|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
gdzieś koło 30 tc i faktycznie nie da sie tego pomylić z niczym innym choć przyznam się szczerze, że ja nie przepadam za tym uczuciem, jakoś tak się jej boję |
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Cytat:
Na 14 wizyta u gina, a po mnie leci, kleje się cała. Nie wiem jak tam dojdę na tą wizyte.
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, ja też muszę zorientować się jakie formalności trzeba będzie załatwić ... Muszę jeszcze przychodnię wybrać i pediatrę Zdjęłam wczoraj wieczorem obrączkę i pierścionek zaręczynowy i latam taka bezpańska ![]() Pochwaliłam się tym mężowi, a ten się śmieje ze mnie, że na ten brzuch to raczej nikogo bym nie poderwała A jakbym sama chciała się na kogoś rzucić to też bym nie dała rady |
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Waga imponująca
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
GHIA to cudeńko do stóp to omega
![]() My mamy zamiar kąpać małego codziennie. Przede wszystkim ze względu na utrzymanie rutyny, no i ten upał dodatkowo, sama źle się czuje jak kleję się od potu więc synka też chcę od tego uchronić ![]() ITA za rocznicę! Dużo miłości i cierpliwościMARIONETTE to się wujek TŻ-ta popisał ![]() EN Korea Płn... Powinnaś spisywać teksty TŻ-a to MYSZOLKA mój mąż będzie przy porodzie, sam chciał ![]() PERSE dla koleżanki. A ty się trzymaj, już nie długo kochanaOLIATH jak tam, porodzik dzisiaj? Nie ma, że szafa zamknięta i dzień zaplanowany, rodzimy, rodzimyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to niedobre Całe szczęście mam jeszcze 2 cytrynowe w zamrażalniku, ale wolałabym te marakujowe ![]() Uwaga uwaga- ja mam ambitny plan spakowania dzisiaj torby
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w upały też ściągam, bo strasznie puchną mi palce ![]() Tak się zastanawiam, w którym tyg. pójść na usg 1 36 czy w 38 ? Na zwykłe tylko żeby podejrzeć małą i zobaczyć ile waży bo u mojej ginki już usg nie będę miała do porodu (nfz) no chyba, że będzie się coś działo. |
||
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kiedy zgłaszamy się rodzące już do szpitala, to zawsze, obligatoryjnie robi się USG czy niekoniecznie?
Ostatnio (nie pamiętam czy w DDTVN czy w jakiś wiadomościach) był reportaż o uszkodzeniach barku u maleństwa w trakcie porodu. Niektórzy rodzice mówili, że była to wina lekarzy, którzy nie wykonali USG i nie było wiadomo jak duże będzie dziecko i trzeba było je "wytargać" i tym sposobem uszkadzano bark. Boję się, że np nie dotrwam do wizyty, a waga z 34 tc to wiadomo sto razy nieaktualna i nie będzie wiadomo czy dam radę urodzić dzidziusia czy jest za duży. |
|
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane, jestem już w domku
![]() Na początku gratuluję Margosi syneczka Ależ to wyszło, akurat jak mnie nie było pierwsze rozpakowanko było, do tego pomyliłam się, bo obstawiałam Malinkę. A właśnie jak ona, co się dzieje? Mam do nadrobienia ponad 60 str. i chyba nie dam rady. U mnie wszystko ok. 2x dziennie ktg po 30 min., 5-6 razy dziennie dodatkowo słuchanie serduszka, mocz, krew, usg. Porobili mi badania, próby watrobowe, na krzepliwość, cukier wszystko ok. Nawet nie wiadomo co sie dzieje, bo cukry miałam za niskie i już sobie podjadam trochę. Dziwne to wszystko. W domu też mi nisko wychodzą, to gdzie moja cukrzyca zniknęła. Liczyłam ruchy 3 razy dziennie, do domu dostałam kartę ruchów. Hemoglobinka śliczna Szyjka krótka, ale trzyma, Michałek głowa nisko bardzo, już w kanale, czyli jak to okreslił lekarz, aby rozwarcie było to poród powinien szybko pójść. Mały juz jest tam gdzie powinien przy porodzie. Tyle, że ja bede miała cc, bo lekarz nie chce ryzykować. Cesarka ok. 15-17 lipca
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam, bo muszę tego mojego wredotę do pracy wyprawić. Szkoda mi go, że w taki upał musi zapierdzielać
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Super, że jesteście w domku cali i zdrowi |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej brakuje tylko kolorowych kosmetyków (naiwnie myślę, że dam radę się lekko przypudrować ), ładowarki, aparatu fotograficznego i spożywki: woda mineralna, jakieś lekkie ciasteczka do chrupania na wszelki wypadek.
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym ze ja mam 167 cm i drobna osoba nie jestem, ale to moj pierwszy porod wiec wiadomo.... caly czas sie tym stresuje na dodatek w sobote i niedziele mam egzaminy, ja juz sama nie wiem czy chce teraz urodzic czy po egzaminach
|
|
|
|
|
#3526 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niech raczej on się boi mnieLecę zjeść coś, wstawię pranie i wezmę się za prasowanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Reakcja mojego Męża była taka sama jak twojego
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Mela-
za wizytę, Mała ładnie urosła ![]() Neni- bezpańska leżę na kanapie i zdycham
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, tylko KTG miałam cały czas podłączone...i tak, jak któraś z Was już pisała, jak już mnie położyli na łóżku to wielka łacha, że do kibelka mogłam iść na siku, a szpital niby przyjazny matce i dziecku i wszędzie trąbią o aktywnym porodzie, że worki sako, drabinki, wanny itp... zaznaczam tylko, że u mnie nic strasznego się nie działo i żadnych zagrożeń nie było obiektywnie... poród przebiegał prawidłowo i całkiem sprawnie... teraz nastawiam się na to samo, chociaż myślę, że jednak mniej boli jak się człowiek rusza, no ale nic weszło, to i wyjść musi ![]()
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- IDZIA witajcie w domku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest więc szansa na koloring hehe
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co zauwazyłam, że kobitki jak maja juz termin to przychodza i sciemniaja, ze ruchy słabsze itp. i kłada już je do porodu. Niby mozna i tydzien lezec, no ale cały czas monitoruja i chyba tez bym tak zrobiła, żeby czuć się bezpiecznie.
Ja leżałam na ginekologii, bo u nas od 36 tc kładą na przed porodowa. Byłam u dzieciaczków, oglądałam te słodkie różowe bobaski, miodzio, można schrupać normalnie. |
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) moze byc mniejszy, ale żeby nie większy.
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
O matko przeoczyłam pierwszy poród
![]() Margosia dla Ciebie i Syneczka
i buziaki od Cioteczki
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Tragedia!!!!
Skończył mi się arbuz A z domu aż się boję wyjść... małż pracuje... ja chcę zimnego arbuzika!
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wchodziło przyjemnie a wychodzenie wiąże się z jakimś (mniejszym-większym bólem)
|
|
|
|
|
#3537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() tez tak swego czasu myślałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w moim tez ![]() Cytat:
![]() Polazłam do kuchni zrobić ciasto cytrynowe z truskawkami, zobaczymy co mi z tego wyjdzie i chyba sie przeforsowałam bo brzuch ćmi.
|
||||
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu jest zasad, że zgłaszamy się do szpitala na 6 dzień po terminie jeśli nic się nie dzieje, ale ja już zapowiedziałam mężowi, że jeśli się przeterminujemy, to ja na drugi czy trzeci dzień po terminie już się zgłoszę i nakłamię właśnie, że ruchy czy ciśnienie czy coś.
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za dobre wiesci i wyniki! Moj maluch tez juz podobno bardzo nisko siedzi... Czyli co, niby ze porod bezproblemowy![]() Cytat:
|
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm brzmi tak swiezo i pysznie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

gdzieś koło 30 tc i faktycznie nie da sie tego pomylić z niczym innym choć przyznam się szczerze, że ja nie przepadam za tym uczuciem, jakoś tak się jej boję
Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki.
Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała.
Może Malinka?!
mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia 
no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop 

A jakbym sama chciała się na kogoś rzucić to też bym nie dała rady

Ja w upały też ściągam, bo strasznie puchną mi palce