Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 12:22   #3841
Katate
Raczkowanie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cześć Laski
Wieki mnie nie było, ale podczytywałam trochę z telefonu

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom:roza :

Jak zobaczyłam, że już niedługo odchowalnia to aż mnie coś w środku ukuło, kiedy to zleciało???

Mój Leon jutro kończy 2 miesiące. Dzisiaj byliśmy na szczepieniach. I waży już 7 kilo z kawałkiem i ma 68 cm. Je tylko cyca, więc nie wiem co ja mam w tym mleku Taki gigancik kochany. Szczepiłam 6 w jednym i rotawirusy.
Starszy też miał dzisiaj szczepienie (ostatnia dawka pneumokoków) i to był ryk dopiero! Masakra, aż się popłakałam razem z nim. On nie daje się zbadać i w ogóle dotknąć lekarzowi.

U nas dnie mijają na spacerach i karmieniu generalnie jak zostaje z dwoma w domu to mam taki meksyk, że szok Uczesanie się graniczy z cudem a o pomalowaniu nie wspomnę
Ale za to jak czasem mama zabierze starszego do siebie na kilka godzin, to się czuję jak na urlopie
Kupiłam jednak ten wózek dla dwójki dzieci w różnym wieku Phil&Teds. Myślałam, że dam radę bez, ale po pierwszym spacerze z dostawką do wózka, na której miał stać starszy wróciłam do domu i zamówiłam wózek.
I teraz jestem mobilna i mam siłownię gratis, bo jak wpycham wózek z dwójką pod górę to mam niezły wycisk

Diabli z tego co wiem to mogą być dwie chrzestne matki. Mojej siostrze ksiądz sam ten pomysł podsunął jak miała problem z chrzestnym.

Metropolitan mój też budzi się w nocy co 2 lub 3 godziny na cyca.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:26   #3842
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
atena a co stosowalas na te plesniawki?

kurcze tak czytam ze te wasze maluszki w dużym stopniu przesypiaja po 3 godziny a nawet wiecej w nocy moi to juz co godzine sie budzi an cycya ssie 10 min i tyle nie da mu sie wiecej wepchac a ja jestem nie orzytomna po takiej nocy

powiedzcie mi jeszcze czy to normalne ze na czole mu sie zluszcza skóra tak delikatnie czy nawilzać to mleczkiem do ciala?

na czole jak się łuszczy to może być początek ciemieniuchy też.

kurcze mały też się męczy niemiłosiernie, uwierzcie mi dziewczyny, że u nas tu na poddaszu jest chyba z 500 stopni, wczoraj dokupiliśmy dodatkowy wiatrak taki co się wkłada wkład schładzający ale nic to nie daje.... dodatkowo jeszcze śpiry go męczą....
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:34   #3843
becik_4
Zadomowienie

maarchewa mnie tez boli kręgosłup caly czas pierw po znieczuleniu od cc a teraz ciagle sie nachylam i garbie i dlatego malego nie nosze tak non stop tylko podnosze do karmienia ale co chwile bo co chwile je teraz zansął i spi juz godzine mam nadzieje ze jeszcze pospi 2 lezy sobie w gondoli na dworzu moze powietrze mu sluży ja go staram sie budzic zeby nie zasypial ale nie da rady i wciskam mu na sile a on spi i koniec a za chwile sie budzi i wryk ze glodny i mowie mu dizecko najedz sie pożadnie a on swoje
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:36   #3844
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dodatkowo jeszcze śpiry go męczą....
Co go męczy?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:37   #3845
Ashyshqa
Zakorzenienie

Byliśmy u pediatry i zonk - Sofia straciła 50g w ciągu tygodnia... Więcej mi nie trzeba, żeby zwątpić w moje mleczko Ale nic to, nie chcę się poddawać, mam nadzieję, że to chwilowy spadek... Mamy też skierowanie na USG brzuszka bo ostatnio coraz więcej mamy chlustających wymiotów. Zaraz lecę ją zarejestrować... I mamy zrobić badanie moczu. Mam nadzieję, że wszystko z naszą niunią w porządku... Może przez te upały nie nabrała w ostatnim tygodniu masy Lekarka mówi, żeby się nie martwić, nie dokarmiać tylko ja mam więcej pić i będzie dobrze... No zobaczymy... W pt pójdziemy się jeszcze raz zważyć kontrolnie...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:38   #3846
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
czy tylko mój Kubuś budzi się w nocy na jedzenie co 2-3 godziny???? z tego co widzę, wasze maluchy już dłużej przesypiają....
mój w nocy się budzi na cyca co 2-3 h na 15 minut jedzenia i śpi dalej, w ciągu dnia czasem kimnie 4h ale to max

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
wcorej pierwszy raz od porodu wyskoczyłam na godzinke bez małej, posżłam do fryzjera, a tak to 24 h jestem z nią non stop.....myśle zacząć ściagać pokarm w butelke i może wóczas jak bedzie tż czasem z nią zaostawał to mi uda się wyskoczyć np. po waciki do rosmanna bo tak wszedzie jej ciągnąć nieche ze sobą
laska daj sobie luz, ja pierwszy raz bylam na zakupach ciuchowych tydzien po porodzie teraz właśnie bede odsysac i lece na ciuchy i do ikei

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
pytanie za 100 punktów, jak nauczyć dziecko pić z butelki, bo chciałam wyjść do fryzjera i sprzedać malego tacie na 2 godzinki ale chyba nic z tego. Mamy 4 rodzaje smoczków i nic, nie ruszy z butli za żadne skarby tak samo jest ze zwykłym smoczkiem, aż się krztusi jak mu do buzi go włoże
młody ma butelke tommee tippee i zassał bez problemów

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy w taki skwar wychodzicie z dziećmi na spacer w okolicach południa? czy raczej czekacie do wieczoru? bo tak się zastanawiam. że nie dość że im będzie duszno to jeszcze ja się do kompletu rozpuszczę i chyba wybyjemy dopiero koło 15-16...
nie wychodzę właśnie schowałam młodego z ogrodu bo mokry już był

Cytat:
atena a co stosowalas na te plesniawki?

kurcze tak czytam ze te wasze maluszki w dużym stopniu przesypiaja po 3 godziny a nawet wiecej w nocy moi to juz co godzine sie budzi an cycya ssie 10 min i tyle nie da mu sie wiecej wepchac a ja jestem nie orzytomna po takiej nocy

powiedzcie mi jeszcze czy to normalne ze na czole mu sie zluszcza skóra tak delikatnie czy nawilzać to mleczkiem do ciala?
mój się łuszczy w różnych miejscach, akurat nie na czole, ale smarujemy mleczkiem za radą położnej
Stary 2013-06-19, 12:45   #3847
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Moje maleństwo waży już 4,3 kg czyli 800g w 15 dni przytył

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to myślę, ze na 17 części wątku skonczymy rozpakowywanie
Też mi się tak wydaje

Cytat:
cześć dziewczyny!

u nas niestety atak chorób. Blanka złapała jakiegoś wirusa i sprzedała Kubusiowi. Na szczęście obyło się bez antybiotyków, mały bierze inhalacje i ściągam mu katar aspiratorem (kupiłam taki montowany do odkurzacza) i juz jest ok, byłam dzisiaj na kontroli, jeszcze mi auto nie odpaliło i musiałam zamówić taksówkę, ale jakoś dałam sobie z nimi radę...
Dużo zdrówka dla maluszków

Cytat:
Miałam się jeszcze was spytać. Czy wasze dzieciaki też upodobały sobe którąś stronę do lezenia? Bo majka to w miarę się kręci a ala ma ciągoty do leżenia na prawym poliku. Neurolog wczoraj powiedziała żeby zwracać uwagę żeby na lewym też leżała. Tylko ciekawe jak kiedy ona jak ją kładę na lewy to zaraz się przewraca na prawy? Macie pomysł jak ją przetrzymać na tym lewym?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Nasz maly mis pospal bez przerwy od 20 do 5 t

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Z pozytywow: nauczylam sie Sofie odkladac do lozeczka jak zasnie (prawie zawsze konczy sie to sukcesem). Wiec mamy lozko z.powrotem dla siebie od jakis 3-4 nocy

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi kiedy do pediatry poszłyście na pierwszą wizytę, taki jakby bilans po narodzinach? Wydaje mi się, że powinnam ją zapisać w tym tygodniu, ale nie wiem czy nie poczekać na szczepienia, bo i tak będę musiała pójść wtedy.
Byliśmy dzisiaj, a wczoraj W. skończył 3 tyg.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dostalam maila ze jutro dostaniemy becikowe, 9dni od zlozenia papierow

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Mam przygotowana wode do dopajania, ale jakos mam mieszane uczucia co do tego
Wczoraj pytałam się położnej o dopajanie to poleciła mi tylko herbatki hipp a jak spytałam o wodę to powiedziała, że można ale lepsza będzie herbatka Póki co nie dopajam.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:46   #3848
Aaś
Zakorzenienie

aaa! dziewczyny zasnęły! od 6 mi tu zawracały gitarę yes yes yes!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:50   #3849
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

co do suwaczków to ja tutaj robiłam : http://www.suwaczki.com/

koniecznie musisz sprzedawać małą tatusiowi bo się zajedziesz.. zwłaszcza jak spędzasz z nią non stop czasu.. Tobie też należy się jakiś odpoczynek!

kurcze nie mam pojecia bo mój wszystko wsuwa co mu się pod buzię podstawia - palec, smoczek, butle, cyca, własną rękę jak mu się uda.. ostatnio to nawet cyca przez stanik ciumkał..

A jakie macie smoczki? przypominają choć trochę cyca??

ja się modliłam i wymodliłam.. zawinęłam małego w kokon.. mam chyba z 6 różnych kocyków, ale zauważyłam, że w jednym kocyku - takim polarkowym zawinięty w kokon długo spi..
na początku się strasznie wije i trudno mu rączki zablokować, ale jak już się uda to po 2-3 minutach wicia jeszcze w tym kokonie się uspokaja...

więc wczoraj go nakarmiłam pod korek, z obu cyców i chyba jeszcze z butli pociągnął.. odbiłąm ile się dało, a jeszcze przed tym spaniem trochę nie spał i tak mi padł..

wydaje mi się ze juz powinien się konczyć.. mi ten nawał to tak 2-3 dni trwał, a potem jak miałam jakąs dłuższą przerwę w karmieniu bo maly długo spał to mi się miejscami takie twarde robiły, albo ciężkie ale już nie takie całkiem wielkie napompowane bomby...

ja w ogóle na upał nie patrze.. wychodzę jak mi wygodnie tylko staram się po słoncu nie chodzić bo sama bym nie dała rady, słabo mi się robi... a i wisi mi na gondolce pielucha zeby zasłaniała młodego i mu śłone nie swieciło.. ewentualnie pewnie lepsza parasolka ale nie mam..

a nie daje rady go budzić, żeby dłużej pociągnął?? chyba trzeba zrobić wszystko zeby nie zasnął jak on tak krótko zje, bo tak godzinę snu to się wykonczysz..

---------

Dziewczyny was też tak kręgosłup boli?? myslałam ze minie po porodzie bo już nie tacham brzucha, ale nie bardzo minęło.. staram się nie nosić małego.. tylko co go wyciągam z łóżeczka, no i jak raz dziennie znoszę wózek - tzn mam do przeniesienia z półpiętra.. rozczepiam gondolke i znoszę go z gondolką, potem reszte wózka.. wydaje mi się ze nie ma duzo tego noszenia, ale boli mnie cały czas.. nie wiem mozę garbie się albo co?? albo przez noszenie tych wielkich cycków tak boli
Mnie napieprza tak, że jak czasami poleżę w jednej pozycji to cieżko mi się zebrać. Czuję tak jakby mi się kręgosłup zastał. TŻ robi mi masaż co 2 dni, ale guzik daje. Ale mnie boli od złej pozycji przy karmieniu i schylaniu się przy przewijaniu.

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Cześć Laski
Wieki mnie nie było, ale podczytywałam trochę z telefonu

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom:roza :

Jak zobaczyłam, że już niedługo odchowalnia to aż mnie coś w środku ukuło, kiedy to zleciało???

Mój Leon jutro kończy 2 miesiące. Dzisiaj byliśmy na szczepieniach. I waży już 7 kilo z kawałkiem i ma 68 cm. Je tylko cyca, więc nie wiem co ja mam w tym mleku Taki gigancik kochany. Szczepiłam 6 w jednym i rotawirusy.
Starszy też miał dzisiaj szczepienie (ostatnia dawka pneumokoków) i to był ryk dopiero! Masakra, aż się popłakałam razem z nim. On nie daje się zbadać i w ogóle dotknąć lekarzowi.

U nas dnie mijają na spacerach i karmieniu generalnie jak zostaje z dwoma w domu to mam taki meksyk, że szok Uczesanie się graniczy z cudem a o pomalowaniu nie wspomnę
Ale za to jak czasem mama zabierze starszego do siebie na kilka godzin, to się czuję jak na urlopie
Kupiłam jednak ten wózek dla dwójki dzieci w różnym wieku Phil&Teds. Myślałam, że dam radę bez, ale po pierwszym spacerze z dostawką do wózka, na której miał stać starszy wróciłam do domu i zamówiłam wózek.
I teraz jestem mobilna i mam siłownię gratis, bo jak wpycham wózek z dwójką pod górę to mam niezły wycisk

Diabli z tego co wiem to mogą być dwie chrzestne matki. Mojej siostrze ksiądz sam ten pomysł podsunął jak miała problem z chrzestnym.

Metropolitan mój też budzi się w nocy co 2 lub 3 godziny na cyca.
Ale pięknie rośnie. Brawa dla Niego i dla mamy za mleczko
Cytat:
Byliśmy u pediatry i zonk - Sofia straciła 50g w ciągu tygodnia... Więcej mi nie trzeba, żeby zwątpić w moje mleczko Ale nic to, nie chcę się poddawać, mam nadzieję, że to chwilowy spadek... Mamy też skierowanie na USG brzuszka bo ostatnio coraz więcej mamy chlustających wymiotów. Zaraz lecę ją zarejestrować... I mamy zrobić badanie moczu. Mam nadzieję, że wszystko z naszą niunią w porządku... Może przez te upały nie nabrała w ostatnim tygodniu masy Lekarka mówi, żeby się nie martwić, nie dokarmiać tylko ja mam więcej pić i będzie dobrze... No zobaczymy... W pt pójdziemy się jeszcze raz zważyć kontrolnie...
O kurcze Może to przez te chimery przy cycu. Ja teraz o 11 znów młodej nie mogłam nakarmić i co? I padła...
Ale mówiła czym to moze być spowodowane? Bo na pewno nie jakością mleka. Może za mało ciągnęła
Co do moczu. Nie zbieraj w woreczek, bo wychodzą pierdoły. Bakterie murowane na bank, bo nie da się go założyć i przelać by nie dotknąć gdzieś, albo ja taka sierota.
Karm ją na golaska, albo bez dołu i jak zacznie sikać, to z środkowego strumienia podstaw kubeczek do moczu.

A dla tych z problemami dupkowymi. Umyć. Wytrzeć. Spsikać octeniseptem. Zakryć psiochę, tyłek i zostawić na 3 godziny do wietrzenia. Posmarować Bepanthenem. Na następny dzień nie ma śladu.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-06-19 o 12:51
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:50   #3850
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
pewnie ze nie rezygnuj z karmienia moze to przez ten upal dorosli mniej jedza i moze dzieci tez glowa do gory

mysle tak o sciaganiu tego pokarmu ale nie wiem czy jak sciagne to maly bedzie mial co zjesc z cyca i kiedy sciagac po karmieniu?
Stary 2013-06-19, 12:56   #3851
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

mysle tak o sciaganiu tego pokarmu ale nie wiem czy jak sciagne to maly bedzie mial co zjesc z cyca i kiedy sciagac po karmieniu?
będzie miał, mleko produkuje się podczas ssania... jeśli zje Ci z jednej piersi tylko to odciągnij z drugiej, jeśli z dwóch to odczekaj godzinkę i odciągnij

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:57   #3852
becik_4
Zadomowienie

to jeszcze zapytam jak je przechowywac i jak dlugo bo nie chce zamrazac wole zostawic w lodówce ale na ile mozna?bo bym sobie tak odciagala i laczyla w calosc
Stary 2013-06-19, 13:02   #3853
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
my dostałyśmy od teściowej dokładnie tę http://www.wojcikonline.pl/index.php...talog&idcl=422 pierwsza z prawej, tylko bez tej czapeczki i jeszcze tu jest http://www.google.pl/imgres?q=w%C3%B...32&tx=73&ty=26 nie mogą znaleźć lepszego zdjęcia... no i chciałam ją wykorzystać na chrzest głównie ze względu na to, że nie widzę sensu w wydawaniu kasy na sukienkę na 1 raz.. ale teściowa trochę mnie zbiła z tropu więc sama już nie wiem czy się nadaje coś takiego?
Pewnie, że się nadaje

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
My póki co to jeszcze żadnej papierkowej roboty nie załatwiliśmy ani z ubez. ani z becikowym, jedynie macierzyński. Chyba czekam na oklaski by się zebrać ;/ ale tak nie lubię urzędów, że szok...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
aaa, dobre wieści z rana - LISTONOSZ PRZYNIOSL DECYZJE PRZYZNAJACA PRAWO DO BECIKOWEGO nie zebym na to nie liczyla, ale po tym urzędowym maratonie to naprawdę jak cud

Cytat:
To ja też mam dobre wieści. Przyszedł macierzyński !!!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
w jakich godzinach chodzicie na spacery?
Pytam bo moja pediatra mówiła żeby nie chodzić przed 12:00 dopóki nie opadną wszystkie te pyłki, a teraz jest takie słońce, że szkoda mi brać dziecko w taki upał.. i wczoraj dopiero koło 17 wyszłam na godzinkę spacerując w cieniu.. w ogóle mam wrażenie, że moja niunia jest umęczona tą pogodą
Najprędzej od ok 16

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny za remont

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Podeszłam dzisiaj na ważenie i wizytę patronażową. Tymek waży 3750g więc przybrał 265g tygodniowo:-D a w sumie 530g w 2 tyg.

Cytat:
pytanie za 100 punktów, jak nauczyć dziecko pić z butelki, bo chciałam wyjść do fryzjera i sprzedać malego tacie na 2 godzinki ale chyba nic z tego. Mamy 4 rodzaje smoczków i nic, nie ruszy z butli za żadne skarby tak samo jest ze zwykłym smoczkiem, aż się krztusi jak mu do buzi go włoże
Spróbuj może smoczek z Medeli

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
to jeszcze zapytam jak je przechowywac i jak dlugo bo nie chce zamrazac wole zostawic w lodówce ale na ile mozna?bo bym sobie tak odciagala i laczyla w calosc
W lodówce może stać od 3-5 dni

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-19, 13:03   #3854
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

co do suwaczków to ja tutaj robiłam : http://www.suwaczki.com/

wydaje mi się ze juz powinien się konczyć.. mi ten nawał to tak 2-3 dni trwał, a potem jak miałam jakąs dłuższą przerwę w karmieniu bo maly długo spał to mi się miejscami takie twarde robiły, albo ciężkie ale już nie takie całkiem wielkie napompowane bomby...

a nie daje rady go budzić, żeby dłużej pociągnął?? chyba trzeba zrobić wszystko zeby nie zasnął jak on tak krótko zje, bo tak godzinę snu to się wykonczysz..

---------

Dziewczyny was też tak kręgosłup boli?? myslałam ze minie po porodzie bo już nie tacham brzucha, ale nie bardzo minęło.. staram się nie nosić małego.. tylko co go wyciągam z łóżeczka, no i jak raz dziennie znoszę wózek - tzn mam do przeniesienia z półpiętra.. rozczepiam gondolke i znoszę go z gondolką, potem reszte wózka.. wydaje mi się ze nie ma duzo tego noszenia, ale boli mnie cały czas.. nie wiem mozę garbie się albo co?? albo przez noszenie tych wielkich cycków tak boli
Dzięki za suwaczki
I za odp. w sprawie nawału- no wydaje mi się, że mi się faktycznie kończy z czego się bardzo cieszę, mam tylko nadzieję, że dla odmiany nie będę miała zastoju
W każdym razie muszę teraz pomyśleć powoli nad ściąganiem pokarmu na spacery by jednocześnie nie robić sobie znów nawału
Odnośnie tego budzenia, to my mamy tak samo. Czasami Młody je dosłownie 5-10 min i choćby nie wiadomo co nie idzie go zbudzić, więc odkładam, a sen trwa z godzinkę i znów maruda Taki urok .

Ja w spawie bólu kręgosłupa mam małe doświadczenie. W ciąży mnie nie bolał, przy porodzie też nie, ja miałam tylko silne bóle jak na @ ( no i później te parte), chociaż teraz czasami się garbie przy karmieniu i wtedy nawala, ale już mi coraz lepiej idzie z tym podstawianiem cycka

Cytat:

Ja Cię..już 2 miesiące W ogóle jaki rozstrzał u nas - Twój już prawie 2 miesiące, a niektóre dzieciaczki jeszcze w brzuszku
Fajnie, że napisałaś o tych szczepieniach bo ja mam mętlik w głowie w tej sprawie

Cytat:

kurcze mały też się męczy niemiłosiernie, uwierzcie mi dziewczyny, że u nas tu na poddaszu jest chyba z 500 stopni, wczoraj dokupiliśmy dodatkowy wiatrak taki co się wkłada wkład schładzający ale nic to nie daje.... dodatkowo jeszcze śpiry go męczą....
No z tym upałem to śmiejemy się z TŻ, że przecież my do wczoraj mieliśmy Młodego ubranego w krótkie body a na to np. śpioch z długim rękawem i jeszcze kocyk...a dziś już tylko bodziak i nawet pieluchą go nie przykrywam...i jak patrze jaki on cieplutki to mi go tak żal, że wczoraj był taki opatulony- dobrze, że położna była od rana.

Cytat:
Oj Biedna
Ja się nie dziwie, że się przejmujesz Też bym się martwiła.
Ja pewno wizytę będę miała u pediatry na początku lipca i też jestem bardzo ciekawa jak u Młodego z wagą.
A z tym ulewaniem to koszmar, ja się okropnie tego boję. Daro ulał mi z 3 razy w szpitalu, teraz już nie, tylko czasami kaszle jak go karmie ( z tego co wiem tzn. że mi mleko szybko leci i nie nadąża z przełykaniem)ale i tak obserwuje co chwila czy na pewno nic mu się nie uleje.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mój w nocy się budzi na cyca co 2-3 h na 15 minut jedzenia i śpi dalej, w ciągu dnia czasem kimnie 4h ale to max

mój się łuszczy w różnych miejscach, akurat nie na czole, ale smarujemy mleczkiem za radą położnej
Mój póki co dość podobnie się zachowuje. Dziś w nocy naprawdę regularnie co 2-3h na karmienie i śpioch, ale w dzień marudzi i śpi raczej krótko
Możemy sobie przebić pionę. Teraz śpi, więc postaram się naskrobać opis porodu

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:05   #3855
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a i pępka już nie mamy

Cytat:
czy ktorys z maluszkow ma na ramieniu krope poszczepienna ze szpitala?
Mój ma

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
a ja mam do was jeszcze jedno pytanko - o przewijanie. Kiedy przewijacie? Bo mi dziś o położna powiedziała, że mam to robić przed jedzeniem, ja jej na to, że Młody w trakcie jedzenia zawsze kupkuje i w takim razie musze przebirać przed i po, a ona na to że mam tylko przed, a to co zrobi w trakcie zostawić do kolejnego przewijania przed kolejnym jedzeniem. To on ma z tą kupą być kilka h?
Jak wy robicie?
Przed jedzeniem i po (jak słychać/widać, że zrobił kupkę/posikał się).

Cytat:
nadrobiłam, wiec chwale się Nelka
1) fotka z dzisiejszego spaceru - Nelcia i Pan Miś
2) już prawie spie
3) z cyklu "tak spie z tatusiem"
(ogolnie ja duuuzo spie i az dziwne, ze na fotkach mam otwarte oczka)
ciekawe po kim ona jest taka leniwa
Śliczna Nelka

Cytat:
Młody spał od 21 do 3 rano, a mi udało się z tego urwać 5 godzin nieprzerwanego niczym snu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-19, 13:09   #3856
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

http://www.promoceny.pl/detail/leroy...quation-53583/
Polecam ci taki klimatyzator. Też mamy pokój na poddaszu i tak się ratujemy. Trzeba tylko taka rurę wystawić gdzieś przez okno, my mamy ją wyprowadzoną przez strych i w okienko takie malutkie. Zbija ładnie temperaturę. Jak mała się urodzi to pewnie na początku nie będziemy włączać, albo jak nie będzie nas w pokoju, ale TŻ sprawdzał kilka razy i żaden wiaterek do łóżeczka nie dochodzi więc po jakimś czasie od porodu będziemy włączać. Teraz mam ustawione na 23 stopnie i co róż się załącza. Wiadomo nie ustawiać na 19 stopni jak na dworzu jest 30 bo można się przeziębić. Pomaga lepiej niż te całe wiatraki i nie jest duże. My już mamy 2 lata i polecam naprawdę !

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-06-19 o 13:11
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:13   #3857
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zostało mi 4,5 kg 11,5 za mną w 10 dni po porodzie

Cytat:
A! Zuzanna moja waży juz 5700

Cytat:
dziewczyny czy wy w taki skwar wychodzicie z dziećmi na spacer w okolicach południa? czy raczej czekacie do wieczoru? bo tak się zastanawiam. że nie dość że im będzie duszno to jeszcze ja się do kompletu rozpuszczę i chyba wybyjemy dopiero koło 15-16...

Cytat:
Bolał mnie przez jakiś 1-1.5h wieczorami, teraz jest już ok.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy nie czekajcie na mnie z odchowalnia, Cynamonek pewnie urodzi jeszcze przede mna a ja mam termin albo 30.06. albo 4.07 a cos czuje, że moja Zuzia nie bedzie chetna do szybkiej ewakuacji mimo wielu moich próśb
Była umowa, że czekamy na wszystkie

---
Cześć
Udało mi się trochę nadrobić

Byliśmy dziś z W. u lekarza - wszystko ok mamy 2 skierowania do chirurga (ciekawe jak długo trzeba będzie czekać ), a za 3 tyg szczepienie, tylko czekaliśmy ok 1.5h Lekarz nic nie mówił o szczepieniach - co poleca, na co szczepić itd; za to pielęgniarka bardzo namawiała na skojarzone, a jej jedyny argument to: mniej wkłuć 5w1 to koszt 100zł/dawkę, 6w1 - 190 zł, o pneumo, rotach itd nic nie mówiła; a ja nie dopytywałam Póki co skłaniamy się do szczepionek z nfz.

Zmykam, bo W. powoli się rozbudza, a tu jeszcze mleczko trzeba naszykować Do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-19, 13:13   #3858
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Miałam jeszcze spytać odnośnie szczepionek szpitalnych. Któraś w końcu rezygnowała z tej szpitalnej i kupowała zamiennik Engerix?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:23   #3859
sharpnowaja
Zakorzenienie

Ja znów tylko na chwilę

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
O 13.55 przyszla na swiat nasza Lenka wazy 3700 i mierzy 56cm. Porod sn w sumie w 4h
gratulacje!

color dla Tymcia za przyrost wagi

pawie też się zdecydowaliśmy na nianię. A monitor oddechu po co Ci?

banka ale już się Twój synek zmienił duży chłopak już

banka ja daję pić minimum 100ml ale przeważnie więcej, teraz jest straszny gorąc.

I przedstawiam wam moją uśmiechającą się Karolcię
http://obrazki.elektroda.pl/6295972000_1371640756.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/6742346000_1371640830.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/9125734500_1371640968.jpg

i już się obudziła... 5 min spała;/
Stary 2013-06-19, 13:36   #3860
Katate
Raczkowanie

Ash wiem, że łatwo się mówi, ale Twój spokój jest naprawdę ważny. Nie zamartwiaj się na zapas. Na pewno Sofia jest zdrowa.
Z tym ulewaniem to mój też ulewa. I to czasami naprawdę potrafi sporo. Ale nie jest to po każdym karmieniu, z rana bardziej, ale skoro ładnie rośnie to nic z tym nie robię. Starszy też miał podobnie i wyrósł z tego. Podobno do 8 miesiąca tak może być.
Jak ssie cycka i zaczyna mi się prężyć i denerwować to go na chwilę odrywam (co nie jest łatwe) odbijam go i dalej karmię. Czasem to pomaga, ale nie zawsze i czasem i tak uleje.

W ogóle to często jak chce mu się odbić to zachowuje się jakby był głodny - zasysa piąstkę (ostatnio aż sobie malinkę wyssał w moment), płacze i ja prawie się nabieram, że on głodny, biorę go na ręce a on wtedy właśnie często ulewa i odbija mu się.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Sharp ale śliczny uśmiech!!!Cudo!
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:48   #3861
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja trzymam do 3 dni, w całość możesz ewentualnie łączyć mleko z jednego dnia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:48   #3862
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
maarchewa mnie tez boli kręgosłup caly czas pierw po znieczuleniu od cc a teraz ciagle sie nachylam i garbie i dlatego malego nie nosze tak non stop tylko podnosze do karmienia ale co chwile bo co chwile je teraz zansął i spi juz godzine mam nadzieje ze jeszcze pospi 2 lezy sobie w gondoli na dworzu moze powietrze mu sluży ja go staram sie budzic zeby nie zasypial ale nie da rady i wciskam mu na sile a on spi i koniec a za chwile sie budzi i wryk ze glodny i mowie mu dizecko najedz sie pożadnie a on swoje
a może na wieczór dać mu z butlki swój odciągnięty?? możę wtedy by się tak nie męczył jedząc i by nie przysypiał?? Mój na cycku zasypia, a na butli już się tak nie męczy i raczej nie zaśnie przy butelce, więc wydaje mi się ze z butli jest w stanie więcej zjesc w krótszym czasie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:50   #3863
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
czy tylko mój Kubuś budzi się w nocy na jedzenie co 2-3 godziny???? z tego co widzę, wasze maluchy już dłużej przesypiają....

dzisiaj w ogóle siepopsuł tylko na rękach chce spać, albo na moim brzuchu... jak odłożę go to od razu awantuuuraaa
Przemek ma 10 tyg i też się tak budzi - normalna nocka wygląda tak że śpi od 20.30 do północy-1 (jedyna dłuższa przerwa), potem 3-4, 5-6 i zazwyczaj już nie śpi.
chociaż nie chcę zapeszyć, ale dziś drugą noc pospał długo, może upały go męczą ....

Cytat:
A!jutro mamy usg bioderek i sie zastanawiam czy musze ja jakos specjalnie ubrac.przygotowac?
ubierz jakieś łatwo ściągane ubranko, Zu zostanie w samym pampku

Cytat:
ja wychodzę. w domu mamy większą saunę a na dworze chociaż wiaterek jest. tylko zasłaniam parasolką i co jakiś czas dopajam herbatką

Cytat:
nawilżaj lepiej jakimś delikatnym kremem do pyszczka.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy wasze maluchy też sie tak męczą w te upały. Moja mała w samym pampersie i jeszcze jej ciepło. Cały czas marudzi. Nie może zasnąć na dłużej niż 5 minut. Wczoraj na rękach od 19 do 22 i dopiero przy cycu zasnęła. Biedactwo się męczy.
też się męczy bidok, wczoraj cały dzień mi przysypiał na rękach czego normalnie nie robi (ani nie śpi prawie w dzień, ani nie lubi być na rękach).
teraz leży w łóżeczku w samym papmku i śpi od pół h ale niespokojnie, więc pewnie niedługo się wybudzi. już coś prycha
ale wczoraj upały mu posłużyły bo spał od 20 do 5 rano, zjadł i spał dalej do 7.30

Cytat:

sh ja się z nią bujałam 2 godziny. Pionowo OK, ale jeść chciała i tak się zasysała, że na ręku porobiła sobie malinki.
a dawałaś smoczek? mi to wygląda na potrzebę ssania a nie głód.

Cytat:
Dziewczyny was też tak kręgosłup boli??
mnie boli po przespanej nocy jak mąż ma dyżur do małego nie wiem dlaczemu, najdroższa rzecz u nas w domu to mega-wygodny wypasiony materac

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-06-19 o 14:03
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:52   #3864
Kinga_20
Zakorzenienie

Magiusa przewijam przed każdym jedzeniem, a w nocy jada 2-3 razy. Wydaje mi się, że ma dosyć wrażliwą pupinę, bo już parę razy miała krostki i ratował nas sudocrem. Myślę w ogóle, że ją chusteczki uczulać mogą :/

Jeju Wy na usg bioderek już, a ja jestem zapisana dopiero na 1 lipca do ortopedy... Moja młoda od 10 min. bawi się w swoim łóżeczku ze smokiem z lamaze Chyba go polubiła, bo coraz słyszę jak rączką uderza w grzechotkę. Dzisiaj po raz kolejny wykonała przewrót z brzuszka na plecy i chyba zdziwiona była Ponadto zaczęła się od wczoraj do mnie uśmiechać jak do niej mówię i opowiadam różne rzeczy - dla takich chwil warto żyć!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:01   #3865
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
są dwie opcje.. a jak bylo z jedzeniem przed ostatnim ważeniem?? możę wtedy była zaraz po zjedzeniu i nie zdążyła wysikać wykupkać, a teraz było po kupkaniu i sikaniu i dlatego też waga spadła...
no i jest strasznie gorąco... pewnie sporo wypaca..
Jak ona je z butelki?? Może odciągaj dalej tym laktatorem i dawaj z butelki to będziesz miała pewność ile zjada??

A jak u ciebie z jedzeniem?? bo ja jak zaczęłam trochę więcej jesc to i pokarmu trochę wiecej się pojawiło.. troche nie miałam sił już na robienie jedzonka i jadłam tylko jak jakiś jogurt w lodówce znalazłam albo TZ mi coś zrobił

Cytat:
pewnie ze nie rezygnuj z karmienia moze to przez ten upal dorosli mniej jedza i moze dzieci tez glowa do gory

najwyżej podasz ten odciągnięty jakby nie miał..po karmieniu spróbuj sciągnąć ile się da, potem na następne karmienie podaj cyca i jak będzie się denerwował i stwierdzisz ze przez to ze nie ma mleka to najwyzej podasz odciągniety z butelki.. a jak wszystko ok to będziesz miała jedzonko..

Cytat:
w lodówce, może stać 3-5 dni, ja się staram tego 3 dnia już pozbywać mleka - podaje z butelki i odciągam nowe..

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze spytać odnośnie szczepionek szpitalnych. Któraś w końcu rezygnowała z tej szpitalnej i kupowała zamiennik Engerix?
ja nie brałam.. nikt mnie o to nie pytał..wzieli dzieciaka na szczepienie i nawet nie sprawdzałam czym..

Cytat:
Ja znów tylko na chwilę

gratulacje!

color dla Tymcia za przyrost wagi

pawie też się zdecydowaliśmy na nianię. A monitor oddechu po co Ci?

banka ale już się Twój synek zmienił duży chłopak już

banka ja daję pić minimum 100ml ale przeważnie więcej, teraz jest straszny gorąc.

I przedstawiam wam moją uśmiechającą się Karolcię
http://obrazki.elektroda.pl/6295972000_1371640756.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/6742346000_1371640830.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/9125734500_1371640968.jpg

i już się obudziła... 5 min spała;/
taki słodki uśmiech ze tylko całować!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:04   #3866
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

marchewka dzięki za przepis na masę solną

Magiusia ja mam klin i jestem z niego BARDZO zadowolona.

diabli moja ma kropkę i ostatnio mam wrażenie że się powiększyła
Nelca jest boska i taka drobniutka

Mysia widzę że u was też jest krążenie po łóżku

axella ubierz tak żebyś mogą rozebrać od pasa w dół, łącznie z pampersem. I zabierz zapasowego pampersa I za wagę Zu.

Aaś ja wychodzę na specer tak 8-8:30 i jesteśmy 2 godz

marcxhewka mnie boli kręgosłup ale to chyba od noszenia małej
Stary 2013-06-19, 14:07   #3867
salviae
Zadomowienie

Cytat:
[B]A!jutro mamy usg bioderek i sie zastanawiam czy musze ja jakos specjalnie ubrac.przygotowac?

A! Zuzanna moja waży juz 5700
za wagę, u nas na usg trzeba miec swoja pieluchę i dziecko rozbiera sie od pasa w dół wiec lepiej ubrać cos 2 częściowego

Własnie odkryłam, że przez miesiąc wyciągałam Kubie gile frida na sucho chciałam sprawdzić na sobie i co spray nie psika a sie dziwiłam co to tak ciezko idzie, za to dzisiaj po uruchomieniu psikacza poszło jak po maśle
Wczoraj dałam mu troche wody z butelki i prawie sie utopił
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-06-19 o 14:09
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:09   #3868
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Śliczna
Stary 2013-06-19, 14:12   #3869
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój Leon jutro kończy 2 miesiące. Dzisiaj byliśmy na szczepieniach. I waży już 7 kilo z kawałkiem i ma 68 cm.
ale duży pięknie rośnie

Cytat:
nie martw się, na pewno wszystko w porządku trzymam kciuki żeby przybrała ładnie do piątku

Sharp śliczna jest Karolcia, ale się pięknie uśmiecha

aaa bo już miałam Wam dawno napisać - smoczek uspokajający to naprawdę dobra rzecz Przemkowi w 99% jak marudzi a nie jest głodny pomaga, uspokaja się momentalnie (i nawet na rękach może być wtedy), a jak jest senny i nie może spać to w ostateczności mu smoka podaje i po minucie błogo śpi - tylko że zawsze mu wyciągam po jakimś czasie bo nie chcę żeby spał ze smoczkiem w dziobie i się budzi bo pociamkać przez sen nie może ale bez wyciągania by pospał.
wczoraj całe popołudnie siedzieliśmy przed tv - ja oglądałam zaległe serialne nagrane na dysk, on leżał przytulony, piękny układ

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:13   #3870
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też był trudny wieczór, bo mała po kąpieli nie chciała pójść spać (różne rzeczy się działy z darciem się do utraty tchu też ale też z leżeniem samej w ciszy w łóżeczku przez 20 min )... Już którąś nockę pod rząd tak ma... Zasnęła ostatecznie o 22 po tym jak nakarmiliśmy ją odciągniętym mlekiem (jakieś 130ml ) bo na pierś się maksymalnie wkurzała bo jej słabo leciało (nie dziwne, jak przez 3h co 10 min ją przystawiałam... ). Spała 5h ciągiem i ja głupia znów ją obudziłam Ale udało mi się jakimś cudem nakarmić ją i przewinąć na śpiocha i zasnęła dalej. Obudziła się 3h później, zjadła znów na śpiąco i śpi. Więc można powiedzieć, że tak jakby przespała nockę. Z przerwą o 3.30 i 6.30... Nieźle...

Oczywiście boję się, że to źle, że przesypia nocki, że nie powinnam w nią ładować tyle jedzenia na noc, bo wtedy jak omijam karmienie w nocy to nie stymuluję laktacji... Już sama nie wiem co lepsze... Ale wydaje mi się, że sen ciągiem 5-6h jest i dla niej i dla nas dobry...

Idziemy dziś do lekarza (miała to być wizyta szczepienna, ale nie będziemy szczepić, zdziwią się w przychodni ) i mam całą listę pytań do pediatry...

A z tym pionizowaniem dzieci po jedzeniu, to mi sie wydawało, że bardziej chodzi o to, żeby się im odbiło połknięte powietrze a nie buszowało po jelitach, bo to może powodować ból/kolki. A ulewanie to odrębna kwestia (choć tez mała najczęściej ulewa właśnie podczas pionizacji ). Poprawcie mnie jeśli się mylę bo już nie wiem o co kaman...

Nam powiedzieli, że ten ropień robi się po ok 3ech tyg. U nas wyszedł po 5. Już się goi. Ale Diabli z tego co wiem, to każdemu dziecku to wychodzi, i nie jest to oznaka słabszej odporności. Skąd wzięłaś takie informacje?
ciekawa jestem czemu nie szczepicie

ja właśnie gotuje mężu golonkę a sobie filet z indyka na parze z kaszą kuskus ale spoko przynajmniej są tego jakieś pozytywy- młoda z jedzonka zadowolona a mamusia wróciła już do wagi wyjściowej , od wczoraj śmigam w krótkich spodenkach sprzed roku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości