Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 10:00   #3421
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam info od Idzi. Nie będę cytować, napiszę tylko, że dziś wychodzi. Jest już spakowana i czeka na wypis.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:02   #3422
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Oliath ty to jesteś agentka Ja to bym chyba panikowała....Ja nawet nie wiem co to za czop w 1 ciązy nie miałam takiego czegoś, miałąm poród wywoływany masowali mi szyjke macicy bo sałabe było rozwarcie to i wtedy zaczęły mi wody odchodzić
Oli a ty ani troszku nie masz STRACHA-ja niby nie mam ale jak przyjdzie co do czego to nie wiem
Ja tez nie wiedzialam, co to czop po dwoch porodach - bo mi 2 x tylko wody poszly i wsio
No ale nie da sie tego z niczym pomylic jednak
Sarenka, no co ty, boje sie okropnie, ale teraz jakby bardziej jestem podekscytowana niz zestrachana, naogladalam sie tych drobinek na oddziale neonatologicznym tuz obok patologii ciazy i tez juz chce Lilo utulic!!! i zeby nogi nie puchly i nie bolaly juz
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:03   #3423
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry!

Anulka: wszystkiego wszystkiego najlepsze,szybkiego bezbolesnego porodu!!

Perse: juz niewiele zostało,a Arturem niech ładnie sobie podrosnie i wtedy wyjdzie

Belkę,idzia: )

Oliath: hyhyhy..no to zobaczymy co Lilo na twoje plany

Ita: gratuluje wspólnych lat!

Mela: powodzenia na usg!

Leniuchuje w łóżku...nic kompletnie mi się nie chce...okna mi juz tylko zostały do umycia..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:05   #3424
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ty to nigdy nie masz czasu Oli
Mąż to zanim Cie zapłodnił to pewnie w kolejce czekał przed malowaniem, bejcowaniem, sklejaniem i innymi

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że witamy się z Mikołajkiem w 34 tygodniu

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
W nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że myślałam, że umrę. Najlepsze było to, że już usiadłam na łóżku i sama do siebie mówię, ale boli, tż się obudził
- ale co cię boli
- skurcz
- (tż siada) rodzisz
- skurcz w łydce

facetom to trzeba od razu wprost i pełnym zdaniem

Cytat:
Mam info od Idzi. Nie będę cytować, napiszę tylko, że dziś wychodzi. Jest już spakowana i czeka na wypis.
czekamy Idzia

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:06   #3425
kooocur
Zakorzenienie

Anulka - STO LAT!!! SZYBKIEGO I BEZBOLESNEGO PORODU I ZDROWEGO DZIDIZIUSIA!!

Laski czy 36 i 1 dzień czyli 37 tydzień to ciąża donoszona???

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:06   #3426
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Zadzwonili do mnie z firmy kosmetycznej. Piękne życzenia urodzinowe. Oj, słodko i że prezencik jest dla mnie. Uuu, to słucham, a tam co? Fajny zestaw coś wyszczuplającego, balsam jakiś i tabletki jakieś z zieloną herbatą do tego. Myślę sobie- super. To dla mnie. Po porodzie się przyda. Takie prezenty to ja biorę.
Pracowałam w call center, nie jestem z tych głupich blond więc pytam grzecznie co i jak, bo mi przecież tak po prostu na urodziny tego nie dadzą. I co? Rabacik mam. Myślę sobie- Też dobrze.
Ja: Więc za jaką cenę będę ten balsamik i tabletki miała?
CC: 107 zł!
No to się nazywa prezent urodzinowy.
Fajny prezent... Wolałabym chyba sobie za tą kasę kupić, coś co sama wybiorę. Może nawet też coś z tego typu kosmetyków

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!!
O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
No to zdecydowanie nie możesz rodzić. Musisz omówić tę kwestię z Lilo koniecznie, zanim stwierdzi, że chce wyjść jednak.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:07   #3427
d0tkaaa
Zakorzenienie

witam sie ! GRATULUJE NOWYCH TYG
TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTY...! )

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzisiaj usłyszałam komplement od dziecka: "Mamo Ty słoniu"
Twój synek jest niemożliwy.Śniliście mi sie dzis
ze szlam gdzies z TZ u nas po osiedlu i patrze a jedziecie autem zejrzalaś mnie i sie zatrzymalaś wysiadlaś zablokowalas ruch na calej ulicy autem ale przeciez Ty w ciazy jestes i Ci wolno chwile pogadalysmy po czym sie obudzilam bo tz mi mowił coś o jakims czymś co ma wypic na noc hahahhaha
Cytat:
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki.

Wszystkiego najlepszego! Zdrowka, Szczescia, Spelnienia marzen i lekkiego porodu!
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Kolejna znad morza troszkę Wam tego zazdroszczę, ale tylko troszkę czasami wilgotność powietrza jest nie do zniesienia.
tłumacz sobie to tak jak ja Jakbys mieszkala w ciekawym miejscu typu nad morzem badz mamy tu kolezanke z bardzo daleka gdzie jest pieknie to ... wszystkie kolezanki z wizazu z dzieciaczkami beda chcialy sie wbic na jakis urlop hahaha ))
Cytat:
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
ależ Ci zazdroszczę

Jak czop odchodzi to tak jakby Ci coś z kapy wypadło? czy jak? :P
Cytat:

Od odejścia czopa do porodu może minąć troszkę czasu, ale i nie musi. Margosi odszedł i niedługo później urodziła, więc ja mam nadzieję, na urodzinowy prezencik od ciebie
Margosia miala skurcze najpierw pozniej czop i wody odeszly

Cytat:

Zamierzam kąpać ją albo codziennie albo co drugi dzień. Po pierwsze upały, po drugie dzieci lubią rutynę, a po trzecie uwielbiają się kąpać

A mój tż nie chce mnie tknąć nawet palcem jeszcze przez 2 tyg

Ktoś musi Cię uświadomić, ale to nie poślady trzeba zaciskać
ja tez zamierzam kąpac codziennie,Tak jak skylie sa upały,dzieci lubią rutynę po trzecie lubią sie kompac i pozatym czytalam ze wbrew pozorą dziecko sie poci wiec pasuje umyć maluszka

Moj tez nie.. a moze by sie coś zaczelo dziac mowilam mu wczoraj ze nawet wsumie nie musi byc calego stosunku ze tylko jego sperma mi potrzebna hahahahahahahahahhahah

padam co do tych posladow.
Cytat:
Zadzwonili do mnie z firmy kosmetycznej. Piękne życzenia urodzinowe. Oj, słodko i że prezencik jest dla mnie. Uuu, to słucham, a tam co? Fajny zestaw coś wyszczuplającego, balsam jakiś i tabletki jakieś z zieloną herbatą do tego. Myślę sobie- super. To dla mnie. Po porodzie się przyda. Takie prezenty to ja biorę.
Pracowałam w call center, nie jestem z tych głupich blond więc pytam grzecznie co i jak, bo mi przecież tak po prostu na urodziny tego nie dadzą. I co? Rabacik mam. Myślę sobie- Też dobrze.
Ja: Więc za jaką cenę będę ten balsamik i tabletki miała?
CC: 107 zł!
No to się nazywa prezent urodzinowy.
No suprajs jak sie patrzy
Cytat:
Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
Nie no pewnie w grafiku ustaw kiedy mozesz rodzic lilo )) Dzisiaj ewidentnie odpada,w nocy tez bo bedziesz zmeczona po calym dniu hahah )
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no widziałam, ten chłopak co był to Jakub Pasek, on pisze bloga z zona, czytam od roku ich.
fajna rodzinka
a dasz adres bo nie doszlyszalam czy oczekujacy czy oczekujaca?:P

Roxi jak przeczytalam Twoj komentarz pod zdjeciem musialam go wyslac Margosi Nie mowiac o tym ze pisala mi Gosia wczoraj bodajze ze Nie mogli malego dobudzic do karmienia cyckiem i polozne musialy go mm nakarmic hahahhaaha

Powiedzcie mi do ilu po urodzeniu dziecka trzeba isc dziecko zarejestrowac itp?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:07   #3428
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ostatnio podczas wizytu u rodziny Tz jego wujek powiedzial: taka wziales sobie laske , a masz teraz taka kobite! ja od razu w ryk, wyszlam do ogrodu, zamieszanie sie zrobilo, wszyscy przylecieli mnie pocieszac, ale jak powiedzialam, ze chce zostac sama to sobie poszli i powoli sie uspokoilam. Najgorsze, ze wszyscy przyszli oprocz Tz, no ale przeprosil mnie potem za to...

[COLOR=Orange]no i witam sie w 36 tygodniu!!!
Co za cham

i za tydzień

Cytat:
Aaaaa, wiecej odeszlo

Poza tym jest za goraco.
No tak trzeba mieć priorytety, tylko myślę że nie macie takich samych z Lilo

Cytat:
Też się wzruszyłam na DDTVN

Cytat:
Mąż to zanim Cie zapłodnił to pewnie w kolejce czekał przed malowaniem, bejcowaniem, sklejaniem i innymi
Oli go machnęła w przelocie między malowaniem a bejcowaniem

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:08   #3429
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Moja ginka mówiła, że 37t 1d, czyli 38 tydzień to ciąża donoszona.
Stary 2013-06-20, 10:08   #3430
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Skylie: slodziak z Wojtusia,kolejny raz napisze)

Renesme: nie wcieli wpisu o wypraw e,bardzo dziękuję za info) większość rzeczy mam swoich,a co!

No nic trzeba dupke zwlec bo dziecko jedzenia się domaga ciekawe dlaczego nie słucha jak chcemy aby wyskoczył..?:p chyba się za kolejne szafki dzisiaj wezmę..na okna trochę ciepło chociaż uwielbiam taka pogodę..nad morzem minusem bardziej jest wiatr niż wilgotnosc

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:11   #3431
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Najlepiej od razu. Ja będę potrzebowała aktu urodzenia do ubezpieczyciela, żeby dostać kasę, więc się będę spieszyć z tym wszystkim.
A wymóg jest chyba do 14 dni. Mój kolega poszedł na 15 czy 16 dzień i zapłacił dwadzieścia parę złotych kary.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:13   #3432
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie wiedzialam, co to czop po dwoch porodach - bo mi 2 x tylko wody poszly i wsio
No ale nie da sie tego z niczym pomylic jednak
Sarenka, no co ty, boje sie okropnie, ale teraz jakby bardziej jestem podekscytowana niz zestrachana, naogladalam sie tych drobinek na oddziale neonatologicznym tuz obok patologii ciazy i tez juz chce Lilo utulic!!! i zeby nogi nie puchly i nie bolaly juz
moj gin tez mowił ze " nie da sie tego z niczym pomylic" ..

a saczace sie wody jak wygladaja wie ktoras ?

powiem Wam co mi tz wczoraj powiedział kochany.. siedzi patrzy na moje Ekstra spuchniete sexowne stopy i mowi

-" Twoje stopy wygladaja jak Ukale" ...

hahahahahahaha

dla tych co nie wiedzą ...
http://deezee.pl/obuwie_damskie/koza..._chestnut.html

i jakby popatrzeć to faktycznie tak wygladaja .. : hahaha:

ide robić tosty z mozarella mniam

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 10:15   #3433
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

36 t 1 dz to ciaza donoszona poród przed czasem
37 t 1 dz to ciaza donosozna poród o czasie
ale są chyba rózne szkoły co do tego, i rózne opnie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:16   #3434
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Moja ginka mówiła, że 37t 1d, czyli 38 tydzień to ciąża donoszona.

Więc sa różne szkoły Hymmm...
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Skylie: slodziak z Wojtusia,kolejny raz napisze)

Renesme: nie wcieli wpisu o wypraw e,bardzo dziękuję za info) większość rzeczy mam swoich,a co!

No nic trzeba dupke zwlec bo dziecko jedzenia się domaga ciekawe dlaczego nie słucha jak chcemy aby wyskoczył..?:p chyba się za kolejne szafki dzisiaj wezmę..na okna trochę ciepło chociaż uwielbiam taka pogodę..nad morzem minusem bardziej jest wiatr niż wilgotnosc
Mieszkasz nad morzem? gdzie dokładnie??

Jak wygląda czop? Jest taki gęsty śluz? Galaretka?? Musi być podbarwiony krwią?

Synuś
Stary 2013-06-20, 10:17   #3435
Neni1984
Zakorzenienie

Dzień dobry
Siedzę przy wiatraku i piję zimną maślankę Miałam całkiem niezłą noc o dziwio Tylko obudził mnie TAKI kop w żebra, że się zwinęłam w pół Młody tak mi przywalił, aż się chyba sam się wystraszył, bo potem była cisza przez dłuższą chwilę

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
rowniez witam sie w ten wczesny poranek i w 39 t.c

Tzt juz w pracy i wróci dzisiaj ok 23, wiec dzisiaj nie moge rodzic
chyba ide cos zjesc bo aż mnie ssie w żołądku.

Cytat:
Zaraz spróbuję przytulić się do poduszki, ale coś mi się wydaje, że znowu nie usnę, a tylko będę z zazdrością spoglądać na Tżta

Znam to TŻ się zawsze wkurza "Czemu się na mnie tak patrzyyyysz" i foch +nakrywanie się kołdrą
Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Budziłam się dziś od 4 ranoMam w domu już 27 stopni!Wykończy mnie ten upał!Nawet dzidziol od 3 dni mało co się rusza....Dziś wizyta u gina...Trzymajcie za nas kciuki!!!Miłego dnia i za inne wizytujące mamuśki!

Cytat:
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki. Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała. Może Malinka?!
Sto lat, sto lat!
Twoja data urodzin trochę wyjaśnia dlaczego tak lubisz upały
Przynajmniej zgodnie z moją teorią
Cytat:
p.s.tak, to znowu ja, dalej nie zasnęłam czuję się niczym Neni
Masz coś do mnie?
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wstaje po godzinnej drzemce i jade do przedszkola, a potem o 10:30 USG. Trzymajcie kciuki!
Są kciuki!

Nadrabiam dalej.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-20 o 10:21
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:17   #3436
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to nigdy nie masz czasu Oli

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Z samego rana odwiedzila mnie polozna,zrobila ktg i zbadala szyjke pierwszy raz w ciazy. wyszly jakies minimalne skurcze ale szyjka juz zgladzona i rozwarcie na 1 cm maly jest ulozony glowka w dol ogolnie to mam sie spodziewac porodu troche wczesniej.
Ja na twoim miejscu też zaczęłabym się oszczędzać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41404375]
Koleżanka urodziła, Mała zdrowa 2300 w inkubatorku, ale sama oddycha.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Jak maluszek

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis 4 rocznice slubu - kiedy to zlecialo?

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
O
[COLOR=Orange]no i witam sie w 36 tygodniu!!!

Cytat:
Super wieści

Cytat:
Acha, zapomnialam Wam napisac, ze nie proznujac w szpitalu, dorwalam pania anestezjolog poloznicza i:

- nie moge miec ZZO z powodu przebytego w dziecinstwie polio i porazen
- moge miec dozylnie wlew jakby co
- tylko w razie cesarki probowaliby ZZO, bo to mniejsze zlo jednak niz pelna narkoza

Papiery mam wypelnione i podpisane, wiec chociaz tyle - bo jakbym sie nastawiala na ZZO i w ostatniej chwili dowiedziala, ze niet, to by bylo smutne
Szkoda, zwłaszcza, że w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić jest za darmo

Cytat:
Roxi jak przeczytalam Twoj komentarz pod zdjeciem musialam go wyslac Margosi Nie mowiac o tym ze pisala mi Gosia wczoraj bodajze ze Nie mogli malego dobudzic do karmienia cyckiem i polozne musialy go mm nakarmic hahahhaaha

Czyli Piotruś tak samo aktywny, jak w brzuszku
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:20   #3437
dzoan
Zakorzenienie

A jeśli chodzi o ubezpieczenie grupowe w pracy? w tym pakiecie jest kaska za urodzenie dziecka.. to mam do pracy donieść akt urodzenia dziecka i się zajmą załatwianiem z ubezpieczeniem? czy sama muszę się udać do PZU?

Stary 2013-06-20, 10:20   #3438
Myszolka91
Raczkowanie

Mimo takiej duchoty mam dzis tyle energii w sobie ze nie dam rady polezec.
Mam takie pytanko: czy wasi partnerzy/mezowie beda z wami przy porodzie? moj tz caly czas sie zastanawia i raz mowi ze chce byc a za chwile mowi ze chyba nie da rady.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:22   #3439
dzoan
Zakorzenienie

za dzisiejsze wizyty!

Stary 2013-06-20, 10:23   #3440
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
36 t 1 dz to ciaza donoszona poród przed czasem
37 t 1 dz to ciaza donosozna poród o czasie
ale są chyba rózne szkoły co do tego, i rózne opnie
I ja słyszałam, że:
- po skończonym 36 tc - ciąża donoszona
- poród od skończonego 38 tc do 42 tc - poród terminowy
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:25   #3441
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry brzuchy i Piotrusiu
Anulka 100 lat duzo zdrowka dla Ciebie i brzuszka

a ja mam dzis 4 rocznice slubu - kiedy to zlecialo?
Wszystkiego najlepszego dla Was z okazji 4 rocznicy ślubu

Cytat:

Cytat:
no i super

Cytat:

U mnie w szpitalu musi być skończony 37 tc, wtedy ciąża jest uważana za donoszoną.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:26   #3442
surka
Zakorzenienie

Cytat:
m
powiem Wam co mi tz wczoraj powiedział kochany.. siedzi patrzy na moje Ekstra spuchniete sexowne stopy i mowi

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
dzień dobry Witamy się w 31 tc

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Co myślicie żeby zrobić na obiad mielone, z ryżem curry i mizerię? Może być
Może być

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie kąpania maluszka jak często będziecie kąpać pamiętam że już kiedyś o tym gadałyśmy ale nie doczytałam do końca A teraz czytam opinie i zgłupiałam . Pewnie zobaczę jak Antonio będzie reagował ale się zastanawiam co lepsze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja zamierzam codziennie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ubezpieczenie grupowe w pracy? w tym pakiecie jest kaska za urodzenie dziecka.. to mam do pracy donieść akt urodzenia dziecka i się zajmą załatwianiem z ubezpieczeniem? czy sama muszę się udać do PZU?
Zapytaj u siebie w pracy , jak to się odbywa. U mnie składam wniosek za pośrednictwem zakłądu pracy

Cytat:
Mam takie pytanko: czy wasi partnerzy/mezowie beda z wami przy porodzie? moj tz caly czas sie zastanawia i raz mowi ze chce byc a za chwile mowi ze chyba nie da rady.
Mój będzie
Stary 2013-06-20, 10:31   #3443
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój nie będzie. Nie chce, a ja go nie będę zmuszać.
Stary 2013-06-20, 10:33   #3444
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka - STO LAT!!! SZYBKIEGO I BEZBOLESNEGO PORODU I ZDROWEGO DZIDIZIUSIA!!

według mojego gina 36t1d ciaza donoszona

Cytat:
moj jest na razie na tak ale nie wiem czy sama w przypływie 'energii' go stamtąd nie wyrzucę

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:33   #3445
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Nacytowalam się i szlag wszystko trafił. Jadę z pamieci:

Oli, czekamy na Lilo! <3
jeżeli chodzi o obiad to ja chyba znów pierogi, chyba, że upoluje knedle. Nie mam siły stać przy garach.

Któraś z Was pytała, czy teściowa ucieszona z książek. Powazylismy paczki i wyszło 140 kg haha :-D ona ze stoickim spokojem: mam 3 półki, pomieszcze się :-P

przyszedł koles z upc i musiałam się ubrać..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:34   #3446
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
mój nie będzie jego to obrzydza On nie lubi takich widoków jak mu pojazuj w telewizji to mu aż nie dobrze i nie oglada. Nie zmuszę go
A ja dziś placki ziemniaczane na obiad mam
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:34   #3447
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

hahahahahahaha

dla tych co nie wiedzą ...
http://deezee.pl/obuwie_damskie/koza..._chestnut.html

i jakby popatrzeć to faktycznie tak wygladaja ..
ej odczep się, ja mam te ukale i wcale nie wyglądają jak Twoje stopy hahahha żarcik

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Masz coś do mnie?
Jaka zadziorna od samego rana
Cytat:
Mojego Tżta nie będzie.

A do mnie wczoraj Tz mówi:
Tż: Ty to jesteś jak Korea Północna
Ja:
Tż: no obiecują, że zaraz już będzie zrzut bomb i atak, a tu ch*ja.. tak samo u Ciebie- gadają Ci lekarze, że już prawie rodzisz, a tu nic.
Ja:
Tż: no kiedy się to zacznie u Ciebie? Ty w ogóle będziesz wiedziała, że rodzisz?

No i potem do niego mówię, że w zasadzie to urodzę dwie "rzeczy"- syna i łożysko.. Popatrzył się na mnie i mówi: "Jak chcesz żebym Cię nie tykał przez następny rok to mi opowiadaj o takich rzeczach, no dalej"
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:34   #3448
kooocur
Zakorzenienie

Wiec jednak 37 tydzień jeszcze za wcześnie.

Ja zaczynam wykurzanie młodego....

Będzie seksik...pierwszy od początku ciąży : mdleje:

Synuś
Stary 2013-06-20, 10:35   #3449
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
moj bedzie,ale ma nie patrzec na krocze ani ponizej pepka :P i ostatnio nawet powiedział ze oczywiscie to on przetnie pepowine oczywiscie jak nie zemdleje ani nic z tych rzeczy :P

Zuza

Razem
Stary 2013-06-20, 10:36   #3450
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Dzisiaj usłyszałam komplement od dziecka: "Mamo Ty słoniu"

A ja wczoraj usłyszałam przez przypadek rozmowę sąsiadek "Ale Kasia się fajnie pulchniutka zrobiła" "No taka kuleczka"

Cytat:
rowniez witam sie w ten wczesny poranek i w 39 t.c

T
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mam stół w salonie
Nawet obrusu się dorobił
A na jutro zamówiliśmy kuriera i zabiera książki do teściowej Wydamy na transport mnóstwo kasy, ale mój spokój droższy pieniędzy :P Jestem bardzo szczęśliwa! Jeszcze tylko szafa wnękowa, wsadzimy do niej resztę rzeczy, które zalegają i będzie można mieszkać

A dziś dostałam przelew od rodziców z tytułem "na deskę do prasowania!"
Moja mama ostatnio prasowała mi firanki i zasłonki i powiedziała, że tak niestabilna deska jest niebezpieczna. Ja tam się przyzwyczaiłam, ale wiedzą, że od roku mam upatrzoną nową... tylko jakoś zawsze szkoda kasy.
Głupio mi, że tak ciągle nam dają, 6 tyg. u nich siedzieliśmy i nic nie wzięli...
Ale postanowiliśmy z mężem, że w podzięce kupimy im żelazko. Bo mama sobie nie kupi, ale nam kasę da. A żelazko ma z 15 lat, kilka razy było na podłodze, popękany plastik. No ale póki działa, to się nie pozbędą :P
Super, że pozbędziesz się książek, szkoda, że musisz za to zapłacić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości