|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Oliath- no to mocne
dla Ciebie i Lilo! będzie dzieciaczek Kathe- duze to Twoje malenstwo.. ale jak on to mierzył, ze raz 4300 a raz 3600? to jest dosyc duza rozbieżność trzymam kciuki zeby jednak ta druga waga ![]() Charlize- a co to za obyczaje wracać z wizyty i relacji nie zdawać? chcesz dostać lanie?![]() Charlize napisała mi na priv wagę Anulki0 2470g w 34tc, więc chociaż tyle wiemy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Malinka, Oliath mega
![]() ![]() : kciuki:Nadrobiłam ale jestem wykończona dzisiejszym upałem Co prawda koło 17.30 pojechaliśmy na spacer nad korze i tam było mega rewelacyjnie, bo lekki wietrzyk wiał, ale i tak prawie umieram... Nic sie znowu nie uczyłam na exam sobotni I jeszcze młody mi skacze, chyba po cewce moczowej i normalnie aż mnie skręca, takie to nieprzyjemne i jeszcze żeby nie było mało zgaga zaraz mi gardło wypali...
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] trzymam kciuki za Was bo juz chyba tylko to pozostaje ![]() Cytat:
jeszcze wspomnisz, ze tak chciałaś wygonić Milenke na drugą strone brzuszka ![]() Cytat:
no nie jednak rodzi, Oli Ty to nawet poród masz zaplanowany co do godziny, i czekamy na wieścia ja tak sie troche posmialam, pochodzilam po podwórku, pobawilam sie z psem i tak leze i sie nie ruszam bo tak nnie boli kapa skurcze to to na pewno nie są- przynajmniej tak mi sie wydaje, chyba Zuzia zrobiła sobie plac zabaw z mojej szyjki, niech juz kończy albo neich wychodzi
|
||
|
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Fiazo-
za wizyte Stokrotka- dobrze ze to jednak nie polpasiec Olcia- witaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
jja nie zasne jak sie nie dowiem, czy rodzi czy nie
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Oli pewnie już bejcuje coś jednocześnie karmiąc Lilo
![]() "Prognozy przewidują, że w sobotę w Krakowie będzie 27 stopni, a w niedzielę o dwa stopnie mniej. W te dni Małopolskę mogą nawiedzać burze. Znaczna zmiana czeka nas od poniedziałku. Ma być deszczowo i z każdym dniem coraz chłodniej. Według synoptyków termometry we wtorek pokażą 19 stopni. Taka pogoda ma się utrzymać przez cały nadchodzący tydzień, podobnie ma być w następny weekend." O, w przyszły tydzien to ja mogę rodzić- idealna pogoda jak dla mnie
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo
nadrobilam 3 ostatnie strony - taki upal a wy gonicie jak szalone Oli mocno sciskam kciuki, ale moze ty juz "po" w koncu jestes wielorodka ghia brawa dla TZ - widzisz i sie chlopak zmobilizowal ![]() charlize jak po wizycie? a ja..... no coz, ogarnelam chate pod nieobecnosc pociechy. Chrzestny ja przywiozl kolo 16, padla w samochodzie, spala moze z pol godziny w domu. Moja mama w miedzyczasie podjechala, bo TZ wymienial jej klocki hamulcowe. No i w polowie roboty pekl mu klucz i musielismy gnac do castoramy po niego - oczywiscie poklocilismy sie po drodze, ale zaraz mu przeszlo i mnie tez. Marysia na wieczor urzadzila nam pol godziny buntu wszystko na nie, a jak sila i tak zrobilismy co chcielismy, to pozniej byl drugi bunt - myslalam ze sobie w leb palne, ale padla na lozku i poszla spac. Teraz zjadlam kolacyjke i siedze przed kompem.roztapiam sie - musimy kupic Marysi do pokoju wiatrak, bo nie da sie spac przy otwartym oknie tak komary wlaza do domu. W sypialni mamy, ale ja tez musze miec chlodek. Ktoras pytala co ile bedziemy kapac dziecko - codziennie. Po pierwsze, dziecko ma duzo faldek, gdzie moze sie zbierac brud, jak sie uleje i takie tam, po drugie rutyna=przyzwyczajenie do codziennych czynnosci i rytmu dnia. Ponadto dobijcie mnie..................... .............
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iwona mnie też dziś kapa boli nawet kość łonowa Poszłabym spać ale ten arbuz mnie kusi niech już TŻ przyjeżdża z nim
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malinka oby samo sie ruszylo cos perse spokojnie, jestes w dobrych rekach |
|
|
|
|
#3941 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] na pewno wszystko będzie ok ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę.. prosimy o szczegóły ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
a mój mały dzisiaj taki mega leniwy, ze jak bedzie taki po porodzie to bedzie to najgrzeczniejsze dziecko na swiecie
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra przenoszę się na tel. Jak tylko dostanę smsa to wam napiszę, chyba, że prześpię.
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Charlize: wiedziałam, ze oprócz relacji coś jeszcze chciałam napisać: jaką książkę kupiłaś?
brat odebrał mi dzisiaj z biblioteki ostatnią część Gry o Tron - czekałam kilka miesięcy, ale najpierw Kafkę skończę. Karolajn: a u Ciebie jak samopoczucie? samatha: pewnie nie tyle mały ile Twój żołądek nie jest kompletnie przygotowany do trawienia mięsa, bo trochę czasu juz nie jesz no nie? Do trawienia mięsa żołądek wytwarza odpowiedni enzym/sok trawienny (nie pamiętam), jak przestajesz jesz to jego produkcja zanika. Renesme: a czego się uczysz?
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Charlize dla Ciebie i Anulki
|
|
|
|
|
#3946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas się wezbrał jakiś silny wiatr....brrrrPrzedtem troche padało i grzmiało, psina się bała, ale w sumei burze przeszły bokiem ufff... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na opakowaniu było, że można prać w 95 stopniach... Zobaczę może jutro. Chyba, że się nie zbiorę do żelazka :P |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Kochane rodzace, trzymam kciuki!
Ja sie muszę pochwalić, że odwiedzilam wc i była to najprzyjemniejsza chwila w tym tygodniu. Miałam dokładny zapis godzinny, wyszedł ok. Zobaczymy jutro. Czytam Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath to jeszcze nie twoja kolej
a poważnie to wracaj szybko z córeczką po drugiej stronie brzucha TZ wyciągnął materac z foli, na początku byłam zła bo sie zakurzy itp ale uparł sie zeby wierzyć go. I miał racje! Wali jak nie wiem nie polozylabym na niego Majeczki teraz
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam że se posiedzę, a jednak nie dam rady, kładę się, zajrzę jutro rano, żeby zobaczyć czy jakieś nowe wieści są
dobranoc |
|
|
|
#3952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Olcia witam i ja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przed chwilą wierzgał jak wariat..harce i tańce mu w głowie o tej godzinie... rośnie imprezowicz
|
|||
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
OLIATH no nie mogę! Postawiłaś na swoim
ciekawe czy już Lilo wyskoczyła? ![]() KISS ![]() CHARLIZE co ty jaka olewana, lepiej dawaj info, jak tam na wizycie było CZAROWNICA tu za mamę Cytat:
![]() Mężu wrócił (idąc za panującym obecnie nurtem na wątku: pan Kalliston :cojes t: ) i jeszcze przyniósł mi fryty z dressingiem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Perse: no to super, że teraz wyszło lepiej i brawa za wc:P
czarownica: za mamę kciuki Madi: chyba wujek Meli nic nie dzwonił, bo pytałam juz dzisiaj.. i nic nie odpisała..
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-06-20 o 22:40 |
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Ola dzis urodzi to będzie Lilo Pamela
zgodnie z nazwą![]() Perse a Tobie miałam pisać już kiedyś...Ty kochana jak urodzisz to chyba sie poryczymy wszystkie ze szczęścia. ![]()
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
madi bo juz nie mam sily, TZ nie chce wspolpracowac, Marysia tez (oczywiscie na tyle na ile ja bym chciala aby mi bylo lzej) - wiec mi jakos strasznie ciezko w tej ciazy, choc o wiele lepiej sie w niej czuje i o wiele lepiej wygladam. Dzis juz z nerwow powiedzialam do TZ, ze jego rola nie zakonczyla sie na tym, ze mnie zaplodnil
a do Marysi nie powiedzialam nic, bo coz moge powiedziec niespelna dwulatce. Mysle ze togolne rozdraznienie, ale coz ktos oberwac musial
|
#3957 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niecierpię takiej duchoty jak dziś. Super łóżeczko Ja bym na twoim miejscu zapytała przed zakupem czy można z misiem i napisała że bardzo ci zależy na tym motywie Cytat:
Trzymam żebyś już jutro tuliła Milenkę i żeby was już nie męczyli.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakaś nietolerancja ze strony ukłądu trawiennego,może spróbuj mięsa gotowanego? Np kurczak z rosołu? Może to kwestia obróbki termicznej właśnie?fiazo za wizytęKejt za remont,warto było! Wyszło świetnie Perse nadal i niezmiennie za was,będzie dobrze
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41417923]Kochane rodzace, trzymam kciuki!
Ja sie muszę pochwalić, że odwiedzilam wc i była to najprzyjemniejsza chwila w tym tygodniu. Miałam dokładny zapis godzinny, wyszedł ok. Zobaczymy jutro. Czytam Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Wkońcu się odkorkowałas SUPER teraz odczujesz ulgę!!!! ależ to musi być szczęście![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
" siedź:P
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41417923]Kochane rodzace, trzymam kciuki! Ja sie muszę pochwalić, że odwiedzilam wc i była to najprzyjemniejsza chwila w tym tygodniu. Miałam dokładny zapis godzinny, wyszedł ok. Zobaczymy jutro. Czytam Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] że tak może nieładnie napiszę.. wreszcie się odkorkowałaś ![]() od początków ciąży jestem zdania, że jedną z najbardziej radosnych chwil w stanie błogosławionym jest możliwość zrobienia kupci ![]() za zapis!
|
|
|
|
|
#3960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze jutro ją przywołamy do porządku ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
KArington![]() Cynamonka niezły nurt wprowadziła ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
a Ty Elenka to taki mól książkowy jesteś ja widzę
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

dla Ciebie i Lilo! będzie dzieciaczek
trzymam kciuki zeby jednak ta druga waga 
chcesz dostać lanie?

no nie jednak rodzi, Oli Ty to nawet poród masz zaplanowany co do godziny,
za wizyte

12.06.2010