Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 14:50   #2521
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Zuzziak,
jezzka,
NEWTREND
elena_100

odezwijcie się !

issia- oczywiście czekamy na relację i fotki !!
cześć dziewczynki, podczytuję was regularnie ale mam ostatnio więcej pracy więc nie udzielam się na wątku. Od sierpnia chciałabym już iśc na L4 więc będę miała więcej czasu. za tydzień we wtorek mam wizytę oczywiście już się boje, mój brzuszek jest malutki na razie mam wrażenie że nie powiększa się ale już zaczynam czuć delikatne ruchy. Jestem szczuplutka i to 3 ciąża i jestem pewna że to "to". Delikatne muskania zwłaszcza po obiadku jak spokojnie sobie leże na boczku.
Aha od tygodnia nie wymiotuję czuję tylko do południa lekkie mdłości.
U mnie sezon truskawkowy w pełni na działce, w wolnych chwilach robię dżemiki i konfiturki.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:01   #2522
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Kochanie, no właśnie ... wazne jest co mysli czuje Twoja rodzina i Ty czyli dzidzius, Ty i Twoj mąż a innych
ja tez sie czuję dziwnie, i tez mnie komentuja, jeszcze nic nie prztylam bylam w 7 tc a przyszła tesciowa już gadała, że bede grubaską

Dzis zrobilam zdjecie swojemu okreglaczkowi 19 tc juz jest spory
super brzuch! powoli rośnie

a ja czytałam że 6 godzin jest aktywny a 18 śpi :P
Stary 2013-06-19, 15:10   #2523
lineczka1989
Zakorzenienie

ryba, ja też tak gdzieś słyszałam

w swoim asystencie ciąży w telefonie jest wyczytałam że w 21 tygodniu że cykl dnia matki i dziecka jest jak sinus i cosinus-kiedy my śpimy dziecko postanawia sprawdzić siłę swoich mięśni i możliwości ruchowe, za to kiedy my coś robimy i ruszamy się to śpi

boże, jaka dobra kalafiorowa

zaraz muszę iść do księgowej i nie chce mi się i na dodatek nie mam się w co ubrać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:11   #2524
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam mamusie
U mnie bez zmian - czyli wielka woda z nochala jakoś koło 4 się przebudziałam i ze 2 godziny męczyłam, a później rano śpię co najmniej do 10. Dziś nie wychodzę z domu, dobrze, że zakupy mam zrobione na obiad

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
PAULINAIZABELA - w Uk macierzynski mozesz zaczac 11 tyg przed porodem. 8 mies jest platne a pozniej mozesz wziasc kolejne 8 bezpłatnego z gwarancja powrotu do pracy na to samo stanowisko. A u Was jest inaczej ? Ja jeszcze bede musiala wybrac okolo 4 tyg urlopu przed macierzynskim wiec tylko lepiej dla mnie
Mebelki sa bombowe , ja tez juz chce miec moje w kupie ale cos czuje ze to potrwa
U nas jest pół roku płatnego macierzyńskiego i zawsze dziewczyny chodziły jak najpóźniej, żeby z dzieckiwm dłużej w domu zostać
Fajnie tam u Was To jeszcze trochę i odpoczniesz

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

Kopie!!! Dziecko mnie kopie, czuję ruchy i jestem mega szczęśliwa!!!!!!

WCZORAJ!!!!
UZYSKAŁAM TYTUŁ MGR i JESTEM WOLNA, JUŻ NICZYM NIE MUSZĘ SIĘ MARTWIĆ!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAA
TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM BUZIOLE
ale super wieści, Gtratuluję kopniaczków Pani Magister

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wrzucam foto z dziś rano - przepraszam, że w piżamie i że w łazience, ale nie chciałam męża budzić, a jedyne duże lustro mamy w sypialni. Zostałam chyba jedyna, która się jeszcze nie pokazała

