|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Hej, wstałam i już się chyba nie opłaca spać może jakaś drzemka później..
Trzeba iść coś zjeść ![]() Współczuję wam dziewczynki z tą duchotą, u mnie jest bardzo ładnie, ale nie męcząco
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Kochane jeszcze nie urodzilam. Nie spalam praktycznie cala noc bo skurcze sie pojawialy i nie dalo sie zasnac. A jak nie skurcze to strasznie goraco mi bylo albo dzidzius w sali obok plakal. Na ktg skurcze nadal sa. Nasilily sie troche i teraz dochodza do prawie 150 ale nie jest zle. Dzisiaj chyba podepna mi kroplowke na przyspieszenie akcji. Zaczynam sie bac.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Witam
U mnie slinecznie wiec zaraz zamykam okna od wschodu co by mi gorac do domu nie wszedl. Choc porownujac z wami to ja mam luksus 20 stopniowy. Zaraz wstaje i Malgosie do przedszkola odwoze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
jeszcze chwila i bedziesz tulić Milenke!
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cześć mamusie
Malinka się nie odzywała, ciekawe czy Milenka jest na świecie ![]() edit: Malinka czekamy dalej! oby poszło sprawnie skoro dadzą kroplówkę to akcja nabierze tempa ![]() Elaine ja nie jestem na takim etapie ciąży jak Ty, a też chodzę podminowana trzymam kciuki za dzisiejsze KTG Kejt powodzenia u dentysty! i mam nadzieję, że uda Ci się jednak te kartony jakoś zdematerializować ze swojego mieszkania ![]() Eveewe matko, to co to za grad u Was spadł, że szyby w autach poszły masakra, współczuję Wam strasznie Magdalenne możemy porzybić piątkę bo mi wczoraj też pierwszy raz tak widocznie spuchły stopy nawet Tż zauważył. Trzeba będzie zacząć jakieś zimne kąpiele stóp w ciągu dnia ![]() Misiaczka co do allegro ja robię dokładnie jak napisał Ci Neni - wrzucam wszystko co mi w oko wpadnie do koszyka zakupów, a potem drogą eliminacji zostawiam te produkty, które są lepsze czy tańsze ![]() Czarowniczka jestem jak najbardziej za, żeby czerwony kolor był naszym porodowym ![]() Idę spać dalej zjadłam śniadanie z Tż, w planach dzisiaj: kupienie prezentu ślubnego, prasowanie naszego prania, pranie rożka i obić fotelika i bujaczka, ostatnie drobne zakupy na allegro, sprzątanie i zjedzenie co najmniej dwóch wielkich lodów w rożku jeszcze Wam nie napisałam, wczoraj nie kupiliśmy mebli ale obejrzelismy upatrzone wcześniej na necie, dzisiaj jedziemy do jeszcze jednego salonu zobaczyć czy nie ma czegoś fajniejszego, jesli nie to kupujemy te z wczoraj
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-06-19 o 07:08 |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnelam w koncu o 5.
Snilo mi sie ze miialam romans z weterynarzem a w miedzy czasie ktos zjadl w tej lecznicy moja chora owczarke niem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
![]() Cytat:
za przetrwanie egzaminówCytat:
trzymaj się będzie dobrze i dasz radę Cytat:
ja też dziś źle spałam zawsze się budzę ze 2x na sikanie, a dziś się budziłam bez chęci na sikanie, myslałam czy nie wejść na kompa, ale stwierdziłam, że trzeba coś zrobić żeby pospać no i przeniosłam się do salonu pod koc i pospałam jeszcze ponad godzinę |
|||
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
przeniosłam się na lapka, bo tu się szybciej pisze
![]() Misiaczka, ja sobie duuużo wcześniej zrobiłam w ecxelu liste z zakupami i u kogo co mam kupić. Chyba miałam 4 sprzedawców ale drogą eliminacji cenowej wybrałam dwóch (w sumie r_p77 i GR-AN). Potem do koszyka (najpierw jeden potem drugi) opłata i gotowe Elaine, nie wiem co jest ale moje rozdrażnienie sięga już momentami etapu gryzienia wszystkich i wszystkiego co wejdzie mi w drogę. Myślę, że codzienne bóle jak na okres + zmęczenie ciążą + strach przed porodem + niekonczące się burdello w chałupie + brak Tż obok + duchota za oknem...łączą siędo kupy i dają efekt wqur... się Malinka, nieustajace kciuki
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To strasznie niefajnie z tym gradem
Cytat:
Cytat:
![]() Jezu ja też spać nie mogłam. Zasnęłam dopiero ok 1, a w nocy strasznie mnie w krzyżu kręgosłup bolał, aż się zastanawiałam się czy nie rodzę
|
|
#2800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
TZ w pracy, ja w łóżku zjadłam sniadanie musze sie ogarnąć bo mam pare rzeczy do zrobienia a mam dzis wizytę u gina![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj kupiłam 6 butelek 240 ml aventu, 5 pojemników na pokarm avent, 2 smoczki uspokajacze avent, 3 spodenki i dwa sweterki. Jak dojdą wrzuce fotki![]() Cytat:
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
skylie a no coz trzyma sie - ma inne wyjscie, na AC nie bylo nigdy kasy, to teraz trzeba "cierpiec", ale nie wszystko sie przewidzi.
sammi ale nie nad calymi Kielcami tak padalo, tylko na jednej czesci Ide prac koldry, bo wczoraj powyciagalismy z domu, zeby przykryc auta i trzeba je przeprac.
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Witam się z rana! U nas już grzać zaczyna,więc zapowiada się kolejny ciężki dzień!Malinka-nie bój się,dasz rade-poród to nie łatwa sprawa,ale musisz myśleć tylko o tym,że już nie długo będziesz tulić malutką i to da Ci siłe!
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach- trzymajcie się dziewczyny!!! Życze udanych wizyt i miłego dnia-żebyśmy jakoś przetrwały te upały!
|
#2804 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Postarałam się Was nadrobić. Wystarczy, że człowieka nie ma jeden dzień, z tu tyle do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i smaczne na pewno![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() : roza:Superancko!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie Brzusie Ciężka noc dzisiaj, jakieś głupie skurcze, spać nie mogłam, zaczęłam czytać książkę o 2, a skończyłam o 5 rano Dzisiaj zaczynam 32 tydzień, czy tu już 8 miesiąc
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka, zaciskam
![]() nie mogę już spać, może w dzień się przespię. Spałam do 2 w nocy a potem zasnęłam o 5 więc nie jest tak źle. Wkurza mnie to spanie na raty, ale może to organizm się przygotowuje do poźniejszegowstawania do dziecka? ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Skylie, no wet nie w moim guście, ale przystojny, młody. I nie wiem jakim on cudem te moje kg posadził jednym ruchem na wysokim starym babcinym krenedsie, który nie mam pojęcia jakim cudem znalazł się w lecznicy
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak dziś w nocy jakieś przesilenie chyba było, że każda z nas narzeka na ciężką noc |
|
|
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Własnie pożarłam śniadanko. U mnie pochmurno, ale mega duszno dzisiaj. Cytat:
Musi być dobrze i tak będzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to pierwszy raz było
ja to się trochę boje może przed jutrzejszą wizytą u gina bo to będzie 4 tyg jak wykryta została cukrzyca ciążowa i strasznie jestem ciekawa czy już maluszek nie jest o 2tyg za duży |
