|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Rybko wiem że nie jest to miłe ale miej poprostu to w d*****, i niech sobie poźniej nie myślą że dziecko na każde zawołanie będziesz im pokazywać, ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Gratulacjeeeeee eeeeeeeeeeeee,
|
||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
dziewczyny co do przewijaka to na pewno przydatna rzecz ale trzeba pamiętać, żeby najpierw sprawdzić czy przy takowym da się stać tzn to zależy od ustawienia łóżeczka bo np my mieliśmy łóżeczko ustawione wzdłuż naszego i odstęp był max jakieś 20cm więc ni jak nie dało się przy przewijaku stanąć i służył jedynie do ubierania małego po kąpieli, oczywiście leżał wtedy nie na łóżeczku a na naszym łóżku i służył za podkład w sumie właśnie żeby się jakaś niespodzianka nie trafiła na pościeli
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
nie smutaj bo dzidzia też to czuje
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
ja jak jakimś cudem zdejmę to już nie założę :P Cytat:
Mam dużo ciuchów dla dziewczynek to się z nią podzielę nie będę taka ![]() Cytat:
Mam 2,5 kg truskawek i zupę kalafiorową i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Cytat:
![]() o mamciu, widziałyście? wrześniowo październikowe mamuśki w 10 dni zapełniły wątek to ja "narzekam" że za wami nie nadążam a tam to już w ogóle torpeda :szok:
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-06-19 o 12:36 |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba co się dzieje?
Cytat:
Rzucam się i na zupkę kalafiorową i na truskawy ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś tak.. może dlatego że to lato przyszło, wszyscy porozbierani, a ja nawet krótkich spodenek nie ubiore ( nosze do kolanka obecnie) bo nogi mam jak parówy, spuchnięte i posiniaczone ( ale to nawet nie wiem od czego.. ) i jakoś mi przykro nie wiem.. głłupia jestem, ale strasznie przeżywam takie rzeczy.. . mąż też ma na mnie wy☠☠☠kel... dzwoni do mnie a jak mu mówie coś co mu nie pasuje ( np. już widzę zadowolone miny Twojej rodziny jak mnie zobaczą... bedzie zas glupie gadanie ile to nie przytyłam' ) to on sie rozłączył. Napisał mi sms że nie będzie ze mną gadał, bo sie nie da... eh... żałuję zę pracy jestem bo nawet popłakać nie mogę :/
|
#2501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybko co się dzieje?? Kacperek czuje że mamusia jest smutna więc dla synka się prosze rozchmurzyć. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Spróbuj się uspokoić a z mężem porozmawiaj w domu, kurcze niech zrozumie że takie komentarze nie są miłe i powinien być po Twojej stronie.
|
|
#2502 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem dziś u rodziców nad jeziorkiem, oni mają małą działeczke i mama właśnie mnie maltretuje, miazgą z truskawek z bitą śmietaną ![]() Co jest Rybcia? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją droga dzis dyskutowaliśmy z TŻ czy jedziemy nad morze, czy w inne miejsce i doszło do wymiany zdań: Grecja/ Cypr/ Turcja/ Bułgaria nie ma przeciwskazań dla kobiet wciazy takie egzotyczne wakacje? Of kors, nie mowie np. o Egipcie, czy wyspach kanaryjskich
|
|||
|
|
|
#2503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale bieliznę ślubną kupiłam też w Triumph'ie z tym że jakiejś innej firmy chyba Wiessman czy Wissmann nie pamiętam i stanik jest tragiczny Cytat:
![]() tak samo jak ostatnio bratowa mówi żebyśmy KONIECZNIE kupili wózek na paskach to będę mogła bujać dziecko ale ja już mam wybrany i jest na amortyzatorach i żaden z tych który mi się podoba na paskach nie jest i już ![]() zapraszam ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba głowa do góry! Ja nie kumam czemu mieliby Ci robić takie uwagi... niech sobie myślą co chcą ale przecież takich rzeczy się nie mówi na głos... chyba, że już z doświadczenia wiesz, że mogą z czymś takim wyskoczyć
![]() I wcale nie jesteś gruba i brzydka! Nosisz w sobie cud - dziecko, masz pięknu okragły brzuszek, żeby mu było wygodnie. Masz niską samoocenę, może zrobiłabyś coś dla siebie? Jakieś zakupy, żebyś się dobrze czuła w ubraniach, kosmetyczka, albo domowe spa. Ja też mam zamiast nóżek baleroniki od zawsze i nie noszę krótkich spodenek, staram się ubierać tak, żeby się sobie podobać, bo jak się podobasz sobie to cała emanujesz takim pięknem! A z mężem spróbuj pogadać, bo on chyba nie rozumie, że jesteś emocjonalnie zagubiona, rozchwiana, że Ci źle i smutno - zlał Cię na całej linii tym, że się rozłączył, tak się nie robi. Jak trzeba to i popłacz mu się w rękaw - to Twój mąż i powinien się Tobą opiekować i wspierać Cię. Trzymam kciuki i głowa do góry ![]() A mój kochany mi kupił dwie zgrzewki Bavarii... błogo, czuję się jak na wakacjach
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę chciała żebyś mi wpisała płeć i imię maluszka ale dopiero wieczorem dam znać jak potwierdzę płeć
![]() Dziewczyny byłam dzisiaj w szkole rodzenia ![]() Baaaaardzo pozytywne wrażenia i napewno będę zaglądać tam częściej, półtorej godziny wykładów, siedziałyśmy pół godziny a później położna kazała nam się położyć na materacach, przyniosła poduszki... my leżałyśmy a ona opowiadała... Dzisiaj akurat był temat o połogu bo dziewczyny które mają termin za kilka dni chciały się czegoś dowiedzieć zanim urodzą. Dostałam całą masę książek, ulotek, kremów, pampersa, podpaskę , butelkę z avent i mleczko do prania ![]() Rybko uśmiechnij się bo Kacperek czuje że mama jest smutna
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-19 o 13:30 |
|
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybko czy tak było zawsze? przed ślubem też? nie wiem zbytnio czy mieszkacie z dala od jego rodziców, ale widze ze im mniejszy kontakt z nimi tym dla ciebie lepiej, ale piszesz w sumie o teściowej, a teść i rodzeństwo męża? a co by się stało jakby faktycznie coś niemiłego powiedzieli a ty byc skomentowało to: nie życzę sobie takich komentarzy? najlepiej jeszcze przy mężu? |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Rybko zlewaj na negatywne komentarze, pamiętaj maluszek najważniejszy!A zawsze znajdą się tacy co muszą komentować innych a siebie nie widzą... |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i powiedziała mi że ona prowadzi szkołę rodzenia i że mogę przyjść bo warto i że jeśli jestem ubezpieczona to szkołę mam za darmo
|
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie raz juz słyszałam takie komentarze, więc jakoś tak... nigdy sie tym aż nie przejmowałam, ale w ciąży jestem jakaś taka przewrażliwiona i każdy głupi komentarz sprawia mi przykrość i chce mi sie wyć Rozmawiałam przed chwilą z mężem i mnie przeprosił. Powiedzial że sie zdenerwowal ale ze mam na takie komentarze mówić " jestem w ciąży to tyje, będzie czas na odchudzanie" a poza tym powiedział że kocha mnie taką jaką jestem czy waże 50 czy 150 kg i że mam piękne ciuchy i jak chce to mam iść do fryzjera. No i aż mi sie miło na sercu zrobilo![]() a tak poza tym to zastanawiam się czy powrócić do boba, czy tylko wycieniować włosy.. bo teraz jak nie mam czasu to zwiąże byle jak czy warkocza zrobie, a z boba nic nie zrobie ale jest krótki i nie jest mi tak gorąco i pociesza mnie to że Kacperek dał mi jednego kopniaka i dostałam wiadomość od POMADKI- u nich wszystko ok, będzie Oliwka, 20 tydzień im leci i ma teraz remont, praca, dom, i czasu brak, ale w sierpniu idzie na zwolnienie to może wtedy będzie z powrotem na wątku . Wszystkie macie pozdrowienia od niej i życzy nam zdrowia
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała chodzić na szkołę rodzenia, ale 250 zł kosztuje ta przyjemność kosztuje
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamuśki
![]() Wróciłam, cala, szczęśliwa i chora Dzięki Bogu, ze na ślubie i poprawinach byłam zdrowa, a od wczoraj katar, kaszel, gardło i kompletnie brak sil :/ teraz chyba odczuwam zmęczenie pomijając fakt, ze z soboty na niedziele tzn w nd bo wesele było do 6 rano, spalam tylko 2 godz - chyba emocje mnie trzymały bo o dziwo dopiero padłam późnym wieczorem w niedziele, a goście jeszcze siedzieli do 3 w nocy na poprawinach ![]() Jak będziecie chciały to zdam Wam w skrócie relacje i jak dostane jak foty to wkleję na watek :P Nadrobiłam tylko 3 str wstecz, bo nawet nie mam siły czytać ![]() Rybko gratuluje synka i łebek do góry - nie przejmuj się gadaniem innym. Pogoda jest taka a nie inna to każdy wygląda okropnie i okropnie się czuje bo jak można w takiej duchocie normalnie funkcjonować ;/ Każda kobieta w ciąży wygląda inaczej i miej to gdzieś a jak będą cos komentować to powiedz "patrzcie się na siebie" ![]() Ilonka trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko będzie okej
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzziak,
jezzka, NEWTREND elena_100 odezwijcie się ! issia- oczywiście czekamy na relację i fotki !! ![]()
|
#2514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez sie czuję dziwnie, i tez mnie komentuja, jeszcze nic nie prztylam bylam w 7 tc a przyszła tesciowa już gadała, że bede grubaską ![]() Dzis zrobilam zdjecie swojemu okreglaczkowi 19 tc juz jest spory
|
|
|
|
|
#2515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uważam że takie coś powinno być za darmo, tym bardziej że takie szkolenie dla przyszłej mamy jest naprawdę bardzo przydatne.Cytat:
dla męża za to że przemyślał sprawę i przeprosił .Głowa do góry bo napewno z brzuszkiem wyglądasz przepięknie, opinią teściowej i reszty się nie przejmuj... Ja też dzisiaj na mieście od jakichś młodocianych chłopaszków usłyszałam że wyglądam okropnie, poleciał tekst "patrz jaka beczka idzie, ale brzydka" i szczerze powiedziawszy jakoś mnie to nie ruszyło, uśmiechnęłam się pod nosem i pomyślałam "dobrze że wy tacy szczupli i piękni jesteście" ja w swoim ciele czuje się dobrze i w . Najważniejsze że podobasz się mężowi ! ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
U mnie skwar ze hoho ale niech bedzie co chce najwazniejsze ze chyba mi przeszlo to paskudzctwo .. Wypilam wczoraj pol litra wygazowanej coli przed spaniem I chyba faktycznie nie ma nic lepszegp na zoladek . Ogarnelismy dzis w miare mieszkanie I wychodzimy na prosta .. Majka szaleje , prawie caly dzien a czytalam gdzies ze taki dzidzius spi 16h na dobe a 8h jest aktywny. Ona ma chyba odwrotnie I ciekawe jak to sie przelozy na pobrzuszkowe zycie
Ryba narazie nie wychodze w krotkich spodenkach bo nie mam gdzie ale jesli tylko doczekam tu takiego lata I znajde jakies spodenki w moim rozmiarze to wyjde w nich majac gdzies co inni sobie mysla. Jestem w ciazy I nie bede du.py kisiła zeby tylko innym sie podobalo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczekałaś się w końcu, super ![]() Ryba dobrze że z mężem się ułożyło. |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zadomowienie
|
po pierwsze gratuluję udanych wizyt, poznanych płci
trzymam za zbliżające się wizyty![]() Jest taka piękna pogoda że aż nie chcę się do kompa siadać w sobotę byliśmy na działce u znajomych (dostałam całą siatkę ciążowych spodni + bluzkę z napisem 9 ) a w niedzielę na domku u kuzynki (mamy bardzo blisko nad jezioro jakieś 11 km)...Dziś mamy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia dam znać po co i jak ![]() Jutro mam wizytę u gina i od jutra na l4 w sobotę płyniemy na kajaki a w ndz odwiedzają nas znajomi więc intensywnie ![]() co do prezentów dla rodziców my daliśmy takie kosze piknikowe ze słodyczami/kawą/alko - sami je skomponowaliśmy + zrobiliśmy własną prezentację (kiedyś wrzucę i ocenicie )co do zakrywania brzucha dziś kupiłam sobie taką jakby górę od stroju połączoną z pasem http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...68&tx=50&ty=73 a i ostatnio upolowałam 4 śpiworki każdy po 1 zł (różnych wielkości) to tyle co u mnie ![]() a i rybka trzymaj się ![]() ilonka ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2520 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u córy się sprawdziło przynajmniej, okresy aktywności w brzuchu pokrywały się z czasem czuwania po urodzeniu, to spij lepiej na zapas teraz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

to na pewno bedę miała
skoro jest takie wazne.. 
Gratulacjeeeeee eeeeeeeeeeeee,

to ja "narzekam" że za wami nie nadążam a tam to już w ogóle torpeda :szok:

oczy same mi się zamykają a nawet nie mam z kim małego zostawić żeby się na chwilę położyć... no ale co ja wam tu smęcić będę
ale ja już mam wybrany i jest na amortyzatorach i żaden z tych który mi się podoba na paskach nie jest i już

też bym chciała chodzić na szkołę rodzenia, ale 250 zł kosztuje ta przyjemność kosztuje

KCIUKI DLA ANI 

Ślub 25.08.2012