Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 13:28   #4021
meduzza
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

O kurczę ale mi Luliana zasnęła-położyłam ją do kołyski, bujłam raz i odlot. Chyba ten upał taki.
Posprzątam i nadrobię Was jak ktoś weźmie Małą, Tż albo t.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:45   #4022
insolito
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

U nas nocka super raz tylko karmiłam aż się zdziwiłam że tak dobrze spała. Rano z tż stwierdziliśmy że się wyspaliśmy

w ogóle dwa dni temu spotkałam się z moja koleżnaką która prawie 2 lata była w Stanach no i przywiozła Hani taką śliczną sukienkę, tylko nie umiem dokładnie na stronie znaleść tego wzoru bo model taki http://www.carters.com/carters/Dress...dresses&start= tylko kwiaty cale czarno-białe i też ta różowa kokardka, śliczna jest. W ogóle te rzeczy z carter's są piękne i tylko 8$ ta sukienka to w przeliczeniu na nasze wychodzi tyle co w PL za jakieś ciuszki, a wzory mają tam świetne. Na allegro strasznie są drogie te rzeczy bo z wysyłką z USA wychodzą straszne ceny.....

Zazdroszczę jej trochę że tam była, język podszkoliła tak że masakra, pozwiedzała strasznie dużo, faceta poznała, zobaczymy mam nadzieję że im się uda przetrwać rozłąkę. Ale jak np opowiadała to opiekunka do dzieci (ona tam była) zarabia do 600$ na tydzień ! a obowiązki (w zależności od wieku dziecka) to zrobić śniadanie do szkoły, zawieść, przyjechać do szkoły i je odebrać czasem pomóc w lekcjach, ma samochód do swojej dyspozycji jedzenie oni jej zapewniają, swój własny pokój i może robić co chce
Dla Hani za noc

Fajna ta sukieneczka i chłopakowe ciuszki też mają fajne

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Kurdę no Dawid też ma ciemiączko wyczuwalne ale tak na opuszek kciuka, to duże? Lekarz nic nie mówił
My jak byliśmy na szczepieniu i pytała lekarkę o pocenie Piotrka to właśnie sprawdziła ciemiączko i powiedziała, że wszystko ok, bo ciemiączko ładnie zarasta i już tylko na opuszek palca jest

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:46   #4023
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, nie nadrobie Was chyba Nie mam na nic czasu ostatnio. Maz ma drugie zmiany wiec do wieczora jestem z dziewczynami sama a one ostatnio sa jeszcze bardziej absorbujace niz zwykle. Ale myslami jak zawsze jestem z Wami kochane

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:52   #4024
szklanka19
Zadomowienie

Kurde dziewczyny, nie nadążam ostatnio. Gdybym chciała cytować to miałybyście dodatkowo pięć stron do nadrobienia

Nawijko myśmy łapali mocz i do woreczków i pojemniczka i te woreczkowe wyszły przekłamane. A tak to normalnie myłam Ewcię jak podczas przewijania tyle, że używałam do tego przegotowanej wody (nie używam w domu chusteczek), a potem jeszcze przetarłam rivanolem. Tańszy niż octenisept, a lekarka powiedziała, że albo ten, albo ten. I zawsze puszczałam Małej wodę (łapaliśmy w łazience) i w ciągu kilku minut sikała. Doczytałam, że się udało, nie martw się, jak wyjdą zanieczyszczenia to pobierzesz do kubeczka na powtórkę i biedny Kubuś, u mnie pobierali z paluszka na szczęście (pani w laboratorium mi powiedziała, że czasem lekarze kierują na OB, zamiast CRP i wtedy trzeba z żyły niestety). Kciuki za wyniki

Mika zazdroszczę doktoratu, tematu już nie

Onaella witajcie w domu!

Laurka bardzo mi przykro z powodu teściów żal mi Twojego męża, bo jemu chyba najtrudniej to zaakceptować

Meneq ale fajny ten wentylator, wyczytałam, że ma zakres od 1 do 37 stopni, fajnie by było sobie tak regulować. Niestety cena póki co nie do przejścia dla mnie, poczekam, aż będę bogata Jak się czujesz? Mam nadzieję, że już więcej się nie przegrzałaś Fajnie się czyta Twoje posty jak opisujesz co się u Was dzieje, Magdusz nam gdzieś zniknęła i nie mamy już wieści z Australii.

Silver biedna Daria

Lady współczuje tych kłótni przeprowadzkowych, za dużo nerwów przy tym, ale mnie to nie dziwi. Dobrze, że już niedługo odpoczniecie razem, dużo siły Ci życzę I mnie też denerwuje jak mówię, że jestem niewyspana i słyszę "ja też"

Nancy współczuję kłopotów z kąpielą My robimy stosunkowo ciepłą, ale przyznaję bez bicia, moja Mała sobie sama decyduje czy woda jest ok, ja się tego nie podejmuję. Nalewam wodę i jak mi się wydaje, że jest dobra to zanurzam Jej delikatnie stópkę i Ewcia tak dostojnie sobie majta tą nózią, jak jest dobra to wsadza drugą, a jak niedobra to ucieka i patrzy na mnie z wyrzutem I pomyślałam to co samo co Meneq, może owiniętego w pieluszkę Kubulka do wody dać?

Nomen pisałaś, że Ci miło, że ktoś pamięta o imieniu Twojego człowieczka i ja sobie pomyślałam, że jak można nie pamiętać Marcinka. A potem sobie uświadomiłam to samo, że to miłe jak ktoś pamięta i mówi po imieniu

Ewik avatar śliczny a na zawroty Aviomarin najlepszy!

Illusion przykro mi, z powodu wesela, ale nie miej wyrzutów, skąd miałaś wiedzieć, że teściowa nie da rady szkoda, że nie odpoczęliście

Bokeh to specjalnie dla Ciebie, tylko linki wstawię
http://www.tchibo.pl/torba-na-ramie-p400012412.html
http://www.tchibo.pl/koszulki-3-sztuki-p400006243.html
http://www.tchibo.pl/dziewczece-kosz...400019180.html
Tylko ja to kupowałam jak była dodatkowa promocja 25% taniej

My mamy łyżeczki z Ikei i dziś po raz pierwszy dałam Ewci wodę, wypiła trzy łyżeczki, bardzo łapczywie, czwartą wypluła Upał nieziemski. W ogóle dziewczyny przeryczałam dziś całe rano. Budują mi centralnie przed balkonem nowy blok, jakaś i wytną te drzewka biedne co jeszcze zostały ;( A moja Ewcia je tak lubi jak na balkonie jesteśmy to ciągle do nich gada, ja jestem załamana, tak strasznie mi szkoda tych drzew ;( zaleją nas betonem z każdej strony Do dupy z taką robotą Już nie wspomnę o tym, że larmo będzie non stop i syf, a lato idzie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:55   #4025
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
widzę że wszyscy faceci są tacy sami ja śpię czasem 4 godziny, od 7 na nogach jestem a ten potrafi wstać o 11 i powiedzieć że niewyspany jest a jak mu mówię że on spał 10 h a ja 4 to mi mówi że "taa, jasne, ja to zawsze muszę gorzej mieć" i nie zabij tu takiego
Mamy tego samego TZ?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Park przy przychodni. Dośc spory jest.

I w razie kryzysu typu : kupa w pieluszce czy jojczek nie do uspokojenia to się zwyczajnie możemy ewakuować do nas do domu ( w sensie zaprosić was).

Tylko ja ci jeszcze kochana potwierdzę, muszę zapytać tż - z jego trybem pracy nigdy nic nie wiadomo.;/
Ale Wam zazdroszczeeeeee
Po pierwsze spotkania, a po 2 Krakowa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:00   #4026
elllmi
Zakorzenienie

hej
zanosi się na burzę, oby popadało, bo się ukrywamy od 11 w domu i już ni mam pomysłów na malego; na razie zasnął, ale kto wie, jak długo

przypomni mi któraś z Was, co się instalowało żeby te cholerne reklamy nie wyskakiwały? bo mam notebooka mamy i mnie szlag trafia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się z rana po nieprzespanej nocy
Daria pierwszy raz tak bardzo źle zareagowała na szczepienie Dałam jej czopek o 15 i było ok. Zasnęła o 21. Obudziła się o 23 i od tamtej pory budziła się co godzinkę. Płakała, miała gorączkę,była cała GORĄCA i mokra....Daliśmy jej w nocy czopek paracetamol. Po tym czopku spała 2 h i znów się obudziła ale już nie jest taka gorąca. Od 6 godziny już nie śpi. Ja ledwo na oczy patrzę...
biedna malutka

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
jestescie teraz z Pietraszkiem jak jeden organizm i jak on idzie spac to Ty tez.
jasne, a wszystko inne w domu się samo zrobi, jak ten jeden organizm będzie spał

Cytat:
40min sie drzemnelam i sie czuje jeszcze bardziej jak rozjechana przez pociag.... Niech to sie juz skonczy najgorsze jest to, ze tyle pakowania przede mna..... Nawet te kartony mi sie dzisiaj sniyl.... Masakra!!!!!!
Ty uważaj, bo Hankę z "M jak miłość" kartony zabiły

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:06   #4027
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nawijko myśmy łapali mocz i do woreczków i pojemniczka i te woreczkowe wyszły przekłamane. A tak to normalnie myłam Ewcię jak podczas przewijania tyle, że używałam do tego przegotowanej wody (nie używam w domu chusteczek), a potem jeszcze przetarłam rivanolem. Tańszy niż octenisept, a lekarka powiedziała, że albo ten, albo ten. I zawsze puszczałam Małej wodę (łapaliśmy w łazience) i w ciągu kilku minut sikała. Doczytałam, że się udało, nie martw się, jak wyjdą zanieczyszczenia to pobierzesz do kubeczka na powtórkę i biedny Kubuś, u mnie pobierali z paluszka na szczęście (pani w laboratorium mi powiedziała, że czasem lekarze kierują na OB, zamiast CRP i wtedy trzeba z żyły niestety). Kciuki za wyniki

Nancy współczuję kłopotów z kąpielą My robimy stosunkowo ciepłą, ale przyznaję bez bicia, moja Mała sobie sama decyduje czy woda jest ok, ja się tego nie podejmuję. Nalewam wodę i jak mi się wydaje, że jest dobra to zanurzam Jej delikatnie stópkę i Ewcia tak dostojnie sobie majta tą nózią, jak jest dobra to wsadza drugą, a jak niedobra to ucieka i patrzy na mnie z wyrzutem I pomyślałam to co samo co Meneq, może owiniętego w pieluszkę Kubulka do wody dać?
Pamietam wlasnie jak pisalas o tych wynikach z woreczka i pojemnika i w sumie dlatego zaczelam sie martwic.
No nic, za 1h ide po wyniki to sie okaze.

Pogrubione - rozwalilo mnie!!
Szlachcianka mala Ty to masz z nia przeboje

Nie wiem czy to kwestia pogody czy porannego wrzasku, ale Kubus dzis doslownie caly dzien na cycu. Bawic sie nie chce, tylko jesc i kimac na rekach.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
przypomni mi któraś z Was, co się instalowało żeby te cholerne reklamy nie wyskakiwały? bo mam notebooka mamy i mnie szlag trafia
AdBlock?
https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 14:09   #4028
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
rozwaliłaś mnie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:11   #4029
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Meneq przyznam Ci w tajemnicy ze u mnie tez zapowiadalo sie na podobna kontynuacje zwyklej studenckiej praktyki, kilka razy przekladalam bilet, zeby wrocic jak najpozniej, ale w koncu musialam bo nie chcialam studiow zawalic i jednak juz tam nigdy nie wrocilam.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

U mnie podobny jest problem co u Black. I chyba rozwiążemy go w podobny sposób - Domcia będzie z nami na weselu, a potem po prostu będzie spała w pokoju hotelowym i rodzice będą z nią na zmianę z teściami. Oczywiście ja tez wpadnę będzie miała wtedy ponad 7 miesięcy, więc mam nadzieję, że już lepiej będzie spała, choć może to złudne nadzieje
U nas nianka zostanie z malym, wydaje mi sie, ze rodzice beda jednak chcieli uczesniczyc w przyjeciu, w koncu wydaja swoje dziecko za maz i do tego spotkaja pewnie rodzine z ktora nie ma kontaktu na codzien.
U nas o ile maly bedzie siedzial juz sam, to bedzie mial swoje krzeselko obok nas na czas obiadu, a potem bedzie z niania sobie spacerowa, a na spanie bedzie do dyspozycji pokoj i mama bedzie dochodzic z cyckiem

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

widzę że wszyscy faceci są tacy sami ja śpię czasem 4 godziny, od 7 na nogach jestem a ten potrafi wstać o 11 i powiedzieć że niewyspany jest a jak mu mówię że on spał 10 h a ja 4 to mi mówi że "taa, jasne, ja to zawsze muszę gorzej mieć" i nie zabij tu takiego

Ale u nas CZIKA dzisiaj!!! Masakra, zamknęłam się w domu, nie ma czym oddychać, chyba zaraz pójdę posiedzieć do piwnicy, a o spacerze to nawet nie myślę, chyba że koło północy
To ja tu jednak mojego tz musze pochwalic, od porodu co noc wstaje razem ze mna, czasem nawet na niego krzycze po co wstaje skoro ja sie wstalam, a on na to, ze to nasze dziecko i skoro ja nie spie to on tez nie musi.
Dlatego tez nie mialam nic przeciwko jego wyjazdowi w ubiegly weekend z kolegami na rowery i np. rozczulilo mnie, jak dzwoni do mnie w niedziele o 7, ze za 2 godziny bedzie w domu bo chce spedzic niedziele ze swoja rodzina- a mial przekazane, ze ma spac do godziny o ktorej beda mieli sie wykwaterowac z pokoi.

Ach i u nas tez niesamowita chica dzisiaj
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:12   #4030
Debrah
Zakorzenienie

Nancy : hm, może na parkingu przy Biedronce? W ogóle przy biedronce mogłybyśmy się umówić.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:19   #4031
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
U nas nianka zostanie z malym, wydaje mi sie, ze rodzice beda jednak chcieli uczesniczyc w przyjeciu, w koncu wydaja swoje dziecko za maz i do tego spotkaja pewnie rodzine z ktora nie ma kontaktu na codzien.
U nas o ile maly bedzie siedzial juz sam, to bedzie mial swoje krzeselko obok nas na czas obiadu, a potem bedzie z niania sobie spacerowa, a na spanie bedzie do dyspozycji pokoj i mama bedzie dochodzic z cyckiem
U nas akurat teściowa ma trochę inne podejście - chyba nie za bardzo jest zadowolona, że robimy małe wesele i uważa, że to tylko wymysł mój i mojej mamy. Ostatnio nawet powiedziała, że będzie z Domcią siedzieć w pokoju jak pójdzie spać, więc niech siedzi - przynajmniej nie będę jej za długo oglądać na przyjęciu Jak wcześniej ją lubiłam, tak ostatnio moja sympatia do niej spadła prawie że do 0

Fajny ten Twój TŻ Mój w nocy owszem stanie, ale rzadko sam z siebie, bo i tak małej nie słyszy Zresztą teraz śpi w dużym pokoju na kanapie

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:20
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 14:23   #4032
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mamy tego samego TZ?

Ale Wam zazdroszczeeeeee
Po pierwsze spotkania, a po 2 Krakowa
to zapraszamy do Krakowa
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny, nie nadążam ostatnio. Gdybym chciała cytować to miałybyście dodatkowo pięć stron do nadrobienia

Mika zazdroszczę doktoratu, tematu już nie

Onaella witajcie w domu!

Laurka bardzo mi przykro z powodu teściów żal mi Twojego męża, bo jemu chyba najtrudniej to zaakceptować

Meneq ale fajny ten wentylator, wyczytałam, że ma zakres od 1 do 37 stopni, fajnie by było sobie tak regulować. Niestety cena póki co nie do przejścia dla mnie, poczekam, aż będę bogata Jak się czujesz? Mam nadzieję, że już więcej się nie przegrzałaś Fajnie się czyta Twoje posty jak opisujesz co się u Was dzieje, Magdusz nam gdzieś zniknęła i nie mamy już wieści z Australii.

Silver biedna Daria

Lady współczuje tych kłótni przeprowadzkowych, za dużo nerwów przy tym, ale mnie to nie dziwi. Dobrze, że już niedługo odpoczniecie razem, dużo siły Ci życzę I mnie też denerwuje jak mówię, że jestem niewyspana i słyszę "ja też"

Nomen pisałaś, że Ci miło, że ktoś pamięta o imieniu Twojego człowieczka i ja sobie pomyślałam, że jak można nie pamiętać Marcinka. A potem sobie uświadomiłam to samo, że to miłe jak ktoś pamięta i mówi po imieniu

Ewik avatar śliczny a na zawroty Aviomarin najlepszy!

Illusion przykro mi, z powodu wesela, ale nie miej wyrzutów, skąd miałaś wiedzieć, że teściowa nie da rady szkoda, że nie odpoczęliście

Bokeh to specjalnie dla Ciebie, tylko linki wstawię
http://www.tchibo.pl/torba-na-ramie-p400012412.html
http://www.tchibo.pl/koszulki-3-sztuki-p400006243.html
http://www.tchibo.pl/dziewczece-kosz...400019180.html
Tylko ja to kupowałam jak była dodatkowa promocja 25% taniej

My mamy łyżeczki z Ikei i dziś po raz pierwszy dałam Ewci wodę, wypiła trzy łyżeczki, bardzo łapczywie, czwartą wypluła Upał nieziemski. W ogóle dziewczyny przeryczałam dziś całe rano. Budują mi centralnie przed balkonem nowy blok, jakaś i wytną te drzewka biedne co jeszcze zostały ;( A moja Ewcia je tak lubi jak na balkonie jesteśmy to ciągle do nich gada, ja jestem załamana, tak strasznie mi szkoda tych drzew ;( zaleją nas betonem z każdej strony Do dupy z taką robotą Już nie wspomnę o tym, że larmo będzie non stop i syf, a lato idzie
spróbuję dzisiaj owiniętego a jak nie pomoże to jutro zrobię przerwę w kąpieli
współczuję budowy, u nas też dopiero co skończyli blok, jak karmię Małego to mam wrażenie, że mnie podglądają, tak blisko jest :/

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Nancy : hm, może na parkingu przy Biedronce? W ogóle przy biedronce mogłybyśmy się umówić.
oki, może być parking przy biedronie to daj jeszcze znać najlepiej na prv co i jak
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:37   #4033
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Illusion, szkoda, ze wyjscie nieudane.
Ale mimo wszystko nie miej sobie za zle, ze poszliscie.
Jakbyscie sie nie wybrali to pewnie i tak bys zalowala...
A co do t. -
Dobrze, ze nie bedzie zostawac z Igim wieczorami jak Ty pojdziesz do pracy.

My juz po pobraniu krwi.
Z glowki oczywiscie (u Was tez tak pobieraja?)
Splakal mi sie strasznie, krew oczywiscie nie chciala leciec (chociaz porzadnie sie najadl przed pobraniem i dawalam jeszcze wode).
Kropelka po kropelce i z kilka minut to trwalo... Niewiadomo czy wystarczy na wszystkie 5 badan, bo doslownie troszke udalo sie pobrac.
Teraz moj bohater usypia zmeczony przy cycusiu

Siuśki, o dziwo, udalo mi sie ucelowac do woreczka za 1 razem. Kubus chcial wspolpracowac.
Ale i tak mam stresa, ze przez ten woreczek wyjda zanieczyszczone...

Duszno dzis strasznie, ale slonca niet.
Chyba bedzie padalo, wiec troszke oczysci sie powietrze...
U nas zawsze z paluszka juz dwa razy bylismy a jakby pobieraliz głowki to bym chyba umarła ale ja bardzo boje sie pobierania krwi zawsze mi słabo oststnio nawet jak popatrzyłam na Julkowy palec to mi sie zakreciło
Biedny Kubulek ucałuj go

Cytat:
w ogóle dwa dni temu spotkałam się z moja koleżnaką która prawie 2 lata była w Stanach no i przywiozła Hani taką śliczną sukienkę, tylko nie umiem dokładnie na stronie znaleść tego wzoru bo model taki http://www.carters.com/carters/Dress...dresses&start= tylko kwiaty cale czarno-białe i też ta różowa kokardka, śliczna jest. W ogóle te rzeczy z carter's są piękne i tylko 8$ ta sukienka to w przeliczeniu na nasze wychodzi tyle co w PL za jakieś ciuszki, a wzory mają tam świetne. Na allegro strasznie są drogie te rzeczy bo z wysyłką z USA wychodzą straszne ceny.....
Miałam pisac że jest zbiorówka na wizazu ale uż dziewczyny napisały musze tez kiedys się skusić na zakupy ale narazie cicholand u nas króluje

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nie mam

będziemy z tż może być 17 mieszkamy na ruczaju na europejskim, a Wy gdzie dokładnie?
Mam do was po drodze jak jedziemy do tesców kiedys sie wprosze
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:40   #4034
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
My juz po pobraniu krwi.
Z glowki oczywiscie (u Was tez tak pobieraja?)
Splakal mi sie strasznie, krew oczywiscie nie chciala leciec (chociaz porzadnie sie najadl przed pobraniem i dawalam jeszcze wode).
Kropelka po kropelce i z kilka minut to trwalo... Niewiadomo czy wystarczy na wszystkie 5 badan, bo doslownie troszke udalo sie pobrac.
Teraz moj bohater usypia zmeczony przy cycusiu
biedny Kubulek ale te pielęgniarki to muszą mieć nerwy, żeby dziecku igłę do główki wbijać

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cała - i mi sukienka pofarbuje na różowo, haha. Kurczę, a tak w ogóle, to nie wiem, jak to zrobić na weselu... Do pewnego momentu Oliwa na pewno będzie z nami, ale potem? Hmmm... Nie wiem, kurczę, ktoś będzie musiał z nią iść do pokoju i jej pilnować, jak sobie będzie spała, no bo my nie możemy zniknąć z sali już o 20... Kurczę, ciężka sprawa.
jak byliśmy u kuzynki TŻ, to małą zajmowała się taka dalsza kuzynka, której rodzice na wesele byli zaproszeni, a jej nie planowali zapraszać i tak sobie wymyślili

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
aaaaa no i mamy pierwszy ząbek nawet nie wiem kiedy wyszedł

nie dziwię Ci się, że nie zauważyłaś kiedy wyszedł

Cytat:

Dawid wczoraj znowu sam zasnął.

Swoją drogą byłam dziś po klucze i zapłaciłam od razu za lipiec
gratki i gratki

Cytat:

dzięki Ci dobra kobieto

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:46   #4035
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
U nas zawsze z paluszka juz dwa razy bylismy a jakby pobieraliz głowki to bym chyba umarła ale ja bardzo boje sie pobierania krwi zawsze mi słabo oststnio nawet jak popatrzyłam na Julkowy palec to mi sie zakreciło
Biedny Kubulek ucałuj go

Miałam pisac że jest zbiorówka na wizazu ale uż dziewczyny napisały musze tez kiedys się skusić na zakupy ale narazie cicholand u nas króluje

Mam do was po drodze jak jedziemy do tesców kiedys sie wprosze
to super, zapraszam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 14:53   #4036
ezzo
Zadomowienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Mały pięknie spi a ja siedzę sobie właśnie na ławeczce i czytam "księgę rodzicielstwa bliskości" i powiem wam,ze bardzo pokrzepiajaca to książka, zwłaszcza dla mam,których dzieci nie przesypiaja nocek książka promuje min idee wspólnego spania dzieci z rodzicami, tzw rodzinne łóżko, tłumaczy np. ze niemowlęcia śpiące z rodzicami maja tendencje to czestszego budzenis sie na karmienie niż te śpiące osobno,ale np przes to, ze maluch spi z rodzicami osiąga dzięki dodatkowym karmieniom w połączeniu z dodatkowym dotykiem pełen potencjał fizyczny,emocjonalny i intelektualny. Pisze to tak ku pokrzepieniu tych naszych nie przespanych nocek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:59
Stary 2013-06-20, 15:15   #4037
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kobietki

Od razu się przyznaje że jestem 2 dni do tylu z wizażem-czyli sto lat za murzynami
Oczywiście wszystko nadrobie bo inaczej sobie tego nie daruje ale chciałam się odezwać że żyje jakby się kto pytał

Moje dziecko coraz bardziej absorbujące więc mam tyle czasu co kot napłakał-a jeszcze dom na głowie. Ale powoli wszystko ogarniam więc mam nadzieję być z wami na bierząco(pod warunkiem że nie będziecie tyle klepać ).

Ostatnio próbowałam nadrobić to mi ch**je transfer zmniejszyli i było mulęęę (z resztą nadal jest ale chociaż zasięg mi dziś łapie).

Zaraz mąż wróci z pracy-coś zjemy i będę w międzyczasie nadrabiać-tylko BŁAGAM nie dokładajcie zbyt dużo bo do grudnia się nie wykaraskam z zaległości,a tak być nie może

To zaczynam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:19   #4038
hope01
Zakorzenienie

Wróciłam od fryzjera, na burzę się zanosi no.. i zaglądnęłam do Stefanka, a ten sztywny biedny

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:29   #4039
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
to zapraszamy do Krakowa
Bylismy rok temu, 7 dni... Pieknie tam!! I jakas taka fajna atmosfera
A po powrocie okazalo sie, ze Kubek sie w brzuchu schowal

Cytat:
biedny Kubulek ale te pielęgniarki to muszą mieć nerwy, żeby dziecku igłę do główki wbijać
Rutyna... Majtaja tymi dziecmi na wszystkie strony :/

Cytat:
Mały pięknie spi a ja siedzę sobie właśnie na ławeczce i czytam "księgę rodzicielstwa bliskości" i powiem wam,ze bardzo pokrzepiajaca to książka, zwłaszcza dla mam,których dzieci nie przesypiaja nocek książka promuje min idee wspólnego spania dzieci z rodzicami, tzw rodzinne łóżko, tłumaczy np. ze niemowlęcia śpiące z rodzicami maja tendencje to czestszego budzenis sie na karmienie niż te śpiące osobno,ale np przes to, ze maluch spi z rodzicami osiąga dzięki dodatkowym karmieniom w połączeniu z dodatkowym dotykiem pełen potencjał fizyczny,emocjonalny i intelektualny. Pisze to tak ku pokrzepieniu tych naszych nie przespanych nocek

Hehe, dziekuje, pokrzepilo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 15:50   #4040
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
spróbuję dzisiaj owiniętego a jak nie pomoże to jutro zrobię przerwę w kąpieli
współczuję budowy, u nas też dopiero co skończyli blok, jak karmię Małego to mam wrażenie, że mnie podglądają, tak blisko jest :/
Spróbuj mam nadzieję, że pomoże
Mnie ten blok wkurza, bo jest taki dociśnięty, tu na serio nie ma miejsca już, likwidują plac pomiędzy ulicą, a moim blokiem (teraz tam jest parking i kilka drzewek) i niby ktoś ma w tym mieszkać? I co, w karty będziemy między balkonami grać? :/

Cytat:
O to ładne jest Ja kiedyś słyszałam, że jak dziecko przy mamie płacze, a przy tacie, albo dziadkach (z którymi spędza mniej czasu) jest grzeczne i śpi to znaczy to, że bezpieczniej i pewniej czuje się z mamą i nie boi się pokazać przy niej prawdziwego ja

Cytat:
Wróciłam od fryzjera, na burzę się zanosi no.. i zaglądnęłam do Stefanka, a ten sztywny biedny
Ojej
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:33   #4041
ezzo
Zadomowienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Jeszcze jeden fragment zabawny ze wspomnianej książki zacytuję "Dzieci uwielbiają ssac w nocy. I kto może mieć pretensje do calonocnych smakoszy? Atmosfera w ich ulubionej restauracji jest spokojna,kelner dobrze znany,kuchnia wyśmienita,a szef sali wspaniały- ach życie jest piękne!" Fajne nie?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Przykro mi kim był Stefan?
Stary 2013-06-20, 16:34   #4042
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
pies??? dawaj fote nowych wlosów:P

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie nadrobie Was chyba Nie mam na nic czasu ostatnio. Maz ma drugie zmiany wiec do wieczora jestem z dziewczynami sama a one ostatnio sa jeszcze bardziej absorbujace niz zwykle. Ale myslami jak zawsze jestem z Wami kochane

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
bedziesz bardzo zadowolona bo to dobra firma
Laurusia ma większość rzeczy ze Stanów: cartersa, gymboree, tcp... reszta ze sklepów z UK, w PL nic jej jeszcze nie kupiłam i nie planuję...
a zamawiamy z dziewczynami na watku zamówieniowym na wizażu wysyłka nie wychodzi tak dużo, bo sporo jest nas w zamówieniach. Za ciuszki wychodzi taniej, niż jakbym kupowała w Polsce (już z wysyłką)

ja tam sę nigdy nie umiałam odnaleść w tych wątkach zamówieniowych.....:prosi :
Cytat:

To małe. Moja ma wielkie jak dla mnie. Rozwija sie chyba ok, ale mimo podwójnej wit. D ono jest cały czas takie samo...

Nancy, a po południu nie da rady? Tz co druga sobotę ma pracująca, i najbliższą akurat też, w domu jest dopiero po 14. Inna kwestia że dzieciom będzie mniej gorąco??

Piszę z łazienki, z dzieckiem na rękach, uspanym przy suszarce..

Hppe: co nakupowałaś?
w taką chice?!

U mnie znow była moja kolezanka z usa robiłam jej zdjęcia do cv pogadalysmy fajnie bylo

a teraz lece robić obiad

jutro zaczynają się wyprzedaże w Inditex (zara itp....) wybiera się któraś?
Stary 2013-06-20, 17:00   #4043
LadyWhisper
Zakorzenienie

No to moj dziec wlasnie pokazywal swoje ja przez 2godziny :P padnieta jestem! Ale histerejszyn opanowejszyn - w koncu stwierdzilam ze biednemu chyba mega goraco jest - nalalam cala wanne wody wlozylam do foczki, ja tez sie zapakowalam(przy okazji sie wykapalam) jeeeeejjjj ale dziec mial uzywanie!!!!!! Histeria w wannie minela w sekunde, chichral sie chlapal woda na wszystkie strony, bawil sie gumowymi samochodzikami, siadal pol godziny w wannie, jak stracil zainteresowanie i zaczal trzec oczka to myk do lozka dossal sie do cyca i spi intensywnie powiem wam :P karmilam i mi sie kimnelo z nim heh

Tak poza tym - zapakowalam 3kartony prawie wszystkie talerze i kubki.... Ciuchy to chyba po prostu wrzuce prosto z szafy do workow bo inaczej sie nie wygrzebie, do jutra musze oproznic meble mowilam juz to? :P

Ezzo, masz ebooka czy zwykla ksiazke???

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Hope, Stefan to ten myszoskoczek czy cosik? Czy psiak? W kazdym razie buziak

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:01   #4044
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj kochany histeryk

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1371744075786.jpg (99,5 KB, 39 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:03   #4045
s i l v e r
Zakorzenienie

Zanim na szybko nadrobię to tylko napiszę że Daria źle się czuje Dałam jej znów czopka. Bidulka cały dzień mi płacze ale jak?!? Histerycznie... To napewno po tym wczorajszym szczepieniu... bo nigdy tak się nie zachowuje bidulka moja mała.
Stary 2013-06-20, 17:06   #4046
nafiyqa
Zakorzenienie

Odebralam wyniki Kuby.
Mocz ok matka dobrze zlapala

Krew tez w normie, jedynie kreatynina za niska... Norma od 0,7, a Kuba ma 0,3.
Martwic sie...?
Lekarz dopiero w poniedzialek.

Zaczelam czytac w necie o tej kreatyninie i o niewielkiej ilosci moczu i juz sobie nakladlam do glowy

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-20 o 17:15
Stary 2013-06-20, 17:07   #4047
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Przykro mi

A fotka fryzury gzie?
[QUOTE=bokeh;41412679

ja tam sę nigdy nie umiałam odnaleść w tych wątkach zamówieniowych.....:prosi :
[/QUOTE]

Właśnie ja też tam sie nie odnajduje, bo to trzeba śledzić na bieżąco. może same sobie zorganizujemy, jak znajdzie się więcej chętnych. W sklepie george też fajne ciuszki mają

Cytat:
No to moj dziec wlasnie pokazywal swoje ja przez 2godziny :P padnieta jestem! Ale histerejszyn opanowejszyn - w koncu stwierdzilam ze biednemu chyba mega goraco jest - nalalam cala wanne wody wlozylam do foczki, ja tez sie zapakowalam(przy okazji sie wykapalam) jeeeeejjjj ale dziec mial uzywanie!!!!!! Histeria w wannie minela w sekunde, chichral sie chlapal woda na wszystkie strony, bawil sie gumowymi samochodzikami, siadal pol godziny w wannie, jak stracil zainteresowanie i zaczal trzec oczka to myk do lozka dossal sie do cyca i spi intensywnie powiem wam :P karmilam i mi sie kimnelo z nim heh

Tak poza tym - zapakowalam 3kartony prawie wszystkie talerze i kubki.... Ciuchy to chyba po prostu wrzuce prosto z szafy do workow bo inaczej sie nie wygrzebie, do jutra musze oproznic meble mowilam juz to? :P

Ezzo, masz ebooka czy zwykla ksiazke???

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Hope, Stefan to ten myszoskoczek czy cosik? Czy psiak? W kazdym razie buziak

Współczuję histerii, ale grunt, że znalazłaś rozwiązanie

Powodzenia w dalszym pakowaniu

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:08   #4048
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Moj kochany histeryk

Jaki histeryk? Zlote dziecko

silver, duzy buziak dla Darii! Bidulka mala

Stary 2013-06-20, 17:09   #4049
hope01
Zakorzenienie

Koszatniczka

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

rzucę jak zrobię :P

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:36   #4050
Wisienka_0809
Rozeznanie

Hejo.
U nas noc tradycyjnie w wykonaniu Polencji piękna - spała od 22.30 do 7. Tylko matka dała , bo zasnęła z dzieciem i jak obudziła się o 00.40 tak nie spała do 4.30.
Bąbel ostatnio uskutecznił spanie na brzuchu, po jakichś 2 miesiącach przerwy. Przed chwilą nawet - przebudziła się, tyrknęła z plecków na brzuch i znowu zasnęła.

Aha, teraz temat szczepień na tapecie, więc wrzucam dwa linki - nie mam zdania, daję tylko do przeczytania:

http://www.monitor-polski.pl/szczepi...-sie-spieszyc/
http://eczyzo.salon24.pl/440370,zast...jonalny-strach

I buziaczki dla wszystkich poszczepiennych cierpiątek.

----------------------

Co do "wyrażania swojego zdania" - niby każdy wie, że można i się powinno, ale nieraz jest tak, że jedna coś napisze, a inne nie odpowiedzą normalnie, tylko od razu z jakimiś pretensjami, aluzjami, fochami. Więc nie przesadzajmy ani w jedną, ani w drugą stronę...
Tyle ode mnie.

---------------------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Co do Usg główki, wszystko ok.. tzn torbiel jest nadal... ale, że się nie powiększa to nie ma co się martwić, ale jeśli ciemiączko pozwoli jeszcze trzeba kontrolować.... do okulisty zapisałyśmy się na przyszłą środę...
Super, że torbiel nie rośnie.

Cytat:
To tż nogi

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cała - i mi sukienka pofarbuje na różowo, haha. Kurczę, a tak w ogóle, to nie wiem, jak to zrobić na weselu... Do pewnego momentu Oliwa na pewno będzie z nami, ale potem? Hmmm... Nie wiem, kurczę, ktoś będzie musiał z nią iść do pokoju i jej pilnować, jak sobie będzie spała, no bo my nie możemy zniknąć z sali już o 20... Kurczę, ciężka sprawa.
A mamy tak załatwione - niańkę sobie zmówiliśmy (siostra mojego wujka, jest przedszkolanką, więc podejście do dzieci ma), rano zawozimy do niej młodą, jeśli Polcia będzie grzeczna, to ma ją przywieźć pod wieczór, żeby goście ją zobaczyli, ew. weźmiemy ją na sesję w plener, i z powrotem. A na poprawiny już raczej całe weźmiemy.

Cytat:

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

A, jeszcze co do usypiania (nie chwalę się). Pola na noc zawsze sama zaśnie, albo przy butli, albo jak ją po karmieniu już po prostu zostawię samą, żeby miała cicho, i zasypia po kilku minutach. Myk do łóżeczka i śpimy.
I też kiedyś był temat, skąd wiemy, że dziecko śpi snem nocnym. Otóż ja wiem, że jak jest np. 20 i młoda zaśnie po wszystkich nocnych rytuałach, to śpi już na noc i nie ma innej opcji. Jak ją odkładam do łóżeczka, to się nawet nieraz przebudzi, ale tylko ją położę i śpi dalej. Albo jak leży w łóżeczku, chce jej się spać, to trochę się powierci i zasypia.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-06-20 o 17:41
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości