|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Niby niewiele mi zostało do zgubienia ale jakoś ten brzuch wisi. Z rana lepiej jest, ale cokolwiek zjem i go wywalaNo właśnie ja się na początku nabierałam i pchałam cyca a się okazało, że on po prostu musi jeszcze ulać lub odbić. Cytat:
Cytat:
Na brzuchu kładłam go już w szpitalu, bo pod lampami kazali na brzuchu też. A on bardzo lubi. Dzisiaj marudzi trochę po tym szczepieniu i tylko na brzuchu chce spać. Pochwalę się jeszcze, że my już dwie niedziele z rzędu jeździmy nad jezioro. Starszy oczywiście z wody nie wychodzi, a mały grzeczny w miarę więc jest ok. I za 3 tygodnie jedziemy na ukochane Mazury na jacht. Ze starszym byliśmy pierwszy raz jak miał 5 miesięcy. Leon będzie miał prawie 3, dopiero będą komentarze w porcie A i jeszcze ciekawostka mój mąż zawsze twierdził, że trójka dzieci to absolutne minimum, ale teraz jak musi mi więcej pomagać, bo wiadomo, że z dwójką jak gdziekolwiek jedziemy, to wygląda to tak, że jednym zajmuje się ja, drugim on i tak na zmianę i on już ma mniej czasu na ryby i poleżenie, to już mu się odmieniło i raptem jednak dwójka dzieci jest wystarczająco D Ci faceci...Teraz mam naprawdę ciężko, dla siebie czasu prawie zero, moje potrzeby zapomniane itd. ale mimo wszystko, po głowie chodzi mi myśl, że może jeszcze kiedyś.... |
|||
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
dziewczyny jestesmy w szpitalu. Sofia ma zapalenie ucha srodkowego. nie moga jej zalozyc wenflonu bo jej naczynka pekaja, masakra!!! Dali nas na sale gdzie jest dziecko bez mamy i ciagle placze. Nie wiem jak ja to wytrzymam...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3903 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
biedna Sofia życzę zdrówka ! |
|
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Bidulka mała. Trzymajcie się jakoś. Kciuki za szybki powrót do domku.
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie są podobne ceny, troche wyzsze ![]() 5w1 - 150, 6w1 - 210, rota - 330
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Ash jeju. Trzymajcie się
A ja ucięlam sobie drzemkę z dziewczynami. 2 godziny kimalysmy no to teraz na spacerek
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Ash ojejj ale sie narobilo
![]() Zdrowka dla Sofci, a dla Ciebie dużo siły. Trzymam za Was mocnooo ![]() Motylek nam tez polecano 5w1 i chyba te wybiore. Nad Rota jeszcze sie zastanawiam, a pneumo zaszczepimy może w późniejszym okresie |
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysia Piotruś jest uroczy
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
szukacie prezentu na dzień tatusia?
![]() http://www.youtube.com/watch?v=bJSoh1_gy1I |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Uff, poprosilam o zmiane sali i na razie jestesmy same. Udalo sie z wenflonem i mala ma kroplowke i je piers ale przysypia z wykonczenia.
Color, objaw jedyny to taki, ze plakala przy jedzeniu... A ja myslalam, ze to brak mleka.... Do tego doszedl spadek wagi i dostala skierowanie do szpitala. Tu ja zbadali na wszystkie strony, lacznie z uszkami i wyszlo szydlo z worka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
smoczek nam tez położna polecala prostu aventu (podobno przy piersi najlepszy) ale mały lubi dynamiczny z lovi
Tz wrócił z apteki i za kropelki espimisan, bioGaia i neonycyne zapłacił ponad 80zl ![]() Zastanawiam sie czy mu juz podawać te krople czy jeszcze sie wstrzymać do bardziej kryzysowej sytuacji.. ![]() Mały dziś wyjątkowo grzeczny, nie wiem czy sie cieszyć czy martwić ze to objaw choroby albo ze w nocy znowu nie bedzie spał.. ![]() Dziś cały dzien śpi, nawet go budzilam na karmienie.. Martwi mnie ten jego kaszelek, dodatkowo zaczął charczec noskiem przy oddychaniu, chyba ma katarek choć nic tam w nosku nie widzę..
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Sofcia, biedne dziecko bez mamusi. nie możesz i jego trochę porozpieszczać? ehh trzymaj się tam dzielnie Ash i jesteśmy z Wami całym serduchem. niech lekarze szybciutko pomagają Sofci i wracajcie do domu! już wiesz skad te Wasze problemy...z Twoim mleczkiem wszystko ok, tylko podstępne choróbsko się rozpanoszylo
|
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie przy zapaleniu ucha, dziecko w ogóle nie może łykać A wszyscy mówią, że kolka etc.Biedna Ale kurcze ona jakoś bardzo ulewająca nie była ani się nie krztusiła? Ciekawe skąd to biedactwo złapało A to dała Wam skierowanie ta lekarka co u niej byliście czy inna?
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-19 o 18:37 |
||
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie mam pogryzionych tzn. jak wciągnie na pierwszy raz to nieco mnie zaboli ( bez przesady), ale później już nie.
Mi koleżanka poleciła Maltan, bo nie trzeba zmywać przed karmieniem, bo ma glukoze ![]() Cytat:
A zdiagnozowali skąd się toto przyplątało? Dobrze, że pediatra zareagował na ten spadek wagi i wysłał Was do szpitala.
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ciotki
![]() Zdjęcie jedno sprzed tygodnia a drugie sprzed kilku dni
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Masz racje z tym, ze lekarze zbywaja tym, ze to pewnie kolki... To mi powiedziala,pediatra jak bylam w zeszly czwartek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Moja żabcia zjadla i znowu zasnela mi na brzuszku
Zdjęcie zrobione przed chwilka
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
szczęście w nieszczęściu ze w końcu padła dobra diagnoza..
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to straszne, że pediatrzy tak lekko traktują różne rzeczy. Kurcze przecież wiadomo, że my same nie wiemy wszystkiego i szczerze mówiąc człowiek słysząc od pediatry, że kolki często to przyjmuje, a tutaj czasami takie numery, które mogą niezła krzywdę wyrządzić. Trzymaj się tam mamuś z Sofcią
A ja w końcu opisałam mój poród, więc Wam wklejam ( chyba mi dość długi wyszedł bo z wstępem dotyczącym pobytu w szpitalu) Zacznę od tego, że faktycznie ból się zapomina. Ja po porodzie byłam mega źle nastawiona i z myślą, że nigdy więcej, a teraz pamiętam, że bolało, ale jak to już nie. Do szpitala trafiłam już 07.06.2013. ale nie ze względu na jakiekolwiek skurcze tylko łożysko 3 stopnia i moja gin. powiedziała, że mały waży tylko 2500, wiec poleciałam do szpitala. Szczerze mówiąc byłam przekonana, że wrócę tego samego dnia do domu mimo, że wiedziałam, że w wybranym przeze mnie szpitalu trzymają minimum 1 dzień nieważne co stwierdzą. Do tego pielęgniarki kazały mi mówić, że nie czuję ruchów dziecka ( a nie prawdę) i tym sposobem zatrzymali mnie na przepisowe 3 dni. Ja postanowiłam, że w takim razie odkładam luteinę ( bo jeszcze brałam, miałam dokończyć opakowanie) i magnez ( do teraz się zastanawiam czy właśnie to odstawienie nie przyspieszyło akcji i cieszę się, że wcześniej nie odstawiłam). Generalnie 3 dni ktg było ok, łożysko wydolne bo płynu owodniowego było w normie, ale przepływ do tętnicy mózgowej na granicy, co prawda twierdzili, ze to nic i na granicy nic nie znaczy ale poobserwują. W końcu w niedzielę stwierdzili, ze mnie wypiszą. Zanim to się jednak stało chciałam porozmawiać wraz z mężem z lekarzem, który miał dyżur tego dnia. Zadawaliśmy mu pytania o bezpieczeństwo dzieciaczka jeśli wyjdę i nie będę pod obserwacją, a lekarz jak to lekarz stwierdził, że gwarancji dać mi na nic nie może i jak chcę mogę zostać. Ja mówię, że niespecjalnie chce zostawać, ale z drugiej strony zdrowie dziecka najważniejsze. W końcu lekarz stwierdził, że w takim razie zrobią ostatnie ktg i nagle na nim Młody miał 2 spadki. wiec wzięli mnie na porodówkę pod ktg i tam podłaczyli na 7h z wahaniem czy nie będzie cc...ale po tych 7h był tylko 1 spadek, wiec postanowili, ze zostaje na obserwacji dalej ale cc nie robią. No i zostałam i byłam przekonana, ze albo znów mnie wypuszcza za kila dni albo zostawia z 2 tygodnie. Ktg przez kolejne dni idealne. No i w srode o 1 w nocy dostałam skurczy. Szczerze mówiąc oglądałam na tablecie "Grę o tron" i coś poczułam, ale pomyślałam, że może to dla mnie zła pozycja, coś się grzeje w brzuszku i jak skończę odcinek i się położę będzie ok. No ale leżałam i leżałam i skurcze się pojawiały, czułam, że dość regularnie, więc w końcu ściągnęłam na komórkę stoper i trochę mierzyłam, jednocześnie próbując spać. Rano już wiedziałam, że nie przechodzi, ale nic nie chciałam TŻ'towi mówić bo miał od rana rozmowę kwalifikacyjną w nowym miejscu, więc jak dzwonił przed to usiłowałam z nim rozmawiać a na skurczu jakoś dychać w bok. Po rozmowie z TŻ i po tym jak poszedł już na rozmowę rano poszłam do ginekologa na przebadanie a tam "wyrok", że jestem cała zamknięta- czop nie odszedł, pęcherz płodowy nie pękł- nic nie mogą zrobić, mam iść pod ciepły prysznic, bo może to przepowiadacze ( tak, na pewno skoro już są całą noc i to regularnie). No poszłam od ten prysznic, faktycznie nieco ulga, ale jak wyszłam dalej skurcze. TŻ zadzwonił po rozmowie i już mu powiedziałam, że coś się dzieje i może niech wpadnie. Zadzwoniłam też do mamy bo planowała mnie akurat tego dnia odwiedzić by nie przyjeżdżała. Koło 12:00 poszłam na kolejne badanie i znów 0 wszystkiego więc powiedzieli mi, że dalej nie mogą nic zrobić ani złagodzić ani przyspieszyć czyli dać oxy lub balonik. Przyjechał TŻ, nieco łaziliśmy po takim ogródku przyszpitalnym- robiłam jakieś przysiady i bocianie kroki, ale koło 14:00 padłam, bo już długo mnie te skurcze męczyły i noc prawie nieprzespana, więc położyłam się i generalnie spałam między skurczami, było coraz mocniej, ale nie miałam nadziei na rozwarcie, bo mnie postraszyli, że takie coś może i 2 dni trwać, ( swoją drogą nie wiem co bym zrobiła jakby tyle trwało, kipłabym jak nic). W międzyczasie okazało się, że moja mama ( panikara) przyjechała i siedziała na tym ogrodzie przy szpitalu nic nikomu nie mówiąc tylko TŻ ją przez okno wypatrzył. No i tak siedziała ciągle gdzieś albo na dworze albo na korytarzy aż do 19:00, bo koło 19:00 poczułam, że mi coś leci na wkładkę akurat po skurczu ( swoją drogą cały dzień nic nie jadłam bo już nie miałam apetytu) i na wkładce była krew. TŻ poleciał wtedy do pielęgniarek, a one, że to pewnie po badaniu. Na szczęście też akurat wtedy weszła moja położna i wzięła mnie na badanie. I tutaj jakimś cudem okazało się, że mam 4 cm. Wzięli nas na górę na porodówkę. Tam podała mi coś na szybsze rozwarcie szyjki, na zmiękczenie jej, ale nie oxy i podawała to 3x ze strzykawki.( moja mama w tym czasie wywalczyła wejście na korytarz na porodówkę hehe) Skurcze coraz mocniejsze, ale ekspresem doszłam do 10 cm bo przed 21:00. Ale jeszcze główka nie zeszła, wody też nie odeszły...a ja jako że wykończona to cały czas leżałam i spałam między( to by było na tyle w kwestii planów dotyczących aktywnego porodu) , a na skurczach się budziłam i jęczałam. Wtedy też położna zdecydowała, że idziemy siku - idąc minęłam moją mamę na tym korytarzu i jej mówię, że ma nie czekać, że ma jechać do domku ( TŻ mi później powiedział, że ją przyłapał w międzyczasie na korytarzu jak płakała, a ona sama mi powiedziała, że już powoli chciała wojnę robić bo mnie widziała taką wymęczoną i to tak długo trwało - mam nadzieję, że przy kolejnym porodzie jednak uda mi się jej nic nie mówić ), a następnie na pufę by główka szybciej zeszła. Tam jakieś 20 min i główka zeszła, więc na łóżko znów ( tutaj mój TŻ po prostu był nieoceniony bo jak mi kazali na parciu wyjść na łóżko to dla mnie była to rzecz niemożliwa i on mnie praktycznie na nie przeniósł) i parcie...tutaj 3x na boku i mnie przestawili już na normalną pozycję, no i cały czas pęcherz nie pękł więc mi na ostatnim skurczu przebili i mały był na świecie. W trakcie to myślałam, że kipnę, że mi tyłek rozwali i w ogóle marzyłam o cesarce i zzo, ale po fakcie jednak się cieszę, że cesarki nie było...a ból faktycznie się zapomina. Pamiętam, że bolało ale już jak mocno to niekoniecznie. A teraz się cieszę, że Daruś już z nami
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
My właśnie po kąpieli. I starszych i Tymka. Chłopcy czekają na kolację a Tymek wisi na cycku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za opis. Nacierpiałaś się ale już masz to za sobą. dla TŻ że nie zawiódł w tak ważnej chwili.
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa, musze przyznac,ze bylas mega dzielna! I mam to samo odczucie,ze bol sie zapomina. Ja juz pare dni po porodzie nie moglam sobie przypomniec jak to.bolalo.
Wiecie co, z tych.moich poprzednich notek troche wynika, ze okropna jestem,ze nie chcialam.dzielic pokoju z malenstwem bez mamy... Ale wierzcie mi, ja niewiele bym mu pomogla bo mam Sofie obolala, a tylko by sie dziewczyny nawzajem budzily... Aas podziwiam, ze dajess rade z dziewczynami i to tak gladko ![]() U nas juz spokojniej. Ostatecznie dobrze,ze tu jestesmy. Wreszcie wiem co dolega mojemu malenstwu i mozemy jej pomoc. Jest taka wymeczona, nie wyobrazacie sobie... Na piersi zasypia momentalnie ale musze dac jej odetchnac po tym okropnym dniu badan... Dostaje antybiotyk. Minimalny czas leczenia to 5 dni,ale zazwyczaj jest 7... Zobaczymy. wiecie, ze TZ mial na wczoraj zarezerwowany bilet do Szkocji? Tak sie ciesze,ze nie polecial... W sumie nie wiemy kiedy poleci... Dobrze,ze zaczyna dopiero 9 lipca, mamy jeszcze chwilke na dojscie do siebie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3925 |
|
siedzę i myślę
|
dzięki za rady
smaruję Mustelą , własnym mlekiem, maścią witaminową i Bepanthen na zmiane, ale przy każdym karmieniu ranki się odnawiają ![]() Ash współczuję szpitala..biedna Sofia
|
#3926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze się, że jednak ktoś Was pokierować do szpitala. Cytat:
U nas znów ryk był. Na szczęście śpi a ją siedzę w.wannie. Dziś to wogóle jakąś.masakra.z.jej pierdami. Co pryk to plama na pampersie i co chwilę zmiana pieluchy a.tylek obszczypany. Jak jutro tak będzie to też nie czekam i dzialam. Jutro ostra.dieta i zobaczymy. I chyba muszę w jakimś.stopniu wrócić do tego delicolu bo tu ewidentnie wychodZi ta laktoza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
slodziak!---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3928 |
|
siedzę i myślę
|
Wcześniej był źle przystawiany.. teraz już jest dobrze, ale sutki nie mogą się w dalszym ciągu wygoić
|
#3929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my caly czas karmimy się jedna piersią z nakladka i mala nie ma najmniejszego probemu żeby ciagnac z drugiego cyca normalnie.---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
nameczylas się, ale jaki efekt! z całego opisu najbardziej szkoda mi mamy Twój bol to pikus przy tym co ona przeszla ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3930 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

a sobie filet z indyka na parze
ale spoko przynajmniej są tego jakieś pozytywy- młoda z jedzonka zadowolona a mamusia wróciła już do wagi wyjściowej
za to teraz cały dzień śpi z małymi przerwami na jedzenie. 

nakupiłam na ciuchach młodemu i sobie też coś

07.07.2012
za opis. Nacierpiałaś się ale już masz to za sobą.
smaruję Mustelą , własnym mlekiem, maścią witaminową i Bepanthen na zmiane, ale przy każdym karmieniu ranki się odnawiają