|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Tak sobie wymyslilam ze pojedziemy z TZ na kilka dni wypoczac do jakieś nadmorskiej miejscowości na początku lipca, gdzieś niezbyt daleko od domu.
Oboje jesteśmy zmęczeni praca i przyda nam sie odpoczynek przed pojawieniem sie córeczki. Moze TZ w końcu nacieszy sie moja ciaza bo ostatnio sie smucil ze przez prace nie jest w stanie cieszyć sie z niej tak jakby chciał... Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj zaczęłam panikowac, ze co ja zrobię jak moj gin pojedzie na urlop bo w końcu sezon urlopowy mamy. Oby siedział w domu do połowy sierpnia ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!! Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Malinka nie bój sie! Pewnie będzie bolało jak nas wszystkie, ale jaki efekt!
Ja się teraz obudzilam cala mokra! Jest ultra goraco a mieszkanie mam bardzo naslonecznione.. Na 12 ktg, mam nadzieje ze mnie tesciu zawiezie. ..
|
|
#2823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Heloł
Śniło mi się całą noc, że co chwilę któraś pisała, że urodziła A najbardziej zapamiętałam, że Elaine urodziła ![]() Także szykuj się kochana ![]() Bidulki współczuję nieprzespanej nocy Ale umęczona byłam już jak nie wiem po kilku nieprzespanych nocach. Od rana u mnie już duchota i skwar zatem startuję do konkursu miss mokrego podkoszulka Czyli zmoczyłam koszulkę w lodowatej wodzie, wykręciłam i ... ubrałam- polecam! Cytat:
Cytat:
x2Tak tak! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!! Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... [/QUOTE] Biedna A nie możesz poprosić o lewatywę? Albo nich Ci TŻ kupi??
|
||||
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!!
Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oh nie zazdroszczę i współczuję ![]() ale niestety ostatnio coraz częściej mam ten sam problem. i mam obawę, że podczas porodu im tam na stół narobię ![]() Cytat:
ale jak bardzo bardzo się denerwujesz to zadzwoń do lekarze po opinie. |
|
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
Margosia gratuluję Kochana Mamusiu ![]() Malinka kciuki zaciśnięte będzie dobrze dużo wspieraczków leci właśnie do Ciebie ![]() Ja również nadal w dwupaku i nic nie wskazuje na to by miało się to zmienić na dniach. Wczoraj nawet na zakupy się wybrałam z TŻtem i nie urodziłam |
|
|
|
#2826 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Cytat:
ale tak ogólnie to nie narzekam, chce tu zostać do porodu, nie chciałabym wyjść nawet gdyby mi pozwolili, bo w domu bym sie zameczyla. u mnie dziś 35+4.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Margosiu Gratuluje synka Podczytywałam Was wczoraj ale wyjątkowo mnie paluchy bolały i nogi i nie byłam w stanie pisać a dziś troszkę lepiej, ale żadna rewelacja.Dodatkowo zaliczyłam wczoraj dwa kursy przez całe miasto moje nogi wyglądały okropnie, dziś już czuje zakwasy. Ale chyba dzięki temu padłam spać po 22 i spałam do 6. Obudziłam się na śniadanko z Tż i znowu spać i wstałam przed chwilką Ach i dziwne to wszystko, bo po odstawieniu tych leków czuje się dużo lepiej niż gdy je brałam, brzuch twardniej mniej niż wcześniej. Gratuluje nowych tygodni ![]() za wizyty---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- lewatywy nie można robić gdyż powoduje skurcze, dlatego robi się ją tuż przed porodem. Swoja drogą ostatnio dopatrzyłam sie na stronie szpitala gdzie chce rodzić, że nie robią lewatywy, bede musiała chyba w domu sobie ja zafundować. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
ach jest nieugięty.---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387479]U mnie zaparcia to norma, tu jeszcze dochodzi lezenie i czynnik psychiczny, ale teraz to już mam wrażenie, że mam korek ale tak ogólnie to nie narzekam, chce tu zostać do porodu, nie chciałabym wyjść nawet gdyby mi pozwolili, bo w domu bym sie zameczyla. u mnie dziś 35+4.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Już jesteś bliżej niż dalej i do tego pod fachową opieką.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-06-19 o 09:33 |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane,
widzę, że wszystkie czatują od rana też pierwsze o czym pomyślałam, to czy malinka urodziłaMalinko trzymamy kciuki żeby kroplówka wszystko rozkręciła, bo ileż mo9żna się męczyć i czekać w niepewności! My witamy się a Alkiem a 32tc, a więc 8 miesiąc czas rozpocząć! ![]() Muszę coś wszamać, bo młody obkopuje mi zołądek i zaraz chyba
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli gin powie na IP to jedź. Tylko nie ukrywaj przed ginem, że mąż cię nie oszczędza, że zachrzaniasz i jest seks itd. To ważne! Małgosia w przedszkolu, pomidorowa wstawiona, a ja mam ochotę spać. Ja od 2 dni jestem w 35 tyg!
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387479]U mnie zaparcia to norma, tu jeszcze dochodzi lezenie i czynnik psychiczny, ale teraz to już mam wrażenie, że mam korek
ale tak ogólnie to nie narzekam, chce tu zostać do porodu, nie chciałabym wyjść nawet gdyby mi pozwolili, bo w domu bym sie zameczyla. u mnie dziś 35+4.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] czyli za 2 dni zaczynasz 37 tydzien- to juz wtedy niech sie dzieje wola nieba, i niech zaczna sie coś dziać jestes dzielna babką
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść słoneczka
U mnie też dzisiaj skwarek się zapowiada. Chyba cały dzień spędzę u rodziców na ogrodzie w cieniu ![]() Zaciskam za dzisiejsze wizyty oraz za wszystko co tego wymaga
|
|
|
|
#2832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A po co Ci aż 6 butelek? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie zapowiada się burzowa pogoda, a ja muszę jechać do gina
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-19 o 09:14 |
|||
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już nie śpię od 7 taki skwar u mnie, nie da się wysiedzieć w mieszkaniu mam 29 stopnie i zero powietrza musze koniecznie kupić wentylator bo nie wyrobie. Miałam dzis dziwny sen Czas na śniadanko także trzymam kciuki za wizytujące mamusie i obyśmy przetrwały ten upalny dzionek
|
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Młody dziś leniwy strasznie. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Katarzynka robiłaś paciorkowca u nas w szpitalu? |
||
|
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Jest po 9 a ja mam ponad 24 stopnie w salonie do tego zjadłam gorąca owsiankę i leje się ze mnie normalnie. Dobrze, że Tż przyniósł mi wczoraj z piwnicy ten no, wiatak to będzie trochę chłodniej.Gratuluję wszystkich rozpoczetych nowych tygodni, miesięcy ![]() Trzymam kciuki za wizyty, ktg, badania i kto tam sobie co życzy ![]() Chcialam iśc dzisiaj połazić trochę po sklepach ale jest za gorąco i się boję ![]() Elaine kurcze a juz miałam nadzieję, że cisza z Twojej strony oznacza że wypychasz na świat Igorka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte i termin cc.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!! Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kurcze współczuje tych zaparć |
||
|
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szybkie rozwiązanie i w miarę możlwiości mało bolesne![]() Cytat:
fajnie, ze znasz już termin ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!! Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Współczuję zaparć Ja kurcze też nie mogłam dzisiaj spać, chyba z wrażenia, ze Małgoś urodziła
|
|||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za to słonce świeci max do 9 ![]()
|
|
|
|
|
#2838 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zaczynamy dziś 38. tydzień Trzymam za wszystkie wizyty I dla wkraczających w nowe tygodnie i miesiące![]() Cytat:
. Wszystko będzie dobrzeCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!! Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród..... [/QUOTE] Cytat:
|
|
#2839 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41387264]Malinka trzymam kciuki!!!
Mnie wczoraj sukces nie bolała głową, za to miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodze na wc albo pozbede sie części narządów wewn. Ostatecznie nie wydarzyło sie nic nawet po czopeczku i dalej sie mecze i boję sie iść dziś na kibelek... Błagam o lewatywe i poród....[/QUOTE] Kurcze dziwne, że po czopku nic się nie ruszyło Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mieliśmy jechać na długi weekend majowy do Zakopanego ale okazało się, że od marca mam leżeć ale teraz kombinuję, żeby może ze znajomymi chociaż na zwykły weekend od piatku do niedzieli wybrać się nad morze, do Władysławowa, mamy 300 km w jedną stronę od rodziców, z Łodzi 400 ale w większości autostradką i obcykanymi objazdami, więc może ![]() Cytat:
nie pozostaje nam nic innego jak tylko się cieszyć ![]() ![]() ![]() Magdalenne za 38 tcAgrafka za wkroczenie w 8 mcZmykam, czas zacząć realizację planu dnia chyba zacznę od lodów z listy
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-06-19 o 09:30 |
||||
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie pamiętam, kiedy mój ostatnio był spokojny
Biega to to małe takie, ćwiczy ciągle![]() Wczoraj myślałam, że nie ma u mnie w mieszkaniu aż takiego ukropu - cóz zmieniam zdanie Słońce nie jest u mnie jakoś mega długo, ale na dworze panuje taka duchota, że cień niewiele daje ![]() Masakra dziewczyny, nie mam powietrza w domu, a okien nie otworze, bo i tę resztkę mi wywieje... mam ochotę iść do łazienki i położyć się na kafelkach
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam!
|
||
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam cała michę czereśni, popiłam mlekiem i kapuczino i czekam na reakcje jelit
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze możesz przytulić się z lodówką
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę dzisiaj z TŻ na działkę. Teraz jeszcze jest w miarę przyjemnie i lekki wiaterek, więc na godzinkę możemy pojechać
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka: 3mam kciuki za to aby było szybko i jak najmniej boleśnie
) mam nadzieję że jak wstanę to poczytam dobre wieści!Karolajn: 3mam kciuki za ktg! Misiaczka: powodzenia na wizycie! Neni, Magolinka: nooo prawie się sprawdziło... od 2 miałam skurcze coraz bardziej regularne i bolesne... po 6tej pojechaliśmy do szpitala.. rozwarcie malutkie, położyli na ktg i co??? nic!! ani jednego skurczu nie poczułam, nic też oczywiście nie wyszło..potem czekanie na lekarza i usg. Na nim wszystko ok. szyjka 1cm i rozwracie się lekko powiększyło ale co z tego jak nie ma skurczów.. kazał ze 3 h połazić dookoła szpitala i jakby się pojawiły skurcze to wrócić na badanie.. ale stwierdziłam że jedziemy do domu, bo Igorek bardzo zadowolony z siebie kopniakami sie zajmuje a skurczów nie widać... ide spać bo całą noc właściwie nie spałam.. także jeszcze odwołam prywatną wizytę dzisiaj na ktg i usg bo właściwie już nie ma sensu...
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
aby rozkręciło sie na dobre i żebyś juz tak sie nie stresowała.
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath wraca do domu!
A ja nadal leżę. Powinnam poskładać górę prania ale mi się nie chce!
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam do gin, kazała wziąć no-spe i pokazać się u niej w gabinecie po 14:00, a jakby nie przeszło do 14:00 pojechać na oddział..
Pewnie przepisze mi jeszcze luteinę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zła jestem na siebie, bo chyba za bardzo się przemęczam. Wczoraj na siłę chciałam uprać wszystkie ciuszki dla maluszka i tylko latałam z praniem góra-dół, w efekcie dwie suszarki obwieszone ubrankami, a ja padnięta ;/ Mam wrażenie, że mam nie wiadomo ile siły, a tak naprawdę powinnam bardziej o siebie dbać i leżeć do góry brzuchem... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

x2
Poslucham serduszka Edziunia i juz samo to mnie cieszy

jestes dzielna babką

do tego zjadłam gorąca owsiankę i leje się ze mnie normalnie. Dobrze, że Tż przyniósł mi wczoraj z piwnicy ten no, wiatak
ale teraz kombinuję, żeby może ze znajomymi chociaż na zwykły weekend od piatku do niedzieli wybrać się nad morze, do Władysławowa, mamy 300 km w jedną stronę od rodziców, z Łodzi 400 ale w większości autostradką i obcykanymi objazdami, więc może