|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Jestem ciekawa jak bedą sie różnic przewidywania ginow co do wagi dzieciaczkow z rzeczywista waga po urodzeniu. Bede sobie porównywać jak urodzicie
![]() Wiadomo jak to było u Margosi?
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Anulka wszystkiego naj, lekkiego porodu przed terminem i spokojnego Michasia
![]() Pytanie do mam mieszkających poza PL: bedziecie jakos rejestrowac dziecko w polskim USC albo ambasadzie? U nas w tym temacie jest tak często jak było przed ciążą a szyjka magicznie mi się wydłuża więc ta metoda na wywołanie chyba nie zadziała. Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My w sumie sami nie wiemy co robic, ja mam Polski paszport, TZ litewski, mieszkamy w UK. O ile nie jestesmy malzenstwem, to itak maly moze miec dokumenty tylko po mnie. Zastanawiam sie wiec nad wyrobieniem polskiego paszportu tymczasowego, ktory przedluza sie co roku, a przy okazji starac sie o angielskie dokumenty. Idealnie byloby miec i polski i angielski, ale nie wiem jak to w praktyce wyglada.
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i mnie ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Kurde.. do tej pory koleżanka się nie odezwała, żebym przyszła..Sama wczoraj mówiła, że da znać jak wróci po 12.. A od 14 mama z siostrą się zapowiedziały.. No trudno, jak sobie o mnie przypomni, to już za późno. Zresztą ja się nie prosiłam o spotkanie, tylko ona. Tylko wkurzona trochę jestem za tę niesłowność, bo to już któryś raz. Ja tu latam, żeby wszystko sobie czasowo ułożyć, a okazuje się, że niepotrzebnie. |
|||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam przed chwilą po jakieś drobne części fachowcowi, na dworze mozna się rozpłynąć. Jak chciałabym być teraz gdzieś nad wodą i się moczyć
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skwar...juz wole jak jest chlodniej no chyba ze bylabym nad woda...ogarnelam brwi i facjate piling trzaslam i teraz henna i twarz gotowa do wyjscia z domu hahahah zaraz skorki powycinam skroce pazbokcie i prosze trzymac kciuki tez za mnie bo bede pakowac torbe do szpitala!
|
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My podczas kazdej wizyty w Pl ladujemy sobie po kilka ksiazek do plecaka i zabieramy jako podreczny. Duzo juz przywiezlismy, ale 2 polki jeszcze czekaja...
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam czym oddychac, czuje sie okropnie zaraz zwroce wszystko co zjadłam
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na relację ![]() I mnie
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan mnie w ciagu całej ciązy najlepsze kolezanki odwiedzily AŻ raz! i ogólnie wielka olewka, bardoz sie na nich zawiodłam a znamy sie od przedszkola.
A Twoja znajoma bardoz niefajnie zrobila ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- jesteśmy maleńkie, niewidoczne |
|
|
|
#3584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie mysle czy nie wypadaloby gdzies glosic w polskim urzedzie/ambasadzie ze mam dziecko i zeby to dziecko moglo kiedys ewentualnie wyrobic polski paszport bo nigdy nie wiadomo jak to bedzie za 10, 20 czy nawet 40 lat. Wszystko sie moze kiedys przydac. |
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Ja też bym chciała nad wodę
![]() DOTKA aleś się odpicowała a ja byłam z siebie dumna wczoraj, że się ogoliłam calutka ![]() za pakowanie, u mnie torby stoją już jakiś czas, ciągle tylko coś dopakowuję, tak na raty mi to idziePrasowanie leży naszykowane ale zabrać się za nie nie mogę jakaś senna się zrobiłamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam prysznic i od razu mi lepiej. |
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odjechał kurier
Ale niewiele do szczęścia mi potrzeba! Zaraz przeniesiemy na balkon rzeczy, które zostały do schowania w przyszłej szafie wnękowej (do 6 dni będzie) i zabieram się za mycie podłóg. Jeszcze tylko łóżeczko czeka na skręcenie
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Idę chyba zaraz poleżeć przed tv ![]() Później może coś posprzątam Np. mieszkanie |
|
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wiecie moze czy mozna w pl wyrobic dowod tymczasowy niemowlakowi? |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
remont na finiszu ciazy to nie jest za dobry pomysl- ale co zrobic |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też czekamy na szafę wnękową Prawdopodobnie we wtorek będą montować
|
|
|
|
|
#3592 | ||||
|
Zadomowienie
|
No nie, szok w trampkach moja sierść wlazła właśnie w złożoną na cztery kołdrę
Ten pies chyba nie ma granicy gorąca przecież tam jest z milion stopni Zastanawiam sie jak Antek będzie znosił takie upały TŻ właśnie mu skręca szafę. Jeszcze nie słyszę aby zbytnio ubliżał śrubkom czy też deskom więc chyba nie jest najgorzej ![]() A ja jeszcze dziś na zajęcia muszę iść bo nie ma mnie kto wpisać Cytat:
Cytat:
Nie wiem zobaczę chyba jak będzie skóra Antosia reagowała na wodę u nas bo mamy chyba jedną z najtwardszych w PL.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Marionette my też mamy twardą wodę i najbardziej odczuwam to po skórze i włosach. Dlatego mamy założony filtr prysznicowy taki o: http://allegro.pl/filtr-prysznicowy-...311901693.html
Wystarcza na ok 4 miesiące. Wiem, że można też założyć filtr przy głównym zaworze dopływu wody, ale osobiście nie odczuwam takiej potrzeby. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-20 o 14:18 |
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
widze ze dzis w nocy wykanczamy watek co???
![]() szykuj sie EN ![]() a z wiadomosci udalo mi sie dowiedziec ze do konca przyszlego tygodnia powinnam miec kaske na koncie w koncu jakies pozytywne wiadomosci.....no i jutro najpozniej w pon zanosze wniosek o macierzynskie do socjala a w przyszlym tyg dostajemy papiery o to dofiunansowanie do chaty.. Boze byle to wszystko wyszlo w miare bezproblemowo
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz czekam na mamę i siostrę.. mąż może też za godzinkę-dwie się pokaże.. współczuję wszystkim, którzy muszą teraz pracować, zwłaszcza fizycznie... w mieszkaniu mam już 29 stopni, gdzie z rana było 26
|
|
|
|
|
#3599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
byłam u dermatologa i to nie półpasiec przecież to tylko wysypka, a potem jak powiedziałam, że mam to pierwszy raz to tylko dała jakąś maść i kazała się nie przejmować. Swoje oczywiście się naczekałam, bo prawie 2 h taka kolejka była, dobrze, że chociaż miałam miejsce siedzące bo była też kobieta w ciąży która później przyszła to nikt jej miejsca nie ustąpił i tak biedna stała
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dowodow - nie sadze, ze cos takiego wydaja. Przeciez dzieciom urodzonym w PL tez nie wydaje sie dowodow. Co najwyzej mozecie wyrobic PESEL w USC
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

widocznie nie mój czas na rodzenie
a tak już bym chciała

A jakbym sama chciała się na kogoś rzucić to też bym nie dała rady

Np. mieszkanie
Ten pies chyba nie ma granicy gorąca przecież tam jest z milion stopni