Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 23:37   #3271
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja też miałam 23 lata jak zaszłam w pierwszą ciąże, teraz mam 25 i druga ciąża

Też bym tak chciała o ile los nie postanowi inaczej dwa lata to idealna różnica. W ogóle myślę max o 5 latch różnicy. Ale wiadomo - życie zweryfikuje

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
cześć można dołączyć? jestem 2-tygodniową mamą
Witam i tutaj

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-19, 00:01   #3272
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Jutro ide na pierwszą wizyte, trzymajcie kciuki żebym miała sie kim pochwalic jutro
czekamy na sprawozdanie

Z cyklu wolne refleksje...
Za pół roku będę tulić swoje dziecko.
Gdyby ktoś mi to powiedział rok temu, stwierdziłabym, ze jest szalony.
Właśnie sobie uświadomiłam, że wielu z moich znajomych dozna totalnego szoku... Pamiętających mnie jako tą "mało rodzinną, która boi się wziąć dziecko na ręce, zeby niczego nie popsuć". żeby być uczciwą - nigdy nie trzymałam małego dziecka.
Co za dziwne uczucie, kiedy radość miesza się ze strachem, nie tylko o jego trzymanie.
Dobranoc wszystkim...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 00:11   #3273
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
czekamy na sprawozdanie

Z cyklu wolne refleksje...
Za pół roku będę tulić swoje dziecko.
Gdyby ktoś mi to powiedział rok temu, stwierdziłabym, ze jest szalony.
Właśnie sobie uświadomiłam, że wielu z moich znajomych dozna totalnego szoku... Pamiętających mnie jako tą "mało rodzinną, która boi się wziąć dziecko na ręce, zeby niczego nie popsuć". żeby być uczciwą - nigdy nie trzymałam małego dziecka.
Co za dziwne uczucie, kiedy radość miesza się ze strachem, nie tylko o jego trzymanie.
Dobranoc wszystkim...
Pod Twoimi refleksjami podpisuję się w 100% !! Mam identyczne odczucia
Stary 2013-06-19, 00:25   #3274
Roane
Wtajemniczenie

Hej. Mogę się przyłączyć?

Dzisiaj zrobiłam test i są dwie kreski. W sumie to lekko niedowierzam w ten fakt Zaczęliśmy z TŻem starać się dokładnie miesiąc temu, i nie wierzyłam że tak szybko to pójdzie, więc zobaczywszy wynik testu z wrażenia usiadłam. Wiecie, tyle się teraz słyszy na ten temat, że dziewczyny mają problem z zachodzeniem, że ciężko sobie wyobrazić że można zajść w pierwszym cyklu prób.

Z moich obliczeń wynika że termin mam 14 lutego

Cytat:
żeby być uczciwą - nigdy nie trzymałam małego dziecka.
Ja też Najstarsze dziecko jakie miałam na rękach, a raczej kolanach, było grubo ponad roczne i samo już potrafiło stać.
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 04:34   #3275
mini09
Raczkowanie

Hej, tez bym bardzo chciala dolaczyc, taka sie jakas samotna poczulam, za oceanem termin mam na 6 stycznia.
Pierwszy synus za miesiac konczy 2 latka, rodzony w Irlandii, gdzie pelno polskich mam i bylo z kim pogadac. a tu mi tak samotno...
pozdrawiam wszystkie mamy...
mini09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 04:56   #3276
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Hej!

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chyba należałoby w końcu się odezwać
2 czerwca ujrzałam 2 kreseczki
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki wypadł na 6 maja więc teoretycznie jestem w 7 tc Do lekarza idę dopiero 26 czerwca więc upewnię się we wszystkim.
Po wizycie zamierzam oznajmić nowinę rodzicom. Zapewne niestety zadowoleni nie będą, bo mam 23 lata i 2 metody anty zawiodły
Może macie jakiś dobry sposób na przekazanie nowiny niezbyt 'chętnym dziadkom' ?

hejja mam 23lata(w niedziele 24) i to moja 2 ciąża. Tez nie będą pewnie zadowoleni ale uważam,ze każda sytuacja w życiu nie jest bez wyjścia.Ja chciałam 2 dzidzie i jestem mega szczesliwa. Twierdze ,ze matka dala życie ale za nas je nie przeżyjeja mialam ostatnia @ 03.05.2013wiec podobny temin

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Na imię mi Milena w lipcu kończę 25 lat to moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się poronieniem samoistnym 18.04.13 (w 7 tyg.) po poronieniu nie dostałam okresu. 31 maja zrobiłam test i ukazały się mym oczom II kreseczki.
Dziś byłam na wizycie
widziałam mojego lokatora: ma 5,59 mm i serduszko bije
Wg usg to 6t3d ( liczymy tylko na termin z usg bo @ po poronieniu brak)
dostałam kolejną porcję leków (duphaston, luteinę podjęzykowo, acard no i witaminy Prenatal Complex) i kolejna wizyta 16 lipca.

witaj ja mam o 3 dni "starsza" ciazei 10.04 mialam ciaze biochemiczą

piszecie o malym cisnieniu a ja mam cisnienie 140/92;

Mystiquee to jestes o rok starsza i to nasze 2 dzidzie
trzymam kciuki za wizyte

Roane,mini09witajcie

alez nas tu jest!! jejjeszcze tydzien do wizyty. Stresuje sie bo jak byłam 12 to nie było jeszcze serduszka słychac. Ale mam nadzieje,ze jest OKI. MNie lapie sennosc gigantyczna. i Ciagły glod bede jak beczka wygladala
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 05:39   #3277
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hejja mam 23lata(w niedziele 24) i to moja 2 ciąża. Tez nie będą pewnie zadowoleni ale uważam,ze każda sytuacja w życiu nie jest bez wyjścia.Ja chciałam 2 dzidzie i jestem mega szczesliwa. Twierdze ,ze matka dala życie ale za nas je nie przeżyjeja mialam ostatnia @ 03.05.2013wiec podobny temin

witaj ja mam o 3 dni "starsza" ciazei 10.04 mialam ciaze biochemiczą

piszecie o malym cisnieniu a ja mam cisnienie 140/92;

Mystiquee to jestes o rok starsza i to nasze 2 dzidzie
trzymam kciuki za wizyte

Roane,mini09witajcie

alez nas tu jest!! jejjeszcze tydzien do wizyty. Stresuje sie bo jak byłam 12 to nie było jeszcze serduszka słychac. Ale mam nadzieje,ze jest OKI. MNie lapie sennosc gigantyczna. i Ciagły glod bede jak beczka wygladala

Lejdi masz rację, ale co maja być niezadowoleni z nowego życia? Przeciez to sama radość!!

Dziękuję za kciuki, przydadzą sie.
Od wczoraj tak mnie brzuch pobolewa że szok, całą noc chyba że stresu?

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Też bym tak chciała o ile los nie postanowi inaczej dwa lata to idealna różnica. W ogóle myślę max o 5 latch różnicy. Ale wiadomo - życie zweryfikuje
U mnie różnica będzie roku miedzy dziećmi, bo Jaś z grudnia, a drugie styczeń/luty :-D
Teraz Jasko ma pol roku :-D
Stary 2013-06-19, 05:44   #3278
mini09
Raczkowanie

Question Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

tak sie zastanawiam, czy mialyscie robione badania genetyczne z krwi i sliny? bo ja w irlandii nic takiego nie mialam, a tutaj jest to wymagane , mimo ze nie jestem w grupie ryzyka ( mam 29 lat i to moja druga ciaza, zadnych problemow itp). wiem, ze to nic nie zaszkodzi, ale i tak sie zastanawiam czy w pl robi sie cos takiego, bo z tego co wiem to w uk i irlandii na pewno nie.
mini09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 05:45   #3279
lejdi_aga13
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Lejdi masz rację, ale co maja być niezadowoleni z nowego życia? Przeciez to sama radość!!

Dziękuję za kciuki, przydadzą sie.
Od wczoraj tak mnie brzuch pobolewa że szok, całą noc chyba że stresu?

U mnie różnica będzie roku miedzy dziećmi, bo Jaś z grudnia, a drugie styczeń/luty :-D
Teraz Jasko ma pol roku :-D
no pewnie zze radosc.Ja mialam takich co byli strasznie zli w wieku 20 a teraz rozpieszczaja do granic mozliwosci

mozliwe,ze ze stresu.Ja jak sie wkurze albo denerwuje zaraz mnie pobolewa.No nic kochane milego dnia ja sie powoli do pracy szykuje
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 06:07   #3280
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
no pewnie zze radosc.Ja mialam takich co byli strasznie zli w wieku 20 a teraz rozpieszczaja do granic mozliwosci

mozliwe,ze ze stresu.Ja jak sie wkurze albo denerwuje zaraz mnie pobolewa.No nic kochane milego dnia ja sie powoli do pracy szykuje
Udanego pracowitego dnia
Nie napracuj sie za bardzo

Tak na marginesie to też bym sobie do pracy poszła, a teraz już mi sie nie opłaca.. Także całą ciążę w domu plus rok macierzyńskiego... Po tym czasie najwcześniej mogę pomyśleć o pracy... Oszaleje na pewno do tego czasu, ale trudno.
Człowiek bez drugiego człowieka dorosłego rzecz jasna, dziczeje :P
Stary 2013-06-19, 06:11   #3281
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mini09 Pokaż wiadomość
tak sie zastanawiam, czy mialyscie robione badania genetyczne z krwi i sliny? bo ja w irlandii nic takiego nie mialam, a tutaj jest to wymagane , mimo ze nie jestem w grupie ryzyka ( mam 29 lat i to moja druga ciaza, zadnych problemow itp). wiem, ze to nic nie zaszkodzi, ale i tak sie zastanawiam czy w pl robi sie cos takiego, bo z tego co wiem to w uk i irlandii na pewno nie.
Hej w Polsce są badania, różne rozniste, morfologia, mocz, toxoplasmoza, cytomegalowirus, rubeola (rozyczka), kila, aids, Hbs-Ag oraz anty-Hbs oraz bodajże na wzw t. C, grupa krwi. Zwykle zlecane przez ginekologa w pierwszym trymestrze, płatne najczęściej z własnej kieszeni...no i badania obrazowe: usg przez brzuch i transvaginalne z opcja dopplera(widac przeplyw krwi)...a u Was jak to wygląda? Dolaczaj do nas, będzie Ci razniej

Witamy też inne Mamusie

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-06-19 o 06:12
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:48   #3282
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja też Najstarsze dziecko jakie miałam na rękach, a raczej kolanach, było grubo ponad roczne i samo już potrafiło stać.
Fajny termin, nie ma co
Roczne dziecko wg mnie nadal było klasyfikowane jako "małe" :P Najmłodsze jakie miałam na kolanach, to wredny i hałaśliwy, wychowywany bezstresowo, 4 latek. To spotkanie nie wzbudziło we mnie wielkich ciągot macierzyńskich, wręcz przeciwnie.
Ciekawe, jakie będzie moje dziecko

Cytat:
Hej, tez bym bardzo chciala dolaczyc, taka sie jakas samotna poczulam, za oceanem termin mam na 6 stycznia.
Pierwszy synus za miesiac konczy 2 latka, rodzony w Irlandii, gdzie pelno polskich mam i bylo z kim pogadac. a tu mi tak samotno...
Witaj z nami będzie Ci raźniej

Cytat:
Człowiek bez drugiego człowieka dorosłego rzecz jasna, dziczeje :P
Jak to, a my?

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-06-19, 08:02   #3283
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Zalej woda suszone sliwki na noc i pij ja rano.A pijesz w ogole duzo?Ja dzisia chyba ponad 3 litry ,bo tak goraco

Nie napiję się w obecnym stanie tego wywaru, bo zwymiotuję. Próbuję jabłka i wody od razu po wstaniu. Ja zawsze miałam problemy z opróżnianiem się ale żeby aż tak A piję dużo wody, właśnie z tego powodu - gorąca.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:08   #3284
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cześć dziewczyny!

Piszecie jak szalone, nie nadążam za Wami w ogóle!

Na początku, witam wszystkie nowe styczniowo-lutowe mamusie

Strasznie zazdroszczę tym z Was które już są po USG genetycznym. Ja mam wizytę u lekarza jutro to podpytam czy i kiedy mam takie badanie zrobić. Wyniki krwi odebrane, wszystko w normie, MONO trochę podwyższone ale nie wiem co to znaczy, jutro dokładnie dopytam lekarza. Oczywiście hemoglobina i hematokryt w dolnej normie

Ja o swojej ciąży poinformowałam na razie tylko swojego szefa. Po doświadczeniach z ostatniej, niedonoszonej ciąży, wolę poczekać do II trymestru. A to wcale niełatwe. Czasami tak mnie kusi żeby się wygadać komuś!!

Widzę, że niektóre z Was już mają pomysły na imiona Ja trochę jeszcze boję się o tym myśleć (wolę poczekać jak już ciąża będzie "pewniejsza"). Ale jak ostatnio stwierdził mój mąż, to będzie ciężkie zadanie, bo nic nam się nie podoba
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:48   #3285
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Fajny termin, nie ma co
Roczne dziecko wg mnie nadal było klasyfikowane jako "małe" :P Najmłodsze jakie miałam na kolanach, to wredny i hałaśliwy, wychowywany bezstresowo, 4 latek. To spotkanie nie wzbudziło we mnie wielkich ciągot macierzyńskich, wręcz przeciwnie.
Ciekawe, jakie będzie moje dziecko

Jak to, a my?
Wy jesteście moją jedyną nadzieją na normalne funkcjonowanie

Z tymi dziećmi to miałam podobnie, chrzesniak tz...Jezusie jakie to jest rozpieszczone i wstretne dziecko... Przez to że jego rodzice tak go wychowują to go dosłownie niecirpie.
Postanowiłam sobie że moje dzieci takie nie będą i bede stawała na głowie żeby osiągnąć swój cel. Chce mieć grzeczne i umiejace sie zachować dzieci a nie wstretne rozdarciuchy które muszą postawić na swoim, dodatkowo wszędzie wlazace, bez pardonu dosłownie...

Matko kochana ja tylko o nim pisze, a już mi sie ciśnienie podnosi :-P
Stary 2013-06-19, 09:24   #3286
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Wy jesteście moją jedyną nadzieją na normalne funkcjonowanie

Z tymi dziećmi to miałam podobnie, chrzesniak tz...Jezusie jakie to jest rozpieszczone i wstretne dziecko... Przez to że jego rodzice tak go wychowują to go dosłownie niecirpie.
Postanowiłam sobie że moje dzieci takie nie będą i bede stawała na głowie żeby osiągnąć swój cel. Chce mieć grzeczne i umiejace sie zachować dzieci a nie wstretne rozdarciuchy które muszą postawić na swoim, dodatkowo wszędzie wlazace, bez pardonu dosłownie...

Matko kochana ja tylko o nim pisze, a już mi sie ciśnienie podnosi :-P
Wiem doskonale o czym mówisz, też znam takie rozpieszczone dzieciaki, które niestety nie umieją się zachować wśród ludzi.

Ale nie ma co winić dzieci, rodzice są odpowiedzialni za to. jednak mimo wszystko też nie chciałabym mieć takiego rozwrzeszczanego i rozpieszczonego dziecka :/ ehh...

W ogóle ostatnio chodzę spać o 21 bo padam z nóg, tak mnie te upały meczą. Też tak macie?
Od sierpnia zmieniam miejsce zamieszkania na inny kraj, bez koleżanek, tż w pracy zwariuję sama boję się też zmiany lekarza w 16 tc

Coraz bardziej myślę nad Marysią lub Marcelem

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-19 o 09:32 Powód: dop.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:30   #3287
lidkaa82
Zadomowienie

Czesć Mamuski
Ja dzis zebrałam cała swoja wątłą odwagę i poszłam na badanie krwi. Mój portfel jest lżejszy o 154 zł :/ Troche się zdziwiłam bo pierwsze badania z pierwszym synkiem kosztowały mnie 80 zł
No ale trzeba to trzeba. Okazało się ze dobrze ze w końcu poszłam bo na HIV czeka się tydzień a ja mam wizytę 27 czerwca. Mam nadzieję że wyniki mnie nie zaskoczą

Mam pytanie. Bo ja mam taki dziwny objaw ciaży i nie wiem czy to normalne. Otóż mam ogromne uderzenia gorąca (bez wzgledu na pogode) Po prostu nagle robi mi się duszno i zalewa mnie fala gorąca. Myślałam że takie objawy to przy menopauzie a nie przy ciaży
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:35   #3288
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Czesć Mamuski
Ja dzis zebrałam cała swoja wątłą odwagę i poszłam na badanie krwi. Mój portfel jest lżejszy o 154 zł :/ Troche się zdziwiłam bo pierwsze badania z pierwszym synkiem kosztowały mnie 80 zł
No ale trzeba to trzeba. Okazało się ze dobrze ze w końcu poszłam bo na HIV czeka się tydzień a ja mam wizytę 27 czerwca. Mam nadzieję że wyniki mnie nie zaskoczą

Mam pytanie. Bo ja mam taki dziwny objaw ciaży i nie wiem czy to normalne. Otóż mam ogromne uderzenia gorąca (bez wzgledu na pogode) Po prostu nagle robi mi się duszno i zalewa mnie fala gorąca. Myślałam że takie objawy to przy menopauzie a nie przy ciaży
To chyba Ci ciśnienie uderza tak mi się wydaje
Stary 2013-06-19, 09:35   #3289
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam. Zresztą jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to w nocy bardzo się pociłam, cały czas było mi gorąco.
Pytałam się, związane jest to z większą ilością przepływającą w organizmie a do tego temp. w ciąży też jest wyższa.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:40   #3290
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Co do badań krwi, mam legitymację honorowego dawcy, zakres badań krwi będzie taki sam? Z ciekawości pytam.

A tak w ogóle witam was w ciepły piękny poranek.
Ja od rana jak osa chodzę, bez kija nie podchodź - znów jakiś baran chciał we mnie wjechać ja niewiem o co chodzi. Nie wrzucił kierunkowskazu i postanowił nagle włączyć się do ruchu... znów hamowanie po piskach. Wrrrrrr potem zastawił mi baran jeden drogę i nie dał przejechać. Nosz.... spóźniłam się w efekcie do pracy.

Witam nowe mamusie

Cytat:
Szwagierka tak miała na początku ciąży.
Stary 2013-06-19, 09:40   #3291
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Czesć Mamuski

no właśnie mi też się tak dzieje, ale tylko gdy prowadzę samochód. A dokładniej wygląda to tak, że w danej chwili jest mi strasznie gorąco, otwieram okno, żeby mieć chociaż smużkę świeżego powietrza i dokładnie za 5 sekund jest mi przeraźliwie zimno - zamykam okno... i tak w kółko.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:40   #3292
PawMaj13
Rozeznanie

Tamten to samo... wszystko zawsze egzekwuje rykiem, nie umie poprosić i poczekać. Dobrze, że mieszka ponad 1000 km ode mnie i prawdopodobnie nigdy w życiu już go nie zobaczę

Ja też postaram się wychować swoje na wzór wychowania, które zaserwowała mi mama. Zadbała o to, żebym wierzyła w siebie, ale też i o to, żebym nie myślała o sobie jako o kimś z lepszej gliny.

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-06-19, 09:41   #3293
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam. Zresztą jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to w nocy bardzo się pociłam, cały czas było mi gorąco.
Pytałam się, związane jest to z większą ilością przepływającą w organizmie a do tego temp. w ciąży też jest wyższa.

Ja teraz strasznie się pocę, koszmar jakiś, jest gorąco, ale to mnie irytuje. Na początku umierałam z zimna trzęsłam się cały czas niewiem co gorsze
Stary 2013-06-19, 09:49   #3294
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ja odkąd jestem w ciąży to ogólnie zrobiłam się gorąca dziewczyna
ciągle mi duszno i gorąco. A kiedyś wieczny zmarzluch byłam.

Dziś mam kolejną wizytę i USG o 17:30 i stracha jak nie wiem!
Stary 2013-06-19, 09:50   #3295
nattalli
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
A to normalne, niestety w ciąży...hormony..

Ja dziś byłam w sklepie i prawie babkę przede mną obrzygalam.. Tak smierdziala potem ze nie mogę...

W ogóle myślałam, ze teraz dobry okres na ciążę, bo dużo warzyw i dobrych owoców będzie ale te intensywne zapachy mnie dobijają...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja też myślałam, że ten czas na ciążę jest idealny no ale jak widać każda pora roku ma swoje plusy i minusy

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:55   #3296
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Genetyczne z krwi i śliny robi się po 2 czy 3 poronieniach lub po obumarłej poźniejszej ciąży. Głównie chodzi o kariotypy. Można robić prywatnie, albo na NFZ, potrzebne jest wtedy skierowanie najpierw do poradni genetycznej a potem jest pobierana krew lub ślina.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:02   #3297
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Hej!

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chyba należałoby w końcu się odezwać
2 czerwca ujrzałam 2 kreseczki
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki wypadł na 6 maja więc teoretycznie jestem w 7 tc Do lekarza idę dopiero 26 czerwca więc upewnię się we wszystkim.
Po wizycie zamierzam oznajmić nowinę rodzicom. Zapewne niestety zadowoleni nie będą, bo mam 23 lata i 2 metody anty zawiodły
Może macie jakiś dobry sposób na przekazanie nowiny niezbyt 'chętnym dziadkom' ?

Przyjmiecie kolejną mamusię ?

Nie przejmuj się reakcją innych to tak naprawdę mało ważne, najważniejsza teraz jesteś Ty i dziecko. A rodzice prędzej czy później przyzwyczaja się do tego, że dziadkami zostaną i oszaleją na punkcie rozpieszczania malucha

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze
U mnie tak wyszło że spodziewam się dziecka po 30-tce, moja siostra ma 26 lat i drugie dziecko w drodze. I jak tak patrzę to jednak ma więcej sił, energii, cierpliwości. Dużo lepiej znosi ciążę. Z pierwszym zaliczyli wpadkę, była bez pracy na studiach. Dała radę- studia skończyła, pracuje. I teraz nikt sobie nie wyobraża że mogło być inaczej, ma cudowną córeczkę i chłopczyka w drodze.
Zobaczysz, wszystko się poukłada, dziadkowie jak im minie to zaskoczenie - będą się cieszyć. Daj im czas.
My staraliśmy się ponad rok o maleństwo, moja kuzynka już 3 rok się stara (mimo że są zdrowi, nie ma żadnych przeszkód) - więc wychodzi na to że nie ma reguły.. dziecko samo wybiera sobie czas i czasem nie mamy na to wpływu

U mnie dziś kiepsko z samopoczuciem. Biust mi śmignął - z miseczki B przeszłam już na D a przecież to dopiero początek 3 mies. Boję się co będzie dalej...
Zaparzyłam sobie mięte, bo żołądek mnie boli i męczą mnie mdłości...

z B na D mówisz? kobieto nie przerażaj ja miała, D przed ciążą i liczę na litość ze strony natury, że mi piersi znacznie nie powiększy. Inaczej mąż kupi mi taczki na których będę je woziła razem z brzuszkiem

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-06-19, 10:05   #3298
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

Dzisiaj zrobiłam test i są dwie kreski. W sumie to lekko niedowierzam w ten fakt Zaczęliśmy z TŻem starać się dokładnie miesiąc temu, i nie wierzyłam że tak szybko to pójdzie, więc zobaczywszy wynik testu z wrażenia usiadłam. Wiecie, tyle się teraz słyszy na ten temat, że dziewczyny mają problem z zachodzeniem, że ciężko sobie wyobrazić że można zajść w pierwszym cyklu prób.

Z moich obliczeń wynika że termin mam 14 lutego

Cytat:
witam nowe przyszłe mamy

Ja już jestem po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku, serduszko bije i to baardzo szybko, ale jeszcze nie mierzyliśmy tylko słuchaliśmy lekarz stwierdził, że maluch jest bardzo ruchliwy.
ale mam zagwozdkę- na usg mam wartość GA 7w4d . wszędzie pisze, że to wartość od OM. ale jak pytałam (z 10 razy) jak to jest to gin mówił, że to wiek fasolki a nie od ostatniej OM. Gdyby tak było (czyli od OM) liczone to chyba jakieś niepokalane poczęcie- odejmując 5w4d nijak ani tego ani wcześniej ani później się nie przytulaliśmy. z drugiej strony teraz byłby 9t4d ciąży, czyli w miarę by się zgadzało (znaczy że mały jest starszy o kilka dni, ale to skrajne różnice).
wiecie jak to jest z tymi wartościami? w kalkulatorze z którego korzystam (http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulator...-plodu-crl.php) też pisze o 7w4d w kontekście wieku płodu (a nie ciąży).

ps. też mam już małego duszka na usg crl 13,1mm
Stary 2013-06-19, 10:05   #3299
_Shiloh_
Wtajemniczenie

U mnie też już dochodzi do D, wszystko mi się "wylewa" ze starych biustonoszy
Stary 2013-06-19, 10:11   #3300
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

.
ja miałam identyczne podejście jak Ty zacznijmy próbować bo pewnie trochę nam to zajmie i nie minął miesiąc a tu dwie kreseczki się pojawiły

26.05.2013 II kreseczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości