![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gra o tron
aha no tak... chociaz to takie naciagane troche wszystko jak dla mnie!
a tywina juz kiedys widzialam hihihihih tam w ogole bylo wiecej : http://www.polyvore.com/thomas_sangs...ng?id=47008106 Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-06-12 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Wtajemniczenie
|
Z resztą...nie jestem pewna, ale gdzieś czytałam o tym, że to fantasy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
eee no tak taaak
![]() ja tylko nie lubie jak komus podrzynaja gardlo a ten ktos tak od razu nie zmartwychwstaje jak berric po pojedynku tylko po paru odcinkach typu "zabili go i uciekl" jak tu teraz czekac na ostatnia serie...? a moj tz jeszcze ostatnich dwoch odcinkow nie widzial, tutaj beda w sobote - wlosi sa wolni bo musza wszystko zdubbingowac! ja nie wytrzymalam i obejrzalam sama po angielsku a on juz nie moze wytrzymac - jeszcze nie wie nawet o czerwonym weselu (ksiazki nie czytal). jeszcze nie wie co go czeka.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bądź dobra i przygotuj mu paczkę chusteczek i mocnego drinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Konto usunięte
|
Ostatnią? Dlaczego niby ostatnią serię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Zadomowienie
|
nie no judith zle mi sie napisalo, nie ostatnia a nastepna mialo byc, czlowiek glupieje na tej obczyznie!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Konto usunięte
|
Nie gupiej bo ja już pół internetu przeszukałam w totalnej panice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Przyczajenie
|
właśnie obejrzałam.
![]() no i było dużo Tyriona, a to najważniejsze. ![]() bardzo lubiłam też Daenarys od początku, ale zaczyna mnie wkurzać, że jest taka idealna. przynajmniej ja mam takie wrażenie. teraz trzeba będzie rok czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy rok wytrzymam ;(
Czy znajomosc ksiazki bardzo Wam psuje ogladanie serialu? :P Przeczytalam wlasnie 1cz. Nawałnicy Mieczy i nie wiem czy czytać dalej, w sumie lubie ten element zaskoczenia przy ogladaniu. Czy są tu osoby które tak jak ja najpierw zaczęły oglądać serial, a potem sięgnęły po książki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 | |
...
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
SpoilerN ie bylo info ze byla w ciazy - bylo podejrzenie, ze moglaby byc, po RW Cytat:
Cytat:
![]() Spoiler: Los Jona nie jest znany - zostaje zaatakowany i dzgany na koncu ADwD, nie jest jednoznacznie rozstrzygniete, czy atak przezyje, czy byl smiertelny. W przeciwenstwie do tego co Ty piszesz o tym jako o pewniku. Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
Zadomowienie
|
ooooo Wyrak
![]() ![]() ja dotychczas przeczytalam 3 pierwsze tomy, w sobote udalam sie do ksiegarni i zakupilam 3 nastepne takze bede sobie powolutku czytac teraz... ![]() a zaspojlerujcie cos o coreczce Stannisa... lubie ja! moglaby cudownie wypiekniec albo cos.. albo w ogole wyjsc "na swiatlo dzienne" jako niewiasta moze nie piekna ale za to madra... no nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1334 |
Ha ha ha ha ha
|
No! Dziękuję.
![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, 4ta i 5ta ksiega sa duzo slabsze niz czesci 1-3. Troche sie GRRM fabula rozlazla, poczatkowo planowal 3-5 ksiazek z przeskokiem czasu, pozniej napisal te srodkowe i kicha zdeke wyszla :/
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Konto usunięte
|
Odp: Gra o tron
Ja ciągle słyszę, że powinni dać tron Dany bo to jest jej tron. A mi się wydaje, że chyba nie bez powodu wymordowali jej rodzinę. Ogólnie to takie trochę 'ładna aktorka więc jej postać ma rację'.
Nie mowie, że Dżofrii jest lepszy, chodzi mi o sama logikę. (miałam nadzieję, że będzie jego ślub w ostatnim odcinku a tu nic specjalnego się nie działo) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Gra o tron
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest małą, mało wiedzącą, zarozumiałą dziewuszką która w sumie sama nie wie o co walczy... No naprawdę, nikt nie działa mi tak na nerwy jak ona.. chociaż Stannis... ![]() Aktorka jest świetna moim zdaniem, do tego ładna to fakt ![]() Ale sam wątek Dany ... nie pasuje mi. Tak samo jak Stannis i jego Melisandrrrrr... ![]() Obecnie jestem w połowie Uczty dla wron. Trochę jestem zawiedziona. Przyzwyczaiłam się przy pierwszych tomach do czegoś innego, no ale.. czytam dalej. Co mnie ucieszyło, to śmierć Ygritte ![]() ![]()
Edytowane przez masija Czas edycji: 2013-06-19 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1340 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomo, że to tylko książka, ale można spróbować ja sobie wyobrazić w naszej rzeczywistości. Nagle pojawia się jakiś cudownie uratowany potomek Katarzyny Aragońskiej (jak Danny) i się kłoci z Williamem (Stennis), przy okazji Harry (Renly) stwierdza, że bedzie lepszym królem niż William i zbiera wojsko. W miedzyczasie Mel Gibson z ubiera się w kilt i organizuje rebelię na północy. Dorzućmy tam jeszcze kogoś z Wysp Owczych (Grejdżoje) i bedzie komplet. (Still a better love story than Twilight.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1342 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Gra o tron
Cytat:
Ale tak na serio to jak pamiętam Polskę rozebrali z podobnych powodów, Austria dlatego ponoć, że Węgry należały wtedy do Austrii a u nas, kiedyś rządziła dynastia węgierska (Jadwiga i spółka). Chyba nikt z nas im racji nie przyzna i możliwe że mieszkańcy 7 królestw potraktowaliby Dany tak samo, zwłaszcza po tym jak by ich zgrillowala smokami. W tej książce chyba o to chodzi żeby nikt nie miał prawa do tronu w 100%. A, ale Dany to nie przeszkadza przedstawiać się jako królowa 7 królestw XD Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1344 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stannis jest z kolei prawnym spadkobierca Roberta, ni mniej, ni wiecej zdecydowanie. Najlepsze jaja sa takie (czego oczywiscie nie ma szans wychwycic ogladajac jeno film i dlatego jeno film to lipa), ze dom Baratheon jest spokrewniony z Targaryenami (ojciec Roberta/Stannisa/Renly'ego oraz szalony Aerys byli kuzynami przez matke Roberta i ojca Aerysa), Stannis i Dany to kuzyni II stopnia ![]() W ogole to takie jaja, ze gdzie nie splunac w Sadze, to sie jacys Targaryenowie pojawiaja: - najbardziej znany, oczywisty przyklad to R+L=J - mniej lub bardziej falszywy Aegon - no i wisienka na torcie, teoria o tym, ze Tyrion jest Targiem ![]() Gdzie nie spojrzec, Targowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i nie dynastii wariatow, bo przed Aerysem II to akurat zle nie bylo. Cytat:
![]() Przeciez saga to nic innego jak wojna dwoch roz w klimatach fantasy (jakby ktos nie zczail, to York = Stark, Lancaster = Lannister), co tu probowac sobie wyobrazac dalej ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mela Gibsona w kilcie zamiast nieco wkurzajacego Robba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1346 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Gra o tron
Cytat:
![]() 7 krolestw uznalo Roberta , wiec Joffrey jest prawowitym krolem . Wojna jest teraz o to , ze Ned zdarzyl wyslac wrony , ze rzekomo J. nie jest synem Roberta . Wiec jezeli wszyscy uwierzyli i o tym wiedza to powinni uznac Stannisa i tyle . Ale jest tez lobby starych krolow , i teraz juz sama nie wiem kto ma pierwszenstwo -Dany , Aegon czy moze Jon Snow o ile teorie sa o nim poprawne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Konto usunięte
|
Powiedzialabym, ze krolem jest ten, co ma armie i kase. Sam fakt urodzenia niewiele daje bez zaplecza. Chyba, ze sie znajdzie sponsor, ktory zalatwi smocze jaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie tego: http://www.youtube.com/watch?v=7nzRdLy_jGA ![]() Cytat:
![]() Już teraz ciężko mi przełknąć książkę.. Czyli będą kolejne części? ![]() Btw. brakuje mi takiej postaci jak Ned. W sumie nie 'poznaliśmy' go za dobrze ale wiadomo, że to była dobra postać. Brakuje mi właśnie kogoś takiego, kto miałby honor, odwagę. Kogoś dobrego dla poddanych, współtowarzyszy.. No brakuje mi Neda ![]()
![]() |
![]() |
#1349 |
Konto usunięte
|
Mi brakuje Neda, bo go gral Sean
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
...
|
Od razu mówię, że nie czytałam książek (dwie pierwsze tylko) i bazuję na wiadomościach z serialu.
Ja bym chciała żeby Starkowie objęli tron ![]() Dany nie chciałabym na tronie, mimo mojej wielkiej sympatii do tej postaci. Jest oderwana od sytuacji tam panującej... W ogóle ktoś z innych rodów zdaje sobie sprawę, że istnieje taka osoba jak Daenerys i posiada smoki i chęć na tron?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.