Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 09:25   #2641
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Doszłam do wniosku, ze ta suknia, którą już mam nie do końca mi się podoba i postanowiłam zrobić rundę po salonach, po przymierzać w czym jak wyglądam i poszukać czegoś używanego.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:26   #2642
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Moj tata jest bardzo surowy. Jesli teraz przelozymy slub, uzna ze TZ jest jakas ciapa itp. Zacznie robic problemy.. Bedzie sie czepial ze TZ przyjezdza.. Itp to wszystko nie jest takie proste. Nagonka rodziny nas zniszczy.. Moi rodzice sa super ale maja zasady - zaczeliscie planowac, porezerwowaliscie to teraz nie robcie z wszystkich wariatow.. To jest trudne.
Pozatym tata moj zalatwia prace dla TZ.. moze sie uda ale to sie okaze okolo kwietnia, jak przesuniemy ślub- nie zalatwi tej pracy.
Ciezko jest - patowa sytuacja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A jak po ślubie nie będziecie mieli gdzie mieszkać to nie będzie go uważał za "ciapę"? Twoi rodzice znają waszą sytuację? Wiadomo, każdy jest inny, ale ja bym porozmawiała poważnie z rodzicami o waszej sytuacji. Małżeństwo to założenie rodziny, a nie mieszkanie osobno

Ja nie miejscu Twoich rodzicow jakbym znała całą sytuację to wolałabym Wam dać te pieniądze jako wkład do mieszkania, a nie na wesele.
Ale wiem jacy ludzie potrafią mieć dziwne różne zdania....ale ja bym pogadała z rodzicami jednak. Dla mnie to troszkę bezsensu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-06-20 o 09:28
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:27   #2643
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja dziś od rana na pełnych obrotach, niby wolne, ale tż dziś robi imieniny więc jest co robić
Rano wstałam to czyściłam dywany gumową szczotką to czesania psów ( fajnie usuwa sierść z dywanów) potem robiłam roladki z łososiem ( 3 placki Tortilla posmarować cienko serkiem typu almette. Na serku poukladać plasterki łososia.
Posypać szczypiorkiem, solą, pieprzem i ciasno zwinąć w rulonik. Rulonik pokroić w kawałki (2 cm) i ukladać na talerzu.) fajne szybkie i efektowne, teraz piję kawę, zaraz odkurzę, skoczę do miasta a potem będę robić tort rafalello
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

mam odwyk od słydyczy więc proszę mi tu o takich pysznościach nie pisać
Wszystkiego najlepszego dla Tż

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:27   #2644
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Usnęłam koło pierwszej bo jakiś sąsiad z na przeciwka uskuteczniał swój talent wokalny podczas słuchania (non stop) "Polska biało czerwoni" i tak wkoło Macieju Patriota nocny się znalazł
Pobudka o godz. 6.00 - sąsiadki plotkujące pod blokiem
ja usnęłam po 1, a o 7 robotnicy zaczęli prace, bo ocieplają blok ;/

dzień dobry
lecę się uczyć bo jutro egzamin

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:27   #2645
misia880
Zakorzenienie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Nie bo moj tata uwaza, ze mozemy u nich mieszkac- u mnie w pokoju

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:42   #2646
moniczka_90
Zakorzenienie

Pysiu więc to już pewne, ze ślub odbędzie się w 2015 a nie 2014 ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:56   #2647
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Doszłam do wniosku, ze ta suknia, którą już mam nie do końca mi się podoba i postanowiłam zrobić rundę po salonach, po przymierzać w czym jak wyglądam i poszukać czegoś używanego.
Przepraszam, nie chciałbym Cię urazić, ale nie rozumiem kupowania sukni na długo przed ślubem. Nawet gdybym była mega w jakiejś zakochana. Obawiałabym się, że mi się opatrzy i przestanie podobać.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 10:01   #2648
justynkie
Wtajemniczenie

Matko kochana! Jak tak Was czytam to strasznie współczuję niektórym z Was sytuacji mieszkaniowej. Nie wyobrażam sobie że po ślubie mieszkalibyśmy w moim starym pokoju w mieszkaniu rodziców, albo osobno

Owszem, nam łatwo mówić że to głupota planować ślub bez zabezpieczenia finansowego czy mieszkaniowego. Ale z drugiej strony... Nie wiem co sama bym zrobiła gdybym była w podobnej sytuacji.
Ja całe życie robiłam wszystko tak jak chcieli rodzice, żeby nie było im przykro itd. W pewnym momencie po studiach powiedziałam STOP, spakowałam się i wyjechaliśmy z TŻ do Gd w poszukiwaniu pracy. Mój konserwatywny tata był obrażony, jak wychodziłam z domu to nawet się ze mną nie pożegnał. Nagle ukochana córeczka postawiła na swoim i nie dość że wyjeżdża to jeszcze będzie mieszkać z chłopakiem!
Powiem Wam że na początku tata tylko czekał na telefon kiedy wracam z podkulonym ogonem. A ja znalazłam pracę w zawodzie, zaczęłam zarabiać pieniądze, po 3 latach kupiliśmy mieszkanie. Teraz tata jest ze mnie mega dumny że sama doszłam do tego co mam, a TŻ traktuje jak własnego syna.

Więc Misia i inne dziewczyny! Może czasem warto postawić na swoim, skoro zarabiasz 1200 zł na zlecenie to teraz WSZĘDZIE dostaniesz więcej. Nawet kasjerka w Lidlu ma 1600 zł...
Mi zależało na tym żeby mieć pracę, wyjechać z rodzinnego miasta i zamieszkać z TŻ. Mając 500 zł w kieszeni wyjechałam, nie mając pracy, stancji. I się udało!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:02   #2649
misia880
Zakorzenienie

Kasjerka w lidlu ma 1200 zl. A moja ciocia polozna 1300..

Stary 2013-06-20, 10:07   #2650
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Matko kochana! Jak tak Was czytam to strasznie współczuję niektórym z Was sytuacji mieszkaniowej. Nie wyobrażam sobie że po ślubie mieszkalibyśmy w moim starym pokoju w mieszkaniu rodziców, albo osobno

Owszem, nam łatwo mówić że to głupota planować ślub bez zabezpieczenia finansowego czy mieszkaniowego. Ale z drugiej strony... Nie wiem co sama bym zrobiła gdybym była w podobnej sytuacji.
Ja całe życie robiłam wszystko tak jak chcieli rodzice, żeby nie było im przykro itd. W pewnym momencie po studiach powiedziałam STOP, spakowałam się i wyjechaliśmy z TŻ do Gd w poszukiwaniu pracy. Mój konserwatywny tata był obrażony, jak wychodziłam z domu to nawet się ze mną nie pożegnał. Nagle ukochana córeczka postawiła na swoim i nie dość że wyjeżdża to jeszcze będzie mieszkać z chłopakiem!
Powiem Wam że na początku tata tylko czekał na telefon kiedy wracam z podkulonym ogonem. A ja znalazłam pracę w zawodzie, zaczęłam zarabiać pieniądze, po 3 latach kupiliśmy mieszkanie. Teraz tata jest ze mnie mega dumny że sama doszłam do tego co mam, a TŻ traktuje jak własnego syna.

Więc Misia i inne dziewczyny! Może czasem warto postawić na swoim, skoro zarabiasz 1200 zł na zlecenie to teraz WSZĘDZIE dostaniesz więcej. Nawet kasjerka w Lidlu ma 1600 zł...
Mi zależało na tym żeby mieć pracę, wyjechać z rodzinnego miasta i zamieszkać z TŻ. Mając 500 zł w kieszeni wyjechałam, nie mając pracy, stancji. I się udało!
Nie zarabiam 1600 zł,a le nie zamienię się na pracę w Lidlu Dla mnie oprócz pieniędzy ważna jest również atmosfera w pracy. Nie oszukujmy się ale w Lidlu, Biedronce czy innych sklepach nie dostaniemy od razu pełnego etatu i wiadomo umowy są na czas określony a wtedy również trudno o kredyt i stabilizację.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:09   #2651
misia880
Zakorzenienie

Na zleceniu trudno mowic o jakiejkolwiek stabilizacji. Tez nid wyobrazam sobie mieszkac z TZ u mnie pokoju na 1.5 osobowej kanapie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 10:13   #2652
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Pysiu więc to już pewne, ze ślub odbędzie się w 2015 a nie 2014 ?

Póki co tak, no chyba, że dostane jaką super pracę, albo Tż jeszcze lepszą to wcześniej
To m.in kocham bardzo w moim TŻcie... Że jest taki zaradny. Teraz zarabia bardzo dobrze, ale nie osiadł na laurach i szuka cały czas czegoś lepszego. Pewnie zdaje sobie sprawy, że ja nigdy jakiś kokosów nie zarabie, więc chce nam zapewnić lepsze życie

Cytat:

Tu się z Tobą nie zgodzę co do kasjerki w lidlu czy w biedronce. Moze 1200 zarabiaja przez pierwsze 3 miesiace, pozniej juz lepiej. Maja czesto premie, bony itp. I przede wszystkim umowe o prace ja juz dawno bym tam szukała pracy, ale mam problemy z kręgoslupem, a tam jest ciężka fizyczna praca. Ale jak nic innego nie znajde do konca sierpnia (jakies pracy biurowej albo pracy jako zastepca albo kierownik sklepu) to pewnie sie tak skonczy. To zadna hańba przeziez

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-20, 10:13   #2653
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja lubię i piję mimo, ze wiem, ze to sama chemia

Ja kupuje z Golden Rosa i jestem zadowolona

Ad zarobków to my też nie mamy kokosów- ja zarabiam najniższą, tż ma około 1800 do ręki.

Mieszkanie (de remontu) mamy ale będziemy mieszkać wspólnie z moją mamą, tzn niby osobno ale jednak w tym samym domu. Nie wiem kiedy będzie nas stać na własny domek.
Dziękuję, kupię na próbę jeden z golden rose
Cytat:
Energetyki - piję rzadko ale jeśli się zdarzy to tylko Adrenalinę lub Green Zone. Nie smakują tym chemicznym dziwnym czymś co Red Bulle czy Tigery

Lakier - ja odradzam Wibo, tak polecane na blogach. Jest beznadziejny. Mam miętowy od Siouxie, brzoskwiniowy od Oleeeski i jakiś niebieski ze święcącymi drobinkami.
Miętowy kryje słabo, trzeba nawalić 3 warstwy ale wtedy robi się skorupa, brzoskwiniowy podobnie, natomiast niebieski jest półprzezroczysty...
Chciałam zaoszczędzić a tymczasem straciłam.
Bardzo polecam lakiery Essence. Są tanie, ja maluję rzadko paznokcie więc po paru miesiącach nadal mam ponad pół flakonu i mi wysycha więc nie szkoda wyrzucić. Lakiery dobrze kryją, ciemne kolory wystarczy maznąć raz.
... i jeden z essence chyba w drogerii natura są,tak?
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Hej!!!

praca mnie pochłonęła i dziś mam wolne po dłuższym maratonie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A u nas słonka nie ma Całe niebo jakoś dziwnie zamglone. Ale może minie. Zaleczyłam trochę dupkę i chciałabym się znów powygrzewać na plaży
Ehh... Wczoraj rozmawialiśmy z TŻ... Czerwiec napewno odpada na nasz ślub Na koniec się poryczałam i upiłam. Smutno
króliczku,dobrze że dochodzicie do kompromisu, ważne że staniecie się mężem i żoną, a wasze wesele,nawet jeśli małe czy pi ątkowe, będzie dla was najpiękniejsze
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
moj tż jak śpi robi... dzióbka xd
mój też
Cytat:
Moj tata jest bardzo surowy. Jesli teraz przelozymy slub, uzna ze TZ jest jakas ciapa itp. Zacznie robic problemy.. Bedzie sie czepial ze TZ przyjezdza.. Itp to wszystko nie jest takie proste. Nagonka rodziny nas zniszczy.. Moi rodzice sa super ale maja zasady - zaczeliscie planowac, porezerwowaliscie to teraz nie robcie z wszystkich wariatow.. To jest trudne.
Pozatym tata moj zalatwia prace dla TZ.. moze sie uda ale to sie okaze okolo kwietnia, jak przesuniemy ślub- nie zalatwi tej pracy.
Ciezko jest - patowa sytuacja.

Rozumiem Twoją sytuację i ze jesteś rozdarta.. z jednej strony rodzice a z drugiej bronić tż-ta.
Cytat:

dokładnie.. za 1300zł mamy brać odpowiedzialność za życie matki i dziecka.. jakaś totalna pomyłka...
z koleżankami z roku smiejemy się że pójdziemy do mięsnego to i lepsza pensja i zniżki na mięcho będą..

Witam się w ten upalny dzien! Dzisiaj roczek chrześniaka tżta, jedziemy na mszę Jak ten czas ucieka.. dopiero jechałam do szpitala pomóc mamusi z przystawieniem małego do piersi... oby do mojego ślubu też tak szybko zleciało

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:16   #2654
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie chciałbym Cię urazić, ale nie rozumiem kupowania sukni na długo przed ślubem. Nawet gdybym była mega w jakiejś zakochana. Obawiałabym się, że mi się opatrzy i przestanie podobać.
Spokojnie, nie uraziłaś. Tą suknię dostałam od koleżanki w prezencie- miała ją na swoim weselu.
Przymierzyłam, stwierdziłam, ze wyglądam dobrze i schowałam ją do szafy ale jak przeglądałam inne suknie to doszłam do wniosku, że nie pasuje do mnie.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:18   #2655
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zarabiam 1600 zł,a le nie zamienię się na pracę w Lidlu Dla mnie oprócz pieniędzy ważna jest również atmosfera w pracy. Nie oszukujmy się ale w Lidlu, Biedronce czy innych sklepach nie dostaniemy od razu pełnego etatu i wiadomo umowy są na czas określony a wtedy również trudno o kredyt i stabilizację.
No tak, bo każdy chciałby zarabiać dużo kasy, mieć umowę na czas nieokreślony, fajną atmosferę w pracy i pracować w zawodzie...
Sorry ale jeśli miałabym wizję mieszkania oddzielnie po ślubie to zrobiłabym wszystko żeby tak nie było. Czasem ambicje trzeba schować do kieszeni.
Nikt z moich znajomych nie ma umowy na czas nieokreślony...

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-06-20 o 10:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 10:19   #2656
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, nie uraziłaś. Tą suknię dostałam od koleżanki w prezencie- miała ją na swoim weselu.
Przymierzyłam, stwierdziłam, ze wyglądam dobrze i schowałam ją do szafy ale jak przeglądałam inne suknie to doszłam do wniosku, że nie pasuje do mnie.
aaa to całkiem inna sprawa w takim razie
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:24   #2657
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Nie znam zadnej firmy, w której na dzien dobry dostaniesz umowe o prace na czas nieokreślony a praca w biedronce czy w lidlu nie oznacza złej atmosfer: mam kilka znajomych, ktore tak pracuja, i są zadowolone. Pacują na caly etat, mają niezły socjal: bony na swieta, wczasy pod gruszą itp a teraz w biedronce końcem maja pracownicy dostali bony za 150 zł na żywność w ramach bodajże premii motywacyjnej

Cytat:
Na zleceniu trudno mowic o jakiejkolwiek stabilizacji. Tez nid wyobrazam sobie mieszkac z TZ u mnie pokoju na 1.5 osobowej kanapie

Dlatego szukaj czegoś lepszego. Niemasz jakis bardzo duzy wymagan odnosnie pracy to poszukaj chocby za ta sama kase czegos, ale na umowe o prace. Mieszkasz w okolicach Katowic prawda? Wiesz ile teraz jest ogłoszeń na sprzedawcy do sklepów? Porozglądaj się

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
No tak, bo każdy chciałby zarabiać dużo kasy, mieć umowę na czas nieokreślony, fajną atmosferę w pracy i pracować w zawodzie...
Sorry ale jeśli miałabym wizję mieszkania oddzielnie po ślubie to zrobiłabym wszystko żeby tak nie było. Czasem ambicje trzeba schować do kieszeni.
Nikt z moich znajomych nie ma umowy na czas nieokreślony...
Zgadzam się z Tobą

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-20, 10:26   #2658
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dokładnie.. za 1300zł mamy brać odpowiedzialność za życie matki i dziecka.. jakaś totalna pomyłka...
z koleżankami z roku smiejemy się że pójdziemy do mięsnego to i lepsza pensja i zniżki na mięcho będą..
I tu byście się zdziwiły. Moja mama pracuje w sklepie mięsnym i na wypłatę dostaje ledwo 1000 zł ,chociaż jest kierowniczką tego sklepu, zniżek na mięso nie mają, żadnych premii ani nic z tych rzeczy więc wcale nie jest tak kolorowo jak się niektórym wydaje.To jest naprawdę ciężka harówa a na wypłatę dostają tyle co nic.

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:30   #2659
misia880
Zakorzenienie

tak wiem , bylam na 4 rozmowach.
zero doswiadczenia. brak znajomosci kasy fiskalnej. zaoczne studia - jedna pani mnie wlasnie z tego powodu odrzucila.
w zabce proponowali 800 zl na umowe o dzielo.
mam 52 kg, 160 wzrostu i podnoszac 3 butelki coli zemdlalam, ciezko zakrecilo mi sie w glowie i lezalam w spozywczym..
ja sid nie uzalam - mimo ze moze to tak wygladac. ja naprawde probowalam wiele rzeczy i wielu pomyslow..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 10:31   #2660
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
I tu byście się zdziwiły. Moja mama pracuje w sklepie mięsnym i na wypłatę dostaje ledwo 1000 zł ,chociaż jest kierowniczką tego sklepu, zniżek na mięso nie mają, żadnych premii ani nic z tych rzeczy więc wcale nie jest tak kolorowo jak się niektórym wydaje.To jest naprawdę ciężka harówa a na wypłatę dostają tyle co nic.
To bardzo mi przykro,ale u nas jest pewien sklep, nie będę wymieniać nazwy żeby im reklamy nie robić który własnie dobrze płaci i daje zniżki pracownicze pracuje tam kilka nszych znajomych

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:32   #2661
misia880
Zakorzenienie

cikulada moj kuzxnka sie ostatnio zwolnila ze stanowiska kierowniczki biedromki bo takie pieniadze ze szkoda slow.

Stary 2013-06-20, 10:39   #2662
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

A moja koleżanka pracowala w Lidlu jako kierownik i zarabiala 3500 zł... Niestety już nie pracuje bo wyjechał z mężem za granice, ale mimo, że mówiła, że łatwo nie było to lubiła tą pracę i przynajmniej wiedziała za co pracuje

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-20, 10:44   #2663
justynkie
Wtajemniczenie

Mój kolega jest mgr inż. geodezji, ma 3 lata doświadczenia. Pracuje za 1600 zł + jedno tankowanie baku i dojeżdża codziennie 60 km. Nadgodziny niepłatne, praca na umowę na 2 lata, najniższa krajowa na umowie a reszta do ręki.
Nie narzeka, pracuje bo chce zdobyć doświadczenie w zawodzie.

Wystarczy chcieć

Stary 2013-06-20, 10:45   #2664
misia880
Zakorzenienie

dziś pogadam z TZ. sklaniam sie ku temu zeby to odwolab

Stary 2013-06-20, 10:47   #2665
hihihi
Zakorzenienie

mój Tż ma umowę na czas nieokreślony ale chciałby znaleźć lepiej płatną pracę nie zarabia dużo, ale mało też nie. i szef mu oddaje za paliwo
ale zobaczymy gdzie ja znajdę pracę i albo będziemy na początku mieszkać z jego rodzicami, żeby zebrać trochę pieniędzy, albo gdzieś wyjedziemy

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:05   #2666
velika
Winter is coming

O kasie rozmawiacie widzę Temat rzeka. My jak na małe miasto mamy dochody w porządku, ale poza etatem dorabiamy sobie. Od nowego roku liczyłam na podwyżkę, bo miałam we wrześniu pisać egzamin zawodowy i po zdaniu miałabym nowe uprawnienia, bardzo pożądane przez moją szefową. A tu dupa, przełożyli mi egzamin na grudzień (dzisiaj!), co mi komplikuje wszystko, nie dość, że podwyżka będzie później, to nie wiem jak ślubem się zajmę, bo miałam po egzaminie wziąć się za wszystkie pierdoły, dekoracje, szukanie sukni, obrączek itepe. A teraz nie dość, że będę musiała zakuwać, to jeszcze dopinać tą całą imprezę jestem wściekła
Poza tym już tu pisałam, jestem zdania, że jak się nie ma kasy, to nie ma się co rzucać na zakładanie rodziny Ja zaczęłam planować ślub z dniem, w którym oboje podpisaliśmy umowę o pracę. Wcześniej poważnie o tym nie myślałam.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:05   #2667
aniuska18032
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie mi polecić jakieś strony z fajnymi zaproszeniami ?
Oprócz Amelii bo te już znam

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:10   #2668
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Na chwile zmienie temat. Czy któras z Was miała do czynienia z odszkodowaniem za błedy lekarskie? Jak ktoras ogarnia chociazby troche temat to prosze o wiadomosc na prv, napisze sczególy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-20, 11:13   #2669
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś pogadam z TZ. sklaniam sie ku temu zeby to odwolab

A Ty chcesz dziewczyno ślub odwołać?
To wg mnie najgorsza z możliwych opcji. Porozmawiajcie, pomyślcie nad zmianą pracy, wyjazdem gdzieś i nie mówię o urlopie ale o zmianie miejsca zamieszkania.
Gdybyśmy my zostali w Olsztynie to też pewnie pracowałabym gdzieś za 1000 zł...
Pochodź po sklepach, w galeriach zarobisz więcej niż 1200 zł. Mieszkasz z rodzicami, możesz iść na staż, są różne możliwości...

Stary 2013-06-20, 11:16   #2670
moniczka_90
Zakorzenienie

powiem wam, ze ja w mojej pierwszej pracy w zawodzie na umowę zlecenie dostawałam 700 zł do ręki harówa 6 dni w tygodniu, do tego oczywiście mobbing i głupie uwagi itp. ale rok się pomęczyłam, jakieś tam doświadczenie zdobyłam i 3 miesiące temu znalazłam prace, może kokosów też nie mam (niecałe 1200 do reki) ale przynajmniej mam szanse wyrobić premie jak się postaram więc jakaś stówka lub więcej zawsze może wpaść byle by tylko przedłużali mi umowy to jakoś to będzie
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości