Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 02:26   #4021
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Melduje ze Lilo ur sie o 23:45.
Jak bedzie cos wiecej wiadomo to dam znac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Jeszcze mi powiedzcie jak poznac ze sie wody sacza? I gdzie papierek lakmusowy sie kupuje? Bo w aptekach nie za bardzo.

Ale mialam wyczucieeee,czyli mamy Lilo Pamele i Ola zrobila jednak prezent Anulce.
To niesamowite...obskoczyla przedstawienia,ogarnela chalpe i urodzila....

Oliath moje wielkie gratulacje Jestes Wielka!!!!! Ciekawe jak sam porod.

Mela dzieki za info

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 02:27   #4022
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
No to sie pieknie Oliath uwinela GRATULACJE Kochana!

A ja nie spie od 1... pies sie na spacerze nazarl trawy i juz chyba 10 raz sprzatalam rzygi... Ja chce spac!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 04:20   #4023
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Gratuluję Oliath! ! Witamy Lilo
Stary 2013-06-21, 04:32   #4024
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
No to sie pieknie Oliath uwinela GRATULACJE Kochana!

A ja nie spie od 1... pies sie na spacerze nazarl trawy i juz chyba 10 raz sprzatalam rzygi... Ja chce spac!
To,ze najadl sie trawy to dobrze...bo mu sie lepiej zwracalo. Psiak rodzicow je trawe ale tylko .1 rodzaj.To pomaga jak cos w zoladku zalega.

Ciekawe jakie wymiary ma Lilo?

28.07.2013r.
Stary 2013-06-21, 04:44   #4025
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Ciekawe czy w tej części będzie jeszcze maluszek
Ja nie mogę spać, bo mam chyba z miliard stopni w pokoju. .

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Cytat:
Jeszcze mi powiedzcie jak poznac ze sie wody sacza? I gdzie papierek lakmusowy sie kupuje? Bo w aptekach nie za bardzo.

U majowek kiedyś pisaly, ze w Castoramie

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

Sciagnelam sobie na smartfona aplikacje: kalkulator skurczu
Stary 2013-06-21, 05:05   #4026
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

OLIATH gratuluję!!! już się nie mogę doczekać szczegółów Szybko poszło i to jeszcze wg planów, bez obsówy w grafiku

Mężu wyszedł do pracy, obudziłam się razem z nim i usnąć nie mogę taki gorąc i duchota :banghead: w ogóle kilka razy się budziłam w nocy bo dosłownie nie ma czym oddychać

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 05:29   #4027
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Oliath gratulacje małej zapewne slicznej Lilo

Perse- super, ze Ci poszło w wc
U mnie jak sie za przeproszeniem sraczki i rzyganka skończyły to teraz mam tez zatwardzenie i dzis tez był moj dzien

Wylazly mi mega rozstepy na tyłku. Modlę sie zeby zjasnialy. Dobrze, ze mozna majtkami zakryc. I mam moze trzy chlasty na cycku i to na tym mniejszym. Martwię sie bo mi tylko siara z jednego cycka leci i to tak słabo, ze nie muszę wkładek nosić. Chyba zacznę pic znów kawę inke bo mi mama mówiła, ze od niej mleczarnia lepiej działa. Nie wiem czy to tylko takie gadanie tamtych lat czy naprawde. Choć moja mama moze mieć doświadczenie bo nas 5ro urodziła.
Ostatnio miałam traumatyczne przeżycie,ale nie będę Wam opowiadać o krwawych jadkach i tez o ten pokarm sie martwię. Pochlastam sie bo mi mega zalezy zeby cycem karmić.

Dziewczyny współczuje Wam tego gorąca. U mnie jest to samo od dzis znów i ma byc jeszcze ciepłej i wilgoć makabrycznn,ale ja mam klimatyzację w domu wiec siedzę w chlodku cały dzien. Inaczej bym chyba padła. Przynajmniej moje stopy wróciły do normy. Wczesniej miałam mega balony. Lekarz mi mówił, ze za duzo drepcze i sa przeciazone. Kazał mi leżeć i nic nie robić. Spoko tylko samo sie nie zrobi, a Tz tez taki z pomaganiem do przodu nie jest. Ktos zrobic musi.
Wlasnie tez nienawidzę tego uzależnienia, ze Tz musi mi cos podać czy mnie z łóżka czasem podnieść jak sie mi plecy zastoja i mam ból, ze wyje. Czuje sie jak niepełnosprawna czasami Bo ja jestem taka Zosia samosia i zawsze wszystko sama ,a teraz lipa bo prosić trzeba, a jak Tz zrobi czasem minę i z wielka laska cos poda to sie odechciewa tego proszenia naprawde.

Mnie Tz tez wkurza ostatnio, a dzis to juz wybitnie. Faceci to UFO poprostu istoty poza Ziemskie inaczej myslace

Elaine- nie wiedziałam o tym enzymie od trawienia mięsa. Hmmm moze tak byc jak mówisz. Sporo czasu juz minęło w sumie,ale ryby wczesniej jadłam tak jak i Ty, a teraz przez ciaze nie moge nic wiec wnioskuje, ze syneczek krolikiem jest nie człowiekiem

Baloniku - kiełbasa była z grilla jedna , a jedna surowa tzn.nie pieczona, a tunczyk był z pieca. Nie wiem czy o obróbkie chodzi,ale juz ryzykować nie będę.czuje sie dobrze bez mięsa i niech tak zostanie

Ide ogarniac kape bo jutro badanie dowcipne juz mnie gin uprzedził

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 05:57   #4028
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Oliath urodziła???!!!! Aaaaaa.. gratulacje!!!! Zaraz muszę odnaleźć ten radosny post z informacją od niej
Włączając kompa ze stresu całą bułkę zjadłam i mężowi nadawałam jaka z tej naszej Oli aparatka i że musiała urodzić, bo z byle bólami nie pojechałaby do szpitala
Jejku, ale się cieszę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 06:33   #4029
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Gratulacje!!! Ale super Kurcze,a ja mam taki sam termin jak miala Oliath,na 10.07,moze na mnie tez zaraz przyjdzie pora Choc jak narazie brzuch sie nie obnizyl,ale znow pol nocy mialam bole brzucha jak na okres.
Stary 2013-06-21, 06:37   #4030
iwona335
Zakorzenienie

Oliath gratulacje

normalnie ciesze sie i rozkminiam jak ona to zrobila ???????
przeciez ona po 21 nam wyslala info ze jedzie, 2h poród?? ciekawe jak sie czuje i jakie wymiary ma malutka, jejku jejku ale faaajnie

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Mela wstawaj, czekamy na wiecej info
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 06:43   #4031
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
spamerki wątkowe, która chce sie podciągnąć do pierwszej 10 to się spieszcie

lachryma 216
surka 199
iwona335 199
Anulka_p 191
Neni1984 180
fiazo 142
madi82 136
dzoan 127
ona8686 126
enlevee 122
czarownica1 122
d0tkaaa 116
jakierka 110
madi gonię Cię
tak w ogóle miałaś się kłaść, a ja widzę, że jeszcze długo tu urzędowałaś

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja mam dodatkowe roztepy na dole brzucha!!
myslalam ze unikne ich..
co jakis czas mam maly skurcz na poziomie 60 a te prawdziwe maja miec 100, jak na razie sa nawet sympatyczne
no ale gin powiedzial ze nie widzi u mnie rychlego porodu- kurde tszyjka caly czas twarda itp

a i mowil ze sa tylko dwa naturalne sposoby wywolania poordu:
masaz sutkow
wspolzycie

moze z tym poczekam do niedzieli bo te egzaminy bym miala z glowy, chociaz nie moge sie skupic na nauce ;/
robisz sobie grafik jak Oli? najpierw egzaminy, a później mogę rodzić?
a co znaczy, że skurcz na poziomie 60 czy 100.. w domowych warunkach da się tak zmierzyć? przynajmniej z byle czym do szpitala by się nie leciało czyli się nie da zapewne

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Tak, olejkiem arganowym no ale wyszły cholery.. no ale one same w sobie mi nie przeszkadzają, bo i tak mam na tyłku czy na udach jeszcze z okresu wcześniejszego, ale byle by były blade, a nie czerwone

nooo ja to popłynę na zabiegach jak zacznę usuwać mój cellulit
a może spróbuj jeszcze olejkiem kokosowym..też ma właściwości mocno nawilżające.. a później będziesz mogła go użyć na Tomaszku (Bezik nadal jest Tomaszkiem?)
co do cellulitu.. jestem zgorszona swoim ciałem jeszcze nigdy, przenigdy nie widziałam na swoim ciele takiej ilości.. siadam, zginam nogę, oprę się o coś, wszędzie wyłazi cellulit..są nim 'zainfekowane' całe poślady, całe uda po kolana i nawet jak łydkach widzę i ramionach jak ścisnę skórę

Cytat:

Jutro nowy wątek...co robimy z tytułem zostawiamy?czy jakiś inny już o wypakowaniach?
Aktualny tytuł fajny, ale już się zaczęłyśmy rozpakowywać.. przed czasem, bo jakie to lipcowo-sierpniowe mamusie..dzieci spierniczają z naszych brzusiów od połowy czerwca no, ale jakby nie patrzeć- zaczęło się! może powinno się to uściślić w tytule..?

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Byłam u gina...Szyjka zamknieta,nie skraca sie.Reszta w porzadku.Ginek powiedział ze nie znamy dnia ani godziny i w kazdej chwili moze byc niespodzianka i moga odejsc wody/chwycic skurcze ale patrzac z prespektywy szyjki to mam sie raczej nastawic na indukcje porodu w lipcu bo jest zupełnie na chwile obecną niegotowa ta szyja ale mamy przeciez jeszcze 2 tygodnie wiec sie moze pozmieniac wiec siedze grzecznie i czekam.Zbadał mnie dzis konkretnie,oczywiscie nadzerka po badania zaczela plamic i mam recepte na globulki :/ mam jeszcze mega mulący net ale postaram sie jutro zajrzec.W razie gdybym rodziła to dam znac na FB bo mi jako tako w fonie hula i czasem da sie tez wizaz podczytac.Alebo komus eska wysle :0 Do jutra
no, a myślałam, że z Twojej strony już też można się spodziewać porodziku, a tu jeszcze szyjka za piękna
ale wszystko może się przecież zmienić, więc czekamy grzecznie z Tobą

Cytat:
aa i zapomnialam napisa ze GBS mam dodatki....
czyli ze musze wczesniej do szpitala pojechac czy jak?

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

a ten antybiotyk w jakiej formie podaja?
łoj .. wydaje mi się, że trzeba pojechać w miarę szybko przy regularnych skurczach, żeby zdążyli Ci ten antybiotyk podać.. nie wiem czy dobrze pamiętam, że na jego zadziałanie jakis określony czas jest? nie chcę w błąd wprowadzać..
a forma? dożylnie chyba

Cytat:
.
o znalazłam ten szczęśliwy post dzięki mela za szybkie przekazanie informacji
Wiecie z ciekawości sprawdziłam, że Oliath napisała ostatniego posta o 21:24.. czyli od tego momentu do urodzenia Lilo minęło tylko 2 godz. 21 min. (a w tym dojazd, przyjęcie) jak ta kobieta to zrobiła?.. też chcę

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
choć to normalne, to blech... nie mógł raz, a porządnie?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Oliath gratulacje małej zapewne slicznej Lilo

Perse- super, ze Ci poszło w wc
U mnie jak sie za przeproszeniem sraczki i rzyganka skończyły to teraz mam tez zatwardzenie i dzis tez był moj dzien

Wylazly mi mega rozstepy na tyłku. Modlę sie zeby zjasnialy. Dobrze, ze mozna majtkami zakryc. I mam moze trzy chlasty na cycku i to na tym mniejszym. Martwię sie bo mi tylko siara z jednego cycka leci i to tak słabo, ze nie muszę wkładek nosić. Chyba zacznę pic znów kawę inke bo mi mama mówiła, ze od niej mleczarnia lepiej działa. Nie wiem czy to tylko takie gadanie tamtych lat czy naprawde. Choć moja mama moze mieć doświadczenie bo nas 5ro urodziła.
Ostatnio miałam traumatyczne przeżycie,ale nie będę Wam opowiadać o krwawych jadkach i tez o ten pokarm sie martwię. Pochlastam sie bo mi mega zalezy zeby cycem karmić.

Dziewczyny współczuje Wam tego gorąca. U mnie jest to samo od dzis znów i ma byc jeszcze ciepłej i wilgoć makabrycznn,ale ja mam klimatyzację w domu wiec siedzę w chlodku cały dzien. Inaczej bym chyba padła. Przynajmniej moje stopy wróciły do normy. Wczesniej miałam mega balony. Lekarz mi mówił, ze za duzo drepcze i sa przeciazone. Kazał mi leżeć i nic nie robić. Spoko tylko samo sie nie zrobi, a Tz tez taki z pomaganiem do przodu nie jest. Ktos zrobic musi.
Wlasnie tez nienawidzę tego uzależnienia, ze Tz musi mi cos podać czy mnie z łóżka czasem podnieść jak sie mi plecy zastoja i mam ból, ze wyje. Czuje sie jak niepełnosprawna czasami Bo ja jestem taka Zosia samosia i zawsze wszystko sama ,a teraz lipa bo prosić trzeba, a jak Tz zrobi czasem minę i z wielka laska cos poda to sie odechciewa tego proszenia naprawde.

Mnie Tz tez wkurza ostatnio, a dzis to juz wybitnie. Faceci to UFO poprostu istoty poza Ziemskie inaczej myslace

Ide ogarniac kape bo jutro badanie dowcipne juz mnie gin uprzedził
ja piję inkę z mlekiem codziennie.. dobrze wiedzieć, że to zaowocuje

opowiadaj o tym krwawym traumatycznym przeżyciu! możesz na biało, to która będzie chciała przeczyta

Stary 2013-06-21, 06:50   #4032
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Oliath gratuluję
Ja czekam na obchod, to jeszcze min. 2 godziny, chyba uschne z pragnienia.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 06:53   #4033
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
madi gonię Cię
tak w ogóle miałaś się kłaść, a ja widzę, że jeszcze długo tu urzędowałaś

)
Bo mnie Ghia trzymala i czekslysmy na arbuza

28.07.2013r.
Stary 2013-06-21, 06:59   #4034
ona8686
Zakorzenienie

Oliath gratuluję

Dzień dobry
Dziś zamiast pobudki 'ćwierkające ptaki' była 'szczekający pies'. Musieliśmy aż zamknąć okno bo nie dało się spać, a jak zamknęliśmy to zrobiła się duchota A pies przestał szczekać jak to zwykle przed 6 i w ciągu dnia też go nie słychać. Chyba prowadzi nocne życie
Dzisiaj w planach mam badania, kupienie potrzebnych rzeczy i zrobienie czarno-białych maskotek nad łóżeczko ach i jak się da to i ciasto Wczorajsze wyszło przepyszne.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 06:59   #4035
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Oliatk gratulacje! Lilianko witaj na świecie

Idę spac dalej. Nie spalam cała noc, najpierw przez ukrop, chrapiacego TZ , który sie kleil do mnie co potegowalo gorąco, potem dostałam od niego z lokcia przez sen o 1:30 oboje nie spalismy bo zerwał sie silny wiatr, grad, ulewa, blyski i grzmoty jakich nigdy nie widziałam. Mam poniszczone kwiaty na balkonie, poprzewracane donice wielkie z tujami. Masakra.

Nad ranem gdy zasnelam na chwile obudził mnie jego budzik, wstalam bo myślałam ze to moj na mierzenie cukru. Okazało sie ze to 5 a nie 7:30
Poszłam wkurzona do łóżka. O 6:10 znowu budzik, myślałam cholera ze śnie ale nie kolejny budzik TZ a on poszedł śmieci wynieść, więc wstalam, poszłam do kuchni go wyłączyć.

Teraz mam pól godz do mojego budzika

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:08   #4036
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Fiazo nie badz "cienkim Bolkiem " siedź:P
wymiękłam jednak, ale widzę 3 strony do nadrabiania więc trochę szalałyście

dzień dobry

za wizyty i wszystkim potrzebującym, m.in. dla mamusi czarownicy

nadrabiam bo coś czuje że oli urodziła

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:09   #4037
dzoan
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41419863]Oliath gratuluję
Ja czekam na obchod, to jeszcze min. 2 godziny, chyba uschne z pragnienia.
[/QUOTE] biedactwo.. a na czczo nawet łyka wody nie możesz wziąć?

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Idę spac dalej. Nie spalam cała noc, najpierw przez ukrop, chrapiacego TZ , który sie kleil do mnie co potegowalo gorąco, potem dostałam od niego z lokcia przez sen o 1:30 oboje nie spalismy bo zerwał sie silny wiatr, grad, ulewa, blyski i grzmoty jakich nigdy nie widziałam. Mam poniszczone kwiaty na balkonie, poprzewracane donice wielkie z tujami. Masakra.

Nad ranem gdy zasnelam na chwile obudził mnie jego budzik, wstalam bo myślałam ze to moj na mierzenie cukru. Okazało sie ze to 5 a nie 7:30
Poszłam wkurzona do łóżka. O 6:10 znowu budzik, myślałam cholera ze śnie ale nie kolejny budzik TZ a on poszedł śmieci wynieść, więc wstalam, poszłam do kuchni go wyłączyć.

oj to miałaś nocne przeżycia..wierzę, że wyprowadzające z równowagi.. odsypiaj

A u mnie nocka minęła naprawdę dobrze..od kiedy są upały nie spałam tak przytulnie. Nawet na siku się nie obudziałam..pierwsza pobudka ok. 5 rano.. a przez okno wpadało tak chłodne powietrze, że aż się okryć musiałam a przed 6 przeszła burza..troszkę bokiem..ale za to załapaliśmy się na deszcz.. odetchnęłam
Ale teraz już słońce wyłazi, więc zacznie się skwar..
Miałam zamiar wrócic do łóżka, ale chyba zacznę piec chleb i prasowac, póki temp. znośna.. później opadnę z sił...

Stary 2013-06-21, 07:10   #4038
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
co do cellulitu.. jestem zgorszona swoim ciałem jeszcze nigdy, przenigdy nie widziałam na swoim ciele takiej ilości.. siadam, zginam nogę, oprę się o coś, wszędzie wyłazi cellulit..są nim 'zainfekowane' całe poślady, całe uda po kolana i nawet jak łydkach widzę i ramionach jak ścisnę skórę
mam to samo, nawet nie wiedziałam, ze tyle tego moze wyleźć i to w takich miejscach

Franuś
Stary 2013-06-21, 07:14   #4039
mela1234
Zakorzenienie

OK mam szczegóły.
Cytuję wszystko co Oli napisała:

IP o 22:30, rozwarcie n 4, biegiem na porodówkę tam już rozwarcie na 6, kilka mega skurczy pod KTG i rozwarcie na 9, wody, główka ciężko szła i wyłam na całą dzielnice jak syrena przeciwlotnicze, wreszcie JEST moja księżniczka z klapniętym uszkiem, 52 cm i 3150 g. Mąż ledwo do domu dojechał musiał wracać do nas Teraz mi ją zabrali bardzo mocno obkurcza się macica, boli jak skurcze przy kilku cm.
Nie cieli i nie pękłam, więc jestem mega szczęśliwa. Lilo dwie godz ponad non stop ssała, ssaczek głodomorek. Na porodówce od wejścia do narodzin NIECAŁA GODZINA! Przezwali mnie pacjentką miesiąca.
A teraz umieram z głodu. NIC nie mam, tylko wodę (jakoś nie spakowałam )

Powiedz Madi że z postem 4003 (Oliath przyyyyj) utrafiła idealnie w moje parte

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-06-21 o 07:15
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:17   #4040
czarownica1
Zakorzenienie

OLIATH, gratulacje to żeście się uwinęły

teraz mogę napisać Dzień Dobry i iść dokłądnie nadrabiać

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
OK mam szczegóły.

IP o 22:30, rozwarcie n 4, biegiem na porodówkę tam już rozwarcie na 6, kilka mega skurczy pod KTG i rozwarcie na 9, wody, główka ciężko szła i wyłam na całą dzielnice jak syrena przeciwlotnicze, wreszcie JEST moja księżniczka z klapniętym uszkiem, 52 cm i 3150 g. Mąż ledwo do domu dojechał musiał wracać do nas Teraz mi ją zabrali bardzo mocno obkurcza się macica, boli jak skurcze przy kilku cm.
Nie cieli i nie pękłam, więc jestem mega szczęśliwa. Lilo dwie godz ponad non stop ssała, ssaczek głodomorek. Na porodówce od wejścia do narodzin NIECAŁA GODZINA! Przezwali mnie pacjentką miesiąca.

Powiedz Madi że z postem 4003 (Oliatg przyyyyj) utrafiła idealnie w moje parte

normalnie jakby scenariusz był dużo wcześniej ułożony
Oliath, malenki buziaczek w czółko Lilo a dla Ciebie delikatne, ze względu na stan ściski
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:18   #4041
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Chyba przejdę się niedługo na zakupy, akurat zdążę przed ukropem a jak wrócę to kładę się spać, muszę odespać tę nieprzespaną noc bo ledwo na oczy patrzę
Masło maślane mi trochę wyszło widać po pisaniu, że ledwo przytomna jestem hehe

Stary 2013-06-21, 07:21   #4042
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
OK mam szczegóły.

nie no rewelacja!!!! Nasza dzielna mamusia kolejny "lekki" poró na naszym wątku wow!!! i to w ekspresowym tempie! oby tak dalej jeny jestem szczesliwa jakby to moja najblizsza przyjaciółka urodziła czekamy na zdjecia
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:22   #4043
mela1234
Zakorzenienie

Ja też się teraz przywitam
Ja tak dobrze spałam, że przegapiłam smsy od Oli. A miałam tel koło łóżka i głośno. Widać zmęczył mnie wczorajszy upał. Aczkolwiek chodziłam z 4 razy do łazienki na siusiu. Ola pisała o 3:16 jak już pewnie mała wykangurowała.
Strasznie jej zazdroszczę takiego tempa, też tak chcę.
W nocy miałam schizę, że mi się wody sączą. Zresztą pytałam was jak się je sprawdza. Bo mi poprzednio chlusnęły. Obudziłam się z mokrymi majtkami i ogólnie nogami i koszulką. Byłam po prostu spocona. Ale się przebrałam i obserwowałam. No ale swoje nerwy miałam. I jakoś spać nie mogłam, a jak zasnęłam to Ola napisała i pewnie dlatego nie usłyszałam.
Zaczyna się skwar. Odwożę zaraz Małgosię do przedszkola. Dziś mają wycieczkę do figloraju
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:23   #4044
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Renesme: a czego się uczysz?
Aktualnie kończę (o ile mi się uda) rachunkowość i finanse na UG, mam już za sobą psychologię (ale niestety nie mam z nią nic wspólnego zawodowo) i skończyłam też prawo pracy na UG. Prawo pracy i rach i fin są już zdecydowanie związane z moją pracą
Ale myślę, że głupio zrobiłam z tą rach i fin, bo nie dość, że mam 2 latka w domu, któremu trzeba poświęcać mega dużo czasu, to ja nadal pracuje jeszcze trochę i do tego te studia... po prostu za dużo sobie wzięłam na głowę

Cytat:
Sprawdź ja ogólnie nie jestem wyczulona na zapachy ale ten mnie drażni

Teściowa jest położna ? Ja bym chyba nigdy nie była w stanie pokazać kapy teściowej, nawet jakby była super ginekologiem aż dostałam dreszczy brrrrr
OMG też bym się nigdy nie dała zbadać teściowej

Cytat:

Oooooooo Oliath mega GRATULACJE !! wracajcie szybko do Nas

Hmmmm Oliath równo ciążowo ze mną, a u mnie blada nic się nie dzieje dzieć oporny, jak widać

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:27   #4045
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
OK mam szczegóły.

Ściskam ciebie i Lilo dzielna jesteś!
Ale super się czyta taką relację
Oby nam wszystkim tak poród zleciał i żebyśmy były pacjentkami miesiąca u siebie w szpitalach
Haha MADI zdolniacha, masz czuja

Stary 2013-06-21, 07:28   #4046
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
spamerki wątkowe, która chce sie podciągnąć do pierwszej 10 to się spieszcie

lachryma 216
surka 199
iwona335 199
Anulka_p 191
Neni1984 180
fiazo 142
madi82 136
dzoan 127
ona8686 126
enlevee 122
czarownica1 122
d0tkaaa 116
jakierka 110
wow ale zaszalałam w tej części, a to jeszcze nie koniec , tak wysoko to chyba nie byłam

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Ja kiedyś miałam rozstępy z boku na zgięciu kolan ( za szybko urosłam czy coś) i przed ślubem sobie zafundowałam chyba 5 zabiegów u kosmetyczki nie pamiętam jak się to nazywało ale byłam owinięta w jakiejś tkaninie i mnie masowała babeczka przez 40 min każdy zabieg. Rozstępy zniknęły i jak się pytałam co jest takie skuteczne to powiedziała, że tak naprawdę to chodzi o masaż bardziej niż o kremy I jeszcze jakbyście miały dostęp do lampy Bioptron (światło spolaryzowane) też czyni cuda. Ja mam swoją bo mam blizny pooparzeniowe i bardzo się zmniejszyły po naświetlaniu tą lampą. wiem, że są też zabiegi w salonach kosmetycznych.
o dobrze wiedzieć z lampą, mam i się zastanawiałam czy teraz można na brzuszek bo wokół pępka mi się brzydkie coś zrobiło bo rozdrapałam

Cytat:
[SIZE="4"]R
[/COLOR]Jutro nowy wątek...co robimy z tytułem zostawiamy?czy jakiś inny już o wypakowaniach?
chyba trzeba coś o rozpakowaniu

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki moje kochane

Cały dzien spedziłam poza domem a wieczorem-niespodzianka-tescie przyjechali. Komary prawie mnie przy grilu zjadły :/

Byłam u gina...Szyjka zamknieta,nie skraca sie.Reszta w porzadku.Ginek powiedział ze nie znamy dnia ani godziny i w kazdej chwili moze byc niespodzianka i moga odejsc wody/chwycic skurcze ale patrzac z prespektywy szyjki to mam sie raczej nastawic na indukcje porodu w lipcu bo jest zupełnie na chwile obecną niegotowa ta szyja ale mamy przeciez jeszcze 2 tygodnie wiec sie moze pozmieniac wiec siedze grzecznie i czekam.Zbadał mnie dzis konkretnie,oczywiscie nadzerka po badania zaczela plamic i mam recepte na globulki :/ mam jeszcze mega mulący net ale postaram sie jutro zajrzec.W razie gdybym rodziła to dam znac na FB bo mi jako tako w fonie hula i czasem da sie tez wizaz podczytac.Alebo komus eska wysle :0 Do jutra

Malinka,Oliath trzymam kciuki ,zebyscie kochane moje miały juz porodziki za sobą

Perse za Was tez cały czas zacisniete

Cytat:
OLI

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41419863]Oliath gratuluję
Ja czekam na obchod, to jeszcze min. 2 godziny, chyba uschne z pragnienia.[/QUOTE] trzymaj się

Cytat:

masz się z budzikami

Cytat:
OK mam szczegóły.

Oli chciałabym mieć tak poukładane wszystko i być tak opanowaną i spokojną, ja czuję, że będę drzeć się na tż jak już cokolwiek się zacznie
dla Was i wracajcie szybciutko do domu

Synek
Stary 2013-06-21, 07:30   #4047
idzia111
Zakorzenienie

[QUOTE=mela1234;41419672]Melduje ze Lilo ur sie o 23:45.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]

Cytat:
OK mam szczegóły.

Oli ja Ci pomnik chętnie wystawię, nie dość, że wszystko w domku ślicznie ogarniasz to i rodzisz cudownie, ach zazdroszczę organizacji, samozaparcia ... Gratuluję córeczki, mocno całuję. Urodziła się we czwartek i o 23:45 (tak jak ja)

Dzień dobry wszystkim
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 07:31   #4048
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Wizyta za mną, w nagrodę kupiłam sobie książke i spędziłam popołudnie z psem na plaży.

Czuję się przez was troszkę olewana, więc nie wiem kiedy zajrze. Pewnie jak skończe książke. Nic tu po nas.

Tez czasem sie tak czuje, ale co tam, przynajmniej posty sobie ponabijam

Cytat:
Napisane przez Olcia1406 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że obrazki się załadowały i są czytelne to jadłospis z gazetki m jak mama, mnie się nawet podoba to menu tylko mąż kręci nosem że takie dietetyczne
dziekuje

Cytat:
ja po wizycie
na KTGkilka skurczow, ale tak na 60, mam nieregularne
gin powiedzial ze to przepowiadajace i moga ustapic na kilka dni i pozniej przyjsc te wlasciwe wiec porod tuz tuz ale pozniej mnie zbadal i mowil ze szyjka zamknieta i na razie nie ma oznak porodu ;/
co do wagi malego to najpeirw jak go zmierzyl to mial 4.300!!! pozniej 3.600 wiec mowil ze ok 4 powinien miec ;/ a co dalej?! boje sie...
a to 38 tc wiec teoretycznie 2 tyg jeszcze
nastepna wizyte mam na 4 lipca, nie wiem czy wytrzymam do niej oby nie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Moje biegunki i wymioty ustaly. Ja nie moge w ogole jesc miesa w ogole! Tz mnie ok.mca temu skusil na kielbase i sie zaczelo zdychanie. Na poczatku nie skojarzylam, ale potem znow zjadlam i znow umieralam nad wc. W pon.zjadlam zapiekanke z tunczykiem i poprostu zgon nad wc.
to dobrze, że dolegliwości ustały
A siara sie nie przejmuj, mnie wclae nie leci i wcale nie musi sie pokazać przed urodze urodzeniem.

Czarowniczko dla Twojej mamy

Franuś
Stary 2013-06-21, 07:34   #4049
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się teraz przywitam
Ja tak dobrze spałam, że przegapiłam smsy od Oli. A miałam tel koło łóżka i głośno. Widać zmęczył mnie wczorajszy upał. Aczkolwiek chodziłam z 4 razy do łazienki na siusiu. Ola pisała o 3:16 jak już pewnie mała wykangurowała.
Strasznie jej zazdroszczę takiego tempa, też tak chcę.
W nocy miałam schizę, że mi się wody sączą. Zresztą pytałam was jak się je sprawdza. Bo mi poprzednio chlusnęły. Obudziłam się z mokrymi majtkami i ogólnie nogami i koszulką. Byłam po prostu spocona. Ale się przebrałam i obserwowałam. No ale swoje nerwy miałam. I jakoś spać nie mogłam, a jak zasnęłam to Ola napisała i pewnie dlatego nie usłyszałam.
Zaczyna się skwar. Odwożę zaraz Małgosię do przedszkola. Dziś mają wycieczkę do figloraju
to miałaś chwilę zgrozy, nie dziwię się , że potem spałaś dobrze

mi się coraz gorzej śpi, ze wstawania 2x w nocy przeszłam już na 3x i jest mi strasznie nie wygodnie z tż spać, chyba będę w nocy przenosić się do salonu, on się strasznie rozpycha w łóżku, wcześniej go odpychałam, teraz już nie dam rady

witam się w 34 tc

Synek
Stary 2013-06-21, 07:35   #4050
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
mam to samo, nawet nie wiedziałam, ze tyle tego moze wyleźć i to w takich miejscach
ciągle mam nadzieję, że po ciąży choć trochę ten cellulit zniknie..

Cytat:
OK mam szczegóły.

Jeszcze raz GRATULUJĘ!
Ja myślałam, że Lilo będzie malutka i poniżej 3 kg.. zwłaszcza, że się tak szybko urodziła.. a tu proszę..niezły ciężarek Buziaczki wielkie do Was ślemy

madi szamanka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości