Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 14:43   #3451
ciamber
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

a propo jeszcze kataru to ja przed ciążą od dłuższego czasu miałam problem z zatokami i tak naprawdę to zawsze mam lekko przytkany nos zawsze rano i wieczorem staram się go przepłukiwać wodą morską (izostoniczną lub hipertoniczną jak już mam większy problem z zatokami) i co jak co oczyszcza dobrze i mogę sie przez chwilę cieszyć tym, że oddycham. Fakt faktem powinnam przepłukiwać nos częściej ale jak się chodzi do pracy to człowiek troszkę zapomina i się zaniedbuje...stąd też tylko rano i wieczorem no i jak sobie przypomne to zaraz po przyjściu z pracy psikam

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

woda morska akurat jest nieszkodliwa mogą ją wszyscy używać... raz od Pani laryngolog usłyszałam że mogę wciągać nosem sól fizjologiczną w celu oczyszczenia ale szczerze to mi to jakoś średnio odpowiadało wolę jednak psikacze niż wciąganie wody z ręki fuj... trzeba tylko pamiętać aby dobrze sobie psiknąć aby nie uszkodzić sobie błony nosa czy jak to tam się nazwywa bo moze lekko krew polecieć... ale się napisałam hehe jakbym ekspertem była
Stary 2013-06-20, 14:43   #3452
san_g
Zadomowienie

Nie było mnie kilka dni a to dlatego, że miałam wypadek samochodowy, mąż prowadził i wjechał w nas młody chłopak. Samochód do kasacji niestety-tylne koła złożyły się do środka (uderzenie w tył od strony kierowcy- mój mąż odbił tak abym ja jak najmniej ucierpiała). Przyjechała karetka i zabrała mnie do szpitala z racji ciąży (mam tylko odrapania, siniaki, ból karku i barku). Czekałam w kolejce 3 h!! ale zrobili mi badanie zwykłe i usg i wszystko ok choć lekarka starsza ode mnie o 3 lata i dopiero staż skończyła co mnie trochę zmartwiło bo wiadomo doświadczenie jeszcze niewielkie. Na szczęście udało mi się na dzisiaj załatwić badanie prenatalne to pierwsze w bardzo dobrej klinice także na pewno po nim się już uspokoję-jadę na 17.40 Trzymajcie kciuki!!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:51   #3453
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Nie było mnie kilka dni a to dlatego, że miałam wypadek samochodowy, mąż prowadził i wjechał w nas młody chłopak. Samochód do kasacji niestety-tylne koła złożyły się do środka (uderzenie w tył od strony kierowcy- mój mąż odbił tak abym ja jak najmniej ucierpiała). Przyjechała karetka i zabrała mnie do szpitala z racji ciąży (mam tylko odrapania, siniaki, ból karku i barku). Czekałam w kolejce 3 h!! ale zrobili mi badanie zwykłe i usg i wszystko ok choć lekarka starsza ode mnie o 3 lata i dopiero staż skończyła co mnie trochę zmartwiło bo wiadomo doświadczenie jeszcze niewielkie. Na szczęście udało mi się na dzisiaj załatwić badanie prenatalne to pierwsze w bardzo dobrej klinice także na pewno po nim się już uspokoję-jadę na 17.40 Trzymajcie kciuki!!
o rany, co za przygody
mam nadzeję, że i tż cały.

trzymajcie się ciepło a ja trzymam kciuki za dzisiejsze usg

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:18   #3454
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
byłam u lekarza bo tak mi nos zatkało, że nie szło nawet nic wysiakać
dostałam krople Xynometazolin, które ponoć w ciąży można rozsądnie używać
uzyje z raz lub dwa i mam nadzieje, że mi przejdzie

jeszcze się dowiedziałam ze jest cos takiego jak katar ciązowy
Właśnie się zastanawiałam, czy złapałam jakąś infekcję, czy też mam ten katar, na który skarży się pół naszego wątku. U mnie na szczęście jest niezbyt intensywny, obejdzie się bez kropelek, ale jednak husteczki muszę mieć w zasięgu ręki. Współczuję zatkanego nosa.

Cytat:
Dobrze, że nic Wam się nie stało. Niestety, można być świetnym kierowcą i bardzo uważać, a i tak ktoś ci skasuje auto.

Zaczynam się obawiać. Przechodzą mi mdłości i wraca apetyt, w tym ochota na słodycze. Mam nadzieję, że nie przytyję 30 kg.
Stary 2013-06-20, 15:19   #3455
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Staszica jest chyba najlepsze. Na lubartowskiej rodziła moja ciocia. Jak tam poszłam to tragedia. To było z 5 lat temu, nie wiem może teraz się zmieniło. Pielęgniarki nie mile, ciasno, miałam wrażenie brudu i zaniedbania(ale to akurat chyba kwestia starego budynku a nie czystości). Ciotka dwoje następnych już na staszica rodziła. Krasnickie maja opinię fabryki dzieci - rodzisz i do widzenia. Zresztą ostatnio nawet była afera kiedy zmarla dziewczyna po porodzie, bo nie zajrzeli do jej karty ciąży a była na coś tam chora. Najlepsze opinie ma chyba to staszica. Ale ja i tak wybiorę krasnickie, zawsze to dobrze mieć "swoją" położna i inaczej na człowieka patrzą - leżałam to wiem.
.
A ja już tyle opinii o tych naszych szpitalach słyszałam, że oszaleć można Chyba najmniej chciałabym trafić na jaczewskiego, bo o tym oddziale nie słyszałam jeszcze ani jednego dobrego słowa. O lubartowskiej i kraśnickich mam zbieżne opinie...jedne ok, inne nie. Najwięcej dobrych o staszica, ale też nie od wszystkich, no i oddział jest praktycznie zawsze załadowany po brzegi, co też fajne nie jest. Nie podoba mi się też to, że potrafią wypisać mamę bez dziecka.
Mam jeszcze czas by się zastanowić
Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Wiem ,wiem jestem zła... Zła Martyna ,oj zła!
Wybaczcie ,że się nieodzywałam ,ale cała ta przeprowadzka mnie tak zamroczyła jeszcze jak jade samochodem ze szkoły to się łapie ,że jade drogą do rodziców ,zamast do nas Poza tym teraz zakończenie roku ,trzeba wszystko zaliczać iwg .

W poniedziałek byłam na wizycie ,było USG Fasolki mają jedna 6.8 cm ,a druga 6.2 cm. Ginek powiedział ,że jak na bliźniaki to całkiem spore

Co do samopoczucia ,to mamy z Tż ciche dni tak właściwie to nawet nie wiem czemu

W lipcu jedziemy nad morze ,w końcu jakiś odpoczynek Wpadne wieczorkiem ,bo teraz jade z Kuzynką nad jezioro

Aaa i Witam Nowe Mamusie
Całkiem spore te Twoje bąbelki
Cytat:
Jej...najważniejsze, że nic nie jest Tobie ani mężowi. Pewnie najgorszy stres w tym wszystkim
Stary 2013-06-20, 15:24   #3456
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Najgorsze w tych zdarzeniach samochodowych jest to, ze dzieje się to tak szybko... Dobrze, ze nic złego się nie stało chociaż pilnuj kręgów bo często od razu nie ma objawów a wychodzą po latach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:27   #3457
ciamber
Raczkowanie

san_g jejuś ale musiałaś się wystraszyć całe szczęście, że wszystko dobrze. Trzymam kciuki za badanie
Stary 2013-06-20, 15:27   #3458
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
MEZAGA mam do Ciebie pytanie odnośnie tej resekcji wierzchołka korzenia- jeśli oczywiście się orientujesz.. wiem, że w I trymestrze jest to niemożliwe-a nawet nie wskazane, ale czy w II jest to bezpieczne?czy dostanę po ty jakiś antybiotyk-bo normalnie to się dostaje, a w sytuacji bycia w ciąży?
bo wczoraj wieczorem zrobiła mi się taka gulka nad tym zębem i od czasu do czasu pobolewa..
Dziś wizyta u gina a w sobotę u dentysty..więc mam nadzieję, że się dowiem..a już myślałam, że nie będzie tej resekcji..bo prawie rok minął i było ok więc myślałam, że obędzie się bez niej..
Plukaj woda przygotowana z woda utleniona 2 razy ddziennie i po dwóch zniknie. Mój mąż tak miał...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:30   #3459
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
wspolczuje.Najważniejsze, ze wszystko dobrze.

ja mam zly dzien.caly czas mam bole glowy i jestem mega spiąca.Do tego me mdłości dziś bija rekordy intensywności

zrobię młode ziemniaczki z maślanka i jajkiem sadzonym. nie mam sil dzis w ogole
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:34   #3460
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Marti944: Ale masz duże bliźniaki! Który to tydzień już?

san_g: Tyle szczęścia,że nic Ci się nie stało. Dobre moce nad Tobą czuwały Powodzenia na badaniach

A się obżeram dzisiaj samymi słodyczami... I sałatka makaronowa... Chyba nie zejdę sprzed telewizora

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:56   #3461
lidkaa82
Zadomowienie

Kurcze brzuch mnie boli na dole tak jak na okres i dół pleców. Martwi mnie to trochę. Wiem że macica sie rozciąga ale nie pasuja mi te bóle. Pocieszam się że to może po porannych wymiotach się trochę nadwyreżyłam, bo miałam pusty żołądek i strasznie się męczylam. Druga wizyta dokładnie za tydzień. Odebrałam dzis wszystkie wyniki i pacjent ze mnie wzorcowy. Tylko pH lekko podwyższone
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:06   #3462
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny jak sie czujecie w ten upał? Dajecie rade jeszcze? U mnie 34 stopnie...
Tz poszedł z Jaskiem na spacer i po truskawki na działkę, a ja zamierzam sie przespac. Jestem nie do życia...
Stary 2013-06-20, 16:10   #3463
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Kurcze brzuch mnie boli na dole tak jak na okres i dół pleców. Martwi mnie to trochę. Wiem że macica sie rozciąga ale nie pasuja mi te bóle. Pocieszam się że to może po porannych wymiotach się trochę nadwyreżyłam, bo miałam pusty żołądek i strasznie się męczylam. Druga wizyta dokładnie za tydzień. Odebrałam dzis wszystkie wyniki i pacjent ze mnie wzorcowy. Tylko pH lekko podwyższone
Ja też mam takie bóle, jutro mam wizytę wypytam lekarza i napiszę co on o tym sądzi. Odebrałam dziś wyniki badań krwi ale dopiero jutro lekarz je zobaczy mam podwyższone P-LCR 48,7 gdzie max jest 43 czy któraś z Was może wie co to?

Byłam dziś na zakupach ciążowych i jestem bardzo zadowolona zakupiłam 4 sukienki, tuniczkę, spodenki, spódniczkę i 4 pary spodni więc narazie się nie obawiam o garderobę wszystko na gumach typowo ciążowe a ciuszki dla dzidzi jakie były prześliczne
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:23   #3464
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Co do trymestrów ja znalazłam takie info:
"Przyjmuje się, że:
I trymestr
1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, (1t1d - 3t6d)
2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, (4t1d - 7t6d)
3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, (8t1d - 12t6d)
II trymestr
4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, (13t1d - 16t6d)
5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, (17t1d - 21t6d)
6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, (22t1d - 26t6d)
III trymestr
7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, (27t1d - 30t6d)
8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, (31t1d - 34t6d)
9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. (35t1d - 39t6d)
"
Czyli w poniedziałek zaczynam drugi trymestr Wow
Stary 2013-06-20, 16:31   #3465
The light
Zadomowienie

A ja dziś zaliczyłam płakanie i brak siły. Mam też wrażenie, ze mdłości mam jakby bardziej dokuczliwe. Wcześniej było mi tylko niedobrze a teraz już odruch wymiotny mi doszedł a tak bym nie chciała wymiotować w ciąży Dodatkowo upał chyba nasila moje ciągłe zmęczenie. Tylko bym leżała.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:33   #3466
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sie czujecie w ten upał? Dajecie rade jeszcze? U mnie 34 stopnie...
Tz poszedł z Jaskiem na spacer i po truskawki na działkę, a ja zamierzam sie przespac. Jestem nie do życia...
Pogoda jest straszna. Nie mam sił myśleć. Wyszłam na dwór, ale szybciej wróciłam do domu niż myślałam. A spac mi się chce nieziemsko :p
Dziś jedyną rzeczą jaka mnie ratuje są lody

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Czyli w poniedziałek zaczynam drugi trymestr Wow
Zazdroszczę. Też już bym chciała stanąć na pewniejszym gruncie, bo za taki uważam ten 2 trymestr

Stary 2013-06-20, 16:38   #3467
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Mystiquee: Ja wcale nie daję rady. Czuję jakbym miała zaraz przewrócić się na plecy i tylko bym spała i wyszła z domu dopiero o 20. U mnie chyba 34 też jest ale i grzmieć zaczyna i się pochmurno zrobiło W końcu.

23Paula23: Już by się chciało kupować ciuszki dla malucha,co?
Ja to przed chwilą z ciekawości patrzyłam na pościele do łóżeczka i jednym słowem cuda wyczaiłam i już bym kupiła,ale niestety trzeba poczekać chociaż do jesieni

Ee ja jeszcze dużo czekam do 2 trymestru Ale nie wierzę,że to już u mnie 7 tydzień Ale ciąża podobno zleci tak szybko,że nawet nie zdąży się zauważyć kiedy maluszek będzie już w ramionach

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:38   #3468
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Na szczęście w pracy mam cudownie działająca klimatyzację, więc przez większość dnia gorac mi nie straszny. Ale wyjście na zewnątrz nie należy do najprzyjemniejszych...
Stary 2013-06-20, 16:45   #3469
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny po wczorajszym USG wróciłam dość późno do domu.
Maluch ma 5 cm rączki, nóżki,główkę, nosek i bardzo dobrą przezierność. A wiercioch z niej/niego okropny . No i niebawem wchodzimy w II trymestr.

Po ostatnim egzaminie jestem już, sesja zaliczona,teraz tylko obrona została

Tylko z Tż mi się ostatnio nie układa

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-20 o 16:49
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:02   #3470
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Maluch ma 5 cm rączki, nóżki,główkę, nosek i bardzo dobrą przezierność. A wiercioch z niej/niego okropny . No i niebawem wchodzimy w II trymestr.

Gratuluje usg Tez chce to jutro usłyszeć. Mogliby w sumie jeszcze dorzucić informacje o płci

Bedzie lepiej na pewno!
Stary 2013-06-20, 17:09   #3471
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluje usg Tez chce to jutro usłyszeć. Mogliby w sumie jeszcze dorzucić informacje o płci

Bedzie lepiej na pewno!
Nam Pan Doktor od razu zapowiedział "płci dzisiaj jeszcze nie określamy" jakby zgadł, że chcielibyśmy spytać o to.

No i dostałam antybiotyk na bakterie w moczu - Monural.

Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze USG. Koniecznie napisz co i jak
Stary 2013-06-20, 17:10   #3472
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nam Pan Doktor od razu zapowiedział "płci dzisiaj jeszcze nie określamy" jakby zgadł, że chcielibyśmy spytać o to.

No i dostałam antybiotyk na bakterie w moczu - Monural.

Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze USG. Koniecznie napisz co i jak
Lekarka do ktorej idę podobno podaje płeć jesli jest w stanie sie czegoś dopatrzec. Mam nadzieje, ze sie uda
Stary 2013-06-20, 17:34   #3473
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

Kiedy się bronisz ? Ja 26 czerwca

Mnie TŻ nazywa głododorą a ja mówię, że ma wielkie jak na mężczyznę cycki i tak sobie rozładowujemy napięcie
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:41   #3474
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja płeć poznałam dosyć późno, bo ok 24-25 tyg, bo wcześniej dziecko nie pozwoliło podpatrzeć. A teraz nie chcę znać płci, przynajmniej na chwilę obecną.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:43   #3475
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Dzień Dobry pojawiam się i ja, choć przynaję, że w ostatnim tygodniu nie wszystkie posty nadążałam czytać. Myślałam, że moją jedyną dolegliwością ciążową jest brak okresu i ból piersi (którego już nie mam). Do dzisiaj... w pracy mnie zemdliło, miałam jakieś 30 sekund, żeby dostać się do wc. Wymiotowałam okrutnie, aż się z tego popłakałam.. Wyglądałam jak fanka Monster High, tusz mi się rozmazał , efekt pandy i czarna stróżka aż do żuchwy Ale się ogarnęłam i nikt mojej metamorfozy w pracy nie zauważył.

Po pracy wparowałam do Biedronki i dostałam ślinotoku na widok płatów śledziowych w panierce w zalewie octowej Efekt. Zjadłam pół słoika śledzi, a po 10 min miseczkę makaronu z truskawkami Jest cudownie
Stary 2013-06-20, 17:44   #3476
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Lekarka do ktorej idę podobno podaje płeć jesli jest w stanie sie czegoś dopatrzec. Mam nadzieje, ze sie uda
Wydaje mi się, że lekarz wczoraj coś widział, ale chyba nie był pewny i nie chciał mówić, tak wywnioskowaliśmy, bo dzidzia pięknie przodem z nóżkami rozchylonymi się ułożyła.

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Kiedy się bronisz ? Ja 26 czerwca

Mnie TŻ nazywa głododorą a ja mówię, że ma wielkie jak na mężczyznę cycki i tak sobie rozładowujemy napięcie
Ja 11 lipca, oj u nas ostatnio ostre spięcia są. Licze, że w końcu nam minie.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja płeć poznałam dosyć późno, bo ok 24-25 tyg, bo wcześniej dziecko nie pozwoliło podpatrzeć. A teraz nie chcę znać płci, przynajmniej na chwilę obecną.
Ja bym nie wytrzymała
Stary 2013-06-20, 17:50   #3477
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

Zazdroszczę. Też już bym chciała stanąć na pewniejszym gruncie, bo za taki uważam ten 2 trymestr

Będąc w szpitalu naoglądałam się dziewczyn z II trymestru - łożysko przodujące uciskające szyjkę i ryzyko porodu, skurcze porodowe w 22 tc, krwawienia .... Niestety żaden okres nie jest w pełni bezpieczny

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:55   #3478
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dzień Dobry pojawiam się i ja, choć przynaję, że w ostatnim tygodniu nie wszystkie posty nadążałam czytać. Myślałam, że moją jedyną dolegliwością ciążową jest brak okresu i ból piersi (którego już nie mam). Do dzisiaj... w pracy mnie zemdliło, miałam jakieś 30 sekund, żeby dostać się do wc. Wymiotowałam okrutnie, aż się z tego popłakałam.. Wyglądałam jak fanka Monster High, tusz mi się rozmazał , efekt pandy i czarna stróżka aż do żuchwy Ale się ogarnęłam i nikt mojej metamorfozy w pracy nie zauważył.

Po pracy wparowałam do Biedronki i dostałam ślinotoku na widok płatów śledziowych w panierce w zalewie octowej Efekt. Zjadłam pół słoika śledzi, a po 10 min miseczkę makaronu z truskawkami Jest cudownie
Śledzie Jadłam dziś na śniadanie, w słodkiej marynacie. A poprawiałam czereśniami. Zaraz idę piec łososia.

Shiloh, też chcę takie dobre wiadomości usłyszeć we wtorek.
Stary 2013-06-20, 17:56   #3479
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Będąc w szpitalu naoglądałam się dziewczyn z II trymestru - łożysko przodujące uciskające szyjkę i ryzyko porodu, skurcze porodowe w 22 tc, krwawienia .... Niestety żaden okres nie jest w pełni bezpieczny
Myśle, ze wszystkie z nas zdają sobie sprawę z tego, ze ciaza szczęśliwie sie zakończy jak urodzi sie dziecko, a wczesniej wszystko może sie wydarzyć. A i po porodzie ktoś może upuscic dziecko tak nieszczęśliwie, ze umrze na miejscu.

Co nie zmienia faktu, ze statystycznie dla ciazy najbardziej niepewny jest pierwszy trymestr. Wiec każda z nas chce sie trzymać tego, bo bardziej pozwala to cieszyć sie ciaza.
Stary 2013-06-20, 18:03   #3480
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mystiquee: Ja wcale nie daję rady. Czuję jakbym miała zaraz przewrócić się na plecy i tylko bym spała i wyszła z domu dopiero o 20. U mnie chyba 34 też jest ale i grzmieć zaczyna i się pochmurno zrobiło W końcu.

23Paula23: Już by się chciało kupować ciuszki dla malucha,co?
Ja to przed chwilą z ciekawości patrzyłam na pościele do łóżeczka i jednym słowem cuda wyczaiłam i już bym kupiła,ale niestety trzeba poczekać chociaż do jesieni

Ee ja jeszcze dużo czekam do 2 trymestru Ale nie wierzę,że to już u mnie 7 tydzień Ale ciąża podobno zleci tak szybko,że nawet nie zdąży się zauważyć kiedy maluszek będzie już w ramionach
A pewnie że tak ale mój TŻ zabobonny i uważa że jeszcze nie pora a ja jak się napatrzyłam takie śliczne maleńkie no słodkości
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości