|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Ash herbatke robie rano i tak do 2 godzin jest robie 50 ml potem wylewam i wode.mam pol dnia i pozniej znowu robie w taki upal lepiej zeby nie stala za dlugo jak chlodniej bylo to do 5 godzin trzymalam
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Leonie! Wychodź, ciotka chce Cię poznać! I Bartosz nie ma się z kim bawić ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
śliczną ma sukieneczkę! |
||
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczna rzeczywiscie mis heee ale biedna z tym wenflonem
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Mam pytano czy ak się dziecko zaksztusi to się je podnosi do pionu czy odwraca na plecaki ? Mój się właśnie zaksztusil własną silną i cos długo mu zajęło złamaniem oddechu ale podniosłem go do góry
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
obyście szybciutko zdrowe wróciły do domu
|
|
|
|
|
#4085 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba zależy od opieki, jaką się ma do dziecka ja mojej mamie ufam w 100% i nie mam najmniejszych oporów żeby ją zostawić z dzieckiem. a chcę wykorzystać bo mąż pojechał na 3dniowy zlot samochodowy i mam w końcu po 5 latach okazję żeby wyjść gdzieś sama bo on nie toleruje samotnych wyjść (tzn takich nocnych), a teraz mu powiedziałam że jak on jedzie na kilka dni to ja wychodzę i niech się w nos pocałuje, jak chce żebym została to może zostać i iść ze mną no a że mam we wt urodzinki to od razu będzie spotkanie przed-rockotekowe z okazji urodzin ![]() Cytat:
Cytat:
u nas też nocka ok ... położyłam o 20.30, zasnął po 21, obudził się o 2.30, potem o 5 i nie bardzo chciał spać, ale siedział cicho tylko się wiercił strasznie, ale mu powiedziałam że ja chce spać i że ma sobie robić co chce byleby cicho siedział i posłuchał, zaczął marudzić o 7.30 ![]() Dziewczyny, poratujcie... dwa szybkie pytania: 1. mama chce żebym równo o 12 odebrała ją z Młodym z pracy bo chce się pochwalić wnukiem. musimy do centrum wybyć. mamy tam z 40 min spacerku, ale będzie upał. iść w obie strony czy pojechać jedną autobusem (kilka min) żeby dziecka nie ugotować? czy w ogóle sobie darować? koło domu w Kato bym wyszła, ale tam park i cień, a tu tylko zakrywać parasolką będę ... 2. czy jak Wasze maleństwa nie śpią to zajmujecie się nimi ciągle? ja mam wyrzuty sumienia, bo np. dziś wstałam, nakarmiłam go, przewinęłam, trochę się pobawiliśmy ale potem marudził, dałam go do leżaczka i od godziny leży sobie, nie płacze ale co chwila do niego mówię i pokazuje zabawki ... no ale leży sobie sam a ja piszę na forum
|
|||
|
|
|
#4086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2) Może się przejmie.
|
||
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() dzisiaj kiepsko spalismy od 4 bo młodemu gorąco było i się wiercił, w końcu o 6 go TŻ wsadził w motoleżaczek i kima do 8 zaraz się ogarne i idziemy na taras, młody do cienia, matka w bikini będzie straszyć na osiedlu ![]() ![]() ![]() czy już pisałam, że nienawidzę wkładek laktacyjnych? gorąco zwija się i bleeeee, na razie najcieńsze (4mm) i najlepsze znalazłam z aventa, macie jakieś cieńsze i lepsze? nie chce mi się kupować całego pudełka żeby mieć takie syfiaste jak z mothercare, w których się w środku wata kulkuje xal, co co laktatora z mothercare, żeby zassał trzeba dokłądnie podokręcać wszytsko, bo próżnia musi być
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Miałam jeszcze diabli odpisać i mi umknęło.
Odnośnie babć. Ostatnio szłam sobie z biedronki, idę sobie wolnym kroczkiem, skwar niemożliwy. Przechodzę koło takiej kamienicy i siedzą dwie babcie i biega maluszek ok. 2 latka. I idę, a jedna do drugiej: "Współczuję! Współczuję! W taki ukrop... Ja mojego Mareczka rodziłam we wrześniu i..." ...dalej już nie słyszałam, bo przeszłam. Ale się śmiałam, że znowu mnie ktoś żałuje, a ja wcale nie odczuwam tych upałów jako katorgi. Jedynie stopy mogłyby odpuścić, bo w żadne buty nie wchodzę. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Ash!! Piękna ta Wasza księżniczka! Ślicznotka.
|
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sofcia
|
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
moj kima wiekszosc czasu w lezaczku he
|
|
#4091 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na trawienie nie kupiłam tylko sam koperek, bo ja anyżku a jak młoda by miała to po mnie to by się wyrzuciło, a tak jak ona nie chce to ja wypijam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za 5zł też były jakieś kiedyś w biedronie, ale nie próbowałam. 2. Ja skręcałam, mąż skręcał i próżni nadal nie bylo. Poza tym miał problem ze "startem" dlatego szybka decyzja i pojechał po ręczny avent, bo było potrzebne na "już". Pojadę do rodziców to będę kombinować z moim tatą Mój mąż jak nie działa to nie działa, a mój tata jak nie działa to sprawdza dlaczego i co zrobić, żeby poszło, więc może się uda to rozgryźć. Potrzebuję w lipcu troszkę poodciągać żeby było jak pójdziemy na wesele 10 sierpnia to może na szampana się skuszę no i mleczka pójdą do wylania.Właśnie, któraś się orientuje ile się utrzymuje w mleku coś co zjadłysmy/wypiłyśmy? Bo jakbym tak zjadła przykladowo schabowego, truskawki i winko to ile mlek muszę wylać żeby małej nie zaszkodzić?
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Ash prawdziwa gwiazda z Sofci
i jakie ma blond włoski - no cudo po prostu.xal obraca się z pleców na bok i odwrotnie, z brzuszka na plecy. Póki co z plecków na brzuszek jeszcze nie umie. W sumie to widzę, że od ok. 5 dni robi takie harce, dzisiaj kończy 5 tygodni. No i to wędrowanie po łóżeczku, kładę na wprost - za min. zachodzę już w poprzek leży, stopy oparte o barierki i zadowolona panna Od 5 rano nie spała, znowu kupa ją męczyła, więc jak poszła salwa jakąś godzinę temu to musiałam myć dupala wodą, bo chusteczek to bym musiała pół paczki zużyć.....
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Witam się. Nocka udana. U nas dziś chmury,wiaterek i deszcz padał. Przynajmniej jest czym oddychać. Tylko potem by nie padało bo wyjść muszę z dziećmi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
vil ja przeczytałam w jakiejś mądrej książce, że nad dzieckiem nie można się trząść 24h/dobę - musi mieć czas żeby samo sobą się zająć też. Np. teraz moja zasnęła, ale jak ją zostawiłam w pokoju to gapiła się na motylki - sama się wyciszyła i zasnęła
|
|
|
|
#4095 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo autobusem chociaż w jedną stronę.. my ostatnio o 16 chcieliśmy pójść do centrum ale nie dało rady, za gorąco, pojechaliśmy autobusemmój młody jak nie śpi to chwilę leży w łóżeczku i ogląda karuzelę albo sobie coś gada, później leży koło mnie i przez zmianę otoczenia znów parę minut sam się zabawi a później to już muszę się nim zająć spoko, mówisz do niego, zabawiasz, nie jest całkiem sam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tego chyba nikt nie wie... cholera wie czy to od razu przy kolejnym karmieniu już będzie czy później
|
|||||
|
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Były też płatki kosmetyczne z wacikami, chusteczki dla noworodków i coś jeszcze. Może po prostu im zostały zapasy? ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Serio. Może dlatego, że nie mam w domu sauny. Ale nie męczę się chodzeniem po tym upale bardziej, niż przed ciążą. Jestem spocona już w momencie wyjścia z wanny
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
to samo usłyszałam od lekarza i od męża ;-) ale przyjdzie jeszcze koza do woza haha :-D
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie włączam bo młodemu nie chcę wiać ale jak śpi to korzystam a na dworze mi zaraz słabo też lubię lato, kocham, uwielbiam ale nie tak upalne... chyba, że jestem nad wodą
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Ten mój synus nie chce pi wody ani herbatek podajecie ta glukozy do wody ? Bo się zastanawiam czy mu dolać miałam jeszcze że szpitala więc może mu wskrzynkę
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
ale jeśli go często przystawiasz do piersi to nie musisz dawać wody ani herbatki
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Becik ja biorę do pionu jak się zakrztusi tak lekko. Jak porządnie to na brzuch i po pleckach klepie.
Anoxee tak nadal dodają 2 do miesiąca. Moje mają 132429... Mysia spróbuj tych biedronkowych. Ewentualnie bella mama. Ale one mają jakiś dziwny klej i trochę mi go zawsze zostawało na staniku jak zdejmowalam. Jakbyś chciala wypróbować baby ono to lepiej nie. Syfiaste bardzo. Ash piękna Sofcia i kiecka Jeszcze tylko parę dni. Dacie radę ![]() Tak ostatnio sobie pomyślałam że w sumie to dobrze że leżałam w tym szpitalu w zimę bo teraz by była masakra... No i zaczęli ocieplenie bloku Siedzę u dziewczyn w pokoju i karmie Ale i nagle głos zza okna (na 4 pietrze mieszkamy) "przepraszam czy mogę zdjąć ten termometr?" Niech już te upały przejdą bo nawet nie wyjdę nigdzie z dziewczynami bo straszny skwar a w domu siedzieć z zamkniętymi oknami jak ten styropian będzie latał to też mi się nie uśmiecha... |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprawdzałam te laktatory po zakupie i zassysały, ale jakby coś nie tak, to może masz mothercare w okolicy żeby reklamować?
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie dawala glukoza jest fu to sam cukier potem zeby bedzie mialo do d....
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie często a chciałabym żeby jadł nadzieję a więcej a on tylko minutę possie i za pol godziny znowu więc pomyślałam że go ta woda przepoje zły pomysł ? Zostawić go na tym cyrku ?
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli będzie go suszyło to załapie w końcu a jak się nauczy słodkiego to później będzie tylko słodkie chciał pić...
|
|
|
|
|
#4108 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My póki co nie wychodzimy ( pierwszy spacerek w sobote) ale spodziewam się za jakiś czas komentarzy. Smarujecie dzieci jakimiś kremami z filtrem? Ja kupiłam z Musteli i raz się nim sama wysmarowałam i wyglądałam jak trup. Mega grubą, białawą warstwę zostawiał mimo, że dużo go nie nałożyłam. Cytat:
A tytuł to może "Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy" " Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami" Cytat:
Cytat:
Cytat:
No śliczna dziewczyna, i jak jej ładnie w sukieneczce Szkoda tylko tej zabandażowanej rączki.Cytat:
A swoją drogą z tymi kg po ciąży to śmieszna sprawa, ja mam póki co na razie jeszcze +4 kg, a mimo tego nie wiem prawie gdzie to jest Na brzuchu mi zostało dosłownie odrobina, więc raczej tam nie ma tych +4kg, maks 2. Pozostałe 2 to chyba cycki ;p
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
O matko jakie głupoty popisalam przez ten słownik
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Nie no faktycznie macie rację co go będę cukrem poic normalnie przez ten gorac to mi mózg nie pracuje |
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
a moje cycki są jakieś inne, bo nie używam wkładek laktacyjnych, nic mi nie cieknie - czasami tylko w nocy jak na boku leże i sobię przygniotę to jest plama, ostatnio na golasa śpię nawet
![]() małemu gorąco, wierci się zasnąć nie może, co chwilę mu cyca daję bo pewnie pić się chce, w nocy był dziś nieziemski bo 4 godziny spał a co do krztuszenia, to u nas częste zjawisko, to biorę mlodego do pionu i poklepuję |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Spytał jak się czuję, mówię, że świetnie, na co on: "No no rewelacja!!!".
Mówię, że w ogóle nie czuję żeby coś miało zacząć się dziać. Zbadał mnie i stwierdził, że faktycznie niewiele się tam dzieje i od ostatniej wizyty mało się zmieniło. Nie wróży mi rychłego porodu, chociaż oczywiście wszystko może przyjść nagle. Młody wg maszynerii waży prawie 3800 g
Na co on: Ale ja tam nie chcę nic przyspieszać, niech sobie wyjdzie kiedy mu pasuje.
Pfff, mamusia się zemści później, sasasasa. 

a jak młoda by miała to po mnie to by się wyrzuciło, a tak jak ona nie chce to ja wypijam.
no i mleczka pójdą do wylania.

też lubię lato, kocham, uwielbiam ale nie tak upalne... chyba, że jestem nad wodą
No śliczna dziewczyna, i jak jej ładnie w sukieneczce
07.07.2012