|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
PSTRYCZKU a ile i jam mam mu dawac łyżeczką??
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
ale ładne zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- na poczatku jak bedziesz wprowadzac nowosc, czyli cos czego jeszcze nie jadl to dzielisz sloiczek na 3 dni (tylko uwazaj bo niektore sloiczki trzeba zjesc nastepnego dnia!). i tak - pierwszego dnia podajesz pi razy drzwi ze 3 lyzeczki, drugiego dnia - dwa razy wiecej czyli 6 a trzeciega dnia reszte. mozesz odczekac z jeden dzien i jak nic sie nie dzieje (nie boli brzusio, nie ma jakiejs wysypki itd) to podajesz cos nastepnego... ja tak robilam z kilkoma poczatkowymi sloiczkami a jak widzialam ze mlody odpukac dobrze toleruje nowe zarelko to dzielilam slioczek na dwa dni... ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- neti, wracajac do mojej prosby na priv.. znalazlam na stronie zusowskiej http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433 cos takiego... Zasiłek opiekuńczy przysługuje pod warunkiem, że nie ma innych członków rodziny mogących zapewnić opiekę. W przypadku sprawowania opieki nad chorym dzieckiem w wieku do lat 2, zasiłek opiekuńczy przysługuje nawet wówczas, gdy są inni członkowie rodziny mogący zapewnić opiekę. myslisz ze to rozwiazuje sprawe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam już dla Was fotki Oliwki w nosidle, ale wstawię je wieczorem, bo teraz obiad jemy, potem będziemy kąpać małą, a potem jedziemy na ostatnie zajęcia kursu przedmałżeńskiego. Tak po 21 fotki będą w klubie (o ile nie zapomnę).
Ale chciałam tylko powiedzieć, że u mojej nienawidzącej chusty Oliwki nosidło się przyjęło, bo mi w nim zasnęła nawet. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze a Dawid dostał krostek po kilka na policzku. I obok uszka. Zastanawiam się czy nagle jablko, czy może upały i pot
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, kurka!!! ![]() Ewik ![]() ![]() http://www.klubmamgdynia.pl/index.ph...dnik&Itemid=60 Lejdi wkleila ten link niedawno, fajnie jest tu rozpisane. Lejdi, jak zaczynasz od 6 msca to ja bym wlasnie wszystko przesunela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ja tam wole jak mi ktos po polskiemu to lopatologicznie wyjasni. tak jak chlop chlopu na miedzy czy jak to tam bylo... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() nareszcie do Was wracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |||||
Rozeznanie
|
![]() Kupiłam sobie dzisiaj soczewki, co by na ślubie człowieczo wyglądać i bieliznę ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem o co chodzi, ale jak sprzątam w pokoju, to Polusław się ze mnie ciągle napierdziela... ![]() A ja też mam. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --------------------- Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki już po szczepieniach i rosną zdrowo. ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Nie wierzę. Minęło 15 minut, a ja piszę sama do siebie? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() śliczny Kubulek ![]() ![]() a Zośka też niczego sobie dziewucha ![]() ![]() ![]() onaella, mów co u Was, jak Wiktorek????? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Drzemnęłam się ale mama zadzwoniła, co by się pochwalić, że nam kupiła na prezent na nowe mieszkanie - kibelek ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Wisienko -5cm w pasie - nonono, jak Ty to robisz? ![]() Black, nie mogę się doczekać nosidła w klubie ![]()
![]() |
#3824 |
Zakorzenienie
|
Muszę wam coś pokazać
![]() ![]() ![]() ![]() śpi w najlepsze ![]()
#3825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dostałam okres
![]() ![]() ![]() ![]() A tu zdjecie mojej małej kruszynki ![]()
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Jeestem - dziecko mi śpi od 15 minut, ciekawe czy już na noc?
A kąpiel miała być jak Tż wróci. Black: też czekam na fotę nosidła. Pytanie mam do Was: jak ciemiączka Waszych dzieciaczków? Co do rozszerzania diety: my kontynuujemy marchewkę dziś, i jutro ostatni dzień - może skończymy słoiczek. Potem będzie marchewka z jabłkiem. Dostałam od cioci Tż 3 słoiczki : 1. morela i 2. Jabłko z bananem i brzoskwinią. Czy jak przejdzie jabłko z marchewką, a potem sama czysta morela to na kolejny ogień mogę podać to jabłko z bananem i brzoskwinią?? Bo wtedy nowy składnik będzie jeden : banan? I nie wiem co kupić później..chyba warzywne jakieś: typu ziemniak z dynią itp, teraz owocami bo chcę zużyć te co dostałam. A pytanie: jak wy ubieracie dzieci do jedzenia? śliniak tylko? Bo ja się dzisiaj załamałam - połowa dziecka w marchewce, ale olałam, jemy i jemy..i nagle poszła mega kupa - i dziecko całe brudne. Rany ale było mycia, nie dość, że marchewka to jeszcze qpa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ubieram w sliniak i klade jeszcze tetrówke ;p
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
dzięki Dziewczynki
![]() ![]() my już w zasadzie doszliśmy do siebie, po bąblach praktycznie nie ma śladu ![]() Pomału zapominamy o wszystkim, jedynie jak patrzę na zdjęcia to serce pęka. Ale jest dobrze i to najważniejsze i oby tylko nigdy już to świństwo nie wróciło. zapalenie oskrzeli też już wyleczone. teraz idę ponadrabiać żeby chociaż troszkę wiedzieć co u Was. W sumie w wolnej chwili podczytywałam ale na szybko więc i po łebkach niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Jak pisałam posta to dzieć się obudził. Ale zjadła i śpiocha dalej.. to chyba z kąpieli nici.
Ale całe szczęście, że dziś trochę spała (wcześniej godzinę, no i teraz) bo wczoraj nie spała w ogóle praktycznie i wymęczona była. Do tego dziś średnia noc, to teraz odsypia. Idę zobaczyć co mam do nadrobienia. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam, że tak się wcinam ni z gruchy ni z pietruchy. Ale potrzebuję pomocy!
Ciągle mam za.pie.rdol ze szkołą , już siadam totalnie. Jest jedna rzecz, z którą się nie wyrobię a mam deadline do soboty . czy któraś z Was zna się i mogłaby mi napisać analizę opisową wynikó ankiety??? Oczywiście jak trzeba to zapłacę Po prostu nie zdążam ze wszystkim. Po krótce co u nas:Blanka ma chorobliwe odparzeńsko, dostała jakieś maści, chodzimy na rehabilitacje w związku z napięciem mieśniowym, dużo pracy przed nami ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() norki jak zwykle najwyższa półka ![]() Cytat:
o kurcze, powodzenia Kochana! zdrówka dla Blanki mówisz, że macie odparzenia? przy wielorazówkach się tak zrobiło ? czy jestes teraz na pampkach ? ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() buziaki dla małego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zadomowienie
|
![]() Yellow- oczywiście, nie wiedziałam, że Wy wszystkie ślązaczki na raz na szczepienie ![]() Marsi- Leo z teściową dadzą radę, na pewno. Szybkiego i udanego wyjazdu! A Malutki jest piękny i taki opalony mały lovelas ![]() Black Oliwka duża kobietka już. Co do nosidła ja myślę, że wszystko da się wyregulować, najważniejsze, żeby nóżki były szeroko, a są. Gojka Kciuki to my tu trzymamy zawodowo ![]() Bokeh Śliczna Hanulka, taka zamyślona wiecznie ![]() Charlizz Uda się ze szkołą, na pewno! Fewciu Może wreszcie troszkę odpoczniesz ![]() Ale dziś upał ale w sumie dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Śliniak, pod to jeszcze pielucha, zawijam pod ramiona i jak się da to ręce.Więc jak pcha ręce do buzi to pcha pieluchę, a rączki nadal czyste. onaella witaj ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-06-19 o 19:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wiadomo co to bylo? Cytat:
![]() ![]() buziaki dla Blaneczki! Cytat:
![]() a brzoskwinie dawalas? bo ja widze z opisu 2 nowe skladniki - brzoskwinia i banan ![]() tak, potem warzywka. jak wprowadzisz je to potem bedziesz mogla podawac obiadki a owocki jako deser. ja na poczatku tez mialam tylko sliniak ale szybko zainwestowalam w dodatkowa ppieluszke... opatulony jest zawsze na maxa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Niestety w analizie nie pomogę ![]() Oanella dobrze że już jesteście w domu. ![]() Lady sprawnej przeprowadzki życzę! Mała śpi i ja chyba też powinnam bo nie wiem jak długo to potrwa. Wyssała ze mnie dzisiaj wszystkie soki. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie masz serca kobieto! ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ja tu gadu-gadu a zapomnialam sie pochwalic. ![]() Kubuleslaw znow sam zasnal ![]() ale bidula nie spal od 15ej takze nic dziwnego ze polegl w boju |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My juz po kapieli i spimy za to znow histeria przy kapieli :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Raczkowanie
|
Nadrabiam nadrabiam i nadrobić nie mogę.... Wituś dzisiaj cały czas na rękach, ale teraz padł to mam chwilę dla siebie.
![]() Lenova PW. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.