|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wierze, bo to jest zgodne z tym co napisałam - przez te dni plemniki czekały na dni płodne, które miałaś zaraz po okresie, a nie książkowo
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-06-19 o 19:43 |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka*: Dobrze,że poprawiasz
29 kwietnia miałam na myśli Może też dlatego,że odrzuciłam tabsy i zrobiła się burza hormonalna i nastąpiło szybciej A po tabletkach jednak bywa się hiperpłodnym...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji. Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-06-19 o 19:50 |
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Można, ale to chyba nie jest na 100%
Na studiach robiliśmy przeróżne krzyżowki typu: jaka jest szansa, że 3 dziecko będzie chłopcem i tu szereg założeń Podobnie się robi jeśli chodzi o choroby genetyczne, ale nie sądziłam, że tak na piechotę jeszcze się robi
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakłdam że to do mnie
Rodzić będe w Polsce. Studiuję w Polsce, teraz jestem tylko na parę miesięcy tutaj. Zresztą naczytałam się na wizażu jak wygląda prowadzenie ciąży przez lekarzy tutejszych, że badań nie robią i USG tylko jedno, i średnio mnie to zachęca.A o to badanie pytałam, bo czuję podskórnie że chłopak ![]() Kurcze, napisałam że będę rodzić, spojrzałam na te słowa i ciut mnie przymurowało. Totalnie sobie tego nie wyobrażam. Mam niesamowicie niski próg bólu, ledwo zniosłam tatuowanie łopatki, nie dam rady skubać brwi pinsetką bo boli i muszę woskować, jak mnie ząb zaboli choćby delikatnie to już lecę do dentysty... Dopiero teraz tak na serio dotarło do mnie, że to będzie boleć |
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W PL AFP robi się przeważnie po niepowodzeniach, Pappa głównie przy obciążonym wywiadzie,HCG to hormon ciążowy (w PL bada się beta-HCG, a właściwie przyrost, czy prawidłowy) Jak widać co kraj to obyczaj
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
maruda80- urocza mordka. Odpowiadając na Twoje pytanie, oczywiście można złapać od zwierzaka jakąś chorobę, ale wydaje mi się, że szanse są bardzo, bardzo małe. Najważniejsze by pilnować odrobaczania- szczególnie u szczeniaków (wielbią różne śmieci) i dbać o regularne szczepienia. Oczywiście przestrzegam zasad higieny typu myję łapki po głaskaniu czy zabawie z psem, ale nie głupieje i traktuje go tak samo jak przed ciążą. Tym bardziej, że on wyczuwa moje gorsze samopoczucie, bo więcej się koło mnie kręci.
Pies, szczególnie dobrze ułożony to kupę szczęścia i na pewno urozmaici Ci czas w samotności
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się bo zdania są podzielone. Chociaż koleżance mąż kupił psiaka na pocieszenie i dla towarzystwa - długo się starali o dziecko i nic.... Chyba coś po 2-3 mies. jak piesek był u nich okazało się że jest w ciąży.. Jest coś w tym że zwierzęta mają pozytywny wpływ ![]() Osobiście nie wyobrażam sobie domu (jeżeli ktoś ma oczywiście warunki i czas) bez zwierząt. W domu rodzinnym psiaki były od zawsze. Teraz też się cieszę - przeprowadziłam się do męża w lutym (150km), zostawiłam rodzinę, przyjaciół, teraz pracę i nie znam tu nikogo. Z psiakiem będzie raźniej i na pewno nie nudno...
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
SunShineDoll. rozumiem obawy, ale nie ma sie co stresowac na zapas. jak ci badania pomoga sie nie stresowac, to je zrob dla swietego spokoju i glowa do gory, wszystko jest ok. pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przeokrutny upał dziś, zaobserwowałam taki brązowany śluz na majtkach (niewiele go było) - staram się nie martwić, bo myślę że to z przemęczenia tą gorączką na dworze. Do wizyty mam jeszcze tydzień, a może któraś miała podobnie?
|
|
#3371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz tez nie mam wyboru i niestety jestem daleko a tutaj wszystko inaczej. no ale opieka chyba troszke lepsza. oby wszystko poszlo ok, to wszedzie dobrze. a co do RODZENIA to tez nie chce o tym myslec. moj porod byl bardzo ciezki i traumatyczny, takze nie bede nikogo straszyc. tylko na pocieszenie dodam, ze nic nie pamietam a dzidzius jest wspanialy. pozdrawiam |
|
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Na dolegliwości nie mogę narzekać, bo nie wymiotuję. Czasem mnie zemdli i senna bywam. Zastanawiam się czy to normalne?[/QUOTE]
Ja mam to samo, czyli nie wymiotuje , nie mam mdłości, czasem śpię w dzień, a nawet od 5 rano już spać nie mogę, tylko piersi mnie bolą. Cieszmy się ze tak to znosimy
|
|
|
|
#3373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Roane: Każdy ból jest do przeżycia. Też mam taki próg bólu,że lepiej nie pytać,ale wiem,że to będzie konieczność rodzić
Kiedyś panicznie się bałam teraz już mniej,bo wiem,że muszę Jednakże wolałabym CC.isia4891: Też tak lajtowo znoszę Cieszmy się póki co,bo wymioty i inne takie jeszcze mogą nadejść
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za wszystkie info |
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś cały dzień byłam poza domem, już mam dość gnicia na kanapie, mąż miał mieć wolne, ale znowu poszedł na cały dzień do pracy. ![]() Więc wybrałam się do muzeum/galerii sztuki w samym środku lasu, złaziłam się jak głupia, nogi i tyłek bolą mnie okrutnie, ale przynajmniej dotleniłam siebie i bąbla. I musiałam wstać o 9, co jest dla mnie środkiem nocy. Jestem z siebie dumna.
|
||
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bólu też mam niski próg, zawsze jak coś boli to staram się skupić uwagę na czymś innym, czasem pomaga. Rozmawiałam z koleżanką, mówiła że w czasie porodu miała doświadczenie jakby wyszła z ciała i stanęła obok i tak obserwowała co się dzieje... Czytałam że tak działa czasem psychika, gdy jest duże natężenie bólu, lub jakieś traumatyczne zdarzenie...
Zapomniałam dodać - cierpię na bezsenność.. o ile dawniej nie było problemu, teraz każda noc to katorga,zasypiam dopiero nad ranem...mam nadzieję że to minie...
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ale Wy jesteście mądre dziewczyny...czuje się jak ostatni głupol
|
|
|
|
#3379 | |||
|
Zadomowienie
|
Po całym dniu padam...
Cytat:
Cytat:
strasznie mnie tacy drażnią![]() Cytat:
Co do pytania na końcu, to warto podpytać weta, ale myślę, że nie ma raczej takiej możliwości. Nie słyszałam, żeby komuś pies zaszkodził w ciąży
|
|
#3380 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo jak się w styczniu dowiedziałam, że z zajściem może być lipa przez PCO i inne moje zdrowotne historie, to odstawiłam wszystkie zabezpieczacze i poszliśmy na żywioł. Ale jeszcze w grudniu, gdyby ktoś mnie zapytał, czy chce mieć dzieci, odpowiedziałabym, że nie wiem... i byłaby to odpowiedź szczera. Kiedy się jednak dowiedziałam, że ich posiadanie to nie jest moje chce, albo nie chce, ale mogę, lub nie mogę, to już mi się ich zachciało. Stwierdziłam, że wolę je mieć ciut za wcześnie (teraz w sumie nie wiem na co za wcześnie ) niż miałabym nie mieć ich wcale.A co do lekarza, odpowiedziałabym mu równie bezpośrednio, że prywatnie chodzę tylko do lekarzy, którzy się dobrze zareklamują podczas wizyty na NFZ ![]() Cytat:
![]() Co do psiaków to tu taki poprawiacz humoru W sumie dla psa to był mega stres, ale rodzinka z filmiku jest mega fajna (takie sprawia wrażenie) a i ratowanie psa ma komiczny przebieg Zresztą zobaczcie same ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mOxg1m6k_Vs Cytat:
Ciekawe stwierdzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Woskowanie - osobiście walczę z wąsikiem, 2 razy w miesiącu. Pierwszy raz bolał jak nie wiem, teraz tego już nie czuję. Plusem jest to, że po jednym szarpnięciu masz wszystkie dziady wyrwane, a z pincetą to jest wielokrotne szarpnięcie w zbliżonej okolicy, nie przemawia to do mnie. Wolę raz, a porządnie. Podziwiam Cię za podjętą dziś aktywność Moja wycieczka rowerowa zakończyła się po 15 minutach, bo stwierdziłam, że nie daję rady. I tu wkurzył mnie facet mamy "No ale jak to, przecież nie przesadzaj, dziecko jest jeszcze malutkie, NIEMOŻLIWE ŻEBY AŻ TAK CI CIĘŻKO BYŁO" no kur....a tłumacze imbecylowi, że dolegliwości powodują HORMONY a nie PŁÓD. Więc czy ma 1 gram, czy 2,5 kg to PARADOKSALNIE może być mi gorzej w pierwszym wariancie. Nie pojął. Ja przesadzam.Jeszcze jedno wideło Wam pokażę - Co do wychowania. Dzieci od 4:15 przywracają mi wiarę w to, że cudowne dzieci istnieją. Mam nadzieję, że moje będzie właśnie takie kochane Postaram się dołożyć wszelkich starań, żeby takie właśnie było To mój cel, jako mamy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=WOlpdd7y8MI
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
em ma: Dlatego ja zmieniam
Poszłam tu tylko na jedną wizytę i teraz na drugą,bo potrzebowałam zaświadczenia. Ale już na samym początku powiedziałam,że nie wyobrażam sobie do niego chodzić ciągle,bo lubi wypić. Kobiety mu ufają,bo on dobrze diagnozuje,nie powiem,że nie,ale czasem przyjdzie to czuć woń alkoholu albo jeszcze lepiej,kiedyś przyszedł całkiem zalany i dlatego mu nie ufam i się boję,że może mi zrobić krzywdę. Wizyty są od 9 do 16 oficjalnie a on przychodzi po 10 i przyjmuje do max.14. Ale prywatnie to on jest pełen luksus. I tyle co go z poradni wylali to znowu wraca ![]() Wolę iść do życiowej kobiety,która interesuje się kobietą po porodzie,odwiedza każdą i co najważniejsze pracuje w tym szpitalu,co raczej będę rodzić,więc będzie mi raźniej I ma ona bardzo dobre opinie,więc trzeba skorzystać ![]() PawMaj13:Ja zawsze chciałam mieć,ale nie teraz Chociaż na 3 lata,ale jak już jest to dobrze ![]() No mogłam powiedzieć,ale już nie zdążę,bo jutro umawiam się do pani Ginekolog A może mi ktoś powiedzieć jak to będzie: Bo tu u doktorka byłam na 1 wizycie i miałam usg,które rozpoznało ciąże. Dziś założył mi kartę ciąży,ale umówił na 11 lipca. I chcę się przepisać,to nie będzie problemu z tym,prawda? I czy raczej możliwe,że doktorka będzie mi robić usg,czy będzie raczej kierować się tym,co doktor wypisał w karcie(choć mało tam info jest)? Wolałabym usg mieć,bo chcę wiedzieć czy wszystko tam w środku dobrze jest. Ale wiadomo na nfz nie ma co liczyć.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2013-06-19 o 21:52 |
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Twojego pytania to siostra zmieniła lekarza właśnie po 2 wizytach. U nowego miała wpisywane dalej wszystko w tą kartę ciąży co jej założył pierwszy lekarz. Jej nowy lekarz zrobił krótkie usg żeby potwierdzić który tydzień i czy dzidzia się rozwija. Myślę, że to zależy od lekarza po prostu.
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
PawMaj nie ma się czego bać,bo znieczulaja przy szyciu (bynajmniej w tym szpitalu,co rodziłam).ja boje się porodu piekielnie,chyba tym razem wezmę znieczulenie,jeśli będzie czas,bo przy drugim było już niestety za późno...
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Witam się tylko na chwilkę, bo mnie od paru dni taka senność męczy, że zaraz spadam spać.... czekam, aż wrócą mi siły. Czasami nawet nie chce mi się kompa odpalić.... aż nie lubię siebie takiej, bo to u mnie nienormalne, żeby się ze mnie aż taki śpioch i leniuszek zrobił. Oczywiście na razie cały czas pracuję, ale w pracy myślę, tylko o moim łóżku .... to dobrej nocy życzę i dobrego samopoczucia
|
|
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Ale jak znieczulają do szycia?
To jest jakieś znieczulenie miejscowe? Zastrzyk tak jak u dentysty? (też sobie zastrzymu "TAM" nie wyobrażam), czy jakiś spray chłodzący?... Zakładając, że nie chcę dokręgosłupowego znieczulenia do porodu, bo raz mi takie podali do zabiegu ortopedycznego i bolała mnie tak po nim głowa ponad 24 h, że żyć mi się nie chciało, łzy mi ciekły po policzkach bez ustanku, już na szlochanie nie miałam siły. Nie mogłam się ruszyć z bólu, nic nie pomagało, żadne tabletki, środki podawane dożylnie. I nikt mnie nie rozumiał, bo taka reakcja organizmu ponoć zdarza się niezmiernie rzadko, widocznie źle mi się wkłuli. Nie chcę tego przeżywać ponownie.
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka z pracy (kobietka po 50-tce) mi opowiadała że swój poród wspomina jako dwa "pierdnięcia", że miewała boleśniejsze miesiączki, ale to szycie to
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-06-19 o 22:11 |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc dla mnie za daleko trochę. Ja myślę,że powinna mi zrobić usg,bo jednak jakieś potwierdzenie dodatkowe jest potrzebne i będzie musiała wiedzieć na czym stoi.A ja mam jeszcze w kartę wpisane hemoroidy Mam je od kilku lat więc może to być jako przeciwwskazanie do porodu naturalnego? Czytałam tylko,że jak kobiety nabawią się tego w trakcie ciąży to mogą normalnie rodzić a ja już od dawna to mam więc może CC będzie konieczne...
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.tyle,ze oddzielnie góra,oddzielnie dół (nie wiem,jak to opisać).pierwszy poród dwa szwy na żywca ,drugi (lekarz,jak usiadl przede mna powiedzial tylko wooow,ale duzo trzeba szyc....myslalam,ze go kopne,ale mnie przywiazal ) pod spodem ze znieczuleniem,a u góry pan doktor stwierdził,ze dla dwóch szwow nie ma sensu znieczulac,poleciał na żywca....Ja właśnie myśle o tym do kręgosłupa.ale jeśli poród pójdzie tak szybko,jak poprzedni,to i tak będzie za późno i nie dostanę. |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Myśle,ze to zależy od szpitala/lekarza/kraju
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Ost. miesiączka 29 maj a ja zaszłam jakoś 1,2,3 maj 

Jestem z siebie dumna. 
tłumacze imbecylowi, że dolegliwości powodują HORMONY a nie PŁÓD. Więc czy ma 1 gram, czy 2,5 kg to PARADOKSALNIE może być mi gorzej w pierwszym wariancie. Nie pojął. Ja przesadzam.
Postaram się dołożyć wszelkich starań, żeby takie właśnie było 
Więc dla mnie za daleko trochę. Ja myślę,że powinna mi zrobić usg,bo jednak jakieś potwierdzenie dodatkowe jest potrzebne i będzie musiała wiedzieć na czym stoi.