Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 09:26   #3661
salviae
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Hej, ale miałam noc, wczoraj na kolacje zjadłam kanapkę z ogórkiem konserwowym i małego brzuch bolał jak nigdy, kupy nie moze zrobic windi nic nie daje po porannym karmieniu chyba z 5 razy mu sie ulało, teraz dopił i spi mi na rekach, głupia matka i biedna biała kiełbaska, mam nadzieje, że za niedługo pójdzie kupsko
Mam przygotowana wode do dopajania, ale jakos mam mieszane uczucia co do tego

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi kiedy do pediatry poszłyście na pierwszą wizytę, taki jakby bilans po narodzinach? Wydaje mi się, że powinnam ją zapisać w tym tygodniu, ale nie wiem czy nie poczekać na szczepienia, bo i tak będę musiała pójść wtedy.
my byliśmy 5 dni po wyjściu ze szpitala, później po miesiącu i teraz w piatek na szczepienia, troche pozno bo mały jutro 9 tygodni skonczy, ale najpierw kazali czekac na usg głowki, pozniej pediatra miała urlop, a teraz przelozyli z poniedzialku na piatek

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kładź kładź, bo sprawdzają na tym badaniu przed szczepieniami czy dziecko podnosi głowę na brzuchu i czy chce pełzać (przynajmniej u mnie)

A w szoku byłam jak złapała ją za dłonie i ciągnęła do siadu, bo sprawdza się czy dziecko ciągnie głowę samo czy jeszcze opada.
U nas to trzymanie glowki sprawdzali juz na 1 wizycie, czyli jak Kuba miał 1,5 tygodnia

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dzień doberek.
Znowu duchota od rana. Mama przyniosła mi czereśnie, wciągnęłam naraz pół kilo i zaraz idę dokupić. Cena z 19,50zł spadła do 12zł/kg, więc idę wydać kasiorkę na czereśnie i truskawy. Wczoraj wieczorem mieliśmy z tż-em taką ochotę na truskawki, ale w żadnym sklepiku okolicznym już nie było. To poszliśmy do biedronki i wciągnęliśmy całego arbuza.

Także Leon, jutro możesz wychodzić - czereśni już skosztowałam w tym sezonie. Na bób i tak już nie zdążę.
Zazdroszczę czeresni i truskawek i arbuza ja juz chyba nigdy nie zjem takich rzeczy, wystarczy mi atrakcji po ogórku

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

pospał do 7.30 czyli od 20 do 7.30 z 15-min przerwą na pampersa i butlę jakby tak każdej nocy to byłabym najszczęśliwsza na świecie ale to przypadek bo wczoraj nie mógł zasnąć w ciągu dnia a chciał spać i się bardzo męczył.
o kurde, niezle, ja tez tak chce zycze zeby sie powtarzało jak najczesciej
Kuba tez upodobał sobie jedna strone i tez przekłada głowe, trzeba mu ja porzadnie przyblokować, jak kłade na druga strone łóżka to czasem działa, ale tez nie ma problemu z gapieniem sie w sciane
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:34   #3662
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, ale miałam noc, wczoraj na kolacje zjadłam kanapkę z ogórkiem konserwowym i małego brzuch bolał jak nigdy, kupy nie moze zrobic windi nic nie daje po porannym karmieniu chyba z 5 razy mu sie ulało, teraz dopił i spi mi na rekach, głupia matka i biedna biała kiełbaska, mam nadzieje, że za niedługo pójdzie kupsko

my byliśmy 5 dni po wyjściu ze szpitala, później po miesiącu i teraz w piatek na szczepienia, troche pozno bo mały jutro 9 tygodni skonczy, ale najpierw kazali czekac na usg głowki, pozniej pediatra miała urlop, a teraz przelozyli z poniedzialku na piatek

U nas to trzymanie glowki sprawdzali juz na 1 wizycie, czyli jak Kuba miał 1,5 tygodnia

Zazdroszczę czeresni i truskawek i arbuza ja juz chyba nigdy nie zjem takich rzeczy, wystarczy mi atrakcji po ogórku

o kurde, niezle, ja tez tak chce zycze zeby sie powtarzało jak najczesciej
Kuba tez upodobał sobie jedna strone i tez przekłada głowe, trzeba mu ja porzadnie przyblokować, jak kłade na druga strone łóżka to czasem działa, ale tez nie ma problemu z gapieniem sie w sciane
Kim lub czym jest "biedna biała kiełbaska" ?
Czy to Twój syn?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:36   #3663
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
mały w końcu usnął więc mam chwilkę żeby do Was zajrzeć.
Znowu brakuje mi czasu.. mały ma już coraz dłuższe okresy aktywności... i większość czasu poświęcam jemu..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:44   #3664
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

[QUOTE=anoxee;41370922]Nawet nie wiedziałam, że u Was też będzie Leoś. Z rzadkiego imienia zrobiły się 3 na wątku. /QUOTE]

Jak dla mnie piękne męskie imie chociaż u nas już robi sie coraz bardziej popularne niestety:-\
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:48   #3665
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Czy to Twój syn?

np tu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (17,3 KB, 65 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:54   #3666
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

vujka, przeczytałam sobie w końcu Twój opis porodu. za skupienie. A co do zielonych wód, to nie ma się o co złościć, że tak długo zwlekali. Ja urodziłam się w 39 tc i też miałam zielone wody, tak więc nie ma reguły.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:56   #3667
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Mam pytanie do tych mam z początku maja (5 tyg z plusem) : ile razy dzieci śpią, jak długie mają drzemki? Mój od początku był dużym śpiochem i nadal ma takie dni, że śpi 2-3 razy po 3 h w ciagu dnia, plus noc z jedna przerwą na karmienie! Śpi, je, śpi, je... a raz ma tak że cały dzień marudzenia i krótkie drzemki.
Moja trudno uspac po kapieli, kapiemy dosc pozno bo ok. 20:30-21:00, zasypia od 23 do max 1:00, pozniej spi do 6:00 ale nawet nie trzeba wstawac tylko cyca podac, spi dalej do 9:00 i budzi sie w najlepszym humorze, wyspana, wypoczeta i usmiechnieta zje, przebiore ja i dalej spi do 11:00-12:00... A pozniej przez caly dzien to roznie, wczoraj np. Miala tylko kilka moze ze 4 drzemki po 15-20 minut snu a tak to marudzila i chciala ciagle sie bawic, nie wiem tez czy moze to przez te upaly albo moze tez ma ten refluks bo jak lezala to plakala a jak ja pionizowalam to byl spokoj.. W czwartek idziemy na szczepienie to spytam pediatry. A wlasnie dziewczyny jak waszw maluszki czuja sie po szczepieniach?i na co w koncu szczepilyscie? My bedziemy teraz szczepic skojarzonymi + rotawirusy bo juz duzo osob nam tak doradzalo

Tak w ogole to witam, wlasnie u mnie popadalo i znow robi sie piekna pogoda, przynajmniej bedzie czym poddychac

Diabli nie sprawiaj sobie problemu z tymi sukienkami, wiem jak trudno znalezc czas

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
To ze mnie jakaś chyba matka wyrodna bo dziewczyny śpią od początku same w łóżeczkach

Miałam się jeszcze was spytać. Czy wasze dzieciaki też upodobały sobe którąś stronę do lezenia? Bo majka to w miarę się kręci a ala ma ciągoty do leżenia na prawym poliku. Neurolog wczoraj powiedziała żeby zwracać uwagę żeby na lewym też leżała. Tylko ciekawe jak kiedy ona jak ją kładę na lewy to zaraz się przewraca na prawy? Macie pomysł jak ją przetrzymać na tym lewym?

O. 4:40 a ktoś sobie biega. Też bym sobie pobiegala ale o 4:40?
Zarowno pediatra jak i ortopeda doradzili mi zeby zwijac pieluszke w taka rolke i podkladac pod ten bok na ktorym dziecko za duzo lezy, pomaga
Stary 2013-06-18, 10:08   #3668
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
ADA32 URODZIŁA
Urodziłam.. Gabriel ma 3200 błyskawicznie poszło bolało ale co tam, tylko chwilę urodził się o 17.55.. 10 punktów.. jestem w bardzo dobrym stanie narazie mam go przy sobie cały czas..

Gabrielku witamy na świecie
ekspresowo poszło
Gabryś witamy
Ada gratulacje

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
no to zostało nas już tylko 10...
no to odliczamy
i przenosimy się na odchowalnie

Cytat:
Dziewczyny nie używajcie pasów poporodowych w połogu!!!!!!!! Przecież wszystkie narządy muszą wrócić na swoje miejsce, a jak je ściśniecie to jak mają to zrobić... Można ich używać, ale po połogu kiedy organizm wróci do normy. Położne mówiły, że przez 6 tyg. po porodzie absolutnie nie można się nimi ściskać.
też o tym słyszałam.. denerwuje mnie ten mój flak ale jeszcze cierpliwie poczekam...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Czapkę non stop to miał w szpitalu w pierwszej dobie, później powiedzieli, że ściągnąć w domu 2 razy po kąpieli założyłam i tyle. Bez przesady, przecież nie ma przeciągów

Mój do teraz psika, maluszki w ten sposób oczyszczają sobie nosek
:
Czapeczka po kąpieli nakładamy na chwilkę, na spacerek jak wieje to też cienką nakładamy.. boję się żeby mu nie nawiało w uszka...

ogólnie położna stwierdziła, że nasz mały jest strasznym zmarźlakiem.. jak go kąpała pierwszy raz to ryczał, później robiliśmy mu cieplejszą wodę i było ok. Przy przebieraniu w pierwszym tygodniu strasznie płakał i szybko się wyziębiał.. lubił też być opatulony w kocyk..
teraz jest już lepiej- pewnie dlatego że jest starszy i że upały się zaczęły

Psikanie nasz dosyć często psika tak ze 3x pod rząd
gorsza jest czkawka.. nadal go męczy co jakiś czas..

nawał ja miałam jakoś w 3dobie.. cycki jak kamienie.. ale najgorsze było to, że kanaliki się zablokowały i mleczko nie leciało.. pomógł gorący termofor, masaż i ręczne odciąganie..
teraz w dzień jak mały często ssie to mam flaczki.. ale w nocy znowu robią się nabrzmiałe, jdnka nie jest to tak straszne jak wtedy w 3dobie i przy próbie odciągnięcia (żeby sobie ulżyć) ładnie leci..

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Lonely - slodziak z tego Twojego synka, az chce się braciszka dla Nelci
.

nam siostrzyczka też by się przydała.. ale na razie nie mam na to siły

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Miałam się jeszcze was spytać. Czy wasze dzieciaki też upodobały sobe którąś stronę do lezenia? Bo majka to w miarę się kręci a ala ma ciągoty do leżenia na prawym poliku. Neurolog wczoraj powiedziała żeby zwracać uwagę żeby na lewym też leżała. Tylko ciekawe jak kiedy ona jak ją kładę na lewy to zaraz się przewraca na prawy? Macie pomysł jak ją przetrzymać na tym lewym?

O. 4:40 a ktoś sobie biega. Też bym sobie pobiegala ale o 4:40?
Wiktorek tak samo.. uwielbia prawy policzek i ciężko go zmusić do zmiany pozycji.. czasem zasypia mi na piersi i uda mi się go odłożyć na lewym

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Kinga no niby 5jednostek tej oxy bylo. Sama juz nie wiem o co chodzi

Dzis mnie cos brzuch od rana pobolewa to moze w koncu cos ruszy!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Motylku, też mam nadzieję, że ten mój kryzys jest chwilowy Wierzę, że może być tylko lepiej. Na szczęście mleczko wraca do normy i znów mi cieknie po prysznicu i jak przychodzi pora karmienia

Ale u nas zlewa dziś! Muszę za pół godziny wyjść... Mam nadzieję, że przejdzie bo narazie to jest istne urwanie chmury
super, że z mleczkiem już lepiej
chwilowy spadek formy też na pewno szybko przejdzie
jesteś przecież super mamusią

Stary 2013-06-18, 10:15   #3669
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
arbuza wcinam bez problemu.. nic się chyba nie dzieje.. znaczy małego czasem męczy brzuszek i strasznie marudzi i się wierci jak idą bączki czy kupka.. ale ma tak od początku.. więc moja dieta chyba nie jest przyczyną
ostatnio zjadłam truskawki i nie zauważyłam żadnej alergii
chyba znowu się skuszę
ale czereśnie sobie daruję.. mimo że też uwielbiam..

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A wlasnie dziewczyny jak waszw maluszki czuja sie po szczepieniach?i na co w koncu szczepilyscie? My bedziemy teraz szczepic skojarzonymi + rotawirusy bo juz duzo osob nam tak doradzalo
też miałam pytać o szczepienia ale głupio mi było bo wiele razy ten temat się przewijał

nie wiem na jakie się zdecydować.. na pewno wezmę skojarzone tylko nie wiem czy ten program na 6 czy program na 5 ????

rotawirusy miałam odpuścić,ale bratowa mnie zbeształa że jak tak mogę ryzykować.. i teraz nie wiem co robić..
może faktycznie zaszczepić też na rota..

szczepiłyście na rotawirusy swoje maluszki ?

Stary 2013-06-18, 10:35   #3670
diabli
Zakorzenienie

aaa, dobre wieści z rana - LISTONOSZ PRZYNIOSL DECYZJE PRZYZNAJACA PRAWO DO BECIKOWEGO nie zebym na to nie liczyla, ale po tym urzędowym maratonie to naprawdę jak cud

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Diabli bo mi ciągle ucieka odnośnie mleczka tego co skwaśniało. Czy ty czasem nie wlewasz mleczka z muszli laktacyjnych? Zauwazyłam, że jak jest upał to wystarczy krótki czas, czy nie dokładne umycie po 1 karmieniu i zaraz czuję, że to co naleciało kwaśnieje.
Z resztą na szkoleniach mówili, żeby tego co naleci do muszli nie podawać już maluszkom tylko wylewać, coś w tym jest.
nie, nie korzystam z muszli. w sumie zaczelam zastanawiać się czy moje kubki smakowe tak nie zareagowaly na to mleko. wyczytałam gdzies, ze lipidy pod wpływem temperatury mogą zmieniac smak i może to wcale nie było kwaśne, a inne niż takie zupełnie swieze?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
A powiedzcie mi kiedy do pediatry poszłyście na pierwszą wizytę, taki jakby bilans po narodzinach? Wydaje mi się, że powinnam ją zapisać w tym tygodniu, ale nie wiem czy nie poczekać na szczepienia, bo i tak będę musiała pójść wtedy.
u nas polozna podczas wizyty patronażowej rozpisala kolejne "wydarzenia": pierwsza wizyte u pediatry, wazenie, szczepienie. mamy caly grafik.
wybierz się najpierw do pediatry, bo u nas lekarz ogladal dziecko, zrobil pogadanke o szczepieniach. musieliśmy podpisac świstek, ze zostaliśmy poinformowani o ich rodzajach i jak to wygląda w naszej przychodni, ze decyzje podejmujemy sami itd. w dniu szczepienia, ewentualnie dzień przed musimy zglosic się po receptę jeśli wybierzemy szczepionke platna. trzeba ja zakupić i wrocic na szczepienie. recepty nie dostaniemy wcześniej, żeby przypadkiem szczepionki nie wozic 2 tyg. w samochodzie

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo,my dzis na szczepienie malej,trzymajcie kciuki by bylo ok

dostalam maila ze jutro dostaniemy becikowe, 9dni od zlozenia papierow
dzien dobrych wieści
u nas przyszla decyzja, a w niej info, ze kasa zostanie wyplacona w lipcu hehe. dobre i to...ale dla Twojego mopsu

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Czy to Twój syn?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

np tu
cudny a za te kielbaske to Ci kiedyś synek focha strzeli, zobaczysz!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:37   #3671
metropolitan
Zadomowienie

lonely, ja też mam flaczki jak mały dużo je, a dzisiaj go często przystawiam, bo w taki upał musi dużo pić..a nie dopajam go.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:38   #3672
Purely
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cześć

Dzięki za przywitanie Chciałam się pochwalić, że moja Ninucha to taaakie grzeczne dziecko ale chyba zapeszyłam bo od wczoraj zamieniła się w małego terrorystę. Tylko i wyłącznie chce być noszona. Nie wiem skąd jej się to wzięło bo z praktycznie jej nie nosiłam, ach te dziewczyny.

Tak czytałam co piszecie o czapkach. Wczoraj też chciała jej ubrać opaskę, bo mam taką fajną szeroką ale bałam się że za mała jeszcze jest w czwartek skończy dopiero 3 tygodnie. Z drugiej strony boje się, że ją przegrzewam. Nie mam pojęcia jak ją ubierać na spacery w taką pogodę, pomocy !
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:40   #3673
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

To ja też mam dobre wieści. Przyszedł macierzyński !!!
A zła to małej ciemieniucha się zaczyna...

Diabli gratuluje becikowego oby dwa dostaliscie ?
U nas w gminie do tego jest jeszcze samorządowe. Ciekawe ile wynosi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-18, 10:47   #3674
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
nadal walczymy ale już prawie wygrywam

Cytat:
naiwna
Nie ma to jak wsparcie koleżanki

Cytat:
Aas ja tez jestem wyrodna bo Przemek spi sam od poczatku, bardzo rzadko nad ranem sie go tylko bierze do lozka jak marudzi a mamy nadzieje ze moze pospi jeszcze i wygodniej mu smoczek dawac bo nie trzeba wstawac
A co do spania na jednej stronie to tak, ciagle na jednej, a odkad sie nauczyl sam przekrecac to nawet podlozony zwiniety kocyk juz nic nie daje.

Nasz maly mis pospal bez przerwy od 20 do 5 teraz zjadl i go polozylam, moze pospi troche bo jestem nieprzytomna, glupek ze mnie bo zamiast spac to na czuwaniu bylam od 3 bo myslalam ze sie zaraz obudzi.

A spal w samym krotkim body, przykrylam mu nozki kocykiem ale ciagle sie rozkopywal

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Hehe a u nas body kroluja dokupilam polspiochow bo mialam jedne a wszystkie spiochy schowalam, wkurzaja mnie te zatrzaski a tak to spodnie w dol i juz jakos w ogole sie nie balam przez glowe wkladac a maly tez spokojny zaczelam mu tylek podcirac wacikami i woda zamast chusteczek i skonczyl sie wrzask przy przewijaniu

U nas w dzien w lozeczku z nianka i monitorem a w nicy z nami bo karmie na spiocha:p

Mojego klade normalnie na boczku a po pol h jedt w poprzek lozeczka na plecach wiec cgyba musialabym przywiazac

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
mój upodobał sobie na początku lewą stronę teraz prawą, u nas pomogło przestawienie łóżka bo przed snem zawsze patrzy na mnie to i główka leży na odpowiedniej stronie w nocy i tak się kręci na różne strony, nawet podkładanie pod główkę nie pomaga

Cytat:
Dziewczyny co do upodobania sobie stron, wystarczy dziecko kłaść raz po jednej stronie łózka raz po drugiej. U nas się sprawdza

U nas też nocka taka sama jak wczoraj (jedzenie na śpiocha o 1), później pobudka o 5 no i teraz czekam aż wstanie z tymże nie musiałam jej brac nad ranem do Nas i dalej śpi u siebie, tylko już ją brzuch męczy przez sen a mi cycki same strzelają mlekiem.

Czuje, że z okazji burzy coś się dziś zacznie dziac i któraś urodzi.

Ash mam nadzieję, że u Ciebie ten kryzysik to chwilowy!
Ja od czasu do czasu zamieniam dziewczyny łóżeczkami. Majce jako tako coś to daje ale Ali nie bardzo. Podlozylam jej teraz liska pod plecy. Póki co leży. Zobaczymy na jak długo

Cytat:
A może to mleko w gardle tak charcze Moja często tak ma - myślałam, że to katar, a wcale nie - tak może być jeszcze do 2, 3 miesiąca aż się wszystko ładnie nie oczyści z resztek wód płodowych i innych płynów. Po prostu trzeba zakraplać sól fizjologiczną albo wodę morską i nie wyciągać fridą tylko na brzuszek i niech samo wyleci - pomaga

My lezalysmy 2tyg w szpitalu, potem wypis i pierwsza wizyta u pediatry 2 tyg po wypisie.

Cytat:
Kładź kładź, bo sprawdzają na tym badaniu przed szczepieniami czy dziecko podnosi głowę na brzuchu i czy chce pełzać (przynajmniej u mnie)

A w szoku byłam jak złapała ją za dłonie i ciągnęła do siadu, bo sprawdza się czy dziecko ciągnie głowę samo czy jeszcze opada.
To jeszcze nic. Wczoraj neurolog wzięła dziewczyny do pionu żeby zrobiły kroczek. I zrobiły
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:51   #3675
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A wlasnie dziewczyny jak waszw maluszki czuja sie po szczepieniach?i na co w koncu szczepilyscie? My bedziemy teraz szczepic skojarzonymi + rotawirusy bo juz duzo osob nam tak doradzalo
dla mnie szczepienia to jakiś temat koszmar. nie mogę go ogarnąć, zmieniam decyzje jak choragiewka na wietrze.
pierwsza wersja była, ze szczepimy nfz i nic poza tym.
po pogadance z pediatra zmieniłam zdanie i chciałam szczepic skojarzona plus pneumokoki.
następnie spotkałam się z kolezanka, która do roku wcale nie szczepi. ma odroczone szczepienia (homeopata ja w tej decyzji utwierdzil, a pediatrę przekonala do wystawienia papierka). mala ma obecnie 9 miesięcy, o roku zaszczepi ja skojarzona i tylko to. jej argumenty tez do mnie przejmowily...w pierwszym roku dziecku rozwija się bardzo szybko układ nerwowy, wiec po co go oslabiac wszczepujac jakies cuda? wtedy kiedy dziecko zaczyna siadac, mowic, chodzic...
i jestem glupsza niż bylam

nam z kolei większość znajomych poleca skojarzona plus pneumokoki. rotawirusy podobno można sobie odpuscic...

ps. Nelce wyskoczyla na ramieniu poszczepienna kropa. pediatra mowila, ze nawet do 9 tygodni może się to pojawić...ale jak wyczulam podczas kapieli to znow zaczelam zastanawiać się czy ona jakos zle tych szczepien nie znosi i lepiej je ograniczyć? bo jakiś odczyn jednak jest

aaa i znajoma sprzedala mi calkiem fajny patent. jak jej mala skończy rok to najpierw planuje zrobić malej morfologie i crp. jeśli wyniki będą ok to dopiero wtedy wyrazi zgode na szczepienie...bo takie stwierdzenie "na oko", ze dziecko jest zdrowe to chyba nie jest za dobre

Cytat:
Diabli nie sprawiaj sobie problemu z tymi sukienkami, wiem jak trudno znalezc czas
mamuska, ale to żaden kłopot, wiesz ze ja lubie allegro i sama dla Nelci tez musze znaleźć jakas fajna sukienke...marzy mi się prosta biala lniana, bez zadnych dziwactw.
od dawna obserwuje profil na FB babeczki, która szyje piękne króliki-maskotki dla dzieci. i kilka dni temu wstawila pierwsza sukienke dziecieca, a nie krolicza
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater sliczna wyszla...czekam na dalsze rezultaty, ale wlasnie czegos takiego naprawdę klasycznego szukamy

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ostatnio zjadłam truskawki i nie zauważyłam żadnej alergii
chyba znowu się skuszę
ale czereśnie sobie daruję.. mimo że też uwielbiam..
ja najpierw zjadłam rolade z bita smietana i dwiema truskawkami w srodku miałam je wygrzebać, ale trzeba było zrobić tescik. malej nic nie dolegało, wiec po 3 dniach zjadłam kolejne ciasto - drozdzowe z truskawka i rabarbarem i nadal nic do czegos się przydala moja truskawkowa dieta ciazowa i koktajle co 2 dzień!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 10:55   #3676
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Marchewka - tak dziewczyny mają swój pokój w którym śpią. Ale od sypialni dzielą go tylko drzwi. Nawet słychać bez niani jak kwilą.

Metropolitan - tylko to nie chodzi o splaszczenie główki a o ogólny rozwój. Dziewczyny są wczesniakami i to neurolog nam zalecila zwracać na to uwagę żeby nie była potrzebna rehabilitacja potem. W ogóle nie powinniśmy ich trzymać np na żabę (tylko do odbekniecia) i jak najmniej nosić w pionie.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:59   #3677
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
nie ukrywam, ze zazdroszczę tej dobrej decyzji a zla, jak to było? olejuszka na ciemieniuszke? podobno skuteczne. http://www.skarbmatki.pl/produkty/my...wke/olejuszka/

miałam ostatnio niezły ubaw, tz wrocil ze szkoły i przepytal wszystkie koleżanki o szczepienia dla niemowlakow a na koniec mowi: powiedz mi co to jest ta ciemieniucha! musimy Neli myc glowe...

Cytat:
hmm, u nas chyba nie ma drugiego. dostaliśmy "jednorazowa zapomogę" zwana becikowym

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

orientuje się ktoras w temacie firm ubezpieczeniowych, a dokładniej ubezpieczeń zdrowotnych? czy gdzies nie ma okresow karencji itd. poproszę priv
Stary 2013-06-18, 11:00   #3678
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
naiwna

Cytat:
A spal w samym krotkim body, przykrylam mu nozki kocykiem ale ciagle sie rozkopywal

mój tak samo

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Hehe a u nas body kroluja dokupilam polspiochow bo mialam jedne a wszystkie spiochy schowalam, wkurzaja mnie te zatrzaski a tak to spodnie w dol i juz jakos w ogole sie nie balam przez glowe wkladac a maly tez spokojny zaczelam mu tylek podcirac wacikami i woda zamast chusteczek i skonczyl sie wrzask przy przewijaniu
też podcieram wacikami a jak już chustki idą w ruch to ogrzewam je trochę
Cytat:
jak młody skończył 3 tygodnie
Cytat:

o to nie wiedziałam mój pełza, podnosi główkę ale nie lubi leżeć na brzuszku
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo,my dzis na szczepienie malej,trzymajcie kciuki by bylo ok

dostalam maila ze jutro dostaniemy becikowe, 9dni od zlozenia papierow
i
Cytat:
nie bój się tej wody ale nie podawaj za dużo

Cytat:

np tu
widzę, że masz pluszaka z biedrony, boski! my mmy słonia i osiołka

Cytat:
Napisane przez Purely Pokaż wiadomość
Tak czytałam co piszecie o czapkach. Wczoraj też chciała jej ubrać opaskę, bo mam taką fajną szeroką ale bałam się że za mała jeszcze jest w czwartek skończy dopiero 3 tygodnie. Z drugiej strony boje się, że ją przegrzewam. Nie mam pojęcia jak ją ubierać na spacery w taką pogodę, pomocy !
jak jest upał i nie ma wiatru to po co jej opaska na uszy czy czapka? tylko się zapoci wg mnie... opaska super jak jest wiatr

mój mały wczoraj był na spacerze w samym body na krótki rękaw, jest tydzień starszy od Twojej córki

===

hej! Młody mi zasnął w końcu o 5, obudził się o 7:00 ale wzięłam go do łóżka, popił i zasnęliśmy do 9:00 jeszcze o 11:00 znów zasnął, jak się obudzi i zje to pójdziemy na spacer

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:00   #3679
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy nie czekajcie na mnie z odchowalnia, Cynamonek pewnie urodzi jeszcze przede mna a ja mam termin albo 30.06. albo 4.07 a cos czuje, że moja Zuzia nie bedzie chetna do szybkiej ewakuacji mimo wielu moich próśb

oczywiwcie ze poczekamy. Umowa byla - poki wszystkie nie urodza- wiec juz tak niech zostanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

a u mnie chusteczki, w ogole nie protestuje.. jedyny płacz to właśnie jak body zakładam przez głowe i szarpie się zeby ręce mu potem wsadzic w te male rękawki...
Ja poki co przemywam jednak woda, poczekam tak z 2-3 tyg.nim ta wrazliwa dupeczke potraktuje chusteczkami

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 11:30   #3680
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja poki co przemywam jednak woda, poczekam tak z 2-3 tyg.nim ta wrazliwa dupeczke potraktuje chusteczkami .
a w Twoim szpitalu nie używali chusteczek i innych kosmetykow?
Stary 2013-06-18, 11:31   #3681
Purely
Raczkowanie

Cytat:
\

jak jest upał i nie ma wiatru to po co jej opaska na uszy czy czapka? tylko się zapoci wg mnie... opaska super jak jest wiatr

mój mały wczoraj był na spacerze w samym body na krótki rękaw, jest tydzień starszy od Twojej córki
Nie wiem sama, dlatego pytam. Każdy mi mówi co innego więc potem sama już zwątpiłam. Niby intuicji mi podpowiada jak ją ubrać ale nie wiem czy nie za cienko, po prostu nie wiem

W Ninę wstąpił dziś diabełek jakiś mówię Wam nie mogę się ruszyć z pokoju od 9 rano bo ona nie śpi i chcę żebym siedziała obok. Nie wiem czy ona co chwilę głodna jest czy jej się pić chce. Nasza położna zaleciła mi, żebym jej dawała herbatę - zwykłą, taką którą my pijemy dziwne to dla mnie jest, chyba kupię jej koperkową bo tej i tak nie chce pić. Nie chcę jej dawać non stop przegotowanej wody z glukozą bo też za tym nie przepada. Nie wiem co z tym dzieciuszkiem dzisiaj się stało, czekam na męża jak na zabawienie, żeby mi pomógł trochę

Gratuluję nowym mamusiom, bo doczytała że takowe się porobiły wczoraj
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:32   #3682
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:

Super, ze dostalas macierzynski a jak wyglądają początki ciemieniuchy?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:47   #3683
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Diabli to drugie to socjalne, ale tam trzeba mieć tak niskie dochody, że nawet przy najniższej krajowej ciężko się załapać a u nas jest jeszcze trzecie, właśnie to samorządowe.

Kinga łepek jest taki suchy i widać takie jakby pęknięcia delikatne. Takie malutkie białe łuski. Ciężko to zauważyć nawet. Ale jak zacznie się wyczesywać to sypie się jak łupież. Wywaliło nam to jak przeszliśmy z oilatum na hippa...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-18, 12:06   #3684
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Purely Pokaż wiadomość
Nie wiem sama, dlatego pytam. Każdy mi mówi co innego więc potem sama już zwątpiłam. Niby intuicji mi podpowiada jak ją ubrać ale nie wiem czy nie za cienko, po prostu nie wiem
lepiej dziecko ubrać na dworze jak się okaże że jest za chłodno niż zapocone rozbierać

moje śpi z gołą dupką właśnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:06   #3685
ankaaa206
Wtajemniczenie

od 10 rano walczę z maruderem i chyba zasnął ee nie, ślepka ma znowu otwarte
Wasze dzieci też tak mają, tj jak mają nerwa to niechcący łapią się za włosy i ciągną się wyjąc przy tym z bólu? bo mój tak robi często, zakładam mu niedrapki bo masakra.
ale gorąco, pewnie przez to nie śpi, poczekam do 15 i wyjdziemy na spacer bo w tą gorączkę nawet nie miałabym gdzie mu dać cyca do picia.
Co do spania to nasz śpi w kołysce na kółkach więc jest ze mną zawsze i wszędzie do łóżka go biorę jak marudzi już naprawdę długo, daję cyca na leżąco aż zaśnie
aaa i co do pieniężnych wieści, dostałam dziś z PZU za urodzenie małego

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:15   #3686
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Oj, to szkoda. Nie wiem czy dzisiaj nie będę w Carrefourze, bo lodówka nam świeci pustkami. A jest tam i pepco i poczta, więc jak chcesz, to mogę zajrzeć czy są te staniki. Ostatnio nie było, bo chciałam kupić, ale może już mieli dostawę. Polecony wyszedłby pewnie ok. 5 zł.
Dziekuję za dobre chęci ale chyba podejdę na targowisko, też mają około 15 zł, albo diabli podpytam gdzie kupowała w BB bo może będzie mi prościej. chyba, że się szarpnę na wycieczkę zakupową do katowic. W sumie PEPCO koło mojej pracy, wczoraj tam karmiłam małą więc w razie co nastepnym razem też można.
Cytat:
Kinga łepek jest taki suchy i widać takie jakby pęknięcia delikatne. Takie malutkie białe łuski. Ciężko to zauważyć nawet. Ale jak zacznie się wyczesywać to sypie się jak łupież. Wywaliło nam to jak przeszliśmy z oilatum na hippa...
Moja ma chyba coś takiego na czole i kazała dzisiaj lekarka Emolium. Cloche pisała kiedyś coś o Oilatum/Emolium że są jakieś lepsze zamienniki, pamięta któraś?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:18   #3687
Veronic
Wtajemniczenie

hej
wczoraj Młody spał razem ze mną , u mnie na brzuszku od 20 do 24 miałam go wykąpać, ale było już tak późno , że poszedł spać na brudaska nic go raczej nie bolało, brzuszek miał miękki, był najedzony, położyłam go do łóżeczka, puściłam spokojne melodyjki z karuzelki,głaskałam go po policzku, niby już zasypiał, ale za chwilę otwierał oczka, pół godziny walki ze snem i nic w dalszym ciągu nie spał, no więc wzięłam go do siebie i momentalnie padł
no i spaliśmy tak do rana, oczywiście z przerwą na jedzenie i kolkę

kupiłam wczoraj gastrotuss baby i wyobraźcie sobie, że od wczoraj ani razu nie ulal ciekawe czy to przypadek, czy syropek tak dobrze na niego działa?
kupiłam też nutriton, ale jeszcze go nie podaję, na razie testuję syrop

===
mój synek jeszcze ani razu nie przewrócił się z brzuszka na plecki
a za 2 dni kończy 2 miesiące

teraz śpi w swoim łóżeczku, ale co chwilę budzą go straszne gazy żal mi go, bo wyspać się nie może
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:25   #3688
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziekuję za dobre chęci ale chyba podejdę na targowisko, też mają około 15 zł, albo diabli podpytam gdzie kupowała w BB bo może będzie mi prościej. chyba, że się szarpnę na wycieczkę zakupową do katowic. W sumie PEPCO koło mojej pracy, wczoraj tam karmiłam małą więc w razie co nastepnym razem też można.
Moja ma chyba coś takiego na czole i kazała dzisiaj lekarka Emolium. Cloche pisała kiedyś coś o Oilatum/Emolium że są jakieś lepsze zamienniki, pamięta któraś?
Moze Balneum? Tam jest olej sojowy. Jest właśnie w promocji na dozie i zamówiłam.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
wczoraj Młody spał razem ze mną , u mnie na brzuszku od 20 do 24 miałam go wykąpać, ale było już tak późno , że poszedł spać na brudaska nic go raczej nie bolało, brzuszek miał miękki, był najedzony, położyłam go do łóżeczka, puściłam spokojne melodyjki z karuzelki,głaskałam go po policzku, niby już zasypiał, ale za chwilę otwierał oczka, pół godziny walki ze snem i nic w dalszym ciągu nie spał, no więc wzięłam go do siebie i momentalnie padł
no i spaliśmy tak do rana, oczywiście z przerwą na jedzenie i kolkę

kupiłam wczoraj gastrotuss baby i wyobraźcie sobie, że od wczoraj ani razu nie ulal ciekawe czy to przypadek, czy syropek tak dobrze na niego działa?
kupiłam też nutriton, ale jeszcze go nie podaję, na razie testuję syrop

===
mój synek jeszcze ani razu nie przewrócił się z brzuszka na plecki
a za 2 dni kończy 2 miesiące

teraz śpi w swoim łóżeczku, ale co chwilę budzą go straszne gazy żal mi go, bo wyspać się nie może
Ja bym nigdy nie usnęła na plecach, więc u nas odpada takie spanie. Co nie zmienia faktu, że to urocze.
A co do przewracania, to tak naprawdę ma jeszcze czas. Może mieć i 5 msc i dopiero wtedy się przekręcać, a moze i ominąć ten etap.
Moja też lula właśnie, ale co chwilę pręży się na bąka...Biedne te dzieciaczki. Zastanawiam się jakim cudem w takim małym brzuchu tyle bąków się mieści
A co do syropku u mnie i u vil się nie sprawdził. Moja wymiotowała
Ale młoda mniej ulewa, albo ja mniej zauważam ;/ Bo wczoraj stwierdziłam, że chyba się uodporniłam już na jej krztuszenie i ulewanie.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-18, 12:30   #3689
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze Balneum? Tam jest olej sojowy. Jest właśnie w promocji na dozie i zamówiłam.

Ja bym nigdy nie usnęła na plecach, więc u nas odpada takie spanie. Co nie zmienia faktu, że to urocze.
A co do przewracania, to tak naprawdę ma jeszcze czas. Może mieć i 5 msc i dopiero wtedy się przekręcać, a moze i ominąć ten etap.
Moja też lula właśnie, ale co chwilę pręży się na bąka...Biedne te dzieciaczki. Zastanawiam się jakim cudem w takim małym brzuchu tyle bąków się mieści
A co do syropku u mnie i u vil się nie sprawdził. Moja wymiotowała
Ale młoda mniej ulewa, albo ja mniej zauważam ;/ Bo wczoraj stwierdziłam, że chyba się uodporniłam już na jej krztuszenie i ulewanie.
wcześniej też nigdy bym nie usnęła na plecach, ale przyzwyczaiłam się z Małym nie miałam wyjścia

też się zastanawiam jak to możliwe, że Młody puszcza takie ilości bąków to jest dla mnie szok
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:30   #3690
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
orientuje się ktoras w temacie firm ubezpieczeniowych, a dokładniej ubezpieczeń zdrowotnych? czy gdzies nie ma okresow karencji itd. poproszę priv
Myślę, że dla zwykłego Kowalskiego z ulicy nie ma takich. Są akcje bezkarencyjne, ale najczęściej w zakładach pracy przy ubezpieczeniu zbiorowym. Np. u mojego tż-a jak zmienisz opcję z ubezpieczenia na wyższy wariant od 1 lipca, to nie ma żadnych okresów karencyjnych. Ciekawe czy Leon okaże się materialistą, bo jeśli przyjdzie na świat w lipcu, to dostanie 3k, a jeśli w czerwcu, to figę z makiem.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości