Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 22:00   #2731
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
cos mnie kapa kluje...

A ja dzis cały dzień mam wrażenie że okres dostanę tak mnie dół brzucha boli dziwne bo nie przemeczlam sie jakoś dzisiaj znaczaco..

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:00   #2732
surka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Przy tych wspaniałych informacjach moja nie zrobi żadnego wrażenia, aczkolwiek pochwalę się odkurzaczem, który dzisiaj kupiliśmy o ten:

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się... cały dzień sprzątania, a w salonie pier****k! Wszystko tak rzucone bez ładu, mnóstwo porozwalanych pustych kartonów, jeszcze mąż kupił opiekacz, postawił karton oczywiście w salonie i poszedł do kuchni go testować
Powiedziałam, że mam już dosyć, że przez ciążę jestem zablokowana i nie mogę się za bardzo męczyć, że stół pod ścianą stoi rozłożony i nie ma na czym jeść posiłków, że wszędzie kurz, a ja chcę szykować rzeczy dla dziecka, to się ogarnął, przepakował książki mamy do mniejszych kartonów i wyszło ich 7, o wymiarach 45x60x30. I chciał to ustawiać na balkonie, bo oczywiście mamusia nie pozwala znieść ich do piwnicy, a transport do Krakowa trochę kosztuje.
Powiedziałam, że muszę mieć dojście na balkon, bo tam będę suszyć pranie, w końcu po coś on jest. I powiedziałam, żeby dzwonił do teściowej i niech ona się ogarnie Ja nie chcę, żeby mi w salonie stało stado kartonów
Mam dość, chcę mieć już czysto

I przepraszam za mój wywód, musiałam gdzieś się wyżalić, a gdzie, jak nie tu?
Ja wyniosłabym do piwnicy, a ewentulanie jak teściowa się zapowie na odwiedziny Filipa przyniosłabym na góre i na wyjście jej wręczyła

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Już zostaje z wami, jestem strasznie podekscytowana
Co u mnie? Dziś miałam wizytę szyjka miękka, rozwarcie 1 cm ale skurczy brak, ktg w porządku, ciśnienie zbyt wysokie. Bobo wazy 2900 i nadal nie mamy imienia

Cytat:
musze to napisac! Mam super meza! Od stycznia smaruje mnie codziennie oliwka w zelu. Brzuch, boki i mleczarnie Nie pojawil mi sie do tej pory ani jeden rozstep (tfu tfu tfu) Przed chwila tez przyszedl mnie pogonic, ze czas na smarowanko.No kocham Go!!!

Cytat:
mój narzekał długo, że tłusta jestem od oliwki jak wieczorem się kładę i mnie obejmuje, a niedawno doszedł do wniosku, że to całkiem fajne
Mój na mnie mówi mój ślimaczku

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Uważam, że syn Margosi powinien mieć na imię Ferdynand vel Ferdek z racji tytułu wątku!

A córka Malinki (o ile będzie następna) Pamela

Cytat:

A trzecie dziecię - słoniątko, znaczy się 4kg+?
A czwarte będzie miało pupkę jak kim kardashian
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:00   #2733
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam, że syn Margosi powinien mieć na imię Ferdynand vel Ferdek z racji tytułu wątku!

Zbieram się do łóżka. Michaś urządza na cześć Glutka- Ferdynanda takie harce, że wszystko mnie boli. Może jak się położę, to on też zechce pójść spać.

Jak będę miała kolejne wieści od Idzi, to dam znać.

Malinka nawet przez sen trzymam kciuki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:05   #2734
fiazo
Zakorzenienie

też bym juz padła do łóżka, ale za godzinę przyjdzie mój wredny i będzie chciał jak zwykle pogadać i wyjdzie że będziemy siedzieć do północy, on rano pośpi a ja jak zwykle będę od 6:45 na obrotach

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:06   #2735
malaczarnakejt
Zakorzenienie

zjadłam arbuza i Filip szaleje, aż skóra boli :P
jeszcze opchnę coś, bo jakiś głód mnie złapał i do mycia.
Jutro o 11:30 mam dentystę

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:07   #2736
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Neni ty kupowalas przescieradlo z jerseyu? Najwiecej jest frotowych, ale ja nie chce co to jest ten jersey? Miłe to w dotyku?
Bardzo miłe, bo to przede wszystkim bawełna. Bierz!
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Pozniej Was nadrobie

Jakiego powera dzis dostalam od rana caly dzien sprzatalam pokoj nasz ale to moment ale kuchnie.jak wypucowalam nie ma sladu tluszczyku nawet na okapie wlacznie z rozmrozeniem lodowki i jej umyciem wiadomo szafki wypucowalam wszystki!i o dziwo nie pqdam na ryj:-P jeszcze ostrzyge tz,wyprasuje pare rzeczy i moze machne.torbe malej a pozniej padne na ryj i nie bd mogla sie riszac hahahahah
Syndrom wicia gniazda?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:07   #2737
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Ide spac. Pewnie sie w nocy obudze to zajrze czy jakies nowe wiesci sa.
Spijcie spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:11   #2738
Marionette18
Raczkowanie

uciekam! Dobranoc

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:15   #2739
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Ide spac. Pewnie sie w nocy obudze to zajrze czy jakies nowe wiesci sa.
Spijcie spokojnie

Cytat:
uciekam! Dobranoc
dobrej nocy

moje dziecie ma czkawkę, ten to znajduje sobie pory

Synek
Stary 2013-06-18, 22:19   #2740
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie ja po wizycie u gin 35 tyg i 6 dni
z małym wszystko ok dał panu doktorowi taki pokaz swoich kopniaków że aż gin był zdziwiony i pytał co to? a ja "noga mojego smerfa"

szyjka skróciła mi się tylko 1 mm przez 3 tyg z 23 na 22:jupi :
leżenie się opłaca
niestety w 3 tygodnie przytyłam 3 kg
leżenie się nie opłaca:mad :
w sumie jest mnie 10 kg na plus
a tu zdjęcie poglądowe sprzed roku i to co dziś wam pokazywałam plus 10 kg....:mur :

dziękuję wszystkim za komplementy... jednak ja się czuję jak jeden wielki słoń

lekarz powiedział że z taką szyjką to spokojnie już donoszę tylko luteinę jeszcze mam brać przez 2 tyg i odstawić... nie wiem ile mały waży ale coś koło 2800 bym strzelała

oczywiście tż mnie wkurzył bo mieliśmy jechać kupić materac podkład pod materac, poszukać parasolki do wózka i kupić pare ciuszków ale jemu tak się spieszyło do domu że nigdzie nie pojechaliśmy a on i tak nic nie robił więc nie wiem po co tak gnał... do tego jutro będzie po nocy więc nigdzie nie będzie chciał jechać i oczywiście jutro ma rano przyjechać kurier a łóżeczko na wymianę nie spakowane ... bo mój mąż od rana wojował z telewizorem i nie miał na nic czasu a po wizycie u gin to ja już kompletnie nie wiem co robił i łóżeczko spakować muszę ja wrrrrrrrrrrrrr
Niech TŻ pakuje łóżeczko No co on?

A reszta wieści super
Figurę masz piękną i serio nie widać tych 10 kg! Tylko brzuszek Ci wypchało
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oczekujcie maluszka dzisiaj w nocy albo jutro. Wrocilam wlasnie z ktg. Skurcze dochodza do 120. Jakies tam rozwarcie podobno sie robi. Polozna powiedziala ze juz w nocy moge urodzic. Skurcze mocno nie bola mnie jeszcze. Najgorzej jest jak leze ale i tak jest nie zle. Trzymajcie kciuki zeby bardzo nie bolalo i zeby ok bylo. A najlepsze jest to ze akcja sama sie zaczyna rozkrecac a ja myslalam ze wywolywac beda

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:21   #2741
mela1234
Zakorzenienie

Ja też już wył komp. Podejrzę was może na tel. Dobrej nocy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:29   #2742
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Wiedziałam!!!!!!!!!!!!! stawiałam że Margosia pierwsza urodzi!!! Brawo Dla Ciebei I Glutka!!PP:PPPPPPPPPPPP

Malinka: 3mam kciuki!!!

Perse, Cynamonku, Idzia, Belle, Oliath: cały czas 3mam kciuki za was wszystkie)

dziękuję że mnie wywołałyście.. jakoś od kilku dni nie miałam nastroju i podczytywałam tylko. Jestem cała i w dwupaku. Jutro ktg więc będę wiedziała coś więcej. No ale po takich więsciach to już mi się buźka uśmiechnęła. Czyli nasz wątek odkorkowany/odczopowany i wyskakują dzieciaczki...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:29   #2743
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
musze to napisac! Mam super meza! Od stycznia smaruje mnie codziennie oliwka w zelu. Brzuch, boki i mleczarnie Nie pojawil mi sie do tej pory ani jeden rozstep (tfu tfu tfu) Przed chwila tez przyszedl mnie pogonic, ze czas na smarowanko.No kocham Go!!!
może to sposób na rozstępy? ja sie sama smaruję i niestety mam to dziadostwo

Cytat:

Cytat:
Czy Wy wiecie ze czeka nas jeszcze 69 porodow?

ale emocje będą

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam sprawy się mają u Elaine
no ciekawe, dzisiaj jej nie było
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Już zostaje z wami, jestem strasznie podekscytowana
Co u mnie? Dziś miałam wizytę szyjka miękka, rozwarcie 1 cm ale skurczy brak, ktg w porządku, ciśnienie zbyt wysokie. Bobo wazy 2900 i nadal nie mamy imienia
u Ciebie też blisko, coś widac się dzieje
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Cynamonka wita na swiecie Chryzogona Saturnina
Napisała, ze ani dziś ani jutro raczej rodzić nie będą, Adaś robi sobie jaja
Jutro się odezwie
żartowniś z Adasia jak mamusia

byłam na działce poleżeć na leżaku ale komary zjadły mnie żywcem pełno bąbli mam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:30   #2744
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
A ja ci powiem dlaczego tak jest. Ogólnie wiesiołka poleca się dla starających się o dziecko, bo wspomaga wytwarzanie śluzu i łatwiej plemnikom płynąć do jajeczka (podobno). Ale nie należy go brać cały cykl bo on prowadzi do mikroskurczy i może prowadzić do poronienia takiej wczesnej ciąży (czyt. zaraz po zapłodnieniu). A w takiej wysokiej to o skurcze właśnie chodzi. To jest naturalny środek więc nie sądzę, zeby coś złego mógłby zrobić. Mi bardzo ładnie pomógł jak miałam początki alergii.
Hmm nie wiem, nie znam się, podzieliłam się tylko tym co w necie znalazłam. Ale myślę,że jednak warto przed zastosowaniem spytać lekarza prowadzącego, tak na wszelki wypadek, bo każdy lek czy suplement- jak w tym wypadku- może mieć wpływ na dzidzię jak się bierze coś w ciąży. A o tym wiesiołku piszą,że nie jest do końca zbadany jego wpływ na płód.
Stary 2013-06-18, 22:31   #2745
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ehh... Zostaje w szpitalu przez skurcze. Ale nie rodze ... jak coś

Odezwę sie jak wrócę do domu bo na oddziale nie mam zasięgu
Pozdrawiamy- trzymajcie sie! Buu...
P.S. Ciekawe kiedy kartę stałego klienta dostanę i kartę na punkty :p

Dobrze, że Cię zostawili na obserwacji

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kochana moja.. na Placu Imbramowskim są piękne lawendy do kupienia bodajże po 12 zł
:
Dzieki Nigdy tam nie widziałam, ale co się dziwić jak tam ogarnia mnie szał kupowania truskawek i czereśni

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oczekujcie maluszka dzisiaj w nocy albo jutro. Wrocilam wlasnie z ktg. Skurcze dochodza do 120. Jakies tam rozwarcie podobno sie robi. Polozna powiedziala ze juz w nocy moge urodzic. Skurcze mocno nie bola mnie jeszcze. Najgorzej jest jak leze ale i tak jest nie zle. Trzymajcie kciuki zeby bardzo nie bolalo i zeby ok bylo. A najlepsze jest to ze akcja sama sie zaczyna rozkrecac a ja myslalam ze wywolywac beda

Trzymam kciuki! Otwórz się na świat i przyj!!!!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
uwaga!!!!Margosia urodzila!!!!!niewiem ile wazy,maz Margosi mowi ze ponad 3kg napewno!ale jeszcze nie wazyli i nie mierzyli...!!i jest chlopak!!!!!!!wkoncu jakis dzieciaczek na swiecie!!!!
MARGOSIA- gratulacje!!!! O ja Cię!!!! Buziaki dla Was i wstawiaj nam zdjęcia Chryzogonka jak najszybciej!!!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
po oddziale? ona już spaceruje z Sierścią wokół szpitala

Cytat:
ŻE COOOO????
Jak to...przecież czerwiec mamy. Ją jesienno-zimowe rzeczy pochwałam.
MAŁGOSIA...ŚCISKA WAS MOCNO. CIEBIE, GLuTA I MĘŻA (a co se będę żałowali)

No to teraz MALINA...trzymam mocno kciuki żeby nie bolało bardzo i szybko poszło.

Wiecie co? Urżnac się nie możemy ale ją sobie rybne że szczęścia...

Oddychaj głęboko!!!

Mela- za babcie

Lecę dalej czytać bo się nacytowałam na telefonie i mnie rozłączyło, a telefon odmówil współpracy! Pewnie z emocji że Margoś urodziła

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:33   #2746
fiazo
Zakorzenienie

komary to moja zmora, jak byłam na wsi to żarły mnie żywcem, musiałam się psikać preparatem przeciw komarom bo inaczej się wysiedzieć nie dało, ale i to nie zdążyłam i mam dwa wielkie placki na nodze

bliżej połowy lipca będę musiała wykupić pakiet internetu do telefonu co by mieć was przy sobie cały czas, można by też pomyśleć o inwestycję w tel z wi-fi to wtedy pakiet internetowy byłby zbędny

Synek
Stary 2013-06-18, 22:34   #2747
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

My sie nawzajem gonimy pod prysznic jak ktores ma lenia wiec spanie bez mycia napewno by nie przeszlo
No zreflektował się.. wstał i poszedł pod prysznic.. choć i tak zdążył się już powycierać w pościel, no ale ma szczęście..jutro bym mu żyć nie dała

Cytat:

A ja dzis cały dzień mam wrażenie że okres dostanę tak mnie dół brzucha boli dziwne bo nie przemeczlam sie jakoś dzisiaj znaczaco..
A mnie się teraz zaczęły takie okresowe bóle.. chyba z emocji porodówkowych

W ogóle to zauważyłam, że stopy mam spuchnięte...już od 2 dni tak mi się wydawało, ale dzisiaj to już naprawdę widoczne.. mąż zauważył.. zawsze miałam widoczne ścięgna i żyły, a teraz gładziutkie stópeczki i kosteczki się pochowały. Tragedii nie ma.. może lekki szok, bo do tej pory nie wiedziałam co to znaczy spuchnięta stopa..nigdy nie miałam z tym problemów

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:35   #2748
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hmm nie wiem, nie znam się, podzieliłam się tylko tym co w necie znalazłam. Ale myślę,że jednak warto przed zastosowaniem spytać lekarza prowadzącego, tak na wszelki wypadek, bo każdy lek czy suplement- jak w tym wypadku- może mieć wpływ na dzidzię jak się bierze coś w ciąży. A o tym wiesiołku piszą,że nie jest do końca zbadany jego wpływ na płód.
u mnie położne w SR też mówiły, że można brać, ale to ma wpływ na elastyczność np można też go rozdusić i nim wykonywać masaż krocza-coś takiego mówiły położne

Synek
Stary 2013-06-18, 22:38   #2749
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

dziękuję że mnie wywołałyście.. jakoś od kilku dni nie miałam nastroju i podczytywałam tylko. Jestem cała i w dwupaku. Jutro ktg więc będę wiedziała coś więcej. No ale po takich więsciach to już mi się buźka uśmiechnęła. Czyli nasz wątek odkorkowany/odczopowany i wyskakują dzieciaczki...
No jesteś! A co z Twoim nastrojem nie tak?? Coś się stało czy po prostu stresik przed porodem Cię dopadł?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:40   #2750
madi82
Zakorzenienie

Katerine2 co u
Ciebie? dawno nie pisałaś?????

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:41   #2751
misiaczka555
Wtajemniczenie

A ja tylko na dobranoc powiem ze jestem zawiedziona
Myślałam ze zakupy dla Mai bedą przyjemnością a nie sa. Spędziłam tyle czasu na Allegro i doopa. Nie moge ogarnąć tematu, latam po stronach jak kot z pecherzem i na nic sie zdecydować nie moge.

Czy przewijaczki naprawdę muszą kosztować powyżej 50 zł?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:41   #2752
surka
Zakorzenienie

Dobra ja też uciekam , dobrej nocki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:46   #2753
AgaPlast
Zadomowienie

Witam dziewczynki
Ja Was podczytuje od czasu do czasu i prosze jaka niespodzianka Jest pierwsze maleństwo na świecie DD Garatulacje ))) !!!!!!!!!!!!!! I za chwile bedzie nastepne

U nas w porządku Bianka rośnie bez zarzutu, ja zdrowa, nadal w pracy wyprawka kupiona i w miare gotowa ( zostało prasowanie) i czas sie zabrac za szykowanie pokoiku

Gratuluje wszystkim kolejnych szczesliwych tygodni i trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach bo na pewno wam ciężko przy tej pogodzie.

Pozdrawiam letnio
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:46   #2754
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

mykam powoli, jestem ciekawa jutrzejszych wiesci po dzisiejszej nocy dobranoc Wam

Stary 2013-06-18, 22:46   #2755
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
komary to moja zmora, jak byłam na wsi to żarły mnie żywcem, musiałam się psikać preparatem przeciw komarom bo inaczej się wysiedzieć nie dało, ale i to nie zdążyłam i mam dwa wielkie placki na nodze

bliżej połowy lipca będę musiała wykupić pakiet internetu do telefonu co by mieć was przy sobie cały czas, można by też pomyśleć o inwestycję w tel z wi-fi to wtedy pakiet internetowy byłby zbędny
ja niestety mam stary telefon i nie mam w nim neta co ja zrobię na porodówce, tyle zaległości będę mieć

Łukaszek
Stary 2013-06-18, 22:49   #2756
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam ze zakupy dla Mai bedą przyjemnością a nie sa. Spędziłam tyle czasu na Allegro i doopa. Nie moge ogarnąć tematu, latam po stronach jak kot z pecherzem i na nic sie zdecydować nie moge.

ja zrezygnowałam z przewijaka, na początku miałam brać, a potem stwierdziłam, że nie mam gdzie tego wszystkiego teraz trzymać, a jak więcej rzeczy bedzie to gdzie ja to wszystko pomieszcze
skupiłam się na najpilniejszych rzeczach

Synek
Stary 2013-06-18, 22:52   #2757
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam z wi-fi a prawie wcale nie korzystam,bo niezbyt często bywam w miejscach gdzie wi-fi jest ogólnodostępne. Lepszy pakiet internetowy moim zdaniem,bo wtedy masz net zawsze, nie musisz szukać np.McDonalda żeby z neta skorzystać

Cytat:

Przewijaczek kupiłam używany za 20zł w bardzo dobrym stanie i odebrałam osobiście niedaleko mnie Jeśli chcesz zaoszczędzić, poszukaj części rzeczy używanych-albo na allegro, albo na tablicy w ustawieniach wyszukiwania wpisując swoje miasto lub województwo Fotelik samochodowy, który-ten wybrany przez nas model (Dumbo Baby Design) - kosztuje 140-150zł nowy udało mi się kupić za 50zł też w b.dobrym stanie i z mojego miasta
Stary 2013-06-18, 22:56   #2758
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja niestety mam stary telefon i nie mam w nim neta co ja zrobię na porodówce, tyle zaległości będę mieć
ja mam 4letni telefon, ma obsługę internetu przez WAP, żeby się szybciej przeglądało to wgrałam sobie operę mini i jakoś daje rade, nie jest to może cud techniki, ale do podstawowych rzeczy wystarczy
smartfony to teraz fajna rzecz tylko szkoda mi trochę kasy na taki bo szybko wchodzą nowości, jak już się trochę unormuje rynek to może zainwestuję

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

uciekam do łóżka, tż wrócił ... do jutra

Synek
Stary 2013-06-18, 22:57   #2759
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 4letni telefon, ma obsługę internetu przez WAP, żeby się szybciej przeglądało to wgrałam sobie operę mini i jakoś daje rade, nie jest to może cud techniki, ale do podstawowych rzeczy wystarczy
smartfony to teraz fajna rzecz tylko szkoda mi trochę kasy na taki bo szybko wchodzą nowości, jak już się trochę unormuje rynek to może zainwestuję

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

uciekam do łóżka, tż wrócił ... do jutra
najważniejsze, że masz neta, jak telefon daje rade to po co kupować nie wiadomo jakie drogie sprzęty, tak jak piszesz szybko wychodzą z nowości i podobno szybko się psują

Łukaszek
Stary 2013-06-18, 22:57   #2760
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nie bylo mnie caly dzien, u nas 3 h temu przeszla burza z wielkim gradem, trzy auta mamy poobijane i w dwoch pekniete szyby
O rety Aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Przy tych wspaniałych informacjach moja nie zrobi żadnego wrażenia, aczkolwiek pochwalę się odkurzaczem, który dzisiaj kupiliśmy o ten:
za zakup

Cytat:
Wkurzyłam się... cały dzień sprzątania, a w salonie pier****k! Wszystko tak rzucone bez ładu, mnóstwo porozwalanych pustych kartonów, jeszcze mąż kupił opiekacz, postawił karton oczywiście w salonie i poszedł do kuchni go testować
Powiedziałam, że mam już dosyć, że przez ciążę jestem zablokowana i nie mogę się za bardzo męczyć, że stół pod ścianą stoi rozłożony i nie ma na czym jeść posiłków, że wszędzie kurz, a ja chcę szykować rzeczy dla dziecka, to się ogarnął, przepakował książki mamy do mniejszych kartonów i wyszło ich 7, o wymiarach 45x60x30. I chciał to ustawiać na balkonie, bo oczywiście mamusia nie pozwala znieść ich do piwnicy, a transport do Krakowa trochę kosztuje.
Powiedziałam, że muszę mieć dojście na balkon, bo tam będę suszyć pranie, w końcu po coś on jest. I powiedziałam, żeby dzwonił do teściowej i niech ona się ogarnie Ja nie chcę, żeby mi w salonie stało stado kartonów
Mam dość, chcę mieć już czysto

I przepraszam za mój wywód, musiałam gdzieś się wyżalić, a gdzie, jak nie tu?
Ja bym sie nie piep.rzyła tylko wyniosła do piwnicy, a jak nie pasuje to niech zabiera

Cytat:

Wrócił dzisiaj tż z Wojtusiem. Wojtuś mega śliwa na czole, a tż nawet jej nie zauważył

Jutro mam ktg i wizytę u gina

Lecę pod prysznic i spać! Dobranoc!

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości