Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 08:58   #4081
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Ash herbatke robie rano i tak do 2 godzin jest robie 50 ml potem wylewam i wode.mam pol dnia i pozniej znowu robie w taki upal lepiej zeby nie stala za dlugo jak chlodniej bylo to do 5 godzin trzymalam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:01   #4082
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Właśnie o to samo chodzi przy karmieniu jedną piersią, że coś tam może się zniekształcić. A wiem to z przykładu koleżanki, bo jej mały też tylko tak pił i później jeździła na rehabilitacje. Dowiedz się u specjalistów.

Siemaaaaaa.
Byłam wczoraj na tej wizycie i lekarz wszystkie moje przypuszczenia potwierdził. Spytał jak się czuję, mówię, że świetnie, na co on: "No no rewelacja!!!". Mówię, że w ogóle nie czuję żeby coś miało zacząć się dziać. Zbadał mnie i stwierdził, że faktycznie niewiele się tam dzieje i od ostatniej wizyty mało się zmieniło. Nie wróży mi rychłego porodu, chociaż oczywiście wszystko może przyjść nagle. Młody wg maszynerii waży prawie 3800 g , brzuszek i główka są proporcjonalne, ok. 34-35 cm. Dostałam zwolnienie do przyszłego czwartku (27.06) i jeśli nic się nie zacznie, to w piątek do szpitala.

Aaaa, jeszcze gin stwierdził, że można młodemu pomóc poprzez robienie wszystkiego , również można współżyć i masować sutki. Wracamy do samochodu... mówię do tż-a z zalotem: Słyszałeś, można współżyć? Na co on: Ale ja tam nie chcę nic przyspieszać, niech sobie wyjdzie kiedy mu pasuje. Pfff, mamusia się zemści później, sasasasa.
myślę, że jeśli raz będzie karmiła np. w pozycji klasycznej a raz spod pachy to powinno być ok

Leonie! Wychodź, ciotka chce Cię poznać! I Bartosz nie ma się z kim bawić

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To jeszcze Wam pokaze moja miss oddzialu patologii noworodka i niemowlaka Załącznik 5297657

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
najfajniejsza laska w mieście
śliczną ma sukieneczkę!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:02   #4083
banka26
Zakorzenienie

Sliczna rzeczywiscie mis heee ale biedna z tym wenflonem
Stary 2013-06-21, 09:15   #4084
becik_4
Zadomowienie

Mam pytano czy ak się dziecko zaksztusi to się je podnosi do pionu czy odwraca na plecaki ? Mój się właśnie zaksztusil własną silną i cos długo mu zajęło złamaniem oddechu ale podniosłem go do góry

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
To jeszcze Wam pokaze moja miss oddzialu patologii noworodka i niemowlaka Załącznik 5297657

Sliczna calineczka obyście szybciutko zdrowe wróciły do domu
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:23   #4085
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

ale podziwiam za odwage i pojscie na calonocna impreze my chyba jeszcze nie do końca odcielismy pepowine i nawet malej z naszego lozka nie chcemy wypuscic
to chyba zależy od opieki, jaką się ma do dziecka ja mojej mamie ufam w 100% i nie mam najmniejszych oporów żeby ją zostawić z dzieckiem.
a chcę wykorzystać bo mąż pojechał na 3dniowy zlot samochodowy i mam w końcu po 5 latach okazję żeby wyjść gdzieś sama bo on nie toleruje samotnych wyjść (tzn takich nocnych), a teraz mu powiedziałam że jak on jedzie na kilka dni to ja wychodzę i niech się w nos pocałuje, jak chce żebym została to może zostać i iść ze mną no a że mam we wt urodzinki to od razu będzie spotkanie przed-rockotekowe z okazji urodzin

Cytat:
posikam się!!!
wlasnie mi tz wyslal (z drugiego pokoju )

"mój kodeks
http://demotywatory.pl/4154465/Kazdy-ojciec-ktory-ma-corke
Powiesze go Neli nad łóżkiem ;-)"

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
my nocke mielismy najlepsza.... chyba do tej pory , mlody zasnal okolo 22 i wstal 2.45 jego najdluzsze spanie... potemdostal jest po 4 ale zjadl ze 20 ml bo plakal przy jedzeniu i spal do 6.45 a my zaspalismy chwile po 6 sie obudzilismy i szybko szykowanie starszego do szkoly ... zjadl juz cala butle i spi

u nas też nocka ok ... położyłam o 20.30, zasnął po 21, obudził się o 2.30, potem o 5 i nie bardzo chciał spać, ale siedział cicho tylko się wiercił strasznie, ale mu powiedziałam że ja chce spać i że ma sobie robić co chce byleby cicho siedział i posłuchał, zaczął marudzić o 7.30

Dziewczyny, poratujcie... dwa szybkie pytania:
1. mama chce żebym równo o 12 odebrała ją z Młodym z pracy bo chce się pochwalić wnukiem. musimy do centrum wybyć. mamy tam z 40 min spacerku, ale będzie upał. iść w obie strony czy pojechać jedną autobusem (kilka min) żeby dziecka nie ugotować? czy w ogóle sobie darować? koło domu w Kato bym wyszła, ale tam park i cień, a tu tylko zakrywać parasolką będę ...
2. czy jak Wasze maleństwa nie śpią to zajmujecie się nimi ciągle? ja mam wyrzuty sumienia, bo np. dziś wstałam, nakarmiłam go, przewinęłam, trochę się pobawiliśmy ale potem marudził, dałam go do leżaczka i od godziny leży sobie, nie płacze ale co chwila do niego mówię i pokazuje zabawki ... no ale leży sobie sam a ja piszę na forum nie wiem tak się zastanawiałam nad tym bo on w sumie dużo czasu spędza sam, nie będzie jakiś mniej rozwinięty czy coś

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:24   #4086
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
smieszny ten pesel nie?

uwielbiam Cie!
mnie tez już się oberwalo od osiedlowych babc, ze dziecko to powinno być kocykiem przykryte i czapke mieć i skarpety. a w ogole to z domu dopiero po chrzcinach się wychodzilo...
1) O właśnie, jak wyglądają pesele teraz? Dalej dodają 20 do miesiąca urodzenia?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
myślę, że jeśli raz będzie karmiła np. w pozycji klasycznej a raz spod pachy to powinno być ok

Leonie! Wychodź, ciotka chce Cię poznać! I Bartosz nie ma się z kim bawić
1) Masz rację, bo ta koleżanka to karmiła tylko "normalnie", bez zmiany pozycji.
2) Może się przejmie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:27   #4087
Mysia mysz
Zakorzenienie

halo

dzisiaj kiepsko spalismy od 4 bo młodemu gorąco było i się wiercił, w końcu o 6 go TŻ wsadził w motoleżaczek i kima do 8 zaraz się ogarne i idziemy na taras, młody do cienia, matka w bikini będzie straszyć na osiedlu

czy już pisałam, że nienawidzę wkładek laktacyjnych? gorąco zwija się i bleeeee, na razie najcieńsze (4mm) i najlepsze znalazłam z aventa, macie jakieś cieńsze i lepsze? nie chce mi się kupować całego pudełka żeby mieć takie syfiaste jak z mothercare, w których się w środku wata kulkuje

xal, co co laktatora z mothercare, żeby zassał trzeba dokłądnie podokręcać wszytsko, bo próżnia musi być
Stary 2013-06-21, 09:31   #4088
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Miałam jeszcze diabli odpisać i mi umknęło. Odnośnie babć. Ostatnio szłam sobie z biedronki, idę sobie wolnym kroczkiem, skwar niemożliwy. Przechodzę koło takiej kamienicy i siedzą dwie babcie i biega maluszek ok. 2 latka. I idę, a jedna do drugiej: "Współczuję! Współczuję! W taki ukrop... Ja mojego Mareczka rodziłam we wrześniu i..." ...dalej już nie słyszałam, bo przeszłam. Ale się śmiałam, że znowu mnie ktoś żałuje, a ja wcale nie odczuwam tych upałów jako katorgi. Jedynie stopy mogłyby odpuścić, bo w żadne buty nie wchodzę.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ash!! Piękna ta Wasza księżniczka! Nie dziwię się, że miss oddziału, jest cudowna, no i ta szpanerska kreacja. Ślicznotka.

