Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 22:18   #3931
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
dziewczyny jestesmy w szpitalu. Sofia ma zapalenie ucha srodkowego. nie moga jej zalozyc wenflonu bo jej naczynka pekaja, masakra!!! Dali nas na sale gdzie jest dziecko bez mamy i ciagle placze. Nie wiem jak ja to wytrzymam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zdrówka dla Sofci bedzie dobrze a powiedz ona kazde przystawianie plakala czy tylko co ktores?, w sumie moj mial badane uszy w sobote chyba lekarz by zobaczyl jak by cos bylo , podobno trzeba przycinac dziecko kolo ucha i jak zaplacze to zapalenie ale cholera wie ...
najwazniejsze ze pod opieka jestescie i szkoda dzidziusia bez mamy
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
smoczek nam tez położna polecala prostu aventu (podobno przy piersi najlepszy) ale mały lubi dynamiczny z lovi

Tz wrócił z apteki i za kropelki espimisan, bioGaia i neonycyne zapłacił ponad 80zl
Zastanawiam sie czy mu juz podawać te krople czy jeszcze sie wstrzymać do bardziej kryzysowej sytuacji..

Mały dziś wyjątkowo grzeczny, nie wiem czy sie cieszyć czy martwić ze to objaw choroby albo ze w nocy znowu nie bedzie spał..

Dziś cały dzien śpi, nawet go budzilam na karmienie..

Martwi mnie ten jego kaszelek, dodatkowo zaczął charczec noskiem przy oddychaniu, chyba ma katarek choć nic tam w nosku nie widzę..
ja w aptece na specyfiki zostawilam juz ze 300 zl conajmniej
moj ma identycznie nic w nosie nie widac a charczy mu i kaszelek ma

Color Tymus to kawal chlopa juz ale jak slodko wyglada do schrupania
mojego meczyl dzisij brzusio i masowalam go co 2 godziny przez 30 min i jakos szlo teraz nakupkal i w koncu sie uspokil ale nie spi dalej
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 22:45   #3932
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

nuna dalej nie urodziła ale męczą ją ciągle skurcze. Już dwie nocki nie spała.
biedna nuna

Cytat:
dziewczyny jestesmy w szpitalu. Sofia ma zapalenie ucha srodkowego. nie moga jej zalozyc wenflonu bo jej naczynka pekaja, masakra!!! Dali nas na sale gdzie jest dziecko bez mamy i ciagle placze. Nie wiem jak ja to wytrzymam...

dobrze ze przynajmniej wiadomo co się dzieje i będą leczyć!

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Cześć ciotki

Zdjęcie jedno sprzed tygodnia a drugie sprzed kilku dni
o jaki słodziak!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dla mnie to straszne, że pediatrzy tak lekko traktują różne rzeczy. Kurcze przecież wiadomo, że my same nie wiemy wszystkiego i szczerze mówiąc człowiek słysząc od pediatry, że kolki często to przyjmuje, a tutaj czasami takie numery, które mogą niezła krzywdę wyrządzić. Trzymaj się tam mamuś z Sofcią

A ja w końcu opisałam mój poród, więc Wam wklejam ( chyba mi dość długi wyszedł bo z wstępem dotyczącym pobytu w szpitalu)
dobrze ze moja mama jest tak daleko bo było by to samo..

Cytat:
Magiusa, musze przyznac,ze bylas mega dzielna! I mam to samo odczucie,ze bol sie zapomina. Ja juz pare dni po porodzie nie moglam sobie przypomniec jak to.bolalo.

Wiecie co, z tych.moich poprzednich notek troche wynika, ze okropna jestem,ze nie chcialam.dzielic pokoju z malenstwem bez mamy... Ale wierzcie mi, ja niewiele bym mu pomogla bo mam Sofie obolala, a tylko by sie dziewczyny nawzajem budzily... Aas podziwiam, ze dajess rade z dziewczynami i to tak gladko

U nas juz spokojniej. Ostatecznie dobrze,ze tu jestesmy. Wreszcie wiem co dolega mojemu malenstwu i mozemy jej pomoc. Jest taka wymeczona, nie wyobrazacie sobie... Na piersi zasypia momentalnie ale musze dac jej odetchnac po tym okropnym dniu badan... Dostaje antybiotyk. Minimalny czas leczenia to 5 dni,ale zazwyczaj jest 7... Zobaczymy. wiecie, ze TZ mial na wczoraj zarezerwowany bilet do Szkocji? Tak sie ciesze,ze nie polecial... W sumie nie wiemy kiedy poleci... Dobrze,ze zaczyna dopiero 9 lipca, mamy jeszcze chwilke na dojscie do siebie...

a czego właściwie to dziecko jest bez mamy?? i w jakim ono jest wieku?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dzięki za rady smaruję Mustelą , własnym mlekiem, maścią witaminową i Bepanthen na zmiane, ale przy każdym karmieniu ranki się odnawiają

Ash współczuję szpitala..biedna Sofia
a nie możesz odciagac laktatorem i podawać z butelki? nie wiem czy Ci się wygoją jak co raz je będzie mamleć.. a na pewno szybko to nie nastąpi.. albo chociaz jedna podleczyć z drugiej odciągac.. jak się wygoi to zamienic.. tylko nie wiem czy fizycznie wyrzumasz..
na pewno dużo wietrzyć cyce

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 22:52   #3933
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A jakich nakładek używasz?
mam avent i canpol, ale sprawdzily się aventowe sa miękkie i malej pasuja.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 22:58   #3934
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
moje dziecię nie śpi dzisiaj od 12 ;/ dopiero teraz zasnął u TŻ-ta na ramieniu... teraz TŻ zastanawia się co z nim zrobić
jak to co leżeć i dać się dziecku wyspać
Cytat:

zdrówka dla Sofci, bidulka mała
Cytat:
Color, objaw jedyny to taki, ze plakala przy jedzeniu... A ja myslalam, ze to brak mleka.... Do tego doszedl spadek wagi i dostala skierowanie do szpitala. Tu ja zbadali na wszystkie strony, lacznie z uszkami i wyszlo szydlo z worka...

u nas nie było żadnych objawów zapalenia ucha!! młody ładnie jadł, spał, nie płakał ale to był dopiero początek, może dlatego... dziękuję Bogu, że oni to wykryli tak szybko...

Cytat:
Cześć ciotki

Zdjęcie jedno sprzed tygodnia a drugie sprzed kilku dni
ale rośnie pięknie
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Moja żabcia zjadla i znowu zasnela mi na brzuszku
Zdjęcie zrobione przed chwilka

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Sofci bedzie dobrze a powiedz ona kazde przystawianie plakala czy tylko co ktores?, w sumie moj mial badane uszy w sobote chyba lekarz by zobaczyl jak by cos bylo , podobno trzeba przycinac dziecko kolo ucha i jak zaplacze to zapalenie ale cholera wie ...
ale co przycinać??

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Ash właśnie, jak duże jest to dzieciątko bez mamy??

Magiusa za opis, mama świetna dlatego własnie nie chciałam swojej na porodówce, ona by padła skoro ja tam spędziłam 14godzin

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:12   #3935
puchatkowa
Zakorzenienie

Wlasnie i mojej Malej zakladaja wenflon i beda podawac antybiotyk bo ma podwyzszone to crp ale u niej to przez wody zielone co sie opila i charczala noskiem caly czas. Zrobili 2h temu morfologie no i taki wynik. Ale ponoc tylko 3dni ma go dostawac. Takze solidaryzuje sie z Toba Ash choc wiadomo że u Was gorzej

Sliczne te Wasze dzieciaczki Lady, Color i Mysia

Anoxe my szczepilismy Lenke swoim engerixem.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:12   #3936
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Magiusa za opis, mama świetna dlatego własnie nie chciałam swojej na porodówce, ona by padła skoro ja tam spędziłam 14godzin
Ja mojej tez nie chcialam, nawet mielismy umowe z TZ ze jak cos sie zacznie to nie mowimy a jak mama bedzie akurat dzwonila a ja bede w bolach to on sciemni i powie ze sie np.kapie albi pozniej oddzwonie. I gdyby nie to ze akurat wyladowalam w tyn szpitalu przed pordem kilka dni i ona akurat tego dnia miala mnie odwiedzic to tez bym nie powiedziala. Ale wyszlo jak wyszlo.
W ogole zarowno podczas porodu jak i w trakcie tego mojego poczatkujacego macierzynstwa wiele zalozen szlag trafil. Na szcsescie nie bylam jakos mocno na nic nastawiona

P.s. moj tez dzis mega marudny i za cholere nie wiem od czego. Bo pije mleczka 3 lyki ( no jak zasnal 2xna jakies 2-3h to wypil dluzej) i koniec, moze chce wiecej pic i mam go dopoic???tylko nie wiem czym- woda?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-06-19 o 23:15
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:15   #3937
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojej tez nie chcialam, nawet mielismy umowe z TZ ze jak cos sie zacznie to nie mowimy a jak mama bedzie akurat dzwonila a ja bede w bolach to on sciemni i powie ze sie np.kapie albi pozniej oddzwonie. I gdyby nie to ze akurat wyladowalam w tyn szpitalu przed pordem kilka dni i ona akurat tego dnia miala mnie odwiedzic to tez bym nie powiedziala. Ale wyszlo jak wyszlo.
W ogole zarowno podczas porodu jak i w trakcie tego mojego poczatkujacego macierzynstwa wiele zalozen szlag trafil. Na szcsescie nie bylam jakos mocno na nic nastawiona

P.s. moj tez dzis mega marudny i za cholere nie wiem od czego. Bo pije mleczka 3 lyki i koniec, moze chce wiecej pic i mam go dopoic???tylko nie wiem czym- woda?

Mojej też miałam nie mówić ale powiedziałam bo przyszła do nas i klamkę pocałowała zadzwoniła no i musiałam się przyznać

u mnie jedynie nie udało się ze smokiem, poddałam się i daję młodemu... :/ a tak to chyba jest ok

jeśli już dopajać to wg mnie woda jest ok

Stary 2013-06-20, 00:37   #3938
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Ash biedne wy...gdzie leżycie? Jak coś to sms i zorganizuje odsiecz ;-)

Mówiłam wam że byliśmy na takim pikniku śniadaniowym w sobotę? O tak o fajnie było Żłobek pełną gębą ;-)
1371681534431.jpg
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 01:55   #3939
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Aas Ty sie lepiej po szpitalach nie wlocz. A lezymy na Nieklanskiej, wiec chociaz TZ ma blisko.

To malenstwo bez mamy ma 2 m-ce, ale mama ma.w.domu trojke innych dzieci i musi dzielic.sie jakod czasem rozmawialam.z nia dzis, szkoda mi jej i jej coreczki.

wieczor tez mialysmy kiepski... sofia baardzo plakala i nie chciala piersi, niczym nie moglam jej uspokoic i dostala butle niestety teraz nakarmilam ja z nabrzmialej piersi. Nie mam jak sciagac, bo nir mam gdzie. Musi mi tz reczny laktakot przyniesc bo elektryczny za glosny by przy Soni go uzyc...

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 04:45   #3940
Ashyshqa
Zakorzenienie

Banka, z tym placzem to bylo szczegolnie.po.przystawie niu do.prawej piersi-bo.lewe uszko.ma chore. Ale czasem nawet po.zmianie.piersi sie nie uspokajala. Widac bardzo ja.bolalo. Ale na pewno nie bylo tak przy kazdym przystawieniu, a.juz na pewno nie od razu tylko po jakims czasie, jak.juz chwile possala.

Stary 2013-06-20, 05:15   #3941
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mówiłam wam że byliśmy na takim pikniku śniadaniowym w sobotę? O tak o fajnie było Żłobek pełną gębą ;-)
Załącznik 5296544
ale suuuper a widzę, że kto tam ma jedo
Cytat:
To malenstwo bez mamy ma 2 m-ce, ale mama ma.w.domu trojke innych dzieci i musi dzielic.sie jakod czasem rozmawialam.z nia dzis, szkoda mi jej i jej coreczki.

wieczor tez mialysmy kiepski... sofia baardzo plakala i nie chciala piersi, niczym nie moglam jej uspokoic i dostala butle niestety teraz nakarmilam ja z nabrzmialej piersi. Nie mam jak sciagac, bo nir mam gdzie. Musi mi tz reczny laktakot przyniesc bo elektryczny za glosny by przy Soni go uzyc...

to jestem w szoku, że kładą takie dzieci na sali z innymi mamami a nie na oddziale przy pielęgniarkach na jakiejś sali

trzymajcie się pewnie 7 dni zostaniecie?

mój Bartuś się męczy, nie może zrobić kupy

Stary 2013-06-20, 06:52   #3942
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
jak to co leżeć i dać się dziecku wyspać

zdrówka dla Sofci, bidulka mała
u nas nie było żadnych objawów zapalenia ucha!! młody ładnie jadł, spał, nie płakał ale to był dopiero początek, może dlatego... dziękuję Bogu, że oni to wykryli tak szybko...

ale rośnie pięknie

ale co przycinać??

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Ash właśnie, jak duże jest to dzieciątko bez mamy??

mialo byc przycisnac..
Cytat:
Ash biedne wy...gdzie leżycie? Jak coś to sms i zorganizuje odsiecz ;-)

Załącznik 5296544
ale super
Cytat:
Banka, z tym placzem to bylo szczegolnie.po.przystawie niu do.prawej piersi-bo.lewe uszko.ma chore. Ale czasem nawet po.zmianie.piersi sie nie uspokajala. Widac bardzo ja.bolalo. Ale na pewno nie bylo tak przy kazdym przystawieniu, a.juz na pewno nie od razu tylko po jakims czasie, jak.juz chwile possala.

kurcze moze mojemu zle zbadali te uszy...hmm
Stary 2013-06-20, 07:37   #3943
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:

to jestem w szoku, że kładą takie dzieci na sali z innymi mamami a nie na oddziale przy pielęgniarkach na jakiejś sali

No wiem, kiepski maja tu system, jesli chodzi o malenstwa bez stalej opieki rodzicow...

Nam powiedzieli min 5 dni, ale nastawiac sie na 7.
Na szczescie wyniki badan krwi i moczu Sofcia ma dobre mam nadzieje, ze z uszkiem sie szybciutko uporamy

Cytat:
kurcze moze mojemu zle zbadali te uszy...hmm
Jak bylismy u pediatry to zagladala w uszka ale Sofia sie wyrywala i lekarka nie byla w stanie nic stwierdzic. Tu w szpitalu pielegniarka posadzila sobie Sofir na kolana, przytrzymala mocno glowke przy piersi,a laryngolog dlugo zagladala w uszka. No i zobaczyla stan zapalny...
A jak Michasiowi badali uszy?
Stary 2013-06-20, 07:41   #3944
sharpnowaja
Zakorzenienie

ja tylko na moment bo chciałam wam przekazać że:
NUNA URODZIŁA :
"Jula urodziła się o 3:45 siłami natury, 3060 i 52 cm. Ma czarne włoski. Jest piękna. Ja wykończona. Nigdy więcej"

widzę że u niej sms podobny jak u mnie niby się zapomina o bólu jak się zobaczy maleństwo a to "g" prawda bo mnie na samą myśl boli
Stary 2013-06-20, 07:47   #3945
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Zacznę od tego, że faktycznie ból się zapomina. Ja po porodzie byłam mega źle nastawiona i z myślą, że nigdy więcej, a teraz pamiętam, że bolało, ale jak to już nie.
Do szpitala trafiłam już 07.06.2013. ale nie ze względu na jakiekolwiek skurcze tylko łożysko 3 stopnia i moja gin. powiedziała, że mały waży tylko 2500, wiec poleciałam do szpitala. Szczerze mówiąc byłam przekonana, że wrócę tego samego dnia do domu mimo, że wiedziałam, że w wybranym przeze mnie szpitalu trzymają minimum 1 dzień nieważne co stwierdzą. Do tego pielęgniarki kazały mi mówić, że nie czuję ruchów dziecka ( a nie prawdę) i tym sposobem zatrzymali mnie na przepisowe 3 dni. Ja postanowiłam, że w takim razie odkładam luteinę ( bo jeszcze brałam, miałam dokończyć opakowanie) i magnez ( do teraz się zastanawiam czy właśnie to odstawienie nie przyspieszyło akcji i cieszę się, że wcześniej nie odstawiłam). Generalnie 3 dni ktg było ok, łożysko wydolne bo płynu owodniowego było w normie, ale przepływ do tętnicy mózgowej na granicy, co prawda twierdzili, ze to nic i na granicy nic nie znaczy ale poobserwują. W końcu w niedzielę stwierdzili, ze mnie wypiszą. Zanim to się jednak stało chciałam porozmawiać wraz z mężem z lekarzem, który miał dyżur tego dnia. Zadawaliśmy mu pytania o bezpieczeństwo dzieciaczka jeśli wyjdę i nie będę pod obserwacją, a lekarz jak to lekarz stwierdził, że gwarancji dać mi na nic nie może i jak chcę mogę zostać. Ja mówię, że niespecjalnie chce zostawać, ale z drugiej strony zdrowie dziecka najważniejsze. W końcu lekarz stwierdził, że w takim razie zrobią ostatnie ktg i nagle na nim Młody miał 2 spadki. wiec wzięli mnie na porodówkę pod ktg i tam podłaczyli na 7h z wahaniem czy nie będzie cc...ale po tych 7h był tylko 1 spadek, wiec postanowili, ze zostaje na obserwacji dalej ale cc nie robią. No i zostałam i byłam przekonana, ze albo znów mnie wypuszcza za kila dni albo zostawia z 2 tygodnie. Ktg przez kolejne dni idealne. No i w srode o 1 w nocy dostałam skurczy. Szczerze mówiąc oglądałam na tablecie "Grę o tron" i coś poczułam, ale pomyślałam, że może to dla mnie zła pozycja, coś się grzeje w brzuszku i jak skończę odcinek i się położę będzie ok. No ale leżałam i leżałam i skurcze się pojawiały, czułam, że dość regularnie, więc w końcu ściągnęłam na komórkę stoper i trochę mierzyłam, jednocześnie próbując spać. Rano już wiedziałam, że nie przechodzi, ale nic nie chciałam TŻ'towi mówić bo miał od rana rozmowę kwalifikacyjną w nowym miejscu, więc jak dzwonił przed to usiłowałam z nim rozmawiać a na skurczu jakoś dychać w bok. Po rozmowie z TŻ i po tym jak poszedł już na rozmowę rano poszłam do ginekologa na przebadanie a tam "wyrok", że jestem cała zamknięta- czop nie odszedł, pęcherz płodowy nie pękł- nic nie mogą zrobić, mam iść pod ciepły prysznic, bo może to przepowiadacze ( tak, na pewno skoro już są całą noc i to regularnie). No poszłam od ten prysznic, faktycznie nieco ulga, ale jak wyszłam dalej skurcze. TŻ zadzwonił po rozmowie i już mu powiedziałam, że coś się dzieje i może niech wpadnie. Zadzwoniłam też do mamy bo planowała mnie akurat tego dnia odwiedzić by nie przyjeżdżała. Koło 12:00 poszłam na kolejne badanie i znów 0 wszystkiego więc powiedzieli mi, że dalej nie mogą nic zrobić ani złagodzić ani przyspieszyć czyli dać oxy lub balonik. Przyjechał TŻ, nieco łaziliśmy po takim ogródku przyszpitalnym- robiłam jakieś przysiady i bocianie kroki, ale koło 14:00 padłam, bo już długo mnie te skurcze męczyły i noc prawie nieprzespana, więc położyłam się i generalnie spałam między skurczami, było coraz mocniej, ale nie miałam nadziei na rozwarcie, bo mnie postraszyli, że takie coś może i 2 dni trwać, ( swoją drogą nie wiem co bym zrobiła jakby tyle trwało, kipłabym jak nic). W międzyczasie okazało się, że moja mama ( panikara) przyjechała i siedziała na tym ogrodzie przy szpitalu nic nikomu nie mówiąc tylko TŻ ją przez okno wypatrzył. No i tak siedziała ciągle gdzieś albo na dworze albo na korytarzy aż do 19:00, bo koło 19:00 poczułam, że mi coś leci na wkładkę akurat po skurczu ( swoją drogą cały dzień nic nie jadłam bo już nie miałam apetytu) i na wkładce była krew. TŻ poleciał wtedy do pielęgniarek, a one, że to pewnie po badaniu. Na szczęście też akurat wtedy weszła moja położna i wzięła mnie na badanie. I tutaj jakimś cudem okazało się, że mam 4 cm. Wzięli nas na górę na porodówkę. Tam podała mi coś na szybsze rozwarcie szyjki, na zmiękczenie jej, ale nie oxy i podawała to 3x ze strzykawki.( moja mama w tym czasie wywalczyła wejście na korytarz na porodówkę hehe) Skurcze coraz mocniejsze, ale ekspresem doszłam do 10 cm bo przed 21:00. Ale jeszcze główka nie zeszła, wody też nie odeszły...a ja jako że wykończona to cały czas leżałam i spałam między( to by było na tyle w kwestii planów dotyczących aktywnego porodu) , a na skurczach się budziłam i jęczałam. Wtedy też położna zdecydowała, że idziemy siku - idąc minęłam moją mamę na tym korytarzu i jej mówię, że ma nie czekać, że ma jechać do domku ( TŻ mi później powiedział, że ją przyłapał w międzyczasie na korytarzu jak płakała, a ona sama mi powiedziała, że już powoli chciała wojnę robić bo mnie widziała taką wymęczoną i to tak długo trwało - mam nadzieję, że przy kolejnym porodzie jednak uda mi się jej nic nie mówić ), a następnie na pufę by główka szybciej zeszła. Tam jakieś 20 min i główka zeszła, więc na łóżko znów ( tutaj mój TŻ po prostu był nieoceniony bo jak mi kazali na parciu wyjść na łóżko to dla mnie była to rzecz niemożliwa i on mnie praktycznie na nie przeniósł) i parcie...tutaj 3x na boku i mnie przestawili już na normalną pozycję, no i cały czas pęcherz nie pękł więc mi na ostatnim skurczu przebili i mały był na świecie. W trakcie to myślałam, że kipnę, że mi tyłek rozwali i w ogóle marzyłam o cesarce i zzo, ale po fakcie jednak się cieszę, że cesarki nie było...a ból faktycznie się zapomina. Pamiętam, że bolało ale już jak mocno to niekoniecznie.
A teraz się cieszę, że Daruś już z nami
za opis byłaś bardzo dzielna, tylko sytuacji z mamą nie zazdroszczę. mama nadzieję że u nas da się jakoś tego uniknąć

Cytat:
Wiecie co, z tych.moich poprzednich notek troche wynika, ze okropna jestem,ze nie chcialam.dzielic pokoju z malenstwem bez mamy... Ale wierzcie mi, ja niewiele bym mu pomogla bo mam Sofie obolala, a tylko by sie dziewczyny nawzajem budzily... Aas podziwiam, ze dajess rade z dziewczynami i to tak gladko
nie jesteś okropna po prostu wywalczyłaś bardziej komfortowe warunki dla Sofci jak przystało na dobrą mamusię

a ja znów zaraz mykam na ktg i ciekawa jestem czy wyjdzie jakiś skurcz i mam w końcu pakować tą torbę, czy znowu nastawić się na luz-blues w weekend

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Na szczescie wyniki badan krwi i moczu Sofcia ma dobre mam nadzieje, ze z uszkiem sie szybciutko uporamy

Cytat:
NUNA URODZIŁA :
"Jula urodziła się o 3:45 siłami natury, 3060 i 52 cm. Ma czarne włoski. Jest piękna. Ja wykończona. Nigdy więcej"
gratulacje dla dzielnej mamy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 07:50   #3946
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, kiepski maja tu system, jesli chodzi o malenstwa bez stalej opieki rodzicow...

Nam powiedzieli min 5 dni, ale nastawiac sie na 7.

Jak bylismy u pediatry to zagladala w uszka ale Sofia sie wyrywala i lekarka nie byla w stanie nic stwierdzic. Tu w szpitalu pielegniarka posadzila sobie Sofir na kolana, przytrzymala mocno glowke przy piersi,a laryngolog dlugo zagladala w uszka. No i zobaczyla stan zapalny...
A jak Michasiowi badali uszy?
Ja trzymalam go mocno bokiem trzymalam glowke a doktor
Tym sprzetem ze swiatelkiem zagladal
Stary 2013-06-20, 07:55   #3947
vil84
Wtajemniczenie

Ash ucałuj Sofcię biedna malutka, mam nadzieję że szybko wyjdziecie.
tak z ciekawości, jak wygląda pobyt w szpitalu takiego maleństwa bez mamy? zajmują się nim w ogóle, czy tylko karmienie i papmers? aż serce boli że takie maleństwo jest ciągle samo

Cytat:
NUNA URODZIŁA :

widzę że u niej sms podobny jak u mnie niby się zapomina o bólu jak się zobaczy maleństwo a to "g" prawda bo mnie na samą myśl boli

Nuna gratulacje tyle strachu było i wszystko się dobrze skończyło

Sharp ja po mojej cesarce jak najbardziej mogę zaś ale boję się samej ciąży, jak zaś miałaby być taka problematyczna to podziękuje

kolejna przespana noc za nami P. zasnął o 21, obudził się o 4, zjadł, i spał do 7.30 jest cudowny a jeszcze od dłuższego czasu nie płacze w ogóle nocami, chyba od miesiąca, tylko się kręci w łóżeczku i prycha - dziś tak od 6.30 robił, w końcu o 7.30 się zlitowałam, podeszłam do łóżeczka, a ten oczy jak 5 zł i się cieszy
dziś jedziemy do mamy na 5 dni, mam nadzieję że nocki się nie popsują

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-06-20 o 08:04
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:01   #3948
xal
Zakorzenienie

Cytat:
NUNA URODZIŁA :

Super, gratulacje

Sharp, mnie na samą myśl boli kręgosłup i dostaję szczękościsku Przy nastepnym to się chyba wprost zapytam komu i ile dać za znieczulenie.

Ash ucałuj Sofcię, szkoda mi maluszka, ale dobrze, że znacie już przyczynę jej problemów.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:04   #3949
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Mój dzisiaj też ma z tym problem. Prężył się,wkurzał,pierdział ale zrobił wkońcu.teraz leży w moim łóżku w samym pampku i się rozgląda

Ooo już się wkurza:-P

Cytat:
NUNA URODZIŁA :

NUNKA GRATULACJE!!!!:-*

Witam się w kolejny duszny dzień.
:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:11   #3950
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też zdecydowałam, że warto nianię kupić. Jaką polecacie?
ja kupiłam używaną z aventu.
Początkowo myślałam że niania nie będzie mi potrzebna ale mieszkam w kamienicy z przechodnimi pokojami. I jak np. jestem w łazience to żeby dojść do małej to muszę przejść przez kuchnię, pokój i dopiero w następnym pokoju jest mała. Ściany tutaj mają po 70 cm więc jak jestem w kuchni to jej nie słyszę a co tu mówić o łazience.
Cytat:
Piszesz, że dajesz pić minimum 100 ml tzn. dopajasz czymś poza cyckiem? Czym?
ja karmię mm dlatego dopajam
Cytat:
Jak trzymacie do odbicia? Byle w pionie czy główka jakoś bardzo wysoko? Bo ja jak mojego próbuję trzymać wysoko główką to on baaaardzo, ale to bardzo marudzi, woli tak wtulony w cycki ;p
I siedzicie sobie czy konieczne jest chodzenie?
ja przerzucam przez ramię na siedząco
Cytat:
No ja właśnie zamówiłam, szczerze mówiąc musiałam zamówić 2 Bo nie ma takiego na szerokość 70 cm, tylko na 60 cm a bałabym się zostawić taką 10 cm przerwę więc drugiego dotnę, a najwyżej to co zostanie włożę do wózka
ja mam w spadku od siostry są większe ale musisz patrzeć bo są też do kołysek ja mam ten mniejszy ale daje radę
Stary 2013-06-20, 08:13   #3951
xal
Zakorzenienie

Co do kupy to moja sobie upodobała robić "tylko" w świeże pieluchy
W nocy wzięłam ją nakarmić, odbić, zasypiała już no to szybka zmiana. Oczywiście kupka poszła w trakcie jak ją przewijałam, więc i ja się załapałam i przewijak. Nie wiem czy to nie była 2ga tura czasem, nocnych akcji nie pamiętam dokładnie.
Rano to samo. Zjadła, prężyła się strasznie, ale nic z tego. Coś poszło, więc jak zasnęła ja na przewijak bo przecież po nocnej akcji to ileż tego może być? Przewinięta i czyściutka pokręciła się z 10 minut i druga dostawa kupy

Stary 2013-06-20, 08:16   #3952
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ogolnie to już kumata panienka. swietne ma wloski. po kim taaakie geste?
po dziadku

Cytat:
spac nie możesz?
a wiesz..... lubię sobie wstać tak o 6

dziewczyny jak ubieracie dzieciaczki na noc? moja śpi w pajacyku i nie wiem czy nie jest jej za gorąco. Niczym już nie przykrywam bo i tak się rozkopie

Moja mała wczoraj zasnęła dopiero o 23;/ a mamusia chciała iść wcześniej spać
Stary 2013-06-20, 08:16   #3953
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nuna, wielkie gratulacje! Witamy Julcie na swiecie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ash ucałuj Sofcię biedna malutka, mam nadzieję że szybko wyjdziecie.
tak z ciekawości, jak wygląda pobyt w szpitalu takiego maleństwa bez mamy? zajmują się nim w ogóle, czy tylko karmienie i papmers? aż serce boli że takie maleństwo jest ciągle samo

Nuna gratulacje tyle strachu było i wszystko się dobrze skończyło

Sharp ja po mojej cesarce jak najbardziej mogę zaś ale boję się samej ciąży, jak zaś miałaby być taka problematyczna to podziękuje

kolejna przespana noc za nami P. zasnął o 21, obudził się o 4, zjadł, i spał do 7.30 jest cudowny a jeszcze od dłuższego czasu nie płacze w ogóle nocami, chyba od miesiąca, tylko się kręci w łóżeczku i prycha - dziś tak od 6.30 robił, w końcu o 7.30 się zlitowałam, podeszłam do łóżeczka, a ten oczy jak 5 zł i się cieszy
dziś jedziemy do mamy na 5 dni, mam nadzieję że nocki się nie popsują
Jak placze to przychodza, nakrecaja jej.pozytywke i tyle... Mala i tak jest mega dzielna... Sofia to by sie zaplakala na amen....

Vil dajesz nam nadzieje ogromne z przespanymi nockami Przemka. Moze po ok 2m-cach zaczyna sie ten sen regulowac?

Stary 2013-06-20, 08:20   #3954
Elusiek
BAN stały

Ash trzymam z Adim kciuki za Sofcię, abyście szybko wyszli ze szpitala

Cytat:
NUNA URODZIŁA :

gratulacje

My mieliśmy dziś ciężką nockę, mały całą noc był niespokojny ciągle się wiercił i przeciągał. Ja co chwilę się budziłam i z nim siedziałam. Teraz zasną w huśtawce to mam czas na kawę zbożową i może chwilę snu Dziś idę na wizytę do gina, dziewczyny oprócz zaświadczenia do becikowego trzeba jakieś zaświadczenia brać?
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:23   #3955
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Katate zazdroszczę jeziorka ja mym się bała jechać z takim malcem na mazury

Ashy dużo zdrówka wam życzę!!!

color Tymciu jest śliczny i rośnie jak na drożdżach

loney pięknie wyglądacie

Magiusia za opis

Aaś świetny piknik!!!

vil gratuluję przespanej nocki. U nas też nie było tak źle ale wieczorem mała bardzo świrowała

dobra zmykam na spacer, miałam wam napisać tylko o nunie a trochę nadrobiłam

xal u nas też kupy idą tylko i wyłącznie w świeżą pieluszkę
Stary 2013-06-20, 08:32   #3956
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz..... lubię sobie wstać tak o 6
Dopiero o 6? Śpioch z ciebie
Moja budzi się między 5 a 6 i prawie zawsze jak już tatuś wyjdzie do pracy, żeby mama nie mogła się nawet wysikać bo takie darcie o jedzenie.

Stary 2013-06-20, 08:53   #3957
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
NUNA URODZIŁA :

Nuna gratuluje!!! Dobrze ze pojechalas do tego szpitala

Ja mialam dzis panike z rana bo przy przewijaniu i drobnej toalecie w tym pepka wyciagnelam patyczkiem krew
.aaaaa....niech ten kikut odpada. Dla mnie koszmar.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:00   #3958
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trzymalam go mocno bokiem trzymalam glowke a doktor
Tym sprzetem ze swiatelkiem zagladal
mnie nie było przy badaniu uszka Bartka...
Cytat:
Mój dzisiaj też ma z tym problem. Prężył się,wkurzał,pierdział ale zrobił wkońcu.teraz leży w moim łóżku w samym pampku i się rozgląda
:-*
Bartek jak zasnął to go położyłam na brzuszku i właśnie się trochę wypierdział

Cytat:
dziewczyny jak ubieracie dzieciaczki na noc? moja śpi w pajacyku i nie wiem czy nie jest jej za gorąco. Niczym już nie przykrywam bo i tak się rozkopie
jak było bardzo zimno to body i pajac, później sam pajac a teraz samo body na krótki
[QUOTE=Magiusa;41404272
Ja mialam dzis panike z rana bo przy przewijaniu i drobnej toalecie w tym pepka wyciagnelam patyczkiem krew
.aaaaa....niech ten kikut odpada. Dla mnie koszmar.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]i dobrze,tak ma być! powąchaj czy nie ma przykrego zapachu

Ash my mieliśmy leżeź tydzień, udało się wyjść po 5ciu dniach bo u nas okazało się, że to zapalenie "tylko" przewodu słuchowego. Trzymam aby tak samo było u Was

Nuna, gratuluję!

Stary 2013-06-20, 09:09   #3959
Aaś
Zakorzenienie

Nuna GRATULACJE!!

Ash ok ok. Nie będziemy was odwiedzać :-P Tylko proszę mi się szybko ogarnąć i wychodzić.

Jeju przypomniałam sobie jak dziewczyny leżały na patologii i tam pielęgniarki też przychodziły tylko dać jeść i zmienić pampersa. I musiały dluuuuugo płakać żeby ktoś się zainteresował.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Sharp body na krótki rękaw i skarpetki właśnie dlatego że się rozkopuja i zanim przyjdę do nich to często już mają zimne.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:12   #3960
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hehe Śpiki o śpiki, czyli gluty mi chodziło. Ciągle ma katar i ściągam mu tym "katarkiem" do odkurzacza...masakryczne ilości flegmy. Ale juz jest dużo lepiej
Ahaaaaaa.

Cytat:

Biedactwo. Dobrze, że miałaś to skierowanie na SOR.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Śliczny golasek Nie wiem co mam spakować małej do torby do szpitala. Jak ubiera się noworodki w taki upał??

Ojej kochana trzymaj się tam mocno. Dacie radę
Spakuj sobie dwie opcje, bo nie wiadomo jak to z tą pogodą będzie. Ja mam spakowane body na długi rękaw, półśpiochy i bluzę; ale też wzięłam pajaca. Oprócz tego dodatkowe skarpetki, dwie czapki - jedna cienka i jedna grubsza. Coś z tego zestawu wybiorę na pewno.

Cytat:
szukacie prezentu na dzień tatusia?

http://www.youtube.com/watch?v=bJSoh1_gy1I
Ale cudowne reakcje facetów.

Cytat:
Mi koleżanka poleciła Maltan, bo nie trzeba zmywać przed karmieniem, bo ma glukoze
Niektórzy polecają też samą lanolinę. Jej też nie trzeba zmywać.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dzięki za rady smaruję Mustelą , własnym mlekiem, maścią witaminową i Bepanthen na zmiane, ale przy każdym karmieniu ranki się odnawiają
I jeszcze duuuuużo wietrzyć piersi.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Anoxe my szczepilismy Lenke swoim engerixem.

Wychodzi na to, że tylko puchatkowa tym szczepiła?

Cytat:
Załącznik 5296544
Bossssko!

Cytat:
NUNA URODZIŁA :
Gratulacje! Wygląda na to, że się namęczyła konkretnie. A Julcia miała być bykiem, a jest mniejszym średniaczkiem. Jeszcze raz gratulacje.

Lista się skraca, za chwilę wszystkie pójdą na odchowalnię, a ja będę gadać ze sobą.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości