|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam na odwrót, włosy w ogóle mi nie lecą jak nigdy
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie,żebym miała zrezygnować ze szkieł i nosić okulary. Ja nawet godziny nie umiem tak wytrzymać
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
Fakt jest ciężko,ale znosnie Najgorsze to sa bole pachwin ale one to chyba z wielkoscia brzucha nie są zwiazane![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Dziekuje
|
|
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
W przyszłym tygodniu wybieram się na test glukozy 75g. Powinnam wziąć ze sobą kogoś? TŻ powiedział, ze zerwie sie z pracy zeby odwieźć mnie do domu po 2h. jest sens?
|
|
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie w szafie znalazłam niechcianego lokatora-szczypawice(blllleeeee)za stanawiam sie skąd ona sie wzieła w moim mieszkanku..Na oknach sa moskietery,prania na dworze nie suszymy wiec tymi drogami napewno nie dotarla..A to juz druga w ciagy dwoch dni..a ja tak ich niecierpie...
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mierzył Ci usg czy na oko??
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zabrałam ze sobą kanapkę, żeby przegryźć po badaniu, zanim wsiadłam w samochód.Nie zabijcie mnie za to co zaraz napiszę... Ostatnio coraz bardziej zaczyna do mnie docierać że to już niedługo, że całe nasze dotychczasowe życie zostanie wywrócone do góry nogami... No i włącza mi się panika... Tysiąc myśli na raz... Że już nie będziemy tacy niezależni... Zaczynam mieć obawy jak my sobie z tym wszystkim poradzimy... jak dziecko wpłynie na stosunki między nami... Nie zrozumcie mnie źle, nie mogę się doczekać aż wezmę mojego synka w ramiona, ale ostatnio jakieś wątpliwości mnie nachodzą (mam nadzieję, że to naturalne...). |
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Brzusio ok ale chodzilo mi bardziej o reszte mnie a najbardziej to nogi i stopy-takie typowo słoniatkowe![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Diorisha - mam nadzieję, że szybko sytuacja się ustabilizuje
może wystarczy, że poleżysz kilka dni i będzie ok.
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy jak znosisz kłócie i jaka będzie temperatura na dworzu ja dziś mam teorie wywietrzyłam w nocy i nieotwieram okien -> wszędzie pozasłaniane.. zobaczymy moze będzie chłodniej ![]() ja już tak obiadowo -kolacyjnie : idę robić szaszłyki - pieczarki, papryka, cukinia, cebula, kurczak a w wersji męskiej + boczek + ziemniaki młode pieczone albo grzanki czosnkowe... mają wpaść wieczorem ciężarni znajomi ![]() nie moge się doczekać
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-06-21 o 11:17 |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto dla takich chwil przecierpieć wszystkie złe i pełne wątpliwości
|
|
|
|
|
#2174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-gre komputerową? -sterowane auto/samolot? -książkę, bajkę-film ze swoimi ulubionymi postaciami? -gry edukacyjne?
|
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Policzanka - cała "reszta" też się ładnie z brzuszkiem komponuje
![]() A nogami i stopami się nie przejmuj - puchną pewnie, pora roku generalnie nie sprzyja ostatnim miesiącom ciąży... Pszczoua - pewnie każda z nas ma podobne myśli, zwłaszcza przy pierwszy dzidziusiu. My z TZ sporo rozmawialiśmy na ten temat zanim zaszłam w ciążę i obiecaliśmy sobie, że mimo iż maleństwo będzie bardzo ważne, tak samo będziemy starali się dbać o nasz związek i siebie nawzajem. Tak, żeby znaleźć dla siebie czas i pamiętać o sobie nawzajem, choć domyślam się, że będzie trudno i chyba więcej to ja będę musiała o to zadbać - zwykle to młode mamy skupiają się całkowicie na dziecku.
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
heh dzięki!To dla mnie zaszczyt dołączyć do leżących mam
![]() Nie wiem tylko jak zniosę tą temperaturę ![]() Mierzył mi -trzy tygodnie pod rząd i było kolejno 43mm,38mm,34mm. Ciągle jest długa i zamknięta jednak się skraca ![]() Cytat:
Oj mam taką nadzieję!Przedwczoraj wyszłam z małą przed tylko przed dom-mieszkamy w centrum miasta i ustawili tu w rynku kurtynę wodną mała jak zobaczyła z balkonu to nie było zmiłuj i trzeba było iść.No i złapał mnie tak okropny ból brzucha,że ledwo wróciłam do domu. Mała generalnie jest bardzo nisko i o ile Natalka na tym etapie ciąży kopała mnie w wątrobę i żołądek to Ewka teraz bombarduje mi sam dół podbrzusza.I chyba narusza jakiś nerw bo boli cholernie. |
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Schładzam je sobie zimnym prysznicem, kremem z mentolem i jest ulga.Cytat:
Super .
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dołączyłam wczoraj do grona wrześniowo/październikowych kuleczek. Wiem, że ciężko jest leżeć brzuchem do góry przy aktywnym dziecko, TŻ ciągle mnie upomina " nie podnoś, nie zginaj się, nie wspinaj", a później w nocy nie daje rady wstać siusiu. To moja druga ciąża, ale strasznie się boje o przedwczesny poród.
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży ale jaki ma byc w 31 tygodniu?chciałam dodać, że kocham czuc mojego Synka, wiem, że si epowtarzam ale co chwile łapie mnie faza ekstazy tak mi jakoś dobrze jest jak on sobei tam plywa, ciezko opisac to slowami, ale moemnatmi czuje taki blogostan fajna ta ciąza![]() pszczoua chyba każdy ma takei mysli ja si emartwie, ze jak moj TŻ bedzie za granica a ja nie wiadomo kiedy dolacze i on bedzie tak rzadko widywal Małego... plakac mi sie chce, ale i tak staram sie myslec, pozytywnie, ze wszytsko bedzi eok
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz nie wiem jak się będziesz czuła. Widziałam kobiety, które same przychodziły na badanie. Mój ze mną pojechał ale później musiał lecieć coś załatwić i zdążył mnie jeszcze odebrać. Czułam się lekko kołowata. Może lepiej żeby był z Tobą?
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też mam podobne myśli, nawet codziennie. Jak to będzie? Kiedy się wyśpię? Czy drugie dziecko będzie grzeczne jak pierwsze i zamiast płakać do jedzenia to mlaskał?
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam,że Twoja córeczka ma na imię Ania-pięknie |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy za wiele inspiracji ![]() tez pamietam ze cos kolo tego to kosztowalo... Cytat:
![]() co do kuchni to mniej wiecej wymyslilismy wstepny projekt, mozemy poszalec z iloscia szafek bo kuchnia jest dluuuuuga jutro jedziemy glownie ogladac fronty i sprawdzic czy to co nam sie podoba w necie jest ladne na zywo :P na pewno bedziemy jeszcze chcieli pogadac z jakims ich doradca...fajnie wiedziec z tym montazem, ja bym chciala zeby oni to przywiezli, wniesli i rozpakowali ale znajac zycie moj maz bedzie chcial robic wszystko sam.... w sumie to oszczednosc ale boje sie ze mi sie chlopina zajedzie przy tej przeprowadzce...jeszcze tutaj mamy tyle gratow a on sie uparl ze tylko do przeniesienia pralki i sofy poprosi kolege o pomoc a tak to przeciez po kilka desek wszystko sie zniesie...Cytat:
![]() karolson, policzanka ale duze wasze dzieci znalazlam proszek dla dzieci w Niemczech...ale masakra 25 euro kosztuje 3 kg opakowanie....chyba jednak bede prala w persil sensitiv a taki kupie jesli by tfu tfu cos sie dzialo... |
|||
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
samba a nie patrzyłaś za jakimś płynem do płukania dla dzieci ? Bo u nas proszków też nie ma, ale sa płyny własnie i ja przepiorę w troszkę proszku i wypłukam w płynie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

Spojrzcie na nogi-tym to sie niezle oberwało...

w życiu bym nie myślała,że i mnie to spotka bo tak dobrze przeszłam pierwszą ciążę i w tej do 24go tygodnia było super.Szyjka co prawda skróciła mi się maleńko ale mam okropne bóle brzucha i spinanie brzucha.Teraz wizyty u gina raz w tygodniu w celu skontrolowania długości szyjki-dobrze,że mam wykupiony pakiet medyczny bo można zbankrutować.Garść nospy i magnezu,zero seksu i jak najmniej chodzenia-ciekawe tylko jak tego dokonać skoro za chwilkę zaczynają się wakacje i mała będzie ze mną w domu 

Wszystko się sprzeniewierzyło przeciwko mnie, nawet służbowy sprzęt, który niemalże w kluczowym momencie odmówił mi posłuszeństwa
12 lipca jadę do Krakowa na urodziny chrześniaka i kompletnie nie mam pojęcia co mu kupić . Nie chcę drogiego prezentu bo sam wyjazd nas trochę bedzie kosztował a z kasą nie jest lekko. Myślałam zeby coś ok 80 złkupić tylko co