|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Katate fajnie że jesteś. Dwa miesiące? matko kiedy to zleciało
![]() metropolitam to zapraszam do mnie, mamy bardzo chłodno w mieszkaniu. Ashy a Ty to tak często chodzisz na ważenie małej? trzeba tak? bo myśmy tylko dwa razy byli. Trzymam za was kciuki Jenny za wizytę u lekarzanuna dalej nie urodziła ale męczą ją ciągle skurcze. Już dwie nocki nie spała. Mała zasnęła po mleczku mam nadzieję że pośpi trochę dłużej bo muszę zrobić do końca obiad.Pewnie już dziś czasu na wizaż nie znajdę więc do jutra
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Nocki dosyć ciężka.. Mały przysypial na moment i budził sie co chwile.. Gazu go meczyly za to teraz cały dzień śpi z małymi przerwami na jedzenie. Byliśmy dziś u pediatry bo od wczoraj nam kaszle. Osluchala go i żadnych zmian nie ma, ale kaszelek faktycznie jest. Na razie kazała obserwować bo takim Maluszkom nie podaje sie leków.. Jak sie nasili to tylko szpital... Oglądała pępek i nie podoba jej sie ze zbiera sie tam jeszcze wydzielina. Kazała kupić neonycyne. Zapytałam o te gazy .. Zapisała nam espimisan i coś jeszcze, nie mogę rozczytac ![]() Aaa.. I powiedziała ze super przybiera na wadze Ale opierniczyla mnie ze za cienko go ubieram (miał bodziaki i skarpetki) Jest taki upał ze szkoda mi go było opatulac
|
|
|
|
#3873 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu macie skierowanie do chirurga? Jak będziesz zapisywać mów, że to maluszek i pilne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za wagę ![]() Nasza dziś nawet skarpetek nie miała Lekarka kazała tylko zdjąć tą wkładkę dla niemowląt z fotelika, bo źle leży i jej za gorąco.Ale dziś mamy kupkowanie. Co pryk to plama i tyłek nam się obszczypał i się wietrzy... Podawaliśmy delicol to miała problem z brzuchem i kupą. Odstawiłam to teraz takie kupy, że ją obszczypują. Czyli ewidentnie nietolerancja laktozy, tylko nie wiem co gorsze brak kup i ból brzucha, czy obszczypana dupa ![]() Happy jak u Ciebie Helena po odstawieniu?
|
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co ona by założyła dziecku sweter w taki upał ??co za ludzie mój dzisiaj jest w body na krótki rękawek (białe body w różowe biedronki hehehe ) i i tak jest cały gorący
|
|
|
|
|
#3876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba dać znać wcześniej, że będzie się miało własną szczepionkę i przywieźć ją ze sobą Cytat:
![]() Cytat:
za wagę ciekawe jak ona by go ubrała, mój bez skarpetek jest (bo mu wszystkie spadają a i tak cały mokryłoj tam, ja też 48h nie spałam do tego 14 godzin porodu i dałam radę, po wszystkim byłam jak nowo narodzona, kobiety są silne
|
|||
|
|
|
#3877 | ||
|
Zadomowienie
|
hehe
Śpiki o śpiki, czyli gluty mi chodziło. Ciągle ma katar i ściągam mu tym "katarkiem" do odkurzacza...masakryczne ilości flegmy. Ale juz jest dużo lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ok, idę teraz z małym po Blankę do przedszkola, mam nadzieję, że sie nie ugotujemy po drodze. Chyba wróce autobusem a co... zawsze to jakaś przygoda zwłaszcza dla trzylatki, która nigdy nie jechała miejską komunikacją |
||
|
|
|
#3878 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mysia Piotrus ma rewelacyjne wloski
jestem zakochana w jego wystylizowanej czuprynie Ash - dlaczego się dzisiaj nie szczepilyscie? ![]() dotarlam do przychodni i mala wazy 4500! ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
pieluchę przebieram co 3-4 godziny - tak jak karmienia. w nocy tez - najczęściej na spiocha. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
jedyna opcja mężczyzny to mój brat, ale sciagac go tu z Kanady (ma tylko tydzień urlopu) i placic za bilet 3 tys. to trochę nieopłacalne...---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
bratowa przylatuje w sierpniu z dzieciakami, brat ma za mało urlopu i brakuje nam faceta. z kolei mam chrzestnych uzbieralibyśmy cale stadko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
skoro pepowina odcieta to znak, ze dziecko nie jest już w 100% zależne od Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
może to nie wina smoczkow a ulozenia małego? daj mu wyżej glowke, albo karm na rekach. kombinuj, w końcu musi się udac.
|
|||||||
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, ciekawe jakby ta lekarka swoje dziecko ubrala w taki upal..
![]() Przecież nie będę małego przegrzewac.. I tak ma główkę lekko mokra.. A co do tych gazów.. Podawalyscie swoim jakieś kropelki ? Nasz niby jakoś strasznie nie płacze ale widzę ze sie męczy jak idą mu gazy.. A nocą spać przez to nie może.. Może faktycznie kupię mu ten espimisan i to coś drugiego ?????? Chyba nie zaszkodzi
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie koniec nawalu to było koniec drgawek/dreszczy, lżejsze cyce, mleko które w końcu zaczelo normalnie wyplywac, a mloda mogla chwycić piers, bo nie była " z kamienia". na spacer mleka nie zabieramy - mamy cyce zawsze przy sobie zresztą karmimy się przed spacerem i po 2-3 godzinach jak się Nelka kreci wracamy do domu. przebieram pieluchę, daje cyca i wracamy. pewnie robiłabym to wszystko na spacerze, ale nie zawsze mam odpowiednie bluzki a dwa, ze jeszcze nie doszłam do wprawy karmienia bez rogala.nie odwazylabym się zabierać ze sobą mleka na taki upal. mm to co innego, bierzesz wode, proszek i już.
|
|
|
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ogolnie staramy się być na "stacjonarnym spacerku" ze 2-3 godziny". popołudniu drugi spacer z tata - jakos nie mam sumienia kisic malej w domu.
|
|||
|
|
|
#3883 | ||||
|
BAN stały
|
dobry wynik i będzie jeszcze bardziej leciało
![]() Mi zostało po ciąży 2,5kg do zrzucania ![]() Cytat:
ale wieczorem to aż mnie skręca ból i nie wiem co robić![]() Cytat:
![]() Cytat:
zawsze przed karmieniem, a potem zależy, jak jest kupa to tak i jak nie śpi dość długo to też staram się jeszcze przewinąć bo sika w ilościach litrowych Cytat:
|
||||
|
|
|
#3884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba do czasu jak moje dziecko potrzebuje "smoczkowego" bo sama sobie nie wsadzi to będę ją wozić z przodu no i z przodu mam troszkę chłodniej niż z tyłu, bo ja mam małe autko i klima słaba.Nie pamiętam ile robiła na początku teraz wczoraj była jedna malutka tylko, albo duży pierdzik a dzisiaj zrobiła jedną zwykłą i jedną wielką. Jedna w trakcie karmienia, przewinęłam, a druga zaraz po przewinięciu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) babcia zadowolona bo miała wnusię, Paulinka się wywietrzyła w parku.Cytat:
![]() Jak masz upał w mieszkaniu to możesz wyjść do parku w cień, im będzie tak samo a ty będziesz mieć wiaterek. Cytat:
![]() 2. Polożna doradziła prosty (mam Avent) a nie anatomiczny (miałam NUK) 3. Cholernie boli. Jak ją przewijam to się ledwo prostuję, a po zniesieniu gondolki z dzieckiem to masakra.
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Mamusie, które kapały dzieci w nadmanganianie potasu jakie stężenie zrobiłyście? Jak tym umyć główkę i twarz, żeby ani kropelka do oczka nie wpadła?
|
|
#3887 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się nie mieszcze w żadne spodnie sprzed ciąży, niby zgubilam już 11 kg - zostały tylko 5 ale brzuch mam sporyCytat:
Cytat:
o matko jak gorąco, mały w rampersie leży i cały mokry, teraz zasnał, ma dziś dzień śpioszka, kupa, cyc, kupa, sen
|
|||
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzięki za info o szczepieniach. czyli pneumo moga poczekać. co opinia to inaczej ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- http://www.siostraania.pl/artykul/ks...d-i-co-dalej,1 przeczytaj i nie dzwigaj
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki. dopytam u siebie.no i koniecznie zrob fotke na spacerze. musze zobaczyć Wasza ekipe i nowa bryke |
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że dajesz pić minimum 100 ml tzn. dopajasz czymś poza cyckiem? Czym? A Karolcia jest super, jest już taka duża, ja się nie mogę doczekać, aż mój tak urośnie ![]() Cytat:
Jak trzymacie do odbicia? Byle w pionie czy główka jakoś bardzo wysoko? Bo ja jak mojego próbuję trzymać wysoko główką to on baaaardzo, ale to bardzo marudzi, woli tak wtulony w cycki ;p I siedzicie sobie czy konieczne jest chodzenie? No ja właśnie zamówiłam, szczerze mówiąc musiałam zamówić 2 ![]() Cytat:
No i w takiej sytuacji ile mogę odciągnąć by np. podać Młodemu kiedyś, a jednocześnie nie pobudzić znów laktacji? Piszecie, że Wam się dzieciaczki obracają już z brzuszka na plecki, a od kiedy w ogóle układałyście na tych brzuszkach, mój ciągle póki co na boku albo na pleckach
|
|
#3891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze takie informacje denerwują. u nas był wielki spadek, lekarz straszyl, a później mala zaczela ladnie przybierać. może u Sofci to tez taki chwilowy kryzys. może w związku z tymi problemami brzuszkowymi? musisz sama sobie to poukladac w glowie i nie daj się wpedzic w strach, ze cos z dzieckiem jest nie tak. wszystko jest dobrze... ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
http://images.kangoo.pl/32732351/390...io_20x1_5g.jpg taka a nie taka http://ph1.bangla.com.pl/0002/d/231_01_5069.jpg swoja droga cenia się... kilkanaście złotych za paczke. a zwykla herbatka koperkowa albo koper wloski w aptece kosztuje kilka zlotych ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
ogolnie to już kumata panienka. swietne ma wloski. po kim taaakie geste? ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
ale fakt, dla mnie to tez drobinka spac nie możesz? ![]()
|
|||||
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ubioru to my nawet bez skarpetek i sukienka bez plecow hehe.
|
|
|
|
|
#3894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latające "koty" po podlodze czy piach z butów też mi dźwigają ciśnienie, a mąż olał.Chyba czas to zmienić bo powoli wysiadam. No i nie wiem co wykombinować z gondolką na spacer. Cytat:
|
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można sobie 3 poziomy ustawić wiatraków, ja mam zawsze najniższy i dzielnie się spisuje, jak wyłączę to momentalnie temperatura skacze i nie można wytrzymać. Takie chyba uroki tych poddasz całych. Raz na jakiś czas trzeba wodę ze zbiorniczka wylać (na okres wakacji pewnie ze 3 razy wystarczy). Czasami jak mamy gości to nawet w zimę włączamy żeby trochę schłodzić. Wiadomo małe pomieszczenie to szybko się nagrzewa. Aha i prądu też dużo nie ciągnie
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
uff ale sauna
nakupiłam na ciuchach młodemu i sobie też coś do tego w ikei dokupiłam 12 pieluch po 15 które mamy nie starcza przy naszym ulewaczu![]() kupiłam młodemu książkę do wózka ![]() http://allegro.pl/tiny-love-ochrania...314376388.html pani położna kazała go motywować do obracania w prawo głowy, bo woli w lewo, więc ma w łożeczku książkę czarno-białą i trochę go to motywuje, teraz spórbujemy z tym ![]() młody wypił 80 ml i marudził tacie, ale usnął w motoleżaczku więc był to dobry zakup:P jak wróciłam chciałam mu dać reszte odciągniętego to nie łaska, ale cycka łykał 20 minut jakby rok nie jadł mamy w domu chłodno a młody w samym pampersie i tak jest cieplutki:/ załączam zdjęcie ugotowanego dziecka
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-06-19 o 16:43 |
|
|
|
#3897 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dziś wypił pół butli wody naraz ![]() Cytat:
![]() fajny golasek ![]() od kilku dni coraz częściej daje P. na brzuszek i masakra, nie podnosi się w ogóle na rękach łepek ma silny, na ramieniu podnosi super i obraca na wszystkie strony, ale nie potrafi na łapkach podnieść ... jak jest u Was? wydaje mi się że to niedobrze że jeszcze tego nie robi.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-19 o 16:55 |
|||
|
|
|
#3898 |
|
siedzę i myślę
|
ile Wam sie brodawki goiły? moje są tak ponadgryzane, że szok
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi goiły się 1-2 dni , smarowałam bepanthenemmoje dziecię nie śpi dzisiaj od 12 ;/ dopiero teraz zasnął u TŻ-ta na ramieniu... teraz TŻ zastanawia się co z nim zrobić
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-19 o 17:05 |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Ja akurat przy Tymku nie miałam tego problemu. Ash Sofcia nadgoni. Teraz dużo się poci bo gorąco itp. :-* Melduję że wczoraj zjadłam miseczkę truskawek ze śmietaną i mlodemu nic nie jest:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

za wizytę u lekarza
za to teraz cały dzień śpi z małymi przerwami na jedzenie. 

), a za 3 tyg szczepienie, tylko czekaliśmy ok 1.5h 
a co ona by założyła dziecku sweter w taki upał ??
) i i tak jest cały gorący
chciałam sprawdzić na sobie i co spray nie psika

bo tak wszedzie jej ciągnąć nieche ze sobą
teraz wczoraj była jedna malutka tylko, albo duży pierdzik
07.07.2012