Leon
Stary 2013-06-21, 09:31   #4089
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Mam pytano czy ak się dziecko zaksztusi to się je podnosi do pionu czy odwraca na plecaki ? Mój się właśnie zaksztusil własną silną i cos długo mu zajęło złamaniem oddechu ale podniosłem go do góry
ja trzymam na kolanach w pozycji takiej jakby siedział i przechodzi na szczęście.

Sofcia ale biedna w tym szpitalu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:38   #4090
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Sliczna calineczka obyście szybciutko zdrowe wróciły do domu
Ja klade na bok glowa lekko w dol i klepie po pleckach raz juz musialam za nogi i klepac

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
to chyba zależy od opieki, jaką się ma do dziecka ja mojej mamie ufam w 100% i nie mam najmniejszych oporów żeby ją zostawić z dzieckiem.
a chcę wykorzystać bo mąż pojechał na 3dniowy zlot samochodowy i mam w końcu po 5 latach okazję żeby wyjść gdzieś sama bo on nie toleruje samotnych wyjść (tzn takich nocnych), a teraz mu powiedziałam że jak on jedzie na kilka dni to ja wychodzę i niech się w nos pocałuje, jak chce żebym została to może zostać i iść ze mną no a że mam we wt urodzinki to od razu będzie spotkanie przed-rockotekowe z okazji urodzin

u nas też nocka ok ... położyłam o 20.30, zasnął po 21, obudził się o 2.30, potem o 5 i nie bardzo chciał spać, ale siedział cicho tylko się wiercił strasznie, ale mu powiedziałam że ja chce spać i że ma sobie robić co chce byleby cicho siedział i posłuchał, zaczął marudzić o 7.30

1. mama chce żebym równo o 12 odebrała ją z Młodym z pracy bo chce się pochwalić wnukiem. musimy do centrum wybyć. mamy tam z 40 min spacerku, ale będzie upał. iść w obie strony czy pojechać jedną autobusem (kilka min) żeby dziecka nie ugotować? czy w ogóle sobie darować? koło domu w Kato bym wyszła, ale tam park i cień, a tu tylko zakrywać parasolką będę ...
2. czy jak Wasze maleństwa nie śpią to zajmujecie się nimi ciągle? ja mam wyrzuty sumienia, bo np. dziś wstałam, nakarmiłam go, przewinęłam, trochę się pobawiliśmy ale potem marudził, dałam go do leżaczka i od godziny leży sobie, nie płacze ale co chwila do niego mówię i pokazuje zabawki ... no ale leży sobie sam a ja piszę na forum nie wiem tak się zastanawiałam nad tym bo on w sumie dużo czasu spędza sam, nie będzie jakiś mniej rozwinięty czy coś
Moj nie ma tak ze lezy spokojnie no moze gora 15 min ale bardzoalo takich chwil hee
moj kima wiekszosc czasu w lezaczku he
Stary 2013-06-21, 09:52   #4091
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
U nas to jest raczej ciężkie do zrobienia, ja młodą kładę jak ja chcę, wracam a ona głowa tak jak ona chce i leży np. w poprzek łóżeczka, majta się po całym łóżeczku. Więc ja już sobie darowałam układanie dziecka, bo ona sama się układa jak jej pasuje
A przewraca się na brzuszek albo z brzuszka lub na boczek? Jesli tak, to kiedy zaczęła? Moja jedynie z boku na plecki się potrafi obrócić. No i wędruje po całym łożeczko w kólko, czasami za smokiem
Cytat:
Banka, co do herbatki wspomagajacej trawienie to jedna z tutejszych mamusiek bardzo zachwalala. Mowila, ze dzieki niej poradzili sobie z.kolkami. Troche sie obawiam ja stosowac bo to glownie cukier a nie chce Sofci przyzwyczajac do slodkich napojow. .. Ale jakby mialo jej pomoc to moze warto odrzucic wczesniejsze zalozenia i sprobowac. Zeby tylko przetrwac do tych 3 m-cy....
Nasze mleko też jest słodkie, polizalam jak mi na rękę nakapało i już nie miałam obiekcji do słodkiej herbatki. Robię troszkę słabszą niż w przepisie.
Na trawienie nie kupiłam tylko sam koperek, bo ja anyżku a jak młoda by miała to po mnie to by się wyrzuciło, a tak jak ona nie chce to ja wypijam.
Cytat:
"sadzam" na pupci i daję do pionu plecki i klepię po pleckach, ale u mnie to głodomorek się krztusi w trakcie jedzenia.
Cytat:
Jak ogląda sobie zabawki i jest cicho to jej nie "przeszkadzam" jak zajmuje się sama sobą. Wychodzę z założenia, że musi się skoncentrować na zabawce czy melodyjce no i musi też chwilkę pobyć sama i pokombinować, bo przecież 24h z dzieckiem nie będę, bo chociażby toaleta czy obiad zrobić. Jak się już denerwuje to oczywiście się nią zajmuję.
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
czy już pisałam, że nienawidzę wkładek laktacyjnych? gorąco zwija się i bleeeee, na razie najcieńsze (4mm) i najlepsze znalazłam z aventa, macie jakieś cieńsze i lepsze? nie chce mi się kupować całego pudełka żeby mieć takie syfiaste jak z mothercare, w których się w środku wata kulkuje

xal, co co laktatora z mothercare, żeby zassał trzeba dokłądnie podokręcać wszytsko, bo próżnia musi być
1. Ja mam z rossmana, są grube to fakt, ale starcza mi jedna na całą noc, a moje dziecko ma przerwę 6h w nocy, więc jeden posiłek ja omija i jak wyciągam cyca to aż kapie. Nie zwija się nic w środku i nie kulkuje. Kosztują 5zł więc możesz spróbować za taką kasę.
Za 5zł też były jakieś kiedyś w biedronie, ale nie próbowałam.

2. Ja skręcałam, mąż skręcał i próżni nadal nie bylo. Poza tym miał problem ze "startem" dlatego szybka decyzja i pojechał po ręczny avent, bo było potrzebne na "już". Pojadę do rodziców to będę kombinować z moim tatą Mój mąż jak nie działa to nie działa, a mój tata jak nie działa to sprawdza dlaczego i co zrobić, żeby poszło, więc może się uda to rozgryźć. Potrzebuję w lipcu troszkę poodciągać żeby było jak pójdziemy na wesele 10 sierpnia to może na szampana się skuszę no i mleczka pójdą do wylania.

Właśnie, któraś się orientuje ile się utrzymuje w mleku coś co zjadłysmy/wypiłyśmy? Bo jakbym tak zjadła przykladowo schabowego, truskawki i winko to ile mlek muszę wylać żeby małej nie zaszkodzić?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:00   #4092
Kinga_20
Zakorzenienie

Ash prawdziwa gwiazda z Sofci i jakie ma blond włoski - no cudo po prostu.

xal obraca się z pleców na bok i odwrotnie, z brzuszka na plecy. Póki co z plecków na brzuszek jeszcze nie umie. W sumie to widzę, że od ok. 5 dni robi takie harce, dzisiaj kończy 5 tygodni. No i to wędrowanie po łóżeczku, kładę na wprost - za min. zachodzę już w poprzek leży, stopy oparte o barierki i zadowolona panna

Od 5 rano nie spała, znowu kupa ją męczyła, więc jak poszła salwa jakąś godzinę temu to musiałam myć dupala wodą, bo chusteczek to bym musiała pół paczki zużyć.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:01   #4093
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
halo

dzisiaj kiepsko spalismy od 4 bo młodemu gorąco było i się wiercił, w końcu o 6 go TŻ wsadził w motoleżaczek i kima do 8 zaraz się ogarne i idziemy na taras, młody do cienia, matka w bikini będzie straszyć na osiedlu

Ja miałam Dada z biedronki. 30szt za 4,99zł. Super się sprawdziły. Chłonne i nic tam się nie roluje itp. Niestety skończyły mi się,w biedrze tego już nie ma,a ja durna nie zrobiłam zapasu:-/

Witam się.
Nocka udana. U nas dziś chmury,wiaterek i deszcz padał. Przynajmniej jest czym oddychać. Tylko potem by nie padało bo wyjść muszę z dziećmi.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:02   #4094
Kinga_20
Zakorzenienie

vil ja przeczytałam w jakiejś mądrej książce, że nad dzieckiem nie można się trząść 24h/dobę - musi mieć czas żeby samo sobą się zająć też. Np. teraz moja zasnęła, ale jak ją zostawiłam w pokoju to gapiła się na motylki - sama się wyciszyła i zasnęła

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:06   #4095
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja przewracam Młodego na brzuch
Cytat:
albo sobie darować albo autobusem chociaż w jedną stronę.. my ostatnio o 16 chcieliśmy pójść do centrum ale nie dało rady, za gorąco, pojechaliśmy autobusem

mój młody jak nie śpi to chwilę leży w łóżeczku i ogląda karuzelę albo sobie coś gada, później leży koło mnie i przez zmianę otoczenia znów parę minut sam się zabawi a później to już muszę się nim zająć spoko, mówisz do niego, zabawiasz, nie jest całkiem sam
Cytat:
1) O właśnie, jak wyglądają pesele teraz? Dalej dodają 20 do miesiąca urodzenia?

1) Masz rację, bo ta koleżanka to karmiła tylko "normalnie", bez zmiany pozycji.
2) Może się przejmie.
dodają
Cytat:
Miałam jeszcze diabli odpisać i mi umknęło. Odnośnie babć. Ostatnio szłam sobie z biedronki, idę sobie wolnym kroczkiem, skwar niemożliwy. Przechodzę koło takiej kamienicy i siedzą dwie babcie i biega maluszek ok. 2 latka. I idę, a jedna do drugiej: "Współczuję! Współczuję! W taki ukrop... Ja mojego Mareczka rodziłam we wrześniu i..." ...dalej już nie słyszałam, bo przeszłam. Ale się śmiałam, że znowu mnie ktoś żałuje, a ja wcale nie odczuwam tych upałów jako katorgi. Jedynie stopy mogłyby odpuścić, bo w żadne buty nie wchodzę.
serjoooo? ja bym umarła jakbym teraz była w 9. miesiącu
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nasze mleko też jest słodkie, polizalam jak mi na rękę nakapało i już nie miałam obiekcji do słodkiej herbatki. Robię troszkę słabszą niż w przepisie.

Właśnie, któraś się orientuje ile się utrzymuje w mleku coś co zjadłysmy/wypiłyśmy? Bo jakbym tak zjadła przykladowo schabowego, truskawki i winko to ile mlek muszę wylać żeby małej nie zaszkodzić?
ale chyba nie zawsze słodkie, jakiś czas temu skosztowałam i było bez smaku, dziś mi kapnęło i słodkie

tego chyba nikt nie wie... cholera wie czy to od razu przy kolejnym karmieniu już będzie czy później

Stary 2013-06-21, 10:11   #4096
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja miałam Dada z biedronki. 30szt za 4,99zł. Super się sprawdziły. Chłonne i nic tam się nie roluje itp. Niestety skończyły mi się,w biedrze tego już nie ma,a ja durna nie zrobiłam zapasu:-/
Byłam wczoraj w dwóch biedronkach i w obu widziałam te wkładki laktacyjne. Były też płatki kosmetyczne z wacikami, chusteczki dla noworodków i coś jeszcze. Może po prostu im zostały zapasy?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
serjoooo? ja bym umarła jakbym teraz była w 9. miesiącu
Serio. Może dlatego, że nie mam w domu sauny. Ale nie męczę się chodzeniem po tym upale bardziej, niż przed ciążą. Jestem spocona już w momencie wyjścia z wanny , ale przy takim ukropie chyba każdy tak ma. A może to kwestia tego, że uwielbiam lato?

Leon
Stary 2013-06-21, 10:16   #4097
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Właśnie o to samo chodzi przy karmieniu jedną piersią, że coś tam może się zniekształcić. A wiem to z przykładu koleżanki, bo jej mały też tylko tak pił i później jeździła na rehabilitacje. Dowiedz się u specjalistów.

Tak, na dzieci urodzone od 17.06 można składać papiery od razu na roczny urlop (macierzyński 20+6 i rodzicielski 26).

Ja pamiętam, bo my w tym samym terminie jesteśmy. I zawsze po usg pisała, że Julka wychodzi dużo większa, że urodzi się szybciej itd. A tutaj wyskoczyła kruszynka.

Siemaaaaaa.
Byłam wczoraj na tej wizycie i lekarz wszystkie moje przypuszczenia potwierdził. Spytał jak się czuję, mówię, że świetnie, na co on: "No no rewelacja!!!". Mówię, że w ogóle nie czuję żeby coś miało zacząć się dziać. Zbadał mnie i stwierdził, że faktycznie niewiele się tam dzieje i od ostatniej wizyty mało się zmieniło. Nie wróży mi rychłego porodu, chociaż oczywiście wszystko może przyjść nagle. Młody wg maszynerii waży prawie 3800 g , brzuszek i główka są proporcjonalne, ok. 34-35 cm. Dostałam zwolnienie do przyszłego czwartku (27.06) i jeśli nic się nie zacznie, to w piątek do szpitala.

Aaaa, jeszcze gin stwierdził, że można młodemu pomóc poprzez robienie wszystkiego , również można współżyć i masować sutki. Wracamy do samochodu... mówię do tż-a z zalotem: Słyszałeś, można współżyć? Na co on: Ale ja tam nie chcę nic przyspieszać, niech sobie wyjdzie kiedy mu pasuje. Pfff, mamusia się zemści później, sasasasa.
Haha, jak bym cytowala fragment z mojej ostatniej wizyty to samo usłyszałam od lekarza i od męża ;-) ale przyjdzie jeszcze koza do woza haha :-D
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:20   #4098
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Serio. Może dlatego, że nie mam w domu sauny. Ale nie męczę się chodzeniem po tym upale bardziej, niż przed ciążą. Jestem spocona już w momencie wyjścia z wanny , ale przy takim ukropie chyba każdy tak ma. A może to kwestia tego, że uwielbiam lato?
w domu to pół biedy bo bym wiatrak włączyła i jest bosko teraz nie włączam bo młodemu nie chcę wiać ale jak śpi to korzystam

a na dworze mi zaraz słabo też lubię lato, kocham, uwielbiam ale nie tak upalne... chyba, że jestem nad wodą

Stary 2013-06-21, 10:33   #4099
becik_4
Zadomowienie

Ten mój synus nie chce pi wody ani herbatek podajecie ta glukozy do wody ? Bo się zastanawiam czy mu dolać miałam jeszcze że szpitala więc może mu wskrzynkę
Stary 2013-06-21, 10:43   #4100
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ten mój synus nie chce pi wody ani herbatek podajecie ta glukozy do wody ? Bo się zastanawiam czy mu dolać miałam jeszcze że szpitala więc może mu wskrzynkę
ale jeśli go często przystawiasz do piersi to nie musisz dawać wody ani herbatki

Stary 2013-06-21, 10:46   #4101
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Becik ja biorę do pionu jak się zakrztusi tak lekko. Jak porządnie to na brzuch i po pleckach klepie.

Anoxee tak nadal dodają 2 do miesiąca. Moje mają 132429...

Mysia spróbuj tych biedronkowych. Ewentualnie bella mama. Ale one mają jakiś dziwny klej i trochę mi go zawsze zostawało na staniku jak zdejmowalam. Jakbyś chciala wypróbować baby ono to lepiej nie. Syfiaste bardzo.

Ash piękna Sofcia i kiecka Jeszcze tylko parę dni. Dacie radę

Tak ostatnio sobie pomyślałam że w sumie to dobrze że leżałam w tym szpitalu w zimę bo teraz by była masakra...

No i zaczęli ocieplenie bloku
Siedzę u dziewczyn w pokoju i karmie Ale i nagle głos zza okna (na 4 pietrze mieszkamy) "przepraszam czy mogę zdjąć ten termometr?"
Niech już te upały przejdą bo nawet nie wyjdę nigdzie z dziewczynami bo straszny skwar a w domu siedzieć z zamkniętymi oknami jak ten styropian będzie latał to też mi się nie uśmiecha...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:46   #4102
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

1. Ja mam z rossmana, są grube to fakt, ale starcza mi jedna na całą noc, a moje dziecko ma przerwę 6h w nocy, więc jeden posiłek ja omija i jak wyciągam cyca to aż kapie. Nie zwija się nic w środku i nie kulkuje. Kosztują 5zł więc możesz spróbować za taką kasę.
Za 5zł też były jakieś kiedyś w biedronie, ale nie próbowałam.

2. Ja skręcałam, mąż skręcał i próżni nadal nie bylo. Poza tym miał problem ze "startem" dlatego szybka decyzja i pojechał po ręczny avent, bo było potrzebne na "już". Pojadę do rodziców to będę kombinować z moim tatą Mój mąż jak nie działa to nie działa, a mój tata jak nie działa to sprawdza dlaczego i co zrobić, żeby poszło, więc może się uda to rozgryźć. Potrzebuję w lipcu troszkę poodciągać żeby było jak pójdziemy na wesele 10 sierpnia to może na szampana się skuszę no i mleczka pójdą do wylania.

ja właśnie grubych nie chce, zastanawiam się czy są jakieś jeszcze cieńsze od aventa

sprawdzałam te laktatory po zakupie i zassysały, ale jakby coś nie tak, to może masz mothercare w okolicy żeby reklamować?
Stary 2013-06-21, 10:47   #4103
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ash prawdziwa gwiazda z Sofci i jakie ma blond włoski - no cudo po prostu.

xal obraca się z pleców na bok i odwrotnie, z brzuszka na plecy. Póki co z plecków na brzuszek jeszcze nie umie. W sumie to widzę, że od ok. 5 dni robi takie harce, dzisiaj kończy 5 tygodni. No i to wędrowanie po łóżeczku, kładę na wprost - za min. zachodzę już w poprzek leży, stopy oparte o barierki i zadowolona panna

Od 5 rano nie spała, znowu kupa ją męczyła, więc jak poszła salwa jakąś godzinę temu to musiałam myć dupala wodą, bo chusteczek to bym musiała pół paczki zużyć.....
moj zrobil po dobie 1 cm kupy i to zbitej takiej a juz 3 dzien biogaje podaje kurcze jak nie urok to ... zatwardzenie hehe
Cytat:
ja bym nie dawala glukoza jest fu to sam cukier potem zeby bedzie mialo do d....
Stary 2013-06-21, 10:48   #4104
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mój za 3 podejściem dzisiaj wypił 20 ml koperkowej zrobiłam siekierę i rozcieńczam 1 do 5, glukozy bym mu nie dała
Stary 2013-06-21, 10:48   #4105
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
ale jeśli go często przystawiasz do piersi to nie musisz dawać wody ani herbatki
No właśnie często a chciałabym żeby jadł nadzieję a więcej a on tylko minutę possie i za pol godziny znowu więc pomyślałam że go ta woda przepoje zły pomysł ? Zostawić go na tym cyrku ?
Stary 2013-06-21, 10:52   #4106
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
No właśnie często a chciałabym żeby jadł nadzieję a więcej a on tylko minutę possie i za pol godziny znowu więc pomyślałam że go ta woda przepoje zły pomysł ? Zostawić go na tym cyrku ?
Sorry, nie mogłam się powstrzymać.

Leon
Stary 2013-06-21, 11:00   #4107
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no jesli Cię to bardzo męczy to podaj wodę ale ja bym glukozy nie dodawała, wystrzegam się tego jak mogę jeśli będzie go suszyło to załapie w końcu a jak się nauczy słodkiego to później będzie tylko słodkie chciał pić...

Stary 2013-06-21, 11:02   #4108
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze nie ma nic bardziej irytującego jak komentarze obcych ludzi na temat wychodzania nie swojego dziecka...

Stoje koło biedry z wózkiem, na wózku moskitiera, bo graliśmy w badmingtowna i nie chciałam, żęby komary małego pogryzły a na gondolce wisiała pielucha bo strasznie wiało... I jakas baba wychodząca do drugiej baby - co to za moda w ogóle, w wózku saune robi, dziecko zagotuje...
WTF? o co chodzi?? jaką saunę? A w ogóle jeżeli tak to moje dziecko i moja sauna...moze ja mam tropikalne dziecko i lubi wysokie temperatury...
Ta...bo zawsze wszyscy wiedza lepiej niż my same i zawsze my robimy same błędy.
My póki co nie wychodzimy ( pierwszy spacerek w sobote) ale spodziewam się za jakiś czas komentarzy.
Smarujecie dzieci jakimiś kremami z filtrem? Ja kupiłam z Musteli i raz się nim sama wysmarowałam i wyglądałam jak trup. Mega grubą, białawą warstwę zostawiał mimo, że dużo go nie nałożyłam.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Moje już są na etapie 1 dziennie;-)

Ej. Trzeba wymyślać tytuł pierwszego wątku na odchowalni
Oho...to widzę światełko w tunelu ;p My póki co po w trakcie jedzenia zawsze walimy kupy i czasami nawet kilka ;p

A tytuł to może
"Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy"

" Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami"

Cytat:
U nas to jest raczej ciężkie do zrobienia, ja młodą kładę jak ja chcę, wracam a ona głowa tak jak ona chce i leży np. w poprzek łóżeczka, majta się po całym łóżeczku. Więc ja już sobie darowałam układanie dziecka, bo ona sama się układa jak jej pasuje
No ja póki co zastanawiam się jak mam niby pilnować tego by po równo kładł główkę raz na jedną raz na drugą stronę. Tylko jak kładę na bok to wychodzi, jak kładę go na wznak to sobie sam obraca jak mu wygodniej, więc dupa z "równości"

Cytat:

Siemaaaaaa.

Ech to fakt, że nic nigdy nie wiadomo. Mi do ostatniej chwili mówili , że to może wcale nie poród a przepowiadacze bo wszystko pozamykane i długie...a tutaj psikus.

Cytat:

No śliczna dziewczyna, i jak jej ładnie w sukieneczce Szkoda tylko tej zabandażowanej rączki.

Cytat:
halo

Ja też nienawidzę. Generalnie dlatego, że mi co chwila leci, w ilościach hurtowych muszę wymieniać bo jak nie daj boshe nie przypilnuje to normalnie skwaśniałym mlekiem jadą....bleeeee....

A swoją drogą z tymi kg po ciąży to śmieszna sprawa, ja mam póki co na razie jeszcze +4 kg, a mimo tego nie wiem prawie gdzie to jest Na brzuchu mi zostało dosłownie odrobina, więc raczej tam nie ma tych +4kg, maks 2. Pozostałe 2 to chyba cycki ;p

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:12   #4109
becik_4
Zadomowienie

O matko jakie głupoty popisalam przez ten słownik

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Nie no faktycznie macie rację co go będę cukrem poic normalnie przez ten gorac to mi mózg nie pracuje
Stary 2013-06-21, 11:20   #4110
ankaaa206
Wtajemniczenie

a moje cycki są jakieś inne, bo nie używam wkładek laktacyjnych, nic mi nie cieknie - czasami tylko w nocy jak na boku leże i sobię przygniotę to jest plama, ostatnio na golasa śpię nawet

małemu gorąco, wierci się zasnąć nie może, co chwilę mu cyca daję bo pewnie pić się chce, w nocy był dziś nieziemski bo 4 godziny spał dziś zostaję pierwszy raz na noc z małym bo małżon ma zjazd, więc na całe popołudnie wybywam do rodziców, jest u nich chłodniej niż u nas w domu.

a co do krztuszenia, to u nas częste zjawisko, to biorę mlodego do pionu i poklepuję

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości