|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cześć Laski
![]() Wieki mnie nie było, ale podczytywałam trochę z telefonu ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom Jak zobaczyłam, że już niedługo odchowalnia to aż mnie coś w środku ukuło, kiedy to zleciało??? ![]() Mój Leon jutro kończy 2 miesiące. Dzisiaj byliśmy na szczepieniach. I waży już 7 kilo z kawałkiem i ma 68 cm. Je tylko cyca, więc nie wiem co ja mam w tym mleku Taki gigancik kochany. Szczepiłam 6 w jednym i rotawirusy.Starszy też miał dzisiaj szczepienie (ostatnia dawka pneumokoków) i to był ryk dopiero! Masakra, aż się popłakałam razem z nim. On nie daje się zbadać i w ogóle dotknąć lekarzowi. U nas dnie mijają na spacerach i karmieniu generalnie jak zostaje z dwoma w domu to mam taki meksyk, że szok Uczesanie się graniczy z cudem a o pomalowaniu nie wspomnę![]() Ale za to jak czasem mama zabierze starszego do siebie na kilka godzin, to się czuję jak na urlopie ![]() Kupiłam jednak ten wózek dla dwójki dzieci w różnym wieku Phil&Teds. Myślałam, że dam radę bez, ale po pierwszym spacerze z dostawką do wózka, na której miał stać starszy wróciłam do domu i zamówiłam wózek. I teraz jestem mobilna i mam siłownię gratis, bo jak wpycham wózek z dwójką pod górę to mam niezły wycisk ![]() Diabli z tego co wiem to mogą być dwie chrzestne matki. Mojej siostrze ksiądz sam ten pomysł podsunął jak miała problem z chrzestnym. Metropolitan mój też budzi się w nocy co 2 lub 3 godziny na cyca. |
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
na czole jak się łuszczy to może być początek ciemieniuchy też. kurcze mały też się męczy niemiłosiernie, uwierzcie mi dziewczyny, że u nas tu na poddaszu jest chyba z 500 stopni, wczoraj dokupiliśmy dodatkowy wiatrak taki co się wkłada wkład schładzający ale nic to nie daje.... dodatkowo jeszcze śpiry go męczą.... |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
maarchewa mnie tez boli kręgosłup caly czas pierw po znieczuleniu od cc a teraz ciagle sie nachylam i garbie i dlatego malego nie nosze tak non stop tylko podnosze do karmienia ale co chwile bo co chwile je teraz zansął i spi juz godzine mam nadzieje ze jeszcze pospi 2 lezy sobie w gondoli na dworzu moze powietrze mu sluży ja go staram sie budzic zeby nie zasypial ale nie da rady i wciskam mu na sile a on spi i koniec a za chwile sie budzi i wryk ze glodny i mowie mu dizecko najedz sie pożadnie a on swoje
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u pediatry i zonk - Sofia straciła 50g w ciągu tygodnia... Więcej mi nie trzeba, żeby zwątpić w moje mleczko
Lekarka mówi, żeby się nie martwić, nie dokarmiać tylko ja mam więcej pić i będzie dobrze... No zobaczymy... W pt pójdziemy się jeszcze raz zważyć kontrolnie...
|
|
|
|
#3846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz właśnie bede odsysac i lece na ciuchy i do ikei![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak spytałam o wodę to powiedziała, że można ale lepsza będzie herbatka ![]() |
||||||
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
aaa! dziewczyny zasnęły! od 6 mi tu zawracały gitarę
yes yes yes!
|
|
|
|
#3849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może to przez te chimery przy cycu. Ja teraz o 11 znów młodej nie mogłam nakarmić Ale mówiła czym to moze być spowodowane? Bo na pewno nie jakością mleka. Może za mało ciągnęła Co do moczu. Nie zbieraj w woreczek, bo wychodzą pierdoły. Bakterie murowane na bank, bo nie da się go założyć i przelać by nie dotknąć gdzieś, albo ja taka sierota. Karm ją na golaska, albo bez dołu i jak zacznie sikać, to z środkowego strumienia podstaw kubeczek do moczu. A dla tych z problemami dupkowymi. Umyć. Wytrzeć. Spsikać octeniseptem. Zakryć psiochę, tyłek i zostawić na 3 godziny do wietrzenia. Posmarować Bepanthenem. Na następny dzień nie ma śladu.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-19 o 12:51 |
|||
|
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mysle tak o sciaganiu tego pokarmu ale nie wiem czy jak sciagne to maly bedzie mial co zjesc z cyca i kiedy sciagac po karmieniu? |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
to jeszcze zapytam jak je przechowywac i jak dlugo bo nie chce zamrazac wole zostawic w lodówce ale na ile mozna?bo bym sobie tak odciagala i laczyla w calosc
|
|
|
|
#3853 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- W lodówce może stać od 3-5 dni |
||||||
|
|
|
#3854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I za odp. w sprawie nawału- no wydaje mi się, że mi się faktycznie kończy z czego się bardzo cieszę, mam tylko nadzieję, że dla odmiany nie będę miała zastoju W każdym razie muszę teraz pomyśleć powoli nad ściąganiem pokarmu na spacery by jednocześnie nie robić sobie znów nawału ![]() Odnośnie tego budzenia, to my mamy tak samo. Czasami Młody je dosłownie 5-10 min i choćby nie wiadomo co nie idzie go zbudzić, więc odkładam, a sen trwa z godzinkę i znów maruda Taki urok .Ja w spawie bólu kręgosłupa mam małe doświadczenie. W ciąży mnie nie bolał, przy porodzie też nie, ja miałam tylko silne bóle jak na @ ( no i później te parte), chociaż teraz czasami się garbie przy karmieniu i wtedy nawala, ale już mi coraz lepiej idzie z tym podstawianiem cycka ![]() Cytat:
W ogóle jaki rozstrzał u nas - Twój już prawie 2 miesiące, a niektóre dzieciaczki jeszcze w brzuszku ![]() Fajnie, że napisałaś o tych szczepieniach bo ja mam mętlik w głowie w tej sprawie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się nie dziwie, że się przejmujesz Też bym się martwiła.Ja pewno wizytę będę miała u pediatry na początku lipca i też jestem bardzo ciekawa jak u Młodego z wagą. A z tym ulewaniem to koszmar, ja się okropnie tego boję. Daro ulał mi z 3 razy w szpitalu, teraz już nie, tylko czasami kaszle jak go karmie ( z tego co wiem tzn. że mi mleko szybko leci i nie nadąża z przełykaniem)ale i tak obserwuje co chwila czy na pewno nic mu się nie uleje. Cytat:
Możemy sobie przebić pionę. Teraz śpi, więc postaram się naskrobać opis porodu
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Mój ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam ci taki klimatyzator. Też mamy pokój na poddaszu i tak się ratujemy. Trzeba tylko taka rurę wystawić gdzieś przez okno, my mamy ją wyprowadzoną przez strych i w okienko takie malutkie. Zbija ładnie temperaturę. Jak mała się urodzi to pewnie na początku nie będziemy włączać, albo jak nie będzie nas w pokoju, ale TŻ sprawdzał kilka razy i żaden wiaterek do łóżeczka nie dochodzi więc po jakimś czasie od porodu będziemy włączać. Teraz mam ustawione na 23 stopnie i co róż się załącza. Wiadomo nie ustawiać na 19 stopni jak na dworzu jest 30 bo można się przeziębić. Pomaga lepiej niż te całe wiatraki i nie jest duże. My już mamy 2 lata i polecam naprawdę !
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-06-19 o 13:11 |
|
|
|
|
#3857 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- Cześć Udało mi się trochę nadrobić Byliśmy dziś z W. u lekarza - wszystko ok ), a za 3 tyg szczepienie, tylko czekaliśmy ok 1.5h 5w1 to koszt 100zł/dawkę, 6w1 - 190 zł, o pneumo, rotach itd nic nie mówiła; a ja nie dopytywałam Póki co skłaniamy się do szczepionek z nfz. Zmykam, bo W. powoli się rozbudza, a tu jeszcze mleczko trzeba naszykować Do usłyszenia |
|||
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Miałam jeszcze spytać odnośnie szczepionek szpitalnych. Któraś w końcu rezygnowała z tej szpitalnej i kupowała zamiennik Engerix?
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów tylko na chwilę
![]() Cytat:
color dla Tymcia za przyrost wagipawie też się zdecydowaliśmy na nianię. A monitor oddechu po co Ci? banka ale już się Twój synek zmienił duży chłopak jużbanka ja daję pić minimum 100ml ale przeważnie więcej, teraz jest straszny gorąc. I przedstawiam wam moją uśmiechającą się Karolcię ![]() http://obrazki.elektroda.pl/6295972000_1371640756.jpg http://obrazki.elektroda.pl/6742346000_1371640830.jpg http://obrazki.elektroda.pl/9125734500_1371640968.jpg i już się obudziła... 5 min spała;/ |
|
|
|
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
Ash wiem, że łatwo się mówi, ale Twój spokój jest naprawdę ważny. Nie zamartwiaj się na zapas. Na pewno Sofia jest zdrowa.
Z tym ulewaniem to mój też ulewa. I to czasami naprawdę potrafi sporo. Ale nie jest to po każdym karmieniu, z rana bardziej, ale skoro ładnie rośnie to nic z tym nie robię. Starszy też miał podobnie i wyrósł z tego. Podobno do 8 miesiąca tak może być. Jak ssie cycka i zaczyna mi się prężyć i denerwować to go na chwilę odrywam (co nie jest łatwe ) odbijam go i dalej karmię. Czasem to pomaga, ale nie zawsze i czasem i tak uleje.W ogóle to często jak chce mu się odbić to zachowuje się jakby był głodny - zasysa piąstkę (ostatnio aż sobie malinkę wyssał w moment), płacze i ja prawie się nabieram, że on głodny, biorę go na ręce a on wtedy właśnie często ulewa i odbija mu się. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Sharp ale śliczny uśmiech!!!Cudo! |
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
ja trzymam do 3 dni, w całość możesz ewentualnie łączyć mleko z jednego dnia
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż nie chcę zapeszyć, ale dziś drugą noc pospał długo, może upały go męczą .... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz leży w łóżeczku w samym papmku i śpi od pół h ale niespokojnie, więc pewnie niedługo się wybudzi. już coś prycha ![]() ale wczoraj upały mu posłużyły bo spał od 20 do 5 rano, zjadł i spał dalej do 7.30 ![]() Cytat:
mnie boli po przespanej nocy jak mąż ma dyżur do małego nie wiem dlaczemu, najdroższa rzecz u nas w domu to mega-wygodny wypasiony materac
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-19 o 14:03 |
||||||
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa przewijam przed każdym jedzeniem, a w nocy jada 2-3 razy. Wydaje mi się, że ma dosyć wrażliwą pupinę, bo już parę razy miała krostki i ratował nas sudocrem. Myślę w ogóle, że ją chusteczki uczulać mogą :/
Jeju Wy na usg bioderek już, a ja jestem zapisana dopiero na 1 lipca do ortopedy... Moja młoda od 10 min. bawi się w swoim łóżeczku ze smokiem z lamaze Chyba go polubiła, bo coraz słyszę jak rączką uderza w grzechotkę. Dzisiaj po raz kolejny wykonała przewrót z brzuszka na plecy i chyba zdziwiona była Ponadto zaczęła się od wczoraj do mnie uśmiechać jak do niej mówię i opowiadam różne rzeczy - dla takich chwil warto żyć!
|
|
|
|
#3865 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jest strasznie gorąco... pewnie sporo wypaca.. Jak ona je z butelki?? Może odciągaj dalej tym laktatorem i dawaj z butelki to będziesz miała pewność ile zjada?? A jak u ciebie z jedzeniem?? bo ja jak zaczęłam trochę więcej jesc to i pokarmu trochę wiecej się pojawiło.. troche nie miałam sił już na robienie jedzonka i jadłam tylko jak jakiś jogurt w lodówce znalazłam albo TZ mi coś zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
marchewka dzięki za przepis na masę solną
Magiusia ja mam klin i jestem z niego BARDZO zadowolona. diabli moja ma kropkę i ostatnio mam wrażenie że się powiększyła Nelca jest boska i taka drobniutka Mysia widzę że u was też jest krążenie po łóżku ![]() axella ubierz tak żebyś mogą rozebrać od pasa w dół, łącznie z pampersem. I zabierz zapasowego pampersa I za wagę Zu.Aaś ja wychodzę na specer tak 8-8:30 i jesteśmy 2 godz marcxhewka mnie boli kręgosłup ale to chyba od noszenia małej |
|
|
|
#3867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagę, u nas na usg trzeba miec swoja pieluchę i dziecko rozbiera sie od pasa w dół wiec lepiej ubrać cos 2 częściowego ![]() Własnie odkryłam, że przez miesiąc wyciągałam Kubie gile frida na sucho chciałam sprawdzić na sobie i co spray nie psika Wczoraj dałam mu troche wody z butelki i prawie sie utopił
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-19 o 14:09 |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pięknie rośnie ![]() Cytat:
![]() Sharp śliczna jest Karolcia, ale się pięknie uśmiecha ![]() aaa bo już miałam Wam dawno napisać - smoczek uspokajający to naprawdę dobra rzecz ale bez wyciągania by pospał.wczoraj całe popołudnie siedzieliśmy przed tv - ja oglądałam zaległe serialne nagrane na dysk, on leżał przytulony, piękny układ
|
||
|
|
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja właśnie gotuje mężu golonkę a sobie filet z indyka na parze ale spoko przynajmniej są tego jakieś pozytywy- młoda z jedzonka zadowolona a mamusia wróciła już do wagi wyjściowej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Taki gigancik kochany. Szczepiłam 6 w jednym i rotawirusy.

a ja jestem nie orzytomna po takiej nocy 

Lekarka mówi, żeby się nie martwić, nie dokarmiać tylko ja mam więcej pić i będzie dobrze... No zobaczymy... W pt pójdziemy się jeszcze raz zważyć kontrolnie...
tak samo jest ze zwykłym smoczkiem, aż się krztusi jak mu do buzi go włoże

a jak spytałam o wodę to powiedziała, że można ale lepsza będzie herbatka 

07.07.2012 

chciałam sprawdzić na sobie i co spray nie psika
) bo na pierś się maksymalnie wkurzała bo jej słabo leciało (nie dziwne, jak przez 3h co 10 min ją przystawiałam... ). Spała 5h ciągiem i ja głupia znów ją obudziłam