|
|
|
#2810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i za zakupyJa się położyłam ale chyba nici ze spania
|
||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana
![]() wstałam już godzinę temu, ale leżałam sobie i mała mnie przez godzinę kopała w bok brzucha )puszczałam jej mjzykę, a ona chyba tańczyła ))a teraz już na nogach jestem, piję herbatkę i czekam na 10 bo mam spotkanie z położną
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Przede wszystkim Margosieńko ![]() Malinka Ty już też blisko ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty i za wczorajsze ![]() Ja wczoraj też miałam wizytę, mam już ustalony termin na cc, 15 lipca do szpitala a 16 robimy ciach, mały klocuś ma już 3100 a ja mam więcej leżeć bo mój gin ma za chwilę urlop ![]() Pozdrawiam i znikam, mam na dziś masę pracy urzędowej
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie kochane brzuchatki
Widze, ze od nadmiaru emocji wiekszosc z Was nie przespalo dobrze nocy. Ja chyba jestem malo emocjonalna, bo dzis akurat spalam bardzo dobrze ![]() Malinko, wiem ze sie boisz i to chyba normalne, ale trzymaj sie dzielnie i pamietaj po co to wszystko! Wkrotce Milenka bedzie z Toba Elaine, ciekawe co wyniknie z tych Twoich skurczy, mam nadzieje ze na tym etapie nie sa zbyt bolesne. No i tule Cie aby sie nastroj poprawil ![]() Misiaczka, za wizyteAgrafka, za 8 m-c (tak, tak, to jest wlasnie 8 miesiac )Perse, Cynamonowa, Oliath, Belle, jak Wam minela noc? Ja dzis ide do poloznej, opowiem jej o mojej akcji po restauracji, ale nie licze na cud z jej strony Poslucham serduszka Edziunia i juz samo to mnie cieszy Milego dnia Wam wszystkim i czekam z niecierpliwieniem na dalsze porody
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Konto usunięte
|
Malinka trzymam kciuki!!!
Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę zbieram się na zakupy bo mój tragarz już na mieście i jak będzie zbliżał się to zakupy mają być zrobione, żeby mógł je przynieść |
|
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!! Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] glicerynowy też nie pomaga? ----- dobra ja lece ogarniac jeszcze prace, pozniej zajrze w przerwie
|
||
|
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Doradźcie mi coś proszę. Od jakiegoś czasu pobolewa mnie brzuch. Jestem w 32tc. Od kilku dni dziecko ustawia się jakoś sztywno, najczęściej po jednej stronie brzucha. Wczoraj wieczorem (ok. 21:30) czułam się beznadziejnie, kręciło mi się w głowie więc położyłam się do łóżka. Bardzo rozbolał mnie brzuch i cały stwardniał. Nie wiem co to może oznaczać. Na poprzedniej wizycie gin przepisała mi luteinę, mówiła, że macica jest troszkę miękka, niedawno skończyłam ją brać. Całą noc spałam pół-snem, bo czułam jaki mam napięty brzuch, co jakiś czas kuło mnie podbrzusze, jakby w jajnikach? A dziecko rozpychało się bardzo, na dodatek mnie mdliło. Martwię się... Co robić? Dzwonić do lekarza, jechać na IP, czy nie dramatyzować? Wizytę mam dopiero we wtorek 25tego Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-06-19 o 08:32 |
|
|
|
#2819 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Witam Zycze wszystkim milego dnia, udanych wizyt, nieopuchnietych stop i dobrych humorow ![]() Mocne kciuki za wszystkie w szpitalach Czekamy na kolejne malenstwa
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!!
Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] kolejne dodatkowe zmartwienie ehhh kiedy zaczynasz 37 t.c?? czy lekarze mowią coś kiedy bedą działać? wiem, ze Ci ciężko i to leżenie nie nalezy do przyjemnosci, my tu tylko mozemy Cie wesprzeć i trzymać kciuki ale popatrz na plusy tych meczarni, Arturek jest w brzuchu, rośnie i niedługo juz bedziesz sie martwić tylko pieluszkami, mleczkiem i skakac z radości jak maluszek zacznie sie uśmiechać do Ciebie ![]() i dzieki za info dot. picia wody, nie miałam bladego pojecia ze to ma wpływ na tętno dziecka! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

skoro dadzą kroplówkę to akcja nabierze tempa
trzymam kciuki za dzisiejsze KTG
masakra, współczuję Wam strasznie
nawet Tż zauważył. Trzeba będzie zacząć jakieś zimne kąpiele stóp w ciągu dnia 

za przetrwanie egzaminów

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)