|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Jednak się upewnię i zapytam o ten z pestek arbuza, aż mnie ciekawi co odpiszą.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzę już w lokach/mocnych falach. Nie chcą się już tak kręcić. Zwykle w takich lekkich "od niechcenia" falach.
A proste to taki dzisiejszy kaprys tylko. Cytat:
Co prawda nie prostownicą, ale były przez pierwszą minutę zupełnie proste. ![]() Też mi się tak wydaje, że im się sporo podrosło, zmierzę później, to zobaczę. PYTANIE małe: Jaką polecacie odżywkę silikonową BEZ protein? Poza Garnierem Oleo, ostatnio w ogóle się u mnie nie sprawdza. Jedyne, co jest ostatnio sensowne dla moich włosów, to duuużo AiK zostawić na 5-7 minut, spłukać, 2 razy jedwab GP z dozownika, pianka, suszenie, znów 2x jedwab GP. A i tak siano. ![]() I tak pomyślałam, że może silikony by coś pomogły? Może to od gorąca/słońca? Nie mam pojęcia.
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jedne silikony zabezpieczają lepiej, inne gorzej. Te, które podałaś są z gatunku lżejszych - zmywalnych łagodnym detergentem, odżywką. Może coś z cięższego kalibru? Simethicone, trimethicone, trimethylsilylamodimethic one, trimethylsiloxysilicate? Gliskur z drogocennymi olejkami je chyba ma, i o dziwo chyba nie ma protein. Syoss z olejkiem absolutnym też (from Wiedźma). Więcej - musiałabym sprawdzić, co mnie kusi mimo ogromu materiału
|
|
#3815 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Powiem Wam, że kocham swoje rulony i nowe cięcie
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odlewki też do Ciebie polecą... zaraz spakuję to wszystko i biorę się za naukę, bo jutro mam kolejny ustny egzamin...
|
|
|
#3817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczny masz ten kolor Cytat:
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzucę okiem na gliss kura i syossa w takim razie. Te cięższe silikony nie są betonowe i przepuszczą odżywcze składniki? ![]() Bo jakoś nie widzi mi się rypać częściej, niż to konieczne u mnie.
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy ktoś już pisał, ale w Netto są micelki (żele i płyny) z Tołpy, składem chyba takie same jak z Biedronki. Jak dorwiesz gdziekolwiek Netto to narób zapasu dziedkowi. Zwykle są po 4.99, ostatnio były w gazetce chyba za 4.39. ![]() Chyba mam trzy dni wolnego. Szaleństwo, aż mi się wierzyć nie chce.
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3821 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam się tylko upewnić, że nie ucierpię. Na pojedynczy włos to może i by się jakoś dało, montażowy
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak to prawda, że jak się nie zwraca uwagi na to, jak włosy rosną i ile, to któregoś dnia się wydaje, że są taaakie długie już.
Tak miałam dzisiaj, zmierzyłam, ale przyrost bardzo standardowy - 2 cm w 1,5 miesiąca. |
|
|
|
#3825 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale my tez mamy wlasne morze i jakos dziewczyny daja rade ![]() Cytat:
![]() Wrzuc
|
|
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
Kav już spakowałam, więc jutro wszytsko wyślę do Ciebie...
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Kav, pokazuj włosy!
Właśnie wróciłam z nad wody, byłam z chyba 15 osobową ekipą, kąpaliśmy się, opalaliśmy, już jestem czekoladka Popsikałam włosy tym sprejem odżywkowym, teraz są takie miękkie, mam nadzieję że za bardzo nie ucierpiały na słońcu ![]() A zaraz lecę na Zumbę, nie wiem jak ja tam wytrzymam
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale niech ktoś mądry jeszcze coś powie, bo zaraz się okaże że ja też zepsułam wszystkie swoje półprodukty
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41392935]Dzięki
Kusi kusi, ale czas się w końcu za denko brać.[/QUOTE]U mnie się fajnie sprawdzała na wiosnę, mam jej jeszcze trochę, mam zamiar teraz używać, mam nadzieję, że znowu da radę ![]() Kav kocha rulony? whoa, muszą być zaje.iste, zdjęcie wrzuć! ![]() A i jakbyś chciała jeszcze więcej miceli to ja mam 3 , a w sklepie widziałam niedawno dostawę Ale mam dziką robotę, ciekawe czy prędzej padnę na serce czy mnie wyleją baza szaleje, jutro mamy dopiero na 9, bo nie będzie wcześniej numerów no i na dniach może przyjść lista do zwolnień , bo już nie wypadamy tak dobrze na tle innych jednostek
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogę się więcej pouczyć. Nie jestem w stanie, z łba mi się kopci
|
|
#3832 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Będę pamiętała jeszcze o Tobie! Na razie robię, co mogę i mam nadzieję, że dziadek przeżyje, bo co mi z micelków... Pokazuję. Jedyna pozytywna rzecz, która mi wyszła w ostatnim czasie. 1) Początek włosomaniactwa, świeżo farbowane, dokładnie rok temu. 2) Dzisiejsze, tuż po cięciu, acz były spięte w koczku i rozpuszczone do zdjęć. 3) W słońcu. 4) Bonus. 5) Kolejny bonus w postaci rulonów, które miałam na całej głowie przed spięciem ![]() To uraczyłam Was pierdyliardem zdjęć. Wystarczy do przyszłego roku; moja fryzjerka będzie miała dzidziusia
|
||
|
|
|
#3833 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Jeżu Kav jakie masz cudne włosy
Przeżyje dziadek, zobaczysz, trzeba mieć nadzieję do końca... a jeśli mogę spytać, to co mu dolega? |
|
|
|
#3834 |
|
Konto usunięte
|
Melduję się z olejem ryżowym na włosach (K.Wróbelku to ten od Ciebie!). W skalp wtarłam GP z papryką plus olejek rycynowy.
Umyję je szamponem babydream i nałożę odżywkę nivea z keratyną!
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Mam, tylko widzę, że ten koniec już jest coraz bliżej... Nie wiadomo, szukają, ale cały czas coś zagraża osobno jemu życiu i do piątku musi być zdiagnozowany. Na razie ma potwierdzone układowe zapalenie naczyń, chorobę Burgera (od 37 lat, a nie leczył się!), tętniak aorty brzusznej, kamienie na nerce, zmiany w mózgu na skutek kilkunastu udarów (!), nadciśnienie, uszkodzony nerw strzałkowy lewy, miażdżyca 5-stopnia, lekki paraliż lewej strony, zanik lewej gałki ocznej, ostre i ropne zapalenie oczodołu i gałki ocznej (lewej), na drugie widzi tylko 39%, zatory, dziwnie puchnie na całym ciele (nie mogę po prostu na niego patrzeć, widzę jak cierpi... Ostatnio spuchła mu tak warga, że aż opadała i nie mógł oddychać...) wyskakują mu też szkarłatne plamy na ciele, brali wycinek, nic nie wyszło, poza tym, że organizm myśli iż jest ranny i "produkuje naskórek" chcąc załatać rzekome dziury, głównie z twarzy ciągle ma pod skórą ropę (tak jak ja...=, to wygląda jak zbite guzy ropne, twarde, o jakimś czasie miękną i przez skórę się wydostaje pełno wydzieliny - ja mam mniej, ale mam umrzeć przy takich atakach, a co dopiero dziadek. W przeciągu 1,5 roku tak się posypał do takiego stanu... Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-06-19 o 19:24 |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ostatnio ta służy |
|
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to nie wiem ![]() a po uzyciu pianki będa sie bardziej trzymały "na swoim miejscu"? ![]() ładne strasznie pdba mi sie ich blask ! ![]() Cytat:
|
|
#3839 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Jejku.... niestety tak jest, że jak już coś się sypnie, to już leci wszystko niestety... lekarze mówią, że są jakieś szanse, czy raczej trzeba się przygotować na najgorsze?
Wiem co czujesz, mojemu dziadkowi też się posypało wszystko... płuco jedno praktycznie w ogóle nie działało już, serce ledwo biło, porobiły się zatory i jedna noga była do amputacji. Strasznie się patrzyło na te ostatnie dni, szczerze mówiąc to już chcieliśmy, żeby przestał się tak męczyć, zero kontaktu z otoczeniem, oddychał tak głośno i z takim trudem, że aż łóżko się trzęsło... Mam tylko nadzieję, że jest pod dobrą opieką, nikomu nie życzyłabym znaleźć się na takim oddziale jak mój dziadek w ostatnich dniach życia. |
|
|
|
#3840 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co jeśli chodzi o to oczyszczanie mocniejszym szamponem? Jest sens przedtem olejować skoro on i tak jest na tyle mocny, że zmyje wszystko? "D |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Jak na moje oko to jest ciut lepiej

A przynajmniej wszystko to, na co patrzyłam.

baza szaleje, jutro mamy dopiero na 9, bo nie będzie wcześniej numerów