Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 13:25   #3571
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Dotarłam właśnie do domku, niestety jeszcze samawidocznie nie mój czas na rodzenie a tak już bym chciała
Może coś w weekend się ruszy, w sobotę mam urodziny

Gratulację dla Margosi

Dziękuję bardzo eveewe za każdego sms'a z osobna
Nie wiem czy będę w stanie chociaż trochę Was nadrobić, bo mam dzisiaj trochę zajęć w domu bo jutro w końcu wraca po dobrym miesiącu Tż z trasy i muszę troche ogarnąć chatkę może sprzątanie zadziała

Buziaki
witaj z powrotem

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:28   #3572
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Jestem ciekawa jak bedą sie różnic przewidywania ginow co do wagi dzieciaczkow z rzeczywista waga po urodzeniu. Bede sobie porównywać jak urodzicie
Wiadomo jak to było u Margosi?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:28   #3573
moonlightdancer
Rozeznanie

Anulka wszystkiego naj, lekkiego porodu przed terminem i spokojnego Michasia Za kilka msc też mi tyle stuknie
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Na zarejestrowanie małej w USC masz 14 dni od jej urodzenia.
Pytanie do mam mieszkających poza PL: bedziecie jakos rejestrowac dziecko w polskim USC albo ambasadzie?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No i nie jest tak, ze po pierwszym orgazmie wychodzi
U nas w tym temacie jest tak często jak było przed ciążą a szyjka magicznie mi się wydłuża więc ta metoda na wywołanie chyba nie zadziała.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
u nas transfer będzie odwrotny - od teściowej do nas.. ale nie wiem kiedy, bo już półek nie starcza...
Ja też mam przetransportowac swoje książki z PL tutaj i nie wiem jak już wcześniej rozdałam wszystkie które mogły się komukolwiek przydać w szkole/nauce. Zasilę pewnie jeszcze bibliotekę ale ciągle zostaje sporo takich z którymi nie chce się rozstawać a rodzice ich u siebie trzymać nie będą
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:35   #3574
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość

Pytanie do mam mieszkających poza PL: bedziecie jakos rejestrowac dziecko w polskim USC albo ambasadzie?
Akurat dzis o tym myslalam
My w sumie sami nie wiemy co robic, ja mam Polski paszport, TZ litewski, mieszkamy w UK. O ile nie jestesmy malzenstwem, to itak maly moze miec dokumenty tylko po mnie. Zastanawiam sie wiec nad wyrobieniem polskiego paszportu tymczasowego, ktory przedluza sie co roku, a przy okazji starac sie o angielskie dokumenty.
Idealnie byloby miec i polski i angielski, ale nie wiem jak to w praktyce wyglada.
Stary 2013-06-20, 13:38   #3575
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Jak Ty to zrobilas? Nie ominelas chyba nikogo
mnie ominela
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:38   #3576
jakierka
Zadomowienie

Jezeli bedziemy wyrabiac dokumenty polskie, to w ambasadzie.
Stary 2013-06-20, 13:48   #3577
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witam się z moim małym pierniczkiem w 34 Tygodniu

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Zdjęłam wczoraj wieczorem obrączkę i pierścionek zaręczynowy i latam taka bezpańska
Pochwaliłam się tym mężowi, a ten się śmieje ze mnie, że na ten brzuch to raczej nikogo bym nie poderwała A jakbym sama chciała się na kogoś rzucić to też bym nie dała rady
Ja już od kilku tygodni taka bezpańska chodzę

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane, jestem już w domku

Na początku gratuluję Margosi syneczka

Ależ to wyszło, akurat jak mnie nie było pierwsze rozpakowanko było, do tego pomyliłam się, bo obstawiałam Malinkę.

A właśnie jak ona, co się dzieje?

Mam do nadrobienia ponad 60 str. i chyba nie dam rady.

U mnie wszystko ok. 2x dziennie ktg po 30 min., 5-6 razy dziennie dodatkowo słuchanie serduszka, mocz, krew, usg. Porobili mi badania, próby watrobowe, na krzepliwość, cukier wszystko ok. Nawet nie wiadomo co sie dzieje, bo cukry miałam za niskie i już sobie podjadam trochę. Dziwne to wszystko. W domu też mi nisko wychodzą, to gdzie moja cukrzyca zniknęła. Liczyłam ruchy 3 razy dziennie, do domu dostałam kartę ruchów. Hemoglobinka śliczna ewidentnie końcówka ciąży mi słuzy.

Szyjka krótka, ale trzyma, Michałek głowa nisko bardzo, już w kanale, czyli jak to okreslił lekarz, aby rozwarcie było to poród powinien szybko pójść. Mały juz jest tam gdzie powinien przy porodzie. Tyle, że ja bede miała cc, bo lekarz nie chce ryzykować. Cesarka ok. 15-17 lipca
witaj

Cytat:
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mnie ominela
i mnie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Kurde.. do tej pory koleżanka się nie odezwała, żebym przyszła..Sama wczoraj mówiła, że da znać jak wróci po 12.. A od 14 mama z siostrą się zapowiedziały.. No trudno, jak sobie o mnie przypomni, to już za późno. Zresztą ja się nie prosiłam o spotkanie, tylko ona. Tylko wkurzona trochę jestem za tę niesłowność, bo to już któryś raz. Ja tu latam, żeby wszystko sobie czasowo ułożyć, a okazuje się, że niepotrzebnie.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:52   #3578
surka
Zakorzenienie

Byłam przed chwilą po jakieś drobne części fachowcowi, na dworze mozna się rozpłynąć. Jak chciałabym być teraz gdzieś nad wodą i się moczyć
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:53   #3579
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ale skwar...juz wole jak jest chlodniej no chyba ze bylabym nad woda...ogarnelam brwi i facjate piling trzaslam i teraz henna i twarz gotowa do wyjscia z domu hahahah zaraz skorki powycinam skroce pazbokcie i prosze trzymac kciuki tez za mnie bo bede pakowac torbe do szpitala!

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:55   #3580
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Anulka wszystkiego naj, lekkiego porodu przed terminem i spokojnego Michasia Za kilka msc też mi tyle stuknie

U nas w tym temacie jest tak często jak było przed ciążą a szyjka magicznie mi się wydłuża więc ta metoda na wywołanie chyba nie zadziała.

Ja też mam przetransportowac swoje książki z PL tutaj i nie wiem jak już wcześniej rozdałam wszystkie które mogły się komukolwiek przydać w szkole/nauce. Zasilę pewnie jeszcze bibliotekę ale ciągle zostaje sporo takich z którymi nie chce się rozstawać a rodzice ich u siebie trzymać nie będą
My chcemy zarejestrowac w ambasadzie, ale jeszcze nie dowiadywalismy sie jak to wyglada, kiedy jechac itp W kazdym razie mam nadz. ze dokumenty malucha szybko do nas trafia czy polskie czy dunskie bo chcemy jechac do Pl na koniec sierpnia.

My podczas kazdej wizyty w Pl ladujemy sobie po kilka ksiazek do plecaka i zabieramy jako podreczny. Duzo juz przywiezlismy, ale 2 polki jeszcze czekaja...

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:57   #3581
iwona335
Zakorzenienie

nie mam czym oddychac, czuje sie okropnie zaraz zwroce wszystko co zjadłam

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ale skwar...juz wole jak jest chlodniej no chyba ze bylabym nad woda...ogarnelam brwi i facjate piling trzaslam i teraz henna i twarz gotowa do wyjscia z domu hahahah zaraz skorki powycinam skroce pazbokcie i prosze trzymac kciuki tez za mnie bo bede pakowac torbe do szpitala!
ambitne plany
Stary 2013-06-20, 13:58   #3582
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dotarłam właśnie do domku, niestety jeszcze samawidocznie nie mój czas na rodzenie a tak już bym chciała
Witaj w domku
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
pędzę na wizytę, pa
Czekamy na relację
Cytat:
Cytat:
mnie ominela
I mnie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:59   #3583
iwona335
Zakorzenienie

dzoan mnie w ciagu całej ciązy najlepsze kolezanki odwiedzily AŻ raz! i ogólnie wielka olewka, bardoz sie na nich zawiodłam a znamy sie od przedszkola.
A Twoja znajoma bardoz niefajnie zrobila

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Witaj w domku

Czekamy na relację

I mnie
jesteśmy maleńkie, niewidoczne pewnie dlatego
Stary 2013-06-20, 14:00   #3584
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie wiec nad wyrobieniem polskiego paszportu tymczasowego, ktory przedluza sie co roku, a przy okazji starac sie o angielskie dokumenty.
Idealnie byloby miec i polski i angielski, ale nie wiem jak to w praktyce wyglada.
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Jezeli bedziemy wyrabiac dokumenty polskie, to w ambasadzie.
Corcia będzie miała emiracki paszport bo mieszkamy tutaj, nie planujemy przeprowadzki, ojciec dziecka to Emiratczyk no i chyba żaden inny kraj nie dba tak bardzo o swoich obywateli jak Emiraty Arabskie więc wszystko na plus.
Jedynie mysle czy nie wypadaloby gdzies glosic w polskim urzedzie/ambasadzie ze mam dziecko i zeby to dziecko moglo kiedys ewentualnie wyrobic polski paszport bo nigdy nie wiadomo jak to bedzie za 10, 20 czy nawet 40 lat. Wszystko sie moze kiedys przydac.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:01   #3585
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Ja też bym chciała nad wodę
DOTKA aleś się odpicowała a ja byłam z siebie dumna wczoraj, że się ogoliłam calutka
za pakowanie, u mnie torby stoją już jakiś czas, ciągle tylko coś dopakowuję, tak na raty mi to idzie

Prasowanie leży naszykowane ale zabrać się za nie nie mogę jakaś senna się zrobiłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:02   #3586
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Doczekasz się. A w sumie fajnie, że nie musisz czekać w szpitalu, tylko w domku.

Wzięłam prysznic i od razu mi lepiej. Zrobiłam od razu mizerię, obrałam ziemniaczki, pozmywałam. Teraz poodpoczywam chwilkę i wracam do roboty. Niewiele dziś robię, bo nie mam sił, ale odkurzyć muszę bezwzględnie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:03   #3587
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Właśnie odjechał kurier
Ale niewiele do szczęścia mi potrzeba! Zaraz przeniesiemy na balkon rzeczy, które zostały do schowania w przyszłej szafie wnękowej (do 6 dni będzie) i zabieram się za mycie podłóg.
Jeszcze tylko łóżeczko czeka na skręcenie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:05   #3588
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
jesteśmy maleńkie, niewidoczne pewnie dlatego

Idę chyba zaraz poleżeć przed tv
Później może coś posprzątam Np. mieszkanie
Stary 2013-06-20, 14:06   #3589
Myszolka91
Raczkowanie

Cytat:

W poniedzialek bylismy w USC w pl i pani powiedziala ze powinno sie zarejsetrowac dziecko. trzeba przetlumaczyc akt urodzenia dziecka i przyjechac aby nadac mu jakis numer identyfikacyjny czy jakos tak hehe
a wiecie moze czy mozna w pl wyrobic dowod tymczasowy niemowlakowi?
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:06   #3590
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Właśnie odjechał kurier
Ale niewiele do szczęścia mi potrzeba! Zaraz przeniesiemy na balkon rzeczy, które zostały do schowania w przyszłej szafie wnękowej (do 6 dni będzie) i zabieram się za mycie podłóg.
Ty to masz z tym remontem
remont na finiszu ciazy to nie jest za dobry pomysl- ale co zrobic
Stary 2013-06-20, 14:07   #3591
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie odjechał kurier
Hura

My też czekamy na szafę wnękową Prawdopodobnie we wtorek będą montować
Stary 2013-06-20, 14:07   #3592
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

No nie, szok w trampkach moja sierść wlazła właśnie w złożoną na cztery kołdrę Ten pies chyba nie ma granicy gorąca przecież tam jest z milion stopni W domu strasznie duszno i gorąco. Patrzyłam na allegro są takie klimatyzatory np stojące wyglądają trochę jak kolumna głośniowa takie nawet eleganckie i jeden kosztuje 300 zł a na nasze mieszkanie dwa by wystarczyły tak myślę więc może kiedyś w naszej świetlanej przyszłości finansowej uda się coś takiego zakupić bo inaczej wykorkuję.
Zastanawiam sie jak Antek będzie znosił takie upały
TŻ właśnie mu skręca szafę. Jeszcze nie słyszę aby zbytnio ubliżał śrubkom czy też deskom więc chyba nie jest najgorzej

A ja jeszcze dziś na zajęcia muszę iść bo nie ma mnie kto wpisać

Cytat:
My tez chcemy kapac codziennie. Szczegolnie biorac pod uwage fakt, ze to srodek lata i taka kapiel pewnie bedzie mala ulga dla maluszka

A co do twardej wody: mozna ja jakos zmiekczyc? Czy dodanie do wody jakiegos kosmetyku zmiekczy ja troche? U nas chyba woda b.twarda bo czajnik musze co kilka dni czyscic z kamienia...

ja czulam tylko jeden raz czkawke i to o 4 rano, wiec gdybym akurat nie przebudzila sie na siku to pewnie bym jej nie zauwazyla...
Nie bardzo chyba się da zmiękczyć wiadomo dodanie olejku nawilży ale raczej nie zmiękczy.
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Ja kąpałam dziecia od początku codziennie i do tej pory tak jest, no chyba że czasem Nam wypadnie DZIEŃ DZIECKA i późno wracamy, młody zaśnie w samochodzie i tylko wnosimy go do łóżka... generalnie codziennie kąpiemy Dobrze jest u dziecka wdrukować pewne schematy... u Nas np. do tej pory działają te same mechanizmy... Oliwek o 19 wcina kaszę, potem idziemy się kąpać i 19.30-40 jest już w łóżku i sobie sam zasypia u siebie w pokoju Nie mamy z tym problemu, ale wymagało to od Nas trochę systematyczności i poświęcenia, żeby na tą 19 zazwyczaj w domu jednak już być
No z tym schematem żeby się maluch uczył rytmu dnia też się zastanawiałam. Może udałoby się zachować taką rutynę gdyby zawsze o tej porze była po prostu toaleta, raz kąpanie a raz dokładne wycieranie itp Nie wiem zobaczę chyba jak będzie skóra Antosia reagowała na wodę u nas bo mamy chyba jedną z najtwardszych w PL.
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy poczułam dość późno, ale od tego czasu czuję co jakiś czas. Michaś miał okres, że miewał czkawkę kilka razy w ciągu dnia przez kilka dni, a że nie lubię tego uczucia, to cieszę się, że teraz zdarza się rzadziej.

Mówi się, żeby partnerów nie zmuszać, że to powinna być ich decyzja itd. ale dla mnie tłumaczenie faceta, że nie da rady jest troszkę egoistyczne. Razem zdecydowaliśmy się na dziecko, razem je zrobiliśmy, więc razem przez to przejdźmy. My musimy dać radę, a oni nie mogą?! To nas boli, to my cierpimy fizycznie. Fajnie żeby nas najbliższa osoba, ojciec dziecka w tym momencie wspierał.
Gdyby mój mąż oczywiście nie chciał, to bym go nie zmuszała, ale na pewno byłabym zawiedziona. Nawet nie zła, ale byłoby mi bardzo przykro.
Zgadzam się dokładnie co do słowa. Na chwilę obecną nie ma u mnie takiej opcji bo przy cc nie może być TŻ, ale gdy rozmawialiśmy jeszcze o możłiwości sn i TŻ parę razy powiedział, że on chyba by nie dał rady też poczułam się zawiedziona bo mnie o to czy dam radę nikt nie pytał i pytał nie będzie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
GHIA to cudeńko do stóp to omega
My mamy zamiar kąpać małego codziennie. Przede wszystkim ze względu na utrzymanie rutyny, no i ten upał dodatkowo, sama źle się czuje jak kleję się od potu więc synka też chcę od tego uchronić
No widzisz omega nie wiedziałam. A co do kąpania to też na pewno jak się spoci maluszek to bym go tak nie zostawiła tylko może nawilżające chusteczki dały by radę a nie musiałabym moczyć Antka. Chociaż nie wiem, ale widzę, że jednak bardzie w stronę kąpania codziennego idzie większość z Was
Stary 2013-06-20, 14:08   #3593
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Idę chyba zaraz poleżeć przed tv
Później może coś posprzątam Np. mieszkanie
nie wyglupiaj sie, to ciężka robota, leż i oblewaj sie potem
Stary 2013-06-20, 14:12   #3594
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Corcia będzie miała emiracki paszport bo mieszkamy tutaj, nie planujemy przeprowadzki, ojciec dziecka to Emiratczyk no i chyba żaden inny kraj nie dba tak bardzo o swoich obywateli jak Emiraty Arabskie więc wszystko na plus.
Jedynie mysle czy nie wypadaloby gdzies glosic w polskim urzedzie/ambasadzie ze mam dziecko i zeby to dziecko moglo kiedys ewentualnie wyrobic polski paszport bo nigdy nie wiadomo jak to bedzie za 10, 20 czy nawet 40 lat. Wszystko sie moze kiedys przydac.
Ewentualnie mozecie wyrobic zarowno emiracki paszport, jak i polski, Po prostu zrobcie to tak, aby zadna ze stron nie wiedziala o tym drugim paszporcie ( no chyba ze mozna podwojny, ale nie sadze).
Stary 2013-06-20, 14:15   #3595
Neni1984
Zakorzenienie

Marionette my też mamy twardą wodę i najbardziej odczuwam to po skórze i włosach. Dlatego mamy założony filtr prysznicowy taki o: http://allegro.pl/filtr-prysznicowy-...311901693.html

Wystarcza na ok 4 miesiące.
Wiem, że można też założyć filtr przy głównym zaworze dopływu wody, ale osobiście nie odczuwam takiej potrzeby.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:18
Stary 2013-06-20, 14:16   #3596
ita83
Wtajemniczenie

widze ze dzis w nocy wykanczamy watek co???

szykuj sie EN

a z wiadomosci udalo mi sie dowiedziec ze do konca przyszlego tygodnia powinnam miec kaske na koncie

w koncu jakies pozytywne wiadomosci.....no i jutro najpozniej w pon zanosze wniosek o macierzynskie do socjala

a w przyszlym tyg dostajemy papiery o to dofiunansowanie do chaty..

Boze byle to wszystko wyszlo w miare bezproblemowo
Stary 2013-06-20, 14:17   #3597
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
widze ze dzis w nocy wykanczamy watek co???

szykuj sie EN

a z wiadomosci udalo mi sie dowiedziec ze do konca przyszlego tygodnia powinnam miec kaske na koncie

w koncu jakies pozytywne wiadomosci.....no i jutro najpozniej w pon zanosze wniosek o macierzynskie do socjala

a w przyszlym tyg dostajemy papiery o to dofiunansowanie do chaty..

Boze byle to wszystko wyszlo w miare bezproblemowo
No w końcu jakieś dobre wieści
Stary 2013-06-20, 14:18   #3598
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dzoan mnie w ciagu całej ciązy najlepsze kolezanki odwiedzily AŻ raz! i ogólnie wielka olewka, bardoz sie na nich zawiodłam a znamy sie od przedszkola.
A Twoja znajoma bardoz niefajnie zrobila
W ogóle ona i jej mąż są jacyś nierozgarnięci.. Kurde nie będę przecież wydzwaniać z tekstem 'i co mogę już przyjść?'.. zwłaszcza, że już wczoraj miałyśmy się spotkać i też nie dała pierwsza znać, zadzwoniłam..i dowiedziałam się, że do pracy pilnie musiała iść.. mąż mi świadkiem, że dzisiaj po powrocie miała się odezwać do mnie.. a ja już dzwonić drugi raz nie zamierzam.. Pewnie w jej oczach wyjdzie, że miałam przyjść i się nie pokazałam..tak to z nią właśnie bywa

Teraz czekam na mamę i siostrę.. mąż może też za godzinkę-dwie się pokaże.. współczuję wszystkim, którzy muszą teraz pracować, zwłaszcza fizycznie... w mieszkaniu mam już 29 stopni, gdzie z rana było 26

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:18   #3599
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Kurde.. do tej pory koleżanka się nie odezwała, żebym przyszła..Sama wczoraj mówiła, że da znać jak wróci po 12.. A od 14 mama z siostrą się zapowiedziały.. No trudno, jak sobie o mnie przypomni, to już za późno. Zresztą ja się nie prosiłam o spotkanie, tylko ona. Tylko wkurzona trochę jestem za tę niesłowność, bo to już któryś raz. Ja tu latam, żeby wszystko sobie czasowo ułożyć, a okazuje się, że niepotrzebnie.
nie cierpię jak ktoś tak robi, dała by znać co i jak a nie ty cały czas czekasz, baty jej się należą
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za pakowanie, ja się też przymierzam ale jeszcze chcę koszule poprać i kupić jutro kapcie i szlafrok
Cytat:
Właśnie odjechał kurier
super już końcówka u was, lada dzień wszystko będzie gotowe

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No nie, szok w trampkach moja sierść wlazła właśnie w złożoną na cztery kołdrę Ten pies chyba nie ma granicy gorąca przecież tam jest z milion stopni W domu strasznie duszno i gorąco. Patrzyłam na allegro są takie klimatyzatory np stojące wyglądają trochę jak kolumna głośniowa takie nawet eleganckie i jeden kosztuje 300 zł a na nasze mieszkanie dwa by wystarczyły tak myślę więc może kiedyś w naszej świetlanej przyszłości finansowej uda się coś takiego zakupić bo inaczej wykorkuję.
Zastanawiam sie jak Antek będzie znosił takie upały
TŻ właśnie mu skręca szafę. Jeszcze nie słyszę aby zbytnio ubliżał śrubkom czy też deskom więc chyba nie jest najgorzej
hahah dobre

byłam u dermatologa i to nie półpasiec , najpierw babka coś tam majaczyła że trzeba to wyciąć przecież to tylko wysypka, a potem jak powiedziałam, że mam to pierwszy raz to tylko dała jakąś maść i kazała się nie przejmować. Swoje oczywiście się naczekałam, bo prawie 2 h taka kolejka była, dobrze, że chociaż miałam miejsce siedzące bo była też kobieta w ciąży która później przyszła to nikt jej miejsca nie ustąpił i tak biedna stała

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:18   #3600
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
W poniedzialek bylismy w USC w pl i pani powiedziala ze powinno sie zarejsetrowac dziecko. trzeba przetlumaczyc akt urodzenia dziecka i przyjechac aby nadac mu jakis numer identyfikacyjny czy jakos tak hehe
a wiecie moze czy mozna w pl wyrobic dowod tymczasowy niemowlakowi?
Mozecie wszystko zalatwic zagranica (w konsulacie/ambasadzie) tam gdzie mieszkacie. Po wyrobieniu paszportu tymczasowego, ktory jest wazny przez okres 12 m-cy nalezy ten paszport umiejscowic w USC w Polsce przed uplywem jego waznosci aby moc otrzymac kolejny paszport tymczasowy.

Co do dowodow - nie sadze, ze cos takiego wydaja. Przeciez dzieciom urodzonym w PL tez nie wydaje sie dowodow. Co najwyzej mozecie wyrobic PESEL w USC

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości