|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
witam sie
![]() z tej nudnej pracy ![]() tata mnidm namawia na magisterke a ja zupelnie nie wiem na co isc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
A co kończyłaś na lic ?
Ja dzisiaj nie wyrobię jak będzie tak gorąco, zaraz idę poćwiczyć (póki TŻ śpi to ćwiczę w pokoju w którym mamy klimatyzację ![]() W sumie od kiedy założyliśmy plisy w sypialni to i tak jest lepiej bo rok temu ich nie było i jak słońce świeciło większość dnia w ogromne okna dachowe sypialni to była rzeźnia ![]() Nie lubię gotować obiadów w takie upały ![]() Co do swoich 4 kątów, my mieszkamy z TŻ i jego rodzicami w domku, nasza jest cała góra (mamy dwa pokoje, dużą łazienkę i garderobę) i jest fajnie ![]() ![]() Ja całe życie mieszkałam w bloku więc mieszkanie w domu to coś nowego tzn już nie bo mieszkam tu półtora roku już ale na początku było dziwnie ![]() ![]() W przyszłości planujemy zbudować swój własny dom, TŻ za żadne skarby nie chce mieszkać w bloku, dla niego to męczarnia bo on całe swoje życie praktycznie mieszka w domu, jedynie podczas studiów był w bloku.
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-06-19 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
lic z resocjalizacji. pedagogika resocializacyjna..
teraz myslalam o pedagogice przedszkolnej z logopedia ale sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładna ![]() Ja się zbieram, jadę umyć pomnik Papciowi, a poźniej do lekarza znów z wynikami badań ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam na razie do strony 80, w drodze do pracy nadrobię resztę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak widać różne są reakcje/podejścia ludzi. magdalenka, wypuszczanie lampionów jest o godzinie 22 ![]() di94, witaj ![]() mała_czarna, bardzo ładna dekoracja ![]() ![]() Ja swoją wymarzoną dekorację auta wrzucę Wam wieczorem. Dla mnie akurat dekoracja auta jest ważna. Jeśli chodzi o ceny mieszkań to my w Poznaniu nie szukamy, bo ceny są tu masakryczne. Za metr od jakiś 5 tys w górę. Dokładnie nie wiem, bo nigdy nie brałam pod uwagę kupna mieszkania w Poznaniu. My szukamy mieszkania pod Poznaniem (np. Kórnik czy Środa Wlkp) - to są miejscowości oddalone od Poznania o jakieś 30-40 km, ale dojazd jest super - trasa ekspresowa, więc jakieś 30-40 minut jazdy samochodem. Chcielibyśmy mieszkanie nowe, od dewelopera, 3 pokojowe, ok. 60 metrów. Chcemy od razu kupić duże, naszym zdaniem nie ma sensu kupować małego, a potem się zamieniać czy sprzedawać. Sprzedać mieszkanie wcale nie jest łatwo. A po drugie my na pewno weźmiemy kredyt (nie ma innej opcji) na 30 lat. Żałujemy, że teraz nie mamy zdolności kredytowej (obecnie mamy inny kredyt, który nam uniemożliwia wzięcie kredytu hipotecznego), więc musimy wynajmować. Za wynajem płacimy niecałe 1200 + prąd co 2 miesiące. To wcale nie jest dużo jak na standard mieszkania i okolicę. Cieszymy się, że nam się trafiła taka okazja, chociaż gdybyśmy mogli to byśmy kredyt hipoteczny wzięli i kupili mieszkanie i tyle samo albo ciut więcej płacilibyśmy raty za ten kredyt. Ale niestety nie dało się inaczej...
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
u nas ani wynajem ani kredyt w gre nie wchodzi..
jesli dobrze pójdzie to po slubie bedziemy mieszkac w moim pokoiku z moimi rodzicami w mieszkaniu. a jak nie no to osobno.. tz u rodzicow swoich ja u swoich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() dalej czuję się fatalnie ![]() ![]() ![]()
#2438 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Często ludzie nie przemyślą sytuacji. Mam kolegę który kupił mieszkanie pod Gdańskiem bo było taniej, ma kredyt na 30 lat. Teraz dojeżdża z żoną do pracy w Gd, muszą mieć dwa samochody bo pracują w różnych godzinach. Wychodzi ok 1000 zł miesięcznie na paliwo, do tego eksploatacja auta... A gdyby kupili mieszkanie w Gdańsku to rata kredytu byłaby wyższa ale nie o 1000 zł miesięcznie... A tam gdzie mieszkają nie ma możłiwości znalezienia pracy w ich zawodzie więc dojeżdżać MUSZĄ. Czasem warto się zastanowić, kredyt jest na wiele lat... ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Ja też walczyłam z rodzicami, u mnie byłoby gorzej bo kościół jest po drugiej stronie ulicy więc odprowadzaliby mnie całą drogę...
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
u mnidm pod blokiem nie bedzie orkiestry
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
O matko, to współczuję i podziwiam, że jesteś w stanie się uczyć w takiej pogodzie. Siostra TZ mieszka na poddaszu i to jest istna masakra.
Notabene ona z tych, co nawet w upał nie pootwierają okien, bo 'dzieci się przeziębią', więc wszystkie imprezy u nich, to: kilkanaście osób stłoczonych w małym saloniku i zamknięte wszystkie okna ![]() Ja też! Wczoraj po pracy zrobiliśmy z TŻ błyskawiczny obiad, a i tak był taki upał w domu, a my tak zmęczeni, że szok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() UFF, rower zaliczony. Teraz ugotować obiad, zjeść śniadanie, wziąć prysznic, zrobić make-up i nie spóźnić się do pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie da rady czegoś wynająć? Zawsze to razem ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
A my z TŻem jesteśmy w trakcie kupowania mieszkania, 27go podpisujemy już umowę, dajemy kasę a oni nam klucze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wierszyka o pieniądzach nie będziemy pisać, bo i tak większość osób daje pieniądze a kilka prezentów nie zaszkodzi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
TZ mieszka 45 km odemnie i tam ma prace.. ja mam tu. paliwo wychodzilo by 800 zl.. a zarabia 1100 bo splaca auto a ja zarabiam 1200 na umowe zlecenie. wynajem to jakies 1300 zl. nie mamy jak wynajac..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Co do mieszkania to będziemy mieszkać u mnie. Mamy duży dom, siostra w następnym roku wyprowadza się, więc zostanę sama z mamą na powierzchni 150 m2. Piętro będzie nasza a dół mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
zazdraszczam wszystkim perspektywy wspolnego mieszkania
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
My po ślubie będziemy mieszkać na poddaszu domu rodzinnego - 3 pokoje (2 sypialnie, salon), kuchnia i łazienka - jeden minus jest gorąco
![]() Ale walczymy z tym roletami. Na razie nie mieszkamy razem, w przyszłym roku zrobimy remont ![]() A później jak wszystko się uda - budowa. Działkę już mamy.
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
my moze tak okolo roku osobno a potem cos sie zmieni.. kredyt na auto sie skonczy wiec bedzie lepiej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w nim woda i ogrzewanie? Cytat:
I wygrali.. 48zł ![]() Ale innego kumpla znajomi trafili 5tkę i to wyszło jakieś 7000zł, więc już fajnie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Justynkie, masz poniekąd rację. C. pracuje w Poznaniu, ja tez, ale pewnie coś bym znalazła tam w okolicy, ewentualnie pociąg wchodzi w grę. C. ma dobrą pracę, zmieniać na pewno nie będzie. Odkąd zaczął pracować dojeżdżał 50km do pracy w jedną stronę (jak mieszkał z rodzicami, teraz ma rzut beretem, więc jeździ rowerem lub chodzi pieszo) więc 800zl szło na paliwo. Tylko, ze my nie dostaniemy 350 tys kredytu by kupić mieszkanie w Poznaniu. Jak dostaniemy 180 tys to będzie dobrze. A za ta cenę w Poznaniu to jakąś nieciekawa kawalerkę można kupić. Więc odpada ta opcja. Będziemy szukać jak najbliżej Poznania, ale w rozsądnej cenie. I to kilka miesięcy po ślubie, bo musimy najpierw spłacić kredyt na auto, a po drugie obecna umowe wynajmu mamy do marca 2014 i pewnie o rok przedłużymy, może trochę mniej niż rok...
Cieszę sie, że taj sie moje zycie sie potoczyło, bo plany były takie zeby sie budować obok rodziców C. Ja od urodzenia mieszkam w blokach, więc jestem przyzwyczajona, a C. też nie ma z tym problemu. Obecnie wynajmujemy kawalerkę w bloku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-06-19 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja okna mam cały dzień otwarte, fakt, że w sumie wlatuje mi ciepłe powietrze ale przy zamkniętym oknie robi się jeszcze większa masakra bo powietrze stoi i stoi a do tego jest nagrzane ;-/ nie wyobrażam sobie siedzieć w pokoju kilka godzin przy zamkniętym oknie, nawet zimą co jakiś czas uchylam i wietrze ![]() ![]() Mój TŻ jak pracuje i musi się skupić (i wchodzi w swój trans) a wkurzają go jeżdżące auta to zamyka okno i ja potem wchodzę i wali we mnie ściana ciepła bo np. zapomni sobie włączyć klimę ![]() Musze Ci powiedzieć, że już się trochę przyzwyczaiłam do poddasza latem ale np. ćwiczyć w dzień to nie dam rady bo się rozpuszczę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to moje zdanie, ja w ogóle średnio lubię lotka :P
![]() |
#2454 | ||||||
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Dlatego my nawet o Krakowie nie myślimy. Aktualnie mieszkamy 20 - 30 min drogi samochodem od centrum Krakowa, nie narzekamy.
Z kolei znajomy moich rodziców kupił pod Krakowem (jeszcze bliżej niż my mieszka) 4 pokojowe mieszkanie do niewielkiego remontu w cenie kawalerki krakowskiej...
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko dziewczyny, jak ja się spaliłam :/ Jestem tak poparzona od słońca że dziś napewno nie wyjdę na plażę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() przez to ostatnie zarywanie każdej nocy ręce mi się trzęsą i nie jestem w stanie sobie kreski nad okiem zrobić już ![]() ehhh...byle do piątku! ![]()
![]() |
#2458 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chcemy po ślubie zbierać kasę na budowę, działka jest. Mamy zamiar uzbierać połowę a resztę z kredytu... o 7:30 było u mnie 30 st. C ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.