|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Illusion, szkoda, ze wyjscie nieudane.
Ale mimo wszystko nie miej sobie za zle, ze poszliscie. Jakbyscie sie nie wybrali to pewnie i tak bys zalowala... A co do t. - Dobrze, ze nie bedzie zostawac z Igim wieczorami jak Ty pojdziesz do pracy. My juz po pobraniu krwi. Z glowki oczywiscie (u Was tez tak pobieraja?)Splakal mi sie strasznie, krew oczywiscie nie chciala leciec (chociaz porzadnie sie najadl przed pobraniem i dawalam jeszcze wode). Kropelka po kropelce i z kilka minut to trwalo... Niewiadomo czy wystarczy na wszystkie 5 badan, bo doslownie troszke udalo sie pobrac. Teraz moj bohater usypia zmeczony przy cycusiu ![]() Siuśki, o dziwo, udalo mi sie ucelowac do woreczka za 1 razem. Kubus chcial wspolpracowac. Ale i tak mam stresa, ze przez ten woreczek wyjda zanieczyszczone... Duszno dzis strasznie, ale slonca niet. Chyba bedzie padalo, wiec troszke oczysci sie powietrze... |
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawijko jak tam łapanie sików? Udało się? |
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona nie chce jeśc tylko obiadków, wszystko inne zjada ![]() Cytat:
a wiesz, że w tym upale, bardzo chętnie go przygarnę? ![]() Wczoraj po kąpieli Julka się raz rozżaliła, że już nie wiedziałam jak ją uspokoić, ale nic dziwnego jak w chacie sauna. Znieślismy łózeczko z sypialni na dół, bo tam nie idzie spac i spałysmy na dole do 7.30 z dwie pobudkami na jedzonko. także dolnyśląsk- proszę w szykować się na nadejście tajfuna ![]() Illusion, kurcze to tak w sumie niewiele żeście użyli tego wesela. A teściówka dobra, może ona ze swoimi dzieciami tak robiła... ![]() Silver, współczuję nocki, oby dzien był lepszy. Ktoś mi mówił, nie pamiętam czy to ktoś tutaj od nas czy nie, ale, że ponoć każde kolejne szczepienie dziecko coraz gorzej znosi.., dobrze, ze u Was ostatnie. U nas na przełomie lipca/sierpnia i jak o tym pomyśle to mi flaki ściska... ![]() Macie rację, że Hania Bokeh, to taka zamyślona. Może ona jakimś naukowcem będzie w przyszłości i już intensywnie myśli od małego ![]() fewcia, udanego wesela- oby było lepiej niż u Ill. a daleko macie salę? będziesz dojeżdzać? czy tylko butla? Ill- kciuki za szczepienie dzisiejsze! ![]() Szaja, nie nerwuj sie i wypoczywaj spokojnie, wdychaj tam świeże powietrze, coby mózg zawsze świeży znał odpowiedzi na nasze zagwostki ![]() Lady, mam nadzieje, że bedzie tak jak mówisz, że jak pójdziecie już na nowe picuś glancuś mieszkanko to Wasze relację się poprawią. teraz macie nerwówke, ale na pewno to się zmieni ![]() Black- fajnie, że Oliwa sie przekonała do nosidła. U nas to chyba nie przejdzie, jakoś nie widze Juliusza, że siedzi spokojnie w takim wynalazku... Oby się Oliwce nie odmieniło Na weselu zarzucisz ją w nosidło na kiecke ślubna i bedziecie razem dance uskuteczniać ![]() ![]() ![]() nie wiem co to ja jeszcze chciałam... ![]() na pewno kogoś pominęłam, wiec sorki, ale jade z pamięci
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Cała - i mi sukienka pofarbuje na różowo, haha.
Kurczę, a tak w ogóle, to nie wiem, jak to zrobić na weselu... Do pewnego momentu Oliwa na pewno będzie z nami, ale potem? Hmmm... Nie wiem, kurczę, ktoś będzie musiał z nią iść do pokoju i jej pilnować, jak sobie będzie spała, no bo my nie możemy zniknąć z sali już o 20... Kurczę, ciężka sprawa.
|
|
|
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedulek Nawijko, jeśli dobrze umyłaś siusiaka i dobrze nakleiłaś woreczek to powinno być dobrze, nie martw się na zapas najwyżej powtórzycie, tak jak my
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Aska, ja nie moge narzekac na mojego meza, naprawde, do czasu remontu wsio bylo oki, w weekendy Malym sie zawsze zajal ja moglam odespac, no teraz nam nerwy puszczaja i tyle, jeszcze te upaly, nic no, jeszcze pare dni!!!!!!!! Co z tego, ze najgorsze przede mna
dam rade. I juz nie marudze![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Zbieram sie do Biedrony po sniadanie Tak w ogole to odkrylam zarabiste maslane rogaliki jak ja je uwielbiam!!!!!!!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mnie wczoraj pytalas czy szaja pisala wtedy o Twoim nosidle, wiec Ci odpisalam, ze nie, a Ty: "ojeju, jakie to ma znaczenie?" Skoro zadne to po co pytasz? Koniec tematu jak dla mnie, smieszne zarzuty. Twoich rozmow na fb z innymi osobami tez nie bede komentowac. |
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, tak tak, kolejny raz "śmieszne zarzuty". Niech Ci będzie.
A co do rozmów, to z osobami z forum rozmawiam o forum czasem, to chyba logiczne? I w momencie, gdy ja się źle z czymś czuję, albo ktoś inny, to czasem o tym rozmawiamy, co się nie zdarza często, ale jednak ten temat już był na tapecie. I ja się do Ciebie wczoraj nie odnosiłam, nigdzie się nie żaliłam na żaden temat, napisałam tylko, że to nie jest wisiadło, tylko nosidło i w gruncie rzeczy nie wiem, czy Szaja o nim mówiła, ale to nie ma znaczenia - to jest żalenie się? Weź, daj spokój. Jak się będziesz chciała do czegoś przyczepić, to zawsze znajdziesz u mnie powód. Mogę nawet wymienić Ci dokładnie, co i na jaki temat w stosunku do mnie pisałaś, ale po co? ![]() I po takich rzeczach to nawet się nie chce siedzieć na tym forum... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-20 o 08:57 |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, okropny widok
![]() Polozne mowily, zebym wyszla, ale mimo wszystko zostalam (ze lzami w oczach oczywiscie). Yessss ![]() Cytat:
Ale troszke mocowalam sie z tym woreczkiem... Masz racje, najwyzej powtorzymy. Najwazniejsze, ze pobranie krwi mamy za soba. A pobranie sikow do posiewu chyba gorsze, co?
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak będziesz dizajnersko wyglądać ![]() ![]() ![]() myślę, że znajdzie się ktoś chętny, żeby się małą zająć. U nas najczesciej w takich przypadkach to babcie się zajmują, no ale jeśli to będzie Twoja mama albo teściowa i macie podziękowanie dla rodziców, to bedzie musiała zejść, albo zrobicie to wejście zanim Mama pójdzie z Oliwką ![]() ale plan ![]() spitalam na dwór, bo później ma byc 36 stopni!!!! meneq dawaj tego tajfuna!! bede wieczoreeeeem, buziaki
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-20 o 09:03 |
|
|
|
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Cała - już to widzę - różowa góra, czarna kokarda i biały dół.
No właśnie mieliśmy podobny plan, ale zobaczymy, jak to będzie w praktyce - może nie będzie jej przeszkadzał ciągły hałas i zaśnie nam na sali? Fajnie by było... Ale nie liczę na to, bo ją łatwo obudzić i raczej nie zasypia, jak jest głośno... No zobaczymy, mam nadzieję, że nie będzie żadnej histerii.
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Silver, buziak w poliki dla Dareczki, biedna kruszynka
mam nadzieje, ze bedzie dzisiaj lepiej..... ![]() Ill, szkoda, ze wesele srednio udane.... Ja tak mam jak zostawiam malego z tesciowa albo mama, marze o wyjsciu gdzies samej lub z M.a jak zostawiamy go gdzies to po 3 min chce wracac a jak wroce to mam wyrzuty sumienia ze w ogole gdziekolwiek poszlam bez niego..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
nancy a nie używacie termometru do wody? My zawsze robimy Domci wodę 39-40 stopni i jest dla niej idealna.
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- zawsze robimy na łokieć i zawsze tzn do soboty było ok :/ |
|
|
|
|
#3949 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty to dopiero masz niewesoło Cytat:
Cytat:
Cytat:
Michał co rano histerie ze zmęczenia urządza. Czasem już sił nie mam. Sam nie umie zasnąć, a jeść nie chce więc krzyczy na maksa ze zmęczenia. Jak uśnie to już inne dziecko. Tak dzisiaj spał ![]() Nawijko, straszny widok takie pobieranie. Młodemu jak miał 2 tygodnie wenflon zakładali i obierali krew z główki. Masakra
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-06-20 o 09:25 |
||||||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obecnym domu jest sprzet kuchenny i kosmetyki. Wiec o tyle zredukowalismy. Poza tym oboje z tz potrzebujemy do zycia minimalnej ilosi rzeczy, wiec nie jest tak zle. U mnie gorzej niz z pakiwaniem, to jest ze sprzataniem mieszkania. Nota bene za tydzien mnie to czeka. Z adresem to jest tak, ze ulice nie maja nazw, jest kwartal wyznaczony wiekszymi ulicami i w kwartale posesje maja przypisane numery. Tyle, ze te numery nie sa uporzadkowane. Powstaje dom, przypisuje mu sie numer, kiedy sie wyburza i na jego miejsce powstaje nowy, to otrzymuje nowy numer. Bez mapy sie nie obejdzie. Dla ciekawostki kilka dni temu jechalam taksowka i kierowcy musialam podac ogolny kierunek a pozniej sama go pilotowac. Teraz to palnelas!! Nie chce byc niegrzeczna, ale juz wiem, dlaczego niedoszla... Wyobraz sobie, ze przez cale zycie mialam problemy z polskim i ledwo ledwo mature zdalam. Nikt mi tez sukcesow na studiach jezykowych ne zyczyl... Oczywiscie zartowalam. Dlaczego niedoszla? |
|
|
|
|
#3951 |
|
Konto usunięte
|
Black, nosidło chyba ok, w sensie nóżek
łyżeczki - neti, ty pytalas? nie ma chyba dobrych/zlych, ja kilka sprawdzilam i najwygodniejsze sa mi canpola takie silikonowe, raczka plastikowa: http://www.arus.pl/product/image/132...l-21-488c.jpeg plastikowe same za twarde byly, szerokich tez nie lubie Laurko, synek cudnie spi Nawijko, u nas z paluszka pobierają krew... Wiecej nie doczytalam, bo net masakra a teraz zamek Czocha.
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, no właśnie też mi się tak wydaje, Oliwa ma dość długie nogi, a i tak są podparte aż do kolanek, no i kolanka są wysoko dość, spokojnie na wysokości bioderek.
O tej godzinie jest już 28 stopni. Masakra. Witajcie, spalone plecy.
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie jest zbyt zmęczony?
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wenflon? Jeszcze lepiej ![]() Misiu slodki! I jak sie kota czai! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41404912] Nawijko, u nas z paluszka pobierają krew... Wiecej nie doczytalam, bo net masakra a teraz zamek Czocha.[/QUOTE]Wlasnie, dlaczego w roznych miejscach robia to inaczej? Nancy? ![]() Czocha? Kurcze, szaja, jestes kilkanascie km od mojego rodzinnego domu. Ależ Ci zazdroszcze!!!! |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze go raz zaniesc i zanurzyc owinietego w gaze czy pieluszke tetrowa. Znajdziemy sposob na Kubusia |
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3959 | ||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ten glupek pozniej pokazywal mi kropke( pozostalosc po nakluciu) na raczce malej a ja za kazdym razem ryczalam ![]() Koszmarny dzien a dopiero 10 Kluska od 5 rano mi spiewala... nie dalo sie jej zatkac smoczkiem. Musze napisac w koncu ten list motywacyjny ale cos zebrac sie nie moge
|
|
#3960 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też mnie to ciekawi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
durne szczepienia...Cytat:
Też uwieeeeeeelbiam! ![]() Gojka, super że usg wyszło dobrze ![]() Black, widzę że Oliwka zadowolona z nosidełka no i smakuje ![]() Lady, kto jak kto ale TY dasz radę. Już niedługo! Potem sobie dychniesz kochana ![]() Daria dalej marudna. Na chwilę przysypia po czym się budzi i płacz .... cholerne szczepienie!!!!!!!!!!!!!! !
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-20 o 09:58 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

(u Was tez tak pobieraja?)

Wczoraj to była tylko zapowiedź, a dziś już się rozkręciło 

jak ja je uwielbiam!!!!!!!!!! 

Żalę się?

i wstal.....o 5.30. Oczywiscie razem z mega jeczydlem i jojczeniem. Jestem niezywa. A najgorsze jest to, ze moj malz mysli chyba, ze jestem jakims hiperczlowiekiem. Oczywiscie sie poklocilismy - on swoje, ja swoje. Im blizej przeprowadzki tym gorzej miedzy nami, ja pierdziele, dobrze, ze zaraz po tym wszystkim M.ma urlop to na spokojnie sobie spedzimy czas razem i sie wsio naprawi bo teraz po prostu masakra.
tzn. w nocy sprawdzam , ale jak jest w mairę ok to nie zmieniam. A dziś wstyd się przyznać, o 4 jak Zuzka się obudziła to tlyko do cyca dostawiłam i tyle, bo taka nietomna byłam.