|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Ashy odruchy moro? a jakie to są? Karolcia w dzień tak średnio chce spać na brzuszku, ale to raczej kwestia tego że w dzień ma płytki sen i jak ją odkładam na brzuszek to trochę ruchów muszę wykonać i wtedy się wybudza. Dziś spała w nocy na brzuszku i przespała 6 godz
![]() Jenny ![]() marchewka dobrze że napisałaś o odbiciu rączek i nóżek. Kompletnie o tym zapomniałam. A jak robiłaś masę? antoinette z tym marginesem błędu to się nie zgodzę bo ja miałam robione USG kilka godz przed porodem i różnica w wadze byłą pół kg. Magiusia moja dalej kicha a już ma 6 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
My w ogóle nie zakładaliśmy czapeczki do kąpieli, jak wychodzę z łazienki to pieluszką zakrywam główkę.
nuna jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji. Krwawi (czop się odkleja). Na razie nie rodzi ![]() Ada wielkie gratulacje ![]() ![]() vil dajesz 3 butle herbatki? a jaką dajesz? bo tych herbatek to chyba można dawać max 100 ml na dzień. My tak dajemy + woda przegotowana. gold-fish moja Karolcia mało śpi w dzień. W sobotę nie spała od 6 do 17, wczoraj wstała o 6, spała na spacerze 2,5 godz i padła dopiero o 21. Dziś spała 2 godz na spacerze + pół godz w domu. metropolitan dużo zdrówka życzę vil a co sprzedawałaś ? może to ja ![]() Aaś moja niunia woli spać na lewym boczku. Ale staramy się ją kłaść jeden dzień na lewym, jeden na prawym boczku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() dziękuję ![]()
![]() |
#3727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() a co z cynamonową? urodziła? iwona z odchowalnią czekamy na wszystkich! Kinga mi kazali iść do pediatry w ciągu pierwszego tyg od wyjścia ze szpitala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Drogie mamuski, prosze o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ![]() co do US to idziesz, mówisz, że potrzebujesz zaświadczenie o dochodach za 2011, wypełniasz wniosek i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
ślicznego masz synka i jaki fajny rampersik
![]() diabli ![]() Purely moja niunia za każdym razem jak ją pochwalę to się zamienia w diabełka ![]() ![]() MoTyleKsw ![]() anka moja Karolcia miała fazy że na złości ciągnęła się za uszy aż jej popękały z tyłu i leciała krew. Często też się drapie albo walnie się w nos i jeszcze większy płacz. A niedrapek nie da sobie założyć ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- pawie oczko jak dla mnie nadaje się ta kiecka na chrzciny My chodzimy na spacer koło 8 tak na 2 godz i później jeszcze koło 16-17 metropolitan oglądnij sobie odcinek super niani jak sobie radzić w takich sytuacjach zmykam do US bo muszę odebrać zaświadczenie |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
O 13.55 przyszla na swiat nasza Lenka
![]() ![]() Nadrobie Was pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-18 o 15:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my juz po pierwszej wizycie u pediatry maly nawet zniósł to dobrze co do szczepien mam juz pewnosc po konsultacji z lekarzem szczepie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to zostało nas 9 ![]()
![]() |
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Co do spania i boczków to moja śpi chyba tylko na brzuchu
![]() Mogę jej zmienić stronę na którą ma główkę i śpi dalej, ale jak dam na boczek to bunt, w ogóle jakoś na boczku zasypiać nie chce, chyba że na noc i w nocy. Cytat:
![]() Tak jak Justi napisała. Moja tak ciamka ten gazik że wodę z niego wysysa. Po kąpieli z mojego głodomorka powstaje mega głodomorek, a przed kąpielą napycha się pod korek ![]() uparciucha dobrze, że zdążyłaś w ogóle na izbę ![]() Gratuluję nowym mamusiom ![]()
![]() |
#3738 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Nuna, ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
chyba zanika mi pokarm... dziecko possie z 10 min i zaczyna sie denerwowac.. wypluwa cycka
![]()
#3741 | |||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Do tego przystawiaj go często to napędzisz laktacje. U mnie tak było. A jak już faktycznie będzie cyrk to zrób troszkę mm. Ja dokarmiam raz dziennie wieczorem po kąpieli bo cycki nie starczają. W dzień tylko pierś:-* Podeszłam dzisiaj na ważenie i wizytę patronażową. Tymek waży 3750g więc przybrał 265g tygodniowo:-D a w sumie 530g w 2 tyg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3743 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() daje herbatkę koperkową ekspresową hipp, ale mocno rozcieńczoną - a jak nie chce pić to robię koperkową granulowaną, to tą wypije, bo słodka ![]() Cytat:
ale u nas ciemno się zrobiło, burza idzie ![]() a P. ma dziś dzień przylepy - ciągle mi śpi na kolanach, a ja happy bo w końcu się do mnie przykleja ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Wtajemniczenie
|
Przymierzam się do zakupy niani elektronicznej i mam pytanko do mamuś które mają te monitory oddechu, Mysia? macie z jedną czy dwoma płytkami? bo zastanawia mnie czy jest i po co ta druga płytka, jedna nie wystarczy?
#3745 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Początek snu. Oznaką zapadania w sen jest zamknięcie oczu i bezwładne opadnięcie głowy na piersi lub na bok. Dziecko przypomina wtedy osobę drzemiącą w pociągu. Gdy wydaje nam się, że śpi już na dobre, nagle otwiera oczy, główkę odchyla do tyłu, na chwilę prostuje całe ciało. Następnie niemowlę ponownie zamyka oczy i cały cykl powtarza się od trzech do pięciu razy, po czym ostatecznie wkracza do krainy snów. Też nie wiedziałam. Jak często się to robi?? Cytat:
Cytat:
Wiecie co z tego co piszecie Wasze dzieci mają różne drzemki w ciągu dnia... U nas Sofia jak zaśnie to zawsze śpi ok. 2h... Może tylko jak ją gazy męczą to się wybudza wcześniej, ale staram się ją wtedy spowrotem ugłaskać do snu. Szkoda tylko, że ja nie umiem zasnąć, żeby odpocząć podczas jej drzemek... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() === co do mycia buźki to ja często wycieram suchą tetrową pieluszką , czasami zmoczoną w zwykłej wodzie ![]() jak pojawi się 1szy ząbek to zaczniemy dokładniejszą pielęgnację - szczoteczką i pastą żurawinową z ziaji ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 |
Raczkowanie
|
Ja tylko z doskoku, bo na tym ☠☠☠☠zidelku ciezko.
Puchatkowa, Gosiulka, Ada gratulacje. Nuna kciukasy. ja jeszcze w szpitalu. Noc ciezka, bo durna polozna, ale dzisiaj sa same anioy i jest sympatycznie. widze, ze zepsulam liste swoja cesarka. Troche mialam dola przez to, ale maly jest taki cudny, ze prawie mi przeszlo: ) Pozdrawiam i lece nadrabiac
#3749 |
Zakorzenienie
|
hejo,my po szcepieniu..ona plakala, ja plakalam a teraz marudna padla spac
![]() boje sie o noc ale licze,ze bedzie dobrze ![]() i bylabym happy gdyby kaska doszla mi jutro ![]() nadrobilam troszke,gratuluje nowym mamusiom! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ło kawał chlopa z Tymka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez czapeczki po kapieli nie zakladalam , poprostu zamykalam okno tu gdzie kapalam i po 20 min otwieralam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale duzyy , super z tym misiakiem wyglada hehe Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wiec jak pislam wyzej maly ma tylko ten katar , trzymajac reke na pleckach czus chrobotanie ale to katar mowila lekarka - gardelko , oskrzela i pluca ok..:p mam dalej tym marimerem zwilzac i odciagac kozy ... dostalam tez w razie co na tkie akcje jak wczoraj taki proszek robiony - jutro mam do odebrania, taki uspokajajaco- nasenny , mam nadzieje ze nie bede musiala go uzyc... a i kazala odstawic debridat - co sama zrobilam pare dni temu heh ze wzgedu na kupy , kupic biogaje , i sprobowac zmienic mleko wiec kolejna kasa zostawiona w aptece w tym tyg. juz chyba ze 200 zl na specyfiki wydalam.. ![]() a wiec zaczynam wprowadzac mu bebilon pepti zobaczymy jak bedzie ok to poprosze o recepte... i mam nadzieje ze kupy sie polepsza , beda miekie i bez wysilku.. dzisiaj prawie caly dzien spi , pierwszy raz wpielam fotelik w stelaz jak do lekarza szlam od samochodu i po poludniu na spacer tez w foteliku wyszlam i stwierdzam ze jemu wygodnie... ![]() tzrymajcie kciuki za nocke ![]() nawet ponadrabialam was :P ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.