|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
na razie ich nie brałam bo nie chcę nawet tak profilaktycznie leków brać, które w sumie nie są przebadane pod kątem ciężarnych ale jak się znów powtórzy to trzeba będzie wziąć...Cytat:
![]() a co do spodni ciążowych to niektóre z was kupiły te z lidla prawda? ja też je mam i coś mi w nich nie gra... muszę chyba do krawcowej zanieść bo jak je założę to z tyłu się dziwnie nad pupą marszczą bo są wysokie z tyłu a krótsze pod brzuchem. ogólnie są mega obcisłe na udach w moim przypadku a tyłka mało co mi nie spadną
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Motylek, ja mam taki sam problem z tymi spodniami. Jak w nich siedzę to mnie zaczynają w brzuch cisnąć, a jak chodzę to z tyłka zjeżdżają.
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
trele- znalazłam coś takiego dla 24 tygodnia
Objawy fizyczne jakie możesz odczuwać, to:
więc moze to po prostu wczoraj był objaw ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- mówię Wam dziołchy że w H&m są promocje, te Wasze chude dupki się zmieszczą w tych promocjach ( bo moja to sie nie zmieściła ) ja pierdziele nie dam rady jest tak gorąco że aż mi się ręce kleją :/ nogi to już jak u słonia jakiegoś..... masakra.
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech u nas też taki gorąc ale zaliczyliśmy już z małym spacer taki coś koło 3km;D ale już się ciut przyjemniej robi na dworze więc pewnie za max pół godzinki wyjdziemy bo już nie będzie tak grzało słonko i też tobie radzę bo mieszkania to nagrzane sa od słoneczka całodziennego a na dworze będzie przyjemniej
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- wgl to czekam już chyba z 1,5 miesiaca na wyniki badań HIV Jakie znacie sklepy online z ciuchami ciążowymi? |
||
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję upałów!Ja sobie własnie posiedziałam w ogródku z gazetką u mnie przyjemnie, coś koło 20 stopni |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Pewnie później Was nadrobię. Ciężki dzień miałam. Rano na uczelni zawieść wszystkie papiery do obrony. Jak wróciłam do domu to padłam do łóżka. Źle się czuję Leje się z nosa, gardło boli i stan podgorączkowy. Oby szybko przeszło. Wczoraj nagrałam ruchy dziecka http://www.youtube.com/watch?v=B37MxdPPVkc patrzcie uważnie tam niżej
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na spacer wyjdę dopieroo 21:30 jak z pracy wyjdę :P bo tak nie mam szans . MAM ZGAGĘ a co do internetowego to c@a czy h@m też jest internetowo- tyle ze tam chwilowo nie ma promocji ...
|
|
#2561 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jedzie bez portfela, bez dokumentów do pracy, a jak się go pytam czy mu nie przywieźć to odpowiada " a po co mi" Cytat:
![]() Cytat:
Chętnie bym sobie takie kupiła, ale ja nie umiem kupować na tych zagranicznych stronach :PCytat:
![]() Co do rozmiarów w H&M, to jak byłam ostatnio to rozm S był taki jakby to było przynajmniej L , wiec zwątpiłam i wyszłam ![]() Cytat:
![]() No właśnie, tez się pytom o te sklepy online
|
|||||
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a filmik bomba u mnie też dziecię sobie upodobało prawą stronę i tam najczęściej czuję kuksańce aaaaaaaaa mam moje truskawy co tak za mną cały dzień chodziły i zaraz gotuję makaronik i będzie ze śmietaną i truskawami mniaaaaaaaaaami
|
|
|
#2563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ani nie gadaj u mnie też upał, właśnie przyszłam z działki pozbierałam truskawy ale tylko do polowy bo opadłam z sił i zalałam się potem całkowicie zaraz ide pod prysznic. |
|
|
|
|
#2564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 21.30 to jeszcze lepsza pora na spacer tylko szkoda, że po pracy a wtedy podejrzewam, że nie w głowie delektowanie się spacerowaniem ale raczej jak najszybsza chęć dotknięcia głową poduszki![]() Cytat:
www.happymum.pl bardzo fajna stronka ceny tak jak raczej w większości ciążowych sklepów ale w dziale promocje są fajne okazje z tym, że większość małe albo duże rozmiary ale są i wyjątki;D
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mamadama.pl/spodnie-ciazowe/,,,,1/
Kacperek uwielbia serek wiejski albo czkawkę moją :/---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- http://www.sklep.torelle.pl/spodnie-c3684.html ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- http://www.pieknamama.pl/category/odziez-na-wiosne-lato
|
#2567 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko na chwilkę. Nie dam już rady nadrobić tego co pisałyście przez te kilka dni gdy mnie nie było.
Miałam w poniedziałek 8h szkolenie w związku z moja firmą, wytrzymałam, ale jak wracałam to nie mogłam uwierzyć w to jak wyglądają moje nogi- spuchły jak balerony! Pewnie przez upał i to 8godzinne siedzenie... Aż strach się bać bo mam za tydzień 2 dniowe szkolenie wyjazdowe. Ruchów jako takich nadal nie odczuwam, bardziej takie prężenie się brzucha... |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
och ta mi się sukienka bardzo podoba ale szkoda kasy na sukienkę na raz... myślę czy nie dałoby się takiej uszyć... któraś się na tym zna? trudno by było?
http://www.happymum.pl/sklep3/d458,s...nza_dress.html ta też piękna ale tylko xs rozmiar http://www.happymum.pl/sklep3/d357,o...ess_sale!.html
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-06-19 o 19:26 |
|
|
|
#2569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jestem manulanym beztalenciem ![]() Miki Motylek jak wyżej pisałam nic z robótek się nie tykam, to pojęcia nie mam, ale sukienka mnie zaczarowała- piękna Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-19 o 19:25 |
||
|
|
|
#2570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zmuszę tż do ciachnięcia, bo lubię prosto ścięte. I tak mam lekkie fale więc tego nie widać
|
||
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobijcie mnie..
o 5 30 w koncu udalo mi sie zasnac.O 6 obudzil mnie moj syn.. Wiec razme 2,5 godziny snu.Do tego mamy prawie 40 stopni w cieniu,rwa po dzisiejszej pracy w ogrodku mnie zaraz wykonczy,peka mi glowa i ogolnie chce mi sie wyc. |
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
ta 1.
da się uszyć takie coś, moja mama mojej siostrze szyła podobną na obronę,góra była beżowa a dół czarny, z boku kokardka, byla w 7 miesiącu moja siostra... z tym że moja mama z zawodu jet krawcem Popytaj krawcowe u siebie w okolicy, na pewno któraś bedzie umiała bo to nie jest trudne ( moja mama głównie zajmowała sie szyciem rzeczy dla dzieci, a ciążową kiecę robiła pierwszy raz i naprawdę dobrze sie spisała )---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może jak się pare razy wróci to nie będzie zapominał ![]() H&M ma zawyżone rozmiary...ja normalnie w innych sklepach kupuję 12 (40) a tam ma 10 a czasem nawet 8 Cytat:
A ja mojego bąbla czuję głównie z lewej strony albo poniżej pępka
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-19 o 19:52 |
|||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
No więc jestem...
Chłopak potwierdzony, nawet nam siusiaka pięknie pokazał. Jak dotrę do domu to wstawię zdjęcia ![]() Także Rybko możesz mi wpisać Jasia Dziewczyny u nas jest 37 stopni o maaaaamoooo, ugotować się można. I mam ofertę kupna nowego wózka za 400zł bo jakaś tam znajoma mojej szwagierki go kupiła i w ogóle nie używała
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super oferta a co to za bryka?? Tak mnie coś pokłuwa po lewej stronie żołądka co to może być??
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki wóz?
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
peg perego tylko nie znam dokładnej nazwy bo z tej firmy jest cała masa wózków
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jest problem ... nie zmieścimy się na pierwszej stronie. Jak ktoś tera bedzie chcial dopisać płeć to bedzie problem.. za dużo znaków. Z przykrością zawiadamiam że z Mamuś zaginionych wykreśliłam Misię która przeniosła sie po 1 części na wrześ-paź i na pewno nie wróci oraz Perfuzję ktora też nie wróci... a przynajmniej tak sądzę... w związku z czym proponuje dokonać następującyhch zmian:
Zamiast pisać- oczekujemy syna wpisywać- syn/synuś Zamiast pisać czekamy na Antosia wpisywać- Antoś co Wy na to?
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Co do H&M to kupiłam tam sobie wczoraj trzy sukienki! Ceny od 20 do 30 zł :d Rozmiary: przed ciążą nosiłam XS, teraz 38, ale w H&M XS nadal na mnie wisiało i jak je brałam to czułam się taka eteryczna.. tyle, że z nogami jak kolumny greckie
I wiecie co? Stałam sobie na końcu dłuuuuuuuugiej kolejki z moim malutkim wedle mnie brzuszkiem aż tu nagle z kasy krzyczą wprost do mnie: "Panią w ciąży zapraszam bez kolejki!" Do mnie!! Byłam taka uhahana, że prawie z radości podskakiwałam! Widać brzusiol! |
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

wzięłam o rozmiar większe niż normalnie nosze, powinny być ok...
a co do spodni ciążowych to niektóre z was kupiły te z lidla prawda? ja też je mam i coś mi w nich nie gra... muszę chyba do krawcowej zanieść bo jak je założę to z tyłu się dziwnie nad pupą marszczą bo są wysokie z tyłu a krótsze pod brzuchem. ogólnie są mega obcisłe na udach w moim przypadku a tyłka mało co mi nie spadną

)

współczuję upałów!

o 5 30 w koncu udalo mi sie zasnac.O 6 obudzil mnie moj syn.. Wiec razme 2,5 godziny snu.Do tego mamy prawie 40 stopni w cieniu,rwa po dzisiejszej pracy w ogrodku mnie zaraz wykonczy,peka mi glowa i ogolnie chce mi sie wyc. 
Może jak się pare razy wróci to nie będzie zapominał
co to może być??