Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 15:58   #1411
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja jestem zaskoczona sprzedawca na allegro. Zamowilisny lezaczek na prezent dla bratanka ale zapomnialam podac jaki kolor. Wyslalam maila po ponad jednym dniu ze sprostowaniem co do koloru jesli nie wyslali paczki jeszcze. Sprzedawca pomimo ze nadal juz paczke w dhl dzien wczesniej cofnal ja i zamienil na dobry kolor i wyslal jeszcze raz. Oczywiscie na jego koszt. Milo z jego strony
O, to faktycznie miło z jego strony

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:59   #1412
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Bo wiesz, ja m.in. po AWF jestem, więc jakby lanie trzeba było, to sprawności wystarczy

on szybko biega i karate trenuje i kolarstwo także chyba byś z brzusiem go nie dogoniła hehe wezmę go w nocy z zaskoczenia i dostanie lanie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:01   #1413
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

mi kiedyś kolega wmówił, że jak się cąłuję z kimś z języczkiem to się w ciążę zachodzi
Jakiś głupi? Ja rozumiem, ze rodzice sprzedają takie bajki coby mieć spokój na chwilę ale kolega? Zamknął sobie drogi do rajuuu

Kurde jakieś oregano mi się z patykami trafiło. Zaraz mnie trafi bo co jem to muszę wydłubywać jakieś patyczory

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:05   #1414
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy idziecie na to III prenatalne?Czy ono jest jakieś mega ważne?
Bo w sumie wagę i stan łożyska moja gin ocenia normalnie na wizytach i tak się zastanawiam czy jest sens. I tak mam za darmo,ale tak pytam Nie chcę małej niepotrzebnie naświetlać
ja idę, bo niby co miesiąc jeździ mi USG, ale moja jak to ona sma określa ma w gabinecie tylko taki "podglądacz" i nic poza tym, że dzidzia fika i serduszko bije zobaczyć się na nic nie da. ja te wszystkie kwestie techniczne, wody, wielkość dziecka, jego organy i środowisko miałam ostatnio na połówkowym oceniane.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
nie znoszę Jolki z DDTVN
ja też dlatego nie oglądam jak ona za strem jest

Cytat:
Mój mąż jest Panną, nie narzekam

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

http://pudelekx.pl/pamietaj-o-tym-je...oja-corka-7049 trzeba to zapisać i za 14 lat zrobić taką mojemu mężowi
nie mam nic do panny, ani do wagi. ważne, że nie skorpion - jakieś demoniczne wydają mi się osoby spod tego znaku i że nie bliźniak (moja rodzicielka). wprawdzie młodszy szwagier jest też bliźniakiem, ale innym niż moja matka, może dlatego, że z czerwca swoją drogą dziś ma urodziny...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tż się broni 26 czerwca
Właśnie złożył pracę i babka powiedziała, że zrobi tak, że na 26 będzie wszystko gotowe
ja ze swoim też miałam przeprawę zarówno z licencjatem,a potem mgr. mgr to w ogóle w ostatnim możliwym terminie bronił, po 2 letnim absolutornium, także jak w końcu się udało to zwyczajnie odetchnęłam z ulgą

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja chciałam ślub kościelny, i chcę ochrzcić dziecko ( mnie mama z dziadkami nauczyła racjonalnego podejścia do wiary) i ja małego też tak chce nauczyć.

A i nie chce, żeby teściowa mówiła o małym zydek tak jak o dziecku znajomych, którzy ochrzcili jak mały miał 7 miesięcy. Bo nie wiem czy by to przezyła.
ja miałam 7msc

Cytat:
Kornel to mężczyzna romantyczny, uczuciowy, wieczny optymista. Jest miły w stosunku do otoczenia, chętnie też pomaga innym i namawia do pracy społecznej. Jest szlachetny, wyrozumiały, wesoły, ma znakomite poczucie humoru. Pieniądze nie są dla niego najważniejsze, żyje tym co jest teraz i nie patrzy raczej w daleką przyszłość i nie martwi się tym, co będzie.

no i ma imieniny dzień po moich urodzinach
ok, dobra, czyli nie tylko ja czytam takie rzeczy. super, już nie uważam się aż taką durną
ostatnio znalazłam swoje imię co nie jest wcale łatwe http://imiona.artykul.com.pl/marika/
samakra

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
my zdecydowaliśmy, a w sumie ja, bo Bartkowi jest raczej wszystko jedno, że moje dziecko będzie wychowane jak ja. Zostałam ochrzczona i byłam u komunii, mama (ateistka), a częściej babcia zabierała mnie do kościoła, żebym poznała religię katolicką i cały "ceremoniał", do końca podstawówki chodziłam też na religię, ale rodzice uczyli mnie i pokazywali też inne religie. W LO dostałam wolną rękę - uznali, że jestem na tyle duża, że mogę sama o sobie decydować. Efekt jest taki, że wiem co nieco o każdej religii, umiem się w różnych kościołach zachować, w Boga jako istotę doskonałą i dobrą wierzę, mam ślub kościelny i śpiewałam w chórze gospel W Kościół wierzę mniej, a dokładnie w ludzi go tworzących, nie mam też potrzeby modlenia się w grupie
Młodego ochrzczę, poślę do komunii, ale będę go uczyła, że na świecie jest wiele dróg do Boga, kimkolwiek dla niego będzie
podoba mi się podejście i puenta.

karolson, może warto do innego szpitala pojechać i zobaczyć jak podejdą do tego?

Tak w ogóle to a propos ten sprawy co kiedyś u Lisa była, czyli tej śmierci niemowlaka, do której doszło przez to, że nie zrobili CC. dzis w lokalnym radiu mówili, że po tym jak ojciec tego dziecka przekazał sprawę do prokuratury, to ona wszczęła śledztwo i już łącznie w sprawie 8 porodów odbywa się dochodzenie o zaniedbanie procedur w tym szpitalu.

Brydzia_, soreczki. każde imię ładne takie, które rodzicom się podoba. nam to imię zwyczajnie nie leży
Stary 2013-06-19, 16:06   #1415
kropla_deszczu
Zadomowienie

bosh zjadłam 3 nalesniki z czekoladą i mi niedobrze

Cytat:
Czyli takiego, że Bóg otacza mnie, że jest wszedzie,a nie tylko w Kościel, że nie zawsze to co ksiądz mówi to prawda. Że nie musze sę też w 100 % zgadzać z nauką Kościoła.

jak miałam komunię to wiedziałam dlaczego idę i po co, prezenty dostałam dopiero tydzień po, żeby móc się cieszyć w dzień Komunii Św ze spotkania z Bogiem. I nie czuję się na przyklad pokrzywdzona.

Mój dziadek to człowiek starej daty, jest kościelnym, ale potrafi wiele zrozumieć np ciąze przed slubem, seks przedmałżeński, a nie tak jak teściowa dla której takie rzeczy nie moga mieć racji bytu.

Dla mnie teściowa to taki święt☠☠☠***liwiec, codzien do Kościoła chodzi, a w rodzinie kazdego obgada i do każdego ma jakieś "ale", zero zrozumienia.
no i to jest jak najbardziej prawidłowe podejście ja zawsze mówię, że w Boga wierzę, ale w instytucję zwaną kościół to juz nie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mialam wlasnie brac sie za nadrabianie, ale przyszedl wozek. no i jestem wku*rwiona delikatnie mowiac, bo przyszedl nie ten kolor co trzeba :in ternet:

wiec teraz bedzie zabawa w odsylanie sranie i masakra, znowu czekac dobrze ze chociaz fotelik jeszcze na oslode przyszedl i on idealnie taki jak mial byc
kurde, ja nie rozumiem jak można tak pomylić, co oni kurde nie czytają tego co sie do nich bazgra też bym się wkurzyła

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
bo wszyscy mówią, że jego mama jest chora więc trzeba się nad nią użalać i słuchać jej bo jest chora... ona tego nie rozumie że to my zrobimy chrzciny i będa takie jak my chcemy, a nie jak ona by zrobiła bo wypada... ja sie staram nie kłócic bo znow będe złem!! wogole jej teksty to mowie Wam szczena opada, a tż się nie\odezwie tylko mówi - olej- bo sobie niezdaje sprawy jak cieżarnej hormony dokuczaja..
ja też zawsze jestem złem ale wali mnie to na początku różnie reagowali na moją szczerość w różnych kwestiach ale teraz się już przyzwyczaili chyba

Cytat:
Mnie własnie najbardzie wkurzają tacy Katole jak teściowa. Już TŻ jej kiedyś powiedział, że jakby mogła to by się pod krzyżem położyła i modliła, a z drugiej mańki by na kogoś najeżdżała.

Jak TZ dzwoni do niej w niedzielę, to pierwsze pytanie czy był w Kościele. A my tu u nas we wsi nie lubimy. Przewaznie jak jesteśmy w Barcelonie czyli pi raz oko raz w miesiącu idziemy do polskiego kościoła, pomdlimy sie i czasem pogadamy z księdzem jak jest.
moja mam się zawsze pyta czy byłam w kościele...a ja grzecznie mówię, że tak bo jak kiedys jej powiedziałam, że nie byłam bo sie źle czułam czy cuś to się później nasłuchałam chociaż ona wie, że mój TŻ nie chodzi do kościoła, to mysli że chociaż ja chodzę a ja mam zazwyczaj inne rzeczy do roboty zreszta jak juz napisałam ja w Boga wierzę, ale w instytucję zwaną kościół to juz nie - więc po co mam tam łazić

Cytat:
A jeszcze Wam opowiem, że jak miałam 4 lata, to dziadek dał mi ksiązeczkę z modlitwami i tam było też 10 przykazań, i nie bardzo wiedziałam co oznacza
"nie cudzołóż". Więc zapytałam dziadka.
Ten chcac mi wyjaśnic jak dziecku powiedział, że to np. wtedy kiedy mamusia śpi w łóżku innego pana niż tatuś. I ja zrozumiałam, że nie wolno spać w czyimś łóżku. Wieczorem jak babcia mnie wykąpała i położyła spać, ja wyszłam z łóżka i położyłam się na kocu obok, babcia weszła do pokoju i pyta dlaczego nie śpię w łóżku, na co ja smiertelnie poważnie powiedziałam "że to łóżko wujka ( był w wojsku), a ja nie będę cudzołożyć".

babcia mi później jeszcze raz tłumaczyła to przykazanie.
ryknęłam w głos ze smiechu

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mi koleżanka wmówiła kiedyś że skoro położyłam się koło kolegi to straciłam dziewictwo. Przekonała mnie... Do tego stopnia, że w chwilach największej kłótni ona mnie sraszyła że powie wszystkim, że nie jestem dziewicą a ja mówiłam, że jak piśnie słowo to powiem, ze ją mama nadal karmi łyżeczką -
toś szybko dziewictwo straciła ale za to jaki koleżanka miała as w rękawie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:06   #1416
Asiek84
Wtajemniczenie

my z dzidziem po drzemce...

u nas temat chrztu był poruszany przy okazji chrztu Filipa... mój tż upiera się aby chrzestną była jego siostra, której ja nie lubię, w sumie to nie mam z nią żadnego kontaktu, podpadła mi jeszcze przed ślubem i jazdę mi zrobiła więc jest dla mnie przekreślona w tym temacie, jesteśmy 7 lat po ślubie i tak naprawdę to ja z nią ani jednego zdania na jakiś normalny temat nie zamieniłam, bo ona nigdy nie wie co powiedzieć... ma 26 lat nie pracuje, żyje na łasce matki i ojca... dużo lepszy kontakt mam z siostrami ciotecznymi tż i chcę aby któraś z nich była chrzestną razem z moim bratem... a nie ta pindzia... mówię wam, tak się podarliśmy o to że się z nim tydzień nie odzywałam... podejrzewam ze już mu mamusia natruła...

Misia to mnie rozbawiłaś

Matal trzymam kciuki za tż... ja czasami jeszcze chciałabym sobie postudiować... fajnei wspominam tamte czasy, oddzielnie licencjat i magisterkę

Bajka a to pech... ja tez bym walczyła o gratisa... to ich błąd w końcu...

my do kościoła chodzimy staramy się co niedziela, ale czasami po prostu nie idziemy i tu do akcji wkraczała moja matka ze łzami w oczach, ale w końcu chyba zrozumiała że i tak nic nie zdziała i przestała nam truć...

moja teściowa to typ taki jak Misi siedzi w pierwszej ławce, lata do kościoła non stop a ploty kocha ponad wszystko... wczoraj dzwoniła mam nadzieję że się jej synek nie wywnętrzył i nie powiedział że muszę się do szpitala położyć bo mi będzie d... truła i wydzwaniała... i przy okazji obleci z informacją pół rodziny i pół wsi...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:06   #1417
butterfly20
Zakorzenienie

Moja Teściowa też jest Bliźniak....

Widać kto zaległ w łóżkach, od razu więcej tu postów

Ja gotuję obiad męzowi i zbieram się na SR. Nie chce mi się w ten upał...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:07   #1418
matallewar
Zakorzenienie

Siedzę i myślę, co dziś na włosy nałożyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-19, 16:07   #1419
inwersja
dryfuję słowami

tak swoją drogą to mam w rodzinie przypadek kuzyna, co nie miał ślubu kościelnego, bo żona niewierząca. córki też ochrzcić nie chciała, ale jemu zależało. w końcu skapitulowała jak młoda miała 5 lat i powiedziała, że niech robi co chce, no i zrobił.. chrzciny.
ja myślę, że ona trochę przesadzała, skoro niewierząca, to nie powinno jej to wadzić. co innego gdyby inną wiarę wyznawała, która gryzie się z katolicką.
Stary 2013-06-19, 16:09   #1420
misia332
Zakorzenienie

a u nas chrzestnymi będą swiadkowie ze ślubu: jedna z lepszych sióstr TŻ i mój brat.

Przy drugim dziecku żona mojego brata i mąż tej lepszej siostry TŻ, jak się zgodza of cors.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:09   #1421
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja ze swoim też miałam przeprawę zarówno z licencjatem,a potem mgr. mgr to w ogóle w ostatnim możliwym terminie bronił, po 2 letnim absolutornium, także jak w końcu się udało to zwyczajnie odetchnęłam z ulgą
No mój musi do połowy lipca, więc też ostatni dzwonek Bo oboje 2 lata temu skończyliśmy studia

Także jak już złożył tą pracę, to też odetchnęłam, bo potem musiałby dużo płacić, powtarzać przedmioty, zdawać egzaminy. To ostatni termin, żeby obronić mgr bezproblemowo

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-19, 16:11   #1422
butterfly20
Zakorzenienie

U nas nie ma problemu-mój brat i siostra męża.
A przy drugim pewnie szwagier i bratowa.

Czyli jak u Misi

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:12
Stary 2013-06-19, 16:11   #1423
inwersja
dryfuję słowami

wiecie? http://www.rossnet. pl /konkursy/konkurs.aspx?contestId=13 74&gclid=CJbiguij8LcCFYlc 3godckEA4g

skasowac spacje trzeba,bo znów czaszkuje

może spłodzę coś wieczorem, bo teraz przy upale nie mam mocy... ale co mam powiedzieć, że nie jem kaszek "mleczny start" czy tam "zdrowy start", bo sama chemia?
Stary 2013-06-19, 16:11   #1424
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie ma problemu-mój brat i siostra męża.
A przy drugim pewnie szwagier i bratowa.
to tak samo jak u nas.

Stary 2013-06-19, 16:12   #1425
kaska87
Zakorzenienie

no ja zaległam na łożu jak łania ale dzięki temu chyba obejdzie się bez no-spy

u nas mój brat i sis małża będą chrzestnymi a drugiego dziecia pewnie moja przyjaciółka i przyjaciel małża

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:13
Stary 2013-06-19, 16:14   #1426
misia332
Zakorzenienie

zważyłam się i masakra, od 21 maja schudłam 2,5 kilo. Nie wiem jakim cudem.

Stary 2013-06-19, 16:14   #1427
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No mój musi do połowy lipca, więc też ostatni dzwonek Bo oboje 2 lata temu skończyliśmy studia

Także jak już złożył tą pracę, to też odetchnęłam, bo potem musiałby dużo płacić, powtarzać przedmioty, zdawać egzaminy. To ostatni termin, żeby obronić mgr bezproblemowo
nono.. mój miałby identycznie, to się tak gurnolotnie nazywa 'nadrabianie róznic programowych' a glównie o kase chodzi...
Stary 2013-06-19, 16:16   #1428
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no ja zaległam na łożu jak łania ale dzięki temu chyba obejdzie się bez no-spy

u nas mój brat i sis małża będą chrzestnymi a drugiego dziecia pewnie moja przyjaciółka i przyjaciel małża
Ja już przyjaciół nie wezmę

Mieliśmy świadków - przyjaciół... No i co? Ze świadkową nie mam kontaktu. Ze świadkiem owszem, ale tż się z nim skłócił jakiś czas temu i do tej pory mają jakieś uprzedzenia do siebie, chociaż normalnie rozmawiają.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-19, 16:18   #1429
karolson
Zakorzenienie

Asiek - mamy identyczną sytuację az szkoda gadac
Stary 2013-06-19, 16:18   #1430
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Mieliśmy świadków - przyjaciół... No i co? Ze świadkową nie mam kontaktu. Ze świadkiem owszem, ale tż się z nim skłócił jakiś czas temu i do tej pory mają jakieś uprzedzenia do siebie, chociaż normalnie rozmawiają.
Ale z rodziną tez możesz się pokłócić...nigdy nie przewidzisz.

Stary 2013-06-19, 16:19   #1431
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
zważyłam się i masakra, od 21 maja schudłam 2,5 kilo. Nie wiem jakim cudem.
Mogę Ci trochę oddać
To pewnie przez ślub Ja 5 kg straciłam i kiecka ze mnie spadała

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-19, 16:20   #1432
kaska87
Zakorzenienie

Matal przykro mi, że tak u Was wyszło ale jak Motyl pisze czy to rodzina czy przyjaciele nie wiadomo co będzie w przyszlości, ja moją przyjaciółkę znam od 1 klasy podstawówki więc myślę, że będzie oki

Stary 2013-06-19, 16:20   #1433
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z rodziną tez możesz się pokłócić...nigdy nie przewidzisz.
Niby tak, ale rodzina to rodzina...
A ze świadkową się nie kłóciłam, po prostu przestała się odzywać, bo mam dzieci
Jednak przyjaciele szybciej się wykruszają niż brat czy siostra...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-19, 16:21   #1434
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę Ci trochę oddać
To pewnie przez ślub Ja 5 kg straciłam i kiecka ze mnie spadała
Ja też jakoś tyle straciłam, na szczęście kieckę byłam odebrać we wtorek i wtedy jeszcze na szybko zwężali

Stary 2013-06-19, 16:22   #1435
kaska87
Zakorzenienie

ja też schudlam przed slubem

Stary 2013-06-19, 16:22   #1436
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Matal przykro mi, że tak u Was wyszło ale jak Motyl pisze czy to rodzina czy przyjaciele nie wiadomo co będzie w przyszlości, ja moją przyjaciółkę znam od 1 klasy podstawówki więc myślę, że będzie oki
Ale ja nie mówię, żeby nie brać, tylko że ja się na to już nie zdecyduję, bo z przyjaciółmi nigdy nie wiadomo, a rodzina jest pewniejsza.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-19, 16:22   #1437
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, ale rodzina to rodzina...
A ze świadkową się nie kłóciłam, po prostu przestała się odzywać, bo mam dzieci
Jednak przyjaciele szybciej się wykruszają niż brat czy siostra...
Nie powiedziałabym...
Znam takie przypadki,że rodzeństwo nie odzywa się do siebie latami. Więc nie ma reguły.

Ja też wolę rodzinę niż znajomych, ale nie mam żadnej gwarancji,że za kilka lat coś się nie sypnie.
A co np. tfu tfu tfu mój brat albo siostra męża się rozwiodą?To wtedy będzie kiszka

Zresztą sama funkcja chrzestnych tak naprawdę ważna jest tylko przy Chrzcie, Komunii i ślubie. I to głównie w KK.Dla mnie najważniejsze,żeby byli fajni wujkowie i ciotki, a funkcja Chrzestnych to tylko dodatek.I w sumie tak powinno chyba być dla innych niewierzących lub niepraktykujących katolików?

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:26
Stary 2013-06-19, 16:23   #1438
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

też tak myślę świadkową miałam przyjaciółkę i mam wrażenie, że chyba trochę mi zazdrości, bo generalnie poza wymienieniem życzeń w jej i moje urodziny kontaktu ze sobą nie mamy. a mieszka blok dalej w mojej miejscowości rodzinnej.

chcieliśmy moją kuzynkę i starszego brata tż'ta. pod warunkiem, że się zgodzą, bo póki co nie pytaliśmy, i że ksiądz z bratem nie będzie robił problemów, bo to rozwodnik. ale ponoć w Łodzi w Łagiewnikach tak jak i śluby, tak i chrzciny dają bez problemu, jak ktoś chce, a gdzie indziej mu odmawiają. tu w S-dzu w kościele garnizonowym był taki ksiądz życzliwy co nikomu nie odmówił i księża z pozostalych parafii tak drążyli, tak pod nim kopali, że w końcu przenieśli go gdzieś na wygnanie... bo im interes psuł, mało brał za sakramenty, a jak jakaś biedna rodzina to nawet za darmo robił.
Stary 2013-06-19, 16:24   #1439
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jakoś tyle straciłam, na szczęście kieckę byłam odebrać we wtorek i wtedy jeszcze na szybko zwężali
Ja odbierałam 2 tygodnie przed ślubem i jeszcze kilka cm mi spadło

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-19, 16:24   #1440
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

jeruna gaduly stop!!! wy w ogole cos sprzatacie, gotujecie itd? :P bo nie moge nadazyc haha u mnie w domu 30 stopni...masakra....

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Witam się w 27 tygodniu Wczoraj kupiłam sukienkę w Happy Mum na sobotnie wesele
http://www.happymum.pl/sklep3/d496,s...ona_dress.html
Moim skromnym zdaniem wyglądam lepiej niż pani na zdjęciu ale cena powala. ten sklep w ogóle jest straszny dla portfela (lub dla karty kredytowej w moim przypadku), bo te rzeczy są tak dużo lepsze i wygodniejsze niż gdzie indziej, że jak się coś przymierzy, to już po was

Bardzo dziwne, że cię nie zostawili w szpitalu. Ja bym na twoim miejscu już plackiem w domu leżała, bez względu na to, czy ci powiedzieli, że musisz czy nie

Ja też mam 30 lat, a moja mama mnie urodziła jak miała 22 a i tak się nie czuję jakoś dojrzale specjalnie

36 to już chyba w miarę ok

Ja tam mam bardzo często, nawet w więcej miejscach niż 2 na raz

Co wy z tymi obiadami dwudaniowymi? ja w życiu takiego nie robiłam i też nie lubię takich jeść, bo mi za dużo 2 dania na raz

Sweet

Może oeparol? Bo mi w pracy koleżanka ostatnio mówiłą, ż ejej przed porodem położna kazała 2 tygodnie brać bardzo duże dawki doustnie i dopochwowo. A już widze, że wiesiołek, ale to chyba ta sama substancja
sliczna sukienka ale cena rozwala...na szczescie nie ide na zadne wesele, lekarz kazal mi sie oszczedzac wiec stwierdzilam ze jakos przebieduje te 3 miesiace i wiecej ciuchow nie kupuje :P

ja mam 29 lat, 30 w przyszlym roku

co do chrzcin to my tez chcemy w polsce ale nie wiem kiedy... najwczesniej na boze narodzenie ale to tez nie za dobry termin bo chrzestni najprawdopodobniej beda z poza rodziny... ja mam brata i chcialabym go na chrzestnego, ale moj brat jest niewierzacy i powiedzial ze jakby nam sie cos stalo to on jak najbardziej zaopiekuje sie dzieckiem ale szopki w kosciele robic nie bedzie...to powiedzial jak bylam w 1 ciazy ktrora poronilam...teraz juz nic nie mowi ale nie wiem czy zmienil zdanie czy ma wyrzuty sumienia i powie jak maly sie urodzi ma wszystkie papiery zeby byc chrzestnym ale do kosciola nie chodzi bo nie...za to tz ma siostre, ale ona ma 36 lat i jest skrajnie nieodpowiedzialna, nie pracuje, tesciu ja utrzymuje... ponoc ma jakies choroby psychiczne ale nie jest tak zle zeby nie mogla sie troche ogarnac... mimo to jak z nimi mieszkalam to nieraz wracalam do domu po calym dniu w pracy i na budowie, a ona oswiadczala mi ze nie ugotowala makaronu na obiad i czeka z tym na mnie bo nie wiedziala jak i ja nie chce jej na chrzestna, a wrecz martwie sie co my z nia zrobimy jak kiedys tata umrze, bo sama se nie da rady, a przyjac ja pod swoj dach to oznacza prac jej gacie, myc po niej kubki, gotowac jej i prasowac... bo niestety wszystko robi tatus... probowalam troche otworzyc im oczy ze kurde stary ojciec nie moze uslugiwac paniusi ale tesciu tylko wzrusza ramionami i robi dalej.. wie ze nie jest dobrze ale chyba nie ma sily interweniowac... mojego meza to tez wkurza, ale wiem ze jak tata by umarl to nie jest taki zeby nie pomoc siostrze... nio i dupa... najchetniej to by ja zamknac do jakiegos osrodka ale na to trzeba kasy...no ale kazdy ma jakies problemy...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości