Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 14:13   #3871
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Katate fajnie że jesteś. Dwa miesiące? matko kiedy to zleciało

metropolitam to zapraszam do mnie, mamy bardzo chłodno w mieszkaniu.

Ashy a Ty to tak często chodzisz na ważenie małej? trzeba tak? bo myśmy tylko dwa razy byli. Trzymam za was kciuki

Jenny za wizytę u lekarza

nuna dalej nie urodziła ale męczą ją ciągle skurcze. Już dwie nocki nie spała.

Mała zasnęła po mleczku mam nadzieję że pośpi trochę dłużej bo muszę zrobić do końca obiad.

Pewnie już dziś czasu na wizaż nie znajdę więc do jutra
Stary 2013-06-19, 14:22   #3872
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Nocki dosyć ciężka.. Mały przysypial na moment i budził sie co chwile.. Gazu go meczyly za to teraz cały dzień śpi z małymi przerwami na jedzenie.
Byliśmy dziś u pediatry bo od wczoraj nam kaszle. Osluchala go i żadnych zmian nie ma, ale kaszelek faktycznie jest. Na razie kazała obserwować bo takim Maluszkom nie podaje sie leków.. Jak sie nasili to tylko szpital...
Oglądała pępek i nie podoba jej sie ze zbiera sie tam jeszcze wydzielina. Kazała kupić neonycyne.
Zapytałam o te gazy .. Zapisała nam espimisan i coś jeszcze, nie mogę rozczytac
Aaa.. I powiedziała ze super przybiera na wadze
Ale opierniczyla mnie ze za cienko go ubieram (miał bodziaki i skarpetki)
Jest taki upał ze szkoda mi go było opatulac

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:23   #3873
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Bolał mnie przez jakiś 1-1.5h wieczorami, teraz jest już ok.

Była umowa, że czekamy na wszystkie

---
Cześć
Udało mi się trochę nadrobić

Byliśmy dziś z W. u lekarza - wszystko ok mamy 2 skierowania do chirurga (ciekawe jak długo trzeba będzie czekać ), a za 3 tyg szczepienie, tylko czekaliśmy ok 1.5h Lekarz nic nie mówił o szczepieniach - co poleca, na co szczepić itd; za to pielęgniarka bardzo namawiała na skojarzone, a jej jedyny argument to: mniej wkłuć 5w1 to koszt 100zł/dawkę, 6w1 - 190 zł, o pneumo, rotach itd nic nie mówiła; a ja nie dopytywałam Póki co skłaniamy się do szczepionek z nfz.

Zmykam, bo W. powoli się rozbudza, a tu jeszcze mleczko trzeba naszykować Do usłyszenia
A jak waga? Czemu macie skierowanie do chirurga? Jak będziesz zapisywać mów, że to maluszek i pilne

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ja znów tylko na chwilę

gratulacje!

color dla Tymcia za przyrost wagi

pawie też się zdecydowaliśmy na nianię. A monitor oddechu po co Ci?

banka ale już się Twój synek zmienił duży chłopak już

banka ja daję pić minimum 100ml ale przeważnie więcej, teraz jest straszny gorąc.

I przedstawiam wam moją uśmiechającą się Karolcię
http://obrazki.elektroda.pl/6295972000_1371640756.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/6742346000_1371640830.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/9125734500_1371640968.jpg

i już się obudziła... 5 min spała;/
Ale słodziak
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ash wiem, że łatwo się mówi, ale Twój spokój jest naprawdę ważny. Nie zamartwiaj się na zapas. Na pewno Sofia jest zdrowa.
Z tym ulewaniem to mój też ulewa. I to czasami naprawdę potrafi sporo. Ale nie jest to po każdym karmieniu, z rana bardziej, ale skoro ładnie rośnie to nic z tym nie robię. Starszy też miał podobnie i wyrósł z tego. Podobno do 8 miesiąca tak może być.
Jak ssie cycka i zaczyna mi się prężyć i denerwować to go na chwilę odrywam (co nie jest łatwe) odbijam go i dalej karmię. Czasem to pomaga, ale nie zawsze i czasem i tak uleje.

W ogóle to często jak chce mu się odbić to zachowuje się jakby był głodny - zasysa piąstkę (ostatnio aż sobie malinkę wyssał w moment), płacze i ja prawie się nabieram, że on głodny, biorę go na ręce a on wtedy właśnie często ulewa i odbija mu się.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Sharp ale śliczny uśmiech!!!Cudo!
Nie wpadłabym na to, że jak bierze rękę to chce się jej odbić...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemek ma 10 tyg i też się tak budzi - normalna nocka wygląda tak że śpi od 20.30 do północy-1 (jedyna dłuższa przerwa), potem 3-4, 5-6 i zazwyczaj już nie śpi.
chociaż nie chcę zapeszyć, ale dziś drugą noc pospał długo, może upały go męczą ....

ubierz jakieś łatwo ściągane ubranko, Zu zostanie w samym pampku

ja wychodzę. w domu mamy większą saunę a na dworze chociaż wiaterek jest. tylko zasłaniam parasolką i co jakiś czas dopajam herbatką

nawilżaj lepiej jakimś delikatnym kremem do pyszczka.

też się męczy bidok, wczoraj cały dzień mi przysypiał na rękach czego normalnie nie robi (ani nie śpi prawie w dzień, ani nie lubi być na rękach).
teraz leży w łóżeczku w samym papmku i śpi od pół h ale niespokojnie, więc pewnie niedługo się wybudzi. już coś prycha
ale wczoraj upały mu posłużyły bo spał od 20 do 5 rano, zjadł i spał dalej do 7.30

a dawałaś smoczek? mi to wygląda na potrzebę ssania a nie głód.

mnie boli po przespanej nocy jak mąż ma dyżur do małego nie wiem dlaczemu, najdroższa rzecz u nas w domu to mega-wygodny wypasiony materac
Vil, ona na smoczek reaguje tak jakby miała rzygnąć. Na 4 różne smoczki w tym jeden taki apteczny okrągły cały. Zresztą z butlą też tak jest, chyba, że jest bardzo głodna to zje, ale jak już coś poje cośkowiek to jęzor na wierzch i wypycha smoczek, albo cofa jej się.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Magiusa przewijam przed każdym jedzeniem, a w nocy jada 2-3 razy. Wydaje mi się, że ma dosyć wrażliwą pupinę, bo już parę razy miała krostki i ratował nas sudocrem. Myślę w ogóle, że ją chusteczki uczulać mogą :/

Jeju Wy na usg bioderek już, a ja jestem zapisana dopiero na 1 lipca do ortopedy... Moja młoda od 10 min. bawi się w swoim łóżeczku ze smokiem z lamaze Chyba go polubiła, bo coraz słyszę jak rączką uderza w grzechotkę. Dzisiaj po raz kolejny wykonała przewrót z brzuszka na plecy i chyba zdziwiona była Ponadto zaczęła się od wczoraj do mnie uśmiechać jak do niej mówię i opowiadam różne rzeczy - dla takich chwil warto żyć!
Ale super!!! Gratuluję

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:29   #3874
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Katate fajnie że jesteś. Dwa miesiące? matko kiedy to zleciało

metropolitam to zapraszam do mnie, mamy bardzo chłodno w mieszkaniu.

Ashy a Ty to tak często chodzisz na ważenie małej? trzeba tak? bo myśmy tylko dwa razy byli. Trzymam za was kciuki

Jenny za wizytę u lekarza

nuna dalej nie urodziła ale męczą ją ciągle skurcze. Już dwie nocki nie spała.

Mała zasnęła po mleczku mam nadzieję że pośpi trochę dłużej bo muszę zrobić do końca obiad.

Pewnie już dziś czasu na wizaż nie znajdę więc do jutra
Nie będzie miała bidna siły urodzić

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Nocki dosyć ciężka.. Mały przysypial na moment i budził sie co chwile.. Gazu go meczyly za to teraz cały dzień śpi z małymi przerwami na jedzenie.
Byliśmy dziś u pediatry bo od wczoraj nam kaszle. Osluchala go i żadnych zmian nie ma, ale kaszelek faktycznie jest. Na razie kazała obserwować bo takim Maluszkom nie podaje sie leków.. Jak sie nasili to tylko szpital...
Oglądała pępek i nie podoba jej sie ze zbiera sie tam jeszcze wydzielina. Kazała kupić neonycyne.
Za wagę
Nasza dziś nawet skarpetek nie miała Lekarka kazała tylko zdjąć tą wkładkę dla niemowląt z fotelika, bo źle leży i jej za gorąco.

Ale dziś mamy kupkowanie. Co pryk to plama i tyłek nam się obszczypał i się wietrzy...
Podawaliśmy delicol to miała problem z brzuchem i kupą. Odstawiłam to teraz takie kupy, że ją obszczypują. Czyli ewidentnie nietolerancja laktozy, tylko nie wiem co gorsze brak kup i ból brzucha, czy obszczypana dupa
Happy jak u Ciebie Helena po odstawieniu?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:30   #3875
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

szok a co ona by założyła dziecku sweter w taki upał ??
co za ludzie

mój dzisiaj jest w body na krótki rękawek (białe body w różowe biedronki hehehe) i i tak jest cały gorący
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:38   #3876
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja nie brałam.. nikt mnie o to nie pytał..wzieli dzieciaka na szczepienie i nawet nie sprawdzałam czym..
a bo wtedy to już za późno trzeba dać znać wcześniej, że będzie się miało własną szczepionkę i przywieźć ją ze sobą

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Własnie odkryłam, że przez miesiąc wyciągałam Kubie gile frida na sucho chciałam sprawdzić na sobie i co spray nie psika a sie dziwiłam co to tak ciezko idzie, za to dzisiaj po uruchomieniu psikacza poszło jak po maśle
Wczoraj dałam mu troche wody z butelki i prawie sie utopił
no ładnie

Cytat:
za wagę
ciekawe jak ona by go ubrała, mój bez skarpetek jest (bo mu wszystkie spadają), same body na krótki rękaw albo i bez rękawka nawet a i tak cały mokry
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie będzie miała bidna siły urodzić
łoj tam, ja też 48h nie spałam do tego 14 godzin porodu i dałam radę, po wszystkim byłam jak nowo narodzona, kobiety są silne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 14:40   #3877
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Co go męczy?
hehe Śpiki o śpiki, czyli gluty mi chodziło. Ciągle ma katar i ściągam mu tym "katarkiem" do odkurzacza...masakryczne ilości flegmy. Ale juz jest dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
http://www.promoceny.pl/detail/leroy...quation-53583/
Polecam ci taki klimatyzator. Też mamy pokój na poddaszu i tak się ratujemy. Trzeba tylko taka rurę wystawić gdzieś przez okno, my mamy ją wyprowadzoną przez strych i w okienko takie malutkie. Zbija ładnie temperaturę. Jak mała się urodzi to pewnie na początku nie będziemy włączać, albo jak nie będzie nas w pokoju, ale TŻ sprawdzał kilka razy i żaden wiaterek do łóżeczka nie dochodzi więc po jakimś czasie od porodu będziemy włączać. Teraz mam ustawione na 23 stopnie i co róż się załącza. Wiadomo nie ustawiać na 19 stopni jak na dworzu jest 30 bo można się przeziębić. Pomaga lepiej niż te całe wiatraki i nie jest duże. My już mamy 2 lata i polecam naprawdę !
oo dzieki za linka. Myślałam, że to co najmnie dwa razy tyle kosztuje. Ten lipny wiatrak kosztował 350 zł, to już wolę dołozyć i kupic to, a jego oddać.

Cytat:
Przemek ma 10 tyg i też się tak budzi - normalna nocka wygląda tak że śpi od 20.30 do północy-1 (jedyna dłuższa przerwa), potem 3-4, 5-6 i zazwyczaj już nie śpi.
chociaż nie chcę zapeszyć, ale dziś drugą noc pospał długo, może upały go męczą ....

ubierz jakieś łatwo ściągane ubranko, Zu zostanie w samym pampku

ja wychodzę. w domu mamy większą saunę a na dworze chociaż wiaterek jest. tylko zasłaniam parasolką i co jakiś czas dopajam herbatką

nawilżaj lepiej jakimś delikatnym kremem do pyszczka.

też się męczy bidok, wczoraj cały dzień mi przysypiał na rękach czego normalnie nie robi (ani nie śpi prawie w dzień, ani nie lubi być na rękach).
teraz leży w łóżeczku w samym papmku i śpi od pół h ale niespokojnie, więc pewnie niedługo się wybudzi. już coś prycha
ale wczoraj upały mu posłużyły bo spał od 20 do 5 rano, zjadł i spał dalej do 7.30

a dawałaś smoczek? mi to wygląda na potrzebę ssania a nie głód.

mnie boli po przespanej nocy jak mąż ma dyżur do małego nie wiem dlaczemu, najdroższa rzecz u nas w domu to mega-wygodny wypasiony materac
VIL, to widzę, że schemat spania twój maluch ma IDENTYCZNY jak mój Kuba

ok, idę teraz z małym po Blankę do przedszkola, mam nadzieję, że sie nie ugotujemy po drodze. Chyba wróce autobusem a co... zawsze to jakaś przygoda zwłaszcza dla trzylatki, która nigdy nie jechała miejską komunikacją
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:01   #3878
diabli
Zakorzenienie

Mysia Piotrus ma rewelacyjne wloski jestem zakochana w jego wystylizowanej czuprynie

Ash - dlaczego się dzisiaj nie szczepilyscie?

dotarlam do przychodni i mala wazy 4500! tydzień temu było 4100. niech nam teraz pan doktorek cos powie

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzieci tak chyba po 2 tyg stopuja z kupka, prawda?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a to nie jest tak, ze dzieci karmione piersią robia kupki dużo częściej? Nela za 3 dni konczy miesiąc i oproznia się wlasciwie co karmienie.
pieluchę przebieram co 3-4 godziny - tak jak karmienia. w nocy tez - najczęściej na spiocha.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
u nas będą dwie chrzestne moja przyjaciółka i siostra męża. nie wiem jeszcze co ksiądz na to, idę pogadać z nim w piątek. ale nasz gliwicki proboszcz jest w porządku, nie powinien chyba robić problemów, zwłaszcza jak się mu powie że faceta jakiegoś musielibyśmy szukać na siłę i brać kogoś prawie obcego.
tez chcielibyśmy dwie chrzestne, bo mamy zakochane w malej ciotki jedyna opcja mężczyzny to mój brat, ale sciagac go tu z Kanady (ma tylko tydzień urlopu) i placic za bilet 3 tys. to trochę nieopłacalne...

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
noo chyba nie może tak być a co? też masz problem z wyborem chrzestnych rodziców??? bo ja mam mega problem, dlatego temat chrzcin wstrzymany...
u nas tez bratowa przylatuje w sierpniu z dzieciakami, brat ma za mało urlopu i brakuje nam faceta. z kolei mam chrzestnych uzbieralibyśmy cale stadko

Cytat:
mój Kubuś ma mega odczyn po tym szczepieniu, aż taki wielki wypukły jest, ale to chyba normalka.
Nelka tez ma wypukle - jak babel po komarze.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
moze sie wymienimy? bo ja chcialam dwoch chrzestnych same chlopy u nas
w sumie i tu i tu będzie chrzest Neli może się chrzestni nie zorientują, hehe

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
wcorej pierwszy raz od porodu wyskoczyłam na godzinke bez małej, posżłam do fryzjera, a tak to 24 h jestem z nią non stop.....myśle zacząć ściagać pokarm w butelke i może wóczas jak bedzie tż czasem z nią zaostawał to mi uda się wyskoczyć np. po waciki do rosmanna bo tak wszedzie jej ciągnąć nieche ze sobą
odciągaj mleczko, angażuj tate i korzystaj skoro pepowina odcieta to znak, ze dziecko nie jest już w 100% zależne od Ciebie

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
pytanie za 100 punktów, jak nauczyć dziecko pić z butelki, bo chciałam wyjść do fryzjera i sprzedać malego tacie na 2 godzinki ale chyba nic z tego. Mamy 4 rodzaje smoczków i nic, nie ruszy z butli za żadne skarby tak samo jest ze zwykłym smoczkiem, aż się krztusi jak mu do buzi go włoże
sam powinien smoka chwycić, jak cyca może to nie wina smoczkow a ulozenia małego? daj mu wyżej glowke, albo karm na rekach. kombinuj, w końcu musi się udac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:06   #3879
lonely_lady
Zakorzenienie

No wlasnie, ciekawe jakby ta lekarka swoje dziecko ubrala w taki upal..
Przecież nie będę małego przegrzewac.. I tak ma główkę lekko mokra..

A co do tych gazów.. Podawalyscie swoim jakieś kropelki ?
Nasz niby jakoś strasznie nie płacze ale widzę ze sie męczy jak idą mu gazy.. A nocą spać przez to nie może..
Może faktycznie kupię mu ten espimisan i to coś drugiego ?????? Chyba nie zaszkodzi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:08   #3880
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To ja w tym samym temacie mam zgryz. No bo odciągać obecnie nie mogę za bardzo laktatorem, bo mam ten nawał ( choć dziś jest lepiej od rana i liczę, że ma się to ku końcowi). No ale właśnie chciałabym odciągać by np. na spacerze karmić...no i teraz pytanko do tych doświadczonych. Czy jak się nawał skończy ( po czym to poznać? że nie twardnieją czy co?) to mogę sobie spokojnie laktatorem ściągać i nic się nie pobudzi? czy jednak cały czas może?
No i jak Wy w tym upale przechowujecie mleczko na spacerze? Bo niby w temp. pokojowej może być 12h, ale przy tym upale pewno mniej, więc nie wiem jak je zabezpieczyć by mi przez spacer nie skwaśniało.
ale przy nawale laktator przyniesie ci ulge! wiadomo, odciagac trochę, a nie do końca. żeby piersi nie byly twarde, bo doprowadzisz do stanu zapalnego. jeśli odciagniesz powiedzmy 50ml to dasz organizmowi informacje, ze dziecko tyle potrzebuje i wcale nie pobudzisz do wytwarzania ogromnych ilości... ja sobie nie wyobrażam mojego nawalu bez pomocy laktatora.
u mnie koniec nawalu to było koniec drgawek/dreszczy, lżejsze cyce, mleko które w końcu zaczelo normalnie wyplywac, a mloda mogla chwycić piers, bo nie była " z kamienia".
na spacer mleka nie zabieramy - mamy cyce zawsze przy sobie zresztą karmimy się przed spacerem i po 2-3 godzinach jak się Nelka kreci wracamy do domu. przebieram pieluchę, daje cyca i wracamy. pewnie robiłabym to wszystko na spacerze, ale nie zawsze mam odpowiednie bluzki a dwa, ze jeszcze nie doszłam do wprawy karmienia bez rogala.nie odwazylabym się zabierać ze sobą mleka na taki upal. mm to co innego, bierzesz wode, proszek i już.
Stary 2013-06-19, 15:11   #3881
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Ja znów tylko na chwilę

gratulacje!

color dla Tymcia za przyrost wagi

banka ale już się Twój synek zmienił duży chłopak już

banka ja daję pić minimum 100ml ale przeważnie więcej, teraz jest straszny gorąc.

Śliczna!!!:-*

Cytat:

niech sama się naubiera w taki upał:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:13   #3882
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
diabli ten zakaz anty to własnie przez to że wątroba już całkiem może wysiąść bo jest osłabiona cholestazą... ale czytałam w necie rożne opinie. od całkowitego zakazu do pozwolenia jeśli próby wyjdą dobrze...
to forum to dla mnie skarbnica wiedzy wszelakiej

Cytat:
ale kicha. przyszła kryska na matyska, rozstawiają rusztowania. będzie ocieplanie bloku
wspolczuje! przechodziliśmy to kilka lat temu, zasloniete folia okna, robotnicy spiewajacy o 7 rano na rusztowaniu...i dokładnie takie same upaly

Cytat:
dziewczyny czy wy w taki skwar wychodzicie z dziećmi na spacer w okolicach południa? czy raczej czekacie do wieczoru? bo tak się zastanawiam. że nie dość że im będzie duszno to jeszcze ja się do kompletu rozpuszczę i chyba wybyjemy dopiero koło 15-16...
my wychodzimy, ale siedzimy na lawce w cieniu drzew. nie spacerujemy, unikamy slonca. mala nasmarowana kremem, lezy zupełnie odkryta i się "wietrzy". na pewno jest przyjemniej niż w domu, bo chociaż wiaterek trochę orzezwia powietrze ogolnie staramy się być na "stacjonarnym spacerku" ze 2-3 godziny". popołudniu drugi spacer z tata - jakos nie mam sumienia kisic malej w domu.
Stary 2013-06-19, 15:19   #3883
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Zostało mi 4,5 kg 11,5 za mną w 10 dni po porodzie
dobry wynik i będzie jeszcze bardziej leciało

Mi zostało po ciąży 2,5kg do zrzucania

Cytat:

Dziewczyny was też tak kręgosłup boli?? myslałam ze minie po porodzie bo już nie tacham brzucha, ale nie bardzo minęło.. staram się nie nosić małego.. tylko co go wyciągam z łóżeczka, no i jak raz dziennie znoszę wózek - tzn mam do przeniesienia z półpiętra.. rozczepiam gondolke i znoszę go z gondolką, potem reszte wózka.. wydaje mi się ze nie ma duzo tego noszenia, ale boli mnie cały czas.. nie wiem mozę garbie się albo co?? albo przez noszenie tych wielkich cycków tak boli
mi ból kręgosłupa doskwiera od tygodnia, co prawda noszę małego, po cc tylko tydzień się oszczędzałam bo nie dałam rady usiedzieć w miejscu ale wieczorem to aż mnie skręca ból i nie wiem co robić

Cytat:
Cześć Laski
Wieki mnie nie było, ale podczytywałam trochę z telefonu

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom:roza :

Jak zobaczyłam, że już niedługo odchowalnia to aż mnie coś w środku ukuło, kiedy to zleciało???

Mój Leon jutro kończy 2 miesiące. Dzisiaj byliśmy na szczepieniach. I waży już 7 kilo z kawałkiem i ma 68 cm. Je tylko cyca, więc nie wiem co ja mam w tym mleku Taki gigancik kochany. Szczepiłam 6 w jednym i rotawirusy.
Starszy też miał dzisiaj szczepienie (ostatnia dawka pneumokoków) i to był ryk dopiero! Masakra, aż się popłakałam razem z nim. On nie daje się zbadać i w ogóle dotknąć lekarzowi.

U nas dnie mijają na spacerach i karmieniu generalnie jak zostaje z dwoma w domu to mam taki meksyk, że szok Uczesanie się graniczy z cudem a o pomalowaniu nie wspomnę
Ale za to jak czasem mama zabierze starszego do siebie na kilka godzin, to się czuję jak na urlopie
Kupiłam jednak ten wózek dla dwójki dzieci w różnym wieku Phil&Teds. Myślałam, że dam radę bez, ale po pierwszym spacerze z dostawką do wózka, na której miał stać starszy wróciłam do domu i zamówiłam wózek.
I teraz jestem mobilna i mam siłownię gratis, bo jak wpycham wózek z dwójką pod górę to mam niezły wycisk

Diabli z tego co wiem to mogą być dwie chrzestne matki. Mojej siostrze ksiądz sam ten pomysł podsunął jak miała problem z chrzestnym.

Metropolitan mój też budzi się w nocy co 2 lub 3 godziny na cyca.
duży już chłopak

Cytat:
a ja mam do was jeszcze jedno pytanko - o przewijanie. Kiedy przewijacie? Bo mi dziś o położna powiedziała, że mam to robić przed jedzeniem, ja jej na to, że Młody w trakcie jedzenia zawsze kupkuje i w takim razie musze przebirać przed i po, a ona na to że mam tylko przed, a to co zrobi w trakcie zostawić do kolejnego przewijania przed kolejnym jedzeniem. To on ma z tą kupą być kilka h?
Jak wy robicie?

zawsze przed karmieniem, a potem zależy, jak jest kupa to tak i jak nie śpi dość długo to też staram się jeszcze przewinąć bo sika w ilościach litrowych

Cytat:
Magiusia z tym trzymaniem w pionie to chyba tylko moich dziewczyn dotyczy. Bo polozna środowiskowa mówiła że można tak trzymać a dopiero neurolog że nie
Ale moje mimo że mają 7tyg to ich wiek korygowany to dopiero 2,5 tyg...

Ale kicha. Byłam u gin. Wszystko ok. Mogę zacząć lekko ćwiczyc jak mam chęć. A ze względu na cholestaze nie mogę brać tabletek anty. Kurde. Akurat teraz bym chętnie wyprobowala a tu zonk.
No i mam się wstrzymać z kolejna ciążą minimum rok jaaasne....bo ja oczywiście planuję kolejne dziecko....
może tym razem trojaczki
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:36   #3884
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie jechałam sama, bo na razie młodego nie chce w te upały ciągać, ale będzie jeździł z tyłu na pewno za pasażerem
Też się zarzekałam, dopóki w korku jej smoczek nie wypadł i się nie obudziła na szczęście jechałam z mężem i on się odwrócił i jakoś włożył. W poniedziałek jechałam sama, dałam ją z przodu a że marudna była to jak czekałam długo do świateł powtórka ze smoczkiem i całe szczęście była obok bo był ryk, ale krótko.
Chyba do czasu jak moje dziecko potrzebuje "smoczkowego" bo sama sobie nie wsadzi to będę ją wozić z przodu no i z przodu mam troszkę chłodniej niż z tyłu, bo ja mam małe autko i klima słaba.
Cytat:
Dzieci tak chyba po 2 tyg stopuja z kupka, prawda?
Nie pamiętam ile robiła na początku teraz wczoraj była jedna malutka tylko, albo duży pierdzik a dzisiaj zrobiła jedną zwykłą i jedną wielką. Jedna w trakcie karmienia, przewinęłam, a druga zaraz po przewinięciu
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
A!jutro mamy usg bioderek i sie zastanawiam czy musze ja jakos specjalnie ubrac.przygotowac?
Nam kazali dół rozebrać do pampersa, na kozetce rozpiąć pampersa. No i Paulinka wykorzystała tą chwilkę i zasikała lekarzowi kozetkę Się śmialiśmy, że to odwet za zimny żel na bioderka.
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
co do pępka to nam jeszcze nieodpadła, schnie długo i już pomału obawiam sie czy aby z nim wszystko ok...ale lekarka mówi że moja mała miała wyjątkowo grubą pepwine i jakąś skórzastą (????) i dlatego długo ten pępek niechce odpaść, a w sumie tylko raz dzień psiakam octanisetpem a tak to na sucho go traktuje
Po 2 tygodniach wprowadziliśmy 2x dziennie spirytusem i raz octeniseptem. Odpadł po 3 tygodniach i 4 dniach, czy jakoś tak. U nas pępowina była podobno bardzo gruba, a dziecko malutkie
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie lepiej zostawić mala na chwile z babcia? załatw co musisz i będzie dużo sprawniej. my w czwartek wybieramy się na warsztaty http://blanca.com.pl/pl/blog/Spotkan...ch-rodzicow-pl i mala tez zostanie z babcia wrócimy po 20 to będzie kapanie itd. bez sensu ja tam ciagnac.
No właśnie moja wyprawa do katowic to nie taka chwila, a ona czasami jada co 2h jak jej się chce pić i mógłby być problem, bo w 2h to bym się nie wyrobiła. Pojechałyśmy w 3, ja załatwiałam spokojnie swoje sprawy (kupiłam też stanik w Pepco ) babcia zadowolona bo miała wnusię, Paulinka się wywietrzyła w parku.
Cytat:
dziewczyny czy wy w taki skwar wychodzicie z dziećmi na spacer w okolicach południa? czy raczej czekacie do wieczoru? bo tak się zastanawiam. że nie dość że im będzie duszno to jeszcze ja się do kompletu rozpuszczę i chyba wybyjemy dopiero koło 15-16...
Sama sobie odpowiedziałaś
Jak masz upał w mieszkaniu to możesz wyjść do parku w cień, im będzie tak samo a ty będziesz mieć wiaterek.

Cytat:
kurcze nie mam pojecia bo mój wszystko wsuwa co mu się pod buzię podstawia - palec, smoczek, butle, cyca, własną rękę jak mu się uda.. ostatnio to nawet cyca przez stanik ciumkał..

A jakie macie smoczki? przypominają choć trochę cyca??

Dziewczyny was też tak kręgosłup boli?? myslałam ze minie po porodzie bo już nie tacham brzucha, ale nie bardzo minęło.. staram się nie nosić małego.. tylko co go wyciągam z łóżeczka, no i jak raz dziennie znoszę wózek - tzn mam do przeniesienia z półpiętra.. rozczepiam gondolke i znoszę go z gondolką, potem reszte wózka.. wydaje mi się ze nie ma duzo tego noszenia, ale boli mnie cały czas.. nie wiem mozę garbie się albo co?? albo przez noszenie tych wielkich cycków tak boli
1. Moja też jak głodna to i u tatusia szuka i mi bluzki nie daje ściągnąć, a jak ściągam to od razu chwyta ręką brodawkę

2. Polożna doradziła prosty (mam Avent) a nie anatomiczny (miałam NUK)

3. Cholernie boli. Jak ją przewijam to się ledwo prostuję, a po zniesieniu gondolki z dzieckiem to masakra.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:40   #3885
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ostatnio nie mam wogole czasu...

Powiedzcie mi czy wasze maluchy też sie tak męczą w te upały. Moja mała w samym pampersie i jeszcze jej ciepło. Cały czas marudzi. Nie może zasnąć na dłużej niż 5 minut. Wczoraj na rękach od 19 do 22 i dopiero przy cycu zasnęła. Biedactwo się męczy.
Ogólnie u nas wszytsko dobrze. Mała przybierał ładnie bo już waży 3800g. Położna jest w szoku. Kikut wczoraj nam odpadł W nocy na prawdę dobrze śpi bo budzi się co ok 3h.
Muszę do niej zmykać bo znów się obudziła.
mamuska, a gdzie fotka? :P
Stary 2013-06-19, 15:41   #3886
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No popatrz, a mnie prawie opierniczyła za skarpetki wczoraj, że sam bodziak na ramiączkach wystarczy.
Cytat:
Nasz niby jakoś strasznie nie płacze ale widzę ze sie męczy jak idą mu gazy.. A nocą spać przez to nie może..
Może faktycznie kupię mu ten espimisan i to coś drugiego ?????? Chyba nie zaszkodzi
Ja mam Infacol i dodatkowo Dicoflor.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Mamusie, które kapały dzieci w nadmanganianie potasu jakie stężenie zrobiłyście? Jak tym umyć główkę i twarz, żeby ani kropelka do oczka nie wpadła?

Stary 2013-06-19, 15:42   #3887
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

ciekawa jestem czemu nie szczepicie

ja właśnie gotuje mężu golonkę a sobie filet z indyka na parze z kaszą kuskus ale spoko przynajmniej są tego jakieś pozytywy- młoda z jedzonka zadowolona a mamusia wróciła już do wagi wyjściowej , od wczoraj śmigam w krótkich spodenkach sprzed roku
zazdroszczę ja się nie mieszcze w żadne spodnie sprzed ciąży, niby zgubilam już 11 kg - zostały tylko 5 ale brzuch mam spory
Cytat:

nasz też ma gazy, ale myślałam że to normalne, bo się przebudzi, popierdzi i śpi dalej
Cytat:
to forum to dla mnie skarbnica wiedzy wszelakiej

my wychodzimy, ale siedzimy na lawce w cieniu drzew. nie spacerujemy, unikamy slonca. mala nasmarowana kremem, lezy zupełnie odkryta i się "wietrzy". na pewno jest przyjemniej niż w domu, bo chociaż wiaterek trochę orzezwia powietrze ogolnie staramy się być na "stacjonarnym spacerku" ze 2-3 godziny". popołudniu drugi spacer z tata - jakos nie mam sumienia kisic malej w domu.
ja czekam do 17-18 bo mamy spory kawałek żeby jakis zacieniony park znaleźć

o matko jak gorąco, mały w rampersie leży i cały mokry, teraz zasnał, ma dziś dzień śpioszka, kupa, cyc, kupa, sen

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:48   #3888
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Atena ale te strzelające kupy u dziecka na mleku są rzeczywiście normalne ale również wynikają z nietolerancji laktozy. Nie mniej jednak kup przy dziecku karmionego kp powinno być tyle ile karmień. I są wodniste, półpłynne bo jakie mają być przy mleku? Skąd wiesz, że są pieniste? Nie wsiąkają w pieluchę? Czy po prostu widziałaś jak robi kupiore?

Ash ja się z nią bujałam 2 godziny. Pionowo OK, ale jeść chciała i tak się zasysała, że na ręku porobiła sobie malinki. Nic nie pomogało. Rozbieranie, wietrzenie, odbijanie, ten nieszczęsny syrop na refluks. Nie chciała jeść i koniec Z bezsilności wsadziłam ją do łóżka i zasnęła. A przy piersi wyła jakby ją ktoś zarzynał. Także współczuję codziennych takich przejść.

Oczywiście nic nie załatwiliśmy w mieście bo ukrop. Tylko z młodą byliśmy u lekarza z wynikami. Wsio OK. Wskoczyła na wagę ale w pampersie i bodziaku, więc nawet nie piszę ile i czekam do wizyty za tydzień, na której będzie szczepienie.

Rozmawiałam z dwoma pięlegniarkami i mówią by na pneumo zaszczepić przed żłobkiem/przedszkolem a teraz na rotawirusy i one szczerze mi polecają.
5 w 1 u nas koszt 130 zł, pneumo 180 (coś mało mi się wydaje) a rota 300.
Krostki na buzi to kontaktowe czyli potówki.
Ciemieniuchy już nie widać.
my tez wazylysmy się w body i pampersie i dzięki za info o szczepieniach. czyli pneumo moga poczekać. co opinia to inaczej

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Dziewczyny was też tak kręgosłup boli??
http://www.siostraania.pl/artykul/ks...d-i-co-dalej,1

przeczytaj i nie dzwigaj
Stary 2013-06-19, 15:51   #3889
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam jednak ten wózek dla dwójki dzieci w różnym wieku Phil&Teds. Myślałam, że dam radę bez, ale po pierwszym spacerze z dostawką do wózka, na której miał stać starszy wróciłam do domu i zamówiłam wózek.
I teraz jestem mobilna i mam siłownię gratis, bo jak wpycham wózek z dwójką pod górę to mam niezły wycisk

Diabli z tego co wiem to mogą być dwie chrzestne matki. Mojej siostrze ksiądz sam ten pomysł podsunął jak miała problem z chrzestnym..
czyli co parafia to inaczej dzięki. dopytam u siebie.
no i koniecznie zrob fotke na spacerze. musze zobaczyć Wasza ekipe i nowa bryke
Stary 2013-06-19, 15:51   #3890
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie ja też zdecydowałam, że warto nianię kupić. Jaką polecacie?

Piszesz, że dajesz pić minimum 100 ml tzn. dopajasz czymś poza cyckiem? Czym?

A Karolcia jest super, jest już taka duża, ja się nie mogę doczekać, aż mój tak urośnie

Cytat:
W ogóle to często jak chce mu się odbić to zachowuje się jakby był głodny - zasysa piąstkę (ostatnio aż sobie malinkę wyssał w moment), płacze i ja prawie się nabieram, że on głodny, biorę go na ręce a on wtedy właśnie często ulewa i odbija mu się.
Dzięki, bo dla mnie to też ważna informacja, dziś właśnie Młody robił tak cały czas, a jak do cycka przystawiłam to może 3x pociągnął, więc może on chciał sobie odbić
Jak trzymacie do odbicia? Byle w pionie czy główka jakoś bardzo wysoko? Bo ja jak mojego próbuję trzymać wysoko główką to on baaaardzo, ale to bardzo marudzi, woli tak wtulony w cycki ;p
I siedzicie sobie czy konieczne jest chodzenie?

Cytat:
Magiusia ja mam klin i jestem z niego BARDZO zadowolona.
No ja właśnie zamówiłam, szczerze mówiąc musiałam zamówić 2 Bo nie ma takiego na szerokość 70 cm, tylko na 60 cm a bałabym się zostawić taką 10 cm przerwę więc drugiego dotnę, a najwyżej to co zostanie włożę do wózka

Cytat:
ale przy nawale laktator przyniesie ci ulge! wiadomo, odciagac trochę, a nie do końca. żeby piersi nie byly twarde, bo doprowadzisz do stanu zapalnego. jeśli odciagniesz powiedzmy 50ml to dasz organizmowi informacje, ze dziecko tyle potrzebuje i wcale nie pobudzisz do wytwarzania ogromnych ilości... ja sobie nie wyobrażam mojego nawalu bez pomocy laktatora.
u mnie koniec nawalu to było koniec drgawek/dreszczy, lżejsze cyce, mleko które w końcu zaczelo normalnie wyplywac, a mloda mogla chwycić piers, bo nie była " z kamienia".
na spacer mleka nie zabieramy - mamy cyce zawsze przy sobie zresztą karmimy się przed spacerem i po 2-3 godzinach jak się Nelka kreci wracamy do domu. przebieram pieluchę, daje cyca i wracamy. pewnie robiłabym to wszystko na spacerze, ale nie zawsze mam odpowiednie bluzki a dwa, ze jeszcze nie doszłam do wprawy karmienia bez rogala.nie odwazylabym się zabierać ze sobą mleka na taki upal. mm to co innego, bierzesz wode, proszek i już.
Dziś mi się nawał skończył tzn. cycki pełne, bo jak naduszę to leci, ale już w ogóle nie są twarde.
No i w takiej sytuacji ile mogę odciągnąć by np. podać Młodemu kiedyś, a jednocześnie nie pobudzić znów laktacji?

Piszecie, że Wam się dzieciaczki obracają już z brzuszka na plecki, a od kiedy w ogóle układałyście na tych brzuszkach, mój ciągle póki co na boku albo na pleckach

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:04   #3891
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Byliśmy u pediatry i zonk - Sofia straciła 50g w ciągu tygodnia... Więcej mi nie trzeba, żeby zwątpić w moje mleczko Ale nic to, nie chcę się poddawać, mam nadzieję, że to chwilowy spadek... Mamy też skierowanie na USG brzuszka bo ostatnio coraz więcej mamy chlustających wymiotów. Zaraz lecę ją zarejestrować... I mamy zrobić badanie moczu. Mam nadzieję, że wszystko z naszą niunią w porządku... Może przez te upały nie nabrała w ostatnim tygodniu masy Lekarka mówi, żeby się nie martwić, nie dokarmiać tylko ja mam więcej pić i będzie dobrze... No zobaczymy... W pt pójdziemy się jeszcze raz zważyć kontrolnie...
nie załamuj się wiem, ze takie informacje denerwują. u nas był wielki spadek, lekarz straszyl, a później mala zaczela ladnie przybierać. może u Sofci to tez taki chwilowy kryzys. może w związku z tymi problemami brzuszkowymi? musisz sama sobie to poukladac w glowie i nie daj się wpedzic w strach, ze cos z dzieckiem jest nie tak. wszystko jest dobrze...

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wczoraj pytałam się położnej o dopajanie to poleciła mi tylko herbatki hipp a jak spytałam o wodę to powiedziała, że można ale lepsza będzie herbatka Póki co nie dopajam.
jeśli hipp to tylko bio - ta koperkowa w saszetkach bez cukru. nam tesciowa kupila hippa w granulkach i jest z glukoza.

http://images.kangoo.pl/32732351/390...io_20x1_5g.jpg taka a nie taka
http://ph1.bangla.com.pl/0002/d/231_01_5069.jpg

swoja droga cenia się... kilkanaście złotych za paczke. a zwykla herbatka koperkowa albo koper wloski w aptece kosztuje kilka zlotych

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
jaaaaka duza na 2 zdjęciu ogolnie to już kumata panienka. swietne ma wloski. po kim taaakie geste?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jeju Wy na usg bioderek już, a ja jestem zapisana dopiero na 1 lipca do ortopedy... Moja młoda od 10 min. bawi się w swoim łóżeczku ze smokiem z lamaze Chyba go polubiła, bo coraz słyszę jak rączką uderza w grzechotkę. Dzisiaj po raz kolejny wykonała przewrót z brzuszka na plecy i chyba zdziwiona była Ponadto zaczęła się od wczoraj do mnie uśmiechać jak do niej mówię i opowiadam różne rzeczy - dla takich chwil warto żyć!
my na usg bioderek idziemy 22 lipca, mala będzie miała 8 tygodni.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
diabli moja ma kropkę i ostatnio mam wrażenie że się powiększyła
Nelca jest boska i taka drobniutka
drobniutka? no popatrz, waga urodzeniowa 3930, wiec duuuuza panienka, a teraz juz 4,5 kg ale fakt, dla mnie to tez drobinka

Cytat:
Aaś ja wychodzę na specer tak 8-8:30 i jesteśmy 2 godz
spac nie możesz?
Stary 2013-06-19, 16:05   #3892
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
jak się nie pospieszycie brzuchate babsztyle to Wam urządzimy taki sabacik czarownic ilez można obzerac się dowoli?! mamuśki karmiące już na dietach, a Wy dalej bezkarnie wsuwacie co chcecie

niech żyje obżarstwo

Cytat:
Mój Leon jutro kończy 2 miesiące. Dzisiaj byliśmy na szczepieniach. I waży już 7 kilo z kawałkiem i ma 68 cm. Je tylko cyca, więc nie wiem co ja mam w tym mleku Taki gigancik kochany. Szczepiłam 6 w jednym i rotawirusy.
Starszy też miał dzisiaj szczepienie (ostatnia dawka pneumokoków) i to był ryk dopiero! Masakra, aż się popłakałam razem z nim. On nie daje się zbadać i w ogóle dotknąć lekarzowi.
ale duży chłopak!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:08   #3893
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
\
u nas po espumisanie mala bardziej ulewa, wiec podajemy tylko jak się ewidentnie meczy.
a co do ubioru to my nawet bez skarpetek i sukienka bez plecow hehe.
Stary 2013-06-19, 16:10   #3894
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to piszesz? Ja od początku na wysokich obrotach, no ale mąż niewyspany i olewał, a ja nie mogę patrzeć na stos garów, z resztą jak nie umyję to w czym ugotuję Latające "koty" po podlodze czy piach z butów też mi dźwigają ciśnienie, a mąż olał.
Chyba czas to zmienić bo powoli wysiadam.
No i nie wiem co wykombinować z gondolką na spacer.
Cytat:
jeśli hipp to tylko bio - ta koperkowa w saszetkach bez cukru. nam tesciowa kupila hippa w granulkach i jest z glukoza.

http://images.kangoo.pl/32732351/390...io_20x1_5g.jpg taka a nie taka
http://ph1.bangla.com.pl/0002/d/231_01_5069.jpg

swoja droga cenia się... kilkanaście złotych za paczke. a zwykla herbatka koperkowa albo koper wloski w aptece kosztuje kilka zlotych
Ja mam tą z glukozą, nasze mleko też jest słodkie, więc jakoś dałam się przekonać na tą słodką, ktoś mi mówił że niby lepiej działa

Stary 2013-06-19, 16:13   #3895
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
oo dzieki za linka. Myślałam, że to co najmnie dwa razy tyle kosztuje. Ten lipny wiatrak kosztował 350 zł, to już wolę dołozyć i kupic to, a jego oddać.
Są i droższe te klimatyzatory ale my mamy ten i jest naprawdę spoko. Kupiliśmy go w Liroyu chyba za około 700 zł i wiem, że dalej są bo TŻ mi ostatnio mówił, że widział i dalej się ceny trzymają.
Można sobie 3 poziomy ustawić wiatraków, ja mam zawsze najniższy i dzielnie się spisuje, jak wyłączę to momentalnie temperatura skacze i nie można wytrzymać. Takie chyba uroki tych poddasz całych. Raz na jakiś czas trzeba wodę ze zbiorniczka wylać (na okres wakacji pewnie ze 3 razy wystarczy). Czasami jak mamy gości to nawet w zimę włączamy żeby trochę schłodzić. Wiadomo małe pomieszczenie to szybko się nagrzewa.
Aha i prądu też dużo nie ciągnie
Stary 2013-06-19, 16:37   #3896
Mysia mysz
Zakorzenienie

uff ale sauna nakupiłam na ciuchach młodemu i sobie też coś do tego w ikei dokupiłam 12 pieluch po 15 które mamy nie starcza przy naszym ulewaczu

kupiłam młodemu książkę do wózka
http://allegro.pl/tiny-love-ochrania...314376388.html
pani położna kazała go motywować do obracania w prawo głowy, bo woli w lewo, więc ma w łożeczku książkę czarno-białą i trochę go to motywuje, teraz spórbujemy z tym

młody wypił 80 ml i marudził tacie, ale usnął w motoleżaczku więc był to dobry zakup:P jak wróciłam chciałam mu dać reszte odciągniętego to nie łaska, ale cycka łykał 20 minut jakby rok nie jadł butla tylko od taty przejdzie

mamy w domu chłodno a młody w samym pampersie i tak jest cieplutki:/

załączam zdjęcie ugotowanego dziecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130619_163852.jpg (94,9 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:43
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:51   #3897
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
kup esputicon, lepszy dla dzieci

Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------
my mamy zwykłą ekspresową z apteki, tą bio-hipp i hipp w granulkach ... Młody pije tylko granulowaną, słodkie mu podchodzi tamto nie
ale dziś wypił pół butli wody naraz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz;41395372
kupiłam młodemu książkę do wózka:)
[URL
http://allegro.pl/tiny-love-ochraniacz-ksiazeczka-interaktywna-0m-i3314376388.html[/URL]
pani położna kazała go motywować do obracania w prawo głowy, bo woli w lewo, więc ma w łożeczku książkę czarno-białą i trochę go to motywuje, teraz spórbujemy z tym
a Przemek ma od miesiąca taką w łóżeczku i nie zwraca coś uwagi na nią ... a jak leży w leżaczku i mu pokazuje obrazki to się patrzy
fajny golasek

od kilku dni coraz częściej daje P. na brzuszek i masakra, nie podnosi się w ogóle na rękach łepek ma silny, na ramieniu podnosi super i obraca na wszystkie strony, ale nie potrafi na łapkach podnieść ... jak jest u Was? wydaje mi się że to niedobrze że jeszcze tego nie robi.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:55
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:56   #3898
karolina2121
siedzę i myślę

ile Wam sie brodawki goiły? moje są tak ponadgryzane, że szok przy każdym karmieniu masakryczny ból
Stary 2013-06-19, 17:02   #3899
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
ile Wam sie brodawki goiły? moje są tak ponadgryzane, że szok przy każdym karmieniu masakryczny ból
współczuję mi goiły się 1-2 dni , smarowałam bepanthenem

moje dziecię nie śpi dzisiaj od 12 ;/ dopiero teraz zasnął u TŻ-ta na ramieniu... teraz TŻ zastanawia się co z nim zrobić

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-06-19 o 17:05
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:07   #3900
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Smaruj własnym mlekiem. Ponoć lepsze od maści:-*
Ja akurat przy Tymku nie miałam tego problemu.

Ash Sofcia nadgoni. Teraz dużo się poci bo gorąco itp. :-*

Melduję że wczoraj zjadłam miseczkę truskawek ze śmietaną i mlodemu nic nie jest:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości