Gra o tron - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 09:11   #1321
poldzik
Zadomowienie

Dot.: Gra o tron

aha no tak... chociaz to takie naciagane troche wszystko jak dla mnie!

a tywina juz kiedys widzialam hihihihih tam w ogole bylo wiecej : http://www.polyvore.com/thomas_sangs...ng?id=47008106

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2013-06-12 o 09:13
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:19   #1322
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
aha no tak... chociaz to takie naciagane troche wszystko jak dla mnie!
Dlaczego naciągane? Masz smoki, magię, zombie, Berrica, który już parę razy wstał z grobu :P a temu się dziwisz?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 15:28   #1323
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Z resztą...nie jestem pewna, ale gdzieś czytałam o tym, że to fantasy.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 15:32   #1324
poldzik
Zadomowienie

eee no tak taaak

ja tylko nie lubie jak komus podrzynaja gardlo a ten ktos tak od razu nie zmartwychwstaje jak berric po pojedynku tylko po paru odcinkach typu "zabili go i uciekl"

jak tu teraz czekac na ostatnia serie...? a moj tz jeszcze ostatnich dwoch odcinkow nie widzial, tutaj beda w sobote - wlosi sa wolni bo musza wszystko zdubbingowac! ja nie wytrzymalam i obejrzalam sama po angielsku a on juz nie moze wytrzymac - jeszcze nie wie nawet o czerwonym weselu (ksiazki nie czytal). jeszcze nie wie co go czeka....
Stary 2013-06-12, 19:24   #1325
torunska_ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
eee no tak taaak

ja tylko nie lubie jak komus podrzynaja gardlo a ten ktos tak od razu nie zmartwychwstaje jak berric po pojedynku tylko po paru odcinkach typu "zabili go i uciekl"

jak tu teraz czekac na ostatnia serie...? a moj tz jeszcze ostatnich dwoch odcinkow nie widzial, tutaj beda w sobote - wlosi sa wolni bo musza wszystko zdubbingowac! ja nie wytrzymalam i obejrzalam sama po angielsku a on juz nie moze wytrzymac - jeszcze nie wie nawet o czerwonym weselu (ksiazki nie czytal). jeszcze nie wie co go czeka....

bądź dobra i przygotuj mu paczkę chusteczek i mocnego drinka
torunska_ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 19:35   #1326
201604191001
Konto usunięte

Ostatnią? Dlaczego niby ostatnią serię?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 20:29   #1327
poldzik
Zadomowienie

nie no judith zle mi sie napisalo, nie ostatnia a nastepna mialo byc, czlowiek glupieje na tej obczyznie!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 20:39   #1328
201604191001
Konto usunięte

Nie gupiej bo ja już pół internetu przeszukałam w totalnej panice
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 21:51   #1329
new girl
Przyczajenie

właśnie obejrzałam. szczerze mówiąc spodziewałam się lepszego finału, ale może przez to że poprzedni odcinek był taki szokujący.

no i było dużo Tyriona, a to najważniejsze. i te jego komentarze.
bardzo lubiłam też Daenarys od początku, ale zaczyna mnie wkurzać, że jest taka idealna. przynajmniej ja mam takie wrażenie.

teraz trzeba będzie rok czekać
new girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 09:49   #1330
Ishani
Zadomowienie

Nie wiem czy rok wytrzymam ;(
Czy znajomosc ksiazki bardzo Wam psuje ogladanie serialu? :P Przeczytalam wlasnie 1cz. Nawałnicy Mieczy i nie wiem czy czytać dalej, w sumie lubie ten element zaskoczenia przy ogladaniu. Czy są tu osoby które tak jak ja najpierw zaczęły oglądać serial, a potem sięgnęły po książki?
Ishani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 09:51   #1331
Whim
...

Cytat:
Napisane przez Ishani Pokaż wiadomość
Nie wiem czy rok wytrzymam ;(
Czy znajomosc ksiazki bardzo Wam psuje ogladanie serialu? :P Przeczytalam wlasnie 1cz. Nawałnicy Mieczy i nie wiem czy czytać dalej, w sumie lubie ten element zaskoczenia przy ogladaniu. Czy są tu osoby które tak jak ja najpierw zaczęły oglądać serial, a potem sięgnęły po książki?
Ja tak zrobiłam, ale przeczytałam tylko dwie pierwsze części, na resztę nie miałam czasu. Czytanie książek nie psuło mi oglądania, byłam ciekawa jak to co ja sobie wyobrażałam przedstawią w serialu . I pomogło w zrozumieniu paru rzeczy .

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 22:30   #1332
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
(...)Stannis uważa siebie za jedynego prawowitego króla, któremu podlegają również wyspy i tak jak nie toleruje Starka jako króla północy tak samo nie będzie tolerował Greyjoya jako króla wysp.
Stannis nie "uwaza sie", Stannis jest prawowitym spadkobierca Robeta

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Ale z tego co pamiętam, to w książce żona Robba była w ciąży i przez to, że on jej nie wziął na Krwawe Gody, ona nie zginęła i potem były problemy, bo wrogowie bali się, że nosi pod sercem dziedzica Robba (czyli kolejnego pretendenta do tronu). Tylko nie pamiętam szczegółów

Spoiler
N ie bylo info ze byla w ciazy - bylo podejrzenie, ze moglaby byc, po RW

Cytat:
Napisane przez torunska_ksiezniczka Pokaż wiadomość
czyli wiesz że SPOILER Jon umrze? zabiją go bracia z Muru
Cytat:
Napisane przez torunska_ksiezniczka Pokaż wiadomość
team tyrion, tyrion na króla!

SPOILERY RÓŻNE:

w ostatnich scenach które były pokazane, Jon przeżyje, zginie dopiero w Tańcu ze Smokami tom II, wrony zabiją go bo będzie chciał wprowadzić za dużo rewelacji - m.in przepuścił dzikich przez mur by chronić ich przed zimnymi istotami, w sumie nie było dokładnie stwierdzone że Jon ginie może go jakoś uratują
A skadze znowu, macic i mieszasz w tym momencie
Spoiler: Los Jona nie jest znany - zostaje zaatakowany i dzgany na koncu ADwD, nie jest jednoznacznie rozstrzygniete, czy atak przezyje, czy byl smiertelny. W przeciwenstwie do tego co Ty piszesz o tym jako o pewniku.

Cytat:
Napisane przez Ariani Pokaż wiadomość
A kiedy sezon 4? Chyba będę musiała przeczytać książkę bo zanim oni to nakręcą to minie nastepne 100 lat
Pani kochana, Ty poczekasz z rok na 4ty sezon, a ile ja i inni bedziemy czekac na te nieszczesne WoW

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 08:57   #1333
poldzik
Zadomowienie

ooooo Wyrak lubie Cie co do Stannisa masz racje..

ja dotychczas przeczytalam 3 pierwsze tomy, w sobote udalam sie do ksiegarni i zakupilam 3 nastepne takze bede sobie powolutku czytac teraz... ksiazka to zawsze inaczej (czytaj: lepiej).

a zaspojlerujcie cos o coreczce Stannisa... lubie ja! moglaby cudownie wypiekniec albo cos.. albo w ogole wyjsc "na swiatlo dzienne" jako niewiasta moze nie piekna ale za to madra... no nie wiem...
Stary 2013-06-17, 09:46   #1334
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

A skadze znowu, macic i mieszasz w tym momencie
Spoiler: Los Jona nie jest znany - zostaje zaatakowany i dzgany na koncu ADwD, nie jest jednoznacznie rozstrzygniete, czy atak przezyje, czy byl smiertelny. W przeciwenstwie do tego co Ty piszesz o tym jako o pewniku.
No! Dziękuję.

Stary 2013-06-17, 18:53   #1335
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo Wyrak lubie Cie co do Stannisa masz racje..

ja dotychczas przeczytalam 3 pierwsze tomy, w sobote udalam sie do ksiegarni i zakupilam 3 nastepne takze bede sobie powolutku czytac teraz... ksiazka to zawsze inaczej (czytaj: lepiej).

a zaspojlerujcie cos o coreczce Stannisa... lubie ja! moglaby cudownie wypiekniec albo cos.. albo w ogole wyjsc "na swiatlo dzienne" jako niewiasta moze nie piekna ale za to madra... no nie wiem...
Dziekowac dobra kobieto
Niestety, 4ta i 5ta ksiega sa duzo slabsze niz czesci 1-3. Troche sie GRRM fabula rozlazla, poczatkowo planowal 3-5 ksiazek z przeskokiem czasu, pozniej napisal te srodkowe i kicha zdeke wyszla :/

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2013-06-19, 14:41   #1336
201604250941
Konto usunięte

Odp: Gra o tron

Ja ciągle słyszę, że powinni dać tron Dany bo to jest jej tron. A mi się wydaje, że chyba nie bez powodu wymordowali jej rodzinę. Ogólnie to takie trochę 'ładna aktorka więc jej postać ma rację'.
Nie mowie, że Dżofrii jest lepszy, chodzi mi o sama logikę. (miałam nadzieję, że będzie jego ślub w ostatnim odcinku a tu nic specjalnego się nie działo)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 16:37   #1337
softgrey
Zadomowienie

Dot.: Odp: Gra o tron

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja ciągle słyszę, że powinni dać tron Dany bo to jest jej tron. A mi się wydaje, że chyba nie bez powodu wymordowali jej rodzinę. Ogólnie to takie trochę 'ładna aktorka więc jej postać ma rację'.
Nie mowie, że Dżofrii jest lepszy, chodzi mi o sama logikę. (miałam nadzieję, że będzie jego ślub w ostatnim odcinku a tu nic specjalnego się nie działo)

Teoretycznie chyba ona i Stannis mają największe prawa do tronu. Poprawcie mnie jeśli się mylę
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 17:23   #1338
Inspire
Kuźnia inspiracji

Odp: Gra o tron

Myślę, że prawo do tronu będzie miał ten, kto go zdobędzie

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 17:32   #1339
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko nie ona
Jest małą, mało wiedzącą, zarozumiałą dziewuszką która w sumie sama nie wie o co walczy...
No naprawdę, nikt nie działa mi tak na nerwy jak ona.. chociaż Stannis...
Aktorka jest świetna moim zdaniem, do tego ładna to fakt
Ale sam wątek Dany ... nie pasuje mi.

Tak samo jak Stannis i jego Melisandrrrrr...

Obecnie jestem w połowie Uczty dla wron. Trochę jestem zawiedziona. Przyzwyczaiłam się przy pierwszych tomach do czegoś innego, no ale.. czytam dalej.
Co mnie ucieszyło, to śmierć Ygritte no i Dżofcia

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2013-06-19 o 17:33
masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 17:42   #1340
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Teoretycznie chyba ona i Stannis mają największe prawa do tronu. Poprawcie mnie jeśli się mylę
Albo zakladamy, ze ona, i wtedy Stannis to taki sam uzurpator jak Lannisterowie, którzy ukradli tron. Albo zakladamy, że Lannisterowie uratowali 7 królestw przed złą dynastią wariatów i Stannis ma prawo do tronu poprzez dziedziczenie a Danny to pseudo-uzurpatorka. Zakładając również, że mimo braku badan DNA przyjmujemy, że Dżofrej jest bękartem na 100%, czego w tamtej epoce udowodnić się nie da, kolor włosów to żaden dowód.

Wiadomo, że to tylko książka, ale można spróbować ja sobie wyobrazić w naszej rzeczywistości. Nagle pojawia się jakiś cudownie uratowany potomek Katarzyny Aragońskiej (jak Danny) i się kłoci z Williamem (Stennis), przy okazji Harry (Renly) stwierdza, że bedzie lepszym królem niż William i zbiera wojsko. W miedzyczasie Mel Gibson z ubiera się w kilt i organizuje rebelię na północy. Dorzućmy tam jeszcze kogoś z Wysp Owczych (Grejdżoje) i bedzie komplet. (Still a better love story than Twilight.)
Stary 2013-06-19, 19:28   #1341
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter

Cytat:
Wiadomo, że to tylko książka, ale można spróbować ja sobie wyobrazić w naszej rzeczywistości. Nagle pojawia się jakiś cudownie uratowany potomek Katarzyny Aragońskiej (jak Danny) i się kłoci z Williamem (Stennis), przy okazji Harry (Renly) stwierdza, że bedzie lepszym królem niż William i zbiera wojsko. W miedzyczasie Mel Gibson z ubiera się w kilt i organizuje rebelię na północy. Dorzućmy tam jeszcze kogoś z Wysp Owczych (Grejdżoje) i bedzie komplet. (Still a better love story than Twilight.)
Świetnie zilustrowane
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:49   #1342
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Albo zakladamy, ze ona, i wtedy Stannis to taki sam uzurpator jak Lannisterowie, którzy ukradli tron. Albo zakladamy, że Lannisterowie uratowali 7 królestw przed złą dynastią wariatów i Stannis ma prawo do tronu poprzez dziedziczenie a Danny to pseudo-uzurpatorka. Zakładając również, że mimo braku badan DNA przyjmujemy, że Dżofrej jest bękartem na 100%, czego w tamtej epoce udowodnić się nie da, kolor włosów to żaden dowód.
Ale chyba Cersei to potwierdziła? Że płodów Roberta się pozbywała, a te od Jaima zostawiała

Stary 2013-06-19, 21:01   #1343
201604250941
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Gra o tron

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ale chyba Cersei to potwierdziła? Że płodów Roberta się pozbywała, a te od Jaima zostawiała
Tylko paru osobom, z czego żyje tylko Jamie. Dzieci carycy Katarzyny tez nie były jej męża.

Ale tak na serio to jak pamiętam Polskę rozebrali z podobnych powodów, Austria dlatego ponoć, że Węgry należały wtedy do Austrii a u nas, kiedyś rządziła dynastia węgierska (Jadwiga i spółka). Chyba nikt z nas im racji nie przyzna i możliwe że mieszkańcy 7 królestw potraktowaliby Dany tak samo, zwłaszcza po tym jak by ich zgrillowala smokami.

W tej książce chyba o to chodzi żeby nikt nie miał prawa do tronu w 100%.

A, ale Dany to nie przeszkadza przedstawiać się jako królowa 7 królestw XD

Stary 2013-06-19, 22:43   #1344
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Jakie tam prawa. Targowie zdobyli tron sila (glownie przy pomocy smokow), a jak sie dorobili szalonego krola, ktory poszedl za daleko, to tron stracili, ciach bajera.
Stannis jest z kolei prawnym spadkobierca Roberta, ni mniej, ni wiecej zdecydowanie.

Najlepsze jaja sa takie (czego oczywiscie nie ma szans wychwycic ogladajac jeno film i dlatego jeno film to lipa), ze dom Baratheon jest spokrewniony z Targaryenami (ojciec Roberta/Stannisa/Renly'ego oraz szalony Aerys byli kuzynami przez matke Roberta i ojca Aerysa), Stannis i Dany to kuzyni II stopnia

W ogole to takie jaja, ze gdzie nie splunac w Sadze, to sie jacys Targaryenowie pojawiaja:
- najbardziej znany, oczywisty przyklad to R+L=J
- mniej lub bardziej falszywy Aegon
- no i wisienka na torcie, teoria o tym, ze Tyrion jest Targiem

Gdzie nie spojrzec, Targowie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Tylko nie ona
Jest małą, mało wiedzącą, zarozumiałą dziewuszką która w sumie sama nie wie o co walczy...
No naprawdę, nikt nie działa mi tak na nerwy jak ona.. chociaż Stannis...
Aktorka jest świetna moim zdaniem, do tego ładna to fakt
Ale sam wątek Dany ... nie pasuje mi.
Watek Dany robi sie mega irytujacy momentami, szczegolnie w AFFC i ADWD... sorry, ale w tym momencie co czytasz bedzie tylko gorzej

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Obecnie jestem w połowie Uczty dla wron. Trochę jestem zawiedziona. Przyzwyczaiłam się przy pierwszych tomach do czegoś innego, no ale.. czytam dalej.
Co mnie ucieszyło, to śmierć Ygritte no i Dżofcia
Jak juz pisalem - ksiegi 4-5 przy 1-3 to dupa wolowa. Cala nadzieja, ze jako ze w 6stej wszystko wraca do tego co GRRM mial pierwotnie opisac, bedzie lepiej. Tyle, ze sie pewnie gdzies doczekamy tego w 2014 :/ (to i tak optymistyczne zalozenie...)

Cytat:
Nie Lannisterowie, bo po Tridencie bylo juz pozamiatane, a wtedy Lannisterowie palcem nie kiwneli.
No i nie dynastii wariatow, bo przed Aerysem II to akurat zle nie bylo.

Cytat:
Wiadomo, że to tylko książka, ale można spróbować ja sobie wyobrazić w naszej rzeczywistości.

Przeciez saga to nic innego jak wojna dwoch roz w klimatach fantasy (jakby ktos nie zczail, to York = Stark, Lancaster = Lannister), co tu probowac sobie wyobrazac dalej ?

Stary 2013-06-19, 23:26   #1345
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Watek Dany robi sie mega irytujacy momentami, szczegolnie w AFFC i ADWD... sorry, ale w tym momencie co czytasz bedzie tylko gorzej

Przeciez saga to nic innego jak wojna dwoch roz w klimatach fantasy (jakby ktos nie zczail, to York = Stark, Lancaster = Lannister), co tu probowac sobie wyobrazac dalej ?
Mnie zirytowaly ostatnie sceny. Wchodzi goody two shoes do miasta, ze smokami a ludzie ja nosza na rekach. Po paru minutach juz wierza, ze jest inna, ze nie bajeruje, juz kochaja. Obok stoi armia, ktora moze ich wybic w pien w kilka sekund, ale niee, co z tego.

Mela Gibsona w kilcie zamiast nieco wkurzajacego Robba.
Stary 2013-06-20, 07:57   #1346
somethinggood
Zadomowienie

Odp: Dot.: Gra o tron

Cytat:
Mnie zirytowaly ostatnie sceny. Wchodzi goody two shoes do miasta, ze smokami a ludzie ja nosza na rekach. Po paru minutach juz wierza, ze jest inna, ze nie bajeruje, juz kochaja. Obok stoi armia, ktora moze ich wybic w pien w kilka sekund, ale niee, co z tego.

Mela Gibsona w kilcie zamiast nieco wkurzajacego Robba.
A mi sie podoba ta jej misja uwolnic niewolnikow , a pozniej "czy mnie polubia ? A co jak nie ? " Joffrey zaczal by do nich strzelac , a Rob z ktoras by sie ozenil , bo pewnie by sie zakochal

7 krolestw uznalo Roberta , wiec Joffrey jest prawowitym krolem . Wojna jest teraz o to , ze Ned zdarzyl wyslac wrony , ze rzekomo J. nie jest synem Roberta . Wiec jezeli wszyscy uwierzyli i o tym wiedza to powinni uznac Stannisa i tyle . Ale jest tez lobby starych krolow , i teraz juz sama nie wiem kto ma pierwszenstwo -Dany , Aegon czy moze Jon Snow o ile teorie sa o nim poprawne .

somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 09:59   #1347
201604250941
Konto usunięte

Powiedzialabym, ze krolem jest ten, co ma armie i kase. Sam fakt urodzenia niewiele daje bez zaplecza. Chyba, ze sie znajdzie sponsor, ktory zalatwi smocze jaja.
Stary 2013-06-20, 10:10   #1348
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A, ale Dany to nie przeszkadza przedstawiać się jako królowa 7 królestw XD
Bo to jest.... kaliissiiiiii
Odnośnie tego: http://www.youtube.com/watch?v=7nzRdLy_jGA

Cytat:

Jak juz pisalem - ksiegi 4-5 przy 1-3 to dupa wolowa. Cala nadzieja, ze jako ze w 6stej wszystko wraca do tego co GRRM mial pierwotnie opisac, bedzie lepiej. Tyle, ze sie pewnie gdzies doczekamy tego w 2014 :/ (to i tak optymistyczne zalozenie...)

Nie Lannisterowie, bo po Tridencie bylo juz pozamiatane, a wtedy Lannisterowie palcem nie kiwneli.
No i nie dynastii wariatow, bo przed Aerysem II to akurat zle nie bylo.

?
Noo, dzięki za pocieszenie
Już teraz ciężko mi przełknąć książkę..
Czyli będą kolejne części?

Btw. brakuje mi takiej postaci jak Ned. W sumie nie 'poznaliśmy' go za dobrze ale wiadomo, że to była dobra postać. Brakuje mi właśnie kogoś takiego, kto miałby honor, odwagę. Kogoś dobrego dla poddanych, współtowarzyszy..
No brakuje mi Neda

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 10:17   #1349
201604250941
Konto usunięte

Mi brakuje Neda, bo go gral Sean mogli mu dac inna role, taka ktora by zostala dluzej, albo go magicznie wskrzesic, albo olac ksiazke i go nie zabijac. No i sam Khal byl fajny Nawet juz w tym wszystkim mi brakuje Viserysa, wprowadzal taka ciekawa atmosfere jednak, cos sie dzialo, ktos sie z kims klocil, ktos robil z siebie pajaca poza Żofrejem i Grejdżojem.
Stary 2013-06-20, 10:43   #1350
Whim
...

Od razu mówię, że nie czytałam książek (dwie pierwsze tylko) i bazuję na wiadomościach z serialu.
Ja bym chciała żeby Starkowie objęli tron . Bran na przykład jak trochę podrośnie.
Dany nie chciałabym na tronie, mimo mojej wielkiej sympatii do tej postaci. Jest oderwana od sytuacji tam panującej...

W ogóle ktoś z innych rodów zdaje sobie sprawę, że istnieje taka osoba jak Daenerys i posiada smoki i chęć na tron?

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości