Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 20:32   #1981
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

bajka nie ma bata, pora na celibata

tassia ja się nie znam, dopiero szukam odpowiedniego wózka,ale odnośnie mury to najwięcej chyba może się wypowiedzieć kaśka87, czego by to nie dotyczyło, czy gondoli, czy stelaża

no a co do wózków właśnie, Ladan jak sie pojawisz to mi napisz, ty brałaś może tako lareta? czy która to brała?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 20:34   #1982
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Nareszcie nadrobiłam
Byłam dzisiaj zrobić krzywą. Wytrwałam nie była taka paskudna jak sobie wyobrażałam. Mam nadzieje, że dobre samopoczucie po wypiciu świadczy o dobrym wyniku. No zobaczymy...

Odwiedziłam dzisiaj też Biedrę i sporo fajnych promocji jest na kosmetyki. Kupiłam pastę Colgate za 5zł, 3-pak płatków kosmetycznych za 5zł, prostownicę do włosów za 20zł i różne inne pierdółki.

Wpadłam też do Deichmanna i kupiłam sandałki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...20damskie.prod Na żywo wyglądają lepiej i są bardzo wygodne. Polecam

Mam pytańko, czy pobolewa Was pipka i odbyt ? mnie ostatnio często i czuje kopniaki małej w tylec - dziwne uczucie.

Bajka trzymajcie się dzielnie
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 20:38   #1983
nephelim89
Rozeznanie

wróciłam ze spaceru z sunią i patrzę a ja mam całe spodnie poplamione krwią zlokalizowałam źródło i to moja sunia ma złamany boczny pazur i ta resztka nie odpadła... co ja mam robić? cholera sama w domu jestem ...
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 20:51   #1984
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No podobno będziemy się też uczyć masować krocze, na co panowie będą musieli wyjść (już zapwiedzieli,że idą na piwo )
Opowiedz co tam mówili

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Teoria
Często odsyłają, ale wtedy oni muszą Ci znaleźć miejsce.
To by nie było zaskoczenie gdyby z NFZetem praktyka nie szła w parze z teorią
Przy czym u mnie w mieście mam tylko jedną Położniczą Izbę Przyjęć. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby rodzącą czy panikującą ciężarną odsyłali gdzieś 20 - 40km dalej. Może u mnie akurat nie mają wyjścia i się stosują.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
eeee no niekoniecznie przynajmniej 3 lata temu tez to obowiazywalo, a co z tego jak w 18 tc wyladowalam w szpitalu i chcieli ubezpieczenie, musialam im RMUA faxem przesylac. a jak szlam rodzic to tez chcieli aktualne. teraz jest o tyle latwiej ze EWUŚ srewuś jest.
to tak samo jak dzieci do 18 roku zycia powinny miec za darmo opieke lekarska, a ostatnio mnie pediatra poinformowala ze mloda nie jest zgloszona do ubezpieczenia
No właśnie też o tym EWUŚ'u sobie myślałam. Przecież po coś oni go tam mają, wiem że w przychodni na pewno korzystają na bieżąco.

A co do zgłoszenia do ubezpieczenia to nie jest tak, że rodzice muszą zadecydować "do czyjego" ubezpieczenia przypisać dziecko? Trzeba coś tam zgłosić i wtedy to u nich gdzieś figuruje w bazie.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyty

To co podlinkowane wąglikiem
Oooo, to super masz! Graty
Ja swojego czasu dostałam od wizażu prostownicę, paski wybielające do zębów, krem BB i tusz Max Factor Jakoś teraz już mi nie chcą dawać

Misia, super, ale fajnie, że szef da kasiorkę - to już zauważalny pieniądz. Super z jego strony.
Macie teraz niezłą passę na pieniądze, ewidentnie do Was lgną!

Umieram dzisiaj! Przespałam prawie cały dzień i zdechła jestem totalnie. Podejrzewam, że niskie ciśnienie i upał tak mi dały w kość. Wyczytałam, że ciężarnym poleca się na to dużo pić i ćwiczyć.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
ooo ja dla mlodszej kupilam balsam i zel do mycia z mixy. daj znac jak sie sprawdzaja te produkty

no i ja po ginie. nie jest rozowo. szyjka zaczela sie skracac i mam juz zewnetrzne rozwarcie. ile ma szyjka dokladnie, nie wiem, bo badal na samolocie. w karcie mam wpisane 1,5-0,5-0 a wczesniej pisal 2-0-0. powiedzial ze tragedi nie ma, ale mam sie oszczedzac na maxa, nie stac przy garach, nie sprzatac, nie jezdzic samochodem, nie dziwgac... to co ja moge?
A słuchaj, Ty jakoś odczuwasz to skracanie szyjki? W sumie jest teraz malutkie więc może i tego się nie czuje

Ja jak się przemęczę mam takie dziwne uczucie jakby narządy rodne mi ciążyły w dół - jakby zaraz miały wypaść Zastanawiam się czy to może być coś z tego rodzaju
Stary 2013-06-20, 20:58   #1985
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A co do zgłoszenia do ubezpieczenia to nie jest tak, że rodzice muszą zadecydować "do czyjego" ubezpieczenia przypisać dziecko? Trzeba coś tam zgłosić i wtedy to u nich gdzieś figuruje w bazie.
A słuchaj, Ty jakoś odczuwasz to skracanie szyjki? W sumie jest teraz malutkie więc może i tego się nie czuje

Ja jak się przemęczę mam takie dziwne uczucie jakby narządy rodne mi ciążyły w dół - jakby zaraz miały wypaść Zastanawiam się czy to może być coś z tego rodzaju
tak, z ubezpieczeniem jest tak ze zglaszasz dziecko u pracodawcy. moj maz jak pracowal panstwowo to zglaszal, ale zwolnil sie i poszedl na wlasna dzialalnosc i do zusu juz nie zglosilismy ze mloda na jego ubezpieczeniu tylko chodzilam normalnie z wydrukowanymi potwierdzeniami zaplaty za skladki chorobowe teraz ja zgloslam u siebie w pracy

a co do szyjki, to mi brzuch twardnieje jak sie przemecze no i mowil ze to od tego. no i ponoc na tym etapie ciazy nie sposob nie zauwazyc ze cos sie dzieje... nie wiem bo ja w sumie sie az tak nad tym nie skupialam chociaz mialam przeczucie ze cos moze byc nie tak, a jak juz mnie badal to bylam niemal pewna ze szyjka sie skrocila.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:00   #1986
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo ja dla mlodszej kupilam balsam i zel do mycia z mixy. daj znac jak sie sprawdzaja te produkty

no i ja po ginie. nie jest rozowo. szyjka zaczela sie skracac i mam juz zewnetrzne rozwarcie. ile ma szyjka dokladnie, nie wiem, bo badal na samolocie. w karcie mam wpisane 1,5-0,5-0 a wczesniej pisal 2-0-0. powiedzial ze tragedi nie ma, ale mam sie oszczedzac na maxa, nie stac przy garach, nie sprzatac, nie jezdzic samochodem, nie dziwgac... to co ja moge? tzn lezec plackiem nie kazal, ale chodzenie mam ograniczyc. nie brzmi to fajnie tym bardziej ze wiekszosc tygodnia jestem sama plus Blanka zrobil szybkie usg, mloda w 29/30 tc ma 1390g znaczy sredniak ale widac bedzie wielkosci Blanki przy urodzeniu. no i banka znowu tydzien starsza a juz myslalam ze chociaz ona nie bedzie miala duzej glowy przy porodzie wszystko inne w normie no i poki co glowka do dolu. do asparginu 3x1 dorzucil mi asmag 3x2 i tyle. 5 lipca ide na usg III trymestru jak bede miala dodatkowe dolegliwosci to dodatkowo zbada na samolocie. a tak to wizyta normalnie 19 lipca. i chyba tylle...
kurcze to teraz i ja się wystrachałam bo na ostatniej wizycie też gi mówił mi że mam rozwarcie zewnętrzne na opuszek palca( ale mówił że nie ma co panikować). Kazał się oszczędzać ale nie leżakować. W poniedziałek wizyta więc zobaczymy co tam sie dzieje ale mimo fenoterolu brzuch dalej sie spina
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:02   #1987
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Pogoda dziś u mnie do bani- niby nie ma słońca i coś tam kapie z nieba ale duszno jak w piecu.
Zastanawiam się powoli czy dam radę z tym wszystkim co mnie czeka jak mały się pojawi na świecie- ale już nie mam odwrotu
U nas też duchota, ale nic nie kapie... jak będzie tak samo jutro, to przenoszę się do garażu pod blokiem... tylko tam zasięgu nie ma

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A teraz konkrety. Poszłam dziś jednak do mojego gina. Wczoraj pisałam o skurczach i bólu pleców. Gin dał zwolnienie do końca miesiąca, chociaż ja wcale na to nie nastawałam, bo w przyszłym tygodniu miałam zaplanowane kupę roboty Ech, już muszę się przyzwyczaić, że będę częściej chodzić na wooolne
Przepisał mocną no-spę trzy razy dziennie przez 7 dni, do tego czopki rozkurczowe (blech! ) dwa razy dziennie przez 3 dni.
Gin kazał wypoczywać, zero gimnastyki w SR Trzeba wyciszyć skurcze.
Dobre wiadomości są takie, że szyjka ładnie się trzyma, ma 3,89 cm, a to najważniejsze
A Julian waży już 1100 gramów +/- 161 g (końcówka 27 tc.)
Duży chłopak
Dobrze, że masz wolne, odpoczynek na pewno nie zaszkodzi, szczególnie w takie upały.

Cytat:
no i ja po ginie. nie jest rozowo. szyjka zaczela sie skracac i mam juz zewnetrzne rozwarcie. ile ma szyjka dokladnie, nie wiem, bo badal na samolocie. w karcie mam wpisane 1,5-0,5-0 a wczesniej pisal 2-0-0. powiedzial ze tragedi nie ma, ale mam sie oszczedzac na maxa, nie stac przy garach, nie sprzatac, nie jezdzic samochodem, nie dziwgac... to co ja moge? tzn lezec plackiem nie kazal, ale chodzenie mam ograniczyc. nie brzmi to fajnie tym bardziej ze wiekszosc tygodnia jestem sama plus Blanka zrobil szybkie usg, mloda w 29/30 tc ma 1390g znaczy sredniak ale widac bedzie wielkosci Blanki przy urodzeniu. no i banka znowu tydzien starsza a juz myslalam ze chociaz ona nie bedzie miala duzej glowy przy porodzie wszystko inne w normie no i poki co glowka do dolu. do asparginu 3x1 dorzucil mi asmag 3x2 i tyle. 5 lipca ide na usg III trymestru jak bede miala dodatkowe dolegliwosci to dodatkowo zbada na samolocie. a tak to wizyta normalnie 19 lipca. i chyba tylle...
O, o... nie brzmi ciekawie... oby nie skracała się bardziej
Za to Mała Ci ładnie rośnie

Na razie na szybki test poszedł krem i micel. Krem nie wiem jak, bo jest tak gorąco, ze natychmiast spływa z potem - plus za bardzo delikatny zapach Micel fajny - za pierwszym przetarciem usunął tusz do rzęs, czego mleczko z Yves Rocher nie potrafi Lekki, dobrze doczyszcza, nie zostawia filmu na twarzy. Praktycznie nie pachnie i trochę szczypie w oczy, jak się dostanie - ja sierota zawsze coś sobie wleję
Jutro spróbuję szamponu i jak dorwę Bartka, to go zabalsamuję

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj powiedziałam szefowi, że Pani doktor nie da mi zwolnienia i jest na mnie skazany jeszcze przez jakiś czas to stwierdził, że na koszt firmy mam sobie poszukać kogoś normalnego Propozycja fajna ale nie skorzystam. Z resztą byłam dzisiaj chyba ostatni raz na 8 h bo nie dość, że się spóźniłam godzinę ( nie daje rano rady, żeby się ogarnąć) to jeszcze ciągle mam jamochłona i bym tylko jadła, a też nie chce mi się chodzić do sklepu i kompletować wałówy na następny dzień.

W ogóle jakaś taka zdołowana się czuję. Ten lekarz mnie zdołował, nie mam siły na nic. Do pracy jak nie będę to będzie brak kontaktu z ludźmi. Mam burdel w pokoju i nie mam siły tego ogarnąć. A w ogóle to nawet wstanie z łóżka urasta do mega wysiłku bo teraz najpierw na bok muszę się przekręcić a potem jakoś wstać.

Także lipa...musiałam się wyżalić bo jakaś taka samotna się czuję i płakać mi się na to wszystko chce .
Badzia, a może jednak posłuchaj szefa i idź do kogoś normalnego

Nie smutaj się, będzie dobrze, masz nas i zawsze możesz się wyżalić

Cytat:
Faaajnie...nasza piękna farba na sufit rozlała się po bagażniku samochodu mojego męża...

Z dobrych wieści-mogliśmy kupić 1 deskę.
Druga wiadomość dobra Pierwsza...hmmm... tak bywa

Zaraz padnę... i się wścieknę.... a w TV tylko Tytanic

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:02   #1988
policzanka
Wtajemniczenie

Hejo!
Ledwo co przetrwałam dzisiejszy dzień...Oby jutro bylo troszke chlodniej bo mam troche spraw do pozałatwiania na miescie a w taki skwar jak dzis to raczej umre..
Moja Lilka dostała dzis w prezencie od znajomych sliczna mate edukacyjna.Bardzo mile mnie tym zaskoczyli.Osobiscie planowałam zakup ale uzywanej..
Bajka-dasz rade.Byle bys tylko choc troszku przystopowala

Gratuluje pozostałym dziewczyną wizyt!

Ide zaraz pod prysznic i sie ogolic..Jutro wizyta więc trzeba jakos wyglądać
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:04   #1989
ja-ika
Zakorzenienie

Tak czytam o tych waszych szyjkach i w porównaniu do mojej to jakieś takie krótkie. Moja ma ponad 5 cm mam nadzieję, że do porodu się skróci i nie będę miała takich przebojów jak z Kamilem
Stary 2013-06-20, 21:07   #1990
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Właśnie tak samo się czuję. Pytałam dziś o to mojego gina. Powiedział, że to normalne odczucie, działa siła grawitacji i dziecko ciąży w dół

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:08   #1991
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Cześć moje dziewczynki
Na początek powiem: ale się nażarłam Wcięłam całą pizzę Giuseppe Pęknę!

A teraz konkrety. Poszłam dziś jednak do mojego gina. Wczoraj pisałam o skurczach i bólu pleców. Gin dał zwolnienie do końca miesiąca, chociaż ja wcale na to nie nastawałam, bo w przyszłym tygodniu miałam zaplanowane kupę roboty Ech, już muszę się przyzwyczaić, że będę częściej chodzić na wooolne
Przepisał mocną no-spę trzy razy dziennie przez 7 dni, do tego czopki rozkurczowe (blech! ) dwa razy dziennie przez 3 dni.
Gin kazał wypoczywać, zero gimnastyki w SR Trzeba wyciszyć skurcze.
Dobre wiadomości są takie, że szyjka ładnie się trzyma, ma 3,89 cm, a to najważniejsze
A Julian waży już 1100 gramów +/- 161 g (końcówka 27 tc.)
za wizytę i teraz trochę trzeba zwolnić tepa a Julian to już kawał chłopa

Cytat:

o matko to juz chyba nic robić nie możesz uważaj na siebie :-*

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Boże, wyszłam o 10:30 i wróciłam o 14...ja nie wiem, ale robię wszystko tak pooowoooli....

U ginki ok - fenek działa, wszystko się ładnie trzyma w środku
Co do fenka - info dla Ladan - ja będę brała do ok 36 tc, póki co w tej samej dawce, 4xdziennie, luetinę też mi zostawiła 3xdziennie.
Wodami mam się nie martwić na razie, bo to nie jest jeszcze tak dużo, poza tym pomiar jest orientacyjny. 03.07 USG kontrolne.
Waga się zatrzymała od ok 3 tyg - 51,2 kg, co oznacza niecałe + 7kg.
Biorąc pod uwagę USG, ginka ocenia wiek ciąży na 29/30 tc.

Z innych tematów, 05.07 uzgodniliśmy odbiór kluczy od nowego lokum, czyli zaczynamy się po weekendzie pakować

za wizytę i za to że wkrótce odbieracie klucze

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Wcisnę się gdzieś pomiędzy waszą dyskusję, nie mam zielonego pojęcia o czym rozmawiacie, spróbuję nadgonić. Póki co napiszę trochę o sobie Mam na imię Joanna, jestem mamą 21 miesięcznej Ani, drugie dziecko jest zupełnym zaskoczeniem, choć już złość mi przeszła.
Witamy

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a ja się dziś witam w 30 tc

za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Stawiam wszystkim Bavarię lub Piccollo
Dziś świętuję Elenki 100-dniówkę!

a Ja to bym się napila drineczka jakiegoś dobrego :-P

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Witam....wczoraj miałam wizytę u gina no i Julka nadal pozostaje Julką Waży 977 g - w 27 tc 2 d. Wszystko z nią w porządku, jedyne co może martwić to to , że jest ułożona miednicowo, ale lekarz powiedział, że jeszcze może sie przekrecić.

za wizytę a dzidzia się jeszcze moze obroci

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

u nas po wczorajszej wizycie wszystko ok, mam dalej brać żelazo... i powtórzyć znowu badania... synek dupkę ma po prawej stronie pod żebrami a głowę w dole po lewej stronie

za wizytę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji co kupić dziecku które wszystko ma na 4 urodziny 12 lipca jadę do Krakowa na urodziny chrześniaka i kompletnie nie mam pojęcia co mu kupić . Nie chcę drogiego prezentu bo sam wyjazd nas trochę bedzie kosztował a z kasą nie jest lekko. Myślałam zeby coś ok 80 złkupić tylko co
Może jakieś klocki drewniane?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:10   #1992
Aaamelkaa
Zakorzenienie

uciekam dziewczęta z forum na kilka dni, jutro rano mam wizytę i od razu po niej jedziemy do naszej rodzinnej miejscowości do rodziców na weekend , także odezwę się dopiero w poniedziałek , trzymajcie się , wypoczywajcie i oszczędzajcie się w te upały

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:11   #1993
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
uciekam dziewczęta z forum na kilka dni, jutro rano mam wizytę i od razu po niej jedziemy do naszej rodzinnej miejscowości do rodziców na weekend, także odezwę się dopiero w poniedziałek , trzymajcie się , wypoczywajcie i oszczędzajcie się w te upały
Baw się dobrze!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:12   #1994
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
uciekam dziewczęta z forum na kilka dni, jutro rano mam wizytę i od razu po niej jedziemy do naszej rodzinnej miejscowości do rodziców na weekend , także odezwę się dopiero w poniedziałek , trzymajcie się , wypoczywajcie i oszczędzajcie się w te upały
Baw się dobrze!

Stary 2013-06-20, 21:14   #1995
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Baw się dobrze!
dzięki, nie byłam u rodziców już z miesiąc, przy okazji nawiedzimy hurtownie dzieciową , gdzie pomacam wózki i obejrzymy łóżeczka ,więc cieszę się ogromnie na ten wyjazd

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Baw się dobrze!
dziękuje

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:14   #1996
LaLoca
Zakorzenienie

Dobre pytanie, czy skracanie szyjki się odczuwa. Ja czuję jak mnie coś tam w dole ciągnie, ale wydaje mi się, że to dziecko, bo nisko mam łożysko i czuję tam kopniaki. Nie mam skurczy, a brzuch mi się spina bardzo rzadko, więc nie panikuję. Dobrze, że wizyta już za parę dni

Czy w ciąży można herbatę miętową? tak mi smakuje mrauuu

Czy ten zestaw startowy Avent to taki ma być: http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb ? to jest ten naturalny?
Stary 2013-06-20, 21:17   #1997
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Faaajnie...nasza piękna farba na sufit rozlała się po bagażniku samochodu mojego męża...

Z dobrych wieści-mogliśmy kupić 1 deskę.
uuuuuu mam nadzieję że będzie się dalo to jakoś ładnie wyczyścić

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Nareszcie nadrobiłam
Byłam dzisiaj zrobić krzywą. Wytrwałam nie była taka paskudna jak sobie wyobrażałam. Mam nadzieje, że dobre samopoczucie po wypiciu świadczy o dobrym wyniku. No zobaczymy...

Odwiedziłam dzisiaj też Biedrę i sporo fajnych promocji jest na kosmetyki. Kupiłam pastę Colgate za 5zł, 3-pak płatków kosmetycznych za 5zł, prostownicę do włosów za 20zł i różne inne pierdółki.

Wpadłam też do Deichmanna i kupiłam sandałki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...20damskie.prod Na żywo wyglądają lepiej i są bardzo wygodne. Polecam

Mam pytańko, czy pobolewa Was pipka i odbyt ? mnie ostatnio często i czuje kopniaki małej w tylec - dziwne uczucie.

Bajka trzymajcie się dzielnie
no to gratki za glukoze i oby były dobre wyniki !

Cytat:
wróciłam ze spaceru z sunią i patrzę a ja mam całe spodnie poplamione krwią zlokalizowałam źródło i to moja sunia ma złamany boczny pazur i ta resztka nie odpadła... co ja mam robić? cholera sama w domu jestem ...
o kurcze biedna ale nie wiem co trzeba z tym robić, chyba tylko weterynarz

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
też jutro wybywam i wracam w poniedziałek wieczór to udanego weekendu
może nie będziemy miały dużo nadrabiania
Stary 2013-06-20, 21:18   #1998
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
można - pytałam położnej jak miałam problemy żołądkowe i pozwoliła.
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

o kurcze biedna ale nie wiem co trzeba z tym robić, chyba tylko weterynarz
czekam na tż i pojedziemy do weta... najgorsze że z tego całego stresu brzuch mnie rozbolał

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2013-06-20 o 21:20
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:19   #1999
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ten zestaw startowy Avent to taki ma być: http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb ? to jest ten naturalny?
O to samo pytałam jakiś czas temu Nie, to nie jest ten natural
Natural to chociażby ten:
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...337371867.html
Zwróć uwagę na dziurki w smoczku Tym się np. różnią.

Stary 2013-06-20, 21:19   #2000
kropla_deszczu
Zadomowienie

teraz mogę sie przywitać jak już ponadrabiałam i poodpowiadałam dzisiejszy dzień to jakaś makabra!

nie dość, że gorąco to jeszcze mnie głowa dzisiaj boli od rana

ale mężuś mi zrobił niespodziankę dzisiaj i i kazał wsiąść do samochodu, zamknąć oczy i zabrał mnie do sklepu dziecięcego

jak weszliśmy to pozwolił mi otworzyć oczy i mówi: a teraz wybierz łóżeczko dla naszej małej

no i wybraliśmy razem w końcu takie jak ja chciałam od dawna już

kupiliśmy identyczny zestaw (łóżeczko i materac - ta sama firma i rodzaj) :
http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...336479139.html

i zapłacilismy 270 zł i cieszę się ogromnie
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-06-20, 21:23   #2001
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre pytanie, czy skracanie szyjki się odczuwa. Ja czuję jak mnie coś tam w dole ciągnie, ale wydaje mi się, że to dziecko, bo nisko mam łożysko i czuję tam kopniaki. Nie mam skurczy, a brzuch mi się spina bardzo rzadko, więc nie panikuję. Dobrze, że wizyta już za parę dni

nie to jest standardowy avent natural za taki zestaw kosztuje powyzej 80 zl. http://allegro.pl/zestaw-startowy-ph...332704596.html
ja ten biore
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-20, 21:30   #2002
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
można - pytałam położnej jak miałam problemy żołądkowe i pozwoliła.

czekam na tż i pojedziemy do weta... najgorsze że z tego całego stresu brzuch mnie rozbolał
Dziękuję to popijam dalej

Cytat:
O to samo pytałam jakiś czas temu Nie, to nie jest ten natural
Natural to chociażby ten:
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...337371867.html
Zwróć uwagę na dziurki w smoczku Tym się np. różnią.
Dziękuję czyli ten zestaw co kupiły dziewczyny jakiś czas temu za ok. 50zł to była jakaś promocja, czy kupiły zwykły zestaw? nie wiem, czy polować na okazję, czy kupić?

Cytat:
nie to jest standardowy avent natural za taki zestaw kosztuje powyzej 80 zl. http://allegro.pl/zestaw-startowy-ph...332704596.html
ja ten biore
O dziękuję bardzo dodaje do obserwowanych i pewnie też kupię.
Stary 2013-06-20, 21:32   #2003
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
teraz mogę sie przywitać jak już ponadrabiałam i poodpowiadałam dzisiejszy dzień to jakaś makabra!

ale mężuś mi zrobił niespodziankę dzisiaj i i kazał wsiąść do samochodu, zamknąć oczy i zabrał mnie do sklepu dziecięcego

jak weszliśmy to pozwolił mi otworzyć oczy i mówi: a teraz wybierz łóżeczko dla naszej małej

Śliczne
No i jaki TŻ romantico
A materacyk jaki wybraliście?

Stary 2013-06-20, 21:32   #2004
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

no własnie moj ginek nie moowil nic o szyjce ale podczass badania wymacal ze lozysk jest nisko... ale raczej jest ok;p

pytalam sie o miete bo teraz tez pije litrami i mowil, ze mozna
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:33   #2005
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję to popijam dalej

Dziękuję czyli ten zestaw co kupiły dziewczyny jakiś czas temu za ok. 50zł to była jakaś promocja, czy kupiły zwykły zestaw? nie wiem, czy polować na okazję, czy kupić?

O dziękuję bardzo dodaje do obserwowanych i pewnie też kupię.
Kupiły zły
Tak jak Bajka pisała - na allegro zestaw natutal kosztuje ok. 80 złotych, w sklepach - 110 zł.

Stary 2013-06-20, 21:33   #2006
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Aaamelkaa, Larysa udanych weekendów

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:34   #2007
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
pytalam sie o miete bo teraz tez pije litrami i mowil, ze mozna
Wiem, że np. z rumiankiem trzeba ostrożnie...

Stary 2013-06-20, 21:39   #2008
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Kochany małżuś Łóżeczko bardzo ładne. Podobne chcemy tylko z szufladą i kolor wenge.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Kupiły zły
Tak jak Bajka pisała - na allegro zestaw natutal kosztuje ok. 80 złotych, w sklepach - 110 zł.
Może taki chciały w każdym razie opis w tych aukcjach jest mylący, bo wskazuje na naturalny kształt, ale widać, że są inne jeszcze bardziej naturalne
Stary 2013-06-20, 21:44   #2009
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Śliczne
No i jaki TŻ romantico
A materacyk jaki wybraliście?
a materac
taki sam jak w tym linku - czyli gryczano-kokosowy

Cytat:
Kochany małżuś Łóżeczko bardzo ładne. Podobne chcemy tylko z szufladą i kolor wenge.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Może taki chciały w każdym razie opis w tych aukcjach jest mylący, bo wskazuje na naturalny kształt, ale widać, że są inne jeszcze bardziej naturalne
Nam ten kolor pasuje do mebli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-06-20, 21:49   #2010
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

okazji nie upolujesz bo to nowosc i sie cenia jak cygan za matke dziewczyny poprostu kupily te standardowe butelki najtaniej wlasnie znalzlam w tym linku ktory wrzucilam.
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości