|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
a propo jeszcze kataru to ja przed ciążą od dłuższego czasu miałam problem z zatokami i tak naprawdę to zawsze mam lekko przytkany nos zawsze rano i wieczorem staram się go przepłukiwać wodą morską (izostoniczną lub hipertoniczną jak już mam większy problem z zatokami) i co jak co oczyszcza dobrze i mogę sie przez chwilę cieszyć tym, że oddycham. Fakt faktem powinnam przepłukiwać nos częściej ale jak się chodzi do pracy to człowiek troszkę zapomina i się zaniedbuje...stąd też tylko rano i wieczorem no i jak sobie przypomne to zaraz po przyjściu z pracy psikam
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- woda morska akurat jest nieszkodliwa mogą ją wszyscy używać... raz od Pani laryngolog usłyszałam że mogę wciągać nosem sól fizjologiczną w celu oczyszczenia ale szczerze to mi to jakoś średnio odpowiadało wolę jednak psikacze niż wciąganie wody z ręki fuj... trzeba tylko pamiętać aby dobrze sobie psiknąć aby nie uszkodzić sobie błony nosa czy jak to tam się nazwywa bo moze lekko krew polecieć... ale się napisałam hehe jakbym ekspertem była
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie kilka dni a to dlatego, że miałam wypadek samochodowy, mąż prowadził i wjechał w nas młody chłopak. Samochód do kasacji niestety-tylne koła złożyły się do środka (uderzenie w tył od strony kierowcy- mój mąż odbił tak abym ja jak najmniej ucierpiała). Przyjechała karetka i zabrała mnie do szpitala z racji ciąży (mam tylko odrapania, siniaki, ból karku i barku). Czekałam w kolejce 3 h!! ale zrobili mi badanie zwykłe i usg i wszystko ok choć lekarka starsza ode mnie o 3 lata i dopiero staż skończyła co mnie trochę zmartwiło bo wiadomo doświadczenie jeszcze niewielkie. Na szczęście udało mi się na dzisiaj załatwić badanie prenatalne to pierwsze w bardzo dobrej klinice także na pewno po nim się już uspokoję-jadę na 17.40 Trzymajcie kciuki!!
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzeję, że i tż cały. trzymajcie się ciepło a ja trzymam kciuki za dzisiejsze usg
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3454 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie na szczęście jest niezbyt intensywny, obejdzie się bez kropelek, ale jednak husteczki muszę mieć w zasięgu ręki. Współczuję zatkanego nosa. Cytat:
Zaczynam się obawiać. Przechodzą mi mdłości i wraca apetyt, w tym ochota na słodycze. Mam nadzieję, że nie przytyję 30 kg.
|
||
|
|
|
#3455 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba najmniej chciałabym trafić na jaczewskiego, bo o tym oddziale nie słyszałam jeszcze ani jednego dobrego słowa. O lubartowskiej i kraśnickich mam zbieżne opinie...jedne ok, inne nie. Najwięcej dobrych o staszica, ale też nie od wszystkich, no i oddział jest praktycznie zawsze załadowany po brzegi, co też fajne nie jest. Nie podoba mi się też to, że potrafią wypisać mamę bez dziecka.Mam jeszcze czas by się zastanowić Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Najgorsze w tych zdarzeniach samochodowych jest to, ze dzieje się to tak szybko... Dobrze, ze nic złego się nie stało chociaż pilnuj kręgów bo często od razu nie ma objawów a wychodzą po latach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3457 |
|
Raczkowanie
|
san_g jejuś ale musiałaś się wystraszyć całe szczęście, że wszystko dobrze. Trzymam kciuki za
badanie
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam zly dzien.caly czas mam bole glowy i jestem mega spiąca.Do tego me mdłości dziś bija rekordy intensywności ![]() zrobię młode ziemniaczki z maślanka i jajkiem sadzonym. nie mam sil dzis w ogole
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Marti944: Ale masz duże bliźniaki!
Który to tydzień już? san_g: Tyle szczęścia,że nic Ci się nie stało. Dobre moce nad Tobą czuwały Powodzenia na badaniach![]() A się obżeram dzisiaj samymi słodyczami... I sałatka makaronowa... Chyba nie zejdę sprzed telewizora
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze brzuch mnie boli na dole tak jak na okres i dół pleców. Martwi mnie to trochę. Wiem że macica sie rozciąga ale nie pasuja mi te bóle. Pocieszam się że to może po porannych wymiotach się trochę nadwyreżyłam, bo miałam pusty żołądek i strasznie się męczylam. Druga wizyta dokładnie za tydzień. Odebrałam dzis wszystkie wyniki i pacjent ze mnie wzorcowy. Tylko pH lekko podwyższone
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak sie czujecie w ten upał? Dajecie rade jeszcze? U mnie 34 stopnie...
Tz poszedł z Jaskiem na spacer i po truskawki na działkę, a ja zamierzam sie przespac. Jestem nie do życia... |
|
|
|
#3463 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Byłam dziś na zakupach ciążowych i jestem bardzo zadowolona zakupiłam 4 sukienki, tuniczkę, spodenki, spódniczkę i 4 pary spodni więc narazie się nie obawiam o garderobę wszystko na gumach typowo ciążowe a ciuszki dla dzidzi jakie były prześliczne |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś zaliczyłam płakanie i brak siły. Mam też wrażenie, ze mdłości mam jakby bardziej dokuczliwe. Wcześniej było mi tylko niedobrze a teraz już odruch wymiotny mi doszedł
a tak bym nie chciała wymiotować w ciąży Dodatkowo upał chyba nasila moje ciągłe zmęczenie. Tylko bym leżała.
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Dziś jedyną rzeczą jaka mnie ratuje są lody ![]() Zazdroszczę. Też już bym chciała stanąć na pewniejszym gruncie, bo za taki uważam ten 2 trymestr ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Mystiquee: Ja wcale nie daję rady. Czuję jakbym miała zaraz przewrócić się na plecy i tylko bym spała i wyszła z domu dopiero o 20. U mnie chyba 34 też jest ale i grzmieć zaczyna i się pochmurno zrobiło
W końcu.23Paula23: Już by się chciało kupować ciuszki dla malucha,co? ![]() Ja to przed chwilą z ciekawości patrzyłam na pościele do łóżeczka i jednym słowem cuda wyczaiłam i już bym kupiła,ale niestety trzeba poczekać chociaż do jesieni ![]() Ee ja jeszcze dużo czekam do 2 trymestru Ale nie wierzę,że to już u mnie 7 tydzień Ale ciąża podobno zleci tak szybko,że nawet nie zdąży się zauważyć kiedy maluszek będzie już w ramionach
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Na szczęście w pracy mam cudownie działająca klimatyzację, więc przez większość dnia gorac mi nie straszny. Ale wyjście na zewnątrz nie należy do najprzyjemniejszych...
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny po wczorajszym USG wróciłam dość późno do domu.
Maluch ma 5 cm . No i niebawem wchodzimy w II trymestr.Po ostatnim egzaminie jestem już, sesja zaliczona,teraz tylko obrona została ![]() Tylko z Tż mi się ostatnio nie układa
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-20 o 16:49 |
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chce to jutro usłyszeć. Mogliby w sumie jeszcze dorzucić informacje o płci
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby zgadł, że chcielibyśmy spytać o to. No i dostałam antybiotyk na bakterie w moczu - Monural. Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze USG. Koniecznie napisz co i jak
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie TŻ nazywa głododorą a ja mówię, że ma wielkie jak na mężczyznę cycki i tak sobie rozładowujemy napięcie |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płeć poznałam dosyć późno, bo ok 24-25 tyg, bo wcześniej dziecko nie pozwoliło podpatrzeć. A teraz nie chcę znać płci, przynajmniej na chwilę obecną.
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
pojawiam się i ja, choć przynaję, że w ostatnim tygodniu nie wszystkie posty nadążałam czytać. Myślałam, że moją jedyną dolegliwością ciążową jest brak okresu i ból piersi (którego już nie mam). Do dzisiaj... w pracy mnie zemdliło, miałam jakieś 30 sekund, żeby dostać się do wc. Wymiotowałam okrutnie, aż się z tego popłakałam.. Wyglądałam jak fanka Monster High, tusz mi się rozmazał , efekt pandy i czarna stróżka aż do żuchwy Ale się ogarnęłam i nikt mojej metamorfozy w pracy nie zauważył. Po pracy wparowałam do Biedronki i dostałam ślinotoku na widok płatów śledziowych w panierce w zalewie octowej Efekt. Zjadłam pół słoika śledzi, a po 10 min miseczkę makaronu z truskawkami Jest cudownie
|
|
#3476 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Będąc w szpitalu naoglądałam się dziewczyn z II trymestru - łożysko przodujące uciskające szyjkę i ryzyko porodu, skurcze porodowe w 22 tc, krwawienia .... Niestety żaden okres nie jest w pełni bezpieczny
|
#3478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Shiloh, też chcę takie dobre wiadomości usłyszeć we wtorek. |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze statystycznie dla ciazy najbardziej niepewny jest pierwszy trymestr. Wiec każda z nas chce sie trzymać tego, bo bardziej pozwala to cieszyć sie ciaza.
|
|
#3480 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

i inaczej na człowieka patrzą - leżałam to wiem.
tak właściwie to nawet nie wiem czemu 
badanie

wiem, że w I trymestrze jest to niemożliwe-a nawet nie wskazane, ale czy w II jest to bezpieczne?czy dostanę po ty jakiś antybiotyk-bo normalnie to się dostaje, a w sytuacji bycia w ciąży?

więc narazie się nie obawiam o garderobę wszystko na gumach typowo ciążowe a ciuszki dla dzidzi jakie były prześliczne