|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Margosi- moje gratulację!!
Malinika a Tobie życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania!! Cynamonek - 3mam kciuki za Was |
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Jutro się zamierze w pasie i zobaczymy kto tu najobszerniejszy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Ja też czekam na swój i będę brała.Cytat:
|
||
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
EVEEWE aż taki grad był u was?!
to nas widocznie ominął bo taki drobny padał, że krzywdy by nie zrobiłMELA za babcięSiedzę sobie teraz i prasuję ciuszki. Zaraz się ugotuję przy tym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Margoś gratuluję synka
![]() Malinka trzyma , żeby wszystko poszło szybko i bezboleśnie w miarę możliwośc |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
a kto kogo ściga??
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy wiecie ze czeka nas jeszcze 69 porodow?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jejku dzieje się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe co z Oli i Elaine... jeszcze się okaże, że wstrzelą się przed Malinkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie chciałam być twarda i się nie wzruszać.. ale jak czytam Wasze wypowiedzi, to mi jednak gardełko ścisnęło i łezki w oczach stanęły..
|
||||||
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za was Cytat:
Chyba z tych emocji nie zasnę dziś. ![]() Cytat:
Cudownie, że wreszcie się doczekałaś. Aż się wzruszyłam. SUPER!! Ale miałaś rodzić córki dla moich synów! ![]() U Idzi spokój. Pisałam, że mamy dzieciaczka na świecie i najprawdopodobniej Milenka do niego w nocy dołączy. ![]() Sms zwrotny od Idzi: Ale super. pogratuluj Margosi. Trzymam kciuki za Malinkę. Trzymamy się skurcze ustąpiły, waga 2300-2500. Ale Margosia zaskoczyła, super. Pozdrawiam. |
|||
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margosi ta cyfra pewnie baardzo by sie spodobala |
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam sprawy się mają u Elaine
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz z tym optymistycznym akcentem mogę iść dalej składać szafki z TŻ
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka- na porodówkę już! Rodzić! Prześladować Margosię!
![]()
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy tych wspaniałych informacjach moja nie zrobi żadnego wrażenia, aczkolwiek pochwalę się odkurzaczem, który dzisiaj kupiliśmy |
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyłam się... cały dzień sprzątania, a w salonie pier****k!
Wszystko tak rzucone bez ładu, mnóstwo porozwalanych pustych kartonów, jeszcze mąż kupił opiekacz, postawił karton oczywiście w salonie i poszedł do kuchni go testować Powiedziałam, że mam już dosyć, że przez ciążę jestem zablokowana i nie mogę się za bardzo męczyć, że stół pod ścianą stoi rozłożony i nie ma na czym jeść posiłków, że wszędzie kurz, a ja chcę szykować rzeczy dla dziecka, to się ogarnął, przepakował książki mamy do mniejszych kartonów i wyszło ich 7, o wymiarach 45x60x30. I chciał to ustawiać na balkonie, bo oczywiście mamusia nie pozwala znieść ich do piwnicy, a transport do Krakowa trochę kosztuje. Powiedziałam, że muszę mieć dojście na balkon, bo tam będę suszyć pranie, w końcu po coś on jest. I powiedziałam, żeby dzwonił do teściowej i niech ona się ogarnie Ja nie chcę, żeby mi w salonie stało stado kartonów Mam dość, chcę mieć już czysto ![]() I przepraszam za mój wywód, musiałam gdzieś się wyżalić, a gdzie, jak nie tu?
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co u mnie? Dziś miałam wizytę szyjka miękka, rozwarcie 1 cm ale skurczy brak, ktg w porządku, ciśnienie zbyt wysokie. Bobo wazy 2900 i nadal nie mamy imienia ![]() |
|
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Wykąpałam sie i idę do łoża legnąć i poczytać bo coś mnie brzuch zaczął boleć
![]() Kurcze ciekawe jak tam Elaine ![]() Idzia dobrze, że skurcze ustały Dzoan za odkurzacz ![]() ![]() Dobrej nocki Mam nadzieję, że rano jak wejdę będzie już info że Milenka na świecie |
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób porzadek z Tztem widze, ze CI to nieźle wychodzi ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie to wkurza po prostu, mieszka w Krakowie od 2 lat, ale książek nie zabrała, wyrzucić nie pozwala.. a mi one wcale nie są do szczęścia potrzebne... nic a nic. |
|
|
|
|
#2691 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
bede musiala cos wymyslec... Nie wyiera sie ktoras do Dk zeby podrzucic mi ze 2 opakowania![]() ![]() Cytat:
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan- cóż za wspaniały zakup
|
|
|
|
#2693 | |||
|
Zakorzenienie
|
te kolejne nie będą już robić takiego wrażenia
Cytat:
za zakupdzięki Twojej przyziemnej informacji zakupowej przypomniałaś mi że miałam stronę ikei przejrzeć Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Ja z chęcią poczekam jeszcze ten tydzień bo myśl o porodzie mnie przeraża w życiu się tak niczego nie bałam
![]() |
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Poczyniłas bardzo dobry zakup. O ile się nie mylę to Zelmer i mam taki sam od 5 lat i tfu tfu tfu sprawuje się nadal rewelacyjnie!
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że potrzebowałaś takiego do aspiratora na Katarek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
No nam polozna powiedziala, ze 1000 mg i akurat 2 tabletki tyle maja
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
za ciężkie i za dużo... w kombiaka się nie zmieścimy, a jakoś nie planuję w najbliższym czasie odwiedzin w Krakowie... przed porodem się boję, a po 300 km to trochę dużo... Szukamy transportu, jutro będziemy dzwonić. Już dziś nie mam na nic siły... Zjem może arbuza.
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzoan też mam Zelmera i jestem bardzo zadowolona Z tych emocji wzięłam zimny prysznic i zrobiłam sobie sorbet z mrożonych owoców leśnych, świeżych truskawek i kostek lodu
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

i ile dziennie?
Ja też czekam na swój i będę brała.

to nas widocznie ominął bo taki drobny padał, że krzywdy by nie zrobił
za babcię

Cudownie, że wreszcie się doczekałaś. Aż się wzruszyłam. 

zrób porzadek z Tztem widze, ze CI to nieźle wychodzi