Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 20:04   #2641
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
MARGOSIA TY FARCIARO A JEDNAK PIERWSZA JESTES!!!!!!!!!!!!!
WIELKIE GRATULACJE

u BELLE cisza, wszystko sie wstrzymalo! jak beda newsy bede pisac

Nie bylo mnie caly dzien, u nas 3 h temu przeszla burza z wielkim gradem, trzy auta mamy poobijane i w dwoch pekniete szyby
o kurcze aż tak padało...szok....

To czekamy na info od Bell
A Ty miałaś nr do Idzi?

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
może głupie pytanie, ale piasek w ogrodniczym się kupi?

e:
piasek nawet w większych supermarketach kupisz...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:08   #2642
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oczekujcie maluszka dzisiaj w nocy albo jutro. Wrocilam wlasnie z ktg. Skurcze dochodza do 120. Jakies tam rozwarcie podobno sie robi. Polozna powiedziala ze juz w nocy moge urodzic. Skurcze mocno nie bola mnie jeszcze. Najgorzej jest jak leze ale i tak jest nie zle. Trzymajcie kciuki zeby bardzo nie bolalo i zeby ok bylo. A najlepsze jest to ze akcja sama sie zaczyna rozkrecac a ja myslalam ze wywolywac beda .
kciuki Słoneczko! Czekam na wieści

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
uwaga!!!!Margosia urodzila!!!!!niewiem ile wazy,maz Margosi mowi ze ponad 3kg napewno!ale jeszcze nie wazyli i nie mierzyli...!!i jest chlopak!!!!!!!wkoncu jakis dzieciaczek na swiecie!!!!
o jaaaaaaaaaaaaaa! Małgośka, aleś nas z zaskoczenia wzięła Gratuluję kochana, wszystkiego dobrego dla Was - czekamy na relację, foty i Wasz powrót do domu

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
to znaczy że mamy już listopad?
taaaaaa, ja dziękuję za ten listopad... i 40C na termometrze

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Mam takie same przemyślenia to tylko świadczy, że można się wirtualnie do siebie na takim watku w jakiś sposób przywiązać
nawet sobie nie wyobrażasz jak można się zaprzyjaźnić... ja z dziewczynami z naszego I/II 2009 mam kontakt codziennie - została nas wprawdzie nie aż tak liczna grupa (20-kilka osób), ale to coś pięknego, jak wiesz, że są osoby (niby obce), na które zawsze możesz liczyć

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
po oddziale? ona już spaceruje z Sierścią wokół szpitala

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
zróbmy Margosi aja
Wpisz jej Saturnin Glut heheheheh sama o nim tak mówiła
jestem ZA

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Mela - kciuki dla babuni

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:13   #2643
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Tż przyjechał a ją w ryk i panika. Że nie dam rady sama ogarnąć domu. Że do okien pomoc się rozchorowala. Że mam nowe dziwne bóle... Że Margos urodziła i ją że wszystkim nie zdążę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:14   #2644
iwona335
Zakorzenienie

Mela za babcie

Oliath pewnie umiera tam ze śmiechu że Glutek wyskoczyl tak hm.. nagle (?)
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:15   #2645
Marionette18
Raczkowanie

na poczatek Margosia wielkie gratulacje!
ciesze sie bardzo! mam nadzieje, ze latwo poszlo i szybko dojdziesz do siebie no i Glutka zdrowie!

Malinka trzymam kciuki, zeby poszlo szybko i bezproblemowo!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Roxi za wizytę
Tweed weszłam na Twojego bloga i widzę, że łykasz Tardyferon ja wciąż nie mogę się nadziwić, jak tabletki mogą być takie ładne, różowiutkie

Jeśli chodzi o moje dzisiejsze USG, to:
-waga jak USG z piątku, trochę ponad 2kg u małego,
-szyjka skróciła się w ciągu 6 tygodni o 0,5 cm ale teraz już ma prawo,
- co do wymiarów główki, które sa większe niż brzuszek i kość udowa, gin bez mojego pytania, powiedziała, "że u facetów to normalne", cokolwiek to znaczy
- widzieliśmy z Tż jajeczka młodego w 3D ale wieelkie
- poniżej załączam zdjęcie buzi małego, tylko rączki nie chciał zabrać (foto "na mysliciela")
- wszystkie narządy ok, przepływy też,
- serduszko bije 133ud/min
- widzieliśmy w 3D jak koło buzi małego tętni=podskakuje pępowina, lekarka jaka była podjarana tym widokiem zresztą ją widać na zdjęciu - taki pałąk przed ustami małego. Jak tak podrygiwała to mi przypominała zbereźną sytuację
No i powiedziała, że już USG nie robimy do porodu (chodzimy do niej na USG prywatnie). Aha i zamiast 150 zł, zapłaciliśmy 100, nie wiem czemu, bo zawsze było 150 no ale dobra, kłócić się z nimi nie będę

Z USG pędem na wykład, bo przed nas na badanie wcisnęła się jakaś para i siedzieli bitą godzinę Tż łamał po drodze chyba wszystkie przepisy drogowe ale dowiózł mnie 5 min przed rozpoczęciem, skończyłam 10 minut szybciej niż zakładałam, nikt nie zadawał pytań więc elegancko

AAAA wiem, Jakierka Ciebie na pewno mi nie zacytowało wczesniej - ale miałaś z tym brzuszkiem wczoraj...ale podejrzewam, że większość z nas by się "nafaszerowała do dna" dobrze, że już lepiej
I coś fiazo miałam napisać a propos nabrania 0,5 kg w 2 tygodnie, ale co - już nie pamiętam
za wizyte! slodkie zdjecie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
zazdroszczę takich zakupów w ikei, dla mnie wyjazd do ikei do prawie jak święto

mniam ale ci dobrze

no dzisisja tragedia jest

współczuję zastoju finansowego, my w tym miesiącu tez już popłynęliśmy, a jeszcze dzisiaj mnie leki dobiły

pyszny ja miałam młode ziemniaki i kapustę na gesto

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

haha fajnie, a na którym piętrze mieszkasz? bo u mnie na parterze to mieli by widoki

miłego smażenia

ja kilka częście przeczytałam, zostały chyba mi ze 2 ale nie mam książek

śliczny brzusio, a ty jaka zgrabna
Mam ikee po 2 str ulicy i juz mi sie znudzila, chodze tylko jak cos naprawde potrzebuje

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję za brawka dla małego

za wizytę. I podpinam się pod wypowiedzi dziewczyn - trzymam kciuki, żeby to była zwykła wysypka

Nie ma to jak mieszkać z takim hardcorem współczuję współlokatorki. Ja w szpitalu też trafiłam na taką w pokoju, co nie chciała okna otwierać, a miała łóżko od niego najdalej Ale nasza pozostała trójka ją przewzięła, jak to się mówi

Miłego wypoczynku

Ita współczuje z tą kasą. Szkoda, że do informacji, że wypłata jest w trakcie realizacji nie informują, kiedy ona ostatecznie nastąpi

Iwona bardzo ładna pościel

Magolina no masz rację z tym kolorem na paznokciach u stóp, moje są np na pół umalowane albo pół palca poza paznokciem i trochę to widać

Marionette aha, no właśnie, to Ty wstawiałaś kącik małego, bo pochwaliłam ale nie wiedziałam komu, a już wracać mi się nie chciało

Wstawiam Wam te obiecane wczoraj zdjęcia, zagłówek łóżeczka - oba są takie same (zamawiane przez teściów u stolarza, drżałam przed oględzinami ) - nie jest złożone no ale ogólny pogląd będziecie miały. Jedo już złożony i wanienka od brata Tż. Jest taka większa, z korkiem w dnie i wyprofilowana, żeby maluszka można było oprzeć. Zobaczymy czy to się sprawdzi czy przerzucimy się na zwykłą wanienkę bez bajerów
Super wozeczek, lozeczko niczego sobie, wanienka... hmmm wygodne to? Tez o czyms takim myslelismy troche ale chyba kupimy zwykla.

Cytat:
Pozniej Was nadrobie

Jakiego powera dzis dostalam od rana caly dzien sprzatalam pokoj nasz ale to moment ale kuchnie.jak wypucowalam nie ma sladu tluszczyku nawet na okapie wlacznie z rozmrozeniem lodowki i jej umyciem wiadomo szafki wypucowalam wszystki!i o dziwo nie pqdam na ryj:-P jeszcze ostrzyge tz,wyprasuje pare rzeczy i moze machne.torbe malej a pozniej padne na ryj i nie bd mogla sie riszac hahahahah
Moze przyplyw energii przed... porodem?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jersey to bawełna ja kupowalam dla Fi. jestem zadowolona.

Pytałam mamy o cycki, powiedziała, że raczej tylko bledna:'(

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Zaraz po połogu nie. Raczej jakiś czas po zaprzestaniu karmienia. Wcześniej piersi robią się jeszcze (dzoan - pozwolisz, że podkradnę) puste w środku naleśniko-zwisy I niestety do 100% dawnej świetności piersi nigdy nie wracają

Bardzo ładne. Wanienka natomiast długo Wam nie posłuży

Pochwal się zakupami!

I podpinam się pod pytanie- nie idziemy na ślub w sierpniu, ale prezent chcemy dać- jak myślicie co kupić?

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Muszę w takim razie lepiej się rozejrzeć, bo nie widziałam
Tez pytalam mamy o cyce. Powiedziala, ze takie same jak przed ciaza juz nigdy nie beda...

My tez mamy 2 wesela jedno w lipcu 2w sierpniu i raczej nie pojdziemy choc baardzo bym chciala! Chyba zamowie jednej parze reczniki z wyszytymi imionami, a drugiej jeszcze nie wiem. Chcialabym cos wyjatkowego bo sa mi szczegolnie bliscy, ale nie wiem po prostu nie wiem. Bede myslec jeszcze...

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Te co jadłam dzisiaj dobre, polecam

Super wieści i śliczny maluszek, gratulacje Sammi !

Wytrzymajcie jeszcze chwilkę Perse ! Mój też leniwy dzisiaj jak cholera..

za wizytę i za kolejny tydzien!
Tą wysypkę dobrze że kazała Ci skontrolować, oby to nie był półpasiec !
Zazdroszczę tylko 10kg na plusie, bo u mnie 5 kg więcej

Ja na parterze, ale widok mam na własny ogródek więc co najwyżej ktoś z bardzo dobrym wzrokiem mógłby mnie wypatrzeć kto wysoko mieszka w blokach na przeciwko chociaż i tak ma utrudnione, bo u mnie rolety w takie upały zasłonięte i ciemno jak w grobie, ale wolę to niż jasno i duchotę

za wyniki!

Kochana moja.. na Placu Imbramowskim są piękne lawendy do kupienia bodajże po 12 zł

Ale fajne to wszystko! ja też Jedo Fyn kupuję, ale używany

Spałam 2,5h, a potem ubrałam się i pojechałam do lidla po wodę bo nie mieliśmy, a Tż dzisiaj późno z pracy wraca. Już wsiadając do auta się rozpływałam, potem pan miły mi wsadził wodę do wózka i do bagażnika.. ja kupiłam rożka marakujowo- cytrynowego, który był pyszny i wróciłam do domu. Zajęło mi to może łącznie 30 minut, ale jak wróciłam wlazłam pod prysznic z najzimniejszą wodą jaka była w moim kranie i znowu jest masakraaaaaaaaaaa
My kupilismy niedawno dzbanek do filtrowania wody i w koncu skonczyl sie klopot z chodzeniem po wode do sklepu! Polecam! Super sprawa. Na poczatek trzeba okolo 100zl zainwestowac, ale jak obliczyc ile tych butelek wody sie kupuje szczegolnie latem to szybko sie zwraca.

Dziewczyny mam pytanie: Kiedy zaczac brac wiesiolek? Kupilam 60 tabletek, ale nie wiem kiedy moge zaczac brac i ile dziennie?

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:16   #2646
madi82
Zakorzenienie

Cynamonka wita na swiecie Chryzogona Saturnina
Napisała, ze ani dziś ani jutro raczej rodzić nie będą, Adaś robi sobie jaja
Jutro się odezwie

28.07.2013r.
Stary 2013-06-18, 20:17   #2647
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Tż przyjechał a ją w ryk i panika. Że nie dam rady sama ogarnąć domu. Że do okien pomoc się rozchorowala. Że mam nowe dziwne bóle... Że Margos urodziła i ją że wszystkim nie zdążę.

relaks panikaro, dasz radę ze wszystkim, tylko spokojnie
Stary 2013-06-18, 20:17   #2648
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:

czyzbys zaczynałą panikować...no Czarowniczkooo!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-06-18, 20:18   #2649
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Margosia SUPER gratulacje i Malinka tez gratulacje to szubciutko poszło prawie w dniu terminu

Bardzo sie ciesze

Cytat:
może głupie pytanie, ale piasek w ogrodniczym się kupi?
najlepiej kupic malutki woreczek w OBI albo Leroy tam pewnie najtaniej
Stary 2013-06-18, 20:19   #2650
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

oj kochana!!!!
nie martw się, oczywiście że zdąrzycie))
spokojnie, nie denerwuj się bo jeszcze poród wywołasz, szalona!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:20   #2651
lachryma
Zakorzenienie

zjadłam kolacje, jeszcze podleje na szybko kwiatki, bo padną od tej temperatury. i tak ciągle myślę o dziewczynach, troszkę im zazdroszczę
Stary 2013-06-18, 20:25   #2652
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

My kupilismy niedawno dzbanek do filtrowania wody i w koncu skonczyl sie klopot z chodzeniem po wode do sklepu! Polecam! Super sprawa. Na poczatek trzeba okolo 100zl zainwestowac, ale jak obliczyc ile tych butelek wody sie kupuje szczegolnie latem to szybko sie zwraca.
moja tesciowa tez ma taki dzbanek ale boje sie z niego pic wode z kranu bo on nie zabija bakterii najwyzej usuwa zanieczyszczenia mineralne ja go nie uzywam a tesciowa filtruje w nim wode do czajnika do gotowania
Stary 2013-06-18, 20:25   #2653
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
uwaga!!!!Margosia urodzila!!!!!niewiem ile wazy,maz Margosi mowi ze ponad 3kg napewno!ale jeszcze nie wazyli i nie mierzyli...!!i jest chlopak!!!!!!!wkoncu jakis dzieciaczek na swiecie!!!!
Hurrrraaa!!! Gratulacje!!

Malinka, Tobie tez zycze jak najmniejszego bolu i szybkiego porodu !!!

Nadrabiam dalej z zapartym tchem, bo moze juz mala Milenka jest na tym swiecie a ja nic nie wiem. Co za emocje!!
Stary 2013-06-18, 20:28   #2654
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:

do 15 masz czas
Stary 2013-06-18, 20:29   #2655
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ehh... Zostaje w szpitalu przez skurcze. Ale nie rodze ... jak coś

Odezwę sie jak wrócę do domu bo na oddziale nie mam zasięgu
Pozdrawiamy- trzymajcie sie! Buu...
P.S. Ciekawe kiedy kartę stałego klienta dostanę i kartę na punkty :p
Cynamonku dobrze, że Cię zatrzymali i też jestem zdania, że w ogóle nie powinni byli Cię wypuszczać.. Leż grzecznie w szpitalu, tam jesteś bezpieczniejsza

Cytat:
Spałam 2,5h, a potem ubrałam się i pojechałam do lidla po wodę bo nie mieliśmy, a Tż dzisiaj późno z pracy wraca. Już wsiadając do auta się rozpływałam, potem pan miły mi wsadził wodę do wózka i do bagażnika.. ja kupiłam rożka marakujowo- cytrynowego, który był pyszny i wróciłam do domu. Zajęło mi to może łącznie 30 minut, ale jak wróciłam wlazłam pod prysznic z najzimniejszą wodą jaka była w moim kranie i znowu jest masakraaaaaaaaaaa
Ja 2 razy dzisiaj wychodziłam.. i po kilku krokach już miałam ochotę wracać.. w aucie gorąco, bez klimy.. całą drogę jęczałam jak mi źle, gorąco i chcę do domu..

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie ja po wizycie u gin 35 tyg i 6 dni
z małym wszystko ok dał panu doktorowi taki pokaz swoich kopniaków że aż gin był zdziwiony i pytał co to? a ja "noga mojego smerfa"

szyjka skróciła mi się tylko 1 mm przez 3 tyg z 23 na 22
leżenie się opłaca
niestety w 3 tygodnie przytyłam 3 kg
leżenie się nie opłaca
w sumie jest mnie 10 kg na plus
a tu zdjęcie poglądowe sprzed roku i to co dziś wam pokazywałam plus 10 kg....

dziękuję wszystkim za komplementy... jednak ja się czuję jak jeden wielki słoń

lekarz powiedział że z taką szyjką to spokojnie już donoszę tylko luteinę jeszcze mam brać przez 2 tyg i odstawić... nie wiem ile mały waży ale coś koło 2800 bym strzelała

chudzinka jesteś..

Cytat:
jest tak gorącoooooooooooooooooooo czy nie mogłam się puścić z Tżtem żeby rodzić w jakimś ludzkim miesiącu

Cytat:
Dziewczyny oczekujcie maluszka dzisiaj w nocy albo jutro. Wrocilam wlasnie z ktg. Skurcze dochodza do 120. Jakies tam rozwarcie podobno sie robi. Polozna powiedziala ze juz w nocy moge urodzic. Skurcze mocno nie bola mnie jeszcze. Najgorzej jest jak leze ale i tak jest nie zle. Trzymajcie kciuki zeby bardzo nie bolalo i zeby ok bylo. A najlepsze jest to ze akcja sama sie zaczyna rozkrecac a ja myslalam ze wywolywac beda

Ale super! I jeszcze samo się zaczęło,...to Cię Twoja gin pogoniła Chyba nie będę mogła spać tyle emocji! Trzymaj się Malinka..niedługo Milenka będzie już z Wami... niech Ci poród łatwym i szybkim będzie, a córcia zdrowiutka i różowa

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wasze kciuki nadal działają, bo dziś też nie dzwonili ze szpitala Jeszcze raz ogromne dzięki za nie Wygląda na to że obciążenie glukozą wyszło dobrze,bo mieli zadzwonić jakby było złe. Natomiast ja zadzwoniłam do gina, żeby spytać czy czekać na wizytę do 25.06 bo w moczu znów-po raz trzeci z rzędu-ciała ketonowe i inne wynalazki typu krwinki czerwone,białe,szczawiany ,nabłonki no i z usg Gabi jest tydzień starsza niż z om. Powiedział,żeby wpaść jutro na wizytę,przyjmie mnie przed pacjentkami,to omówimy wszystko na spokojnie,bo nie miał jak zobaczyć wszystkich wyników bez wyciągnięcia mojej karty. No więc jutro jadę na wizytę a w piątek na ktg znów, a we wtorek kolejna wizyta. Tż się zamartwia jak ja dam radę tyle jeździć w te upały (mam 1,5 godz drogi w 1 str do szpitala od siebie),ale jakoś muszę, pozatym nie będe jeździć sama

Cytat:
Cytat:
Dostalam sms od Margosi i oddzwonilam do niej bo zem niecierpliwamaz Margosi mowi ze chlopak a ja haha i jakie imie a on ze pewnie saturninek hahaha mowi ze nie mierzyli go ani nie waxyli narazie i ze Gosia karmi,pytalam czy tak nagle zaczelo sie dziac cos bo na 13miala mirc ktg to mowil ze juz od 1w nocy chyba cos sie dziac zaczelo ale nie byli pewni jak sie.ogarna i "poxnaja"to maja mi napisac sms.alez sie ciesze jakbym conajmniej ja urodzila hahahha))

malinka tobie tez zycze "szczesliwej"nocy i szybkiego porodu

ooooojaaaaaa Cieeee alez jestem podjarana haha wiedzialam ze margos dzis urodzi czulam to !:p
O jaaaaaa!!!!1 Normalnie nie mogłam uwierzyć, gdy to przeczytałam... taka niespodzianka, jak Margosi Kinderek Chłopaczek!! Jejku jak super.. Gratuluję Kochana

Dziewczyny normalnie zaczęło się!!!!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:29   #2656
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
My też nie idziemy na ślub w sierpniu. Zamierzamy dać kosz z jakimiś słodyczami, kawką i alkoholem z Almy... brat dostała coś takiego od koleżanki z pracy i bardzoe fajnie to wyglądało. Tyle, że ona wydała 300-400zł, a my ograniczymy się raczej do 200-250zł..
ostatnio widziałam, ze moja kwiaciarka robi kosze, kupuje się co tam się chce włożyć i ona resztę odwala bo jak to powiedziała, te produkty w gotowych koszach mogą być blisko terminu, a tak mamy pewność, ze są ok i wkładamy co chcemy
ja też mam ślub w sierpniu i to przyjaciółki liczę, że choć na ślub uda mi się pojechać bo on prawie 5okm poza miastem, nie myślałam czy będziemy coś jej dawać

Cytat:
dasz radę masz jeszcze czas

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:30   #2657
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzień dobry widze ze pomalu się nam szykują czerwcowe maluchy MALINKA - trzymaj się kobitko i dawaj znac co i jak

u nas dalej zastój finansowy matko ile można czekać - mija miesiąc a tu ani widu ani slychu...........nie wiem co robic z jednego urzędu mnie wysylja do drugiego i wszędzie slysze ze platnosc jest w trakcie realizacji

mogłam jednak nie isc na to chorobowe zacisnąć zęby i pracować bo tak to zaraz się zalamie po porstu
Ita goń męża niech bierze cokolwiek....!!!

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj tż utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma do mnie szacunku. Na pytanie "Gdzie byłeś?" odpowiedział mi, że "w dupie", a na "Co robiłeś?" - "jajco". Ręce mi opadły, spytałam czy wyżalił się mamusi - niepotrzebnie.

Z tym, że ja ciągle mam do niego żal... i wciąż jestem zawiedziona.
Najfajniejsze jest to, że mam być perfekcyjną panią domu i jednocześnie mieć ochotę na seks codziennie. )
Asiunia....jedno co mi siedzi w głowie to "a nie mówiłam"...no ale nic...
Teraz czeka Cię ciężka praca, kłótnie itp...az sobie go wyszkolisz!
Nie wyobrazam sobie by mój mąż nie miał do mnie szacunku i zwracał się w taki sposób....
a co do przytulanek....jak Twój zniesie 6 tyg. połogu??? wogole chyba będzie Tobą pomiatał skoro nawet przytulanek nie będzie....I tak Cię podziwiam , ze dajesz radę codziennie.....

NIE DAJ się bądz twarda.
Przykłąd Magolinki był bardzo dobry!

Zyczę Ci dużo sił bo ciężki okres przed Tobą, ale wkońcu może zmądrzeje...dorośnie....

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Mnie dzis nie bedzie bo jade sie smazyc na działkę :p

No i trzymam kciuki za wszystkie szpitalne kolezanki nasze
jak tam na działce?posmażyłąś się troszkę?
jak skurczyki?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Zołza

Ja będę rodzić córki dla Twych synów
Echee...tere fere Margosiu

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Wiecie ile mam już w pasie? Robimy konkurs?
poddaemy się...nie wierzę, ze aż tak dużo Ci przyrosło? ile możesz mieć 110?115? 120???

nie więcej tak myślę

28.07.2013r.
Stary 2013-06-18, 20:33   #2658
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

O jaaaaaa!!! Przelecialam was na szybko w telefonie a tu takie wieści! !!

Margosia- super witamy syneczka

Malinka- dajesz dziś w nocy życzę bezbolesnego porodu

Mowilam wczoraj, że któraś w nocy urodzi :p czulam Malgosie w kościach ( co z tego ze jeden dzien poslizgu )

Ja sie wysmazylam i zdycham...stop i kostek juz nie mam
Boli mnie w krzyżu dalej...gina mowila, ze to szyjka sie rozwiera wiec moze cos sie dzieje

To kochane ktora nastepna?
Elaine sie odzywala?
Stary 2013-06-18, 20:35   #2659
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wysłałam smsa Oliath ale nic nie odp. Może też rodzi?

Tak poza tym tak skromnie chciałam prosić o kciuki dla mojej babci jutro. Jutro od rana ma operację i oby się udało wszystko!
dla babci

dla Oliath, bo moze tez rodzi.
Poza tym Elaine pewnie tez rodzi.

Ale by bylo gdyby kilka dzieciaczkow pojawilo sie tego samego dnia!
Stary 2013-06-18, 20:35   #2660
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
O

Elaine sie odzywala?
no własnei gdzie ELAINE?????

mogłaby dać cynka!!!!!11

ELAINE WYWOŁUJEMY CIĘ!!!! gdzie jesteś?

Był już u Ciebie porodzik , jest czy będzie??????????????

28.07.2013r.
Stary 2013-06-18, 20:37   #2661
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: Kiedy zaczac brac wiesiolek? Kupilam 60 tabletek, ale nie wiem kiedy moge zaczac brac i ile dziennie?
podpinam się pod pytanie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:37   #2662
iwona335
Zakorzenienie

niech ktos napisze do Elain- ja jej nie widziałam dzisiaj
no i Idzia??- przegapilam cos??

jeszcze nam sie ktos zgubił po drodze?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:38   #2663
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
podpinam się pod pytanie
Ja wiesiołka (oeparol) jem od początku 36tc po 2 tabletki dziennie
Stary 2013-06-18, 20:39   #2664
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Ogromne ściski i gratulacje Kochana !!! ale czad !!!
mam nadzieję, że zbytnio się nie męczyłaś, odpoczywaj

Cytat:
Dziewczyny oczekujcie maluszka dzisiaj w nocy albo jutro. Wrocilam wlasnie z ktg. Skurcze dochodza do 120. Jakies tam rozwarcie podobno sie robi. Polozna powiedziala ze juz w nocy moge urodzic. Skurcze mocno nie bola mnie jeszcze. Najgorzej jest jak leze ale i tak jest nie zle. Trzymajcie kciuki zeby bardzo nie bolalo i zeby ok bylo. A najlepsze jest to ze akcja sama sie zaczyna rozkrecac a ja myslalam ze wywolywac beda
trzymam kciuki nieustannie !!! kolejny maluszek w drodze...

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie- dziewczyny, czy po połogu i minięciu paru tygodni/miesięcy brodawki wracają do dawnego stanu? chodzi mi o kolor i wielkość mam nadzieję, że jak hormony wrócą do stanu przedciążowego to moje piersi także
... u mnie jedna wróciła do stanu sprzed.. druga niestety nie i została trochę większa i jakby rozciągnięta... kolor też wrócił

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wysłałam smsa Oliath ale nic nie odp. Może też rodzi?
Tak poza tym tak skromnie chciałam prosić o kciuki dla mojej babci jutro. Jutro od rana ma operację i oby się udało wszystko!
Trzymam kciuki za babcię !!!

Oliath - co u Ciebie? Jak Lilo?

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-18 o 20:41
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:40   #2665
karolajn1987
Wtajemniczenie

Jezu u mnie jest taki skwar, ze sie wykapalam po tej dzialce i latam na golasa..umieram normalnie
Stary 2013-06-18, 20:41   #2666
czarownica1
Zakorzenienie

Wykapalam się. Leżeć w lozeczku. Tż sprząta drugie auto bo jutro odmianą u mechanika. Jeden przynajmniej już zrobiony.

Panika, bo czasu wcale nie tak dużo żeby załatwić wszystko zanim Synek przyjdzie na świat.
Ale spoko uszy mam już na górze. Podobne sobie je spineczka żeby szybko nie opadły.

Ciekawe jak MALINKA ?

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-06-18 o 20:42
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:43   #2667
misiaczka555
Wtajemniczenie

Margosiu gratuluje syneczka
Wracaj szybko do sił i opowiadaj jak to jest tulić swoje wyczekiwane maleństwo

Siedzę i rycze, tak sie wzruszylam. Mamy pierwszego dzieciaczka na wątku

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:43   #2668
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny przestańcie panikować i ścigać innych!!

jak któraś urodzi to się dowiemy pierwsze) na 100%
nie ma co panikować

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:45   #2669
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
O jaaaaaa!!! Przelecialam was na szybko w telefonie a tu takie wieści! !!

Margosia- super witamy syneczka

Malinka- dajesz dziś w nocy życzę bezbolesnego porodu

Mowilam wczoraj, że któraś w nocy urodzi :p czulam Malgosie w kościach ( co z tego ze jeden dzien poslizgu )

Ja sie wysmazylam i zdycham...stop i kostek juz nie mam
Boli mnie w krzyżu dalej...gina mowila, ze to szyjka sie rozwiera wiec moze cos sie dzieje

Elaine sie odzywala?
teraz Twoja kolej
Stary 2013-06-18, 20:45   #2670
mela1234
Zakorzenienie

Oliath nie rodzi.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości