Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 15:56   #4021
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Przemkowi nie zawsze się odbijało i nie odbija. jak je spokojnie to nie ma czym. zdarza się że się go położy do łóżeczka i wtedy mu się uleje trochę ale zawsze ma łepek na bok wtedy.
nie wiedziałam że trzeba uważać jak się dziecko trzyma do odbicia ja po prostu trzymam, czasami łepek ma wysoko, czasami nisko i się przytula policzkiem do mnie, a czasem macha tym łepkiem na wszystkie strony i ogląda świat
No właśnie dlatego uważam, że nadmiar wiedzy szkodzi Ty nie wiedziałaś i dzięki temu nie zastanawiałaś się co właściwie jest prawdą a co nie i jak jest prawidłowo. Ja mam tyle informacji, że nic nie wiem.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ!!!!!

Dziewczyny nie śpię od 2 Młoda mimo, że jadła na śpiocha to chlustało z niej 5 razy podczas jednego karmienia. Później o 5 to samo. Co piernie to kleks, a jak sra to prawie z pieluchy wylatuje. Je 3 minuty i płacz. Po czym znów 3 minuty i płacz. Je 1,5 gogdziny
Nie wytrzymałam, zryczałam się. Pojechaliśmy do przychodni. Albo złapała coś wirusowego ;( albo ja mam coś w mleku, od czegoś co zjadłam (wywiad dokładnie co jak i kiedy zjadłam 2 dni temu). Na szybko morfologia, wynik jutro. Posiew kału jutro i USG brzucha we wtorek. I dziś mam ją odstawić od piersi i dawać bebilon pepti, bo jeśli ode mnie to przestanie tak srać i rzygać, a jeśli wirusowe to dalej tak będzie. Nie chce pić tego bebilonu. Pluje, cofa jej się, koszmar ;( siedzę i ryczę. Chyba z bezsilności zasnęła. Jak dalej będzie wymiotować to mamy jechać do szpitala.
Na 18 umówiłam się z kuzynem, który jest laryngologiem żeby ją obejrzał, bo butli nie chce za chiny złapać, a cyca też jej nie podaję, bo boję się, że znów ją będzie czyścić. ;(

Jedyny plus to, że w 10 dni przytyła 450 g
O kurcze, biedna. Ale dobrze, że pojechałaś i ładnie Ci go zbadają, szkoda, że dopiero we wtorek

Odnośnie tego odbijania i ulewania czy to jest zasada, że albo jedno albo drugie? Moze być bez niczego?
Bo u nas odbijania póki co nie ma ( choć byłabym spokojniejsza jakby się zaczęło) ale ulewania też raczej nie- może 4-6 razy było od narodzin.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:06   #4022
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Becik my właśnie siedzimy na laweczce bo mimo spiekoty jest super wiaterek i o wiele przyjemniej niż w domu.

Ada super poród!

Motylek ale skoro przybrała na wadze mimo ulewania to może jednak to nie kwestia twojego mleka
Ech...nameczycie się wszyscy...

Ktoś pytał o kapanie. My tak ok 21-22 kapiemy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:12   #4023
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej hej..na chwilkę póki mały śpi...

jestem od wczoraj w domku..wypuścili nas po 18tej..
dokładnie po 48 godzinach

puchatkowa i nana..wooow..wy też..

gratuluję serdecznieklas ki:

u mnie to było praktycznie bez większego cierpienia..
nawet nie spodziewałam się że tak szybko i z takiego zaskoczenia mnie na porodókę wezma..

byłam na zwykłym kontrolnym ktg..a że kolejka była..to trzy godziny stałam i tak mnie "skurczało " trochę że na krzesełku dupkę unosiłam już..zauważył to ginek który wzywał kolejną panią na badanko i powiedział do mnie;"-czy pani ma skurcze?"
ja na to:
-"yyyy tak jakby!..-wruszając ramionami....
-"to pani wejdzie teraz zobaczymy co tam się dzieje"
-ok!
no i ..szok 5 cm ..szybko na górę..
tz pojechał po torby a ja poszłam w sexi rózowym staniku bluzce czerwonej z wielkim dekoltem i mini w kwiatki na porodówkę..he he
wpieli mi się w żyłę w razie co...przypieli na chwilę ktg i czekałam na tż ..
zaczynało bardziej napierac..ale bez przesady to nie to co powinnam czuc..śmiałam się że daleko jeszcze do końca..na badanko poproszono mnie wiec kicłam na fotel porodowy..a tam co 7 cm...o cholera mówie sobie ..przeciez nie urodzę w tych ciuchach.. wchodzi tż z torbami uffff..szybko rozebrałam się tż pomagał mi załozyc koszulkę ..położyłam się jeszcze bo doktorek chciał przebic pęcherz..bo ciągle trzymał...no i poszły zielone wody..po 5 minutach już 10 cm..i party ..jeden długi..ale efektywny..mały rodził się rozdzierając moją małą pipkę w kilku miejscach..nie nacinali mnie bo nie było czasu..i bardzo dobrze bo dzięki temu praktycznie od razu zeszłam z fotela i przeszłam się na swoje łózko
cztery pojedyncze szwy założył i bardziej bluźniłam przy ich zakładaniu niż przy bólach porodowych..rewelacja ten mój poród..poważnie mowie. jestem mega zadowolona..i zaskoczona że tak szybko i bezboleśnie..szok!!!

Gabrielek zupełnie zdrowy..56cm..3200 wagi 10 punktów

zdjecia dodam wkrótce..
GRATULACJE pozazdroscic porodu to sie uwinelas hehe
Cytat:
GRATULUJĘ!!!!!

Dziewczyny nie śpię od 2 Młoda mimo, że jadła na śpiocha to chlustało z niej 5 razy podczas jednego karmienia. Później o 5 to samo. Co piernie to kleks, a jak sra to prawie z pieluchy wylatuje. Je 3 minuty i płacz. Po czym znów 3 minuty i płacz. Je 1,5 gogdziny
Nie wytrzymałam, zryczałam się. Pojechaliśmy do przychodni. Albo złapała coś wirusowego ;( albo ja mam coś w mleku, od czegoś co zjadłam (wywiad dokładnie co jak i kiedy zjadłam 2 dni temu). Na szybko morfologia, wynik jutro. Posiew kału jutro i USG brzucha we wtorek. I dziś mam ją odstawić od piersi i dawać bebilon pepti, bo jeśli ode mnie to przestanie tak srać i rzygać, a jeśli wirusowe to dalej tak będzie. Nie chce pić tego bebilonu. Pluje, cofa jej się, koszmar ;( siedzę i ryczę. Chyba z bezsilności zasnęła. Jak dalej będzie wymiotować to mamy jechać do szpitala.
Na 18 umówiłam się z kuzynem, który jest laryngologiem żeby ją obejrzał, bo butli nie chce za chiny złapać, a cyca też jej nie podaję, bo boję się, że znów ją będzie czyścić. ;(

bidulka bedzie dobrze ale trzeba to sprawdzic i brawo za przyrost super
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Cześć

My po szczepieniach, wybraliśmy te skojarzone i rotawirusy, mała przy ukłuciu igłą trochę płakała ale tylko w gabinecie, później po wyjściu już nie. Poleżałam z nią trochę a teraz sobie śpi. Jestem z niej strasznie dumna i panie też chwaliły mam nadzieję, że dalej też będzie dobrze się czuła po tych szczepieniach Młoda waży już 4780 czyli od dnia wypisu ze szpitala przybrała prawie 1,5 kg ma 62 cm długości, czyli 7 cm do przodu , pediatra zadziwiona jej siłą, po położeniu na brzuszek ta od razu się przewracała

widziałam, że Nuna urodziła, tak więc Gratulacje dla NIEJ I JULKI !

Właśnie przyszła do mnie zamówiona medela mini electric i mam zagwozdkę bo na stronie pisało, że będzie gratis druga butelka i kubeczek a nic nie ma jeszcze nikt nie odbiera u nich telefonu
ale dzielna kobitka z niej

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

nuna -gratulacje!

mój młody kończy dzisiaj 2 miechy i z tej okazji cały dzien od 4 rano walczymy ze wzdęciami... wczoraj było to samo, biedny nie moze spac, co chwile sie wybudza, teraz usnal na moich rekach... ehh
kiedy to sie skonczy... moze za miesiac ..
z okazji 2 mc moj skonczyl 7 tyg. i takze dalej sie zmagamy z tymi problemami staram sie masowac brzuszek i nozkami pracowac z poł godziny po kazdym karmieniu , jakas ulge mu to przynosi a nadodatek mam w mieszkaniu UWAGA 33 stopnie masakra ... i maly tez przez to nei moze spac do tego ten katar ach juz wole 20 stopni no gora do 25 ..
teraz padl przy suszarce na lezaczku nawet na rekach mu zle bo za goraco
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:14   #4024
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Odnośnie tego odbijania i ulewania czy to jest zasada, że albo jedno albo drugie? Moze być bez niczego?
Bo u nas odbijania póki co nie ma ( choć byłabym spokojniejsza jakby się zaczęło) ale ulewania też raczej nie- może 4-6 razy było od narodzin.
chyba nie bo Bartek odbity potrafi ulać, czasem (w nocy zazwyczaj ) nie odbije a nie uleje...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:16   #4025
banka26
Zakorzenienie

aa NUNA gratulacje
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:35   #4026
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Becik my właśnie siedzimy na laweczce bo mimo spiekoty jest super wiaterek i o wiele przyjemniej niż w domu.

Ada super poród!

Motylek ale skoro przybrała na wadze mimo ulewania to może jednak to nie kwestia twojego mleka
Ech...nameczycie się wszyscy...

Ktoś pytał o kapanie. My tak ok 21-22 kapiemy
Tylko ulewa i wymiotuje od urodzenia, ale w nocy to ona na płasko np leżała a z niej fontanna w górę, normalnie świeżego mleka, jeszcze nie strawionego. I ja byłam mokra cała, ona, rogal, fotel. Co dopiła i zjadła to od nowa. I jeszcze do tego ta sraczka

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Sofia przy karmieniu, jak ja bolalo to cala sie rzucala... Jak ja teraz karmie na rekach(bez rogala) to staram sie chociaz pieluszkr pod glowke podlozyc,zeby miala bardziej miekko...
A jak ja odbijesz i wracasz do karmienia to dalej placze? Bo u mnie mimo odbijania, dalej plakala i sie szarpala. Dlatego myslalam,ze piersi puste i sie zlosci... Sama nie wiem, moze sprawdzcie te uszka. Ja bym tego pewnie nie wykryla sama, tak sie zafixowalam na zamierajacej laktacji
Ta sytuacja to kubel zimnej wody na moja glowe. Nauczylam sie,ze musze byc skupiona na dziecku a nie na sobie...

to samo mowila.mi kolezanka - chustujaca fizjoterapeutka.

sofia.ma taki plytki sen,ze przez.pierwsze pol.h wszystko ja budzi niestety. A nie bede w srodku nocy czekac tylko po to by poodciagac. I tak chodze na rzesach. Poza tym musze z przykroscia stwierdzic,ze medela i ja jakos sie nie zgralysmy... Jestem w stanie cos nia wyciagnac z piersi jak sa mega nabrzmiale (np w nocy, jak sie Sofii za dlugo spi) a tak to kropelki jedynie. Recznym jest niewiele lepiej. Ale chyba troszke lepiej sama nie wiem czemu tak jest...

Oj to jest wkurzajace,ze kazdy mowi co innego.... Ale tak jak Kinga mowi, nie mamy wyjscia jak zdac sie na matczyna intuicje. Choc mi sie ona chyba jeszcze nie zalaczyla i wciaz nie wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka. Podobno to przychodzi z czasem...

Sonia biedna probuje spac,ale co.chwile budzi sie z placzem, najwidoczniej z bolu... O 16 dostanie antybiotyk. Poprosze tez o czopek z paracetamolem, zeby dziecku ulzyc....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam nadzieję, że u Was już sytuacja opanowana.
A co do laktatora to może masz cycki zepsute jak ja?
Tak intymnie zapytam, masz małe sutki ?

Dziewczyny, skapitulowałam, nie jestem jej w stanie podać tego bebilonu. Od 9 rano do 15 dostała 110, ale wypiła 10 ml, resztę wypluwała, a jak już jej wpadło to cofało ją + kupa. I o 15 zjadła 30 ml po czym też ulała, zalewając wszystko +kupa. Dałam jej cyca, zjadła i poszła spać.

Bez kitu niech ktoś wstawi zdjęcie zdrowo wyglądającej kupy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:42   #4027
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Bez kitu niech ktoś wstawi zdjęcie zdrowo wyglądającej kupy
nie wiem czy u nas jest zdrowo wygląająca ale wygląda jak ta:
http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...=3&tx=40&ty=80

i tu coś jeszcze znalazłam :
https://www.google.pl/search?q=kupa+...%3B1600%3B1195

ja nie będzie widać to ctrl i plus

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:45   #4028
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
taka rzadka aż? to u nas podobna ale bardziej gęsta jednak...

Stary 2013-06-20, 16:48   #4029
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś przekozacka Rozbawiłaś mnie w tych trudnych chwilach Znam to zdjęcie już Kiedyś taka była (podobno taka jest przy nietolerancji laktozy), teraz się popsuła i jest jeszcze bardziej wodnista

Justyna gęstsza :O woooow jak Ty to robisz Tzn Twoje dziecko

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-06-20 o 16:49
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 16:59   #4030
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Ash- dopiero o Was doczytałam, dobrze, że jesteście pod opieką, 3mam za Was kciuki

Aas- super ten żłobek też mi się marzy

Sharp - przypomniało mi się, że pytałaś o karuzelkę i nianię z oddechem, a więc karuzelka na dość długo przykuwa uwagę małej, średnio ok. 20 minut, bo tyle trwają w sumie te melodie, później jej włączam jeszcze raz albo nie trzeba bo już śpi czasem nie jest nią zainteresowana i woli np. oglądać żyrandole w domu ale ogólnie uważam, że to był dobry zakup, wart tych pieniędzy. a co do niani z monitorem oddechu to głównie dla większego bezpieczeństwa i naszego spokoju, sama niania którą chcemy kupić kosztuje niecałe 300zł a z tym monitorem oddechu 360 więc lepiej się to opłaca
Stary 2013-06-20, 17:04   #4031
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam się z Elizką
Od wczoraj jesteśmy w domu, nie odezwałam się bo mieliśmy awarię internetu i dopiero co naprawili
Opiszę Wam mój poród w wolnej chwili bo na razie ogarniam trochę dom i siebie, jestem zmęczona ale TŻ bardzo dużo pomaga przy Małej
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:08   #4032
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Współczuję mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy, 3mam kciuki!
Stary 2013-06-20, 17:12   #4033
gosiulka22
Wtajemniczenie

Poród nie był aż tak okropny jak myślałam, nacieli mnie, mam 4 szwy i ciągną jak cholera nie mogę siedzieć ale dla takiego małego szczęścia warto było
Próbuję karmić piersią ale Mała jest przebiegła i wymyślał sobie ze będzie jesc tylko z jednej piersi a drugiej się nietknie. Jest walka o to ale nie ma szans żeby się złapała za drugą. Mąż dziś kupił mi odciągacz najzwyklejszy i odciągam żeby zapalenia nie dostać
Stary 2013-06-20, 17:13   #4034
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Super, mam nadzieje, że Kuba jutro weźmie przykład z Neli i tez bedzie dzielną kluską , za wage i umiejętności, mój mały się nie umie przekręcić jeszcze. A do tych dzwoń niech dosyłają gratisy
3mam kciuki za Was nie stresuj się to i młody nie będzie zestresowany Nasza Nelka już od jakiegoś czasu tak się przewraca i panie też się dziwiły w przychodni że tak wcześnie, nas to cieszy podwójnie bo przy wypisie ze szpitala głupie babsko wpisało nam, że mamy podejrzenie obniżonego napięcia mięśniowego kurde, nie odbierają tam , napisałam im email
Stary 2013-06-20, 17:21   #4035
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Poród nie był aż tak okropny jak myślałam, nacieli mnie, mam 4 szwy i ciągną jak cholera nie mogę siedzieć ale dla takiego małego szczęścia warto było
Próbuję karmić piersią ale Mała jest przebiegła i wymyślał sobie ze będzie jesc tylko z jednej piersi a drugiej się nietknie. Jest walka o to ale nie ma szans żeby się złapała za drugą. Mąż dziś kupił mi odciągacz najzwyklejszy i odciągam żeby zapalenia nie dostać
Przykro mi z powodu piersi, oby się mała odblokowała, bo karmienie tylko z jednej piersi równa się z tym, że obrócona jest zawsze w tą samą stronę, a to nie jest dobre.

oby się poprawiło.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:25   #4036
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Odpisali mi z medicala

Dzień Dobry,
z góry przepraszam że nie było w zestawie buteleczki i kubeczka. To miały być oddzielnie dołączone produkty z wcześniejszej promocji( nie został poprawiony tylko opis produktu. Ponieważ była taka informacja na naszej stronie oczywiście wyślemy do Pani te produkty.
Bardzo przepraszam za pomyłkę.

trzeba się upominać, a co!

