|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Na imię mi Milena w lipcu kończę 25 lat to moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się poronieniem samoistnym 18.04.13 (w 7 tyg.) po poronieniu nie dostałam okresu. 31 maja zrobiłam test i ukazały się mym oczom II kreseczki.
Dziś byłam na wizycie ![]() widziałam mojego lokatora: ma 5,59 mm i serduszko bije Wg usg to 6t3d ( liczymy tylko na termin z usg bo @ po poronieniu brak) dostałam kolejną porcję leków (duphaston, luteinę podjęzykowo, acard no i witaminy Prenatal Complex) i kolejna wizyta 16 lipca. |
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ja jestem starsza od Ciebie raptem o rok, a rodzina jest zachwycona ciaza. Nie ma co denerwować sie na zapas
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście są to morały z którymi niestety muszę się zgodzić, bo taka prawda ![]() Ale obaczymy jak to będzie A co do ciążowych objawów to okropnie bolą mnie piersi , mam paskudne wzdęcia i zaparcia i cały czas bym spała
|
|
|
#3244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam 23 lata i ta ciąża to najlepsze co nas mogło spotkać. a "dziadki" szaleją z radości oby tylko wszystko było tak jak być powinno.23 lata to nie 17 będzie dobrze i rodzice na pewno też się ucieszą Cytat:
jednak nasze forum staraczkowe było szczęśliwe (i mam nadzieje, że jest nadal)ja jutro mam wizytę, mam nadzieję, że będzie wszystko ok- dwa tyg temu słyszałam serduszko
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja troche żałuje, ze nie zdecydowaliśmy sie na dziecko jak jeszcze byłam na studiach. A piąty rok jest z reguły bardzo luźny - wiec bedzie dobrze Objawy bardzo klasyczne, jesli Cię to pocieszy
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
U mnie na razie wię tylko mąż i kierowniczka z pracy
![]() Mam nadzieje, że dziewczyny z naszego staraczkowego wątku też niedługo zawitają na forum dla mam Patrycja a u Ciebie który tydzień? |
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piersi urosły już o 1 rozmiar :| aż się boję co będzie dalej. Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty u ginki, mam nadzieję, że groszek pokaże się cały i zdrowy
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze U mnie tak wyszło że spodziewam się dziecka po 30-tce, moja siostra ma 26 lat i drugie dziecko w drodze. I jak tak patrzę to jednak ma więcej sił, energii, cierpliwości. Dużo lepiej znosi ciążę. Z pierwszym zaliczyli wpadkę, była bez pracy na studiach. Dała radę- studia skończyła, pracuje. I teraz nikt sobie nie wyobraża że mogło być inaczej, ma cudowną córeczkę i chłopczyka w drodze. Zobaczysz, wszystko się poukłada, dziadkowie jak im minie to zaskoczenie - będą się cieszyć. Daj im czas. My staraliśmy się ponad rok o maleństwo, moja kuzynka już 3 rok się stara (mimo że są zdrowi, nie ma żadnych przeszkód) - więc wychodzi na to że nie ma reguły.. dziecko samo wybiera sobie czas i czasem nie mamy na to wpływu ![]() U mnie dziś kiepsko z samopoczuciem. Biust mi śmignął - z miseczki B przeszłam już na D a przecież to dopiero początek 3 mies. Boję się co będzie dalej... Zaparzyłam sobie mięte, bo żołądek mnie boli i męczą mnie mdłości...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-18 o 20:11 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak że to dopiero początki
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziadki pewnie pomarudzą, ale w duszy będą się cieszyć codziennie bardziej toz toich wnuk, z krwi i kości, to każdego zmiękczy Ty jak się zepniesz to spokojnie pogodzisz studia z dzidzią, dla chcącego nic trudnego.
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam takie same dolegliwości jak Ty. Ale myśląc o bobasku,to czasem te przyjemności stają się przyjemne,bo wiem,że coś w środku mnie się dzieje ![]() A też mi się piersi zrobiły większe W końcu Teraz jest na co patrzeć
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
, o soli całkowicie zapomniałam, a to na prawdę bardzo dobry pomysł ... ponieważ mam teraz ochotę na świeży chlebek, masełko i pomidory z solą ![]() ![]() Cytat:
Głowa do góry! najlepiej powiedzieć wprost w końcu jesteś dorosłą osobą i jest to Twoja decyzja . Poza tym jestem pewna że bardzo się ucieszą .Cytat:
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Serdecznie dziękuję za przyjęcie mnie i groszka do Waszego grona!
![]() Dziewczyny, a jak radzicie sobie ze wzdęciami? Mój brzuch od wczoraj wygląda jak bym była w 5 mies ciąży, a nie w 7 tc
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe dziewczyny. Gratuluje małego szczęścia.
Chyba mnie dziś humory dopadły, wczoraj radość a dziś dwa razy już beczalam, ale to przez to ze mój pies choruje i jutro weterynarz ma stwierdzić czy jest do uratowania, 7 lat jest z nami, oj ciężki dzień przede mną, a poza tym takie gradobicie u nas było ze bratu dwa samochody i dach domu uszkodzilo :-(( |
|
|
|
#3257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuję też sytuacji z psiakiem- wiem jak człowiek potrafi przyzwyczaić się do zwierzaka, który po takim czasie staje się przyjacielem ale trzeba liczyć, że będzie wszystko dobrze
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Espumisan pomaga odrobine.
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Zalej woda suszone sliwki na noc i pij ja rano.A pijesz w ogole duzo?Ja dzisia chyba ponad 3 litry ,bo tak goraco
|
|
|
|
#3261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesteśmy w podobnych terminach, bo ja ostatnią @ miałam 2 maja ![]() 23 lata to dobry czas na dziecko, mówie z własnego doświadczenia ![]() Jutro ide na pierwszą wizyte, trzymajcie kciuki żebym miała sie kim pochwalic jutro
|
|||
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
padam na twarz, ale powiem Wam jedno: chałka z masłem i miodem
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
A ja idę jutro na usg ciążowe. Trochę mi smutno, bo myślałam, ze posłucham już bicia serduszka ale będę dzień przed 7tc i na pewno będę miała transvaginalne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nic nie mów, od dawna mam na to ochotę, ale nigdzie tu nie mogę dostać chałki kOmorowska, witaj |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W 7tc serducho może już bić, prawda przyszłe mamusie?
|
|
#3266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
daj znać co i jak
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie słyszałam tylko dlatego, ze lekarz stwierdził, ze bez sensu włączać Dopplera.
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierwsze USG będę miała w 8 tc więc mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło
![]() Jutro jadę na 3 dni na praktyki do kopalni (mam nadzieję, że zjazd 700 m pod ziemie nie wpłynie na mnie i groszka źle). Odezwę się w piątek No chyba, że będę tam miała dostęp do intenetu ![]() Miłych upałów życzę
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
cześć
można dołączyć? jestem 2-tygodniową mamą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

?
Oczywiście są to morały z którymi niestety muszę się zgodzić, bo taka prawda
, mam paskudne wzdęcia i zaparcia i cały czas bym spała

Ja troche żałuje, ze nie zdecydowaliśmy sie na dziecko jak jeszcze byłam na studiach. A piąty rok jest z reguły bardzo luźny - wiec bedzie dobrze 

ale trzeba liczyć, że będzie wszystko dobrze