Załącznik 5295612

A jutro połówkowe! [/FONT]
Słodki brzusio
a masz przeczucia co będzie?? za wizytę!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dzisiaj w szkole rodzenia
Baaaaardzo pozytywne wrażenia i napewno będę zaglądać tam częściej, półtorej godziny wykładów, siedziałyśmy pół godziny a później położna kazała nam się położyć na materacach, przyniosła poduszki... my leżałyśmy a ona opowiadała... Dzisiaj akurat był temat o połogu bo dziewczyny które mają termin za kilka dni chciały się czegoś dowiedzieć zanim urodzą.
Dostałam całą masę książek, ulotek, kremów, pampersa, podpaskę , butelkę z avent i mleczko do prania
Ale super, fajnie, ze masz ajęcia za darmo - na pewno się duzo przydatnych rzeczy dowiesz

U mnie też sa zajęcia w każdy piątek w tym szpitalu gdzie będę rodzić i muszę sie kiedyś wybrać - choć mam 40km... może za pare tygodni pojadę szkoda tylko, że po angielsku

Cytat:
Rozmawiałam przed chwilą z mężem i mnie przeprosił. Powiedzial że sie zdenerwowal ale ze mam na takie komentarze mówić " jestem w ciąży to tyje, będzie czas na odchudzanie" a poza tym powiedział że kocha mnie taką jaką jestem czy waże 50 czy 150 kg i że mam piękne ciuchy i jak chce to mam iść do fryzjera. No i aż mi sie miło na sercu zrobilo

a tak poza tym to zastanawiam się czy powrócić do boba, czy tylko wycieniować włosy.. bo teraz jak nie mam czasu to zwiąże byle jak czy warkocza zrobie, a z boba nic nie zrobie ale jest krótki i nie jest mi tak gorąco i pociesza mnie to że Kacperek dał mi jednego kopniaka

i dostałam wiadomość od POMADKI-
u nich wszystko ok, będzie Oliwka, 20 tydzień im leci i ma teraz remont, praca, dom, i czasu brak, ale w sierpniu idzie na zwolnienie to może wtedy będzie z powrotem na wątku . Wszystkie macie pozdrowienia od niej i życzy nam zdrowia
Kochana rodzinie Tż-ta to pożądne lanie się należy Unikaj ich jak możesz i nie przejmuj głupimi komentarzami

Dobrze, że mąż chociaż się zreflektował
Ja też się muszę wybrać do fryzjera, bo samej mi się nie chce już farbować...

Super, że U Pomadki wszystko dobrze i Gratulacje córeczki

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki

Wróciłam, cala, szczęśliwa i chora
Dzięki Bogu, ze na ślubie i poprawinach byłam zdrowa, a od wczoraj katar, kaszel, gardło i kompletnie brak sil :/ teraz chyba odczuwam zmęczenie pomijając fakt, ze z soboty na niedziele tzn w nd bo wesele było do 6 rano, spalam tylko 2 godz - chyba emocje mnie trzymały bo o dziwo dopiero padłam późnym wieczorem w niedziele, a goście jeszcze siedzieli do 3 w nocy na poprawinach

Jak będziecie chciały to zdam Wam w skrócie relacje i jak dostane jak foty to wkleję na watek :P
Ale weselicho długo wytrzymałaś
Oczywiście, że chcemy fotki i relację

Cytat:
Zaokrągla się

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
U mnie skwar ze hoho ale niech bedzie co chce najwazniejsze ze chyba mi przeszlo to paskudzctwo .. Wypilam wczoraj pol litra wygazowanej coli przed spaniem I chyba faktycznie nie ma nic lepszegp na zoladek . Ogarnelismy dzis w miare mieszkanie I wychodzimy na prosta .. Majka szaleje , prawie caly dzien a czytalam gdzies ze taki dzidzius spi 16h na dobe a 8h jest aktywny. Ona ma chyba odwrotnie I ciekawe jak to sie przelozy na pobrzuszkowe zycie
Cieszę się, ze pomogło i lepiej się czujesz
Stary 2013-06-19, 15:19   #2525
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Dziwną masz teściową Ty grubaską?? Przeca z Ciebie to prze chudzina jest Ale widać, że brzusio rośnie powoli

Jak się lepiej poczuje to Wam zdam relację ze ślubu i wesela
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:20   #2526
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
w swoim asystencie ciąży w telefonie jest wyczytałam że w 21 tygodniu że cykl dnia matki i dziecka jest jak sinus i cosinus-kiedy my śpimy dziecko postanawia sprawdzić siłę swoich mięśni i możliwości ruchowe, za to kiedy my coś robimy i ruszamy się to śpi

A jaką masz aplikację?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:22   #2527
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kolejne pytanie, tym razem z cyklu: doradźcie! 20 lipca ślub, a my nie mamy pomysłu na prezent w formie podziękowania dla rodziców. Nie chcemy dać kwiatów, bo jedni i drudzy dojeżdżają do miejsca naszego ślubu [moi 60km , TŻta 200km], więc zwiędną im w trasie na bank. Chcemy, żeby prezenty były identyczne, a to znaczy, że odpadają np. bilety do kina, bo moi na bank się nie wybiorą - do najbliższego mają właśnie 60km i nigdy się im nie chce, nawet jak na jakąś rocznicę dostają takowe. Żadnej figurki też nie chcemy, bo te co widzieliśmy to straszna tandeta. Książki tez kiepsko, bo sami prosiliśmy zamiast kwiatów na śub i TZ twierdzi, ze wtedy to głupio wyjdzie... Zafundowanie weekendu w SPA z powodów finansowych odpada.... Wpadnę w depresję.. POMÓŻCIE PLISSSSS!!!!
my rodzicom kupiliśmy takie skrzynki na zdjęcia + kilka
do tego długopis
+ kawa herbata jakaś czekolada

zapakowanie w celofan

podobało się bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-08-08 14.35.30.jpg (97,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-08-18 09.49.25.jpg (89,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-08-26 10.57.39.jpg (114,9 KB, 14 załadowań)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:33   #2528
paulinaizabela
Zakorzenienie

Mąż najpierw dzwonił jakie to husteczki i wkładki potrzebuję...wybrał a za chwilę dzwoni ponownie, że pani go skasowała a on zapomniał pieniędzy sklerotyk mój teraz leci po kasę i zakupy tak to jest jak się portfela nie nosi przy sobie a jak go zawoziłam do pracy to mu się przypomniało, że nie wziął zegarka i obrączki

Idę sobie zrobić latte i może jakiś lody do tego
Stary 2013-06-19, 15:38   #2529
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A jaką masz aplikację?
dosłownie tak się nazywa "asystent ciąży"

uciekam na ten skwar i w ogóle muszę się pożalić na swojego TŻ bo mi napisał smsa że mnie już nie kocha bo zrobiłam kalafiorową na obiad, a on twierdzi że kalafior to tylko się je smażony
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-19, 15:38   #2530
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Mąż najpierw dzwonił jakie to husteczki i wkładki potrzebuję...wybrał a za chwilę dzwoni ponownie, że pani go skasowała a on zapomniał pieniędzy sklerotyk mój teraz leci po kasę i zakupy tak to jest jak się portfela nie nosi przy sobie a jak go zawoziłam do pracy to mu się przypomniało, że nie wziął zegarka i obrączki

moj to portfel ma zawsze ze sobą, nawet nad wodę bierze.. po co to nie mam pojęcia

ej sikam co 10 minut i głoduje musze cos na szybko wymyślić
Stary 2013-06-19, 16:00   #2531
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

a mówią, że to mamuska w ciązy zakręcona

Cytat:
moj to portfel ma zawsze ze sobą, nawet nad wodę bierze.. po co to nie mam pojęcia

ale że od rana na głodzie jesteś bez tego śniadania ciągle

Motylek a jak te Twoje problemy z hemoroidami? Minęło Ci po tych mazidłach?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:01   #2532
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
dosłownie tak się nazywa "asystent ciąży"

Ale to chyba niedostępne na Iphone Wpisałam w wyszukiwarce aplikacji i mi wyskoczył tylko "asystent finansowy"
Ja używam WomanLog Pregnancy, ale w tej wersji bezpłatnej tylko są wydzielone tygodnie ( to się w sumie często przydaje) i jakieś krótkie info na temat rozwoju dziecka w danym tygodniu.

Dziewczyny piszecie o tych nieprzyjemnych komentarzach ja znowuż słyszę mnóstwo komplementów, no ale wydaje mi się że ludzie uważają, że takie komplementy się powinno ciężarnym prawić, obojętnie jak wyglądają.

Ja z moimi kompleksami, jak bym usłyszała jakieś nieprzyjemności to bym się chyba w domu na wiele dni zamknęła. Poza tym moja mama powiedziała mi że przy drugim dziecku będąc w ciąży dostała pod koniec takich przebarwień na twarzy, że miała jedną wielką plamę i tylko białe " okularki" w miejscach gdzie są oczy normalnie jak mnie takie coś czeka, to chyba ludzie będą w popłochu uciekać

Stary 2013-06-19, 16:03   #2533
anulka2205
Wtajemniczenie

ale część kobiet to jednak w ciązy promienieje i żadne komplementy nie są przesadzone, no tak jest i już a jak ktoś ma deko kultury, to przemilczy sytuację, gdy jest odwrotnie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-19, 16:07   #2534
domii29
Zakorzenienie

Zbieram się powoli na to USG połówkowe i wczoraj się nie stresowałam a dziś jakaś masakra jest, a to tylko dlatego że chciałabym żeby jednak syn synem pozostał . Więc trzymajcie mocno kciuki za mojego małego Jasia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:09   #2535
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Zbieram się powoli na to USG połówkowe i wczoraj się nie stresowałam a dziś jakaś masakra jest, a to tylko dlatego że chciałabym żeby jednak syn synem pozostał . Więc trzymajcie mocno kciuki za mojego małego Jasia
Trzymamy!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:10   #2536
ryba91
Zakorzenienie

ej, ale ja chyba aż tak nie zbrzydłam ;d Mi się wydaje ze tylko twarz mi sie zaokrąglila jesli chodzi o twarz tylko

no właśnie wsunęłam pączka z czekoladą a na deser mam bułkę z serkiem wiejskim szkoda ze wczorajszego spaghetti se do pracy nie zabralam bo miałabym na obiad.. a tak to dzisiaj tylko bulczka

domii -
Stary 2013-06-19, 16:13   #2537
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba od wczoraj mu się nie zmieniło
zaciśniete i czekamy na relację
Stary 2013-06-19, 16:13   #2538
anulka2205
Wtajemniczenie

Domi trzymam kciuki za małego ptaszka

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-19, 16:20   #2539
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
ej, ale ja chyba aż tak nie zbrzydłam ;d Mi się wydaje ze tylko twarz mi sie zaokrąglila jesli chodzi o twarz tylko

no właśnie wsunęłam pączka z czekoladą a na deser mam bułkę z serkiem wiejskim szkoda ze wczorajszego spaghetti se do pracy nie zabralam bo miałabym na obiad.. a tak to dzisiaj tylko bulczka

domii -
mniam.:slin a: na kolacje sobie zrobie buleczke z serkiem szczypiorkiem i moze z ... rzodkiewka
ale Ci zazdroszcze, narobilas smaka
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:21   #2540
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
trzymam

Rybko ja tez latam co 5 minut do kibelka... to naprawde jest męczące i to wstawanie w nocy po kilka razy ale jak to mówia trzeba sie przyzwyczajać ja dzis na obiadek miałam spaghetti i takie kluseczki leniwe z truskawkami

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)

Edytowane przez niunia_20
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:23
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:23   #2541
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
trzymam

Rybko ja tez latam co 5 minut do kibelka... to naprawde jest męczące i to wstawanie w nocy po kilka razy ale jak to mówia trzeba sie przyzwyczajać
przyzwyczaić? jak ja wstaje o 1 i 2 to zasne a potem wstaje między 3-4 i do 6 nie śpię.. :/ a potem chodze jak zombie bo przecież mam taką bladą niewyspaną twarz... a podkładu na takie upaly używać nie zamierzam bo "spłynie"
Stary 2013-06-19, 16:27   #2542
coralady
Wtajemniczenie

Witam

Kabriela gratuluje kopniaczków i magistra!!!

aaby ja tęskniłam Zastanawiałam się co u Ciebie.Trzymam za połówkowe!

budowniczka już conico widać,piękne mieszkanko dla Maksyma

Cytat:
jakoś tak.. może dlatego że to lato przyszło, wszyscy porozbierani, a ja nawet krótkich spodenek nie ubiore ( nosze do kolanka obecnie) bo nogi mam jak parówy, spuchnięte i posiniaczone ( ale to nawet nie wiem od czego.. ) i jakoś mi przykro nie wiem.. głłupia jestem, ale strasznie przeżywam takie rzeczy.. . mąż też ma na mnie wy☠☠☠kel... dzwoni do mnie a jak mu mówie coś co mu nie pasuje ( np. już widzę zadowolone miny Twojej rodziny jak mnie zobaczą... bedzie zas glupie gadanie ile to nie przytyłam' ) to on sie rozłączył. Napisał mi sms że nie będzie ze mną gadał, bo sie nie da... eh... żałuję zę pracy jestem bo nawet popłakać nie mogę :/
Ryba nie przejmuj się.Płetwa do góry!

Ty i twój organizm macie teraz misje do spełnienia-nic nie jest ważniejsze.W twoim ciele rośni mały Człowiek.Złośliwe komenatrze,o ile się pojawią niech po tobie spływają.Jak po Rybie!

Mi ludzi mówią,że super wygladam,ale czy im wierzyć?Oto jest pytanie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:28
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:42   #2543
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Mi ludzi mówią,że super wygladam,ale czy im wierzyć?Oto jest pytanie

Mi TŻ tak często to powtarza, że stwierdziłam, że chyba się naczytał poradników/artykułów o konieczności wspierania przez partnera kobiet w ciąży

Stary 2013-06-19, 16:44   #2544
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Hej Dziewczyny !

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

Kopie!!! Dziecko mnie kopie, czuję ruchy i jestem mega szczęśliwa!!!!!!

WCZORAJ!!!!
UZYSKAŁAM TYTUŁ MGR i JESTEM WOLNA, JUŻ NICZYM NIE MUSZĘ SIĘ MARTWIĆ!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAA
TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM BUZIOLE
Gratulacje !!! i to podwójne !! klask i:

Mnie też mój maluch zaczął kopać od 2 dni :love :

Paulinaizabela śliczne mebelki ! to praktycznie gotowi jesteście , teraz tylko zapełnić szuflady i czekać na maleństwo

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i poznanych płci !
Chłopcy na razie na wątku przodem

Dziewczyny u mnie dziś z 35 stopni, normalnie wytrzymać się nie da. Ale byłam dziś zrobić włosy i od razu mi lepiej W końcu się odrostów pozbyłam

AAa no i brzuszki też śliczne

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Jestem tak spuchnięta, że czuję się jak skrzyżowanie kaczki z balonem. Przed ciążą ważyłam 47 kg przy wzroście 160cm. Teraz ważę 53.5 kg, co jets oim absolutnym życiowym rekordem i ledwo się ruszam a gdzie tam do końca? Do ślubu to mnie na wózku chyba zawiozą

Co stosujecie przeciwko rozstępom? Ja mam krem z Bielendy z serii Sexy Mama ale mam wrażenie, ze jakiś rozstęp mi chce wyłazić po lewej stronie brzucha i mam panikę
Ja na rozstępy już się w sumie 3 różnymi kremami smarowałam, miałam : z Ziaji, Perfecty, i taki apteczny pharmaceris - i z niego najbardziej jestem zadowolona.
Moja mama pracuje w aptece to mi coś zawsze podrzuci

Cytat:
ja chcę na komodzie mieć przewijak, bo moja Niunia będzie miała swój pokoik, który jest na razie naszą sypialnią, a my się przenosimy do pokoju obok

ponawiam pytanie:
czym przykrywacie brzuch jak siedzicie na słońcu?
ja brzuch "zostawiam" w cieniu, bo nawet jak mam przykryty to czuję jak się nagrzewa. Ale wiadomo, nie zawsze da się być cały czas w cieniu, więc jakiś top np.

Ryba moje cycki też rosną jak oszalałe, biustonosz ciśnie więc też będę musiała kupić nowy Ciekawe na ile mi starczy

Cytat:
Mocno trzymamy
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:45   #2545
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kociak Pojechałabym na ten koncertFajnie ma Twój Tz
Do tego Ci powiem, że bilet wygrał w konkursie Dlatego ja nie pojechałam, bo tak to zazwyczaj razem jeździmy

Cytat:
hm.. szefowi powiedziałam ze chcę do końca sierpnia pracowac ( tak naprawdę chcę iść już na zwolnienie ale sytuacja finansowa nie pozwala )
ale przecież na L4 w ciąży masz 100%. No chyba, że to nie umowa o pracę.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio szef pytał, do kiedy bym chciała pracować i powiedziałam, że do września (tzn. od 1.09. np. na L4) - bo taki też plan był. Ale trochę się tu ostatnio zmieniło i podejście szefa już nie jest takie kolorowe, jak to na początku pokazywał, poza tym absolutnie nie usłyszałam, czy może potrzebuję jakieś wolne, jak się czuję itp., jak szłam na badania to musiałam tę 1h dłużej zostać i takie tam (już nie chciało mi się tłumaczyć, że ma zas.ra.ny obowiązek mnie na czas badań zwolnić), także chyba od 01.08. będzie mi w domu dobrze Zanudzę się na śmierć, ale ileż można
W dodatku w biurze mam taki ukrop, że nie idzie czym oddychać - a to dopiero początek...
E tam, nie zanudzisz się Ja też teak myślałam, że będzie mi się nudzić, dlatego nie byłam przekonana do pójścia na L4. Ale niestety moja praca nie dość, że cały czas stres, do tego 8 godzin na nogach, dźwiganie, bieganie itd... Zresztą u mnie wszyscy chcieli żebym poszła jak najszybciej bo wiedzą, że to nie praca dla kobiet w ciąży. A tak to sobie czytam książki, oglądam, szperam w necie, a teraz jak jest ciepło to rowerek, trawka, spacery. I czas leci.

Wróciłam ze słoneczka. Ciężko wytrzymać nawet w cieniu. A jutro 35 stopni
Stary 2013-06-19, 16:55   #2546
Mya1989
Zakorzenienie

Domi trzymam kciuki!!

U nas w cieniu 30 stopni, umieram

Oczywiście oglądam Ciąża z zaskoczenia i wyje

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:00   #2547
anulka2205
Wtajemniczenie

Oleńka gratuluję kopniaków

Też dziś zaliczyłam fryzjera, tylko ja ciachałam I tak mi teraz lekko i fajnie, nawet te upały jakieś znośniejsze więc Ryba ja bym cięła na Twoim miejscu tego boba, będzie chłodniej to sobie zapuścisz jak zechcesz do kucyka

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-19, 17:09   #2548
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Rozmawiałam przed chwilą z mężem i mnie przeprosił. Powiedzial że sie zdenerwowal ale ze mam na takie komentarze mówić " jestem w ciąży to tyje, będzie czas na odchudzanie" a poza tym powiedział że kocha mnie taką jaką jestem czy waże 50 czy 150 kg i że mam piękne ciuchy i jak chce to mam iść do fryzjera. No i aż mi sie miło na sercu zrobilo

a tak poza tym to zastanawiam się czy powrócić do boba, czy tylko wycieniować włosy.. bo teraz jak nie mam czasu to zwiąże byle jak czy warkocza zrobie, a z boba nic nie zrobie ale jest krótki i nie jest mi tak gorąco i pociesza mnie to że Kacperek dał mi jednego kopniaka

i dostałam wiadomość od POMADKI-
u nich wszystko ok, będzie Oliwka, 20 tydzień im leci i ma teraz remont, praca, dom, i czasu brak, ale w sierpniu idzie na zwolnienie to może wtedy będzie z powrotem na wątku . Wszystkie macie pozdrowienia od niej i życzy nam zdrowia
Fajnie, że mąż przemyślał sytuacje, mądry chłop
A ja mam boba i jestem zadowolona bardzo, nic mi się nie majta po ramionach, kark się nie poci :P

A pomadce gratuluję córeczki i czekam, aż będzie aktywniejsza na L4
W temacie L4 to ja myślalam, że krew mnie zaleje z nudów a jest tak fajnie :P nawet czasu mi brakuje. Sprzątanko, gotowanko, książka, komputer (najbardziej pochłania czas :P), słoneczko, spotkania z dawno niewidzianymi koleżankami - normalnie wakacje i jeszcze jaka wyspana jestem!

Cytat:
aaaaaaaaaaaaale Ci dobrze też bym chciała chodzić na szkołę rodzenia, ale 250 zł kosztuje ta przyjemność kosztuje
Poszukaj w okolicznych miastach może coś znajdziesz, ja się natknęłam przypadkiem na dwie szkoły rodzenia za darmo i warunkiem było ubezpieczenie i zamieszkanie w województwie.

Cytat:
ja tez sie czuję dziwnie, i tez mnie komentuja, jeszcze nic nie prztylam bylam w 7 tc a przyszła tesciowa już gadała, że bede grubaską

Nienormalna ta twoja teściowa :P Chudzineczka jesteś przecież! Ale brzuszek taki lekko wypukły jest

Ja też myślałam, że się już na wstępie roztyję a tu ani widu ani słychu I tak trzymać

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Dziś mamy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia dam znać po co i jak
Jutro mam wizytę u gina i od jutra na l4 w sobotę płyniemy na kajaki a w ndz odwiedzają nas znajomi więc intensywnie

co do zakrywania brzucha dziś kupiłam sobie taką jakby górę od stroju połączoną z pasem http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...68&tx=50&ty=73 a i ostatnio upolowałam 4 śpiworki każdy po 1 zł (różnych wielkości) to tyle co u mnie
Daj znać jak było!
No a tych śpiworków to ci zazdroszczę!!! W lumpku złapałaś?
Koszulka fajna, przydałoby mi się coś takiego właśnie, chociaż w sumie publiczne się nie pokazuję to na taras mogę założyć byle co na ramiączkach

Cytat:
Trzymam, trzymam!!!!! Będzie chłopak bankowo

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:32   #2549
paulinaizabela
Zakorzenienie

Oleńka Gratuluję kopniaczków

Zamówiłam sobie 2 pary spodni
Wreszcie będe miała w czym chodzić wzięłam o rozmiar większe niż normalnie nosze, powinny być ok...
O takie:
http://mamalicious.com/mama-licious/...irmation-email

http://mamalicious.com/mama-licious/...irmation-email
Stary 2013-06-19, 17:33   #2550
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

ja sikam co 5 minut i już mnie to męczy :P
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ale to chyba niedostępne na Iphone Wpisałam w wyszukiwarce aplikacji i mi wyskoczył tylko "asystent finansowy"
Ja używam WomanLog Pregnancy, ale w tej wersji bezpłatnej tylko są wydzielone tygodnie ( to się w sumie często przydaje) i jakieś krótkie info na temat rozwoju dziecka w danym tygodniu.
hmm ja mam Samsunga i mam taką aplikację jak SKLEP PLAY/ GOOGLE SKLEP i tam mam tego asystenta, a jak jest w Iphonach to nie mam pojęcia :P

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Poszukaj w okolicznych miastach może coś znajdziesz, ja się natknęłam przypadkiem na dwie szkoły rodzenia za darmo i warunkiem było ubezpieczenie i zamieszkanie w województwie.
no właśnie nie ma.. w jednym szpitalu, co będę w nim rodzić, są płatne a w drugim, trzeba być zameldowanym w danym mieście, a nie jestem
trudno, jakoś przeboleję ;]

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości