|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
kąpiemy go zwykle po powrocie ze spaceru na którym śpi, więc raczej niezmęczenie... chociaż już sama nie wiem...
Cytat:
zawsze kąpiemy go ok 19-20 jak wracamy ze spaceru albo jeśli nie byliśmy na spacerze i nie spał wcześniej to już koło 19 jak się robi marudny.I tak płacze jak się go już rozbiera ale to wydaje mi się zmęczenie z tym, że jak go wcześniej wkładaliśmy do wody to się uspokajał, śmiał się, gadał sobie, nie chciał w ogóle z wody wychodzić. A od tej soboty płacze już jak go rozbieramy, potem jak go wkładamy to robi mega histerię i drze się cały czas, potem na przewijaku zznowu się drze i drze się aż mu nie dam cyca wtedy się uspokaja. Cytat:
po 2 pobieranie na mikrometodę wiążę się często z ryzykiem np skrzepu albo hemolizy dzięki czemu próbka nie nadaje się do badania i trzeba pobierać ponownie więc kolejny stres dla nas i dla dzidziusiów po 3 często wyniki sa przekłamane np OB z mikrometody jak wychodzi powyżej bodajże 50 (u nas w labie) to sugeruje się pobieranie z żyły więc kolejne kłucie itd tak ogólnie to jest taka różnica bo to zależy od labu od tego jaki mają sprzęt. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ![]() My na 3 szczepieniu też szok przeżyliśmy bo tak się darła. I po jakiejś godzince daliśmy pedicetamol. A u Was jeszcze teraz gorąc dochodzi to już w ogóle ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ziemniaczki obrane, mielone zrobione, czeka w lodówce na pieczenie. Zuzia pluła dziś kalafiorem, nawet w ok go miała ![]() ![]() Black cofnęłam się by zdjęcie zobaczyć. Super wyglądacie ![]() Podasz jeszcze raz linka bo sobie nie zapisałam, może się też skuszę ?? Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja od jakiegoś czasu wcześniej chodzi spać i kąpiel musi być przesunięta bo inaczej płacze. Cytat:
Cytat:
I wiecie jest problem: w sierpniu mam wesele - w nowym targu - z poprawinami. Nie wiem czy jechać. Bez Małej mogłabym, zostawić z którąś z babć - ale ja nie wiem jak do tego czasu będzie z jedzeniem - a pamiętajcie, że ona butli nie ruszy..nie da rady cały dzień ciągnąć na stałym jedzeniu.. A zabrać ją - chciałabym, ale tak na loikę - bidulka musi iść spać o swojej porze, pokoje by były w jakiejś odległości od sali na pewno..no to musielibyśmy się zwijać z imprezy koło 21:00 to nie wiem czy jest sens - męczyć i siebie i dziecko.. Poczyniłam zakupy: 1) http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...312180354.html - pozazdrościłam Wam 2) http://allegro.pl/bobas-nieprzemakal...334897291.html - żeby nam się lepiej jadło. Od jednego użytkownika,. żeby przyoszczędzić na dostawie. Zapisałam Małą na usg głowy na 25.06 - martwię się tym ciemiączkiem, wielkie cały czas.. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Aha : i wreszcie holle zamówiłam. Jaglaną bezmleczną i jaglaną bezmleczną jabłko - gruszka. 100 ml mojego mleka to nie będzie ciężko uzyskać. Jedna sesja ściągania z rana i już. Dam radę. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Karusia, ładna waga.
![]() Bokeh, o tym też właśnie myślimy, tylko muszę zrobić rozeznanie, czy ktoś poleca jakąś niańkę, bo nie ufam obcym ludziom i sama nie znam nikogo, kto się opiekuje "zawodowo" dziećmi... Ale to jest dobry pomysł, bo właśnie wiem, że rodzice woleliby być z nami na dole w sali... No cóż, widzę, że nie tylko moja "ściemnia" przy jedzeniu... ![]() Marsi, przesyłka doszła, dziękuję. ![]() ![]() Aga, dopiero doczytałam ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-20 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co z naszym spotkaniem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3998 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nawijko moj mały miał juz kilka razy krew pobierana, zawsze z główki.Jak raz bylismy na IP i mowilam lekarzowi, ze mam morfo, to od razu zapytał z czego pobierano. Bo jak z palca to nawet nie chce zobaczyc. Zaraz mi padnie bateria w laptopie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Wtajemniczenie
|
Co do ciemiaczka, moj tez ma duze. Lekarz powiedział, ze do 20 miesiaca zycia moze sie zrastac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. To małe. Moja ma wielkie jak dla mnie. Rozwija sie chyba ok, ale mimo podwójnej wit. D ono jest cały czas takie samo... Nancy, a po południu nie da rady? Tz co druga sobotę ma pracująca, i najbliższą akurat też, w domu jest dopiero po 14. Inna kwestia że dzieciom będzie mniej gorąco?? Piszę z łazienki, z dzieckiem na rękach, uspanym przy suszarce.. Hppe: co nakupowałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Wtajemniczenie
|
Hej, bardzo, bardzo, bardzo Was przepraszam za moją nieobecność
![]() ![]() ![]() Może mnie nie być do poniedziałku, nie gniewajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Black, antoinette dzięki
![]() Dziewczyny czy małej mogę dać wodę do picia z dzbanka filtrującego bez gotowania ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Buhahaha
![]() zapomnialam, ze wyslalismy rezygnacje upc i nie mamy ani tv, ani internetu, ani telefonu ![]() ![]() Meneq ![]() ![]() mt podobno da sie zrobic ![]() a niedoszla absolwentka - problemy rodzinne, a co za ym idzie finansowe. Musialam isc na caly etat do pracy bo inaczej nie byloby co jesc. Jak wyszlysmy na prosta to juz nie kontynuowalam niestety Komus cos jeszcze mialam odpisac i nie pamietam co:P Nooo to z racji tego ze teraz nie mamy neta to faktycznie powinno mnie byc mniej ![]() Pietraszko pospal 2godz teraz, ja z nim. Wiecie,wydaje mi sie, ze zmienia sobie powoli rytm przez te upaly - w dzien wiecej spania, w nocy wiecej aktywnosci, bo chlodniej. Ehhh nie wiem, pozwalac mu? Zebym tylko jakiegos wampira nie wychowala co sie slonca bedzie bal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przy pobraniu z glowki dziec tez mi sie wiercil... Jedna pielegniara trzymala mocno przycisnietego do kozetki, a druga pobierala... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Kupiłam ten śliniaczek co Ty, a poz tym wzięłam sobie filtry do Fridy, Białego Jelenia do butelek razy 2, okrycie kąpielowe w końcu większe i kubek niekapek z Aventu od 6 miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bardzo dziękuję za poddanie pomysłu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
KOniec cholera!!! Idę szukać wolnej frzjerki albo sama się opie.rdole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | ||
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- lady to znakomicie. Kiedy bedzie gotowe? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I gdzie by tu, żeby dzieciom odpowiadało?? Byłabyś z Tż? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Nancy: rzucam godzinę 17:00 np? Jestem szalenie ciekawa jakie dzieci będą miały humorki, mam nadzieję, że nie będziemy się musieli zwijać do domu szybko ![]() Przypomnij mi gdzie wy dokładniej mieszkacie?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Przywiązaliśmy do wentylatora wstążki i jak chodzi to dzieci ma zaciesz
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
Borek - niedaleko przychodni na niemcewicza i tamtejszej biedry.
Jest u was gdzie spacerować? |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() sorry ale ![]() Ale u nas CZIKA dzisiaj!!! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
Park przy przychodni. Dośc spory jest.
I w razie kryzysu typu : kupa w pieluszce czy jojczek nie do uspokojenia to się zwyczajnie możemy ewakuować do nas do domu ( w sensie zaprosić was). Tylko ja ci jeszcze kochana potwierdzę, muszę zapytać tż - z jego trybem pracy nigdy nic nie wiadomo.;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.