|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
za przybranie na wadze, spora dziewczyna będzie z niej Cytat:
za zakupy dla tż za poczucie humoru
|
||
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Ewusia pisała, że kończy jej się zwolnienie i w czwartek będzie kładła się do szpitala. Chociaż data cc chyba nie jest jeszcze ustalona.
|
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zrobić pudliszkową. Dziś nie czwartek, ale nie chce mi się gotować nic więcej. Lenia mam.
Poza tym mama zadzwoniła do mnie żebym jej męża, tatusia mojego nie rozpieszczała i nic więcej nie gotowała. Mam odpoczywać, a mamy słuchać trzeba. ![]() A powiedźcie mi co z Oliath? Wychodzi do domu? Gdzieś pojawiła się chyba taka informacja, ale nie widzę, mimo że przeszukałam kilka ostatnich stron wątku. ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Maltretowanie sutków. Ostra potrawa, coby pobudziła jelita, a one macicę.
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bym chciała taki porodzik jak Margoś
Czas mi sie dłuzy.Brakuje mi porzadnego neta -wtedy spam umiliłby mi czekanie na skurcze/odejscie wód (niepotrzebne skreslic ). Fajnie ze ja w koncu ,,wzieło" ![]() Malinka jeszcze chwilka,juz dlugo w dwupaku nie pozostaniesz. Elaine mam nadzieje ze cosik ruszy
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
karolajn1987, Anulka, Neni, Ona: też miałam nadzieję, że to już. Tym bardziej że skurcze były dość bolesne (ale nie jakoś super mocno) i powtarzały się regularnie i co 5 min na koniec.. ale co zrobić, dziecka nie zmuszę aby wylazło, a dosłownie jak tylko się położyłam to wszystko ucichło... mam nadzieję że teraz to już jak pojedziemy to wrócimy z Małym. Najlepiej by było aby wody chlusnęły i jechane..a tak lipa...
kupiłam sobie na pocieszenie czereśni trochę, pospałam i może z jeden jakiś skurczyk i nic. No nic widocznie nie ten czas. Samantha: ojej współczuję samopoczucie, fatalne faktycznie. ASiunia: odpoczywaj dużo lepiej, zamiast ganiać. I niech TZ Ci w końcu zacznie pomagać! jakierka,domciątko: brawa za wizytę! barbara: gratuluje egzaminów! Kiss: a jak Tobie idzie? Karolajn: ładnie Hania urosła ) i dobrze że już skurcze wychodzą![]() Mela: kciuki za babcię zaciśnięte!
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Dziewczynki- dwupaczki
![]() Od dłuższego czasu Was podczytuję ale jakoś się nie złożyło, żebym wciągnęła się wcześnije w rozmowe ![]() Co prawda jestem już na końcówce, ale skoro ja Was podczytuje, to Wy też macie prawo wiedzieć co nieco o mnie ![]() Zaczynam dzisiaj 37tc, więc teoretycznie ciąża już chyba donoszona (jedni mówią, że 38 inni 37, ja to w końcu sama nie wiem) ![]() Mam już jednego szkraba w domu - aktualnie ma 2 latka i jest mega żywym dzieciaczkiem, więc wymyślenie mu zajęć na cały dzień czasem graniczy z cudem i niestety bywa, że się poddaję i Oliwek po prostu spędza trochę czasu przed tv Na szczęście teraz już od dłuższego czasu pogoda dopisuje, więc bardzo dużo czasu spędzamy na zewnątrz Dzisiaj zaliczyliśmy już plac zabaw na plaży, parę sklepów i mały spacer, teraz synek śpi, a mamusia ma chwilkę dla siebie ![]() Tak ja większość z Was mam już lekko dość mojego hipopotamiego stanu i najchętniej za tydzień wypchnęłabym drugiego synka na świat, jednak mam przeczucie, że się mu jakoś nie spieszy ![]() O ile się zdążyłam zorientować to idę chyba równo w tygodniach ciąży z Oliath ![]() Pierwszy poród wspominam niezbyt przyjemnie, chociaż akcja zaczęła się samoistnie, dokładnie w terminie z OM, chociaż z USG wychodził termin szybszy. Generalnie przy pierwszym porodzie nie zauważyłam żadnego wypadnięcia czopa, ani nic z tych rzeczy a pęcherz płodowy przebiła mi położna już na porodówce... akcja zaczęła mi się po prostu skurczami, ktore stawaly sie coraz silniejsze urodzilam szybko bo od przyjęcia mnie na porodówkę, do urodzenia minęło ok 6 godzin, dlatego też martwię się teraz, żeby czasem nie przegapić, że już by wypadało się zbierać do szpitala... niby drugi poród szybciej i sprawniej powinien iść i oby tak było... ![]() Mały bardzo długo był ułożony pośladkowo i bardzo się bałam, że się nie obróci na czas, a jednak zrobił fikołka i będziemy rodzić sn ![]() Standardowo napiszę, co mam dzisiaj na obiad filet z dorsza w panierce, młode ziemniaczki i rzodkiewkę ze szczypiorkiem w śmietance już nie mogę się doczekać, aż tż wróci z pracy i będziemy pałaszować. ![]() Z ostatnich tematów rzuciła mi się w oczy profilowana wanienka, którą któraś z Was dostała dla maluszka i ja akurat jestem ogromną zwolenniczką takiej wanienki, bo przy pierwszym synku sprawdziła się rewelacyjnie i była u Nas w użycia do ok 1,5 roczku. Nasz synek czuł się w niej rewelacyjnie, nic a nic się nie zsuwał w dół, czuł się bezpiecznie i do tej pory uwielbia kąpiele. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że w wodzie czuje się jak ryba, a basen to jego ulubiony plac zabaw więc ja wanienkę polecam z czystym sumieniem
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
wydaje mi się że w czwartek miała iść do szpitala. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
ja wyczyscilam dywany
seksiku nie bylo u mnie bo do poniedzialku mialam torpedy
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Temperatura mi w sypialni wzrosła do 29,5
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Renesme: witamy w naszym gronie. Lepiej późno niż wcale
))Faktycznie często na pasku wisisz i zresztą po wypowiedzi widać, że jesteś z nami na bieżaco )
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Dobrze, że wychodzi, tylko żeby się nie przeforsowała jak po odpoczynku wpadnie w szał sprzątania, prania i prasowania. ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Renessme1985 - |
|
|
|
#3046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy![]() Jak powiedziałam mojemu TŻ, że będziemy wywoływać poród seksem, to powiedział, że mowy nie ma. Więc go zapytałam czy go nie podniecam w tym stanie, na co on stwierdził, że raczej syn go krępuje
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Rensesme witaj
![]() Obiad pojedzony - pizza i cola z lodem ![]() Mężu pojechał do pracy i co tu robić
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) My chyba z jednego rejonu, bo ja z Gdyni a w jakim szpitalu planujesz rodzić ??Hehe... chciałam jakoś tak się wbić niepostrzeżenie ![]() Cytat:
Baaardzo z niej pracowita osóbka... podziwiam !!
|
||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba pranie poskładać i kolejne wstawić no i przebrać ubranka
ja na obiad jadłam dziś leczo z bakłażana |
|
|
|
#3051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja tu wymyśliłam jakąś rybę ![]() Chodzi za mną właśnie od paru dni taka pizza z ananasem i szynką i dużą ilością majonezu.... mniam, ale przy mojej aktualnej wadze, to sobie chyba jednak powinnam podarować
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo
melduje ze zyje ale co to za zycie uff. popralam koldry, koce, posciel, teraz wywiesilam kolory, zebralam koldry i koce suche i pierze sie czarne - latam jak mrowka. TZ uspil siebie i mala ide i ja dolacze. Obiad zjedzony wiec mozna odpoczac. Wiadomosci od Belle nie mam, wiec pewno cisza w eterze.
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
goraco, goraco, goraco!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozbierz sie i popilnuj ubrań ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- jak w piekle !!! |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę chyba poleniuchować przed tv. Może jakiś film sobie włączę i pośpię
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak Was czytam, to w sumie trochę zazdroszczę tych wszystkich przygotowań, zakupów itp
My planowaliśmy drugiego malucha dosyć szybko, więc wszystkie rzeczy po pierwszym synku Nam zostały iw zasadzie dokupiłam tylko parę pierdółek... Jeszcze mi została apteka doczaliczeni....Z moich fanaberii jak to mój TŻ ujmuje, to zmieniliśmy tylko wózek z x-landera XA, na maxi cosi murę 4 i kupiłam dla maluszka huśtawkę ![]() Poza tym wszystko zostało po starszaku, gdyby chociaż druga dziewczynka była, to by się można jeszcze pokusić o jakieś różowe zakupy, a tu drugi synek wyskoczył ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- p.s. Chyba powinnam się zabrać za paowanie torby do szpitala, ale jakoś ciąglei nie po drodze poza tym czekam jeszcze na koszulki do szpitala, to co się będę spieszyła
|
|
|
|
#3057 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekkie twardnienie brzucha tylko co do sexu to mi i ginka mówiła i położna, żeby uprawiać a mój mąż ma jakieś opory powiedziałam mu dziś, że niestety musi zacisnąć zęby Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sobie kupiłam u taty frankfuterki i zaraz je będę jadła ![]() a potem mama po mnie podjedzie i pojadę do rodziców na obiad
|
|
|
#3058 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
PowodzeniaCytat:
A mnie wkurzyła dzisiaj pewna osoba za bardzo nie napiszę, bo chyba podczytuje ech .Gorąco, nawet Mały za bardzo nie chce szaleć, bo pewnie czuje, że mama wypompowana. Właśnie jestem u siostry i czekam, bo ma wrócić z rynku z truskawkami
|
|
#3059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wciągnęlam obiad i twixa ekstra (czyt. dużego) i się zasłodziłam
![]() Zasłoniłam rolety w salonie bo naciąga słońce i będę katować tenis w tv. Cytat:
żeby się rozkręciło.Ładna waga Hani ![]() Cytat:
za zakupyCytat:
Jesteśmy z tego samego rocznika
|
|||
|
|
|
#3060 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za wybór wózkaCytat:
![]() ![]() Cytat:
za rozpoczynające się skurcze ![]() Cytat:
![]() u mnie 28 i wymiękam.. wiatrak cały czas chodzi, a temp. i tak rośnie.. Renessme witaj
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-06-19 o 14:18 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

za przybranie na wadze, spora dziewczyna będzie z niej 
to gdzie ten koper

Na szczęście teraz już od dłuższego czasu pogoda dopisuje, więc bardzo dużo czasu spędzamy na zewnątrz
urodzilam szybko bo od przyjęcia mnie na porodówkę, do urodzenia minęło ok 6 godzin, dlatego też martwię się teraz, żeby czasem nie przegapić, że już by wypadało się zbierać do szpitala... niby drugi poród szybciej i sprawniej powinien iść i oby tak było...

a ja tu wymyśliłam jakąś rybę
12.06.2010
.