygotować, a ze względów finansowych, część zakupów nadal odkładamy. Oby nasza dziewczynka spokojnie dosiedziała do terminu

Ja za to jem za 3 ostatnio, jakoś od razu mi słabo jak tylko mam pusty żołądek. Dzisiaj się ważyłam i jest +8kg w 26t0, więc idę do przodu
Też mnie tak pobolewa, ale ostatnio zauważyłam, że brzuch mi mocno podrósł i pewnie dlatego.

Mi też czas ostatnio pędzi. Zaczynam się stresować porodem i że nie zdążę skompletować wyprawki jak tylko wpłynie mi kasa z ubezpieczenia za leżenie w szpitalu to rzucam się na all i kupuję co trzeba.

Apetyt też mi wzrósł. Niestety! nawet upał mi nie przeszkadza w konsumpcji dobrze, że głównie mam ochotę na owocki i że jest taki duży teraz wybór

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Moja mama dostaje dziś 3 serię chemii i dzwoniła właśnie ze ma super wyniki z krwi i wątroby - Jezu jak się cieszę Jeszcze potem czeka ja chemia w tabletkach i mam nadzieję, że koniec oby tak dalej potem po nią pojadę.
Cytat:
też jej nie lubię i tego gościa, który z nią prowadzi najlepsi są prokop i welman
Do niej nic nie mam, ale jej partnera nie trawię. Słabe żarty ma. Nie lubię też tego gościa pogodynka co dzisiaj jest Najbardziej lubię Prokopa i Wellman

Cytat:
Też nie pasuje mi listopad. To taki smutny miesiąc. Ponieważ termin mam na początek paźdź. to chyb poczekamy do początka grudnia.

O jakie ciała na DD TVN
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:43   #697
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas to szczęście że są dwa razy w miesiącu, w drugą i czwartą niedzielę
U mnie też
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:47   #698
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ciężko będzie
Teraz normalnie taka parówa, że nie idzie wytrzymać

Przesąd
U mnie też taki zabobon panuje

Normalnie mam takiego doła przez tą szkołe. Mam takie myśli, że nie dam rady przy tej sesji. Dopiero się zaczyna, w ten weekend mam jeden egzamin, a na następnym zjeździe już 3 egzaminy i poprawkę Tak bardzo chciałabym zdać...
Rozumiem Cię
Ja w poprzedniej ciąży zaliczałam dwie sesje i pisałam pracę mgr... Oj, ciężko było, a jeszcze niektórzy wykładowcy mi robili problemy z zaliczeniami w kwietniu, bo to 2 miesiące przed czasem blabla

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tyam do swojego kościelnego chcę białą. Kijz tym że będę miała wtedy dójkę dzieci Ja w ogóle o tym nie slyszałam póki mnie teściówka z siostrą tż nie oświeciła niech się gryzą
Ja może bez dzieci szłam do ślubu, ale stanowczo nie jako dziewica

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 10:49   #699
cotynato
Zakorzenienie

Ja nie wiem jak ja przetrwam te upały. Mały ( starszy) daje mi popalić. Chodzi i wszystko przelewa, rozlewa, rozsypuje , bije talerze i szklanki ...a co gorsze upodobał sobie wiatrak, który ledwo wytachałam z szafy i przesuwa mi go, wyłącza i co chwilę próbuje coś wsadzić w niego. Najchętniej bym wzięła prysznic i poszła spać, ale wiem, że babcia która od wczoraj mnie wspiera nie ogarnie małego bo już też jest padnięta po jego wymysłach ... jak zdecyduję się na 3 to dopiero jak te będę już w pełni samodzielne :"D

Wymianka.
Stary 2013-06-18, 10:50   #700
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Współczuję :/ Na pewno dasz radę Trzymamy kciuki żeby udało się ściągać
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:53   #701
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem jak ja przetrwam te upały. Mały ( starszy) daje mi popalić. Chodzi i wszystko przelewa, rozlewa, rozsypuje , bije talerze i szklanki ...a co gorsze upodobał sobie wiatrak, który ledwo wytachałam z szafy i przesuwa mi go, wyłącza i co chwilę próbuje coś wsadzić w niego. Najchętniej bym wzięła prysznic i poszła spać, ale wiem, że babcia która od wczoraj mnie wspiera nie ogarnie małego bo już też jest padnięta po jego wymysłach ... jak zdecyduję się na 3 to dopiero jak te będę już w pełni samodzielne :"D
Ja się cieszę ostatnimi dniami, kiedy Eda chodzi do KM, ale co będzie potem, to nie wiem. Bo jak zostanie w domu, to ja mam ochotę usiąść i się rozpłakać, nie nadążam za nim i jego bałaganieniem

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

No i co? Miałam iść do kina, a robię format komputera małego, bo duży muszę dać do reklamacji, bo sam się zaczął wyłączać. Tż miał robić format, ale pracuje i mnie z tym samą zostawił
Ja nie wiem, jak Was ogarnę na 10 calach

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 10:53   #702
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

bojatoja zdasz zobaczysz łacze sie z Toba w bolu bo ja mam za 2 tyg obrone takze powinnam sie uczyc a siedze na necie;p

cotynato

LaLoca ja tez wyprawki do konca nie mam, w sumie malo co mam i czekam na kase i sie doczekac nie moge;p ale jeszcze chwila, w koncu jeszcze 3 msce mamy;p
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:54   #703
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam taką różnicę wieku jaką ja mam (starszy 11 lat a młodszy 7- w grudniu 8) naprawdę rewelacja. i czasem nieoceniona pomoc.
Stary 2013-06-18, 11:04   #704
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bojatoja zdasz zobaczysz łacze sie z Toba w bolu bo ja mam za 2 tyg obrone takze powinnam sie uczyc a siedze na necie;p

cotynato

LaLoca ja tez wyprawki do konca nie mam, w sumie malo co mam i czekam na kase i sie doczekac nie moge;p ale jeszcze chwila, w koncu jeszcze 3 msce mamy;p
Ja też mam jeszcze trochę do kupienia
W lipcu i sierpniu chcę wszystko dokupić, żeby pod koniec sierpnia już torbę spakować
A potem będę 68 szukać już jako rozrywkę

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Czy jest sens jeść śniadanie, skoro za godzinę-dwie mogę zjeść obiad?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 11:06   #705
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam jeszcze trochę do kupienia
W lipcu i sierpniu chcę wszystko dokupić, żeby pod koniec sierpnia już torbę spakować
A potem będę 68 szukać już jako rozrywkę

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Czy jest sens jeść śniadanie, skoro za godzinę-dwie mogę zjeść obiad?
Oczywiście że jeść
Stary 2013-06-18, 11:07   #706
vea7
Zakorzenienie

Samba, czasami dają
Ale częściej na wyposażenie, dekorację, etc...

Amelka, a będzie Ci się chciało siedzieć przy łóżeczku i nim bujać? Wydaje mi się, że wygodniejsza byłaby kołyska albo bujaczek, żeby uśpić, a jak śpi to do normalnego łóżeczka

rusałko, no niestety trzyma się mocno... dzisiaj kolejna noc nie przespana, bo co chwilę się budziłam podduszona - mam tak zatkany nos, że nie mogę przez niego oddychać, a chyba zamykam usta Gin wysłała mnie do laryngologa - idę jutro rano...
Bardzo fajne zakupy a który sklep ma taką drzewiastą serię?

mariiasia, myślę, że jak najbardziej wypada się upomnieć Ja właśnie napisałam do znajomych, którzy się przyobiecali, że znamy już płeć, czas leci, a wiec i wyprawkę chcemy powoli poskładać i czy mogliby (o ile oczywiście nadal aktualne) przygotować dla nas rzeczy - bo chcielibyśmy sprawdzić, czego nam będzie brakowało i na spokojnie dokupić
Wszyscy odpowiedzieli, że ok, chociaż w kilku przypadkach poprosili o trochę czasu, bo muszą przejrzeć/przynieść ze strychu czy od rodziców/przeprać, etc..
Octem można, fenistil, z tego co kojarzę, też

rubinko, gratuluję III
Też bym się wkurzyła i na żadne zadatki z waszej strony bym nie szła Ale wiesz co, jeśli mieszkanie się wam podoba, to chyba nie warto rezygnować, ale jak najbardziej zebrać wszystkie kwity i zaświadczenia, ze nigdzie z niczym nie zalega
Doczytałam, że się wycofują

dirty nie wychodzić... tak do piątku

tassia, no niby i jest gonitwa z wyprawkami, ale ja wolę się podpytać i dać też ludziom czas na przygotowanie rzeczy, potem sobie na odbiór, potem poszukanie brakujących i spokojne zakupy (mówię tu o rzeczach, które chcę wybrać, zobaczyć na żywo, etc...) i do 9 miesiąca zamknąć sprawy zakupowe - oczywiście poza rzeczami, które może kupić sam Bartek
Tassia, w USC jak braliście ślub, to decydowaliście jakie nazwisko będą miały dzieci (przynajmniej we Wro to jest standardowe pytanie) - ponieważ ja mam podwójne, to zdecydowaliśmy, że nazwisko męża (i pół mojego.

Larysa, fajny wózio...kropkowany

maharet, gratuluje udanej wizyty

nephelim, śliczne drobiazgi Kocyk z autkiem jest absolutnie przeuroczy

Lola, samo Boszkowo dla mnie za bardzo zatłoczone My mamy ziemie nad jeziorem, które łączy się z Boszkowskim - jak patrzysz z głównej plaży na wprost, to jest takie lekkie przewężenie i za nim zaczyna się jezioro Dominickie i taka wioska Dominice. Za tą wioska, dokładnie na drugim końcu jeziora na wprost mamy ziemię Fajnie, bo cisza i spokój i wspólne dla kilku działek zejście do wody i plaża, a jak mam ochotę na więcej ludzi, to spacerkiem do Boszkowa 15 minut
Też jem więcej Wczoraj było:
- trzy kanapki + jajko - śniadanie
- micha płatków - drugie śniadanie
- chłodnik + pierogi ze szpinakiem - obiad;
- kawał ciasta
+ cały dzień podjadane truskawy

ladan, bardzo ładna sukienka
Ja ci dam Bukę Bardzo ładnie wyglądasz

bajka, gratuluję pozadawania egzaminów

Susanna, najlepiej podpytaj tam, gdzie kupujesz - butelki TT są najszersze na rynku i wiem, ze do niektórych sterylizatorów i podgrzewaczy się nie mieszczą.

Brydzia, ja szparagi najprościej i najbardziej klasycznie robię - gotuję z solą i odrobiną cukru; przestygnięte podaję z sosem jogurtowym (jogurt naturalny + odrobina majonezu+ duuużo koperku + sól, pieprz, czosnek granulowany i ew. odrobina soku z cytryny). Bardziej zaawansowany, ale pyszny jest zielony krem szparagowy

teacherka

Asiek, będzie dobrze

kaska, do pełni to jeszcze daleko, połówka dopiero jest Ale koszmary też miałam.. od kilku dni mam... chyba rzeczywiście przez pogodę tak głupiejemy

misia nożem kuchennym? Dużym nożykiem kreślarskim?

katarzyna, to przesąd Prawnie ani kościelne przeciwwskazań nie ma

Boja, zdasz na pewno

Byłam wczoraj na wizycie i w sumie gucio z niej wynika
Gin wzięła mnie tylko na samolot, pomacała i powiedziała, że wszystko ok - brzuch mógłby być bardziej miękki, ale szyjka ładnie trzyma i jest twarda. Waga niby ok (na liczniku 79,8kg), ciśnienie ok, morfologia i mocz w granicach ciąży i mam się nie przejmować. Niestety nie udało się serduszka posłuchać, bo wysiadł jej prąd w całym gabinecie
Pytałam o kwas DHA powiedziała, że brać Najlepiej z innymi witaminami, bo stwierdziła, że od 30tc suplementy by się przydały, więc kazała na razie sam kwas, a od 30 najlepiej Femibion2 z kwasem wcinać. Aha i luteinę do 30, a potem odstawić.
Zwolnienie przedłużyła o kolejne 3 tygodnie, ale powiedziała, że do pracy już mnie raczej do końca nie puści - szczególnie jeśli tak źle na temperaturę reaguję.
Ladan ładnie proszę o wpisanie:
- 08.07 wizyta 16.20
- 22.07 USG 16.20

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:08   #707
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna szkoda, że sukman nie było

ja piję staropolankę- butelka dziennie lekko idzie+ herbata
Tylko nie przegnij z tą wodą wysokozmineralizowaną, zapytaj gina na wizycie, ile możesz pić, bo za dużo chyba też w ciąży nie można
Cytat:
ale niby czemu wątpię, że komuś jest przykro bo przytył np 10kg a ktoś inny 2kg bez przesady
No a ja myślę, ż emoże być przykro, bo każdy by chciał mało przytyć po warunkiem, że bobo by było odpowiednich rozmiarów i zdrowe
Cytat:
Ja bym w ogóle wolała schudnąć i po ciąży wyglądać tak:
http://3.bp.blogspot.com/-FhBLK3tRQR...9.11.49+PM.png
Hihihi
Ale to tylko w moich marzeniach
Te laski na zdjęciach zawsze są takie chude a mają duże cycki

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam skierowanie na kardiologię i kładę się w poniedzialek na kilka dni do szpitala w celu zrobienia przede wszystkim holtera... pani doktor stwierdziła, że dziwne to jest u osoby w tak młodym wieku (29 lat) bo jest to schorzenie osób po 60-tce... ale ja wróciłam i przez łzy poczytałam i jako dziecko miałam zdiagnozowaną zastawkę aortalną jako dwupłatkową i to często sie tak robi w późniejszym życiu...

jak patrzę na mój brzuch, na biegającego Jakuba, męża i ten nowy dom to mi się wyć dosłownie chce.....
Nie martw się, holter to nic takiego. ja też już byłam w ciązy na kardiologii o na szczęście wszystko się dobrze skończyło. trzymam kciuki, żeby u ciebie tez tak było
Cytat:
Pierwsze słyszę
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
O właśnie moja córa zmienia pozycję.
Mi też czas ostatnio pędzi. Zaczynam się stresować porodem i że nie zdążę skompletować wyprawki jak tylko wpłynie mi kasa z ubezpieczenia za leżenie w szpitalu to rzucam się na all i kupuję co trzeba.

Apetyt też mi wzrósł. Niestety! nawet upał mi nie przeszkadza w konsumpcji dobrze, że głównie mam ochotę na owocki i że jest taki duży teraz wybór
No mi się głównie chce takich konkretów, chleba zwłaszcza

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:09   #708
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
zabobon wg którego jedno dziecko odbiera szczęście drugiemu Ja byłam chrzestną a na drugi dzień dowiedziąłam się o ciąży Jedni wierza drudzy nie U siostry miałam być w styczniu ale okazało się ze w ciąży jestem i stwierdziła ze nie będzie mnie męczyć ( w sumie już dwóch chrześniaków mam). moja babcia w to wierzy bo będąc w ciazy z moją mamą trzymała do chrztu siostrzeńca i teraz podobno woli chłopcówMoże zbieg okoliczności no ale
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:10   #709
t_89
Zakorzenienie

Heeej
Ja ide do fryzjera zaraz podciac wlosy bo normalnie sie nie ukladaja juz
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:11   #710
papalinka83
Zakorzenienie

Vea - no to siedź w domu i już się do pracy nie pchaj Ja teraz dojeżdżam w tym upale, to mam dosyć i zaczynam się naprawdę cieszyć, że jeszcze tylko do końca czerwca. A co do DHA to też się zastanawiam, bo ja w ogóle nie jem ryb

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:11   #711
rubinka25
Rozeznanie

Dzień doberek!

Ale dziś upał od rana. Widzę, że większość z Was miała dzisiejszej nocy koszmary. Ja nie miałam ale zdarzyła mi się inna akcja. Spaliśmy przy otwartym oknie i ok 3 w nocy coś tak pierdyknęło, że aż ze strachem zerwałam się z łóżka. W pierwszej chwili nie wiedziałam co to było. Dopiero po chwili zobaczyłam błyski za oknem. Burza! Dawno się tak nie wystraszyłam. No i oczywiście synuś odczuł mój strach, bo od razu też się obudził i zaczął mnie okopywać. Pozamykałam wszystkie okna ale przez ten stres przez ponad godzinę nie mogłam usnąć. Jakaś masakra!

A tak w ogóle muszę się Wam pochwalić, że wczoraj zrobiłam baaardzo dobry sernik na zimno z truskawkami. W końcu sezon na truskawki jest, więc korzystam póki mogę. Od rana zjadłam już 3 kawałki taki ze mnie łasuch.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:14   #712
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

A teraz zabieram się za prasowanie firanki. Od wczoraj mam fazę na sprzątanie, pranie itp, więc muszę to wykorzystać bo niewiadomo kiedy się trafi druga taka okazja
Stary 2013-06-18, 11:15   #713
butterfly20
Zakorzenienie

Vea jesteś miszcz,naprawdę

Cytat:
będzie dobrze
w końcu się odezwałaś super, że z Wami ok

a ja bym drugie chciała na kwiecień/maj 2017

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Ladan w przychodni siedzi- czeka na 2 pobranie o 10:40
Ja na marzec 2016,ale już chyba o tym pisałyśmy I akurat obie się wyrobimy do 30chy

Cytat:
wychodzi zdenerwowanie ślubem
Na pewno wszystko będzie dobrze

Mi się nic nie śniło, ale za to źle spałam

Edi chciał, żebym szła z nim do KM, ale jak go odprowadzam, to zawsze jest histeria, jak tż to nie ma. No więc tż mówi mu, że mama biedna, brzuszek ją wczoraj bolał i nie może iść... No to Edi się żegna ze mną i mówi ze smutną minką: "Mama biedna, papa, zostaje" i mnie przytulił i wycałował Wzruszyłam się, chlip.
Ale słodziak

Cytat:
Matal mój by chyba nic nie mówił na róże dla dziewczyny
Mój sam z siebie też by nic nie mówił,ale zapewne gdybym miała ich dużo to by się zdziwił bo wie,że nie przepadam

Cytat:
Słyszałam, taki zabobon. Nie wierz

Cytat:
nie wiem, pewnie jakieś pierdzące zabobony- ja będę chrzestną
a ja daję 300zł bo moja kuzynka nam tyle dała na ślub za 3 osoby (ona, mąż i córka 6 lat) także wystarczy
Wow serio pamiętasz?

Ja uznałam,że nie chcę wiedzieć ile kto dał. Po dwóch dniach od wesela wzięliśmy z mężem stertę kopert i wyciągaliśmy kasę nie patrząc kto dał i ile, tylko wrzucaliśmy na kupkę. Potem podliczyliśmy kasę i osobno poczytaliśmy życzenia

Cytat:

my chyba szybko chrzciny zrobimy, bo później zima a znowu czekać do wiosny jak ta pogoda taka, że w maju zimno

Tacherka mam taki sam dla Mikusia

a mi dziwnie bo już pół roku brzuszków nie robiłam, ciekawe co mi zostanie po tych mięśniach na brzuchu-flak?

No właśnie mi się wydawało,że październik za wcześnie, listopad smutny, a jak w grudniu to już na święta,ale wtedy chyba będzie kłopotliwie, bo zimno?I wtedy małą w kombinezonik?

My na szczęście możemy wybrać dowolny termin i mamy sami chrzciny bez nabożeństwa.
6 października w sumie byłby fajny,bo to rocznica naszych zaręczyn i urodziny Teścia

Aaaa moja Teściowa ma w piątek urodziny, właśnie się skapnęłam!!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:15   #714
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Dzień doberek!

Ale dziś upał od rana. Widzę, że większość z Was miała dzisiejszej nocy koszmary. Ja nie miałam ale zdarzyła mi się inna akcja. Spaliśmy przy otwartym oknie i ok 3 w nocy coś tak pierdyknęło, że aż ze strachem zerwałam się z łóżka. W pierwszej chwili nie wiedziałam co to było. Dopiero po chwili zobaczyłam błyski za oknem. Burza! Dawno się tak nie wystraszyłam. No i oczywiście synuś odczuł mój strach, bo od razu też się obudził i zaczął mnie okopywać. Pozamykałam wszystkie okna ale przez ten stres przez ponad godzinę nie mogłam usnąć. Jakaś masakra!

A tak w ogóle muszę się Wam pochwalić, że wczoraj zrobiłam baaardzo dobry sernik na zimno z truskawkami. W końcu sezon na truskawki jest, więc korzystam póki mogę. Od rana zjadłam już 3 kawałki taki ze mnie łasuch.
Poproszę przepis. Kocham serniki i te na zimno i te tradycyjne
Stary 2013-06-18, 11:16   #715
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

wrocilam z lidla dobrze ze sie tak wczesnie jak na mnie zerwalam...bo juz prawie truskawek nie bylo... wykupilam wszystko co bylo.... lacznie z tym ze wyzbieralam te ladne rozsypane ludzie sie na mnie dziwnie patrzyli...tzn z zazdroscia ze mam pelny koszyk truskawek a oni nie :P nio ale trzeba se bylo nazbierac a nie sie gapic tym samym mam 3 kg truskawek :P

kupilam jeszcze czeresnie i brzoskwinie i mam wyzerke

kurde ale cos mam biegunke od wczoraj...mam nadzieje ze to efekt jedzenia duzej ilosci owocow a nie ze oczyszczam sie przed porodem....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:17   #716
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Te laski na zdjęciach zawsze są takie chude a mają duże cycki
Co nie?

Cytat:
Vea - no to siedź w domu i już się do pracy nie pchaj Ja teraz dojeżdżam w tym upale, to mam dosyć i zaczynam się naprawdę cieszyć, że jeszcze tylko do końca czerwca. A co do DHA to też się zastanawiam, bo ja w ogóle nie jem ryb
Oj, to koniecznie!
Ja z powodu nie jedzenia ryb od kiedy dowiedziałam się o ciąży biorę DHA, to ważne dla rozwoju maluszka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 11:19   #717
butterfly20
Zakorzenienie

Czemu jest tak ciepło???

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:20   #718
matallewar
Zakorzenienie

Odgrzałam sobie obiad
Nie miałam ochoty na nic śniadaniowego

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czemu jest tak ciepło???
Bo jest lato?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 11:23   #719
t_89
Zakorzenienie

Ile idzie ekonomiczny list wiecie moze bo wyslala przesylke chyba w zeszy pn i do dzisiaj jej nie otzrymala ta osoba ;|
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:25   #720
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się cieszę ostatnimi dniami, kiedy Eda chodzi do KM, ale co będzie potem, to nie wiem. Bo jak zostanie w domu, to ja mam ochotę usiąść i się rozpłakać, nie nadążam za nim i jego bałaganieniem

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

No i co? Miałam iść do kina, a robię format komputera małego, bo duży muszę dać do reklamacji, bo sam się zaczął wyłączać. Tż miał robić format, ale pracuje i mnie z tym samą zostawił
Ja nie wiem, jak Was ogarnę na 10 calach
a dziś właśnie myślałam że zazdroszczę tego klubu malucha. Ile płacicie? U nas wszystko od 3r.ż chociaż moze muszę mocniej szukać? A teraz i tak wakacje więc pewnie zastój. Dobrze, że Dominik ma urlop w lipcu/sierpniu.

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości