|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Mi zawsze się wydawało, że im mniejsze tym lepiej zniesie.
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
a co oznacza?
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Matall to teraz mocne kciuki za TŻ.
|
#1324 | ||||
|
Zadomowienie
|
ale czadziorskie te fotki macie
Cytat:
pamiętam jak przy załatwianiu formalności związanych ze ślubem, mojego TŻ ulubionym hasłem było: Kochanie, ale Ty wiesz że ja to wszystko załatwiam tylko ze względu na Ciebie, i gdyby nie to że chcesz ślubu kościelnego to ja już po pierwszej wizycie w kancelari bym tym pierdo.nął Cytat:
za nowy tydzień a sukienka piękna jest! ale ta cena faktycznie przeraża Cytat:
bo to mój znak zodiaku Cytat:
w 27 tyg oczywiście
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rachunek za to ze chodze do swojej przychodni a jestem zapisana do innej i korzystam z swiadczen nfz, nie w placowce w ktorej jestem zapisana |
|
|
|
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
Matal - to trzymam kciuki za obronę TŻ, mam nadzieję, że to już będzie czysta formalność
nigdy nie słyszałam o tym schorzeniu, co napisałaś...
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Kornel to mężczyzna romantyczny, uczuciowy, wieczny optymista. Jest miły w stosunku do otoczenia, chętnie też pomaga innym i namawia do pracy społecznej. Jest szlachetny, wyrozumiały, wesoły, ma znakomite poczucie humoru. Pieniądze nie są dla niego najważniejsze, żyje tym co jest teraz i nie patrzy raczej w daleką przyszłość i nie martwi się tym, co będzie.
no i ma imieniny dzień po moich urodzinach
|
#1328 | |||
|
Zakorzenienie
|
też mam dziś dzien żarłoczka - powstrzymuje się żeby nic nie jeść zapijając wodą niegazowana
Cytat:
![]() Cytat:
No może być śmiesznie, mój nowy proboszcz by ochrzcił, stary nie Cytat:
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze o chrzcinach nie rozmawialiśmy...
|
#1330 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dokładnie, ale pan chyba nie ogarnął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czipsy w samotności nie smakują tak samo a najlepsze jest to, że przed ciążą nie przepadałam za czipsikami a teraz
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym niedobrze mi, mam zgagę i dooopa.
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie to imie podoba bardzo
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1336 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rzeczywiście by wypadałam, że jak jedno dziecko to drugie też, ale w sumie ochrzcic sie można kiedykolwiek |
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to jest kurde za kilka dni Cytat:
Karolson - hasło: że siotra musi być chrzestną bo teściowa tak chce do mnie nie przemawia mojemu TŻ jak tylko zauważyłam, że Jego mamusia (chociaż bardzo ją lubię Bo ja sobie nie dam kierować życiem moje dziecko - moje decyzje nawet jak będą błędne
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię chrupeczki serowe śmierdziele
![]()
|
#1340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mały słodziak Cytat:
![]() Pokaż się w niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam na zakupach, kupiłam kapelusz (żeby przetrwać słońce ) i nowy biustonosz bo już w poprzednich nie dawałam rady![]() U mnie na obiad sałatka brokułowa, nie ma męża to znów zjem bezmięsnie
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
my chrzciny to obiadek dla gości i jakiś torcik i tyle
![]() a ja mam w domu przyjemnie i nie zamieniłabym na Fikuskowe 18 brrrr zima była za długa żeby teraz narzekać ![]() a teraz idę na ten skwarek powiesić pranie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-19 o 14:29 |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli takiego, że Bóg otacza mnie, że jest wszedzie,a nie tylko w Kościel, że nie zawsze to co ksiądz mówi to prawda. Że nie musze sę też w 100 % zgadzać z nauką Kościoła.
jak miałam komunię to wiedziałam dlaczego idę i po co, prezenty dostałam dopiero tydzień po, żeby móc się cieszyć w dzień Komunii Św ze spotkania z Bogiem. I nie czuję się na przyklad pokrzywdzona. Mój dziadek to człowiek starej daty, jest kościelnym, ale potrafi wiele zrozumieć np ciąze przed slubem, seks przedmałżeński, a nie tak jak teściowa dla której takie rzeczy nie moga mieć racji bytu. Dla mnie teściowa to taki święt☠☠☠***liwiec, codzien do Kościoła chodzi, a w rodzinie kazdego obgada i do każdego ma jakieś "ale", zero zrozumienia.
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam taki język odkąd pamiętam i też reaguje na różne intensywne smaki (najbardziej na kwaśne) mimo to jem
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że o czytaniu była mowa... kiedyś czytałam jak głupia i do połowy ciąży takoż
Teraz mi jakoś przeszło, w sensie zwolniłam, i złapałam się na tym, że czytam po kilka razy tą samą książkę -właśnie skończyłam maraton z Sapkowskim, a teraz na tapecie Władca Pierścieni. Na usprawiedliwienie (bo czytam go już...oj, nawet nie wiem, który raz) teraz złapałam w oryginale ![]() teacherka, no bo te wyniki pokopane są... powinni od razu pisać normy dla ciężarnych na badaniach ciężarnych, a nie stresować człowieka marysia, o kurcze, nie zazdroszczę pogody U nas nic, nawet kropli deszczu, chociaż chmurzyło się i duchota okropna - dzisiaj znowu burzami straszą i jak wreszcie coś nie spadnie, to oszaleję ![]() kaska, no pewnie, że lanie I niech sobie zapamięta, że do ciężarnej tylko miłe rzeczy się mówi ![]() karolson ![]() ![]() ![]() Doczytałam o dylematach z chrzestnymi Dlatego mi bardzo zależy, żeby to byli ludzie spoza rodziny - nasi znajomi - jak pokazuje mój przykład, tac częściej i chętniej się dzieckiem interesują (moja chrzestna zobaczyła mnie po raz pierwszy po chrzcinach, na moim weselu... po 26 latach , a chrzestny w ogóle się nie pojawił).motylku, Ty dopiero teraz na Moro się załapałaś? A pisałymy, że w Opolu fałszują ![]() Doczytałam wpis na "położnej" BTW blog przefajny ![]() Mi kazała się umówić na 22.07 na usg - to będzie chyba 31 tc. i mówiła, że to ważne, bo widać, jak się dziecko rozwija i czy ewentualnie jest jakieś wskazanie do cesarki dirty, ciuszki z f&f fajne są Będzie dobrze ![]() misia ![]() A ciuszki prześliczne i w moim klimacie ![]() ladan ![]() ![]() ja doczytałam o przebojach z księdzem ![]() maharet, fotki Heh, to ja już wolę Pannę - Bartek jest Panna i chociaż cholera jest, to jednak mniej upierdliwy niż Wagi - moja mama, teściowa i była Wielka Miłość ![]() papalinka śliczna kieca Ja właśnie zdecydowałam, że rezygnuję z piątkowego przebieranego wesela... za gorąco, poza tym oni jakieś podchody i spławianie wianków planują, a ja się na nic więcej niż siedzenie przy wiatraku nie nadaję Lola, brawa za wyniki i Aleksandra ![]() tassia, my zdecydowaliśmy, a w sumie ja, bo Bartkowi jest raczej wszystko jedno, że moje dziecko będzie wychowane jak ja. Zostałam ochrzczona i byłam u komunii, mama (ateistka), a częściej babcia zabierała mnie do kościoła, żebym poznała religię katolicką i cały "ceremoniał", do końca podstawówki chodziłam też na religię, ale rodzice uczyli mnie i pokazywali też inne religie. W LO dostałam wolną rękę - uznali, że jestem na tyle duża, że mogę sama o sobie decydować. Efekt jest taki, że wiem co nieco o każdej religii, umiem się w różnych kościołach zachować, w Boga jako istotę doskonałą i dobrą wierzę, mam ślub kościelny i śpiewałam w chórze gospel W Kościół wierzę mniej, a dokładnie w ludzi go tworzących, nie mam też potrzeby modlenia się w grupie Młodego ochrzczę, poślę do komunii, ale będę go uczyła, że na świecie jest wiele dróg do Boga, kimkolwiek dla niego będzie ![]() matal, brawa dla TŻ Poszłam do laryngologa, babeczka mnie dokładnie przebadała, pozaglądała wszędzie i diagnoza "katar ciężarnych" ![]() Z jednej strony super, bo żadnego stanu zapalnego nie ma i mam się niczym nie faszerować, ale z drugiej, przekichane, bo przejdzie dopiero po porodzie Dobra zabieram się za obiad... Bartek "zamówił" jarzynki, więc będzie chłodnik, pomidory z mozarellą i opiekanym ciemnym chlebem, a na deser koktajl truskawkowy
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-06-19 o 14:39 |
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- nic w tym pudle nie ma
|
|
#1348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym olała ![]() Tż ma dwie siostry, ja siostrę i brata (ale ma 17 lat). No i niby jak on nie ma brata, to powinniśmy byli wziąć jego siostrę, ale ja jej nie lubię, mam z nią zatarg (też dłuższa historia) i powiedziałam, że NIE MA MOWY. Wzięliśmy jego kuzyna i moją siostrę ![]() Teraz pewnie weźmiemy tą siostrę tż, ale młodsza powiedziała, że NIE CHCE, a ze starszą mi trochę się stosunki poprawiły no i pewnie mojego nieletniego brata weźmiemy W końcu za rok będzie już miał 18, to Elenka będzie mieć po prostu młodego chrzerstnego ![]() Teraz to już czysta formalność - pytają go tylko z pracy, którą napisał ja miałam listę lektur, pytania ze studiów i z pracy, a ten pójdzie i opowie, o czym napisał Cytat:
w sumie jak nie boli to tylko defekt kosmetyczny, ale w ciąży mnie non stop boli ![]() Cytat:
![]() A język geograficzny to takie jakby nadżerki na języku, czasem nie boli, tylko brzydko wygląda, ale jak się zrobią głębsze, to boli jak rany na języku i nie da się leczyć, tylko objawowo. Pojawiło mi się w ciąży - podobno czasem tak się dzieje, bo organizm osłabiony i wtedy atakuje ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ja poza ciążą też jadłam, ale teraz jak raz się skusiłam, to normalnie płakałam z bólu
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mam tak na wynikach:
I trymestr 0,86-1,87 II i III trymestr 0,64-1,92 ![]() Cytat:
my mówimy na takich Katole bo uważają się za świętych a pierwsi są do obgadywania ![]() Cytat:
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

[/RIGHT]

Chodzę do kościoła w USA i robie to dla siebie a nie dla księdze, a ten jeszcze takie problemy robi.. Ciekawe jak z US ktos ma przeaksowac takie info jak tam chodze do takiego kościoła, na który danej niedzieli mam ochotę i który jest najbliżej (dużo podróżujemy i rzadko jestem w tym samym miejscu w niedzielę..). Jaja jakieś, jak Ci księża utrudniają życie ludziom. Szczególnie, że i tak coraz więcej młodych ludzi odsuwa się od kościoła.. Mam nadzieję, że ksiądz dający chrzest będzie wyrozumiały (mamy zaświadcenie o bierzmowaniu), bo w przeciwnym razie mój słodki bratanek będzie miał chrzestnego z przypadku 
pamiętam jak przy załatwianiu formalności związanych ze ślubem, mojego TŻ ulubionym hasłem było: Kochanie, ale Ty wiesz że ja to wszystko załatwiam tylko ze względu na Ciebie, i gdyby nie to że chcesz ślubu kościelnego to ja już po pierwszej wizycie w kancelari bym tym pierdo.nął
ale cena powala. ten sklep w ogóle jest straszny dla portfela (lub dla karty kredytowej w moim przypadku), bo te rzeczy są tak dużo lepsze i wygodniejsze niż gdzie indziej, że jak się coś przymierzy, to już po was
za nowy tydzień

.