|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
bajka nie ma bata, pora na celibata
tassia ja się nie znam, dopiero szukam odpowiedniego wózka,ale odnośnie mury to najwięcej chyba może się wypowiedzieć kaśka87, czego by to nie dotyczyło, czy gondoli, czy stelaża ![]() no a co do wózków właśnie, Ladan jak sie pojawisz to mi napisz, ty brałaś może tako lareta? czy która to brała? |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Nareszcie nadrobiłam
Byłam dzisiaj zrobić krzywą. Wytrwałam Odwiedziłam dzisiaj też Biedrę i sporo fajnych promocji jest na kosmetyki. Kupiłam pastę Colgate za 5zł, 3-pak płatków kosmetycznych za 5zł, prostownicę do włosów za 20zł Wpadłam też do Deichmanna i kupiłam sandałki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...20damskie.prod Na żywo wyglądają lepiej i są bardzo wygodne. Polecam Mam pytańko, czy pobolewa Was pipka i odbyt ? mnie ostatnio często i czuje kopniaki małej w tylec - dziwne uczucie. Bajka trzymajcie się dzielnie
|
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
wróciłam ze spaceru z sunią i patrzę a ja mam całe spodnie poplamione krwią
|
#1984 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() To by nie było zaskoczenie gdyby z NFZetem praktyka nie szła w parze z teorią ![]() Przy czym u mnie w mieście mam tylko jedną Położniczą Izbę Przyjęć. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby rodzącą czy panikującą ciężarną odsyłali gdzieś 20 - 40km dalej. Może u mnie akurat nie mają wyjścia i się stosują. Cytat:
A co do zgłoszenia do ubezpieczenia to nie jest tak, że rodzice muszą zadecydować "do czyjego" ubezpieczenia przypisać dziecko? Trzeba coś tam zgłosić i wtedy to u nich gdzieś figuruje w bazie. Oooo, to super masz! Graty ![]() Ja swojego czasu dostałam od wizażu prostownicę, paski wybielające do zębów, krem BB i tusz Max Factor ![]() Misia, super, ale fajnie, że szef da kasiorkę - to już zauważalny pieniądz. Super z jego strony. Macie teraz niezłą passę na pieniądze, ewidentnie do Was lgną! ![]() Umieram dzisiaj! Przespałam prawie cały dzień i zdechła jestem totalnie. Podejrzewam, że niskie ciśnienie i upał tak mi dały w kość. Wyczytałam, że ciężarnym poleca się na to dużo pić i ćwiczyć. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Ja jak się przemęczę mam takie dziwne uczucie jakby narządy rodne mi ciążyły w dół - jakby zaraz miały wypaść Zastanawiam się czy to może być coś z tego rodzaju
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ja zgloslam u siebie w pracy ![]() a co do szyjki, to mi brzuch twardnieje jak sie przemecze no i mowil ze to od tego. no i ponoc na tym etapie ciazy nie sposob nie zauwazyc ze cos sie dzieje... nie wiem bo ja w sumie sie az tak nad tym nie skupialam chociaz mialam przeczucie ze cos moze byc nie tak, a jak juz mnie badal to bylam niemal pewna ze szyjka sie skrocila.
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo na ostatniej wizycie też gi mówił mi że mam rozwarcie zewnętrzne na opuszek palca( ale mówił że nie ma co panikować). Kazał się oszczędzać ale nie leżakować. W poniedziałek wizyta więc zobaczymy co tam sie dzieje ale mimo fenoterolu brzuch dalej sie spina |
|
|
|
|
#1987 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że masz wolne, odpoczynek na pewno nie zaszkodzi, szczególnie w takie upały. Cytat:
![]() Za to Mała Ci ładnie rośnie ![]() Na razie na szybki test poszedł krem i micel. Krem nie wiem jak, bo jest tak gorąco, ze natychmiast spływa z potem - plus za bardzo delikatny zapach Lekki, dobrze doczyszcza, nie zostawia filmu na twarzy. Praktycznie nie pachnie i trochę szczypie w oczy, jak się dostanie - ja sierota zawsze coś sobie wleję ![]() Jutro spróbuję szamponu i jak dorwę Bartka, to go zabalsamuję ![]() Cytat:
![]() Nie smutaj się, będzie dobrze, masz nas i zawsze możesz się wyżalić ![]() Cytat:
![]() Zaraz padnę... i się wścieknę.... a w TV tylko Tytanic |
|||||
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Ledwo co przetrwałam dzisiejszy dzień...Oby jutro bylo troszke chlodniej bo mam troche spraw do pozałatwiania na miescie a w taki skwar jak dzis to raczej umre.. Moja Lilka dostała dzis w prezencie od znajomych sliczna mate edukacyjna.Bardzo mile mnie tym zaskoczyli.Osobiscie planowałam zakup ale uzywanej.. Bajka-dasz rade.Byle bys tylko choc troszku przystopowala ![]() Gratuluje pozostałym dziewczyną wizyt! ![]() Ide zaraz pod prysznic i sie ogolic..Jutro wizyta więc trzeba jakos wyglądać
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam o tych waszych szyjkach i w porównaniu do mojej to jakieś takie krótkie. Moja ma ponad 5 cm
mam nadzieję, że do porodu się skróci i nie będę miała takich przebojów jak z Kamilem
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1991 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
za wizytę i teraz trochę trzeba zwolnić tepa a Julian to już kawał chłopa Cytat:
o matko to juz chyba nic robić nie możesz uważaj na siebie :-*Cytat:
za wizytę i za to że wkrótce odbieracie klucze Cytat:
za kolejny tydzień Cytat:
![]() a Ja to bym się napila drineczka jakiegoś dobrego :-P Cytat:
za wizytę a dzidzia się jeszcze moze obroci Cytat:
za wizytę Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||||||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam dziewczęta z forum na kilka dni, jutro rano mam wizytę i od razu po niej jedziemy do naszej rodzinnej miejscowości do rodziców na weekend
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, nie byłam u rodziców już z miesiąc, przy okazji nawiedzimy hurtownie dzieciową , gdzie pomacam wózki i obejrzymy łóżeczka ,więc cieszę się ogromnie na ten wyjazd
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- dziękuje
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie, czy skracanie szyjki się odczuwa. Ja czuję jak mnie coś tam w dole ciągnie, ale wydaje mi się, że to dziecko, bo nisko mam łożysko i czuję tam kopniaki. Nie mam skurczy, a brzuch mi się spina bardzo rzadko, więc nie panikuję. Dobrze, że wizyta już za parę dni
![]() Czy w ciąży można herbatę miętową? tak mi smakuje mrauuu Czy ten zestaw startowy Avent to taki ma być: http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb ? to jest ten naturalny? |
|
|
|
#1997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale nie wiem co trzeba z tym robić, chyba tylko weterynarz---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
to udanego weekendu ![]() może nie będziemy miały dużo nadrabiania
|
|
#1998 | |
|
Rozeznanie
|
można - pytałam położnej jak miałam problemy żołądkowe i pozwoliła.
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2013-06-20 o 21:20 |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, to nie jest ten natural Natural to chociażby ten: http://allegro.pl/avent-zestaw-start...337371867.html Zwróć uwagę na dziurki w smoczku Tym się np. różnią.
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
teraz mogę sie przywitać
jak już ponadrabiałam i poodpowiadałam nie dość, że gorąco to jeszcze mnie głowa dzisiaj boli od rana ![]() ale mężuś mi zrobił niespodziankę dzisiaj i i kazał wsiąść do samochodu, zamknąć oczy i zabrał mnie do sklepu dziecięcego jak weszliśmy to pozwolił mi otworzyć oczy i mówi: a teraz wybierz łóżeczko dla naszej małej no i wybraliśmy razem ![]() kupiliśmy identyczny zestaw (łóżeczko i materac - ta sama firma i rodzaj) : http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...336479139.html i zapłacilismy 270 zł
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natural za taki zestaw kosztuje powyzej 80 zl. http://allegro.pl/zestaw-startowy-ph...332704596.htmlja ten biore |
|
|
|
|
#2002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli ten zestaw co kupiły dziewczyny jakiś czas temu za ok. 50zł to była jakaś promocja, czy kupiły zwykły zestaw? nie wiem, czy polować na okazję, czy kupić?Cytat:
dodaje do obserwowanych i pewnie też kupię.
|
|||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jaki TŻ romantico ![]() A materacyk jaki wybraliście?
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytalam sie o miete bo teraz tez pije litrami i mowil, ze mozna |
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak Bajka pisała - na allegro zestaw natutal kosztuje ok. 80 złotych, w sklepach - 110 zł.
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaamelkaa, Larysa udanych weekendów
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że np. z rumiankiem trzeba ostrożnie...
|
#2008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko bardzo ładne. Podobne chcemy tylko z szufladą i kolor wenge.---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
w każdym razie opis w tych aukcjach jest mylący, bo wskazuje na naturalny kształt, ale widać, że są inne jeszcze bardziej naturalne
|
||
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
a materactaki sam jak w tym linku - czyli gryczano-kokosowy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny poprostu kupily te standardowe butelki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

)
przynajmniej 3 lata temu tez to obowiazywalo, a co z tego jak w 18 tc wyladowalam w szpitalu i chcieli ubezpieczenie, musialam im RMUA faxem przesylac. a jak szlam rodzic to tez chcieli aktualne. teraz jest o tyle latwiej ze EWUŚ srewuś jest.

bo na ostatniej wizycie też gi mówił mi że mam rozwarcie zewnętrzne na opuszek palca( ale mówił że nie ma co panikować). Kazał się oszczędzać ale nie leżakować. W poniedziałek wizyta więc zobaczymy co tam sie dzieje ale mimo fenoterolu brzuch dalej sie spina
) dwa razy dziennie przez 3 dni.
Trzeba wyciszyć skurcze. 

Pęknę!
uważaj na siebie :-*

a materac