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:

zanim przeczytałam opis najpierw otworzyłam link i trochę się zdziwiłam heheh u nas też tak wygląda

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Witam się z Elizką
Od wczoraj jesteśmy w domu, nie odezwałam się bo mieliśmy awarię internetu i dopiero co naprawili
Opiszę Wam mój poród w wolnej chwili bo na razie ogarniam trochę dom i siebie, jestem zmęczona ale TŻ bardzo dużo pomaga przy Małej
gratulacje!
Stary 2013-06-20, 17:40   #4037
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
my chcemy wyjść dopiero ok 20, teraz jest 31 stopni w cieniu....
my też gdzies ok 20 wyjdziemy, w domu 27 stopni na dworzu ponad 30
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego uważam, że nadmiar wiedzy szkodzi Ty nie wiedziałaś i dzięki temu nie zastanawiałaś się co właściwie jest prawdą a co nie i jak jest prawidłowo. Ja mam tyle informacji, że nic nie wiem.
u mnie przez pierwszy tydzień - półtorej też maly nie odbijał, dopiero później zaczął, biore go tylko jak łapczywie je, odbeknie i znowu jedzonko i spanie

mały od tych upałów niespokojny, cały czas chce być na rękach, teraz dopiero zasnął biedny mój

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
mała spryciula, zrób z sutka naleśnika tj ściśnij go i do buzi, powinna zassać

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:57   #4038
Veronic
Wtajemniczenie

u Mojego Wojtusia też tak samo wygląda

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
my też gdzies ok 20 wyjdziemy, w domu 27 stopni na dworzu ponad 30

u mnie przez pierwszy tydzień - półtorej też maly nie odbijał, dopiero później zaczął, biore go tylko jak łapczywie je, odbeknie i znowu jedzonko i spanie

mały od tych upałów niespokojny, cały czas chce być na rękach, teraz dopiero zasnął biedny mój

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

mój w ogóle nie chce spać... dzisiaj od rana spał może z 1,5 godziny nie dość , że ma kolki to jeszcze ten upał...

teraz mój TŻ go zabawia- raz Młody uśmiecha się do niego od ucha do ucha, a za chwilkę krzyki i piski... czasami to już nie wiem o co mu chodzi, a spać za cholerę nie chce

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-06-20 o 17:59
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 18:03   #4039
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
taka rzadka aż? to u nas podobna ale bardziej gęsta jednak...
na początku mozę była minimalnie gęstsza, teraz taka rzadka..

Cytat:
Odpisali mi z medicala

Dzień Dobry,
z góry przepraszam że nie było w zestawie buteleczki i kubeczka. To miały być oddzielnie dołączone produkty z wcześniejszej promocji( nie został poprawiony tylko opis produktu. Ponieważ była taka informacja na naszej stronie oczywiście wyślemy do Pani te produkty.
Bardzo przepraszam za pomyłkę.

trzeba się upominać, a co!

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

zanim przeczytałam opis najpierw otworzyłam link i trochę się zdziwiłam heheh u nas też tak wygląda

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

gratulacje!
no to super ze się udało z butelkami..

co do kupy to sory

-----

A Motyl położna widziała kupę i nic nie mówiła, tzn możliwe ze wtedy była minimalnie gęstsza.. moja dieta to głównie nabiał więc może dlatego taka rzadka:confused : ja uważam ze poki kupa jest, nie ma płaczu, nie ma krwi to nie mam czym się martwić...

----

Zajeło mi to mieśiac, ale...

Młody nie reaguje alergią na :czekoladę, orzechy, morele, brzoskwinie, truskawki , czarne jagody (przynajmniej w dżemie), frytki, wołowinę, cebule w małej ilości (w dużej nie sprawdzałam), pomidory (zarówno w skórce jak i bez)

Byly jakieś problemy po pieczonej karkówce, spaghetti lub arbuzie.--> zakonczyło się rzyganiem.. ale mógł to być przypadek..

Nie stwierdzono czy jest alergia na nabiał - jem go w nadmiarze brak płaczu, kupy są, ale jest podejrzenie że za rzadkie;p

Czekam na jeszcze czy jest alergia na czereśnie - do jutro coś jeszcze możę się pojawic...

Wojtek
Stary 2013-06-20, 18:09   #4040
Mysia mysz
Zakorzenienie

Nuna, gratulacje

u nas sauna całe rano młody spał w leżaczku na tarasie w cieniu a ja czytałam książkę w słońcu i się przypiekłam tak mu fajnie było bo wiaterek

teraz śpi w samym pampersie i mu błogo

byliśmy u pediatry, kluska w 9 dni przywaliła 0,5 kg i go lekarz wychwalił, aż strach pomyśleć ile by przytył gdyby nie ulewał

nasz ma czkawkę codziennie i ulewa bez względu czy mu się odbije czy nie, więc się nie spinam

my szczepimy na rota, pneumo i 6w1 a ok. roku na meningo, bo ma być nowa, lepsza szczepionka

a! co do laktatora, mam elektryczny z mothercare, ale kupiłam ręczny avent, bo mnie to brzęczenie wkurza, tak to puszczam serial i w 15 minut mam pełną butlę i mnie nie ciągnie i nie boli
Stary 2013-06-20, 18:21   #4041
Veronic
Wtajemniczenie

marchewka- super, że porobiłaś takie obserwacje
ja kiedyś jadłam prawie , że wszystko, no oprócz rzeczy mocno wzdymających i ciężkostrawnych,
no ale z racji takich strasznych kolek (wzdęć) prawie całkowicie wyeliminowałam nabiał- ale nie zauważyłam żadnej poprawy w zachowaniu małego...

mysia mysz- też mogłabym posiedzieć choćby na balkonie, bo jestem blada jak ściana
no i brawa za wagę małego

fajnie, że Twój maluch może tak sobie błogo spać...

mojego po max godzinie wybudzają wzdęcia
tylko czekam na lepsze czasy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 18:25   #4042
maarchewka
Zakorzenienie

Ash propo Medeli... w Mothercare widziałam taka broszurke z dziurkami z wielkoscia brodawek.. i jak sie ma inna niz w "standardowym" rozmiarze to sie dokupuje lejek innej wielkosci...

ja nie mierzylam bo mi sie z Medela dobrze współpracuje, ale moze w tym jest problem

a i one tak sobie lezaly do wziecia do domku wiec moze A. by Ci przyniósł...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-06-20 o 18:30
Stary 2013-06-20, 18:28   #4043
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś jadłam prawie , że wszystko, no oprócz rzeczy mocno wzdymających i ciężkostrawnych,
no ale z racji takich strasznych kolek (wzdęć) prawie całkowicie wyeliminowałam nabiał- ale nie zauważyłam żadnej poprawy w zachowaniu małego...

mysia mysz- też mogłabym posiedzieć choćby na balkonie, bo jestem blada jak ściana

a leżenie na brzuszku nie pomaga? ja już drżę na myśl o przyszłych kolkach i wzdęciach
Stary 2013-06-20, 18:40   #4044
lonely_lady
Zakorzenienie

Motylek jejjj.. Współczuje.. Mała Bidulko sie nameczy ale jak tak ładnie przybrała na wadze to może nie ma czym sie stresowalac..
Nasz tez czasem ulewa.. Tak jak piszesz czasem fontanna świeżego mleka, a czasem serek.. A dziś kupę jak zasadzil to wyleciała z pampersa na Tz koszulkę (bo miał go na rękach do odbicia)

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:

My tez sie meczymy ze wzdeciami, gazami mały wybudują sie i strasznie marudzi i sie prezy.. Ostatnia noc była kiepska, mam nadzieje ze dziś bedzie lepiej
Dałam mu dzisiaj kropelki espimisan i ulał mi 3 razy..

Kaszelek i katarek dalej ma dzisiaj frida odciagnelam mu troszke gili, mam nadzieje ze szybko przejdzie bo mi sie serce kraja jak na niego patrzę

Pępek- dalej nam sie saczy, psikam ta neomycyna

Marchewka- u nas kupy tez rzadkie ale troszke inne niż te co wrzucilas miałam okazje widzieć jak robi i wypływa troszke przezroczystej wody i gestrze żółte grudki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 18:44   #4045
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu piersi, oby się mała odblokowała, bo karmienie tylko z jednej piersi równa się z tym, że obrócona jest zawsze w tą samą stronę, a to nie jest dobre.

oby się poprawiło.
wiem że np. nie powinna spać cały czas na jednym boku bo cos tam się może zniekształcić tak mi powiedzieli w szpitalu a o karmieniu to nie słyszałam. dlaczego tak nie może jeść na jednej stronie? to może ja z butlki karmic na drugiej
Bo oczywiście małej jest mało mojego mleka i dokarmiamy jeszcze mm
Mała się urodziła to terach chce kluska przybrać szybko

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
próbowałam, nic nie działa
obie z mamą ją przystawiamy, cały czas jeszcze będę próbować
Stary 2013-06-20, 18:51   #4046
maarchewka
Zakorzenienie

A i chyba w koncu laktacja mi powróciła do normy.. 1 dzien zaniedbałam i 4 dni musiałam odbudowywać.. masakra

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:

próbowałam, nic nie działa
obie z mamą ją przystawiamy, cały czas jeszcze będę próbować
a może nie chodzi o cyca tylko o stronę w jaką leży?? może ona lubi jakąs stronę np. prawą i nie chce być zwróconą w inną? tak miała koleżanka mojej koleżanki-pielęgniarki.. co prawda u niej chyba niewiele za działało, albo ona nie wiele robiła, nie pytałam..
może ustawiać tak dzidziolka zeby leżał tak samo jak przy tym cycu co go lubi??

Wojtek
Stary 2013-06-20, 19:43   #4047
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna gęstsza :O woooow jak Ty to robisz Tzn Twoje dziecko
może nie dużo gęstsza ale ta ze zdjecia by się wylała, nasza chyba nie
Cytat:
Sharp - przypomniało mi się, że pytałaś o karuzelkę i nianię z oddechem, a więc karuzelka na dość długo przykuwa uwagę małej, średnio ok. 20 minut, bo tyle trwają w sumie te melodie, później jej włączam jeszcze raz albo nie trzeba bo już śpi czasem nie jest nią zainteresowana i woli np. oglądać żyrandole w domu ale ogólnie uważam, że to był dobry zakup, wart tych pieniędzy.
kupiliście nową?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a! co do laktatora, mam elektryczny z mothercare, ale kupiłam ręczny avent, bo mnie to brzęczenie wkurza, tak to puszczam serial i w 15 minut mam pełną butlę i mnie nie ciągnie i nie boli
czyli tylko ja zostałam przy tym z mothercare? też mnie wkurza to brzęczenie ale na tyle rzadko używam, że szkoda mi wydawać kasę na inny a ciągnie fajnie

wróciliśmy ze spaceru i idziemy jeszcze posiedzieć na ogródku

Stary 2013-06-20, 20:04   #4048
lonely_lady
Zakorzenienie

odebraiśmy dzisiaj PESEL
mały od 17 śpi, ale fajnie.. miałam czas na ogarnięcie siebie i mieszkanka
cycki już mam kamienne, może zaraz wstanie na karmienie
ciekawe czy tej nocki lepiej się wyśpię

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja tylko na moment bo chciałam wam przekazać że:
NUNA URODZIŁA :
"Jula urodziła się o 3:45 siłami natury, 3060 i 52 cm. Ma czarne włoski. Jest piękna. Ja wykończona. Nigdy więcej"

widzę że u niej sms podobny jak u mnie niby się zapomina o bólu jak się zobaczy maleństwo a to "g" prawda bo mnie na samą myśl boli

Nuna GRATULACJE
nacierpiałaś się Bidulko, ale Julcia Ci to wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kolejna przespana noc za nami P. zasnął o 21, obudził się o 4, zjadł, i spał do 7.30 jest cudowny a jeszcze od dłuższego czasu nie płacze w ogóle nocami, chyba od miesiąca, tylko się kręci w łóżeczku i prycha - dziś tak od 6.30 robił, w końcu o 7.30 się zlitowałam, podeszłam do łóżeczka, a ten oczy jak 5 zł i się cieszy
dziś jedziemy do mamy na 5 dni, mam nadzieję że nocki się nie popsują

ale fajnie.. pocieszające jest to co piszesz może nasz mały też niedługo zacznie przesypiać nocki.. oby
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mało mamusiek zostało 2w1 więc niedługo się przenosimy

Cytat:
Mamy kupę i to ileeee pierwszy raz tak całą noc nie robił i się męczył

czytałam, że z czasem dzieciaczki robią coraz rzadziej te kupy.. i przy karmieniu piersią to nawet jedna na 2 doby jest ok... nasz na razie wali po kilka na dzień

Cytat:
no i pragnę zameldować, że mój syn kończy dziś 4 tygodnie tym samym od jutra mamy w domu niemowlaczka

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
a jak u Waszych maluchów z noskiem w taki upał ?
Hania w niedziele będzie miała 7 tygodni
jak miała 2 tygodnie byłyśmy u lekarza, bo myślałam, że ma katar - strasznie chrapała - lekarz stwierdził, ze to sapka i mam nawilżać nos.
przeszło, a wczoraj rano znowu się zaczęło. nos nawilżam, czyszczę aspiratorem i smaruję maścią majerankową, ale cały czas to samo.
chrapi jak cholera chyba bardziej mnie to wkurza niż ją.
mam podobne odczucia..
nasz ma lekki katarek i też strasznie charczy.. dziś mu odciągnęłam fridą..

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

co do kąpieli- my kąpiemy zawsze około 21
i cały czas używamy tego żelu do mycia z hippa, a po kąpieli smaruję mleczkiem hipp...
nie chcę zapeszać, ale na razie mały ma śliczną skórkę
tylko na buźce wyskoczyło mu parę potówek..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 20:06   #4049
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Sofia przy karmieniu, jak ja bolalo to cala sie rzucala... Jak ja teraz karmie na rekach(bez rogala) to staram sie chociaz pieluszkr pod glowke podlozyc,zeby miala bardziej miekko...
A jak ja odbijesz i wracasz do karmienia to dalej placze? Bo u mnie mimo odbijania, dalej plakala i sie szarpala. Dlatego myslalam,ze piersi puste i sie zlosci... Sama nie wiem, moze sprawdzcie te uszka. Ja bym tego pewnie nie wykryla sama, tak sie zafixowalam na zamierajacej laktacji
Ta sytuacja to kubel zimnej wody na moja glowe. Nauczylam sie,ze musze byc skupiona na dziecku a nie na sobie...

to samo mowila.mi kolezanka - chustujaca fizjoterapeutka.

sofia.ma taki plytki sen,ze przez.pierwsze pol.h wszystko ja budzi niestety. A nie bede w srodku nocy czekac tylko po to by poodciagac. I tak chodze na rzesach. Poza tym musze z przykroscia stwierdzic,ze medela i ja jakos sie nie zgralysmy... Jestem w stanie cos nia wyciagnac z piersi jak sa mega nabrzmiale (np w nocy, jak sie Sofii za dlugo spi) a tak to kropelki jedynie. Recznym jest niewiele lepiej. Ale chyba troszke lepiej sama nie wiem czemu tak jest...

Oj to jest wkurzajace,ze kazdy mowi co innego.... Ale tak jak Kinga mowi, nie mamy wyjscia jak zdac sie na matczyna intuicje. Choc mi sie ona chyba jeszcze nie zalaczyla i wciaz nie wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka. Podobno to przychodzi z czasem...

Sonia biedna probuje spac,ale co.chwile budzi sie z placzem, najwidoczniej z bolu... O 16 dostanie antybiotyk. Poprosze tez o czopek z paracetamolem, zeby dziecku ulzyc....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ash moja płacze, ale kończy jedzenie zawsze na śpiocha i czasami jest tak, że ładnie zje bez awantur, dzisiaj ładne kupy były i było ok, więc sama nie wiem, do tego jak się tak rzucała to szły bąki i niekiedy potężna kupa. Pójdę chyba jutro do tego pediatry i będę mieć przynajmniej spokojną głowę... Jeju Kochane jest mi Was tak szkoda, cały czas o Was myślę, wiem, że szpital to nic fajnego i mam nadzieję, że leki szybką zaczną działać i wrócicie do domku całe i zdrowe i szczęśliwe....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 20:06   #4050
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie myślałyście by pić herbatkę z kopru włoskiego? Podobno ona pomaga na wzdęcia.
Ja dziś sobie na to wpadłam i myślę, że może warto zapobiegawczo z 2x dziennie, jedynie mam zgryz, bo ten koper niby pozwala złagodzić wzdęcia, ale też niby wzmaga laktację, a to mi niepotrzebne ;p

p.s. a swoją drogą wszedł już ten macierzyński roczny czy nie?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości