|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
GRATULACJE KOCHANAWycierpiałaś się ale masz już to za sobą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bez niej pewnie bym spuchła jak balon, tak to chociaż tego puchnięcia unikam. Jutro KTG ciekawe co tam pokarze
|
|
#3992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to dobrze ze krwawi.. czysc czysc nic sie nie bój.. ja na początku sie bałam dotykac, a potem grzebałam sobie bez pardomu... |
|||
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
nuna gratulacje!!
Ash trzymajcie sie w tym szpitalu, dobrze że wiadomo od czego był ten spadek wagi. Trzymam kciuki żeby Sofcia szybko wyzdrowiała. o jeju jaki upał, wymysliłam sobie spanie dziś w samych majtkach i mam całe łóżko w mleku ![]() mały ślicznie śpi od rana, coś tam marudzil że ciągle chciał by być na rekach ale w końcu padł, byliśmy chwilę na spacerze i masakra tak ciepło ale w koncu kupiłam parasolkę do wózka i nowa butelkę, może maly się skusi?? biedny musi się nauczyć z butli bo w poniedziałek zostawiam go na 3 godz bo idę do urologa
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej..na chwilkę póki mały śpi...
jestem od wczoraj w domku..wypuścili nas po 18tej.. dokładnie po 48 godzinach ![]() puchatkowa i nana..wooow..wy też.. gratuluję serdecznie ![]() klas ki:u mnie to było praktycznie bez większego cierpienia.. nawet nie spodziewałam się że tak szybko i z takiego zaskoczenia mnie na porodókę wezma.. byłam na zwykłym kontrolnym ktg..a że kolejka była..to trzy godziny stałam i tak mnie "skurczało " trochę że na krzesełku dupkę unosiłam już..zauważył to ginek który wzywał kolejną panią na badanko i powiedział do mnie;"-czy pani ma skurcze?" ja na to: -"yyyy tak jakby!..-wruszając ramionami.... -"to pani wejdzie teraz zobaczymy co tam się dzieje" -ok! no i ..szok 5 cm ..szybko na górę.. tz pojechał po torby a ja poszłam w sexi rózowym staniku bluzce czerwonej z wielkim dekoltem i mini w kwiatki na porodówkę..he he ![]() wpieli mi się w żyłę w razie co...przypieli na chwilę ktg i czekałam na tż .. zaczynało bardziej napierac..ale bez przesady to nie to co powinnam czuc..śmiałam się że daleko jeszcze do końca..na badanko poproszono mnie wiec kicłam na fotel porodowy..a tam co 7 cm...o cholera mówie sobie ..przeciez nie urodzę w tych ciuchach.. wchodzi tż z torbami uffff..szybko rozebrałam się tż pomagał mi załozyc koszulkę ..położyłam się jeszcze bo doktorek chciał przebic pęcherz..bo ciągle trzymał...no i poszły zielone wody..po 5 minutach już 10 cm..i party ..jeden długi..ale efektywny..mały rodził się rozdzierając moją małą pipkę w kilku miejscach..nie nacinali mnie bo nie było czasu..i bardzo dobrze bo dzięki temu praktycznie od razu zeszłam z fotela i przeszłam się na swoje łózko ![]() cztery pojedyncze szwy założył i bardziej bluźniłam przy ich zakładaniu niż przy bólach porodowych..rewelacja ten mój poród..poważnie mowie. jestem mega zadowolona..i zaskoczona że tak szybko i bezboleśnie..szok!!! Gabrielek zupełnie zdrowy..56cm..3200 wagi 10 punktów zdjecia dodam wkrótce.. |
|
|
|
#3995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3996 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie staram się między 18-23 trafić ![]() Cytat:
ja tak strasznie nie chce by mój Wojtuś tak szybko rósł.. ja chce zeby był taki malutki Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze jej tego obeznania i pewnościA ja dziś zrobiłam eksperyment żywieniowy- jako, że moje dziecko ssie z 10 min i koniec bałam się, że mało zjada. Odciągnęłam więc z cycka 40ml, podałam - szybko wypił i jeszcze pił z piersi, więc teraz jestem już spokojna, że je ok mimo, że szybko.Ale powiem Wam, że nadmiar informacji szkodzi ![]() Miałam 2 różne położne- środowiskową i paronażową z Medicover i każda co innego mówi. Jedna, że na boku nie kłaść, bo się ramiona odkształcają ( czy coś) i tylko na plecach z głową w bok, druga, że spokojnie może spać na boku i to całą noc, szczególnie jak mu się nie odbije. Odnośnie odbijania- jedna, że przerzucać tak mocno, że rączki ma za ramionami moimi ( czego Młody nie znosi) bo wtedy wszystko jest ok, a niżej to nacisk na kręgosłup, druga, że absolutnie można niżej i nie ma co się bać o nacisk, byle w pionie. A inna sprawa, czy któraś mama ma też dziecko lub miała ( bo teraz są starsze) które w wieku 1-2 tygodnia prawie w ogóle nie odbijało? Ja mojego przymusić nie mogę nieważne ile trzymam w pionie
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mi drinka z palemką brakuje Cytat:
|
|
#4000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ada jesteś niesamowita
dobrze że już w domku ![]() Cytat:
nóżki przykrywam kocykiem ale i tak się rozkopuje a na skarpetki marudził w taką pogodę.koło 19.30-20. my nie mamy problemu z budzeniem bo zazwyczaj nie śpi ale jak się zdarzy że zasypia pod wieczór to budzimy. Cytat:
najpierw spał koło 8-9 trzy godzinki i po południu, a potem już w ogóle nie spał w dzień ![]() Cytat:
nie wiedziałam że trzeba uważać jak się dziecko trzyma do odbicia
|
|||
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!!!! Dziewczyny nie śpię od 2 Młoda mimo, że jadła na śpiocha to chlustało z niej 5 razy podczas jednego karmienia. Później o 5 to samo. Co piernie to kleks, a jak sra to prawie z pieluchy wylatuje. Je 3 minuty i płacz. Po czym znów 3 minuty i płacz. Je 1,5 gogdziny Nie wytrzymałam, zryczałam się. Pojechaliśmy do przychodni. Albo złapała coś wirusowego ;( albo ja mam coś w mleku, od czegoś co zjadłam (wywiad dokładnie co jak i kiedy zjadłam 2 dni temu). Na szybko morfologia, wynik jutro. Posiew kału jutro i USG brzucha we wtorek. I dziś mam ją odstawić od piersi i dawać bebilon pepti, bo jeśli ode mnie to przestanie tak srać i rzygać, a jeśli wirusowe to dalej tak będzie. Nie chce pić tego bebilonu. Pluje, cofa jej się, koszmar ;( siedzę i ryczę. Chyba z bezsilności zasnęła. Jak dalej będzie wymiotować to mamy jechać do szpitala. Na 18 umówiłam się z kuzynem, który jest laryngologiem żeby ją obejrzał, bo butli nie chce za chiny złapać, a cyca też jej nie podaję, bo boję się, że znów ją będzie czyścić. ;( Jedyny plus to, że w 10 dni przytyła 450 g
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-20 o 14:33 |
|
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjjj to masz hardkor teraz
mam nadzieję że wszystko się uspokoi. może jak się wyśpi będzie lepiej. dzielna jesteś a my z Przemkiem u mojej mamy jesteśmy, Młody drzemie (pół godzinki i już się budzi) - mam labę bo wieczorami jak zaśnie mogę w końcu poczytać z dwie godzinki a tak to mąż marudzi że w końcu mamy czas dla siebie. a w sb całonocna impreza ze znajomymi |
|
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
My po szczepieniach, wybraliśmy te skojarzone i rotawirusy, mała przy ukłuciu igłą trochę płakała ale tylko w gabinecie, później po wyjściu już nie. Poleżałam z nią trochę a teraz sobie śpi mam nadzieję, że dalej też będzie dobrze się czuła po tych szczepieniach Młoda waży już 4780 czyli od dnia wypisu ze szpitala przybrała prawie 1,5 kg ma 62 cm długości, czyli 7 cm do przodu , pediatra zadziwiona jej siłą, po położeniu na brzuszek ta od razu się przewracała ![]() widziałam, że Nuna urodziła, tak więc Gratulacje dla NIEJ I JULKI ! ![]() Właśnie przyszła do mnie zamówiona medela mini electric i mam zagwozdkę bo na stronie pisało, że będzie gratis druga butelka i kubeczek a nic nie ma jeszcze nikt nie odbiera u nich telefonu
|
#4004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że szybko jej przejdzie:-* Cytat:
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Ada cudny poród
![]() Moja nie odbijała, ale wtedy jeszcze nie dawaliśmy nawet do odbicia (przynajmniej ja) bo się bałam. W pionie trzymałam chwilę dla obudzenia śpiocha na dalszą część karmienia. No i nie odbijała. Odbijała po butli, ale to mąż ją butlą dokarmiał i odbijał.
|
#4006 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() GRATULACJE NUNA ![]()
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę aby został dzidziusiem ![]() ja mam teraz tak wrażliwe sutki, że muszę wkładki nosić mimo, że raczej mi mleko nie leci samo (prócz nocy ) ale nie wytrzymuję w staniku bez wkładek... Cytat:
|
||
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w szpitalu mówili, żeby kłaść na boku do 6 tygodnia, szczególnie jak się nie odbije a dziecko ulewa, wtedy mniejsze prawdopodobienstwo zakrztuszenia.. A co do odbijania to mój od początku odbijał.. tzn na początku nie wiedziałam, że trzeba go podnosić ale kolezanka w szpitalu mnie się zapytała czy ja odbijam bo ona odbija i jej mała byla spokojniejsza.. no to i ja zaczęłam... i ja po prostu staram się aby dziecko było w pionie i czasem masuje mu brzusek bo jego prawej stronie - z boku, a czasem klepie po pleckach.. ale tak na prawde jak ma odbic to odbije też leżąc poziomo na brzuszku czy siedząc w foteliku , ewentualne na zgiętych kolanach.. Odbijaj go tak jak mu wygodnie, tak zeby Ci nie płakał,.. Cytat:
![]() ---- Dzisiejszy dzien ogłaszam dniem kupy... mały sra i je.. godzina 15 a już 9 kupę zrobił... a liczę od 4 nad ranem... A i kupiłam szparagi zielone, ale nie wiem co mam z nich zrobić.. nigdy nie gotowała, nigdy teżnie jadlam... i tak sięna nie patrze i się zastanawiam... |
||
|
|
|
#4009 |
|
siedzę i myślę
|
Jak to jest gdy chce sie przepisać dziecko do innej przychodni? Mam w tej pierwszej wypisać i dopiero pójść do tej nowej czy jak ?
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4011 |
|
siedzę i myślę
|
A to spoko
bo nie chce juz chodzic do tej glupiej starej baby
|
#4012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ada ekspresie Ty
|
|||
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z cycami ja też we wkladkach non stop zeby mi nie ocierały brodawki o stanik, bo wrr |
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
taka kobieta na bank dostaje opierdziel od lekarza, że ryzykuje swoje i dziecka życie no ale muszą jej zrobić cesarkę... tak myślę
|
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nuna -gratulacje! ![]() ![]() mój młody kończy dzisiaj 2 miechy i z tej okazji cały dzien od 4 rano walczymy ze wzdęciami... wczoraj było to samo, biedny nie moze spac, co chwile sie wybudza, teraz usnal na moich rekach... ehhkiedy to sie skonczy... moze za miesiac ..
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wychodzicie dzisiaj z dziecmi na spacer ? tak myslalm zeby przed 18 wyjsc bo teraz jest spiekota |
|
|
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4018 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Nuna gratuluje Ash trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia, biedne jesteście, dobrze w umie,że doszli do tego co jest Sofii Cytat:
ale ekspres, co bedzie przy czwartym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, za wage i umiejętności, mój mały się nie umie przekręcić jeszcze. A do tych dzwoń niech dosyłają gratisyKubuś całą noc i dzień męczył kupę jak pisałam bardzo źle znosi upały, wiec nalałam mu wody do wanienki wsadziłam, a on zastygł w błogostanie i walną mega kupę i tyle było z kąpieli, ale przynajmniej się już nie męczy.
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co cała nasza czwórka łącznie z kotem zdycha... Bartek co jakiś czas się budzi żeby się napić i śpi dalej, ciekawe co będzie w nocy
|
|
|
|
|
#4020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sofia przy karmieniu, jak ja bolalo to cala sie rzucala... Jak ja teraz karmie na rekach(bez rogala) to staram sie chociaz pieluszkr pod glowke podlozyc,zeby miala bardziej miekko... A jak ja odbijesz i wracasz do karmienia to dalej placze? Bo u mnie mimo odbijania, dalej plakala i sie szarpala. Dlatego myslalam,ze piersi puste i sie zlosci... Sama nie wiem, moze sprawdzcie te uszka. Ja bym tego pewnie nie wykryla sama, tak sie zafixowalam na zamierajacej laktacji Ta sytuacja to kubel zimnej wody na moja glowe. Nauczylam sie,ze musze byc skupiona na dziecku a nie na sobie... Cytat:
to samo mowila.mi kolezanka - chustujaca fizjoterapeutka. Cytat:
sofia.ma taki plytki sen,ze przez.pierwsze pol.h wszystko ja budzi niestety. A nie bede w srodku nocy czekac tylko po to by poodciagac. I tak chodze na rzesach. Poza tym musze z przykroscia stwierdzic,ze medela i ja jakos sie nie zgralysmy... Jestem w stanie cos nia wyciagnac z piersi jak sa mega nabrzmiale (np w nocy, jak sie Sofii za dlugo spi) a tak to kropelki jedynie. Recznym jest niewiele lepiej. Ale chyba troszke lepiej Cytat:
Sonia biedna probuje spac,ale co.chwile budzi sie z placzem, najwidoczniej z bolu... O 16 dostanie antybiotyk. Poprosze tez o czopek z paracetamolem, zeby dziecku ulzyc.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

niby się zapomina o bólu jak się zobaczy maleństwo a to "g" prawda bo mnie na samą myśl boli 
GRATULACJE KOCHANA
Ja mam spakowane body na długi rękaw, półśpiochy i bluzę; ale też wzięłam pajaca. Oprócz tego dodatkowe skarpetki, dwie czapki - jedna cienka i jedna grubsza. 
Bez niej pewnie bym spuchła jak balon, tak to chociaż tego puchnięcia unikam. Jutro KTG ciekawe co tam pokarze 

bo idę do urologa
klas ki:
Bartek dziś mnie osikał i uśmiechnął się przy tym cuuudownie! W ogóle coraz częściej się uśmiecha 

07.07.2012 

jeszcze mi drinka z palemką brakuje
przypominam, że mówimy o noworodku
Młoda waży już 4780 czyli od dnia wypisu ze szpitala przybrała prawie 1,5 kg
jeszcze nikt nie odbiera u nich telefonu
wczoraj było to samo, biedny nie moze spac, co chwile sie wybudza, teraz usnal na moich rekach... ehh