Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 12:33   #3001
Myszolka91
Raczkowanie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

tak w ogole to zaczynamy dzis 34tydzien ale ten czas pedzi.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:33   #3002
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
witam. dlugo sie nie odzywalam bo weekend spedzilam w pl a potem jakos czasu nie bylo. troche was podczytywalam ale nie dam rady nadrobic kupilsmy w koncu wozek,uzywany jak wypiore wszystko to wstawie foto
Jednak pojechałaś? Jak podróż? Dałaś radę?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:33   #3003
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
A,zapomnialabym, u mnie dzis 37 tydzien,czyli liczac wg wiekszosci z was 38 Choc w szpitalu w ktorym prowadze ciaze i polozne i lekarz licza bez tego wyprzedzenia tygodniowego, czyli wg nich 37 dzis mam. W kazdym razie ciaza u mnie juz oficjalnie donoszona chyba?
Taaaak
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:38   #3004
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry Ja w drodze do lekarza,bo kazał dzis przyjechac. Synek Margosi jest przesłodziutki,wlasnie widzialam fotke i sie napatrzec nie moge Jak ja juz bym chciala miec Gabi po drugiej stronie brzuszka i ja przytulic,im wiecej patrze na maluchy tym bardziej tesknie za nia U mnie dzis niewesolo,kloce sie z tz od rana a wlasciwie od nocy Mam go chwilami dosc,chyba potrzebuje od niego odpoczac. No to sie troszke pozalilam,dam znac po wizycie,udanego dnia dziewczyny i skutecznej walki z upalem.
To trzymamy kciuki za wizytkę

A co do kłotni z tżtem - to chyba naturalne, zbliża się końcówka ciąży, hormony dają o sobie znać jeszcze silniej... spokojnie, za niedługo Gabi będzie z Wami
Swoja drogą super imię wybraliście, moja chrześnica to też Gabrysia i nie ma teraz nic słodszego, jak sama mówi swoje imię U niej to skrót Gabka
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
tweed u mnie Adaś ewidentnie ma główkę u góry i raczej po ruchach czuję nic się nie zmieniło. Z tego co pamiętam wizytujemy tego samego dnia25.06 trzymam w takim razie kciuki, żeby się chłopaki ładnie główką do dołu przekręcili.
Mój przy takich wygibasach może mieć wszędzie głowę

To trzymamy wzajemnie kciuki, jeszcze taka zbieżność

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
za tydzień

Wiecie co, ja przez to, że tp mam na końcówkę sierpnia ciągle mam wrażenie, że jeszcze mam tyyyle czasu Chodzę w tej ciąży, targam rosnący brzuch, ale chyba jeszcze do mnie nie dotarło tak naprawdę, co się dzieje
Wy tu piszecie o donoszonej ciąży, PORODACH
Ja mam wrażenie, że wieki już w ciąży jestem i drugie tyle będę
I że wszystkie urodzą i nie będą mogły zamknąć wątku i iść na odchowalnię przeze mnie
Stary 2013-06-19, 12:38   #3005
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja tez mam wlasnie problem z tym jakie rzeczy mam przygotowac do dziecka na wyjscie, bo ja sobie pomysle, ze mialabym go trzymac w kocyku z 3 warstwami ciuchow w takiej pogodzie to az mi zal sie go robi, wiem ze w brzuszku temp wynosi 36 stopni, ale tutaj tez chodzi o oddychanie spokojne, u mnie dzisiaj znow male rozwolnienie, zauwazylam ze od kilku dni rano tak mam pomimo brania zelaza, a gin mowil ze moga byc nawet zaparcia

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:40   #3006
Myszolka91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Jednak pojechałaś? Jak podróż? Dałaś radę?
wyjechalismy wieczorem wiec bylo ok chlodno i slonce juz nie grzalo. gorzej bylo gdy wracalismy w poniedzialek,w samo poludnie,duszno,Adas kopal caly czas ogolnie nie wygodnie jak cholera ale zyje hehe
Stary 2013-06-19, 12:42   #3007
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja tez mam wlasnie problem z tym jakie rzeczy mam przygotowac do dziecka na wyjscie, bo ja sobie pomysle, ze mialabym go trzymac w kocyku z 3 warstwami ciuchow w takiej pogodzie to az mi zal sie go robi, wiem ze w brzuszku temp wynosi 36 stopni, ale tutaj tez chodzi o oddychanie spokojne, u mnie dzisiaj znow male rozwolnienie, zauwazylam ze od kilku dni rano tak mam pomimo brania zelaza, a gin mowil ze moga byc nawet zaparcia
Kathe, pewnie organizm się oczyszcza przed porodem
Stary 2013-06-19, 12:43   #3008
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
wyjechalismy wieczorem wiec bylo ok chlodno i slonce juz nie grzalo. gorzej bylo gdy wracalismy w poniedzialek,w samo poludnie,duszno,Adas kopal caly czas ogolnie nie wygodnie jak cholera ale zyje hehe
A doczytałaś, że Margosia urodziła?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:52   #3009
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Kathe, pewnie organizm się oczyszcza przed porodem
ale ile jeszcze bedzie sie oczyszczal?? to co zjem to idzie do wc i tak przez ostatni tydzien

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-06-19, 12:53   #3010
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wiadomosc od Margosi

" Pierwsza faza to jak wakacje W drugiej nie mialam skurczy partych wiec bylo mniej przyjemnie, ale Gluciatko sie urodzilo wiec zle nie moglo byc o Pierwszej zostalismy przyjeci na porodowke o 17,40 dzidziol byl juz na swiecie Jest fajnie"

i druga,

"No pomylilismy drzwi ktg z porodowka i tak zostalo cala noc przespalismy,ja sie czuje jak zwykle czyli rewelka szpital ok"

"Jutro raczej nie,jak nie bedzie paciora i zółtaczki to w pt.Bedzie Piotruś Nie mialam lewatywy,a by sie przydala :P Najgorzej ma siersc bo nie ma z kim spacerowac ,musze zalatwić przepustke Zaczely mi sie skurcze i razem z nimi odszedl czop,wody pod koniec"

I SUPRAJS W KLUBIE!!!!!!!!!!!!!!
cała margosia

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie!

Ja juz po wizycie. Wszystkie wyniki bardzo dobre, takze mocz z poprzedniego razu, gdy wykazalo, ze mam w nim bialka, a dokladna analiza niczego nie wykryla. Zelazo w normie, co przy mojej diecie mnia bardzo cieszy Serduszko pieknie bije i jak zwykle polozna okreslila Edzia jako Happy baby Edziu ulozony glowka w dol i ladnie rosnie (moj brzuch ma wymiary na nieco ponad 50centyli, wiec podejrzewam, ze waga Edzia waha sie w granicach 1800g).

Zapytalam sie o moje bole po restauracji, stwierdzila, ze to raczej skurcze Braxtona-Hicksa, ale mam sytuacje opisac rowniez podczas kontroli u fizjoterapeuty (27.07), bo byc moze to ma zwiazek z miednica. Zapytalam sie rowniez o lewatywe przed porodem, otoz w UK nie robia i nie pozwola mi jej zrobic sobie samej w szpitalu Poza tym moja polozna stwierdzila, ze lubi coraz bardziej spotkania ze mna, bo dowiaduje sie coraz to nowszych roznic pomiedzy opieka nad ciezarna w PL i UK I to tyle

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Jak Wam pisałam o 4:30, to potem jeszcze godzinę nie mogliśmy się z Tżtem ułożyć i zasnąć, no ale w koncu się udało. Rano Tż musiał wyjatkowo wczesniej isc do pracy, wiec ja poszłam z psem, wróciłam, zrobiłam mu jedzonko, wstawiłam pranie.. a teraz leżę, tylko, że nie długo, bo na 14 mam wizytę u ginki zeby sprawdziła tylko szyjkę jak tam z nią. Dobrze, że takiego skwaru nie ma jak wczoraj bo bym chyba nie przeżyła :/

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41390257]Dziewczynki raczej mi nie zrobią lewatywy, bo jeszcze nie wywolujemy porodu, a więc czekam aż łaskawie jelita rusza....[/QUOTE] żeby jelita ruszyły

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a do szpitala na okres porodu trzeba brać dla dziecka kosmetyki pielęgnacyjne, pieluchy, leki, spirytus do pępka etc? Czy tylko mieć w domu? Szpital zapewnia takie rzeczy?
wszystko zależy od szpitala, ale to dziewczyny już Ci napisały

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie od położnej.
Było jak zwykle, krótko i treściwie.

Ciśnienie jak zawsze w normie 110/60, w moczu brak cukrów i białka.
Nie mam anemii i moja hemoglobina wzrosła od ostatniego badania do 11.8, więc jesteśmy w normie.

Dzisiaj przy badaniu położna nie umiała od razu znaleźć serduszka i zaczęłam lekko panikować, ale po chwili usłyszałam bicie i mi ulżyło.
Wiedziałam, że z małą wszystko ok, bo czułam jej ruchy zanim się położyłam na kozetce, ale taka cisza w głośnikach mnie przestraszyła. Dupa jestem z tym panikowaniem i tyle.

Położna mówi, że mam "dobrego rozmiaru dziecko" i na jej oko i ręce, mała ma 7 funtów teraz. Czyli około 3100kg. Zobaczymy ile będzie przy porodzie i o ile się pomyliła.

Cytat:
A jakie i ile ciuszków na pobyt w szpitalu dla dziecka i na wyjście? Macie jakieś listy?
u mnie nie trzeba nic do szpitala z ciuszków, na wypis zależne od pogody, ale jakieś body, pajacyk, czapeczka

Cytat:
W taki sposób jak myślę? Tak nagle, w upał przy martwym laptopie?
akurat teraz nie mam upału w mieszkaniu bo słońce jeszcze nie doszło, a kazałam mu zmierzyć co dla niego kupiłam i tak wyszło po mierzeniu ale mi błogo teraz
nie liczy się pora tylko przyjemność

Cytat:

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-06-19 o 12:54
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:54   #3011
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie i ile ciuszków na pobyt w szpitalu dla dziecka i na wyjście? Macie jakieś listy?
Asia na poczatku tego wątku są wklejone listy dziewczynek to tam dokłądnie est co i jak sobie porównasz

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:56   #3012
magdalennne
Wtajemniczenie

Po powrocie z działki stwierdzam stanowczo, że jest znacznie lepiej niż wczoraj. Niby temperatura wyższa, ale powietrze jakieś przyjemniejszeTak jak lubię

Martwią mnie moje stopy Opuchlizna nie zeszła, fakt nie jest duża, ale jednak trochę widać. Siedzę z nogami w zimnej wodzie i też nie schodzi... Zaraz jeszcze wywalę kopytka do góry...

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Mnie już wkurza mój ojciec, który codziennie do mnie dzwoni czy juz rodze
Wiecie czego sie boje? Ze będę rodzic sn a i tak mnie zetna przy duzym dziecku..jak polozna ostatnio u mnie byla i uslyszala wage to stwierdziła ze cc bardzo prawdopodobna przy moich gabarytach. . A potem bede sama w domu, z dzieckiem i psem i nie będę miala nikogo zeby mi pomógł
Na pewno ktoś ci pomoże, nie zostaniesz sama

Cytat:
I wiadomość od naszej mamuski pierwszej ze Saturninek 3300g i 52 cm )
Taki w sam raz do rodzenia

Cytat:
W zeszłym tygodniu jak bylam to wyszlo prawie 3700g, ale ginka stwierdzila po wielkosci mojego brzucha, ze spokojnie moze miec wiecej. Mam teraz co tydzień na kontrole wagi malej chodzic sprawdzac czy dalej tak rosnie
Faktycznie duża, ale pamiętaj, że USG to tylko maszyna i może się mylić. Mi też ginka mówiła, że dość duży jest... I też się boję.

Cytat:
wiadomosc od Margosi
No tak najbiedniejszy jest pies Cała Margosia
Cieszę się bardzo, że pierwszy wątkowy poród nie był jakiś traumatyczny

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie!

Ja juz po wizycie. Wszystkie wyniki bardzo dobre, takze mocz z poprzedniego razu, gdy wykazalo, ze mam w nim bialka, a dokladna analiza niczego nie wykryla. Zelazo w normie, co przy mojej diecie mnia bardzo cieszy Serduszko pieknie bije i jak zwykle polozna okreslila Edzia jako Happy baby Edziu ulozony glowka w dol i ladnie rosnie (moj brzuch ma wymiary na nieco ponad 50centyli, wiec podejrzewam, ze waga Edzia waha sie w granicach 1800g).

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41389786]
Leosiek nie rusza się prawie wcale... wczoraj też... ale ufam że to przez tą pogodę
[/QUOTE]

Mój też spokojniejszy od wczoraj. I myślę, że to jednak przez pogodę.

Cytat:
No mówiłam tż, żeby przełączył na wodę... ale on nie wie jak. A dowiedzieć się też nie łaska... Łatwiej iść do mamy się wykąpać ;/
U mnie w domu przełączenie grzania na samą wodę to dosłownie zakręcenie kilku kurków od grzejników w domu. Ma zostać jeden odkręcony i tyle... Na takiej rozdzielce od centralnego. Ja co prawda tego nie robię zbyt często, bo mam męża!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja chcialam rodzic ok 38 t.c, jutro zaczynam 39 i co d.pa, mozemy sobie planowac
To jeszcze dzisiaj masz czas

Cytat:

Nie mam anemii i moja hemoglobina wzrosła od ostatniego badania do 11.8, więc jesteśmy w normie.

Położna mówi, że mam "dobrego rozmiaru dziecko" i na jej oko i ręce, mała ma 7 funtów teraz. Czyli około 3100kg. Zobaczymy ile będzie przy porodzie i o ile się pomyliła.

Cytat:
A,zapomnialabym, u mnie dzis 37 tydzien,czyli liczac wg wiekszosci z was 38 Choc w szpitalu w ktorym prowadze ciaze i polozne i lekarz licza bez tego wyprzedzenia tygodniowego, czyli wg nich 37 dzis mam. W kazdym razie ciaza u mnie juz oficjalnie donoszona chyba?
Moja ginka liczy tak jak my tutaj i mówiła, że od dzisiejszego dnia mogę rodzić. Ale się nie zanosi niestety...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:57   #3013
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 33tc .

Gratuluje nowo upieczonej mamusi trzymam kciuki za kolejne porody (oby byly bezbolesne )
Gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy
trzymam kciuki za wizyty i ktg
Juz zostaje z Wami do samego konca porodu Waszego i mojego
SUper
Gratki nowego tygodnia mi dziś 34 wskoczył, jutro leci 35

Cytat:

Dzisiaj przy badaniu położna nie umiała od razu znaleźć serduszka i zaczęłam lekko panikować, ale po chwili usłyszałam bicie i mi ulżyło.
Wiedziałam, że z małą wszystko ok, bo czułam jej ruchy zanim się położyłam na kozetce, ale taka cisza w głośnikach mnie przestraszyła. Dupa jestem z tym panikowaniem i tyle.

dla Sary i za dobry rozmiar

28.07.2013r.
Stary 2013-06-19, 12:57   #3014
Myszolka91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A doczytałaś, że Margosia urodziła?
wlasnie sie doczytalam! pierwsza rozpakowana hehe teraz to sie bedzie na watku porod za porodem zdrowia dla dzidziusia i Margosi
Stary 2013-06-19, 12:58   #3015
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

My juz w domu i zaraz zejde..chyba pojde do wanny do zimnej wody, pies tez zdycha :banghead:
Ns ktg ladne skurcze mi wychodzily takie 60-80 w miarę regularnie i to by bylo na tyle nie rodzę jeszcze a szkoda :p i mala na szczęście w tydzień przybrala do 3800g
Zaraz sobie walne kefir z truskawkami
Stary 2013-06-19, 12:58   #3016
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
ale ile jeszcze bedzie sie oczyszczal?? to co zjem to idzie do wc i tak przez ostatni tydzien
Uuu, szykuje się porodzik!
Stary 2013-06-19, 13:00   #3017
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 33tc .

Gratuluje nowo upieczonej mamusi trzymam kciuki za kolejne porody (oby byly bezbolesne )
Gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy
trzymam kciuki za wizyty i ktg
Juz zostaje z Wami do samego konca porodu Waszego i mojego
czyli bedziesz udzielać sie czesciej? tylko nie mów ze do tej pory pracowałas??

Cytat:
Dzien dobry Ja w drodze do lekarza,bo kazał dzis przyjechac. Synek Margosi jest przesłodziutki,wlasnie widzialam fotke i sie napatrzec nie moge Jak ja juz bym chciala miec Gabi po drugiej stronie brzuszka i ja przytulic,im wiecej patrze na maluchy tym bardziej tesknie za nia U mnie dzis niewesolo,kloce sie z tz od rana a wlasciwie od nocy Mam go chwilami dosc,chyba potrzebuje od niego odpoczac. No to sie troszke pozalilam,dam znac po wizycie,udanego dnia dziewczyny i skutecznej walki z upalem.
brzuch jak Ferdek, upał- to główne czynniki naszych kłótni z Tztami napiecie rośnie

Cytat:
ładny tydzien, czekamy na wiadomosci z wizyty
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:02   #3018
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
My juz w domu i zaraz zejde..chyba pojde do wanny do zimnej wody, pies tez zdycha :banghead:
Ns ktg ladne skurcze mi wychodzily takie 60-80 w miarę regularnie i to by bylo na tyle nie rodzę jeszcze a szkoda :p i mala na szczęście w tydzień przybrala do 3800g
Margosia nie miała w ogóle skurczybyków na KTG i informację od położnej, że porodu nie będzie i co? Był
Rozkręci się na pewno!
Stary 2013-06-19, 13:02   #3019
czarownica1
Zakorzenienie

wróciłam z miasta... ukrop to mało powiedziane
dobrze że w domu mam chłodno jeszcze

wstawie jakieś pranie, i moze wezme się za coś chałupowego.

dzis uslyszałam, ze mam mały brzuch jak na poród za 3 tyg. może dlatego, że mam "rozłożyste" biodra i ten bebeszek ginie optycznie w nich ?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:05   #3020
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Hanna rośnie jak na drożdżach...

Wiesz..ona czuje że taki upał to co będzie wychodzić z basenu:P

28.07.2013r.
Stary 2013-06-19, 13:07   #3021
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
czujesz te skurcze?? jejkus a ja nawet nie wiem czy bede miec ktg, w piatek wizytuje i to chyba ostatni raz, usg juz byly 3rzy wiec na to tez nie licze,
a waga słuszna czas na porodzik!

Damcia za dobre wiadomości, za bicie serduszka i chwile niepewnosci z dzieckiem poza brzuchem ta niepewnosc bedzie pewnie wzrastac, a co to bedzie jak dziecko pojdzie do szkoł ja tez sie stresuje jak polozna nie wychwyci serca od razu

czekam na Rocky i Oliath co tam u nich słychac. No i Mela daj znać co z babcią

moze Milenka juz jest na tym naszym bożym świecie
Stary 2013-06-19, 13:07   #3022
madi82
Zakorzenienie

Dziewczyny z klubu ...zarzuciłam tematemw klubie

28.07.2013r.
Stary 2013-06-19, 13:07   #3023
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Uuu, szykuje się porodzik!
chyba nie bedzie porodziku maly od 3 dni mega sie rozpycha wczesniej byl troche spokojny ale od kilku dni to energia go chyba rozpiera
w ogole mam wiecej siary w piersiach
brzuch mi przeciez nie opadl jeszcze,
no i w ogole jeszcze skurczy nie mialam, jedynie lekkie pobolewanie jak na okres

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-06-19, 13:09   #3024
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

mam nadzieje że moja Zuzia AŻ! tak nie lubi jednak pływać i wyplynie najpozniej 4.07
Stary 2013-06-19, 13:12   #3025
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej zabki.Wykorzystałam swoj transfer i net mi muli niesamowicie.Za tydzien wykupie jakis pakiecik.U mnie cisza przedporodowa

MARGOSIA -gratuluje kochana Ty podswiadomie czulas ze to bedzie synek bo zawsze mowilas o nim Glut w nie np. Glutowa
Tez bym juz chciala byc po.Mialam mega bolesne miesiaczki wiec moze u mnie tez nie bedzie tak zle
Stary 2013-06-19, 13:15   #3026
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej zabki.Wykorzystałam swoj transfer i net mi muli niesamowicie.Za tydzien wykupie jakis pakiecik.U mnie cisza przedporodowa

MARGOSIA -gratuluje kochana Ty podswiadomie czulas ze to bedzie synek bo zawsze mowilas o nim Glut w nie np. Glutowa
Tez bym juz chciala byc po.Mialam mega bolesne miesiaczki wiec moze u mnie tez nie bedzie tak zle
no juz myslalam ze dawno nei widzialam tego "Hej żabki" myslalam ze rodzisz

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Ewusia czy Ty jutro czasem nie idziesz juz do szpitala??
Stary 2013-06-19, 13:17   #3027
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie bedzie porodziku maly od 3 dni mega sie rozpycha wczesniej byl troche spokojny ale od kilku dni to energia go chyba rozpiera
w ogole mam wiecej siary w piersiach
brzuch mi przeciez nie opadl jeszcze,
no i w ogole jeszcze skurczy nie mialam, jedynie lekkie pobolewanie jak na okres
Jak już pisałam Margosia też nic nie czuła.Nie tylko nie czuła, ale i na KTG nie wychodziły żadne skurcze. Czop odszedł przed samą akcją, więc proszę mieć nadzieję, że to lada dzień.
Stary 2013-06-19, 13:19   #3028
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wróciłam z miasta i żyje

Kupiłam w lampku cuuuudne sukieneczki i inne słodkości
Wrzuce foty pózniej bo juz nie mam siły tego rozkladac i obfocic
Byliśmy tez w Rossie, kupiłam małej resztę kosmetyków, chusteczki kolejne, waciki kwadratowe i herbatke koperkowa ale w saszetkach bio bo te z hipp miały a pierwszym miejscu glukoze! to gdzie ten koper
Wzięłam tez sobie miniaturki kosmetyków do szpitala, szczoteczke i te japonki pod prysznic za 7 zł.

Idę zjeść botwinke i szykować kape do gina
TZ mi zaproponował ze jak chce zachować świeżość do gina to żebym sobie włożyła miedzy uda i cycki te wkłady zmrozone do lodówek przenośnych

Margos Piotruś przesliczny

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:21   #3029
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:

mam nadzieje że moja Zuzia AŻ! tak nie lubi jednak pływać i wyplynie najpozniej 4.07
mam to samo z moim Michałkiem :P moze nasze dzieciaczki nie wychodza bo wiedza ze zaczyna sie sezon plywania itp ;D

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-06-19, 13:22   #3030
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Przeciez ona ma podobna temperature co my teraz wiec lepiej nie wylazi. Szoku termicznego przynajmniej nie będzie miala

Cytat:
czujesz te skurcze?? jejkus a ja nawet nie wiem czy bede miec ktg, w piatek wizytuje i to chyba ostatni raz, usg juz byly 3rzy wiec na to tez nie licze,
a waga słuszna czas na porodzik!

czuje jak mi sie brzuch spina i tyle

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
No dobrze, że jesteś
Jest po 13 wiec moze u Malinki cos sie zaczyna ( tak jak u Margosi)
Domcia- brawa za wizyte i rosnie ladnie Sarenka

Dzis sie totalnie lenie i z tej okazji objem sie czereśni :p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości