|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Aha od tygodnia nie wymiotuję czuję tylko do południa lekkie mdłości. U mnie sezon truskawkowy w pełni na działce, w wolnych chwilach robię dżemiki i konfiturki. |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
powoli rośnie a ja czytałam że 6 godzin jest aktywny a 18 śpi :P
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
ryba, ja też tak gdzieś słyszałam
![]() w swoim asystencie ciąży w telefonie jest wyczytałam że w 21 tygodniu że cykl dnia matki i dziecka jest jak sinus i cosinus-kiedy my śpimy dziecko postanawia sprawdzić siłę swoich mięśni i możliwości ruchowe, za to kiedy my coś robimy i ruszamy się to śpi boże, jaka dobra kalafiorowa ![]() zaraz muszę iść do księgowej i nie chce mi się i na dodatek nie mam się w co ubrać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2524 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
U mnie bez zmian - czyli wielka woda z nochala ![]() Cytat:
Fajnie tam u Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a masz przeczucia co będzie?? za wizytę!Cytat:
U mnie też sa zajęcia w każdy piątek w tym szpitalu gdzie będę rodzić i muszę sie kiedyś wybrać - choć mam 40km... może za pare tygodni pojadę szkoda tylko, że po angielsku ![]() Cytat:
Dobrze, że mąż chociaż się zreflektował ![]() Ja też się muszę wybrać do fryzjera, bo samej mi się nie chce już farbować... Super, że U Pomadki wszystko dobrze i Gratulacje córeczki Cytat:
długo wytrzymałaś Oczywiście, że chcemy fotki i relację ![]() Zaokrągla się Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
A jaką masz aplikację?
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego długopis + kawa herbata jakaś czekolada zapakowanie w celofan podobało się bardzo |
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż najpierw dzwonił jakie to husteczki i wkładki potrzebuję...wybrał a za chwilę dzwoni ponownie, że pani go skasowała a on zapomniał pieniędzy
sklerotyk mój teraz leci po kasę i zakupy a jak go zawoziłam do pracy to mu się przypomniało, że nie wziął zegarka i obrączki ![]() Idę sobie zrobić latte i może jakiś lody do tego
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
dosłownie tak się nazywa "asystent ciąży"
uciekam na ten skwar i w ogóle muszę się pożalić na swojego TŻ bo mi napisał smsa że mnie już nie kocha bo zrobiłam kalafiorową na obiad, a on twierdzi że kalafior to tylko się je smażony
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej sikam co 10 minut i głoduje musze cos na szybko wymyślić
|
|
#2531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Motylek a jak te Twoje problemy z hemoroidami? Minęło Ci po tych mazidłach? |
||
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to chyba niedostępne na Iphone
Wpisałam w wyszukiwarce aplikacji i mi wyskoczył tylko "asystent finansowy"Ja używam WomanLog Pregnancy, ale w tej wersji bezpłatnej tylko są wydzielone tygodnie ( to się w sumie często przydaje) i jakieś krótkie info na temat rozwoju dziecka w danym tygodniu. Dziewczyny piszecie o tych nieprzyjemnych komentarzach ja znowuż słyszę mnóstwo komplementów, no ale wydaje mi się że ludzie uważają, że takie komplementy się powinno ciężarnym prawić, obojętnie jak wyglądają.Ja z moimi kompleksami, jak bym usłyszała jakieś nieprzyjemności to bym się chyba w domu na wiele dni zamknęła. Poza tym moja mama powiedziała mi że przy drugim dziecku będąc w ciąży dostała pod koniec takich przebarwień na twarzy, że miała jedną wielką plamę i tylko białe " okularki" w miejscach gdzie są oczy normalnie jak mnie takie coś czeka, to chyba ludzie będą w popłochu uciekać
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
ale część kobiet to jednak w ciązy promienieje i żadne komplementy nie są przesadzone, no tak jest i już
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się powoli na to USG połówkowe i wczoraj się nie stresowałam a dziś jakaś masakra jest, a to tylko dlatego że chciałabym żeby jednak syn synem pozostał
. Więc trzymajcie mocno kciuki za mojego małego Jasia
|
|
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
ej, ale ja chyba aż tak nie zbrzydłam ;d Mi się wydaje ze tylko twarz mi sie zaokrąglila jesli chodzi o twarz tylko
![]() no właśnie wsunęłam pączka z czekoladą a na deser mam bułkę z serkiem wiejskim szkoda ze wczorajszego spaghetti se do pracy nie zabralam bo miałabym na obiad.. a tak to dzisiaj tylko bulczka domii -
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaciśniete i czekamy na relację |
|
|
|
|
#2539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :slin a: na kolacje sobie zrobie buleczke z serkiem szczypiorkiem i moze z ... rzodkiewka ![]() ale Ci zazdroszcze, narobilas smaka
|
|
|
|
|
#2540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rybko ja tez latam co 5 minut do kibelka... to naprawde jest męczące i to wstawanie w nocy po kilka razy ale jak to mówia trzeba sie przyzwyczajać ja dzis na obiadek miałam spaghetti i takie kluseczki leniwe z truskawkami
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-06-19 o 16:23 |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wstaje o 1 i 2 to zasne a potem wstaje między 3-4 i do 6 nie śpię.. :/ a potem chodze jak zombie bo przecież mam taką bladą niewyspaną twarz... a podkładu na takie upaly używać nie zamierzam bo "spłynie"
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Kabriela gratuluje kopniaczków i magistra!!! aaby ja tęskniłam budowniczka już conico widać,piękne mieszkanko dla Maksyma Cytat:
![]() Ty i twój organizm macie teraz misje do spełnienia-nic nie jest ważniejsze.W twoim ciele rośni mały Człowiek.Złośliwe komenatrze,o ile się pojawią niech po tobie spływają.Jak po Rybie! ![]() Mi ludzi mówią,że super wygladam,ale czy im wierzyć? Oto jest pytanie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-06-19 o 16:28 |
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Mi TŻ tak często to powtarza, że stwierdziłam, że chyba się naczytał poradników/artykułów o konieczności wspierania przez partnera kobiet w ciąży
|
#2544 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Hej Dziewczyny !
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Mnie też mój maluch zaczął kopać od 2 dni ![]() Paulinaizabela śliczne mebelki ! to praktycznie gotowi jesteście , teraz tylko zapełnić szuflady i czekać na maleństwo ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt i poznanych płci ! ![]() Chłopcy na razie na wątku przodem ![]() Dziewczyny u mnie dziś z 35 stopni, normalnie wytrzymać się nie da. Ale byłam dziś zrobić włosy i od razu mi lepiej W końcu się odrostów pozbyłam ![]() AAa no i brzuszki też śliczne ![]() Cytat:
Moja mama pracuje w aptece to mi coś zawsze podrzuci ![]() Cytat:
![]() Ryba moje cycki też rosną jak oszalałe, biustonosz ciśnie więc też będę musiała kupić nowy Ciekawe na ile mi starczyCytat:
Mocno trzymamy
|
||||
|
|
|
#2545 | ||
|
Zadomowienie
|
Do tego Ci powiem, że bilet wygrał w konkursie
Dlatego ja nie pojechałam, bo tak to zazwyczaj razem jeździmy Cytat:
Cytat:
Ja też teak myślałam, że będzie mi się nudzić, dlatego nie byłam przekonana do pójścia na L4. Ale niestety moja praca nie dość, że cały czas stres, do tego 8 godzin na nogach, dźwiganie, bieganie itd... Zresztą u mnie wszyscy chcieli żebym poszła jak najszybciej bo wiedzą, że to nie praca dla kobiet w ciąży. A tak to sobie czytam książki, oglądam, szperam w necie, a teraz jak jest ciepło to rowerek, trawka, spacery. I czas leci. Wróciłam ze słoneczka. Ciężko wytrzymać nawet w cieniu. A jutro 35 stopni
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Domi trzymam kciuki!!
U nas w cieniu 30 stopni, umieram ![]() Oczywiście oglądam Ciąża z zaskoczenia i wyje
|
|
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
Oleńka gratuluję kopniaków
![]() Też dziś zaliczyłam fryzjera, tylko ja ciachałam I tak mi teraz lekko i fajnie, nawet te upały jakieś znośniejsze więc Ryba ja bym cięła na Twoim miejscu tego boba, będzie chłodniej to sobie zapuścisz jak zechcesz do kucyka
|
|
|
|
#2548 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mam boba i jestem zadowolona bardzo, nic mi się nie majta po ramionach, kark się nie poci :P A pomadce gratuluję córeczki i czekam, aż będzie aktywniejsza na L4 ![]() W temacie L4 to ja myślalam, że krew mnie zaleje z nudów a jest tak fajnie :P nawet czasu mi brakuje. Sprzątanko, gotowanko, książka, komputer (najbardziej pochłania czas :P), słoneczko, spotkania z dawno niewidzianymi koleżankami - normalnie wakacje i jeszcze jaka wyspana jestem! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też myślałam, że się już na wstępie roztyję a tu ani widu ani słychu I tak trzymać ![]() Cytat:
No a tych śpiworków to ci zazdroszczę!!! W lumpku złapałaś? Koszulka fajna, przydałoby mi się coś takiego właśnie, chociaż w sumie publiczne się nie pokazuję to na taras mogę założyć byle co na ramiączkach ![]() Cytat:
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Oleńka Gratuluję kopniaczków
Zamówiłam sobie 2 pary spodni Wreszcie będe miała w czym chodzić wzięłam o rozmiar większe niż normalnie nosze, powinny być ok...O takie: http://mamalicious.com/mama-licious/...irmation-email http://mamalicious.com/mama-licious/...irmation-email |
|
|
|
#2550 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja sikam co 5 minut i już mnie to męczy :P
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trudno, jakoś przeboleję ;]
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

19 tc juz jest spory
powoli rośnie

za wizytę!

sklerotyk mój teraz leci po kasę i zakupy
i w ogóle muszę się pożalić na swojego TŻ bo mi napisał smsa że mnie już nie kocha bo zrobiłam kalafiorową na obiad, a on twierdzi że kalafior to tylko się je smażony 

Wpisałam w wyszukiwarce aplikacji i mi wyskoczył tylko "asystent finansowy"
klask i:
też bym chciała chodzić na szkołę rodzenia, ale 250 zł kosztuje ta przyjemność kosztuje