|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
My palimy normalnie co jakiś czas (dwa dni najczęściej). Na samą wodę nagrzewa się migiem i można się umyć, pozmywać itd.
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie!
![]() Ja juz po wizycie. Wszystkie wyniki bardzo dobre, takze mocz z poprzedniego razu, gdy wykazalo, ze mam w nim bialka, a dokladna analiza niczego nie wykryla. Zelazo w normie, co przy mojej diecie mnia bardzo cieszy Edziu ulozony glowka w dol i ladnie rosnie (moj brzuch ma wymiary na nieco ponad 50centyli, wiec podejrzewam, ze waga Edzia waha sie w granicach 1800g).Zapytalam sie o moje bole po restauracji, stwierdzila, ze to raczej skurcze Braxtona-Hicksa, ale mam sytuacje opisac rowniez podczas kontroli u fizjoterapeuty (27.07), bo byc moze to ma zwiazek z miednica. Zapytalam sie rowniez o lewatywe przed porodem, otoz w UK nie robia i nie pozwola mi jej zrobic sobie samej w szpitalu Poza tym moja polozna stwierdzila, ze lubi coraz bardziej spotkania ze mna, bo dowiaduje sie coraz to nowszych roznic pomiedzy opieka nad ciezarna w PL i UK I to tyle
|
#2914 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ekspresowy !!! super, cieszę się bardzo, że poszło szybko, nie było masakry i czujesz się dobrze ;0 nie mam siły pisać... w domu mam 25 stopni, na dworze nie wiem bo nie wychodzę... żar się leje... miałam nadzieję, że wieczorem popada, a tu dupa ;( Leosiek nie rusza się prawie wcale... wczoraj też... ale ufam że to przez tą pogodę no i wiadomość dnia panowie już drugi dzień robią taras !! Malinka - trzymam kciuki! nie denerwuj się i nie stresuj, już bliżej niż dalej Oliath - super, że wracasz do domu ![]() Perse - współczuję, porozmawiaj o lewatywie .. naprawdę fajna sprawa w takich sytuacjach
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze tego ,Margos napisala ze zzo nie miala bo jej okresy byly bardziej bolesne niz ta 1 faza ![]() hahaha |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracowałam właśnie na infolinii sprzedając to i owo ![]() Z tego co pamiętam można przez neta, ale najszybciej aktywują na infolinii i taki pakiet byłby aktywny od 25. Kaskę doliczyliby po pełnym okresie rozliczeniowym, czyli do nastepnej faktury Są specjalne kody-smsy bezpłatne którymi sprawdzasz ilosc transferu, ale to musisz kuknąć na strone, bo szczerze piszac juz nie pamietam Wiem Muszę sobie na jutro kupić coś zimnego i super pysznego, żeby jakoś te 35C znieść
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
za wizytę
|
||
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Margoś lajtowo ciążę przechodziła to i lajtowo urodziła
gratulacje jeszcze raz![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no co ty od 25 a jak urodze do 25 to Co mi z internetu w tel? hahahahahahahah )) no dobra zadzwonie i sie dowiem,albo podjade do Orange (Chociaz nieraz na infolini bardziej kompetetni ludzie pracują niz w punktach ..) Dzieki bardzo za informacje
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, mam nadzieję, że nie wyjdę na okropną matkę, ale naprawdę chciałabym małego urodzić w okolicach początku sierpnia, nie później Tak sobie po cichu odliczam, że jeszcze 6 tyg i mały może wychodzić![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41389786]no no takiego porodu to każdemu życzę ekspresowy !!! super, cieszę się bardzo, że poszło szybko, nie było masakry i czujesz się dobrze ;0 nie mam siły pisać... w domu mam 25 stopni, na dworze nie wiem bo nie wychodzę... żar się leje... miałam nadzieję, że wieczorem popada, a tu dupa ;( Leosiek nie rusza się prawie wcale... wczoraj też... ale ufam że to przez tą pogodę [/QUOTE] Chyba każdej się marzy taki porodzik też mam nadzieję, że będzie bolało, jak na okres, tyle mogę jeszcze znieść![]() A co do pogody łączę się w bólu ![]() Czekałam wczoraj na mega burzę, bo było tak potwornie parno, że myślałam, że to kwestia minut... a tu nic Z tego co widziałam, dzisiaj też nie będzie, za to może jutro trochę popada
|
|
#2922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Słuchajcie... a jak wejść do tego całego klubu, bo chyba jestem niemota
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Dzień dobry brzuszki i dzień dobry dla naszej pierwszej mamusi i Piotrusia!
Idę go zaraz oblukać![]() Wczoraj prasowałam do 23, myślałam, że się rozpuszczę dziś znów gorąc i znów prasowanie![]() Wyjątkowo dobrze mi się dziś spało, wreszcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że wciskać właśnie za bardzo nie potrafię to i kariery w firmie nie zrobiłąm![]() W sumie możesz skoczyć do punktu, bo tam też od razu mogą ci pakiet włączyć Cytat:
jak można być takim samolubem
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak sie dziwię, że Margoś zauważyła fazy porodu A Piotruś śliczny Ciekawa jestem czy rodzico Małgosi lekarz też wskazał na chłopczyka
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wczoraj tak lunęło, a po deszczu było jeszcze gorzej niż przed
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, same dobre wiadomości. ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41389786] Oliath - super, że wracasz do domu ![]() [/QUOTE] Ach, znowu gdzieś coś pominęłam?! Oliath wychodzi do domu? Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- |
||
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczę każdy dzień, gapię się na kalendarz i tak planuję, kiedy mała może już wychodzić. z moim obliczeń wynika, że do końca czerwca niech posiedzi, potem już oczekuję jej na zewnątrz
|
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
teso jak dobrze pamiętam pisałaś o fotelu do karmienia - masz juz jakis upatrzony?? kurcze jak podgladałam mamy styczniowo-lutowe to zachwalały któryś z tych foteli/takich fotelo-poduch
?? zastanawiałabym się nad zakupem. Cytat:
chciałabym urodzic za 6 tygodni jak tylko skończe 38 tc ale pewnie doopa będzie z tego, bo w 37 tc dopiero będą mi zdejmować pessar no i kwestia pozostaje jeszcze czy Adaś łaskawie się przekręci bo jak nie to cc, a u mnie w szpitalu się z cc nie kwapią. Czekają do tp i dopiero tną
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu... czekam na zdjęcie tego krążka, chodzę teraz bez żadnych skrupułów, a brzuch jak stwardnieje dwa razy na dzień to max, czuje sie lepiej niż wcześniej (prócz tych opuchnięć). I coś czuje, że Młodemu odwidziało sie i nie będzie chciał wypchnąć się wcześniej.
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
zapisałam się do fryzjera, trzeba się przygotować na spotkanie z córką
żeby od razu zauważyła po kim taka ładna jest
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia- Piotruś jest śliczny, a Twój poród wydaje się być przedłużeniem bezbolesnej ciąży,
![]() Malinka- nie bój się, jesteś pod dobrą opieką i my trzymamy mocno !Jakierka- za udaną wizytę!Elaine- nooo, trzymam zeby się rozkręciło już na dobre ![]() Oliath- cieszę się, że wraczsz do domku już! Jak Wam pisałam o 4:30, to potem jeszcze godzinę nie mogliśmy się z Tżtem ułożyć i zasnąć, no ale w koncu się udało. Rano Tż musiał wyjatkowo wczesniej isc do pracy, wiec ja poszłam z psem, wróciłam, zrobiłam mu jedzonko, wstawiłam pranie.. a teraz leżę, tylko, że nie długo, bo na 14 mam wizytę u ginki zeby sprawdziła tylko szyjkę jak tam z nią. Dobrze, że takiego skwaru nie ma jak wczoraj bo bym chyba nie przeżyła :/
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jeszcze gorszy skwar niż wczoraj
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdziłam pogodę i jutro ma być w Poznaniu jeszcze cieplej... przecież termometru nie starczy
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio matka tż mówi "Jej mały Pawełek będzie miał dziecko", a mnie aż skręcało.. bo dorosły facet 24 lata, a ona pieprzy od rzeczy. Ostatnio jak się pokłóciliśmy, to mu powiedziałam, że mamusia ma racje - jest małym, niedojrzałym chłopcem, troszkę dało mu to do myślenia. Wczoraj chcieliśmy spędzić miło czas we dwoje i włączyliśmy sobie film, a ta wariatka dzwoni na zmianę do mnie i do tż, ze 4 razy. Uznałam, że jak się pali to jej wybaczę te telefony, aż w końcu tż do niej oddzwonił "Co robicie? Tata czeka na skype i chce z Tobą porozmawiać"... Pomijając fakt, że rozmawiali dwa dni temu (jego ojciec pracuje za granicą). Jeszcze głupią udaje i pyta co robimy, a gów** z za przeproszeniem jej do tego.. |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Tak wiedzieli,ze chłopiec. jak sasiedzi :P" hahaha |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

W drugiej nie mialam skurczy partych wiec bylo mniej przyjemnie, ale Gluciatko sie urodzilo wiec zle nie moglo byc

My palimy normalnie co jakiś czas (dwa dni najczęściej). Na samą wodę nagrzewa się migiem i można się umyć, pozmywać itd.
Poza tym moja polozna stwierdzila, ze lubi coraz bardziej spotkania ze mna, bo dowiaduje sie coraz to nowszych roznic pomiedzy opieka nad ciezarna w PL i UK
Muszę sobie na jutro kupić coś zimnego i super pysznego, żeby jakoś te 35C znieść

Tak sobie po cichu odliczam, że jeszcze 6 tyg i mały może wychodzić

dziś znów gorąc i znów prasowanie
jak można być takim samolubem
Ciekawa jestem czy rodzico Małgosi lekarz też wskazał na chłopczyka
Oliath wychodzi do domu?
!